Header

Hello!!
Mångas problem när det kommer till träning är att hitta motivationen samt komma in i någon form av rutin på träningen. Alla behöver inte träna 7 dagar i veckan och köra cardio efter varje styrkepass. Det är helt beroende på mål. Men om man ser till normalträningsnivå (jag som många andra tränar väldigt mycket men det är min livsstil) så behöver man inte träna mer än 3-4 gånger i veckan. Dels för att man ska tycka att det är roligt och sen är det lagom för att underhålla kroppen och ändå forma till den lite lagom. Jag är dock ingen PT eller kostrådgivare men jag är ganska bra insatt i det hela av olika anledningar. Man ska försöka hitta något som motiverar dig att gå och träna.

Mina anledning till hårdträning:
-Jag vill form en speciell typ av kropp då krävs hårdträning
-Jag älskar att se vad som händer med kroppen, det motiverar mig
-Jag tränar hårt men belönar mig också på olika sätt, som tex nya träningskläder eller kanske en middag på resturang
-Jag ser alltid till att hitta inspiration för att fortsätta kämpa

Några exempel.. Alla måste hitta sin motivation samt sina mål. På 4 träningsdagar hinner man träna alla muskler och man behöver inte köra hur många övningar som helst. Man kan även ta promenader eller gå på gruppträning. Bara man hittar något som motiverar dig!!

Fundera över:
-Vad vill jag uppnå med träning & hur mycket tid ska jag lägga ner
-Sätt delmål och belöna dig när du uppnår dom
-Sätt rimliga mål, inte för höga för då kommer du tappa motivationen samt sätt långsiktiga mål och kortsiktiga för motivationens skull
-TRO på dig själv

Så sätt igång och kämpa och nå dina mål för inget är omöjligt=)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 208 Readers

Likes

Comments

Vaknade hyfsat tidigt idag, igår tog jag verkligen sovmorgon. Jag går upp så tidigt i veckorna och har faktiskt senaste tiden varit uppe betydligt längre än vanligt om kvällarna med så då är det ok att sova lite längre på lördagen. Kroppen behöver vila upp sig och jag har inga problem att slappna av om jag bara är trött.

Igår var det supertråkigt väder och därför kunde vi inte cykla. Vi brukar alltid se till att cykla på lördagen då man kan slappna av på kvällen för man blir ganska trött och söndagen brukar vara lite softdag och sen ska jag alltid ta tåget hem så måste man passa den tiden. Men eftersom det inte gick så fick vi cykla idag men då tog vi också ett säkert kort och en lite kortare slinga men ack så trevligt. Frostavallen har en slinga på ca 1 mil med väldigt blandad natur vilket är roligt och en del utmaningar. Så där cyklade vi idag och det var verkligen skönt att komma ut i skogen. Jag blir lugn på något sätt och varje gång vi cyklar så märker man att man utvecklas och då blir man så glad!

All tid man lägger ner på gymmet är värt för man stärker upp hela kroppen på alla sätt och får mer ork. Jag tränar på gymmet dels för jag vill ha en stark och snygg kropp men också en välmående kropp där jag kan förebygga att få ont längre fram. Jag älskar ju dock att spendera tid på gymmet och träna men även tid med att trixa och greja med kosten. Denna helgen var som en påfyllnadshelg ( så ser jag de dom helgerna jag är i Skåne). Då äter jag lagom mängd av det som serveras eller önskas och det funkar kanon för mig!!

Nu är jag strax hemma i Kalmar hos min andra halva och ska förbereda tills imorgon för jobb sedan krypa ner framför tvn=)

  • 194 Readers

Likes

Comments

Idag har vi varit ute och käkat med mormor & morfar på Garage Bar i Höganäs. Dom har burgare i världsklass och stället är så häftigt. Typiskt bikers-ställe, lite rockigt och alla som jobbar där har cool stil med tatueringar och så. Alltså ett riktigt coolt ställe, så har man möjlighet så ÅK DIT, ni kommer inte ångra er!!! =) Min pappa berättade för mormor & morfar om detta stället för ett tag sedan och idag tog vi med oss dom dit, så kul eftersom morfar är matintresserad och då får man inte missa denna platsen. Bandet Mustach (med Ralf Gyllenhammar) var där och skulle spela lite senare, så det var lite kul att ha sett dom i verkligheten med eftersom man lyssnar på dom! Blev en riktigt bra kväll och sedan hem till mamsen & papsen och käka glass som mamma gjort och kaffe. Sedan lite OS i golf.. Blev en mysig kväll=) Så kul att umgås med mormor & morfar❤️

Nu har dom åkt hem och vi ska se Star Wars..

