God kveld kjære lesere!

Dette er en gledens dag for mange mennesker. Det er nasjonaldagen som er barnas dag, samtidig fikk vi alle nyheten om at Joshua French er kommet hjem igjen til Norge. Det er en gledens dag for mange, men samtidig vil jeg rette mine tanker til Molands etterlatte.

Snakkes senere!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

God morgen kjære lesere!

Gratulerer så mye med dagen! Da er endelig den store nasjonaldagen kommet! Det er på tide å nyte dagen med sjampanjefrokoster, barnetog, pølser, kaker, is og familietid. Nasjonaldagen er en dag man koser seg og setter barna virkelig i hovedsetet. Norge har en uvanlig tradisjon med barnetog, fremfor mange andre land der de enten ikke feirer eller har millitærparader. Norge er en nasjon som ikke er som alle andre, vi går gjerne våre egne veier og dedikerer gjerne nasjonaldagen til barna.

Vi samles for barnetog, is, pølser, ballonger og lek. Det er god gammel tradisjon, med mange gode luncher, frokoster, og til slutt middager med familie og venner. Jeg elsker denne tradisjonen for den er noe ut i fra det vanlige globalt sett.

Her i huset baker jeg alltid en kake til 17. mai i år har jeg laget en ostekake med pasjonsfrukt og bær.

Kjeksbunn:
225 g. Digestive kjeks
100 g. Smør

Fyll:
2 pk. Pasjonsgele
2,5 dl kokene vann
3 dl. Seterrømme
200 g. Philadelfia ost
100 g. Melis
1 ts. Vaniljesukker
3 dl. Kremfløte

Pynt:
Masse jordbær, blåbær og bjørnebær.

Personlig liker jeg å bruke et kakefat med ring og lokk slik at jeg bare kan ta av ringen, pynte og servere kaken på det samme fatet.

Fremgangsmåte:
Knus kjeks og smelt smøret i en gryte, og bland kjekssmulene med smøret, og press det utover i formen. Deretter setter du kaken til avkjøling.

Nå starter du med å blande rømme, melis og kremost sammen til en luftig krem, deretter å mikse fløte og vaniljesukker sammen til en luftig krem, før du tilsetter kremen over i ostemassen og vender det lett inn slik at du ikke rører ut luften.

Løs ut gelepulveret og la den bli avkjølt men fortsatt flytende. Tilsett geleen i en tynn stråle og vend det forsiktig inn.

Hell fyllet over i formen og sett til avkjøling i 4-6 timer eller over natten.

Deretter tar du av kakeringen og pynt med de bærene du ønsker. Du kan også dekorere med et gelelokk av forskjellige smaker hvis det er ønskelig. Vil du ha en slik oppskrift kan du finne den HER!

Håper dere alle får en strålende 17. mai.

Håper det smaker!

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem ❤

Likes

Comments

I samarbeid med Christiana Glassmagasin

God ettermiddag kjære lesere!

I dag har jeg tenkt å dele en oppskrift på ostekake, som er en helt perfekt kake å servere til 17. mai. Jeg skrev om denne kaken tidligere i dag, dessverre er jeg nødt til å vente med å publisere den til i morgen. Det er på grunn av jeg vil ha bærene så friske som mulig.

Derfor vil jeg i dette innlegget dra frem en kake fra mitt arkiv, som enda ikke er publisert. Kaken er som overskriften tilsier en New York Cheesecake. En av verdens beste ostekaker. Det er en ostekake som skal stekes i ovnen og som er helt himmelsk. Det gir en annen konsistens og en litt annen smak.

Jeg er av den uppfattningen at den muligens kan virke litt mer kremete i konsistensen, enn en nobake ostekake. Denne ostekaken sies det at skal stamme fra et lite jødisk bakeri i "The city of dreams." Denne ostekaken er berømt over hele verden. Som skrevet tidligere kaken har en mektig, fløyelsmyk og en ekstremt god smak.

Oppskrift

Kjeksbunn:
250 g. Digestivekjeks
1 ss. Brunt sukker
150 g. Smør

Ostefyll:
800 g. Kremost
2,5 dl. Sukker
2 ss. Hvetemel
2 ts. Vaniljesukker
4 Egg

Topping:
3 dl. Crème fraîche
2 ss. Sukker
1 ss. Vaniljesukker

Serveringstips:
Dette er en kake som godt kan serveres med rørte jordbær eller andre bær.

Til denne kaken liker jeg å bruke denne formen, nettopp fordi denne kan jeg steke og servere kaken på samme fat. Jeg bruker denne og legger ved en link til Christiania Glassmagasin hvor jeg kjøpte min. Følg denne LINKEN

Fremgangsmåte nedenfor.

Fremgangsmåte:
Knus kjeks og bland smulene med bruntsukker og smeltet smør.

Trykk blandingen ut i bunnen og noe oppover kanten i en rund form form. Deretter setter du den kjølig.

Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker, deretter blander du det godt sammen. Pisk inn eggene et egg om gangen.

