Denna Facebook gruppen skapade jag iår 2017 eftersom det finns en del grupper där man kan lägga upp sin egen musik man själv har skrivit, sjungit osv, Men det fanns inte någon grupp vad jag kunde hitta där man kunde lägga upp covers där man sjunger andras låtar som från olika artister, band osv så då skapade jag en sådan sida som en kul grej för att se om den blir populär. Men i denna gruppen kan du då lägga upp cover på låtar som du har sjungit och spelat in. Det kan vara exempel en egen video som du har spelat in, det kan vara att du har en egen YouTube kanal där du har en del cover på andra låtar. Man kan även sjunga in cover i en app som heter Smule även så kallad för Sing.


Alla olika sorters cover är välkomna allt från dansband , hårdrock, hipp hopp och mycket mer olika sorters musik. Men det får endast vara cover inte några låtar som man själv har skrivit. I gruppen vill vi som de flesta grupper på Facebook att man ska vara trevlig och ska bemöta andra som man själv vill bemötas. Vi tillåter inte kränkning eller elaka kommentarer som exempel ( Vad dåligt du sjunger eller vad du sjunger falskt ) o.s.v ni fattar säkert.

Som Caroline Af Ugglas brukar säga - Alla kan sjunga

Direkt länk till gruppen

https://www.facebook.com/groups/1922836944634036/​


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsInne på denna Facebook så kan man lägga upp låtar som man själv har skrivit och som man kanske själv sjunger, eller om man har skrivit en låt som någon annan sjunger. Det är tillåtet att lägga upp allt som har med musik att göra så länge man själv har gjort musiken, texten, låten osv själv eller om man har gjort den tillsammans med någon om man har ett band exempel. Jag har själv lagt upp min musik som jag har skrivit, gjort och sjungit. Jag har även gjort gruppbilden som har varit uppe sedan förra året 2016 den 18 januari om jag ska vara exakt haha. Jag är väl inte så nöjd med den egentligen men jag har bara inte haft lust att göra en ny eftersom jag gör en hel del annat och även är mer fokuserad på min lite större grupp som heter Dream Group.

Självklart vill ja få igång denna gruppen också men det har liksom inte blivit att jag har lagt så mycket energi på den. Men jag testar här med hjälp av bloggen, så om just du som läser är intresserad och skriver musik eller vad du nu gör så länge du själv gjort det eller med någon annan som jag redan förklarat :) . Så är du välkomne in till gruppen, du måste inte vara en låtskrivare eller en musikfixare utan om du inte gör något av det så självklart får du söka in ändå. Det är inte något krav att man måste skriva låtar eller att man måste ha skapat egen musik, så är inte fallet utan alla är välkomna även om man är låtskrivare eller inte osv.. Vem vet du kanske blir intresserad av att börja skriva eller göra egen musik det vet man inte :) .

(( Gruppen är inte så stor så stor utan har bara 73 medlemmar just nu, men ibland händer det att vi får in i alla fall en eller två medlemmar. Även om gruppen inte är så stor så är den aktiv till och från vilket är rätt kul faktiskt fast den är så pass liten som den är. Men jag vill ju att den ska växa och bli ännu mer aktiv, så bli gärna medlem om du vill :) . När gruppen är så pass stor och den är aktiv så det knakar så kommer jag ta bort just denna texten här inne på bloggen ))

Direkt länk till gruppen

https://www.facebook.com/groups/383552025082759/?ref=br_rs​​

Likes

Comments

( Blev lite mer en bara gruppens historia, men kan va värt att läsa det ändå, jag har även ändrat lite i texten och bytt ut bland annat & tecknet för att jag tycker just den är ful haha. Sen har jag bytt ut mitt namn som jag har nämnt inne på gruppen där det står samma sak förutom att just här inne har jag bytt ut mitt namn till mig, jag osv )

Dream Group grundades den 22 Maj år 2016 av mig som är huvudadmin i gruppen, gruppen hette från början LIVE 24 och då tillät endast live i gruppen men vissa medlemmar gjorde ändå vanliga inlägg vilket det stod i våra regler att det endast är admin som får göra vanliga inlägg. Vi märkte sedan att gruppen växte och det kom in nya medlemmar men gruppen stod still och det var bara vi admin som sände live ibland och även gjorde vanliga inlägg när vi ville förmedla något. Vi ville att gruppen skulle bli aktiv och att medlemmarna som vi hade skulle sända live vilket vi även skrev flera inlägg om att de kan göra det och även bjuda in sina vänner och även hjälpa oss att dela gruppen.

Hur mycket vi en uppdaterade så hände inget men tillslut så hittade jag en grupp som hette Den näst största gruppen på Facebook.. i Sverige! som jag sökte in till för att se vad det var för grupp. Jag märkte att den var aktiv och medlemmar gjorde inlägg ibland men gruppen var inte 100% aktiv. Inne på Den näst största gruppen på Facebook.. i Sverige! så tillät dem inte livesändningar, sedan hade gruppen bara två admin. Så efter ett tag så skrev jag till en av dessa två admin som heter Tess om dom skulle vilja gå med på ett samarbete för att få igång båda grupperna. Det tog inte många minuter innan jag fick ett svar från Tess som sa att hennes pappa skapade gruppen men att hon mer eller mindre har tagit över den och kan tänka sig göra ett samarbete.

Efter ett tag så gjorde hon mig till admin och började diskutera lite hur vi skulle göra, sen kom jag på att man kan göra två flugor i en smäll att dem kunde byta namn till INLÄGG 24 eftersom min grupp hette LIVE24 vilket Tess gick med på. Sedan så blev alla som var admin i LIVE 24 även admin inne på INLÄGG 24 sen blev även Tess och hennes pappa admin inne på LIVE 24 . Detta fungerade bra och vi fick in en del medlemmar i båda grupperna. Men sedan så var inte Tess och hennes pappa så aktiva i vår admin chatt som vi hade för båda grupperna. En del medlemmar bröt mot vissa regler jag hade skapat i INLÄGG 24 som jag hade kopierat från LIVE 24 fast ändrat lite i texten så den skulle passa in just i INLÄGG 24 .

Tess blev även huvudadmin i LIVE 24 eftersom hon var det i INLÄGG 24 fast det egentligen var hennes pappa som var huvudadmin eftersom han skapade gruppen från allra första början men bara att Tess mer eller mindre hade tagit över den. Så då var både hon och jag huvudadmin i båda grupperna. Men det var mest jag som tog hand om grupperna och gjorde gruppbilder, inlägg, uppdateringar osv. Sen blev en som heter Michelle som är före detta admin då blev hon Vice huvudadmin tillsammans med min bästa vän som heter Frida som fortfarande är med i gruppen och är admin men inte längre vice huvudadmin.

Den nya som är Vice huvudadmin heter Paulina men kallas för Pauwii som även är vän med mig som vi båda två även har fått en bra kontakt. Jag frågade Pauwii om hon ville bli vice huvudadmin eftersom Michelle blev kickad som admin av sekretess skäl så kommer det inte stå varför. Frida ville inte efter ett tag heller ha så stor ansvar så hon ville inte vara vice huvudadmin, men sedan tog Pauwii över och är nu Vice huvudadmin i Dream Group och detta har hon varit i drygt ett halvår om inte längre.