​Deras milkshakes är amazing

  • 172 Readers

Likes

Comments

Jag tror alla har drömmar och mål i livet, stora som små. Vissa gör alla sina drömmar till verklighet, andra gör några och vissa kommer inte längre än att ha tänkt att de vore en dröm. Men när man når sina drömmar och mål så känner man sig komplett på något sätt. Jag har en hel del drömmar och mål. Stora och små och just nu är jag mitt uppe i en stor dröm och emellan åt så är de svårt att fokusera på annat för att jag är så glad och tycker det är så himla kul och jag bara gör de fullt ut.

Men jag har även ett mål när det gäller kost och hälsa och en stor dröm. Men något som jag tycker är väldigt viktigt är att man ibland får beröm av andra. Alltså de behöver inte vara mer än att : vilket bra jobb du gör som verkligen kämpar! Eller vad som.. Jag har fått en del sista tiden och emellan åt så kan jag inte bara sluta le. Även om de kommer bitar som emellan åt känns tungt så i det stora hela är det alldeles underbart..

Så kom ihåg vänner, peppa och muntra upp varandra till varandras mål, drömmar och prestationer. Ett beröm kan göra allt<3

  • 188 Readers

Likes

Comments

1. Vilket är ditt favoritmärke när det kommer till träningskläder? - Better Bodies har alltid varit en favorit hos mig men nu har jag även upptäckt gymshark & aimn=)

2. Vilken kroppsdel tränar du helst på gymmet? - Ben & rumpa eller rygg... Love it! Hur snyggt är det inte med en vältränad rumpa och en snygg rygg?!

3. Färgglada eller neutrala träningskläder? - Alltså jag vill helst ha neutralt antingen upptill eller ner till sedan får den andra delen gärna vara färgglad

4. Föredrar du att träna med hjälp av maskiner eller fria vikter? - Det beror nog lite på vilken övning det gäller. Men fria vikter är alltid nice..

5. Vad är roligast - kondition eller styrka? - Styrka! Men jag älskar långa powerwalks!!

6. Vad är det bästa med att träna? - Dels resultaten som kommer med träningen om man sköter kosten och sedan sover jag så otroligt mycket bättre när jag tränar..

7. Var ser du dig själv inom några år gällande träningen? - Ibland så vill jag fullfölja min tävlingsplan jag en gång hade bara för att få stå där på scenen. Men annars vill jag bli någon form av träningsinspiration för andra samt kanske utbilda mig till PT eller kostrådgivare och ha det som extra..

  • 234 Readers

Likes

Comments

Godmorgon sunshines!

Igår kväll somnade jag på soffan (vilket händer allt som oftast för det är mysigt) och så väckte min andra halva mig och jag borstade tänderna och gick in och la mig. Sedan efter en stund vaknade jag till och kom på att jag glömt ta min astmamedicin...

Alltså det här med astmamedicinerna funkar ganska bra. Jag fick dom förra veckan på torsdag så har haft dom lite mer än en vecka och jag hoppas att det kommer räcka med bara dessa två.

Det började såhär att jag ringde och bokade tid hos vårdcentralen för en annan grej och då tyckte även mina föräldrar att jag kunde ta upp det här med andningen (vilket även min man, lillebror och svägerska sagt tusen gånger) så jag gjorde det. Jag blir nämligen otroligt andfådd bara av att gå upp för trappan på typ 10 steg och så klart blir jag andfådd när jag cyklar med men det blundar jag för för att det är så kul och jag tänker inte på de. Men nu har jag väl även själv insett att nä de är inte bra för jag började bli snurrig med när jag blev andfådd och eftersom jag en gång har haft hål på lungorna så bör jag faktiskt ta det ganska allvarligt, vilket jag inte gjort. Går det hål på mina lungor igen så måste jag in och göra en riktig koll på vad det är så nä det kanske inte är bra att överanstränga lungorna.

