​Hei dere flotte fantastiske mennesker!

Jeg har de siste tre månedene jobbet og blogget fra denne bloggen. Det var fordi jeg trodde den tidligere bloggplatformen ikke var noe særlig for meg. Men i slike stunder finner du fort ut at dette ikke alltid stemmer.

Jeg hadde på den tidligere plattformen et høyere lesertall enn jeg har nå, og min intensjon med min blogg var å dele matglede, oppskrifter og mitt generelle engasjement for samfunnet. og i går kveld tok jeg en tur innom den gamle bloggen som jeg ikke har blogget fra løpet det siste kvartalet, men fortsatt har jeg et høyt og jevnt lesertall. 

Derfor er det med et litt tungt hjerte at jeg flytter bloggen min tilbake til min gamle blogg og håper at dere fantastiske mennesker som følger denne bloggen også vil lese mine tanker fra kenzystanker.blogg.no

klem fra meg ❤


Likes

Comments

​Hei dere nydelige mennesker!

Jeg vil starte med å fortelle dere hvor FANTASTISKE jeg mener dere er! Det sier jeg fra bunnen av mitt hjerte fordi, jeg setter stor pris på den tilbakemeldingen jeg får fra dere. Noe som igjen gjør det verdt å skrive denne bloggen. 

I morgen rundt lunchtider vil jeg fortelle hvilket forslag jeg går inn for å skrive om som et torsdagsinnlegg. Derfor er det fortsatt tid å komme med forslag til hva jeg skal skrive om. Du kan levere forslag via epost: kennethengeland@hotmail.com eller kommentere innlegget Ukesplan Eller dette innlegget.

Jeg liker å gjøre bloggen interaktiv fordi det er dere jeg skriver for, og da er det veldig gøy med feedback på hva dere vil lese om.

Da vil jeg tilslutt ønske dere en riktig god natt og at dere må sove riktig så godt.

klem fra meg

Likes

Comments

Hei dere flotte lesere!

I kveld har jeg eksperimentert en del med den klassiske hvetebollen, og etter mine erfaringer er dette høyst mulig. Det å kunne eksperimentere med en oppskrift og et ikon innen gjærbakst gjør den mye mer anvendelig med tanke på at den kan brukes som gave eller som en overraskelse til noen du bryr deg om.

Hvis dere har fulgt bloggen min en liten stund husker dere kanskje at jeg lovet en porsjon med hjerteboller rundt Valentinsdagen, det fikk jeg ikke til på grunn av et hektisk program. Nå har jeg derimot laget boller fra klassiske til bjellebolle.

Som jeg skrev i et annet innlegg denne dagen kan hjerteboller for eksempel farges røde og gis som gave til din utkårede til et jubileum eller til Valentines day. Og hvis du vil være ekstra CRAZY kan du lage boller som en julekake, derfor har jeg også tatt med et julesymbol som bjeller.

Oppskrift og fremgangsmåte:

50 g. Gjær
100 g. Smør
3,5 dl. Melk
1 dl. Sukker
0,5 ts. Hornsalt
1 ts. Kardemomme
ca. 600 g. Hvetemel

Bland mel, sukker, kardemomme, hornsalt og tørrgjær i en bakebolle.

Smelt smør i en gryte og hell i melken, og varm blandingen til den er 37 grader. Deretter heller du den over i bakebollen og elter deigen til en glatt og smidig deig.

Sett deigen til forheving i 45-60 minutter.

Hell deigen ut på et melet bakebord eller hvis du ikke vil bruke mel kan du ta litt smør i hendene det vil gjøre samme nytte og deigen vil ikke feste seg til bordet.

Nå tar du å kjevler deigen ut til en rektangulær form, og stikk ut boller med de formene du selv ønsker. Eller formene du syntes passer til den anledningen du syntes passer.

Legg dem på et brett og etterhev dem i 30 minutter.

Deretter setter du dem inn i ovnen på 200 grader i ti minutter.

​Håper det smaker, og at dette kan inspirere flere til å eksperimentere med dette fantastiske ikonet.

Klem fra meg ❤

Likes

Comments

​Hei dere fantastiske mennesker!!!

I dag holder jeg på med å bake boller som jeg kommer til å gi mange forskjellige former! Skulle nesten tro jeg baker kakemenn eller pepperkaker, men det er jo eventuelt litt tidlig.... Selv om "Julen varer helt til påske..." 

Håper dere vil bli fornøyde og at jeg gir dere lysten til å gjøre dette selv også. Jeg har kun gjort dette en gang før, og da ble det ikke så vellykket. Og skal mene jeg har fått til en smidigere deig idag.

