Dag 2
På morgonen i tältet klev vi upp vid kl 06:00. Jag var dock svårt väck men efter 3 väckningar så var jag uppe. Vi käkade frukost sen blev vi transporterade till en brandstation. Vi fick aldrig veta vad vi skulle göra. Utan det var bara att hålla tummarna på stödet var något roligt.
När vi stannade bilen och klivit ut så insåg jag ganska snabbt att det inte alls kommer bli roligt. Snarare skit läskigt! Jag såg ett högt torn, några selar & hjälmar och ett rep längst tornets vägg. Vi skulle alltså klättra ner för ett 12 meter högt torn och hänga våra liv i ett enda rep.
Panikkänslan bara steg och steg och till en början backade jag ur och sa att jag inte klarade av det för att jag rädd. Men efter ett tag såg peppade hela pluton 1 mig att göra det, och sedan stod jag där. Längst upp i tornet, med gråten i halsen. Jag backade undan många gånger så att andra kunde åka ner före mig. Men till slut så tog mannen med repet tag i mig och hängde fast mig och jag greps av panik. Just när man skulle över kanten var de jätte läskigt, asså skit läskigt! Och det kändes som en evighet tills man var nere. Jag grät seriös ät av lycka när jag kom ner. I fucking made it!
Efter det var det rundvisning inne på brandstationen och sedan fick vi åka 10 våningar upp i luften med en brandbil. Dock var det konstigt nog inte alls lika läskigt som tornet men det var för att man stod i en korg. Det kändes mer kontrollerat.
Efter det var det lunch men den behövde vi inte laga. Vi blev sedan skjutsade tillbaka till militär området och alla trodde att vi skulle få duscha å allt men nej. Alla hade fel. Vi körde istället vidare igenom allt och kom vidare till en flygplats. När jag såg uppbrunna flygplan och bilar förstod jag att det skulle bli en brandövning.
Vi hade först en genomgång och sedan skulle vi först ut och släcka en kropp med filt, och sedan prova pulver,kolsyra, vatten och skum släckare.
Sedan fick vi ett uppdrag. Att släcka en brand som orsakats av en frontalkrock mellan två bilar, En bil brann. Två kroppar brann, bränsle i mitten brann, och två kroppar satt fast i andra bilen.
Vi alla i gruppen delade upp oss i olika uppgifter och vi släkte alltihop på mindre än 3 min. Sjukt bra gjort alltså. Sedan gick vi vidare till nästa station där vi skulle prova ha på oss rökdykar dräkter med syrgas mask och alla tillbehör. Det vart väldigt varmt och tungt fort. Och ett varv runt huset gjorde var as jobbigt.
När det var klart fick vi prova att skjuta vatten med brandslangen och sedan krypa i en labyrint i väldigt trångt utrymme. Alltså kan dom som har klaustrofobi kanske övervinna sin rädsla. Men för min del gick det jätte bra och vi tog oss ut direkt.

När vi var klara skulle vi åka igen. Och nu var vi alla trötta och hungriga. Och var helt säker på att få komma tillbaka till vårt rum. Men vi blev skjutsade till ett ställe jag vetat om ända sedan jag kom dit. Nämligen hinderbanan, jag hade jätte ont i mina fötter och mitt huvud när vi kom dit och jag var inte alls taggad. Men dom kom med Festis och proteinbars så min huvudvärk försvann ganska fort igen. Sedan när det var dags så vrickade jag foten direkt i starten. Vilket gjorde sjukt ont men jag fortsatte. Det var väldigt tungt och halt då det regnade och man fick sig något enstaka blåmärke men vi fucking vann! Pluton 1 segrar igen! BAAM!
Och äntligen fick vi komma tillbaka till logement 22. Jag var så taggad på att få duscha och det blev fort kö till duschen. Men jag hade tappat bort min nyckel till mitt skåp så jag fick vänta i 40 min på hjälp och vi hade 45 min på oss. Jag har aldrig duschat så fort i hela mitt liv. Men jag kom 2 minuter sent men dom andra förstod ju varför också. Nu skulle vi äntligen få äta. Men dom jävlarna hade en till överraskning. Så det tog in oss på pluton 1 först i ett rum. Och alla skrek rakt ut när det fick höra vad som väntade. Vi skulle ha 2 ormar runt nacken, en fågelspindel på handen och en kackerlacka också. Alla gjorde även fast vissa grät. Jag tyckte spindeln var värst för den var sååå vidrig!
Efter det fick vi äntligen äta! Och sedan gick alla och la sig ganska fort. Jag slocknade direkt. Dagen hade varit hur lång som helst!..