Så jag fick tid samma dag och blev undersökt och fick blåsa och blåste alldeles för lågt. Så fick testa andas in någon form av medicin och blåsa igen, blåste lite bättre men inte bra. Läkaren såg inte alls nöjd ut faktiskt. Tog även blodprov om det var något med allergier men har fått svar och det var ingenting. Har även tid till att röntga lungorna för att se så inget är fel med dom, läkaren sa dom låter bra men man vet aldrig. När läkaren ringde tillbaka till mig samma dag som jag var där så hon först jag skulle bara fått en "andas lätt medicin" som jag kallar det, en astmamedicin man tar vid behov och innan träning, snabb effekt. Men hon tyckte det var så stora problem så jag fick även kortison-spray att ta morgon och kväll och det var viktigt att inte missa dom. Astmaläkaren hade såklart semester nu men när hon/han är tillbaka ska hon kontakta mig så ska jag göra ansträningstest. Alltså jag trodde ju inte det här skulle bli så stor grej?! Men jag är så glad att sjukvården verkligen tar det på allvar. Hon sa till mig att när man är 25år ska man inte ha såna här problem med andningen. Så ja nu ska jag bara komma ihåg att ta med mig mina två kompisar och hoppas verkligen inte det blir fler eller att det är något annat med lungorna. Hur eller hur kan jag inte låta bli att vara orolig men det blir nog bra :) Så nu har jag lärt mig, lyssna på kroppen och ta de på allvar! =)

Likes

Comments

Det här med träning och kost är otroligt olika från person till person. Den enda som kan påverka din träning och kost är du själv. När det gäller kost så fungerar det också olika från person till person. Något som kanske funkar perfekt för mig kanske inte funkar för någon annan. Som jag vet t.ex i mitt fall att min mage är otroligt känslig. Jag är laktos och glutenintolerant men min mage reagerar även på andra saker som jag ej vet vad det beror på, stress är en faktor. Men jag tänker hela tiden på vad jag stoppar i mig. För mig räcker det med 2 tuggor av ett vanligt bröd så får jag kramp i magen och den beter sig väldigt konstigt, där av vill jag sällan fuska när det gäller gluten. Ibland är det kanske inte så lätt att förstå för andra hur jobbigt det faktiskt är. Dock är jag otroligt stolt över mig själv att jag verkligen brukar allvar med detta och det är mycket lättare för min andra halva äter glutenfritt med mig och när jag är hos min familj så finns det alltid glutenfritt eftersom pappa med har det. Så det är väldigt skönt. Något annat som också blir jobbigt det fallet är att strular magen så påverkas huden också och det är inte alls kul..


Under ganska lång tid har jag byggt upp mina muskler och då käkade jag "vanlig" mat och träningen gick som en dröm. Nu är jag otroligt sugen på att bli hårdare och se vad som finns under mitt fett. Därav har jag satt mig själv på en ganska snäll diet. I mångas ögon säkert väldigt konstigt att man käkar som jag men min kropp har aldrig mått så bra som nu, jag känner mig mycket piggare och träningen går så himla bra. Så jag trivs med min diet eller vad man nu vill kalla det. Jag kan förklara hur jag äter men vill också säga att ALLA kroppar fungerar olika och kräver olika mycket av allt MEN detta funkar mer än bra för mig... Jag får dock se hur länge jag fortsätter äta såhär men mår väldigt bra av det. Vill också tillägga att varje ONSDAG samt LÖRDAG fyller jag på med riktig mat t.ex kött med något gott tillbehör, pizza eller tacos. Något jag är sugen på helt enkelt! När det gäller godis osv så fuskar jag ibland men som det är nu och har varit sista 3 veckorna har jag NOLL sockerbehov, vilket är väldigt skönt. Men jag förbjuder inte mig att ta något gott på helgen men jag är inte sugen utan blir oftast nötter istället. Sedan gör jag även såhär, dom helgerna jag tillbringar i Skåne hos min familj äter jag det som serveras (det är alltid god mat som grillat kött med massa goda tillbehör eller något annat lyxigt) samt att jag vilar från gymmet. Men inte träningen för vi är alltid och cyklar, antingen ett par mil i skogen eller downhill i backen!

Min kost;

MORGON: 1dl musli med yoghurt samt 1 frukt av något slag (dock aldrig äpple)

MELLIS: 2 riskakor och kaffe

LUNCH: Sallad, den är olika från dag till dag men antingen med kyckling,rostbiff eller skinka med massa goda grönsaker.

MELLIS: 2 riskakor och 1 glas vatten

INNAN TRÄNING: 1 nocco och 1 kvarg (valios laktosfria)

KVÄLLSMAT: Sallad, samma lunch

SNACKS: Smoothie (kan även bli mellis på helgen)

Detta funkar perfekt för mig och som sagt jag mår kanon.