Håper dere vil kose dere masse med baking fremover. Det slår aldri feil å bake noen flotte røde hjerteboller å gi i gave til noen man er glad i å setter pris på. Og i dag vil jeg bake helt vanlige boller i forskjellige former så gled dere! 

Legger ut et innlegg senere ikveld med oppskrift, fremgangsmåte og liknende.

klem fra meg 💛🌟

Likes

Comments

Hei dere flotte lesere!

I dag har jeg tenkt veldig på hva jeg skal skrive om på bloggen idag, men det har ikke vært lett... Derfor sp har jeg funnet ut at jeg vil skrive om hva jeg skal blogge om videre i uken.

UKESPLANEN:

Tirsdag: Ting du kanskje ikke viste om meg!

Onsdag: Hjerteboller og eventuelt andre varianter med boller!

Torsdag: Hva vil dere lese?
På denne dagen vil jeg utfordre dere i å fortelle meg hva dere vil lese om, det kan være alt fra oppskrifter til spørsmål dere eventuelt har til meg. For å bli med i utfordringen kommenterer dere innlegget eller sender en epost til: kennethengeland@hotmail.com

Fredag: Forslag til hvordan gjøre fredagstacoen mer spennende!

Lørdag: Hverdagshelten for februar måned!

Søndag: Bake brød/Rundstykker
Kanskje det er på tide å legge ut en ny brødoppskrift eller en oppskrift på noen gode rundstykker. Dette er godt til en frokost eller en kveldsmat sammen med familien.

Håper dere vil ta utfordringen om å bli med å skape torsdagens innlegg. Jeg kommer til å velge et forslag, men alle forslag blir notert ned slik at jeg kan skrive om et annet forslag ved en annen anledning.

Håper dere får en fin natt 😊 Også gleder jeg meg til å lese de flotte forlagene jeg får fra dere!!

Klem fra meg❤

Likes

Comments

Hei dere nydelige lesere!!!

Dere er noen fantastiske mennesker, som jeg setter veldig stor pris på ❤ I har jeg tenkt å gjøre et nytt comeback med et slag for vår kjære nasjonalrett "Kjøttkaker." Jeg har tenkt på dette veldig mange ganger at denne oppskriften må flere få smake. Jeg laget denne oppskriften for noen år tilbake, og den er fantastisk.

Det er ikke mange retter som kan konkurrere med denne retten som nesten alle av oss har et godt forhold til. Alle får noen gode følelser når vi sier "ingenting er som mors kjøttkaker." Dette er en tradisjonsrett jeg setter stor pris på, og tradisjoner burde vi ta godt vare på. Jeg har en følelse på at det i de tusen hjem ikke serveres kjøttkaker i like stor grad, som da jeg vokste opp eller da min mor vokste opp.

Det vil jeg gjøre noe med, og kjøttkaker kan også smaktilsettes med mange forskjellige krydder for å få din helt unike smak. mine er litt tradisjonelle, men mange venner beskriver meg også som tradisjonell.

Oppskrift og fremgangsmåte:

2 kg Kjøttdeig
Litt mel
10 ss. Potetmel
Salt
Pepper
Ingefær
Buljong
Muskat
1 løk per kilo
5 egg
1 l. Vann

Du starter selvfølgelig å tilsette kjøttdeigen i en gidigen bolle, før du tilsetter alle krydderne i en passe mengde.

Deretter blander du kjøttet og krydderne godt, slik at farsen blir seig, og smak for å se om du trenger mer krydder.

Nå tilsetter du eggene, melet, potetmelet og vannet og blander godt. Til farsen blir fast.

Deretter triller du ut fine runde kaker som du steker i ca. 7-10 minutter på hver side.

​Jeg liker å servere kjøttkaker på den klassiske måten med poteter, brun saus, kålstuing og tyttebærsyltetøy. 

​Håper det smaker og vel bekomme 

Klem fra meg ❤

Likes

Comments

​Hei dere fantastiske lesere!!!

Nå er det en liten stund siden sist jeg blogget og det er jeg lei meg for hvis dere hadde gledet dere til et nytt innlegg, men jeg har fått så kraftig vondt i ryggen etter en vridning når jeg skulle løfte inn en sekk med ved.

Det er så vondt at jeg ikke klarer å bake så mye, men jeg lover å komme sterkere tilbake når jeg er blitt bedre igjen.

Håper dere har det bra ❤

Klem Kenneth

Likes

Comments

Hei dere flotte lesere!

Nå er det tid for helg igjen og da vil jeg gi dere en fantastisk oppskrift som er veldig deilig til å servere til en frokost, brunch, lunch eller hvis du bare vil kose deg med noe. Når jeg bakte disse muffinsene var det i visshet om at jeg skulle få noen venner over på brunch neste morgen.

