​Den senaste tiden känns som den endast bestått av avsked. Min tvillingbror har lämnat mig för en annan stad. Min största trygghet sedan födseln. Fruktansvärt hemskt med vetskapen att han inte är en armslängd bort, men det tröstar en att veta att han inte är längre bort än ett telefonsamtal. Han kommer få det jätte bra och jag önskar att jag åtminstone kunde fått en del av hans vilja och styrka till att testa något nytt. 

I fredags tog jag mitt avsked till kent, så vackert, så bra och så genuint. Men en av mina absoluta favorit människor vid min sida fick jag bevittna deras sista spelning i vår stad. Tack kent! För era texter, för musiken och stödet i mörkret. Då som nu för alltid.

Jag har sagt hej då till mitt barndomshem, det enda avsked som känns bra på sistone. Och jag har även fått flytta in i en ny lägenhet som jag efter en månad kan kalla för mitt hem. Det känns otroligt! Vet inte hur många gånger på de senaste tre månaderna som jag också fått tagit avsked från en annan del i mitt liv, eller som rättare sagt kunde blivit en del av mitt liv och det känns lika bedrövligt varje gång. Men nu är det så. 

Så vad händer härnäst? 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

  • 46 readers

Likes

Comments

Jag unnade mig en flykt till Åre efter att jag städat ur min första lägenhet- Övre Hantverksgatan är numer ett minne blott, och mer eller mindre så hade jag tagit ett enormt kliv tillbaka. Jag ville bort, bort från den här staden, den här underbara men samtidigt förskräckliga sommaren, från folket och från mina tankar. 

Trots att jag fått fira ännu en födelsedag tillsammans med min morfar. Trots att jag fått mitt livs andra helt obeskrivliga överraskning av fantastiska människor som jag har i min omgivning(och som jag är så innerligt tacksam över att få ha i mitt liv) så ville jag bort. I onsdags satt jag mig på tåget och det viktigaste i min packning bestod av två böcker, en skrivbok och en penna. 

Promenader, långa samtal med två personer jag tycker fruktansvärt mycket om, en dag på spa och många timmar sittandes med en bok i handen. Det har varit några riktigt nyttiga dagar och för ett tag kändes livet rätt så bra. Jag har somnat i vettig tid och tagit tillvara på dagarna. Men på något sätt lyckas min hjärna bli överhettad av tankar, resonemang och känslor. 

Första natten tillbaka i Östersund, en ny lägenhet och med det så är sömnsvårigheterna ett faktum igen. Låt mig snälla få sova.

  • 47 readers

Likes

Comments

Det är höst i luften ikväll när jag går hem från mitt arbetspass som jag fick avsluta tidigare än schemat sade. Som jag hade längtat efter att få krypa ner i sängen sedan jag klev upp ur den klockan två på eftermiddagen. Av med arbetskläderna och på med den där gråa, sköna, mjuka och alldeles fruktansvärt fula tröjan. På med serien och efter en stund kallade sängen. Jag stoppade i hörlurarna och tryckte på play, därefter lyssnade jag till Anna Ternheim och hennes sommarprat.

Klar vaken, på men tofflorna och pyjamasbyxorna. Jag sätter mig vid köksbordet och skriver några rader i min skrivbok, brer en lingongrova och täcker den med hushållsost. Sätter mig åter i soffan, äter en banan och den där goda mackan med alldeles för mycket ost och smör, sedan tar jag en till snus. Det blir en lång natt idag med.

Likes

Comments

Vem tror jag att jag är? Någon slags jävla gud antagligen för vad i hela fridens namn håller jag på med. Kan någon bara säga mig vad jag ska göra med mitt liv så jag kan börja med det. Är det värt att sova hela dagarna för att orka jobba halva natten, dag ut och dag in. Vad jobbar jag ens för. Kan man sjukskriva sig från livet? Kan jag komma på något som får mig att vara glad, om så bara för en liten stund. Jag vill inte att det ska kännas som att jag är den mest ensamma personen på hela planeten. Men på något sätt kan jag inte stänga av det. När sommaren tog fart kändes allt så bra, bara möjligheter och ungefär som att världens bästa tid låg framför en. Och nu är botten nådd igen. Vad i helvete, ta tag i ditt liv Karolin​. 

Likes

Comments

Hur många gånger är det normalt att ens liv rasar innan en nått tjugoårs åldern? Här är jag nu igen, med en värld som rasat samman och jag vet varken in eller ut. För tre veckor sedan tog jag ett beslut som fått mig att må bättre, det blir ingen flytt till Stockholm. Jag vill inte, det känns inte roligt och jag mår inte tillräckligt "bra" för att klara det. Istället blir jag bostadslös om 29 dagar och vart ska jag då ta vägen?

Trots det beslutet så har jag levt i en ovisshet rätt länge nu och sedan en månad tillbaka har jag inte vetat någonting. Jag har låtit en annan bestämma, tänka åt mig och allt sånt skit som jag av jävligt dålig vana låter andra göra när det kommit annat emellan. Ännu en gång så lämnade jag mig själv rakt ut och du kunde göra exakt vad du ville.