Men sen efter cirka ett halvår så beslutade vi att återställa som det var innan och inte ha något samarbete sedan eftersom vi märkte att det inte ledde till någon större framgång. Så både jag och Tess beslutade att avsluta samarbetet, sedan ändrade jag tillbaka till gruppens ursprungliga namn från INLÄGG 24 till Den näst största gruppen på Facebook.. i Sverige! och även laddade upp deras gruppbild som dem hade. Sen gick jag ur som admin och sedan fokusera sig på LIVE 24 , men efter det hade gått ett tag sedan samarbetet tog slut så kom alla sedan överens om att LIVE 24 skulle tillåta att vanliga medlemmar skulle få göra vanliga inlägg.

Sedan bytte vi namn på gruppen till VIP DELUXE den 27 mars 2017 fram till 18 maj 2017 så bytte vi namn igen då vi efter ett tag tyckte att VIP DELUXE lät lite löjligt sen att det fanns en del grupper som har VIP i sina namn. Så jag kom med en massa olika förslag till olika namn på gruppen sedan ändra vi namnet till VIP GROUP OF SWEDEN. Detta namn på gruppen hade vi fram till den 2 september 2017 då vi ändrade till gruppens nuvarande namn Dream Group, vi bytte namnet pga att vi ansåg att VIP GROUP OF SWEDEN kan misstolkas och låta som att det är en rasistiskt grupp.

Vi märkte även att vi inte fick in medlemmar alls och tänkte att det kanske var på grund av namnet, så alla försökte komma på ett nytt namn och tillslut kom jag med förslaget Dream Group och det finns ingen grupp som heter så på Facebook förutom en “ Gilla sida “ men ingen grupp. Vi kommer behålla detta namnet och kommer inte byta igen eftersom vi har bytt namn på gruppen 2 gånger sedan gruppen grundades med namnet LIVE 24. Nu har det gått 1 år sedan gruppen grundades den 22 Maj år 2016 då denna text skrevs den 19 November år 2017. Dream Group har börjat bli aktiv och medlemmar gör inlägg emellanåt men mesta dels är det vi admin och moderatorer som gör de flesta inläggen.

Nu samarbetar vi med en grupp som heter kärlek humor respekt 18+ där en som heter Marcus är huvudadmin men kallas för Nisse eftersom han heter Nils Marcus. Han är även admin inne på Dream Group för att kunna hjälpa till att få igång gruppen ännu mer genom att sända live och ibland göra inlägg. Vi tillåtet inte reklam för andra grupper i någon av grupperna, men eftersom vi har samarbete med varandras grupper så har vi kommit överens att vi får göra reklam för våra grupper ibland. Nisse brukar göra reklam för sin grupp och jag gör reklam i Nisses grupp för sin grupp.

jag är inte admin i kärlek humor respekt 18+ fast Nisse är admin i Dream Group, men jag är admin i flera grupper så jag vill inte vara admin i kärlek humor respekt 18+ . Målet med Dream Group är att inte bli den största gruppen på Facebook utan att vi välkomnar alla vilken ursprung eller sexuell läggning man en har. Som sagt så får man söka bostäder och lägga upp dejting annonser även om det som sagt finns en massa såna grupper på Facebook. Men vi tillåter detta för att gruppen ändå ska växa även fast vi inte är ute efter att ha den största gruppen på Facebook.

Även om vi vill att gruppen ska växa så har vi inte något mål med gruppen, vi vill bara att våra medlemmar och icke medlemmar ska känna sig framförallt välkomna sedan att de även har möjligheter att exempel lägga upp en dejtingannons om någon känner för det eller en bostadsannons. Vi började tillåta detta för att ändå få igång gruppen och hoppades på att våra medlemmar gör inlägg, men allt tar sin tid men vi har ändå aktiva medlemmar som gör inlägg någon gång ibland.

Vi vill vara en grupp där man kan utöka möjligheter, därför tillåter vi som sagt bland annat bostad och dejtingannonser. De flesta vanliga grupper har ju regler och tillåter inte det vi tillåter eftersom de redan finns massa grupper med just det temat, men vi vill ändå sticka ut lite i mängden även om vi som sagt inte är ute efter att ha den största gruppen. Många kan tycka att det är jobbigt att en del grupper har regler men det är ändå bra eftersom det finns grupper som inte har regler.

Dem grupper som inte har regler brukar för det mesta alltid spåra ut och som du kanske läste i början av denna fil. Så det är ändå bra att många grupper har regler, en del grupper har rätt enkla regler med en enkel text vad dom tillåter och inte tillåter medan andra grupper har lite mer detaljerade regler som vi har i Dream Group. Vi har valt att ha detaljerade regler för att medlemmar ska veta vad som gäller i dem olika regler vi har som även har varsin titel och nummer.

Vi har våra regler fastklistrade inne på gruppens startsida som man kan läsa genom att klicka på “ Visa mer “ eller “ Läs mer “ det kan stå olika på vissa mobiler och datorer. Vi har även en fil där alla våra regler finns som man kan gå in på eftersom alla inte kan se det fastklistrade inlägget på exempel mobil. Du kan om du vill läsa reglerna via en fil om du inte har läst reglerna en, men även om du redan har läst reglerna så kan det alltid vara bra att plugga lite extra. Vi har ju ändå detaljerade regler som sagt där det står vad dem olika reglerna betyder och vad som gäller.

Det var lite fakta om gruppens historia och det blev t.o.m lite mer än så, ibland blir det oftast mer än vad man har tänkt sig att skriva i alla fall blir det så för mig. Men hoppas att du hade en intressant läsupplevelse även om det var mycket att läsa. Ha en fortsatt trevlig morgon/dag/kväll/ natt eller när du nu läst detta på dygnet.

Mvh

Kenny

Likes

Comments

Om du som läser min blogg har Facebook så är du varmt välkommen in till min grupp som heter Dream Group som du ser på bilden . Bilden du ser är även gruppens nuvarande gruppbild som jag det utom har gjort själv om jag får skryta lite ;) , det har varit en hel del gruppbilder sedan ja starta gruppen första gången den 22 maj 2016. Men jag har kopierat en text om gruppens historia som finns inne i själva gruppens filer medlemmar kan ta en del av. Men jag har ändå kopierat den texten som du kan du läsa den här inne på bloggen fast i ett annat inlägg som heter Dream groups historia.

Inne på Dream Group kan du såklart göra inlägg som man brukar göra i olika Facebook grupper om inte en del grupper är aktiverade så bara admin kan göra inlägg vill säga men i Dream Group ka alla göra inlägg :) , Om man känner för att sända live så får man göra det om man. Inne i gruppen får man lägga upp det man känner för att skriva om eller publicera någon rolig bild vad man nu väljer att lägga upp i Dream Group. Men vi följer Facebooks policy regler, sedan har vi även egna regler som jag har skrivit som vi helst vill att man ska läsa. Vi kräver inte att man ska kunna alla regler utantill det gör inte någon av mina admin kollegor inte ens ja själv som t.o.m själv har skapat reglerna haha. Men en några av dessa regler är att vi tillåter ingen form av mobbning eller kränkningar i gruppen. Alla är välkomna oavsett ursprung eller sexuell läggning, vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade. Man för ha åsikter om saker o ting så länge det inte går över styr.