De ble en kjempe hit på det brunchbordet, fordi det er kjempedeilig. Hvis jeg er ute til lunch med en kamerat eller bare skal ta en kaffe, og jeg ser de serverer muffins er dette ofte noe jeg bestiller for å ha noe ved siden av kaffen.

Det med å servere muffins som en del av frokosten, brunchen eller lunchen er ikke så vanlig i Norge, men hvis du reiser rundt på kontinentet eller til USA er dette mye vanligere. Men også her hjemme begynner flere å servere muffins også som en del av et måltid her hjemme også.

Personlig syntes jeg denne kombinasjonen av appelsin og blåbær smaker fantastisk. Riktig nok i denne oppskriften er det kun appelsinskallet jeg bruker det gjør jeg fordi det er der den gode smaken og aromaen sitter. Så da er det bare å finne frem svigermor (rivjernet) og begynne å bake.... ❤

Oppskrift:

Dette er en oppskrift som vil gi deg 12 store eller 24 små muffins perfekte å servere til en tidlig eller sen frokost eller hvis du bare vil kose deg 😊

150 g. Romtemperert smør
2 dl. Sukker
3 stk. Egg
5 dl. Hvetemel (eller 3+2 dl. med fint og grovt hvetemel)
1 ss. Bakepulver

Smakstilsetning:
Skallet til 1 appelsin
1 ss. Vaniljesukker
1-2 dl. blåbær (dette avhenger av hvor mye bær du vil ha i muffinsen)

Fremgangsmåte:

Rør smør, og sukker lett og luftig, bruk gjerne en håndvisp.

Tilsett eggene, et om gangen og rør godt om før du tilsetter neste egg.

Riv skallet av en appelsin, men pass på at du unngår det hvite for da kan muffinsene lett bli bitre.

Tilsett mel blandet med bakepulver og smakstilsetningen.

Rør rundt til det er blitt en jevn røre, dette pleier jeg å gjøre med en slikkepott slik at jeg får noen hele blåbær i muffinsen.

Fordel røren i en godt smurt muffinsplate eller i muffinsformer.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10- 20 minutter avhengig av størrelsen.

Håper det smaker 😊

Klem fra meg ❤

#muffins #matblogg #godtåservere #hverdagskos #verdensbestefrokostbord

Likes

Comments

Hei dere fantastiske lesere!!

I dag vil jeg vis dere et godt alternativ som man kan servere som en del av frokosten, ved en lunch eller som et mellommåltid. Det er helt fantastisk og jeg bare elsker det.

Gresk Yougert med honning, müsli og syltetøy eller frisk frukt og bær.

Det er kjempedeilig og en super måte å starte dagen på. Hvis jeg har gresk yougert i kjøleskapet, som jeg pleier å ha er det noe jeg enten lager meg til frokost eller hvis jeg bare vil kose meg med noe på kvelden.

Fremgangsmåte:

jeg starter med syltetøy før jeg legger over en del gresk yougert. Deretter legger jeg på litt müsli etter eget ønske og tilsetter noen greskarkjærner eller hvis jeg har laget en hjemmelaget granula. (Skal lage dette senere i uken, så følg med...) Før jeg tilsetter litt honning, og eventuelt litt frisk frukt og bær på toppen.

Dette er en himmelsk måte og starte dagen på.

​Håper dere har en strålende dag 😊

Klem fra meg ❤

Likes

Comments

​Hei dere flotte lesere!

I dag prøvde jeg å skape litt engasjement rundt denne bloggen ved å lage mat direkte på Periscope, men uten stort hell. Derfor gav jeg opp det etter kort tid. Men som nevnt i et tidligere innlegg skal jeg legge ut oppskrift og fremgangsmåte.

Dette er en middag som tar veldig lang tid å lage, med tanke på at kjøttet skal koke lenge for å bli skikkelig mørt. Tiden avhenger av kjøtt og liknende.

DU TRENGER:
Kjøtt (Okse, Gris, Hval, eller Vilt)
Mel
Sukkerkulør
Smør
Vann

FREMGANGSMÅTE:

Kutt opp kjøttet du har valgt opp i passe store biter.

Legg smøret i gryta la det smelte, tilsett kjøttet og la det bli brunt, for å la det koke i to timer.

Nå siler du kraften, for så å lage en brun saus med meljevning, salt, pepper, vann og sukkerkulør.

Nå legger du kjøttet tilbake og lar det koke i 60 - 90 minutter.

SERVERES MED:

Poteter, surkål og tyttebær

eller

Poteter, grønnsaker eventuelt også med tyttebær hvis det er ønskelig.

Poteter og kålstuing.

Håper det smaker 😊

Klem fra meg❤

Likes

Comments