Personligt

Planen om att få ett perfekt liv i Göteborg blev inte riktigt som jag hade tänkt. Fast inget går väl perfekt första gången man testar. Jag har nu åkt upp till Kiruna igen för att arbeta här hos mitt älskade Classe-gäng. Jobbet där nere passade inte mig helt enkelt. Jag har nyss kommit hit upp, så nu bor Jesper i Göteborg själv, och jag bor uppe i Kiruna för tillfället. Planen är att åka ner till hösten igen och antingen jobba eller förhoppningsvis börja studera.

Just nu håller jag på att planera hur jag ska lämna in mina ansökningar till högskolan. Jag har lika mycket ångest varje år inför valen. Alltid lika mycket beslutsångest också. Det är så svårt att veta exakt vad man vill när man inte testat på så många jobb. Ett yrke som ligger varmt om hjärtat är lärarjobbet. Det är så härligt att arbeta med barn. Så utbildningen jag ska söka i första hand är gymnasielärare i svenska.

En liten update om vad som händer just nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Personligt

Nu har det gått ca 6 månader sedan jag flyttade hemifrån och även flyttade till en ny stad. I början av flytten var allt en dans på rosor. Det var spännande och nytt. Idag är inte allt en dans på rosor. Det är tufft att inte ha någon kompis som man bara kan ringa till och bjuda över på en fika, att inte ha sina föräldrar i samma stad och att de är så långt bort. Jag är en väldigt utåtriktad och glad person och jag behöver umgänge i min vardag. Detta blandat med att jag har blivit sjuk hela tiden gör mig sjukt frustrerad. Det känns inte riktigt som ett liv. Självklart har jag ju Jesper här, men som jag skrivit tidigare så är det skillnad på att umgås med sina vänner och att umgås med sin sambo. Jag själv känner att jag inte är lika glad längre. Min vardag är så uppenbar. Jag gör samma grejer varje dag.

MEN jag väljer idag att försöka mitt bästa med att vara glad och positiv, samma gamla jag. Självklart vet jag att man förändras en del när man flyttar hemifrån. Jag har blivit mer mogen som människa.

Att flytta till en ny stad kan vara tufft just när det kommer till kompisar. Eftersom jag inte studerar "tvingas" jag inte lära känna någon och umgås med dem. Jag har mina kollegor på jobbet, självklart lär man ju känna dem, men det blir inte att man gör något tillsammans på fritiden så.

Med detta inlägg vill jag säga att det inte är lätt att flytta till en annan stad och hoppas på att allt ska lösa sig. Det gäller att man själv kämpar och håller igång. För allt är inte en dans på rosor som sagt.

Likes

Comments

Vardag

Efter inte för många pass jobbade på Clas Ohlson denna vecka, så har jag även ledig helg, samt måndag än så länge. Det blir en lång och skön helg, med planer på att storstäda lägenheten, samt slänga in någon tvätt i maskinen också. Hade behövt storstäda mitt sminkbord också och planera om förvaringen av mitt smink för nu ser det hemskt ut.

Andra planer för helgen är också att ligga i soffan och kolla Harry Potter-filmerna tror jag. Fick ett riktigt sug efter att se dem. Ska även gå ner till stan för att köpa gardiner till kontoret, då detta rum för tillfället är gardinlöst... Vi har just fått i ordning här i kontoret och det känns hur befriande som helst. Äntligen känns det hemtrevligt där inne också. Dock hann det inte komma några tavlor innan helgen, så de kommer nog i början på nästa vecka.

En sak som gjorde mig riktigt glad idag var att det flög ur ett par byxor ur min garderob, precis såna som jag behöver. Hade helt glömt bort dem, så flög de ut bara sådär. Det blev ett bra avslut på denna fredag. Jobbade från 9:45-19 idag, och jag kan säga att jag var rätt så övertrött de sista timmarna, så ett par efterlängtade byxor var ju helt okej. Nu är det äntligen fredagkväll och jag och Jesper har hunnit vara ner på Willys och köpt oss lite godis till kvällen. Perfekt avslut!

Likes

Comments

Vardag

Idag fick jag äntligen vara och fixa nya naglar hos bästa Martina på Nailshape i Göteborg. Supernöjd även denna gång. Idag bytte jag form på naglarna från spetsiga till ballerina-form. Känns riktigt bra!

Till helgen hade jag tänkt städa här hemma, sätta upp några fler tavlor och sedan ta lite bilder hit till bloggen på lägenheten. Lovar inget då vi fortfarande inte fått tavlorna vi beställt än, men har de kommit så blir det att fota.