De flesta grupper tillåter inte vissa saker, det gjorde inte vi heller till en början men vi har lite saker vi efter senare år börjat tillåta även om det redan finns massa grupper inne på FB som redan har där man kan söka bostäder bland annat som vi tillåter att man får söka. Vi tillåter även som du ser på bilden dejtingannonser även om även det finns massor av grupper som endast tillåter det. Men vi tillåter det som en kul grej och för att på ett sätt locka lite medlemmar även om vi inte är ute efter att bli en stor grupp. Men just om detta kan du läsa mer om antingen här inne på bloggen som jag nämnde i början av detta inlägg. Men sedan kan du gå in på Facebook gruppen där gruppens historia ligger som jag sa inne på filer.

Varmt välkommen till Dream Group

( Direktlänk till gruppen )

https://www.facebook.com/groups/1632824047038673/

.Likes

Comments

Tjänare

Du är varmt välkommen och besöka min YouTube kanal jag försöker uppdatera den så ofta jag kan och har möjlighet genom att ladda upp videos av olika salg det som jag kommer på och som faller mig in. Det finns en hel del videos inne på kanalen.

Det kan vara allt från egen skrivna låtar som jag sjunger även covers som jag har gjort men bara att jag har byggt upp musiken själv med hjälp av en som heter David. Jag började med YouTube år 2006 med namnet ynnek89 men efter några år så tröttnade jag på namnet och ville byta.


Problemet var bara att just då gick det inte... Men det var inte det enda problemet som uppstod tyvärr, jag hade fått anmälningar på kanalen p.g.a upphovsrätt för att jag hade bland annat lagt upp ABBA låtar på svenska från den svenska musikalen ABBA
" Mamma Mia " . Jag hade även gjort om lite andra låtar fast gjort så dem lät som Alvin & gänget på den tiden då det var en liten trend som flera gjorde inne på YouTube.


När YouTube började uppdatera sig med de funktioner som finns nu som exempel att man kan lägga upp sin profil man har på slutet av sina videos som man kan klicka på för att komma till själva huvudkanalen och prenumerera om man vill. Man kan även lägga upp en eller flera videos på slutet. Detta har många bland annat kända Youtubers gjort innan kunde man klicka på en sådan ruta som dem själva gjort som rör sig men att inne på YouTube kunde man markera så det blev som en ruta runt den och länka sin senaste video.


Men det var inte något jag gjorde, men nu när den nya funktionen har kommit då allt finns på YouTube och att man kan länka sin senaste video exempel så har jag börjat med det inne på min nya kanal. Jag förde över en hel del gamla videos på min nya kanal som jag hade inne på ynnek89 bland annat en julkalander jag gjorde 2015 som heter Einars julkalander där jag och min arbetskollega som filmar det mesta och även är med i en del avsnitt som olika karaktärer jag kom på. Den julkalandern så var allt improviserat men jag visste ändå vad som skulle hända i alla avsnitt.


När jag sedan skapade den jag har nu så gjorde jag allt från grunden, jag raderade min gamla kanal efter att ha fört över de viktigaste och skapa där av en ny. Jag skapade även en alldeles egen mejl till kanalen som man kan skriva till och även denna Facebook sidan du är inne på just nu. Min gamla kanal hade lite runt 50 prenumeranter och ändå informerade jag i god tid att jag skulle skapa en ny kanal och bad dem prenumerera på den.


Det enda problemet som uppstod just då, var att det var samma tillfälle som YouTube hade skapat denna förbaskade ringklockan som många YouTubers började klaga på. Nu räcker det inte med att bara trycka på prenumerera, om man inte klickar på ringklockan så får man inte reda på om någon har laddat upp en video på den kanalen man prenumererar på.


Jag har som många andra inne på YouTube även skapat en video på slutet av alla videos jag laddat upp där man kan klicka på den senaste videon även på prenumerera bilden och påminner med om att klicka på ringklockan och bocka i så man får aviseringar när jag lagt upp en ny video. Om jag ska återgå till min julkalander så gjorde jag en redan innan 2015 men som tyvärr försvann p.g.a avsnitt 22 och 23 innehöll jullåtar med Elvis Presley där YouTube bland annat hade tagit bort ljudet på helt och hållet. Sedan så försvann allt spårlöst och detta var inne på min gamla YouTube kanal.

Jag har fått även nu lite upphovsrätt varningar på mina julkalendrar p.g.a mina intron jag har gjort via JibJab. Den från 2015 så presenterar jag även varje avsnitt som jag sedan hade spelat in i efterhand. Många av mina vänner och familj tyckte om att jag gjorde en egen julkalander så då gjorde ja och min arbetskollega som var med i den från 2015 som heter Christopher en ny julkalander med Einar men då hade vi gjort manus osv plus att vi hade en storry att utgå efter sedan medverkar även min lillasyster min svägerska och en kompis till mig.


Det finns vissa avsnitt som inte har ett manus, där vi improviserar det är avsnitt 5, 7 , 10 , 13, 16, 17, 19, 23 & 24 . Det finns även lite bloppers på vissa avsnitt, jag har tyvärr märkt i efterhand att ett avsnitt så har jag råkat missa att klippa i redigeringen där det egentligen skulle vara en blopper detta är i avsnitt 20 . Jag hade gjort så varje avsnitt ladda upp sig själv varje dag i hela december 2016 så det står att den publicerades den 20 dec. 2016 .


Jag har funderat på att redigera om den, men då kommer det stå det datum jag ladda upp den på. Jag vet att man kan fixa såna småfel inne på YouTube ja har testat men jag tyckte det var rätt krångligt. Men Einars julkalander 2016 blev en populär bland många vi känner och de vill att vi ska göra ytligare en julkalander men det har jag och Christopher sagt nej till. Det är mycket arbete med att spela in hela 24 avsnitt och sedan manus på det, sedan ska man ha tid och spela in alla avsnitt innan det blir december.


Den från 2015 så spelade vi in allt i november och var det enda vi gjorde hela november vilket blev stressigt men eftersom vi inte hade manus så var det bara att spela in och köra på det som jag kom på och Christopher hängde med. Sedan ladda jag upp dem varje dag i december vilket tog sin tid och varje avsnitt kom upp olika tider. Detta var på min gamla kanal, men som jag skrev finns den från 2015 inne på den nya kanalen och alla har samma uppladdnings datum tyvärr...


Men vi har bestämt att det inte blir någon mer julkalander, men vem vet kanske kommer de bli en helt ny och kanske utan Einar i framtiden det återstår att se allt kan hända i Kennys värld. Men gå in på kanalen och se dig omkring bland mina videos jag har även olika spellistor bland annat Einars julkalander 2015-2016 i varsin mapp. Jag har länkat kanalen här nedan och även alla mina olika spellistor så kan du välja vad du vill gå in på.


