Fredagen, dagen før hjemreise, var kanskje den aller fineste dagen når det gjaldt været! Midt i Málagas kaldeste vintermåned dukket solen fram sammen med 17 varmegrader. Da gikk turen ned til havnen og stranden Malagueta. Det var helt uvirkelig å sitte på stranden med en is i hånden i januar.

Bildene over er fra et sted som heter Muello Uno, eller Paseo del Muelle Uno. Det er en fin promenade nede ved havnen som strekker som videre bort mot stranden Malagueta. Her finnes det ørten forskjellige typer restauranter og masse butikker. Den samme fredagen hadde et stort crusieskip lagt til kai, så promenaden var full av turister! I sommermånedene er nok dette et veldig populært sted! :-)

Fiskene ved havnen er bortskjemte og godt vant med maten turistene gir dem (legg merke til at jeg ikke selv betegner meg som en turist, hehe). Sykt antistress (må huske det i eksamensperioden) å sette seg på bryggekanten å se på fisken i vannet!

Ble noen fregner rikere denne dagen!! :-)

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Málaga er den kjente kunstneren, Picasso, sitt fødested! Noe det virker som byen er stolt av - flyplassen kalles blant annet Pablo Ruíz Picasso airport! Vi fant derfor ut at vi måtte besøke byens museum. Vi ble advart av et par Google-anmeldelser som kunne melde om at museet dessverre ikke var så imponerende...

...Og dessverre så stemte det. Selv har jeg vært på Picasso-museet i Barcelona som jeg synes var et mer gjennomført museum. Sett i lys av at Málaga faktisk er Picassos fødested, så ble vi litt skuffet, men vi konkluderte med at det er fint å ha prøvd det ut! :-) Det virker som en veldig populær turistattraksjon og selv i januar var det kø!

I tillegg til den faste utstillingen av Picassos verk var det en midlertidig utstilling kun i januar. Det var en utstilling av kjente kvinnelige kunstnere med verk fra epoken surrealismen. Veldig stilig!

Likes

Comments

Noe av det første du legger merke til ved Málaga er de store murene og festningen som ligger i fjellsiden bak Centro Histórico, som den gamle delen av byen kalles. I fjellsiden 130 meter over havet ligger Castillo de Gibralfaro. Det er en gammel borg med tilhørende festning bygget i løpet av 1400-tallet. Fra toppen av de høye murene er det en fantastisk utsikt over byen!

Plaza de Toros, den tradisjonelle tyrefekterarenaen i Málaga. Den ble bygget i 1874 og er faktisk fortsatt i bruk i dag, dessverre...

Utsikten fra en utkikkspost før toppen av Gibralfaro-fjellet.

Dette bildet er tatt fra toppen av festningen. Du kan gå deg i hjel på de høye murene der oppe, utrolig stilig! På toppen ligger også en liten restaurant.

Etter å ha vært skikkelige turister på Gibralfaroborgen, så gikk vi ned igjen mot sentrum. Vi endte vi opp på en restaurant på Plaza de la Judería. Her ligger faktisk en av kinoene i byen! Når jeg blir litt varmere i trøyen (bedre i spansk, hehe) så har jeg veldig lyst å besøke kinoen! Utenfor hang store plakater med amerikanske filmer, men ALT er dubbet til spansk! Det er faktisk en annen ting som overrasket meg... Spanjolene er utrolig dårlig i engelsk. Ikke bare den eldre generasjonen, men også yngre folk på min egen alder. Helt enkel turist-engelsk som brukes til shopping eller bestilling av mat på restaurant vil ikke eller klarer ikke spanjolene å forstå. Positivt for meg som forhåpentligvis lærer spansk fortere! :-)

Mat er generelt billig i Spania. Både å handle i dagligvarebutikk, men også å spise ute på restaurant! Du får en god middag for cirka en hundrelapp!

Plaza de la Judería med Alcazaba-festningen til høyre og kinoen til venste.