Dag 3 kommer imorgon! Godnatt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

GMC berättelsen sätter igång!
Jag tog bilen ner dagen innan till Halmstad vilket är ca 55 mil härifrån. När jag väl kommit fram så åt jag på en fin restaurang helt ensam vilket var lite pinsamt men hittade inget annat. Sen åkte jag till parkeringen och sov i bilen på natten. Dagen efter vaknade jag vid 5 på morgonen men somnade ganska fort om tills kl 6.

DAG 1
Jag klev upp och tänkte, idag är dagen kommen. Vafan har jag gett mig in på? Jag gick mot en utfart där det stod några tjejer och pratade. Och som jag inte hade en aning om var att de tjejer som stod där var mina lagkamrater. Det var pluton 1 vi hälsade på varandra och alla var super trevliga. Då började det känna bra, riktigt bra. När alla tjejer på pluton 1 var samlade gick vi och hämtade våra kläder och väskor som vi skulle ha på oss under dessa dagar. Vi fick egna namnbrickor och ett eget skåp med lås på. Vi gick in i vårt sovrum logement 22 och kontrollerade kläderna, brickorna, skorna och sängarna. Sedan satt vi och pratade och lärde känna varandra lite tills det var mat. Vi gick också igenom "kommandon" som halt, vänster om, utgå, framåt och mycket mer. Vår grupp lärde oss fort hur en snygg uppställning skulle se ut. Och vår gruppchef var imponerad. Vi käkade en jätte god lunch. Och sedan skulle vi springa och hämta våra väskor som skulle innehålla varma kläder, vattenflaska och ett litet första förbands kit. Sedan hade vi fotografering ute på en gräsplan. Efter det skulle vi ställa oss på gruppled och börja marschera bort. Och alla hade förstått att vi skulle sova ute första natten, ute på fält. Vilket vi på pluton 1 tog väldigt bra. Ingen hade en enda sur min. Och vi kom fram till en fotbollsplan där en helikopter stod. Vilket gjorde att jag sken upp som en jätte sol för jag fattade direkt att vi skulle få flyga! Vi flög i ca 5 min och det släppte av oss på en åker. Och därifrån började vi gå.

Vi kom fram till ett hus och en lastbil. Vilket först gjorde mig besviken som trodde att vi skulle sova inne iallafall. Men vi skulle bara dit för att hämta liggunderlag och en sovsäck var. Så jag blev glad igen! Efter det gick vi i bara 1 km och där stod en låda men vårt tält i som vi skulle sätta upp. Vi på pluton 1 hade en väldigt bra taktik och fick upp tältet ganska snabbt. Sedan fick vi vila 1 h i tältet och jag somnade ju såklart direkt. Sedan blev vi vänta och skulle åka ett militärfordon, sedan laga mat. Och vi hade 1,5 h på oss att tända elden, förbereda maten, tillaga och äta den. Vi blev uppdelade i två grupper alltså pluton 1 & pluton 2 till en enda grupp.
Även där hade vi ett bra samarbete och vi blev färdiga först. Första laxen blev inte lyckad och den fick jag äta rå vilket fick mig att nästan spy. Sen när andra laxen låg på så blev det skit bra. Vi åt lax med potatis,morot och lök. Helt okej för att vara ute och äta. Efter det fick vi hämta frukost och sedan gå och lägga oss. Det regnade hela natten men jag sov hela tiden. Tyvärr så åkte två stycken från vår pluton hem första natten och vi blev bara 8 stycken kvar. Dag två berättar jag i nästa inlägg men här nedan kommer bilderna från DAG 1 PÅ GMC!

Likes

Comments

Haha hej! Det var fan inte igår! Men nu är jag här igen och som jag sa så skriver jag inte bloggen varje dag utan endast om jag känner för det. Och idag är den kommen!
Det har hänt så mycket efter senaste inlägget så hinner knappt med själv! Jag har varit på bal, Mösspåtagning, studentvecka, och tagit studenten och vart på studentfest.
Jag har också varit på militärutmaning men det skriver jag om i ett annat inlägg lite senare annars blir detta inlägg hur långt som helst!
Men jag vill tacka alla ni som kommit och firat mig på min student och tack för alla presenter! En bättre student kan man inte önska! Jag låter bilderna tala denna gång. Så njut! ❤️