Antingen går du direkt in på YouTube kanalen eller väljer en av spellistorna jag länka i detta inlägg du väljer helt själv. Så jag säger välkommen till Kennys värld och glöm inte att prenumerera och även klicka och bocka i ringklockan.
Tack på förhand // Kenny


Direktlänk till YouTube kanalen
https://www.youtube.com/cha…/UCtU4nDtcG5gc11MxCxkN_Kw/videos

Einars julkalander 2015
https://www.youtube.com/playlist…

Einars julkalander 2016
https://www.youtube.com/playlist…

Egna låtar
https://www.youtube.com/playlist…

Covers
https://www.youtube.com/playlist…

Egna spökberättelser
https://www.youtube.com/playlist…

ÖVRIGT

YOUTUBE
https://www.youtube.com/ch…/UCtU4nDtcG5gc11MxCxkN_Kw/videos…

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/kennysvarld/

VIDME
https://vid.me/KENNYS-VARLD


E-POST
kennysvarld@gmail.com

Likes

Comments


Poppes sista tid

Av: Kenny Björk

Korrekturläst av: Stefan Werme


Det är en sorglig dag i pingvinriket. Poppe är allvarligt sjuk och har varit sängliggandes i flera dagar. Han har hostat och haft ont i hjärtat. Han börjar trots allt bli gammal och har varit ute på många äventyr. Alla är oroliga för Poppe även Simon,Selma och Viktor om ni minns dem?


De har inte varit med på de senaste äventyren på grund av att de har varit bortresta och träffat sina släktingar. Selma har ju inga men hon har träffat en sälkille som heter Sture. Men i alla fall Poppe är allvarligt sjuk och mår inte alls bra. Alla är som sagt oroliga om vad som ska hända. Ingen vill ju att Poppe ska dö fast han kan ju inte heller leva i all evighet. Dagarna går och Poppe blir bara allt sämre och sämre. Ploppe sitter bredvid sin pappa och håller honom i handen med en liten tår i ögat. Poppe förklarar för sin son att han ska ta hand om alla när han dör och att han kommer bli deras nya ledare. När Ploppe sitter bredvid sin far så ska han säga en sak till han men precis när Poppe ska öppna munnen så börjar han hosta kraftigt och börjar skaka lite. Ploppe blir genast orolig om vad som ska hända men så säger Poppe


-Det är snart dags för mig att "host,host" att ta farväl men jag vill inte att Ploppis ska se mig så här. Säg till henne att hon ska minnas mig som jag var och inte som jag är nu "host,host" hon ska minnas mig som sin friska farfar som alltid var ute på äventyr och minnas allt roligt vi har gjort tillsammans. Säg till alla att deras ledare har flyttat till en bättre värld "host,host" och att du är nu deras nya ledare.


Sedan hostade Poppe en sista gång och sjönk ihop och Ploppe började gråta och kramade hårt i Poppes hand, sedan la han ner den sakta och satte båda händerna i kors. Sen bäddade han om sin far och gick sedan ut för att säga att deras ledare har tagit farväl av dem alla. När Ploppe gick ut så såg hur han alla fixade och donade med saker som de brukade göra. För än så länge visste de inte att Poppe var död, men Ploppe tog fram en visselpipa och började blåsa i den och alla visste att visselpipan betydde samling, för Poppe hade lärt dem det. Så alla pingviner även resten av vännerna samlades och ställde sig framför Ploppe. Han tog ett djupt andetag och kollade ner på marken och skakade på huvudet och tittade sedan upp och sa:


-Kära vänner, vår ledare har tagit farväl och rest bort till en ny och bättre värld än den vi lever i. Han vill att vi ska minnas honom som en frisk, äventyrlig och rolig pingvin. Han vill att vi ska minnas honom som han var när han levde och nu har han lämnat oss alla med stor saknad. Hans sista önskan var att jag skulle bli den nya ledaren och jag kommer ta hand om er alla precis som min far gjorde. Jag vill nu att vi alla ska ge min far en fin begravning så samla ihop saker vi kan ha till begravningen.


Alla nickade och gav sig av för att hitta saker man kan han till en begravning. De hittade snäckor som Poppe hade hittat på sina äventyr, även glasbitar i olika färger, fjädrar i olika sorter, ja allt möjligt. De byggde sedan ihop massa fina saker med allt de hittade. Selma hittade en perfekt låda där de kunde lägga Poppe i som kunde bli hans kista. Dagen gick och alla hade hittat var sin sak för att hedra Poppe. Ploppe och Ploppis bar kistan ner mot stranden och alla stod runt kistan för att ta farväl och la saker på kistan. Alla började få en tår i ögat. Ploppis gick fram till kistan och tårarna rann som vattenfall. Hon älskade sin farfar mer än allt annat. ploppe gick fram till henne och höll om henne och sa:


-Farfar har det bra. Vi alla är ledsna, men du får minans honom som han var och komma ihåg allt rolig vi har haft med honom. Alla minnen finns kvar även om inte farfar finns hos oss mer. Nu är han i himlen och kan sitta på ett moln och se ner på oss och vaka över oss alla. Om vi skulle ut på äventyr så kommer han alltid vara med oss för vi vet ju att han älskade att vara ute på äventyr så det kommer han inte missa.


Ploppis kramade om sin far och sa att hon ville se Poppe en sista gång men han skakade på huvudet och sa:


-Jag lovade farfar att du inte skulle få se honom en sista gång. Han ville att du skulle minnas han som han var när han levde och inte se han död. För om du ser han död så kommer det vara det sista du minns av honom. Han ville att du ska minnas honom när han levde och var frisk förstår du?


Ploppe nickade med ett litet snyft och la sedan en teckning på Poppes kista och sa farväl. Nu var det dags att sjösätta kistan så Viktor och Selma som var starka nog puttade i kistan i vattnet och alla såg när kistan sakta sjönk ner på botten. När dem inte kunde se kistan mer så gick dem alla tillbaka till pingvinriket och satte upp en tavla på Poppe så dem alla kunde minnas honom. Dagarna gick och alla saknade fortfarande Poppe och tyckte det var konstigt att inte ha honom hos sig. Det tar ett tag innan man vänjer sig, men dem har en ny ledare nu Poppes son Ploppe. Alla tyckte att han skötte sig bra som ledare och dem tyckte han gjorde allt som Poppe gjorde. Han tog hand om alla, han byggde saker och hjälpte till om någon behövde hjälp precis allt som Poppe gjorde när han levde. Så det var ingen större skillnad förutom att Ploppe inte var Poppe, men en dag så visslade Ploppe i visselpipan och alla samlades direkt och undrade vad han skulle säga.


-Vänner, nu är det en två veckor sedan vår ledare, min far och Ploppis farfar lämnade oss. Han vill nog inte att vi ska deppa mer utan jag tror han vill att vi ska åka ut lite på äventyr. Många av er har aldrig varit med oss utan det har mest varit jag, Poppe och Ploppis. Men nu bestämmer jag att vi alla och då menar jag exakt alla ska ut på ett äventyr ut i världen så även ni får se hur det ser ut utanför pingvinriket för jag vet att många av er är nyfikna och har hört om alla äventyr vi haft och att en del av er vill se det i verkligheten, så nu har ni alla chansen. Vi alla får ju inte plats i båten tyvärr så jag har ett uppdrag till er ni ska få bygga ett stort fartyg som vi alla kan vara i så de som vill ut på äventyr får allt sätta igång.