Likes

Comments

Personligt

Grupptrycket är väl något vi alla vet om. Vissa blir mer påverkade av det än andra. När jag kom in i tonåren kom jag och mina föräldrar överens om att om jag inte drack alkohol, rökte eller snusade innan jag blev 18 år gammal skulle de betala mitt körkort. För mig var detta inget problem. Jag umgicks med mina vänner som hade exakt samma överenskommelse med sina föräldrar, vilket antagligen gjorde allt mycket lättare. När jag gick i 2:an och 3:an på gymnasiet så fyllde många av mina kompisar 18 år och fick gå ut på krogen, samt dricka alkohol. (Rökningen och snusningen har aldrig varit ett problem för mig, då jag alltid tyckt att det är fruktansvärt vidrigt.) Jag följde med när klasskompisarna hade fest, jag firade mina kompisar som blev 18, men jag drack aldrig alkohol. När jag fyllde 18 år, då var första gången jag testade dricka alkohol.

Första gången jag gick ut, gick jag ut med mina närmsta vänner, och jag kan ju säga att jag visste inte vart min gräns gick, så det blev lite för mycket den kvällen. Jag kommer inte ihåg så mycket av just den kvällen, men kul hade jag i alla fall. Efter det så gick vi inte ut jättemycket, förutom när vi skulle börja ha studentfester. Då gick vi självklart ut, men det blev aldrig för mycket alkohol. När jag just fyllt 18 år och tills jag blev 19 år så tyckte jag att det var kul att festa, men när jag fyllde 19 år så släppte nästan det där suget att gå ut och festa. Det var mycket roligare att sitta hemma och ta ett glas vin eller två med kompisarna.

Självklart hade jag sjuka fyllor när jag blev alldeles för full, och knappt kunde ta hand om mig själv, men jag insåg sedan att det inte var kul någonstans. Jag mår nästan alltid dåligt när jag börjar bli full, och även dagen efter. Jag kan hellre ta någon cider, men jag har inte suget att bli full längre, bara för att jag mår så dåligt. Jag vill heller inte gå ut på krogen för det passar inte mig bara. För att klara av att vara på krogen måste man vara rätt så full, och med tanke på att jag mår dåligt när jag dricker så är det aldrig värt det.

Nu när jag flyttat ner till Göteborg har jag aldrig varit ute på krogen. Jag känner inte ett behov av det. Jag har hellre filmkväll hemma i soffan, eller äter god mat ute än att gå ut på krogen.

Jag är glad att jag aldrig drack alkohol innan jag var 18 år, men jag är också besviken på mig själv över att jag blivit så sjukt full vissa gånger. Jag trodde jag hade bättre självbehärskning över mig själv, men jag antar att jag inte hade det. Idag är jag glad att jag inte är en person som går ut ofta och dricker alkohol. Jag har insett att jag klarar mig mycket bättre utan det.

Att få sitt körkort betalat var lätt värt det, för det är inte billigt att skaffa körkort. Jag är glad att mina föräldrar gjorde den överenskommelsen med mig. Plusset var ju såklart att jag undvek alkohol innan jag var 18 år.

Likes

Comments

Vardag

Ikväll testade jag på ansiktsmasken jag fick i min julkalender. Jag har väldigt torr hy nu under vintertid och min näsa torkar ihop jättefort. Jag använde mig i alla fall av Himalayan Charcoal & Chinese Ginseng & Rice. Den första är en mer djuprengörande mask och tar bort överflöd av olja i huden, och den andra är en peeling-mask. Det kanske inte låter så bra att använda den första i mitt ansikte, men jag har satt den på de ställen jag inte blir torr på. Till skillnad från de flesta andra så blir jag torr i min T-zon, och har rätt så normal hy i resten av ansiktet. Så jag satt den första masken på mina kinder, och den andra masken vart jag är torr, då jag vill få bort död hud.

Jag måste säga att båda maskerna är underbara. Det är helt sjukt hur mjukt mitt ansikte är nu. Jag har haft peeling-masken sen innan, och jag har varit riktigt nöjd med den. Den rengörande masken hade en rätt så stark doft och den pirrar väldigt mycket när du har applicerat den i ansiktet, samt att den torkar och blir väldigt stram. Den andra masken håller sig krämig hela tiden, luktar inte speciellt mycket enligt mig.

Resultatet är helt klart godkänt för dessa masker, helt underbara! Maskerna kostar runt en 200 kr i butikerna. Lätt värda pengar tycker jag.

Likes

Comments

Julkalender 2016

Gårdagens lucka innehöll en sovmask och även en kräm du ska ha på natten som innehåller olja om jag har fattat det rätt. Det kan verkligen mitt ansikte behöva för det är som sagt väldigt torrt. Riktigt kul att man fick öppna en lucka dagen efter julafton också.

Likes

Comments