View tracker

Nu har de gått tre dagar sen cludden kom hem till oss, han verkar trivas super bra och är redan kompis med Curre (boxkompisen)
Han är sköter sig exemplariskt och har inte hittat på något bus än iaf😜

Vi har bara vart ute och skrittat lite på åkern för kommer hem så sent efter skolan och då är det redan jätte mörkt ute.
Imorgon ska jag upp tidigt och göra klart stallet så de är gjort och så att jag kan rida när det är ljust ute, alla hästar ska joggas lite lätt förutom Curre som ska ut på promenad imon 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu äntligen har vi hämtat honom i Göteborg på stall Phem!!
Under lag-SM så prov red jag honom Claudius eller cludden, cludd, cluddis som han kallas. En ponny med 3 riktigt bra gångarter. Han är 7 år och har varit godkänd hingst tidigare och lämnat fina avkommor efter sig. Han har startat upp till medelsvår C (motsvarande FEI) bland stora hästar på över 70% med Alexandra Börjesson.

Detta kommer att bli en spännande och rolig resa då jag aldrig haft en sån här fin ponny att få utvecklas med. Tyvärr har jag inte tid med att hålla igång alla hästar så därför kommer dancer att få åka hem. Har haft en fantastiskt rolig sommar med honom! En fantastisk ponny som har enormt lätt för sig och kommer gå hela vägen med rätt ryttare. Hade jätte gärna velat ha kvar honom men känner att jag inte kommer hinna ge alla den tid dom behöver då, är bättre om han får komma till någon som ger honom all uppmärksamhet och tid som han behöver.

Bild lånad från stall Phem. Claudius

Bild lånad från stall Phem. Claudius

Bild lånad från stall Phem. Claudius

Bild lånad från stall Phem. Claudius

Bild lånad från stall Phem. Claudius

Likes

Comments

View tracker

Nu äntligen är vi påväg upp mot Stockholm!!
Åker upp med Emilia (lagkompis) hennes mamma (Annika) och syrran.
Vi ska givetvis gå på Friends arena och kolla på sweden internationall horse show.

Vi sover hos Emilias morbror inatt som bor i Stockholm. imon åker vi till Friends när de öppnar och går på mässan och kollar på dressyren efteråt.

När jag ändå är här i Stockholm passar jag på att hälsa på pappsen med, så stannar hela helgen där uppe.

Mamma får stanna hemma och sköta hästarna som är lagom avundsjuk på oss 😜

Likes

Comments

Förra året på lucia kom Curre hem till oss, min allra bästa vän! Har aldrig haft en ponny med så mycket personlighet, alltid öronen framåt och alltid lika glad varje dag. Han får mig alltid på bra humör igen efter jobbiga stunder! Han gör alltid sitt bästa även fast han kan va vääldigt överallt ibland, han är som en tickande bomb full av energi. Han är också världens gris, ren och fin existerar inte i hans värld haha,men hade han inte varit den gris han är hade han inte heller varit den Curre han är. kan inget annat än bra älska honom!!

detta år blev inte alls som vi hade tänkt oss tyvärr.. Vi hade precis börjat lära känna varandra riktigt bra, hitta knappar och Curre blev mer och mer trygg med mig på ryggen då han är väldigt nervig så tog en stund innan han fick förtroende för mig. Vi startade en start som var för kolla hur han reagerade på tävlingsplats. Han var riktigt duktig då man hade i åtanke att de var hans allra första tävling och att han är den där nerviga typen. Vi fortsatte och träna på och skulle delta i div 3 laget, 1 vecka innan första omgång kändes han inte ren, vi åkte till veterinären och det visade sig att han hade fått en rejäl vrickning (i hagen) det blev behandling och sammanlagt 5 veckors igångsättning. 5 veckor gick och vi var på G igen, jag var överlycklig, äntligen fick jag rida min underbara Curre igen!
Vi var ute och red och när jag skulle börja trava var han rejält halt, jag bröt ihop och tänkte på allt de värsta som kunde hända honom. Vi åkte till veterinären igen och då hade han fått en sen skada på samma ben. Blev behandling igen och ett nytt igångsättnings schema, vid återbesöket var jag hur nervös som helst, jag ville inte äns tänka på de värsta beskedet som vi kunde få då ja vet att sen skador kan ta väldigt lång tid att läka. Böj prov gjordes och dom va förvånade hur bra han hade återställt sig, bästa beskedet kom och han skulle vara frisk igen efter 1-2 månader!!! Var den lyckligaste ponnytjejen i världen!
Jag valde att förlänga schemat på 4 månader ungefär för jag är livrädd för att få några bakslag.
idag hade vi veterinären ute som skulle vaccinera några, vi frågade då om hon kunde göra ett böj prov på Curre som hon gjorde och han var helt ren! Nu har han fått vila lite men snart ska vi sätta igång igen, kommer då följa de schemat som vi fick från veterinären igen men nu följer jag det i 1-2 månader (som jag skulle göra från början men förlängde det då) för att verkligen inte förhasta något.

Målet med honom för detta år var att starta la:P1. nästa år har vi inget "mål" vi ska ha kul. Tänker inte påskynda något med honom, antingen kommer det att ta lång tid eller så kommer de att gå fort, bara Curre mår bra och tycker det är roligt.

Likes

Comments

Bra avslut på detta år!! Rocky kändes väldigt fin på framridningen! Bra stöd, tog halvhalterna bra och travade taktmässigt, han har lätt för att bara springa iväg men kände att jag hade han mellan hjälperna och han var med på notan. Var riktigt kul att få rida honom igen då jag inte har ridit han sen sommaren 2015. Dom har gjort ett riktigt bra jobb med honom, han var mycket stadigare och starkare i galoppen sen sist.
När vi kom in på banan så spände han sig lite, han är egentligen inte någon "spänd" ponny men han låssas att vara spänd och rädd för saker för att slippa undan men efter jag ridit runt banan 2 varv var de inga problem.
Jag var riktigt riktigt nöjd med honom då vi var så samspelta som vi va även fast vi inte jobbat tillsammans på nästan 1,5 år. Vi slutade på 69,630% och vann klassen å kom även 2 i KM:et!

Kommer bli en riktigt super ponny när han är "färdig"😍

Likes

Comments

Imorgon blir det min sista tävling för iår, hästarna har redan gjort sitt avslut på detta år. Ska rida min kusins lilla c-ponny på hemma klubben, mest för att han ska få mer erfarenhet och få miljö tränas. En jätte fin ponny med enorma gångarter!

Detta år har verkligen gått fort, har lärt mig så mycket och fått uppleva saker ja aldrig trodde ja skulle få göra. Bästa av allt var SM-guldet såklart med Swingan, en sån mäktig känsla! Har haft en underbar tid med honom och vi kom så långt som vi kunde därför beslöt vi oss för att låta inez få ta över hennes ponny på heltid nu.
Alla framgångar med ungponnyerna har också vart helt fantastiskt roligt och nu är de dags för dom med att bli stora till nästa år!

Några bilder på mig och Rocky (kusinens c-ponny) sommaren 2015

Likes

Comments

Kommer nu starta en blogg och skriva om alla olika ponnyer som jag rider och tävlar och såklart allt runt om kring, en riktigt häst blogg för alla häst intresserade människor, följ med oss i våran resa tillsammans!! 😄

Ditooh 5 år

Dancer Boy 6 år

Roswhen Martina 3 år

Runsås chakira 6 år

Joelsbo Curious 7år

Likes

Comments