Jag tycker det är viktigt om man vill ha resultat att man testar sig fram för alla fungerar olika och alla har olika förutsättningar men det är bara du själv som kan påverka dina resultat. Sedan säger jag inte att alla ska se ut som fitnessbrudar eller fitnessgrabbar för det kräver otroligt mycket att ha 6 pack året runt men man kan hålla sig till en hälsosam kropp där man själv är nöjd och trivs med sig själv. Jag har ärligt talat aldrig varit så stolt över min kropp som jag är NU och jag skäms inte för att säga det. Jag kämpar otroligt mycket (har speciellt kämpat länge med kosten för det ska funka för magen) och det är inte för alla andra utan det är för mig själv. Om jag mår bra och trivs med mig själv då kan jag fokusera på otroligt mycket annat. Är man inte nöjd med sig själv och sitt liv då lägger man bara massa tid på alla andras skit. Jag säger det igen och sagt det förut men jag har en helt annan syn på massor med saker. För jag har jobbat med mig själv på alla plan i drygt ett år och det är stor skillnad på både kropp och knopp. Jag vet var jag ska lägga min energi och på vad som är värt att lägga energi. Detta har gett mig andra stora möjligheter och det gör också att min självförtroende ökar. Förut hade jag inte så högt självförtroende men det har jag nu och på rätt sätt om man säger. Jag vet vad jag vill, vad jag kan och att jag klarar det mesta jag för chans till. Sedan har jag ett enormt stöd hemifrån samt av några vänner och en "coach" som jag kallar det. Vägledningar är alltid tacksamt!

För att sammanfatta ett långt inlägg så menar jag att alla har olika förutsättningar och i kost och träning är det endast du som kan påverka det och behöver man pepp så finns det folk som är utbildade att hjälpa till med detta. När man kommer in i träningen går det på rutin och man behöver inte träna varje dag, 3-4gånger räcker bara för att hålla kroppen igång och slippa få ont när man blir gammal. Man sover även mycket bättre om man tränar. Och är man nöjd med sig själv och älskar sig själv då kan man älska resten av livet och andra!

Likes

Comments

Vilken härlig tur det blev i Genarp idag. Mamma och pappa tog med mig och lillebror till en helt fantastiskt slinga. Den var verkligen rolig, teknikkrävande och en del upp och ner. Så man kan säga utmanade, så dit ska vi fler gånger verkligen=)

  • 237 Readers

Likes

Comments

Igår efter jobb tog jag tåget ner till min familj i Skåne. I helgen ska det cyklas och umgås, mysigt. Vädret idag är lite till och från så cyklingen blir imorgon istället för idag. Så inatt har jag sovit hos min älskade lillebror, så mysigt. Mamma & pappa kom igår så vi käkade kinamat och snackade och drack kaffe. När dom åkte slängde brorsan och jag oss i soffan och kollade på Sune i Grekland.

Idag grejar vi lite i hans trädgård eller mest han, jag njuter i solen den stunden som solen är framme. Jag kan inte hjälpa till med så mycket just nu. Så jag är väl inne på min 6 kopp kaffe, nä inte alls beroende;) Jag känner mig inte piggare så av det men jag bara älskar kaffe..

Lillebrors trädgård börjar bli så himla fin, dom har hållt på mycket här och brorsan fixar mycket på kvällarna. Men det blir otroligt fint och är så mysigt att vara här och bara koppla av och umgås.. Kommer lite härliga bilder från hans trädgård för kan inget annat än att säga hur stolt jag är över min älskade bror men så klart över pappa och mamma med som hjälper till. Men brorsans hem är otroligt mysigt och han vet hur han vill ha det och det är verkligen stilrent med hans touch. Fan vad glad jag är att jag har en sån fin bror och en så fin familj, jag älskar er❤️ En dag är det vår tur med hus=)

  • 254 Readers

Likes

Comments

Hello alla träningsnördar som jag!
Tänkte bara säga att har ni inte testat Nocco Tropical så gör det. Jag har velat smaka den sen den kom ut men inte hittat den fråns jag fick tips igår (tack flickor) & säger YUMMI!!! Iskall med isbitar i solen👌🏻🍍🍊
Ha en fin dag i solen!

  • 272 Readers

Likes

Comments