Alla sprang iväg för att hitta saker och bygga med. Det tog fem dagar att bygga fartyget och när den äntligen var klar så sjösatte de den och de döpte fartyget till " Poppe". Alla började samla på sig mat och saker dem kunde behöva ha till resan sedan gav dem sig av på deras första äventyr med alla sina vänner. Vart de åkte får du själv bestämma och även vad dem gör på sitt äventyr. Detta var sista gången vi besökte pingvinriket. Nu finns ju inte Poppe längre och då kan vi inte besöka Poppe pingvin, men vem vet kanske vi besöker pingvinriket igen men då får det bli Ploppe Pingvin. Man kan aldrig veta. Men det är en helt annan historia som kanske inte alls blir skriven, men man kan aldrig veta, men än så länge är det inte aktuellt.


Simma lugnt önskar Ploppe och alla hans vänner "Även poppe själv uppe i pingvinhimlen"


Likes

Comments


Poppe på teater

Av: Kenny Björk

Korrekturläst av: Stefan Werme


Hejsan!  Nu ska vi återigen hälsa på Poppe och hans vänner och se vad för äventyr de har haft för sig sedan vi hälsade på sist gång. Vi går till pingvinriket för att se efter, men vad är det vi hör? Är det inte en massa applåder ? och vad är det för ett stort ishus de har byggt? Det ser ut som en stor teater, men se där det står till och med teater på taket med stora bokstäver. Vi går in och ser vad som händer och vad alla inne på teatern gör. Där står ju Ploppe på scen med Poppe och Ploppis. De spelar ju teater, men vad är det för teater dem spelar tro? Låt och se och höra så ska vi se om vi känner igen teatern.


-Att fiska eller inte fiska det är frågan


Det lät ju som Hamlet fast de har gjort om "Vara" till "Fiska" det var ju lite roligt ändå, om vi skulle ta och spola tillbaka tiden och se hur de började spela teater eller vad säger du som läser? Vill du ut på lite spännande äventyr ännu en gång? Klart du vill då bär vi av ut på nya äventyr med Poppe.


Det var en strålande dag i pingvinriket och Poppe satt med Ploppis och fiskade, då Ploppis säger –Att fiska eller inte fiska därefter säger- Poppe det är frågan. Ploppis undrade varför Poppe sa det då sa Poppe att han hade en gång läst en scen ut Hamlet där originalet är –Att vara eller inte vara, det är frågan. -Hamlet? Undrade Ploppis Poppe förklarade att Hamlet var en teaterpjäs utav William Shakespeare. Ploppis kollade konstig på Poppe och sa – jag vill spela teater hur gör man det? Poppe förklarade att först måste man ha ett manus sen måste man dela upp olika roller till folk sen måste man öva och öva så man kan manuset utantill sen kan man ha lite rekvisita alltså möbler eller saker på scen, även kläder om man nu vill ha det. Sen ska man stå på en scen och spela upp pjäsen utantill inför en publik. –Det vill jag göra. Sa Ploppis,.Det är inte bara att göra det direkt förklarade Poppe vi skulle kunna åka till en riktig teater så får du se hur det går till. Hon hoppade högt och jublade ja och började genast springa till Ploppe för att berätta att dem skulle åka och se teater.


De började genast packa och lastade på båten med saker dem kunde behöva ha med på resan, som mat och så vidare. När de var klara så bar dem sig iväg mot det stora äventyret. Det tog en två dagar för dem att komma till storstan där Poppe visste exakt var en teater fanns eftersom han själv har vart på många äventyr och kan för det mesta alla städer i hela världen utantill. När de närmade sig en stad så töjde dem båten och gick på land. Ploppis som var ivrig att se teater sprang in mot land och Poppe bara skrattade medan Ploppe ropade efter sin dotter och bad henne lugna ner sig och sa att stan är och kan vara fullt med faror det finns människor som inte alls är snälla mot djur så man ska helst vara på sin vakt. Men Poppe visste vilka människor som var snälla och inte snälla så han vet precis vilka man skulle akta sig för för Poppe glömmer aldrig ansikten.


De gick sakta in i staden för att kolla på teater. Poppe visste som sagt var teatern fanns så det var inga problem för honom att hitta dit. Han hade karta och kompass i huvudet. När de kom fram till teatern såg Poppe en människa han kände igen och sprang fram till henne. Hon kände genast igen Poppe och kramade honom. Det är den enda människa som förstår exakt vad Poppe säger fast han inte kan prata med människor på samma sätt som dem kan göra med varandra, men Poppe kunde ju skriva på människornas språk och visa tecken, så Poppe förklarade att hans barnbarn ville se på teater, därför var dem på besök i stora staden. Människan fnissa lite och bad dem följa med henne. Hennes pappa ägde teatern så hon fixade in Poppe,Ploppe och Ploppis utan problem.Människans pappa blev glad att få träffa Poppe och Ploppis igen, så han fixade de bästa platser man kan ha på en teater och så började föreställningen det var "Hamlet". Ploppis satt helt stilla och kollade. Hon rörde inte en fena. Hon tyckte det var så fascinerade att se teater. Även om teatern var lång satt hon trots allt stilla under hela föreställningen.


Vid pauserna var hon så ivrig av att se mer så hon satt kvar fast det var paus, bara för att vänta och för att hon inte skulle missa något. När föreställningen var slut så fick Ploppis hälsa på skådespelarna och hon fick även testa att stå på scenen och prova lite kläder som passade henne. Men nu var det snart dags att åka vidare tillbaka till pingvinriket. Människan Poppe kände följde dem till hamnen där deras båt stod och så gick dem på båten och människan vinkade av dem och önskade dem en trevlig resa. När dem äntligen var hemma så var Ploppis så ivrig att berätta för alla om teatern och alla de andra pingvinerna bara stod och lyssnade och verkade intresserade. De ville också spela teater så då bad hon Poppe bygga en teater och det gjorde han. Så Poppe började skriva manus som några pingviner fick lära sig utantill och resten som inte var så sugna på att spela teater fick vara publik. När manuset var klar så övade dem in lite av det Poppe hade skrivit, en kopia på Hamlet fast med lite mer pingvinspråk. Istället för " att vara eller inte vara " så hade han istället skrivit " Att fiska eller inte fiska det är frågan". De lärde sina repliker rätt snabbt eftersom Poppe hade gjort det lite lätt för dem eftersom det var första gången. Men nu är det även dags för att bära oss av och låta Poppe och hans vänner fortsätta spela teater vem vet när vi besöker pingvinriket nästa gång det återstår och se Poppe börjar ju trots allt bli gammal. Men dem önskar dig lycka till och välkomnar dig åter.