Hell Ostemassen over I kakeformen, og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 120 grader i 2,5 timer (steketiden på lav varme gjør at ostemassen ikke sprekker under steking.)

Avkjøl kaken i 30 minutter, men ikke ta kaken ut av formen.

Rør sammen ingrediensene til toppingen og fordel over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen, og stek kaken videre midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen til den blir helt kald. Jeg anbefaler i kjøleskap over natten. Kaken vil da bli stiv og lett å ta ut av formen.

Bildet er hentet fra nettet som inspirasjon.

Håper det smaker!

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem ❤

Likes

Comments

God morgen alle dere fantastiske lesere!

Nå er det en dag igjen til en årets største festdager. Jeg gleder meg noe helt ekstremt, Mine planer for dagen er å gjøre de siste innkjøpene og begynne på en no bake ostekake med pasjonsfrukt smak. Denne kaken vil dere finne en oppskrift av på bloggen om ikke så alt for mange timer.

Hvis du vil lage denne kaken, men trenger å kjøpe inn ingrediensene trenger du:
  • 200 g. Philadelfiaost
  • Digstivekjeks
  • Rømme
  • 2 pk. Gele med pasjonsfruktsmak
  • Kremfløte
  • Smør
  • Masse bær
  • Melis

Oppskriften vil bli publisert i ettermiddag og jeg kan garantere at du vil bli ferdig med kaken før den den store dagen.

Ha en fortsatt fin dag!

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem❤

Likes

Comments

God kveld kjære lesere!

Nå er det snart en av årets største høytidsdager. Det må feires. Jeg vil gi dere alle sammen et alternativ til de tradisjonelle 17. mai kakene. Tradisjon og tro finner vi alltid på 17. mai Pavlovaer, Bløtkaker og marsipanpaker. Vi finner helt sikkert også noen Ostekaker og langpannekaker.

Derfor vil jeg gi alle dere sjokoladeelskere der ute et veldig godt alternativ til en ny 17. mai kake. Dette er en kake jeg har postet tidligere på denne bloggen da jeg bakte kaker til min mormors 75 års dag. Det innlegget finner du HER!

Til denne kaken bruker jeg en kakeform med fat og kakering i ett. Min form er produsert av Porsgrunn porselen. Det gjør at du kan steke og servere kaken på samme fat. Dette er en ekstremt god kake som er perfekt å servere på et hvilket so helst kakebord, enten det er til 17. mai eller et bursdagsselskap eller en annen festlighet.

Ingredienser:
500 g. Kransekakemasse
4 Egg
2 ss. Bakekakao

Fremgangsmåte:

Del kransekakemassen i små biter og legg over i en foodprocessor sammen med egg og kakao, og kjør med full speed til deigen er luftig. Deretter heller du deigen over i en kakeform, jeg bruker gjerne kakeformen fra Porsgrunn porselen med kakering. Det gjør at jeg slipper bakepapir og når ringen tas av står den serveringsklar på et kakefat. Stek kaken midt i oven på 175 grader i 30 minutter. Husk å avkjøle kaken helt før du legger over sjokolademoussen.

Sjokolademousse:

200 g. Melkesjokolade

4 dl. Kremfløte

4 Eggeplommer

100 g. Hakket melkesjokolade

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Avslutningsvis vender du inn den hakkede sjokoladen inn i sjokolademoussen, men ikke rør bare vend det forsiktig inn slik at du ikke mister noe av luften i moussen.

Pynt:

Helt til slutt pynter du kaken med de frukter og bær du ønsker, men det er også en kake som er god og fin uten.

Håper du får en strålende 17. mai og en flott kveld.

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem ❤

Likes

Comments

God morgen kjære lesere!

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i nybakt brød om morgenen. Det er bare helt fantastisk, også smaker det ekstremt mye bedre enn et vanlig kjøpebrød. Jeg har gjennom de to siste årene prøvd meg frem til forskjellige oppskrifter på brød. Planen er at jeg frem til 17. mai skal dele mine to beste oppskrifter som inspirasjon til en deilig 17. mai lunch.

Det er så mye bedre å kunne stille med hjemmebakte brød til en lunch eller buffet. Jeg baker veldig mange brød løpet av et år og elsker det. Nettopp fordi det smaker ekstremt godt og billig.

Derfor har jeg planer om å dele min beste brødoppskrift med dere for det er sikkert mange av dere som skal på eller som skal arrangere en champagnefrokost. Det å komme med et nybakt brød er den perfekte vertinnegave eller for å få gjestene til å føle seg velkommene. I et hus det er bakt gjærbakst er et hus det lukter omsorg.


Inngredienser:

160 g. Sammalt hvete fin
160 g. Sammalt hvete grov
350 g. Hvetemel
50 g. Havregryn
60 g. Gresskarkjærner
50 g. Linfrø og solsikkekjærner
honning
1 pose tørrgjær
olje
2 klyper maldonsalt
4,5 dl. Fingervarmt vann

Fremgangsmåte:

Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, men husk å legg gjær og salt på hver sin side.

