Personligt

Grupptrycket är väl något vi alla vet om. Vissa blir mer påverkade av det än andra. När jag kom in i tonåren kom jag och mina föräldrar överens om att om jag inte drack alkohol, rökte eller snusade innan jag blev 18 år gammal skulle de betala mitt körkort. För mig var detta inget problem. Jag umgicks med mina vänner som hade exakt samma överenskommelse med sina föräldrar, vilket antagligen gjorde allt mycket lättare. När jag gick i 2:an och 3:an på gymnasiet så fyllde många av mina kompisar 18 år och fick gå ut på krogen, samt dricka alkohol. (Rökningen och snusningen har aldrig varit ett problem för mig, då jag alltid tyckt att det är fruktansvärt vidrigt.) Jag följde med när klasskompisarna hade fest, jag firade mina kompisar som blev 18, men jag drack aldrig alkohol. När jag fyllde 18 år, då var första gången jag testade dricka alkohol.

Första gången jag gick ut, gick jag ut med mina närmsta vänner, och jag kan ju säga att jag visste inte vart min gräns gick, så det blev lite för mycket den kvällen. Jag kommer inte ihåg så mycket av just den kvällen, men kul hade jag i alla fall. Efter det så gick vi inte ut jättemycket, förutom när vi skulle börja ha studentfester. Då gick vi självklart ut, men det blev aldrig för mycket alkohol. När jag just fyllt 18 år och tills jag blev 19 år så tyckte jag att det var kul att festa, men när jag fyllde 19 år så släppte nästan det där suget att gå ut och festa. Det var mycket roligare att sitta hemma och ta ett glas vin eller två med kompisarna.

Självklart hade jag sjuka fyllor när jag blev alldeles för full, och knappt kunde ta hand om mig själv, men jag insåg sedan att det inte var kul någonstans. Jag mår nästan alltid dåligt när jag börjar bli full, och även dagen efter. Jag kan hellre ta någon cider, men jag har inte suget att bli full längre, bara för att jag mår så dåligt. Jag vill heller inte gå ut på krogen för det passar inte mig bara. För att klara av att vara på krogen måste man vara rätt så full, och med tanke på att jag mår dåligt när jag dricker så är det aldrig värt det.

Nu när jag flyttat ner till Göteborg har jag aldrig varit ute på krogen. Jag känner inte ett behov av det. Jag har hellre filmkväll hemma i soffan, eller äter god mat ute än att gå ut på krogen.

Jag är glad att jag aldrig drack alkohol innan jag var 18 år, men jag är också besviken på mig själv över att jag blivit så sjukt full vissa gånger. Jag trodde jag hade bättre självbehärskning över mig själv, men jag antar att jag inte hade det. Idag är jag glad att jag inte är en person som går ut ofta och dricker alkohol. Jag har insett att jag klarar mig mycket bättre utan det.

Att få sitt körkort betalat var lätt värt det, för det är inte billigt att skaffa körkort. Jag är glad att mina föräldrar gjorde den överenskommelsen med mig. Plusset var ju såklart att jag undvek alkohol innan jag var 18 år.

Likes

Comments

Vardag

Ikväll testade jag på ansiktsmasken jag fick i min julkalender. Jag har väldigt torr hy nu under vintertid och min näsa torkar ihop jättefort. Jag använde mig i alla fall av Himalayan Charcoal & Chinese Ginseng & Rice. Den första är en mer djuprengörande mask och tar bort överflöd av olja i huden, och den andra är en peeling-mask. Det kanske inte låter så bra att använda den första i mitt ansikte, men jag har satt den på de ställen jag inte blir torr på. Till skillnad från de flesta andra så blir jag torr i min T-zon, och har rätt så normal hy i resten av ansiktet. Så jag satt den första masken på mina kinder, och den andra masken vart jag är torr, då jag vill få bort död hud.

Jag måste säga att båda maskerna är underbara. Det är helt sjukt hur mjukt mitt ansikte är nu. Jag har haft peeling-masken sen innan, och jag har varit riktigt nöjd med den. Den rengörande masken hade en rätt så stark doft och den pirrar väldigt mycket när du har applicerat den i ansiktet, samt att den torkar och blir väldigt stram. Den andra masken håller sig krämig hela tiden, luktar inte speciellt mycket enligt mig.

Resultatet är helt klart godkänt för dessa masker, helt underbara! Maskerna kostar runt en 200 kr i butikerna. Lätt värda pengar tycker jag.

Likes

Comments

Julkalender 2016

Gårdagens lucka innehöll en sovmask och även en kräm du ska ha på natten som innehåller olja om jag har fattat det rätt. Det kan verkligen mitt ansikte behöva för det är som sagt väldigt torrt. Riktigt kul att man fick öppna en lucka dagen efter julafton också.

Likes

Comments

Julkalender 2016

Gårdagens lucka innehöll en bryn-och fransgelé som är genomskinlig. Den var riktigt bra faktiskt! Perfekt mängd som kom på borsten och inget kladd. Det enda som var lite tjorvigt var att borsten var lite stor för ögonbrynen. Tycker bättre om de med en liten borste. Annars riktigt bra produkt.

Likes

Comments

Julkalender 2016

Gårdagens lucka innehöll en ansiktsolja. Detta är helt perfekt till mig för min hy. Den är så himla torr just nu, så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag hoppas att denna kommer fungera bra för min hy. Riktigt nöjd!

Likes

Comments

Julkalender 2016

Gårdagens lucka innehöll en läppenna i färgen Pink clover. Riktigt fin vardagsfärg och den höll väldigt bra hela dagen. Har inte så många läppennor så detta var ju perfekt.

Likes

Comments