Hei folkens!

I dag kan dere vente på to innlegg fra meg. Dette innlegget vil jeg dedikere til #kenzys7dayschallenge. Dagens innlegg skal være:

Dag 6
Hvilke skulte talenter har du eller som få vet om?

Dette er et tema som er veldig vanskelig å skrive om nettopp fordi jeg ikke har noen anelse selv hva mitt skulte talent er. Derfor vil dette bli et veldig vanskelig innlegg å faktisk kunne skrive. Det er også grunnen til at jeg vil love dere to innlegg i dag.

Selv om enkelte mennesker ville kalt meg for en salgsmann, for noen som kjenner meg omtaler meg som mannen som kan selge sand i Sahara eller snø på Nordpolen. Derfor må vel det å drive med salg være mitt skulte talent. Samtidig har jeg for en del år siden nå vært vitsemaker ved studentradioen i Kristiansand. Derfor kan også komedie være et av mine skulte talenter.

Men med tanke på at jeg ikke direkte enda helt vet hva mitt skulte talent er, føler jeg det blir feil å fokusere et helt innlegg på dette temaet. Det er også derfor jeg vil garantere dere et innlegg til løpet av dagen.

Tidligere har mitt motto vært å publisere tre innlegg om dagen, men har den siste tiden heller gått over til mer kvalitet fremfor kvantitet på bloggen. Derfor har det den siste tiden kun vært publisert et innlegg om dagen.

Da vil jeg takke for meg og håper dere vil følge meg i sosiale medier, for om ikke så alt for lenge til vil det komme noen helt spesielle nyheter der. Det er nyheter dere ikke vil gå glipp av. Følg linkene nedenfor:

Facebook
Instagram og Snap: KrFKenneth

Ha en fortsatt fin dag:)

Klem❤

Likes

Comments

God fastelavens ettermiddag!

Nå er jeg kommet til dag 5 i #kenzys7dayschallenge og dag 26 i #nouw30daychallenge. Dette går jo rykende bra. Men dette innlegget skal i hovedsak fortelle om hva som gir meg mest energi om dagene. Det kan rett og slett være å sitte å surfe gjennom de bloggene jeg følger å lese hva de har skrevet for å få litt inspirasjon. Er det riktig så fint være kan det rett og slett være at jeg tar meg en lengre tur ut sammen med Charlie (hunden min.) Hvis jeg er litt deprimert kan jeg rett og slett slenge sammen en bolledeig å lage purker/skolebrød som resten av landet kjenner dem som.

Men noe som virkelig gir meg masse energi er å sette seg i sofaen sammen med Charlie å se på Trash TV eller rett og slett en film på Viaplay eller Netflix på Apple-TV boksen. Det gir meg virkelig rikelig med energi. I tillegg er det kjempekoselig. Hvis jeg gjør dette ser jeg på TV-programmer med virkelig engasjerte og aktive programledere, men det kan også være at jeg rett og slett setter på en nostalgisk film eller en Disney klassiker.

Det er bare helt fantastisk hvis du trenger litt påfyll med energi, Spesielt sammen med en deilig smoothie eller liknende.

Det var alt for meg! Jeg håper dere vil følge meg i sosiale medier for de seneste nyhetene og de nyeste oppdateringene. Håper dere vil ta dere tid til å gjøre meg denne gleden. Det kan dere gjøre enkelt ved å følge lenkene under.

Facebook
Instagram og Snap: KrFKenneth

Klem fra meg! ❤

Likes

Comments

God kveld kjære lesere!

Da er vi kommet til dag 4 i #kenzys7dayschallenge og jeg vil bare starte med å takke dere alle for denne gleden det er for meg å skrive disse innleggene. I dag har jeg vært veldig opptatt med å skrive på en obligatorisk oppgave til mine studier.

Men fra fugl til fisk det var i hovedsak ikke det dette innlegget skal handle om, men isteden skal jeg skrive om:
Dag 4:
Hvilken bekymring er mest unyttig for deg, og hva gjør du for å bli kvitt den?

jeg er en grunnleggende sett en person men en drøss av bekymringer. Jeg kan bekymre meg om ting som kroppspress, lesertall, karakterer, og mange andre ting som egentlig er ganske ubetydelige. Jeg har skrevet et innlegg tidligere som hadde dette som tema. Da skrev jeg om kroppspresset som en ubetydelig bekymring som jeg hadde. Det innlegget var også et innlegg som handlet om hvordan jeg sulle bli kvitt denne bekymringen. Dessverre skulle jeg likt å si at jeg ikke lengre hadde denne bekymringen.