Simma lugnt

Likes

Comments


Poppe Besöker jultomten

Av: Kenny Björk

Korrekturläst av: Stefan Werme


Nu ska vi besöka våra kära vänner i pingvinriket och vem bor där? Ja, såklart Poppe. Vad har hänt sen vi träffade Poppe och hans vänner sist? Nu ska vi se vad dem hittar på för roliga äventyr denna gång. Som du vet så är han alltid på äventyr. Låt oss besöka pingvinriket så får vi se. Det är snart jul och alla i pingvinriket springer runt som galningar och slår in julklappar och letar efter saker som dem ska ge till varandra i julklapp och Poppe har klätt ut sig till tomte. Men vad är det där för något som står mitt i pingvinriket? En röd och vit randig stolpe med en guldkula på, är det inte en sådan som finns på Nordpolen där jultomten bor? Och varför har dem en sådan i Antarktiskt? Vi låter oss se vad vi får för svar om vi drar tillbaka tiden låt äventyret börja…


Det var en helt vanlig dag för Poppe och hans vänner dem lekte och skojade som vanligt och Ploppis var lite äventyrlig som hon alltid var och hon skulle ut på upptäcktsfärd. När hon var en bit från pingvinriket så såg hon en flaska med ett papper i hon tog upp den och sprang hem till pingvinriket för att visa Poppe eftersom hon inte hade lärt sig att läsa riktigt bra. När Poppe läste brevet så stod det såhär.


-Ho, ho, ho Hej Poppe, jag hoppas att flaskposten kom fram och om det nu är så att du läser detta brev så behöver jag din hjälp och det är väldigt bråttom. Min släde har gått sönder och alla mina nissar är sjuka och kan inte slå in julklappar och jag kan inte göra allt själv det kommer jag aldrig hinna innan jul. Så det hade varit snällt om du och dina vänner kunde komma till Nordpolen och hjälpa mig så allt blir klart innan jul och som tack för hjälpen ska jag nog kunna fixa något som tack .Leta bara upp en stolpe som är vit och röd randig med en guldkula på när ni är framme på Nordpolen.


Med Juliga hälsningar

Jultomten


Poppe läste högt så alla kunde höra, detta skulle bli kul tänkte Poppe att få hjälpa jultomten och alla pingviner ville hjälpa till så de började packa lite saker som kunde vara bra att ha med sig på resan sedan åkte alla iväg med båten som de hade haft på alla sina resor. Det var en bit till Nordpolen men än så länge var det bara första december, men det var ändå bråttom, men till slut var de framme på Nordpolen och letade upp en stolpe som var röd och vit randig med en guldkula på. Efter en liten stund hittade de stolpen och på stolpen fanns det en knapp och Ploppis som är nyfiken tryckte på knappen innan ens Poppe bad henne vänta. Då hördes det klockor ringa och en hemlig gång öppnades på marken med en trappa ner och sedan en röst som sa att dem att de var välkomna att gå ner.


Så alla gick ner och gick i en smal gång sedan kom de in i ett stort rum där jultomten satt på sin tron och hälsade alla välkomna . Tomten berättade att alla nissar hade fått maginfluensa och att de hade varit sängliggande i flera dagar, sedan är det inte långt kvar till julafton och alla julklappar är inte klara, till och med tomtens mekaniker är svårt sjuk och kan inte laga släden som han behöver för att åka runt för att leverera julklappar. Poppe lovade att alla skulle hjälpa till så han delade upp de i olika grupper på vad de skulle göra. Vissa fick kolla önskelistan och se vilka som har varit snälla och inte snälla. Andra fick slå in julklappar, andra fick bygga saker som skulle slås in. Vissa fick laga saker som gått sönder, sen fick vissa stå vid maskinerna som leksakerna kom från och på. Poppe,Ploppis och Ploppe gick till tomtens garage där släden stod så den skulle de laga. När dem hade lagat klart släden ville Ploppis se renarna och det fick hon också göra eftersom tomten är så snäll som han är. Hon fick till och med sitta på en av renarna som dem flesta känner till "Rudolf". Ploppis var överlycklig, efter en liten stund så gick dem för att kolla hur det gick för de andra pingvinerna eftersom det nu har gått några timmar, så var dem klara med hälften av alla julklappar ju fler man är ju fortare går det. Tomtemor satt och tittade på medan alla pingviner jobbade, hon tog också tid som hon alltid gör även när nissarna jobbar. När dem var klara stoppade hon klockan och med sin förvåning hade pingvinerna gjort världsrekord dem hade jobbat snabbare en vad nissarna någonsin har gjort.


Efter allt arbete så fick alla pingviner äta gröt och pepparkakor hur mycket de ville, de fick också glögg och värmde sig framför brasan och myste medan tomtemor berättade en saga, under tiden somnade vissa pingviner en av dem var Ploppis. Poppe och hans vänner var på Nordpolen fram till julafton och mycket har dem gjort, Ploppis har hjälpt tomten att borsta renarna och städat deras bås. Poppe har hjälpt tomtemor i köket, de andra pingvinerna har städat och gjort ordning inför julen, klätt granen bland annat och julpyntat lite varstans.


När det äntligen var julafton så var det dags för tomten att åka iväg med alla julklappar och Ploppis ville följa med så det fick hon. Efter flera timmar var de tillbaka och det var snart dags för alla pingviner att åka hem. Som tack för hjälpen undrade tomten vad de ville ha, men ingen visste och för Poppe spelade det ingen roll, han sa att han inte behöver något för det är bara kul att kunna hjälpa till. Men då sa Ploppis att hon ville ha en sådan stolpe som tomten hade den där röd vit randiga stolpen med en guldkula. Tomten började skratta och sa att han hade en extra hon kunde få och den fick hon och då kramade hon tomten glatt och tackade honom.


Men nu har det dags att åka så dem så de sa hej då och återvände till båten för att sedan åka hem. Och nu är vi där vi började alla har precis kommit hem och springer runt som galningar för att leta efter julklappar. Det var detta äventyr för denna gång låt oss se vad som händer nästa gång vi besöker Poppe.


God Jul och Gott nytt år


Önskar

Poppe och alla hans vänner Ho,ho,ho,h Ps: Simma lugnt

Likes

Comments


Poppe på cirkus

Av: Kenny Björk

Korrekturläst av: Stefan Werme


Nu har det gått några år sen vi besökte Poppe i pingvinriket. Vad har hänt egentligen? Och hur mår Poppe och alla andra i pingvinriket?. Det har nu gått 10 år sen vi besökte våra vänner och deras vänner, mycket kan ha hänt, men vad som har hänt är det nu vi ska ta reda på så nu bär vi av mot Poppe.


Det är som vanligt sol i pingvinriket och alla ligger och gottar sig i solen och njuter av värmen, vissa badar och jagar lite fisk, men var är Poppe, Ploppis och Ploppe? Vi ska se om vi kan hitta dem. Här är dem, i Poppes slott men vad gör dem? Det ser ut som om de leker cirkus och det är precis det de gör, men varför? Jo, för ett tag sedan så var de på ett litet äventyr på en cirkus i stan när Ploppis hade hittat ett flygblad som hade flugit till pingvinriket och nyfiken som hon är vill hon förstås undersöka saker precis som sin farfar, så hon gick och frågade Poppe vad en cirkus var och då berättade han det och hon ville gärna se en cirkus och frågade om inte dem kunde åka dit och titta.