Likes

Comments

När jag själv inte kan förklara vad mitt huvud tänker. Det är svårt att förklara när jag vet att ni inte kommer tro mig. Ni kommer dumförklara mig. När jag egentligen bara kan komma med alla dessa ord som ni tror är ursäkter. Det är omöjligt att förklara när du inte vill öppna. Jag är låst i mitt egna huvud. Jag skulle kunna skrika ut så mycket som sitter fast där inne. Men det kommer fortfarande finnas kvar tonvis som jag själv aldrig ens kommer kunna förklara. Varför jag beter mig som jag gör. Varför jag reagerar som jag gör. Varför jag gör såhär mot mig själv. Mot andra. Förlåt
Det är svårt när jag själv inte vågar eller kan förklara.
Förlåt...

Likes

Comments

Idag tänkte jag ge lite tränings inspo från några utav mina favoriter. Och några som jag inte provat än.
Första: appen som jag tänkte presentera heter Remente som jag har provat i 3 dagar nu och jag älskar den! Saker som är positiva med appen är följande:
- skattningar & humörmätaren som innebär att man kan skriva av sig kort om sin dag och gradskala på sitt humör mellan 1-5 och man får en liten cirkel att fylla i hur dagen gått med ex. Familj, kärlek, jobb/utbildningen, ekonomin Osv. Vilket jag tycker är en grej som kanske är bra att se tillbaka på om man ser att man har förändrats i beteende eller har gått från negativ till positiva framsteg.
-
boosts är nog den som gjorde att jag föll mest för appen där man kan läsa igenom tips på hur man t.ex. Får bort stress på enkla sätt.
Eller hur man minskar på sockerintaget. Och det bästa av allt! Är att längst ner i texten står det sätt ett mål om man trycker på den så kan man välja alternativ som t.ex. 10 000 steg om dagen. Super bra verkligen!
-att göra/ mina mål.
Innebär ju såklart det du valt ifrån dina boosts. Så checkar du bara av efter att du ex. gått dina 10 000 steg

Det negativa med appen är att om man vill gå kurser så kostar appen runt 60kr sen vet jag inte vad själva kurserna kostar/styck.
Sen att man kanske inte jämt kommer ihåg att dokumentera sina dagar men det kommer nog som en rutin när du hållt på ett tag!

Det var första appen som var en utav mina favves! Nu ska jag sova. Godnatt!

Likes

Comments

Halloj! Idag började morgonen med en skön dusch, lite frukost, åka till skolan och BAAM! Illamåendet dyker upp igen...
Var bara att bita i och gå igenom teorin men efter lunchen blev det ju som sagt värre efter att jag ätit igen och då blev det soffläge på övervåningen sista timmarna innan skolans slut. Idag var vi bara 3 stycken i klassen plus läraren så var skönt med lite folk iallafall.

Igår hände likadant på praktiken och jag fick lov att åka hem efter lunch. Försökte kräkas men det gick inte. Efter det slocknade jag tills 8 på kvällen. Efter det kunde jag inte somna på ett tag så jag la mig och klickade hem lite nya saker på rea:n som jag hoppas är över min förväntan! Vad det är får ni se när sakerna har kommit ger er EN bild som jag har gjort lite svårtolkad. Men det är bara för att göra er mer nyfiken! Hehe. Sen kom mitt älskade löshår hem sådär perfekt efter kryssningen. Eller?... Aja jag har iallafall fått det nu och är såå nöjd och färgerna i mitt och löshåret passar sjukt bra! Så skönt!

Nog om det! På lunchen åkte jag snabbt ner på stan och fixade en ny kula till min piercing som jag klumpigt nog lyckades tappa efter 30 minuters användning.. Så jävla typiskt alltså... När jag kom hem idag mådde jag illa som vanligt och var fruktansvärt trött men innan jag somnade pratade jag med mamma och hon skulle ringa vårdcentralen. Sen slocknade jag nästan direkt.

Jag har också drömt sjukt obehagliga drömmar dom senaste nätterna. Nu t.ex. När jag somnade så drömde jag att vi åkte på den där kryssningen vi var på i onsdags. Och att färjan skulle igenom en sådär kanal och kom i alldeles för hög fart och allt bara flög runt omkring oss och vi hamnade under vattnet. Jag trodde vi skulle sjunka som Titanic men färjan flöt upp på något vis igen. Sjukt obehagligt iallafall. Sen kom jag ihåg att en städerska på båten sa åt mig i drömmen att jag skulle ge fan i att spilla ut min grogg. Så mitt i allt kaos med möbler & människor flygandes kring en så skulle jag fokusera på att INTE SPILLA DEN DÄR GROGGEN!