Jeg tenker ikke like mye på dette "ubetydelige" problemet like mye nå som jeg gjorde før. Derfor er ikke dette et like stort ubetydelig problem nå som før. Jeg har tatt meg i å bli trygg i min egen kropp. dessverre er det personer som ikke er i den samme situasjonen. men dette problemet vil jeg dedikere et helt annet innlegg for ved en senere anledning.

Før jeg virkelig starter dette innlegget ville jeg bare gi dere alle en liten oppdatering hva jeg skrev om sist jeg skrev et liknende problem.

Så til det virkelige ubetydelige problemet. Mitt virkelige ubetydelige problem er det at jeg hele tiden tenker på hva andre mennesker tror og mener om meg. Det er noe som egentlig er helt idiotisk. De få personene jeg har snakket med om denne usikkerheten for hva andre mennesker tenker om meg på godt og vondt.

Dette er et problem jeg jobber hardt for å overkomme. Det er ikke den letteste oppgaven å overkomme. Jeg jobber med dette "problemet" hver dag. Jeg er av den oppfatning at jeg blir bedre for hver dag som går. Samtidig vil jeg ha dere med på denne reisen for en endring i å alltid tenke på hvilket syn andre mennesker tenker og tror om meg. Det er en jobb jeg tenker trenger en del arbeid, men jeg er sikker på at med deres hjelp vil jeg endelig bli kvitt dette ubehagelige problemet. Og alle jeg har erkjent dette problemet ovenfor har sagt det er tåpelig spesielt med tanke på at det er større problemer i verden enn hva andre mennesker tenker og mener om deg.

Og håper at med deres hjelp kan jeg komme et godt stykke videre. Takk for all støtte jeg har fått fra dere hver dag frem til nå, og jeg håper denne støtten kan bli gjengjeldt gjennom hardt arbeid og noen rykende ferske innlegg i fremtiden. Det var godt å kunne slippe denne hemmeligheten, for selv om jeg virker selvsikker er jeg alltid redd for hva folk tenker.

Det var alt for i kveld. Jeg håper dere vil følge meg i sosiale medier for de seneste nyhetene og de nyeste oppdateringene. Håper dere vil ta dere tid til å gjøre meg denne gleden. Det kan dere gjøre enkelt ved å følge lenkene under.

Facebook
Instagram og Snap: KrFKenneth

Da er det bare for meg å ønske dere alle en riktig god natt!

Klem!

Likes

Comments

Hei kjære lesere!

Tenk hvor fort tiden går, nå er jeg alt kommet til dag 3 av #kenzys7dayschallenge og i dag er spørsmålet jeg skal besvare som følgende:

Dag 3:
Fortell om en gang du gjorde noe du er stolt av?

Personlig liker jeg ikke dette spørsmålet. Det er fordi jeg føler det virker litt vel skrytende, men av og til må det være lov å skryte litt. For min del har jeg både gjort en del ting som er jeg er utrolig stolt over å ha gjort, og som jeg mer enn gjerne ville gjort om igjen.

Noe av det jeg er mest stolt over er noe jeg ikke kommer til å glemme så alt for lett. Jeg må innrømme at noe av det jeg er mest stolt av er å gjøre andre mennesker glade og fornøyde. Jeg vet hva som gjør meg veldig glad. Det er hvis noen gjør det lille ekstra, for eksempel hvis noen lager en god og saftig kake bare for å overraske meg.

I april i fjor var jeg med å arrangerte min mormors 75 års dag. Det er noe jeg er veldig stolt over å ha gjort. Grunnen til det er at jeg så hvor glad hun ble. I tillegg er jeg ekstra stolt over de kakene jeg laget til den feiringen. Mest av alt på grunn av alle de positive kommentarene jeg fikk av gjestene hennes i selskapet.

Det gav meg mer inspirasjon og mer glede av å bake flere kaker spesielt fordi av alle de kakene som ble servert i det selskapet var alle fatene kakene mine stod på var alle spist opp. Jeg følte det å bidra til at min mormor skulle få en perfekt 75 års feiring og i tillegg ville jeg bake noen kaker med kjærlighet i gave til henne. Det tenkte jeg for den største gleden du kan få selv er ved å glede andre.