Poppe kunde förstås inte säga nej utan nickade och började genast att packa ihop lite användbara saker som de kunde ha med sig på resan och sedan tog de sin båt och reste iväg både Poppe,Ploppis och Ploppe och vinkande sedan hej då till alla andra i riket.


Eftersom det är en bit till stan tar det ju ett tag men, under resans gång fanns det mycket att se och lilla Ploppis lekte pirat med sin pappa medan Poppe fick vara styrman och köra båten. När de var framme i stan så lade de till båten och sedan gick till cirkusen och där såg de den snälla människan som Poppe hade hjälpt och som hjälpte Poppe sist de var på äventyr i stan och hon blev som vanligt lika glad av att se Poppe och förstod att dem skulle på cirkusen eftersom Ploppis visade upp lappen för henne. Men det kostade ju pengar att gå in, men som tur var så ägde människans pappa cirkusen och hon hade berättat om Poppe så de fick komma in gratis. Människans pappa var glad att äntligen träffa Poppe så de fick också första bästa parkett längst fram på cirkusen och Ploppis var ivrig för att äntligen få se en cirkus.


När cirkusdirektören kom in så presenterade han cirkusen och sa att först ut var clownerna, Ploppis som aldrig sett clowner undrade förstås vad det var, men när de kom ut blev hon lite rädd, men sedan började hon skratta när de klantade till sig som clowner gör och ville så gärna vara med och människan som Poppe kände såg på henne att hon ville vara med clownerna och jagade de och bad sedan en av clownerna att komma och viskade i deras öra att ta upp Ploppis på scen.


En av clownerna tog upp Ploppis och satte henne på en stol som sedan gick sönder och hamnade i vatten. Det tyckte hon var kul och alla i publiken började skratta. Efter en liten stund jagade hon clownerna sen när showen var slut fick Ploppis gå tillbaka och sätta sig i publiken och vinkande sedan glatt till clownerna. Sen kom det elefanter ,hästar, akrobater och mer clowner och till och med pingviner. När pingvinerna kom in spärrade Ploppis upp ögonen och undrade varför de hade pingviner med på cirkus då sa Ploppe att det är cirkuspingviner och att de är födda på en cirkus men de är inte fångar utan de gör det för att de tycker det är roligt precis som att vi åker på massa äventyr. Och det gör även dessa pingviner ,de åker tunt på massa olika ställen med cirkusen för att göra alla andra glada. Men dessa pingviner var lite speciella de kunde göra olika saker. De kunde göra kullebyttor. De kunde hoppa från höga trampoliner. De kunde köra bil. Allt detta gjorde de på showen och alla började skratta och applåderade.


Sedan när cirkusen var slut fick Ploppis gå bakom cirkusen och träffa alla djuren och alla andra som var med, hon ville träffa pingvinerna och det fick hon. Hon började prata med de och sa att de var bra, dem tackade henne och sa att det är bara roligt att jobba på en cirkus och lärde henne sedan lite tricks hon kunde ta nytta av för att visa andra pingviner i sitt rike.


Dagen började närma sitt slut och det var dags för alla att sova, men Ploppis ville se på mer cirkus så de fick stanna kvar på cirkusen och sova med de andra pingvinerna. Nästa dag så förberedde alla sig för en ny cirkusdag och denna gången fick Ploppis vara med på föreställningen, när det var dags för pingvinerna att uppträda så visade Ploppis upp det hon hade lärt sig på en dag för hon var lättlärd. Både Ploppe och Ploppis var stolta över henne att hon var så duktig och fick vara med på en föreställning. När cirkusen var slut så var det dags för cirkusen att packa ihop och sedan resa vidare till nästa stad och Ploppis sa hej då till pingvinerna och alla andra. Människan som Poppe kände bodde ju i staden och sa även hej då till sin pappa, sen ville ju Ploppis vara kvar i stan ett tag för att utforska lite eftersom hon inte kunde det sist. Så de gick runt med människan, men vad heter egentligen denna människa som Poppe känner? Hon heter Sara, så de gick runt med Sara i stan och hon visade runt lite. Men nu var det dags för pingvinerna att resa hem till riket så de åkte hem med sin båt mot pingvinriket.


Så nu vet ni varför de lekte cirkus och de håller på att öva sig för de ska göra en cirkusföreställning för alla pingviner i riket. När de hade övat klart var det dags för deras första föreställning och Ploppis presenterade cirkusen och sedan var det dags att visa upp vad de hade lärt sig. Ploppis klädde ut sig till clown och klantade till sig lite som clowner gör även Poppe och Ploppe var clowner sen visade Ploppis upp vad hon hade lärt sig av cirkuspingvinerna. Sen när förställningen var klar applåderade alla pingviner som hade sett föreställningen och vissa ville också göra cirkus så då lärde Ploppis några pingviner det hon hade lärt sig och sen gjorde de mer cirkusföreställningar och det gjorde de lite då och då för att göra livet roligare i pingvinriket.


Det var detta äventyr nu återstår det och se vad som händer nästa gång om vi nu besöker pingvinriket igen, ingenting är omöjligt.


Simma lugnt önskar Poppe och hans vänner.

Likes

Comments


Ploppis är borta

Av: Kenny Björk

Korrekturläst av: Stefan Werme


Nu bär det av återigen efter några år tillbaka hos Poppe och hans vänner i pingvinriket, hur har det gått? Sist vi besökte dem hade ju Poppe blivit pappa, om ni minns det?.


Nu ska vi se vad det blir för äventyr denna gång, så då bär vi av och simmar till pingvinriket och besöker Poppe. Det är som vanligt strålande solsken och alla leker med varandra. Denna dagen är det bara lek och bus. Poppe är ju farfar nu eftersom att det nu har det gått några år i pingvinriket så Poppes son Ploppe har fått ett barn som heter Ploppis, en nyfiken liten tjej som är precis som sin farfar, nyfiken på allt som händer runt omkring och ska utforska allt som händer. Ploppe är vaksam över sin dotter och gör allt för henne precis som Poppe gör allt för sin son. Det händer inte så mycket nu mera i pingvinriket mer än att alla leker med varande lite då och då. Men just denna dagen så ser Ploppis ett fartyg och hon har aldrig sett ett fartyg innan, hon har bara hört om dem. Poppe har berättat om sina äventyr så detta tyckte hon var intressant och måste undersöka så klart. Så Ploppis simmade ut till fartyget och klättrade upp på den. Allt hon såg var stora lådor i trä, ”men det måste väl finnas någon ombord”, tänkte hon för sig själv och klev sedan ombord, men precis när hon var ombord på fartyget började den tjuta och hon blev lite rädd och gömde sig i en låda. Helt plötsligt såg hon en människa komma som spikade igen lådan och han såg inte Ploppis så allt blev mörkt.