Sjukt läskigt men roligt iallafall. Nu är det väl antagligen dax för mat snart vilket innebär att jag kommer vara illamående resten av kvällen därför passade jag på att skriva nu. Så ha det gött så ska jag oxå försöka ha det gött tills jag får svar på vad felet är på mig! Ha det!

Likes

Comments

Som alla vet så var det Studentkryssning i helgen. Och vi var 5 personer som valde att ta bilen ner till Stockholm istället för buss. Jag och Ronja höll ju verkligen på att skita ner oss i den trafiken. Men efter lite fel körningar så var vi framme!
Kanske framme lite väl tidigt? I 5 h var vi där innan alla andra började rulla in. Och jag hade bara sovit 3h den natten så jag började verkligen bli trött. Alla började sedan ställa sig i kö för att komma ombord men minuterna gick och alla började förstå att något inte stämde. I kön blev det fort kvavt och varmt, folk satte sig på golvet i hopp om att deras fötter skulle sluta värka och andra för att kunna andas.
Vart enda steg vakterna tog mot oss så fick vi hopp om att bli insläppta och alla jublade. Men alla satte sig igen när vakten bara skulle gå fram och prata med 1 enda person. MEN efter 2h ståendes så släppte dom ca fram 50 personer sen stängde dom igen? Varför?
De 50 personer som blev insläppta kom inte så långt. Och bland dessa 50 personer stod vi 5. Och vi blev så besvikna när vi insåg att det var stopp igen. Vi började tappa hopp när vi stått still på samma plats i 2h utan att veta varför? Sen kom det upp på Aftonbladet om vad som pågick. Och varför vi stod still.
4 personer gripna misstänkt för gruppvåldtäkt på Studentkryssning.

Alltså hade några rövhål våldtagit någon oskyldig på kryssningen innan oss. Vilket resulterade i att alla killar på den kryssningen fick lov att lämna DNA och det var därför vi blev försenade att kunna hoppa på färjan. Tänk vad 4 kåta idioter kan ställa till med? Jo det kan jag berätta!
- en väldigt oskyldig flicka/flickor som antagligen kommer att ha mardrömmar i flera år tack vare er. Och ett psykiskt lidande. Lider med dig/er som blev drabbad.
- tusentals oskyldiga killar som antagligen är väldigt irriterade på er 4.
- och ytterligare tusentals människor som blev drabbade i väntan på att få kliva på färjan.
Tack era missbildade efterblivna idioter. För att ha förstört för över 3000 människor.
Men nog om det!
Efter allt detta kaos och typ 3h försening så fick vi äntligen kliva på färjan och alla sprang typ in av lycka och förväntningar! Vi letade fram hytten och började snabbt göra oss i ordning till fest! Jag var såå taggad tills jag insåg att jag inte alls var så bekväm i dom kläder jag valde ut till denna oförglömliga resa. Min nyinköpta tröja som var då bra i butiken förstörde hela min kväll. Jag kände mig så stor och ful i den tröjan och skinnjackan gjorde det ännu värre. Bredvid mig står jag bredvid mina vänner som har en fin figur och extremt fina klänningar på sig. Också står jag där liksom? Daaaaa... Jag greps av ännu mer panik när jag skulle träffa killarna sen. Sen greps jag utav ännu mer panik när jag var med alla 5 och alla på färjan. Så jag sprang ensam mot hytten. Och mitt kort hade avmagnetiserats av min telefon så jag kom inte in i hytten igen. Så då fick jag lov att hålla tårarna inne och gå till dom andra och låna nån kort. Jag fick ett nytt och sprang tillbaka. Den här gången följde koma med och han såg ju redan från början att något var fel. Så fort jag fick upp dörren till hytten började tårarna spruta och mascaran bara rann av. Jag hade sån panik att jag skakade och koma bara kramade mig tills jag lugnade mig en aning. Jag ville ju inte visa för dem andra att jag var ledsen såklart. Så jag gick in på toa och bytte till en ful stor långärmad tröja som genast gjorde mig mer bekväm att kanske våga gå ut bland alla folk igen. Jag torkade bort all den förstöra mascaran och sminkade på mig nytt. Precis när jag är klar så kommer alla andra in. Och dom ser ju direkt att jag bytt tröja och dom ifrågasatte det och jag sa bara kände för det.