Får hun oppleve å bli 80 håper jeg at jeg kan få muligheten til å gjøre det hele en gang til.

Da vil jeg gjerne vite hva dere er mest stolt over å ha oppnådd eller gjort, kommenter gjerne deres svar i kommentarfeltet eller send meg en beskjed i sosiale medier.

Du må gjerne følge meg i sosiale medier, det er enkelt bare følg lenkene eller instruksene under:

Facebook
Instagram og Snap: KrFKenneth

Å følge meg i sosiale medier er en ypperlig mulighet til å få med deg de seneste nyhetene i forbindelse med bloggen/ å komme i kontakt med meg i forbindelse med innlegg dere vil at jeg skal skrive eller liknende.

Det var alt for meg i kveld håper dere liker det, og da er det bare for meg å ønske dere alle en fortsatt fin fredagskveld. Nå må dere ikke sette fredagstacoen eller -pizzaen i halsen.

Klem❤

Likes

Comments

God kveld kjære lesere!

Jeg fikk som jeg har startet noen innlegg med nå den siste tiden hvor jeg fikk et ønske fra en leser; Å ta denne utfordringen på nytt. Det syntes jeg var en super ide. Spesielt med tanke på at jeg i disse dager holder på med #nouw30daychallenge. Selvfølgelig er dette en veldig enkel måte å klare å fullføre #nouw30daychallenge.

I dagens luke i #kenzys7dayschallenge står følgende:
Dag 2:
Dersom du kunne gjøre nøyaktig hva du ville de neste 365 dagene, hva ville du gjort da?

Det er et veldig godt spørsmål, nettopp fordi det er så mye jeg ville gjort hvis jeg kunne gjort nøyaktig hva jeg ville de neste 365 dagene. Jeg har en liste over forskjellige ting jeg ville gjort, men en av mine aller største drømmer er å kunne reise jorden rundt. Det ville jeg gjort fordi jeg liker å utforske nye steder, se og lære om nye kulturer, se nye steder og smake på lokale delikatesser.

Jeg er en person som drømmer om å reise verden rundt og se så mye jeg kan. Jeg elsker å se lokale severdigheter og lære om lokale skikker. Reisen ville jeg delt med gode venner og familie. Siden en god reise vil alltid bli bedre med godt selskap.

Jeg er også veldig glad i luksus så hadde nok blitt overnatting på de beste hoteller og reist på de mest komfortable måten. Det hadde også blitt en del shopping i de største byene. Og på de mest kjente rutene i verden hadde jeg ville hatt en roadtrip.

Jeg vet ikke hvilket land eller kontinent jeg ville startet, men hadde gitt meg selv de første syv dagene til å planlegge den første delen av det neste året. Reisen hadde vært delt opp i fire bolker. hver reise på tre måneder og en uke planlegging.

Da har dere fått vite hva jeg ville gjort hvis jeg hadde fått denne muligheten. Jeg ville likt å sett i kommentarfeltet hva dere ville gjort hvis dere fikk muligheten til å gjøre hva dere ville i 365 dager.

Følg meg gjerne i sosiale medier for de seneste nyhetene, og her er også perfekt hvis dere ønsker å komme med forslag og ideer til nye innlegg eller flotte kanaler å bare stille spørsmål.

Facebook
Instagram og Snap: KrFKenneth

Da er det bare for meg å ønske dere en riktig fin kveld videre!

Klem! ❤

Likes

Comments

God kveld folkens

Jeg vil starte denne utfordringen med å beklage at innlegget kommer så sent, men likevell det er på tide å starte #kenzys7dayschallenge som vil være et substitutt til #nouw30daychallenge.

Dag 1 i denne bloggutfordringen vil handle om:

5 situasjoner/ting jeg ikke liker og hvorfor jeg misliker dem. Jeg skal også skrive om 10 ting eller situasjoner jeg liker og hvorfor jeg liker dem.

✨La oss starte med top 5 slik at vi får ut all denne negative energien og er ferdig med den.

1. Negative mennesker:
Jeg elsker mennesker, men det er en type mennesker jeg virkelig misliker. Det er fordi negative mennesker kan fort trekke ned humøret og spiriten for eksempel hvis man skal gjøre en oppgave, og man stadig vekk får høre: "Nei dette vil vi aldri kunne klare." Det er vel hovedgrunnen til at jeg misliker negative mennesker.