Känslor är hjärtskärande men också så förbannat fint. Och jag vet varför jag alltid hamnar här i slutändan. Jag vill som många andra känna mig älskad och omtyckt samtidigt som jag är så jävla rädd för att bli sårad men det verkar jag bara inse när det är försent, och då har jag redan blivit sårad. Vad fan ska en ta sig till nu då?

Det svåraste är att en inte vill inse att den sista gången för allt det som inkluderade dig redan skett. Kanske visste du redan då att det var sista gången? Jag ska försöka ta mig upp till ytan igen men det känns som en hemskt lång väg dit. Främst så ska jag läka mig själv på allt möjliga vis som behövs. 

Likes

Comments

Ännu en gång har han gjort det, ännu en gång har jag stått där bland alla 70 000 människor och ännu en gång har allt varit så där obeskrivligt bra. Det bästa har inte hänt än.

  • 90 readers

Likes

Comments

​Min pappa, som jag alltid sett upp till och som jag alltid värdesätter fyller år idag, hela sextio år. Och i lördags hade vi privilegiet att överraska honom, den där mannen som alltid funnits för mig. Det var en så helt underbart fantastisk kväll som jag alltid kommer minnas. Våra tårar tillsammans och att jag äntligen fann några år för att uttrycka din betydelse för mig. Jag älskar honom så innerligt och nu så vill jag försätta att göra dig stolt. 

Idag sa jag upp min lägenhet, idag så var jag samlade med världens absolut bästa personal från JD, idag så har jag bestämt mig för att sluta sakna det jag inte har, idag har jag ångest för morgondagen, idag ska jag börja söka nya jobb. Då som nu för alltid pappa, jag ska göra mitt bästa. 

Likes

Comments

​Pappa, när jag var liten trodde jagatt alla pappor var som du. Men hur kunde jag vara så fel?


Du är en unik person,

en person som lägger ner hela sin själ i det som du tar dig an

en person som villkorslöst finns för sin familj

en person som alltid varit min trygghet

en person som är en utomordentlig ”allt-i-allo görare”

En helt fantastisk sådan. Problem med grejer hemma- fixat, hjälp med hästen- självklart, bättre skidlärare än ÖFS- absolut, leta stavfel i affärsplan- snabbare än blixten, men främst så är du en pappa- världens bästa dessutom.


Den betydelse som du har för den här familjen är obeskrivlig. Du är den av oss som bär lugnet som hela denna familj behöver. Trots att vi alla sex har ett sju helvetes temperament så är du motorn i hela denna karusell, och utan den så slutar karusellen gå.

Din förnuftighet har gjort att jag ibland tar vägen genom mamma istället. De där frågorna som jag inte vill ha det svar som egentligen är rätt när helhetsbilden spelar in ställer jag till mamma.  Eftersom jag vet att du skulle analysera och ge mig det svar som är det rätta men inte det som jag egentligen vill ha. Men alla de gånger som jag behövt de där rättasvaren och du ger mig dem vill jag tacka för.

Det är en av anledningarna till att det var dig jag ville ha med på mina besök på akuten. Men också det faktum att fokusen från smärtan fort övergick till att halvt skämmas över att du gick och kika i alla skåp och skulle undersöka de tråkiga sjukhusrummen.


Trots allt jag känner för dig har jag ibland behövt använda fantasin för att nå ut till dig, som den där gången när vi var och övningskörde i Dvärsätt, eftersom det enda sättet att få övningsköra med dig var genom att ha en plan för ”dagens körning”. Medvetet valde jag att styra kosan dit, för då kunde jag köra samtidigt som du pekade ut vart familjen Andersson bodde och vart du simmade om somrarna. Eller när jag helt ointressant frågade hur en bilmotor fungerar, vad tog det 10mil? Vad vet jag, jag slutade nog lyssna efter 2 mil, och inte för att jag inte är intresserad utan mer för att det är intressant att iaktta när du sätter igång och pratar om det som intresserar dig.

Du kommer aldrig glömma den där kvällen på väg till Ånge då det tog, ja säkert två timmar innan jag förstod vad du menade med att ankor inte fick simma i ring. Och på det sättet som du aldrig kommer glömma den kvällen tror jag att jag inte kommer glömma den dag som jag inte behöver köra tio mil innan du slutar knipa om dörrhandtaget i bilen.

Pappa, du och jag hör inte till de där ”putti-nuttiga” människorna. Vi behöver inte uttrycka vår kärlek tillvarandra dagligen, och det är för att jag vet att min kärlek till dig är lika stor som din kärlek är till mig, Trots att vi inte säger det.


Den här kvällen är tillägnad dig och enbart dig. Jag hoppas du tycker det är lika roligt som vi andra men främst vill jag tacka dig för att jag får vara med om det, tacka dig för att du alltid funnits för mig, tacka dig för att jag fick lika mycket av dig i min personlighet som jag fick av mamma, tacka dig för att du gjort så jag inte kommer ge upp mitt sökande förrän jag har en ”allt-i-allo görare” vid min sida.

Och det kanske inte var så illa att det vart två ändå, trots att du kunde ge dig fan på det...

Grattis Pappa och som du redan vet, jag älskar dig! 

Likes

Comments