I pingvinriket hade Ploppe märkt att Ploppis var borta och sprang in till sin pappa ”Poppe” och sa att Ploppis är borta och då började de leta efter henne, men kunde inte hitta henne. Helt plötsligt kom Selma springande emot den och sa att hon såg Ploppis kliva ombord på ett fartyg och att dem nu är på väg ut mot stora havet. Poppe och Ploppe blev nervösa och tänkte att något måste göras och det är fort eftersom Ploppis bara år 7 år gammal och är för liten för att vara borta från sina föräldrar. Så både fader och son packade användbara saker och åkte sedan efter fartyget med sin lilla båt som dem haft på en del äventyr, dem hade åkt i flera timmar tills dem såg båten, men båten var för snabb, men dem åkte efter så långt dem kunde för dem var oroliga för Ploppis. Efter cirka 70 timmar var dem långt hemifrån, så långt har dem aldrig varit innan. Till slut såg dem en hamn där båten stannade och lastade av en massa lådor. Poppe svängde av och gömde båten i en vik och sedan simmade dem iväg sakta men säkert mot hamnen och försökte titta om dem såg lilla Ploppis, men dem kunde inte se henne. Poppe hade aldrig varit i en hamn innan och han visste inte vart han var, men som tur var hade han en karta över hela världen så han försökte lista ut vart dem var och till slut kom han fram till att dem är i New York, en av världens störta städer och det är en farlig stad för en liten pingvin och man vet aldrig hur människorna kan vara, dem kan ju spärra in henne på ett Zoo där hon kan sitta fången.


Något måste göras och det är fort tänkte Poppe så han bad Ploppe försöka lyssna i alla lådor och leta efter Ploppis men det var minst 50-tals lådor så det gäller för dem att samarbeta och vara snabba om dem inte ska bli upptäckta av människorna. Poppe vet att alla människor är inte så snälla som dem han har mött på sina äventyr. Alla människor är inte lika snälla det finns både goda och onda och det vet han mycket väl om. Efter en halvtimma hörde Ploppe sin lilla dotter nynna på en sång som hennes mamma brukade sjunga för henne när hon skulle sova så han ropade på Poppe och han kom som ett skott och hittade en kofot och bröt upp lådan och Ploppis sprang fram och kramade dem båda. Nu är frågan hur dem ska återvända hem? dem var som sagt långt hemifrån och båten som där med också är gjord av is hade ju smält lite på vägen eftersom solen blir varmare och varmare ju längre ut dem är.


Solen är ju inte lika varm i pingvinriket, så nu måste dem hitta något som tar dem hem men hur? dem var tvungna att vara på sin vakt för man ska verkligen inte lita på alla människor, så dem gick runt lite i den stora staden New York och såg massa konstiga saker och hittade massa roliga prylar att leka med, men dem visste fortfarande inte hur dem skulle ta sig hem. Nu började det bli natt och dem var tvungna att söka skydd för Poppe hade läst om staden New York att på nätterna är det mer farligt för då är det massa skurkar ute så dem måste försöka hitta skydd någonstans. De hittade ett litet hus som stod tomt så de gick in i det och upp på vinden. Det fanns ett litet fönster dem kunde se ut i, men nu var dem tvungna att sova lite, det kan bli en lång dag och de måste hitta ett sätt att komma hem så Poppe var tvungen att sova på saken. Morgonen där efter vaknade dem av att det var människor i huset och Poppe tittade försiktigt ner det var människor han aldrig sett innan och pratade tyst med Ploppis och Ploppe och bad dem vara tysta för en så länge vet dem inte om detta är snälla eller elaka människor.


Efter en liten stund hade människorna gått ut ur huset och gick ner mot en gata med en stor låda, Poppe funderade på vad det var i lådan och måste...så klart utforska saken så han bad Ploppe och Ploppis stanna kvar i huset medan han undersökte saken. Han följde efter människorna till ett stort hus och eftersom Poppe då kunde läsa så läste han vad det stod på huset " Pingvinslakt" och när han hade läst det började han bli lite rädd det är onda människor tänkte han. Dem slaktar pingviner då gäller det att vara extra vaksam och försiktig så han inte blir upptäckt. Poppe gömde sig i en buske och smög sedan sakta till små ställen där han kunde gömma sig och kom sedan in i själva fabriken där han såg en syn han aldrig kommer glömma där fans 100-tals pingviner som satt fångade i burar och skrek för kung och fosterland. Det var många olika sorters pingviner. Det var en hemsk synd för Poppe och han måste hjälpa dem där ifrån på något sätt men hur?, han funderade en stund och måste hitta någon vänlig människa till hjälp. Som tur var kom han ihåg hur de vänliga människorna såg ut som en gång hade hjälpt Poppe när han hade räddat dem från att sjunka, om ni minns det? .


De hade också ett märke med en pingvin på och det märket minns Poppe hur det såg ut så det var det märket han skulle leta efter. Kanske dem kunde hjälpa honom att befria alla stackars pingviner innan det är för sent?. Nu var det dags att skynda sig att leta. Efter 2 timmar hittade Poppe symbolen på ett fönster och dörren stod öppen så han gick in och kände genast igen en av människorna. Människan såg Poppe och kände igen honom och blev glad men samtidigt förvånad av att se honom så långt borta hemifrån och undrade förstås vad han gör i New York. Som tur var kunde ju Poppe skriva som en människa och skrev upp hela historien på massa papper som hon sedan läste och då kallade hon till sina kolleger om hjälp för dem visste inte att dem hade börjat med att slakta pingviner eftersom dem sitter inne hela dagarna för det mesta. Så alla hoppade in i en bil med blåljus och tog med sig Poppe och ringde också polisen som förstärkning. Polisen kom på plats och invaderade fabriken och grep alla som var där och jobbade. Sedan ringde dem en stor lastbil som fick hämta alla pingviner som sedan körde dem till hamnen där en båt stod och väntade för att sedan släppa dem i det fria där dem hör hemma. Även Poppes son och barnbarn åkte med båten och vinkade sedan av till människorna, men en av dem följde med som sällskap det var hon som hjälpte Poppe och som förstod han mer än de andra eftersom hon var en pingvinforskare.


När dem äntligen var framme i pingvinriket lastade båten av alla pingviner och människan följde med för att hälsa på alla de andra pingvinerna som hon inte hade träffat på några år, hon började nästan gråta av glädje när alla pingviner som kände igen henne sprang fram och kramade om henne. Men hon kunde tyvärr inte stanna och var sedan tvungen att åka hem igen, men önskade alla lycka till med sina nya vänner som dem hade räddat från att bli slaktade. Nu har alla pingviner fått nya vänner. Det var en massa olika sorters pingvinkompisar. Varje äventyr har Poppe alltid fått nya vänner och för varje äventyr kan han berätta mer för sina vänner och barnbarn om sina häftiga äventyr han har varit med om. Många äventyr har varit farliga, men har alltid fått ett lyckligt slut som tur är, nu har dem dessutom fått en hel del nya vänner och får där med lov att bygga fler iglos som de kan bo i så nu har dem att göra ett bra tag fram över, så alla ska trivas i pingvinriket. Det var allt för denna gången och vem vet när vi besöker pingvinriket nästa gång det återstår och se.


Simma lugnt önskar Poppe,Ploppe,Ploppis och alla hans nya och gamla vänner...

Likes

Comments