2. Å ikke få sove:
Grunnen til dette er så enkelt at jeg liker å være presis til avtaler og hater det å i prinsippet være for sent ute. Heller 10 minutter for tidlig ute enn 10 minutter for sent. Det å ikke få sove når man skal tidlig opp er noe av det verste for hvis man da sovner og virkelig sovner er det veldig lett å forsove seg. Det har jeg absolutt panikk for. Har gjort det en gang når jeg skulle ha eksamen og da våknet jeg 45 minutter før jeg måtte gå, isteden for de 2 timene jeg hadde planlagt å beregnet å ha. Det skaper bare stressende situasjoner som absolutt ikke er bra.

3. Sitte på do:
Dette er kanskje litt for mye informasjon, men det å sitte på do er noe av det kjedeligste som finnes, og spesielt hvis det vil tar lang tid. Det er grunnen til at jeg rett og slett hater dette. Man kan selvfølgelig ha med lesestoff som gjør det litt artigere, men jeg tror innerst inne at ingen vil si om de får spørsmålet om de liker å sitte på do eller ikke vil svare ja, jeg liker å sitte på do.

4. Tørre kaker:
Dette har jeg med denne bloggen gjort til en fanesak og jeg tror heller ikke det er noen som liker tørre kaker. En tørr kake er ikke noe godt, og det hører rett og slett ikke hjemme noe sted. En kake skal være flott og saftig. Hvis jeg en eller annen gang er så uheldig hvis jeg baker for noen og får en tørr kake uansett hvilken kake det er blir den dynket. For ut av dette huset vil det ikke bli levert noen tørr kake. Det skal det heller ikke inn i min munn.

5. Den pinlige stillheten:
Vi har vel alle stått ovenfor en slik situasjon hvor det er forventet at man skal ha noe felles å kunne prate om, men hvor man isteden opplever at alt er helt stille. Jeg opplevde dette for en del år siden nå. Det skjedde da jeg var på en date med en helt fantastisk person. Vi hadde hatt en samtale gående en stund i før daten, og der gikk praten så lett som bare det. Da det var tid for daten og vi hadde sagt hei ble det helt stille. Det er ekstremt pinlig og en situasjon jeg rett og slett hater, men som man ikke kan noe for. DESSVERRE!!

✨Da er det på tide med en Top 10 liste med positivitet og ting eller situasjoner jeg liker og hvorfor.

1. Musikk:
Musikk er jeg totalt avhengig av. Jeg kan nesten ikke gjøre noen ting uten musikk. Jeg omringer meg av lyder og musikk. En av hovedgrunnene til at jeg elsker musikk er nettopp alle ringvirkningene musikk kan ha. Har du for eksempel en litt dårlig dag, kan en lystig melodi lette veldig på humøret. Musikk gjør også et ganske kjedelig arbeid til en lek. Det å rydde kan være ganske kjedelig, men med noe musikk går arbeidet mye raskere og det føles mye lettere. Dette gjelder også hvis man gjør noe fysisk tungt arbeid, når man hører på musikk vil også slikt arbeid virke lettere. Slik kunne jeg fortsatt i det uendelige, nettopp fordi jeg rett og slett elsker musikk og det kan jeg argumentere for i det uendelige.

2.Bake:
Selvfølgelig måtte det å bake komme høyt opp på denne listen. Nettopp fordi jeg virkelig elsker det utfolde meg kreativt når jeg baker, men jeg elsker også å bake fordi det er en form for terapi og liknende. Hvis jeg er sint en dag er det veldig greit å sette over en gjærdeig som jeg kan hamre løs på. I tillegg er dette å bake ufattelig deilig for det er noe man kan dele og glede andre med.

3. Legge seg nydusjet i en seng som nettopp er skiftet på:
Dette er noe av det deiligste jeg vet om, og det er ikke mye som kan trumfe denne følelsen. Spesielt hvis man er litt sliten og har skiftet på sengen da er dette helt himmelsk.

4. Sommeren:
Dette er en helt fantastisk årstid. Er selv et sommerbarn og har alltid hatt et godt forhold til denne årstiden. Nettopp fordi man har så mange flere muligheter å treffe på gamle venner som er hjemme på ferie og liknende. I tillegg elsker jeg å gå i shorts og bade. Det å kunne sitte å kose seg med en is ute i solen er helt fantastisk. I tillegg er det å arrangere hagefester med noen deilige og lette kaker helt fantastisk om sommeren. Spise jordbær og gå barbeint i gresset det er ikke mye som slår nettopp dette.

