En femtedel av Göteborgs 17-åringar har provat cannabis.

 

Relaterat

 

17-åringarna i de centrala stadsdelarna röker allra mest cannabis. I Majorna-Linné har en tredjedel av alla 17-åringar någon gång provat. Tätt efter kommer ungdomarna iCentrum, där 28 procent har testat. I Örgryte-Härlanda är siffran en fjärdedel.

- Ungdomskulturen just nu visar att alla tycker att det är okej med cannabis, och det är en svårighet, säger Ivan Pavic, samordnare för fritidsförvaltningen i SDF Majorna-Linné.

 

Statistiken visar att även föräldrarna i Majorna-Linné har erfarenhet av cannabis i stor utsträckning.

- När jag möter föräldrar så brukar jag få frågan om varför det är så utbrett. Och det beror delvis på att även föräldrarna har en liberal inställning, säger Ivan Pavic.

Ett bekymmer, menar alla som jobbar mot cannabis i Göteborgs stad, är att det är för lätt att få tag på cannabis. Hälften av 17-åringarna i Göteborg menar att det skulle vara lätt eller mycket lätt att få tag i cannabis inom 24 timmar.

- Det finns så himla mycket cannabis i staden. Det verkar nästan vara lättare än att få tag på alkohol, säger Ivan Pavic.

 

Göteborg, Malmö och Stockholm inleder nu en satsning mot cannabis, som är den absolut vanligaste drogen bland unga upp till 25 år. Satsningen kallas Projekt Trestad. Ulla Kungur från Sociala resursförvaltningen är projektledare.

- Narkotikaanvändandet har ökat i storstäderna, och ökningen består av cannabis. Man kan nästan säga att narkotika är synonymt med cannabis för de unga, säger hon.

 

Likes

Comments

Hej kära dag bok länge sen ja skrev nåt om mitt underbara liv =) lite uppdatering sen sist då för er som e nyfikna  har flyttat till rannbergen å trivs som fan här  å har börjat på en ny firma Demolition team heter vi älskar jobbet å kamraterna nu vet ni de....hej å hå negger tå sug farbron blå............

Likes

Comments

01.43 Göteborg, misshandel och tre gripna
På Parkgatan är det ett större gäng som slåss minst ett tiotal personer uppges det. Det visade sig att två gäng hamnat i bråk och med hjälp av livremmar har två personer blivit misshandlade. Två personer avförda med ambulans till Sahlgrenska varav den ena har ett stort jack i huvudet. Tre personer grips och förs till polisstationen för vidare utredning. Livremmarna tas i beslag...........................nån som såg de här eller ins inte mycket av de själv tappade ja medvetandet  minet ja låg å bil vägen utan  de hände lite längre ort mot typ ches ami

Likes

Comments

Pengar rullar in som de ska nu  =)

Likes

Comments

sanna å norrläningen kommer va dom första som knullar så kåta som dom e på varan...........ni som inte vet men sanna har jobbat på club maxim =)

Likes

Comments

bakis dag tog sitt i går känns man vart på kvillebiljarden å drukit öl kanor.......................

Likes

Comments

fan gött våren e här då kommer alla tjejer ut å då e de dax ta ut hojen å ratsa den i skogen...........

Likes

Comments