Efter det försökte jag gå ut och ha kul och tänka att nu ser ingen min kropp för nu har jag en stor tröja på mig. Men den kvällen kändes det som att alla stirrade på mig. Dom gjorde ju såklart inte det men det kändes så. Jag vart lite fullare och lite gladare. Men sen mot 5 på morgonen ville jag sova. Gick in i hytten och BOOM! Jag grät igen?! Ända tills jag somnade. Den jävla tröjan sabbade min första kväll på kryssningen. Tänk vad mobbing, sexuellt utnyttjande och år av noll självförtroende kan göra mot en människa? Mycket kan jag tala om för er!

Dagen därpå vaknar jag och tänker nä nu jävlar ska jag vara full och lycklig. Så jag tog en drink efter tacobuffén sen jävlar hade jag kul! Men sen var det ju dags att kliva av och jag hade ju fått i mig en del. Så jag var ju full och lycklig tillslut. Tills vi kom fram till bilen och inser att bilen är inlåst. Vi ställer oss och skrattar av frustration och vet inte riktigt hur fan vi skulle lösa det men räddare i nöden kom och vi sken upp som en nyfödd unge alla 5! Securitas is a hero! Och vi tacka och bocka och sa som en slipad ursäkt att vi var förvirrade turister. Haha.
Väl på hemgång så hittar vi fan inte ut ur Stockholm och Jimmie blev mer och mer pissnödig och jag blev mer och mer arg. Men sen 3h senare hittade vi äntligen den rätta vägen och vi söp vidare hela vägen hem!
Trots allt detta kaos som var så är det en oförglömlig natt!
Tack alla människor för denna gång! Måste ju även påpeka att det var min första kryssning så inte fan hade jag alla hästar hemma. Haha! Tur att andra höll koll på mig iallafall!

Likes

Comments

Hej hej! Nu var det ett tag sen jag skrev. Blivit sjukt dålig på det. Och kan inte lova att jag ska bli bättre, haha.
Som sagt så har jag dålig blodcirkulation i kroppen, och D.v.s i framför allt mina ben och min nacke. Och det märks. Vilket ibland kan vara väldigt jobbigt när man sitter ner för då domnar mina ben bort. Så blir att börja gå ut på långpromenader igen eftersom det inte är lika kallt ute längre, skönt! Blir lätt att man sitter mycket när man går i skolan eller ja nu när man har fått körkort. Det märks verkligen hur lat man blir. Haha. Men det här är släktdrag.
Morfar har dålig blodcirkulation, mamma och jag.
Så nu blir det att röra på fläsket så man får igång cirkulationen igen. Fick mitt vänstra ben masserat idag och hon sa att det verkligen var stopp i cirkulationen för mitt ben blev inte rött när hon masserade det. Helt sjuk! Och snacka om att pressen börjar stiga när det alldeles strax är Studentkryssning och jag är som vanligt ute i sista sekund och letar något som man kan ha på sig. Orkar inte... Så ni som vill får ju gärna komma med förslag vad man kan ha på sig! Så man får lite inspiration! Tack för mig!

Likes

Comments

Det är fredag och jävlar vad fint väder det varit idag! Helt slut i fötterna efter praktiken, hade fullt upp. Imorgon blir det full rulle, jobbintervju, rost laga & lacka Jespers bil. Kommer bli mycket att göra.

Hittade en 3 år gammal bild på mig när jag var någorlunda smal och fortfarande klagade över min kropp?! Haha, är ju sjukt hur blind man är och nu står man ju här och är mullig på riktigt!
Skäms Emma! Nu ska jag äta tacos sen blir det att ta det lugnt resten av kvällen! Ha det!

Likes

Comments

Okej nu behöver jag verkligen hjälp. Att jag alltid ska fixa saker i sista sekund.. Haha.
Tiden bara rusar iväg och om lite mer än 2 veckor så är det Studentkryssning!! Jag har inte fixat nån fin outfit och jag har verkligen kommit ur balans med kroppen. Och jag börjar bli förkyld.

Så nu peeps! Nu måste ni ge mig råd.
Hur jag snabbast kommer i någorlunda form och vart jag hittar billiga men ändå snygga outfits som inte kostar skjortan! Och hur jag snabbast blir av med mitt halsont så att jag kan sätta igång på gymmet. Hjälp mig snälla? Vore guldvärt för mig! ❤️

Likes

Comments