5. Julen:
Nå kommer jeg med høytid som strider litt med det jeg nettopp skrev i forrige punkt, men jeg er en person som elsker familiehygge og kos. Julen er nettopp en slik årstid fordi man samler familien og deler noen deilige stunder og noen fantastiske måltider. I tillegg er julen er høytid perfekt for oss som elsker å bake fordi da kan man bake mange kaker med så mange deilige kryddersmaker.

6. Våkne etter en god natts søvn:
Det er ingen statshemmelighet at jeg liker å sove godt, og nettopp derfor elsker jeg denne følelsen nåe man våkner frisk og uthvilt etter en god natt søvn med noen fantastiske drømmer.

7. Drømmer:
I forbindelse med drømmer er også et fenomen jeg er veldig glad i. Hvorfor jeg liker drømmer er nettopp fordi det gir en veldig god følelse. Det er helt fantastisk å drømme for hvem vet hvis man drømmer det hard nok kan det kanskje gå i oppfyllelse. Det er som i Askepott hvor det lyder: "A dream is a wish your heart makes."

8. Familie:
Dette punktet er helt umulig å ikke nevne i anledning med en slik liste. Man velger riktig nok ikke sin egen familie, men jeg er veldig familiekjær og elsker å gå i familiesamlinger nettopp for å kunne gjøre noe hyggelig sammen som familie. Familie er også veldig viktig for meg og liknende.

9. Venner:
Dette er et punkt som er umulig å ikke nevne i forbindelse med en slik liste av mange av de samme grunnene som forrige punkt. Det er jo ikke slik at man kan velge familie, men jeg er av den oppfatning at venner er den familien man velger selv og er derfor ekstremt viktig for meg. Det er mye mine venner vet om meg som ikke familien vet om meg. For en god venn er personer man kan snakke om alt om uten å være redd for at det skal komme videre.

10. Slappe av:
I dagens samfunn lever vi veldig hektiske liv med veldig mange baller i luften på en gang som skal sjongleres, og da er nettopp det å komme hjem å bare slenge beina opp i sofaen og se på "trash-TV" noe av det deiligste som finnes. Grunnen til det er at man kan koble helt av noen minutter eller timer fra en allerede veldig hektisk hverdag.

Da håper jeg dere har blitt litt bedre kjent med meg, Dere har det på områdene hva jeg liker og misliker. Disse syv dagene er dedikert til dere for at dere skal bli kjent med meg på mange nye måter, og kanskje se noen nye sider av meg. Denne bloggen startet jeg fordi jeg gjerne ville la leserne bli kjent med meg på både godt og vondt, samtidig som de får noen gode oppskrifter og kanskje litt inspirasjon.

Ha en god natt folkens!

Klem❤

Likes

Comments

God kveld kjære lesere!

Som dere ser ut i fra tittelen vil dette innlegget handle om min hjemsøkte telefon. Ja telefonen var hjemsøkt. Det har den vært en liten stund nå, den har åpnet, lukket programmer sendt kryptiske meldinger og liknende.

Men i kveld tok jeg en telefon til Apple Care, og hvor de veiledet meg og diagnostiserte telefonen etter at jeg fortalte om en litt annerledes tur til frisøren forrige uke. For da hadde jeg akkurat svart på en telefon og la den fra meg på bordet foran meg i salongen. To sekunder etterpå hører jeg fra Kristina min fantastiske frisør hos Nikita.

"Det var spooky, du tullet ikke med at den var hjemsøkt" Etter det sjekket jeg telefonen og den sendte en merkelig melding til min kusine.

Men takk til Apple Care som veiledet meg slik at jeg fikk sendt spøkelset over til "den andre siden."

Jeg vet dette egentig ikke skulle vært dagens innlegg og at jeg etter planen skulle ha gjort #kenzys7dayschallenge men på grunn av en lettere hodepine har ikke det vært mulig og med ufattelig mye å gjøre i dag vil den Challengen starte i morgen. Gled dere for det gjør jeg, og nå som spøkelset har forlatt telefonen kan jeg igjen begynne å bruke den som normalt uten at mine kontakter får noen merkelige og kryptiske meldinger.

Ha en god natt alle sammen!

Klem!