Likes

Comments

Hei fra Spania!
Bare fire dager i Málaga og jeg er mer positiv enn noen gang! For en fin by! Her finnes alt; shopping, god mat, fin strand, koselige butikker, et stort marked og alt er i gåavstand fra leiligheten min som ligger MIDT I SENTRUM.

Januar er en av de kaldeste månedene i Málaga. På dagtid er det rundt 10-15 grader, mens på kveldstid er det bare rundt 5 grader, så det er ganske kaldt her. Vi har til og med hatt en dag med skikkelig bergensvær! 🌧

Her er gaten min - calle Mármoles!

Både søndag og mandag gikk mye tid til Ikea som ligger en 15 minutters togtur fra sentrum. Det er veldig lett å komme seg rundt her og togbilletter/bussbilletter er generelt veldig billig. Jeg har fått veldig god bærehjelp av en TÅLMODIG Fredrik!! ❤

I dag har vi hatt en kjempefin dag, til og med med litt sol! 🌞 Vi gikk mot Málaga øst og stranden Malagueta. Det var lite folk og rolig der i januar, men i sommermånedene er det nok bra trøkk der nede.

Vi sjekket også ut den kjente Paseo del parque som er en svær park som ligger midt i sentrum av Málaga. En kjempefin park som er perfekt for tur hvis du vil slippe unna folk, trafikk, butikker og mas. Fredrik bare ler av meg når jeg sier jeg skal bli en «jogger» og jogge gjennom parken et par ganger i uken...

I dag har vi faktisk også sjekket ut et stort marked som ligger rett rundt hjørnet fra leiligheten min. Mercado Central Atarazanas er en svær hall med ALT du kan tenke deg av digge matvarer - fisk, reker, alt slags mulig kjøtt, fersk frukt, grønnsaker, sopp, oliven, smoothies og juice! Her er det åpent fra 8-15 og hver morgen fylles det på med ferske varer. Helt magisk!

En siste ting som er verdt å nevne! I går spiste vi paella på en restaurant i gågaten i sentrum. Første gangen Fredrik smakte paella og det var så godt!

Vi stortrives begge to og det er helt uvirkelig at jeg skal bo i denne fine byen i hele 6 måneder! Håper dere har lyst å følge med videre! Nå skal vi lage hamburger til kvelds på det lille kjøkkenet mitt :-)

Un saludo!!
Ida 🇪🇸

Likes

Comments

En av de siste dagene i januar setter jeg meg på et fly til Málaga uten returbillett hjem igjen til Bergen med det første. Fra februar til slutten av juni skal jeg studere ved Universidad de Málaga. Universitetet har rundt 36.000 studenter og jeg blir én av de! Jeg har faktisk aldri vært i Málaga før, men ut i fra det jeg har lest, så virker det veldig lovende. Jeg leier en leilighet som ligger midt i sentrum og det er bare tyve minutter med buss til universitetsområdet. Det kommende semesteret skal jeg ta hele fem fag; spansk litteratur, latinamerikansk litteratur, lingvistikk, spansk språk: muntlig og skriftlig og moderne spansk historie. All undervisning er selvfølgelig på spansk, så det kommer til å bli en skikkelig utfordring... Skolen begynner cirka midt i februar, men i ukene før skal jeg heldigvis delta på et spanskkurs.

Det blir tøft å reise fra kjæreste, familie, mine gode venner og selvfølgelig lille Mie. Heldigvis er alle støttende og positiv til dette! Allerede på lørdage reiser jeg og Fredrik ned med første flyttelasset. I én uke skal vi bli kjent med leiligheten min i calle Mármoles og ikke minst Málaga by! Jeg gleder meg til å få ting på plass!

Til familie og venner:
Jeg har pratet hull i hodene deres om turen min til Málaga, men bruk gjerne kommentarfeltet for å spørre meg hvis det er noe dere lurer på eller bare for legge igjen en liten hilsen - da blir jeg veldig glad! :-)

Likes

Comments