Tilsett deretter honning, olje og vannet i de tørre ingrediensene og bland godt sammen.

Elt deretter brødet godt sammen, dette for å få inn så mye luft som overhode mulig. Det vil være positivt for heveprosessen.

Sett deretter deigen til heving i 45 - 60 minutter under plast eller et fuktig klede.

forvarm ovnen til 200 grader.

Elt brødene og trill dem ut til to brød, og legg dem på et stekebrett med bakepapir eller i to brødformer.

La dem etterheve i 30-45 minutter.

Pensle brødene med et egg, og sett dem i ovnen og la dem steke i 45 minutter på nederste rille.

Ta ut brødene og la den kjøle seg ned på rist.

Håper det smaker Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem ❤

Likes

Comments

God morgen dere fantastiske lesere!

I dag har jeg endelig fått tiden til å strekke til for å gi dere et forslag til den perfekte 17.mai kaken. Hvis du har litt dårlig tid på denne dagen som de fleste av oss har. Dette er en kake hvor du kan bake selve kakebunnen og lage kremen allerede nå, og sette kake og pynten sammen på 17. mai. Pavlovabunnen må stå i ovnen over natten etter at du har skrudd av ovnen.

Det er pavlova med lemoncurd!

Marengsbunnen:
4 Eggehviter
250 g. Sukker
1/4 ts. Salt
2 ts. Maizenna
1 ts. Hvitvinseddik

Fremgangsmåte:

Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Sikt maizena og ha saltet og hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen, i en forvarmet til 120 grader til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

Lemoncurd:

3 eggeplommer
50 ml. Presset sitronsaft
1 ss. Revet sitronskall
90 g. Sukker
150 g. Mykt smør

Fremgangsmåte Lemoncurd:
Varm opp alle ingrediensene untatt smøret, under stadig omrøring. Det gjør du helt til den blir tykk og kremete. Det vil ta ca. 5 minutter. Pass veldig godt på så det ikke svir seg i bunnen.

Ta kjelen av platen og rør inn smøret i klatter. Når smøret er blandet med kremen setter du den i kjøleskapet til avkjøling til den er helt kald, gjerne til dagen etter. Den vil også tykne ytterlige.

Ha en fortsatt strålende dag!

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!
Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem ❤

Likes

Comments

Hei alle skjønne mennesker!

I det siste har jeg hatt en litt lengre bloggpause, nettopp fordi jeg har slitt med motivasjonen og inspirasjon. slike perioder går vi alle sammen gjennom en gang iblant. Men nå nærmer det seg 17. mai og jeg kan garantere at der vil komme en rekke gode ideer og forslag til kaker og matretter til den perfekte 17.mai festen.

Det er mange som sitter på denne tiden å tenker på hva de skal servere hvis de skal arrangere den årlige 17.mai festen. Da er det greit å få litt inspirasjon fra andre.

Jeg vil gi dere de perfekte dessertene, kakene, middagsforslagene og liknende.

Følg med så kanskje dere finner et forslag dere kan lage til enten lunch eller middag.

klem fra meg :)


Likes

Comments

Halloyen fantastiske mennesker!

I dag lever vi i et ekstremt digitalt samfunn. Jeg er selv et offer for denne utviklingen. Flere og flere i dag lever med en avhengighet av sosiale medier enten vi liker å i rømme det eller ikke.

Jeg er avhengig av sosiale medier. Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger løpet av en dag jeg sjekker sosiale medier eller gir en oppdatering i sosiale medier.

Vi lever i et samfunn hvor vi omtrent er tilgjengelige 24/7. Dette er ikke en tilstand som er veldig heldig, men for meg som blogger har det åpnet for en hel del nye muligheter, og nye plattformer å uttrykke seg på.

Jeg kan fortelle avslutningsvis at jeg planlegger å starte min egen youtubekanal hvor jeg alle innlegg der også blir egne innlegg her så følg med.

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene! Det kan du gjøre ved å følge koblingene på hver side.

Snap: KrFKenneth

Love you all ❤️

Likes

Comments

God ettermiddag godtfolk!!

Nå er det en god stund siden jeg blogget sist, men som jeg har skrevet i sosiale medier og i det forrige innlegget som jeg skrev om den forbannede kreften. Det har vært så ekstremt mye å gjøre den siste tiden. Derfor har bloggingen ikke helt blitt en hovedprioritet.

Dette er beklagelig fra min side, jeg håper selvfølgelig på bedring. Mitt mål er å levere innlegg av høy kvalitet til dere flotte mennesker.

For en stund tilbake skrev jeg om min hjemsøkte IPhone, i forrige uke fikk jeg et endelig svar på hva som skapte denne hendelsen.

Jeg hadde fått hovedkortet ødelagt og den drev nærmest å telte ned mot blackout. Løsningen var rett og slett å kjøpe meg en ny IPhone.

Så hurra for meg som endelig slepper å banke telefonen helseløs før den virker igjen!!

Snakkes folkens love you ❤️

Likes

Comments