Likes

Comments

God kveld kjære lesere!

Som dere sikkert har fått med dere har jeg slitt med skrivesperre, noe som er forferdelig med tanke på at jeg deltar i challenge`n til Nouw #nouw30daychallenge om å vinne en tur til London. Det er en tur jeg personlig hadde likt å vinne nettopp fordi London er en av mine absolutte favorittbyer.

Som jeg skrev i forrige uke håpet jeg problemet ville løse seg løpet av natten, men jeg skrev også at hvis jeg måtte velge mellom få og bra innlegg eller mange meningsløse innlegg, ville jeg velge kvalitet. Derfor så bad jeg dere om å eventuelt komme med noen ideer om hva jeg skulle skrive. Jeg fikk noen eposter og det setter jeg veldig stor pris på.

Den mailen ble sendt til meg anonymt, men tydeligvis var det en leser som enten har fulgt meg en veldig god stund eller så har hen saumfart bloggen min for ideer. Hen skrev i mailen at han gjerne ville at jeg skulle skrive en ny syvdagers utfordring med de samme spørsmålene som jeg brukte sist. Det for å se om det hadde blitt noen forandring i svarene.

Det var en utfordring jeg var fristet til å prøve igjen, nettopp for å se om svarene er annerledes idag enn de var sist gang jeg tok denne utfordringen. Samtidig gir det meg flere innlegg.

Utfordringen har følgende spørsmål:

Utfordringer 7 dager

Dag 1:
Fortell om 5 ting/situasjoner du ikke liker og hvorfor du misliker dem, og fortell om 10 ting/situasjoner du liker og hvorfor du liker dem.

Dag 2:
Dersom du kunne gjøre nøyaktig hva du ville de neste 365 dagene, hva ville du gjort da?

Dag 3:
Fortell om en gang du gjorde noe du er stolt av.

Dag 4:
Hvilken bekymring er mest unyttig for deg, og hva gjør du for å bli kvitt den?

Dag 5:
Hva gir deg mest energi om dagen?

Dag 6:
Hvilke skjulte talenter har du, som få eller ingen kjenner til?

Dag 7:
Hvilken egenskap hos deg selv setter du mest pris på?

Utfordringen starter i morgen, så jeg gleder meg til å gi dere en rekke innlegg som kanskje vil føre til at dere lærer meg å kjenne litt bedre.

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem❤

Likes

Comments

Hei folkens!

I ettermiddag har jeg sett på Hvem tror du at du er på NrK, denne episoden vil bli sendt på NrK i kveld 20:15 så kommer ikke til å komme med noen spoilere for hater spoilere selv.

Men kveldens episode rørte meg og gjorde meg ufattelig irritert. Det er ille å si det, men det er jo good business. Irritasjon og sinne er to følelser som virkelig kan gi inspirasjon og noen fantastiske blogginnlegg, men nok om det. Det som gjorde meg så sint i kveldens episode er det ubegripelige og helt ekstreme klasseskille vi hadde i Norge på slutten av 1800 og begynnelsen av 1900 tallet. I kveldens episode vil vi møte skuespiller Lise Fjeldstad i jakten på hennes familiehistorie.

Jeg ble utrolig rørt av denne historien, litt fascinert, men også helt utrolig sjokkert. Jeg har flere ganger gjennom mine studier og opp igjennom skolegangen på barne-, ungdomsskolen og på videregående i historiefaget lært hvordan samfunnet var, men som Lise Fjeldstad i kveld får oppleve lærer vi ikke hvor store klasseforskjellene egentlig var.

Det var noe av det som sjokkerte meg mest. Aller verst må det ha vært for Lise Fjeldstad som gjennom sin læring av familiens historie. Det får vi et tydelig bevis på løpet av kveldens episode som jeg virkelig vil anbefale dere alle å virkelig se. Den viser hvor ille klasseforskjellene var i samfunnet vårt.

Det gir oss også grunnlag for å tenke på hvor vi er på vei samfunnsmessig i fremtiden. Jeg vil ikke fortelle mer for da er jeg redd jeg vil komme med for mange spoilere og spolere en helt rørende episode.

Ha en fin kveld!

Klem fra meg❤

#nouw30daychallenge #nrk #tv #tvserie #søndagskveld

Likes

Comments

God kveld kjære lesere!

I dag vil jeg dele et personlig innlegg med dere! I kveld vil jeg fortelle dere om noe jeg har slitt med siden jeg var liten. I alle år har jeg slitt med enten dårlig eller lite søvn. Det er ne som opp gjennom årene har blitt verre. Det er noe jeg kan ta enkle medikamenter for å bedre, men som mange av mine venner hvis jeg har hatt en overnatting eller har vært å overnattet ikke kan forstå.

Jeg kan høre kommentarer som men du sovner på tre sekunder. Det er riktig, når jeg har en god periode kan jeg det, men andre ganger kan det være så ille som at jeg ikke får sove på tre til fire timer. Det gjør at mye av nattesøvnen forsvinner.

Det er ikke heldig for meg siden jeg allerede er diagnostisert med ADHD. Det gjør at jeg ofte har problemer med konsentrasjonen og at både kropp og hode alltid går på høygir. Da blir søvnmangel et stort problem. Vi har hørt egentlig alle forteller hvor viktig søvn er for at man skal kunne fungere optimalt løpet av en dag.

Vi får fortalt hvor mye det påvirker konsentrasjonen ved å få for lite søvn, noe som i mitt tilfelle allerede har et dårlig utgangspunkt. De periodene hvor jeg har det slik er mitt liv helt forferdelig fordi det er så få personer jeg vet om som har det på samme måte. Derfor vil jeg kalle det for et av mine største problemer. Jeg skulle virkelig kunne ønsket meg at det fantes en kur, eller en bryter du bare kunne skru på.

Jeg har opplevd leger som sier, det er noe psykisk og hvis du bare slutter med det, begynner med det eller det vil alt ordne seg og du vil oppleve å sove bedre. Det virker som om "problemet" mitt egentlig ikke er noe problem og at jeg bare innbiller meg det. Nå er jeg snart 25 år og har opplevd dette på kroppen så lenge jeg kan huske. Jeg opplever også i de verste periodene at jeg ikke lengre har et tidsbegrep. Det har både venner og andre mennesker fått erfare. På videregående hadde jeg en lærer som sa hvis det var noe kunne vi bare sende en mail. Hun sjekket innboksen hver morgen og ganske ofte kunne hun oppleve å få mail fra meg midt på natten. Hun er ikke alene om å oppleve dette dessverre.

Det er enkelte ganger jeg tenker å du hvor deilig hadde det ikke vært å være som alle andre og ikke ha denne diagnosen eller ha en annen form av denne diagnosen. Jeg merker det veldig godt på kroppen når jeg er i denne perioden, etterhvert som jeg blir eldre kan jeg også merke når perioden begynner. Jeg opplever å ha fått en sans som sier å nå er det slik igjen ja. Heldige meg, nå blir det netter med dårlig eller veldig lite søvn.

Det verste er å ikke kjenne til andre som har dette problemet, og derfor ikke ha noen å prate med om dette problemet. Jeg nevnte tidligere i innlegget er det ikke alle leger som vil akseptere det som et problem og kaller det for innbilning eller noe du enkelt kan gjøre noe med.

Jeg føler at det er på tide at vi tar tak i dette problemet som jeg vil tro gjelder flere. opp gjennom min oppvekst skrev min lege ut Vallergan til meg, som for meg har hjulpet meg gjennom mange dårlige perioder. Det var i forbindelse med at jeg henvendte meg til min 2. lege gjennom livet og ville ha en pakke, hvor jeg fikk beskjed om å kutte ut sukker, kaffe, og likende og mosjonere mer om kvelden eller ta meg en treningsøkt 2 timer før jeg skulle legge meg.

Det er ting jeg har prøvd ut tidligere, men funnet ut at ikke har den samme virkningen for meg. Det eneste som min lege fant ut at hadde en virkning var Vallergan. Det måtte jeg da fortelle min 2. lege dette og da var det plutselig ikke noe problem. Når jeg i høst byttet fastlege igjen var dette noe av det første jeg tok opp med ham, og fikk da som svar det er ikke noe. problem hvis det funker for deg. Selvfølgelig ville jeg heller hatt en annen løsning på problemet enn å gå på medikamenter, det er derfor jeg skulle ønske det fantes en kur eller en bryter du bare kunne slå av eller på.

Det var nok fra meg i kveld. Dere må ha en fortsatt fin kveld!

Klem fra meg!❤

#nouw30dayschallnge #søvnproblemer #personlig #nofilter

Likes

Comments