Det var ett tag sedan men nu var vi äntligen på söndags promenaden tillsammans med Billinge bk ungdom. Ida var heeelt galen i början men sen insåg hon var vi var och lugnade ner sig. Nu ska vi försöka gå varje söndag, nyttig träning och det är härligt att träffa hundintresserade människor.

Imorgon går vi tillbaka till våran stressiga vardag, eller rättare sagt min stressiga vardag, Ida bara hänger med och njuter varje dag.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Snart startar jag igång ungdomsgruppen på Törebodas brukshundsklubb. Jag är super taggad och jag längtar tills det är dags! Kommer bli så härligt att varje måndag träna tillsammans med ungdomar. Kommer bli perfekt träning för Ida också så vi kanske kommer ut på tävlingsbanorna snart.

Likes

Comments

Hela helgen har spenderats på hundskolorna. Jag har lärt mig många nya kombinationer på agilityplan och det ska bli super kul att börja träna och använda dom. Det var en intensiv helg och man är lite mör i både kropp och huvud. Ida däremot är inte alls trött och nu är hon hos mamma och får göra av med ännu mera energi medans jag jobbar och pluggar.
Jag planerade igår att jag skulle träna i veckan med det är massa snö och det verkar inte sluta snöa heller... Så vi får väl åka tillbaka till hundskolorna och träna inomhus tills det blir bättre väder!

Förresten, i lördags blev jag klar med grundmodulen!! 😄

Likes

Comments

Äntligen tog jag tag i det och skaffade mobil appen. Jag känner att jag inte riktigt får det att går runt med skola, jobb och blogga. Nu kan jag uppdatera om våra träningar och vardag lättare.

Likes

Comments

Det blir väldigt mycket tid framför datorn men konstigt nog är jag alldeles för upptagen för att kunna dokumentera våran vardag och träning. Det är så många bollar som jag måste hålla i luften samtidigt att jag totalt glömmer av att sätta mig ner och blogga om det som sker också. Inte nog med att förskollärarutbildningen tar upp mycket av min tid så är det massa hundgrejer som gör att jag inte hinner blogga om det. Bara för att jag pluggar till något helt annat betyder ju inte det att jag inte håller på med Ida. Visst vi spenderar lite mindre "vardagstid"​ med varandra då husse oftast får ta henne medans jag är i skolan. Men  utöver det gör vi massa ihop ändå. Nu börjar kurser komma igång och jag hoppas få en plats på agilitykursen uppe i Töreboda. Jag ska vara med på kursöppningen ikväll på klubben då det är sådan pådrag av anmälningar. Folk brukar köa en halvtimme innan vi ens har öppnat, kul! 

I mars sätter det igång rejält för mig och Ida. Vi har flera kurser som vi ska gå ihop på och tävlingar börjar starta. Jag ska vara med och assistera på en grundkurs igen som jag verkligen ser fram emot. Hoppas på många underbara vovvar. I Mars startar jag även upp en ungdomsgrupp i Töreboda. Jag har lite och göra fram till dess men nu är ett datum satt. Måndag den 4/3 klockan 18:30 så missa inte det! Än så länge är det bara jag i min lilla planeringsgrupp men jag hoppas på att det kanske blir någon mer intresserad när vi har satt igång träningarna.

Jag hoppas på att grundmodulen är klar innan Mars. Det ska vara bara 2 tillfällen kvar men man vet ju aldrig. Sen ska jag försöka välja en inriktning och sen sätta igång ännu en utbildning. Jag börjar bli otroligt taggad inför min första kurs. Så avundsjuk på vissa på klubben som är klara nu till våren med deras utbildningar, Men så går det när jag började lite sent. Eller sent å sent jag är ju inte gammal ännu, jag har många år på mig att gå alla utbildningar jag vill. 

Snart börjar telebildsändningen med Karlstads universitet, hoppas på en grym föreläsning som kanske hjälper mig lite till tentan som också är i mars!!

Likes

Comments

Idag var vi på hundpromenad i härligt vår väder i Skövde. Så underbart att solen är framme och det börjar bli varmare. Jag vill att det ska bli vår såfort som möjligt. Hatar den eviga kylan och snön. Förhoppningsvis kan jag och Ida träna i veckan på klubben för första gången i år. Jag vill inte träna när det är halt ute. Då slutar det men att både jag och Ida ligger på marken.


Likes

Comments

Idag tränade vi på ​hundskolorna och vi har haft lite svårt med Idas fokus. Idag fick jag lite tips och jag fick henne att riktigt älska att springa med mig. Jag måste jobba på att släppa det här med att jag vill ha en ordentlig start och jag blir så blockerad när hon själv vägrar att hänga på. Det är ju inte konstigt att hon tycker att det är roligare att springa och nosa själv än att jobba tillsammans med mig när jag blir så blockerad. Men nu är vi igång och jag har lite att jobba på. Jag ska försöka gå nån grundkurs/kontaktkurs så vi kan ägna oss åt mer kontaktsökande uppgifter. Jag tror det skulle göra mycket för våran agilityträning!

Likes

Comments

Efter två dagar i Karlstad var det skönt att komma hem igår och mysa med min fina. Hon var helt slut när jag hämtade henne hos mamma. Jag vet att hon alltid får motionen hon behöver där så det är härligt. Idag blir det en lugn dag då jag har lite att göra. Imorgon däremot ska vi till hundskolorna igen för våran vecko-träning. Längtar massor!


Likes

Comments

Nu har Ida blivit avlämnad hos mamma som får vara hundvakt medans jag ska upp till Karlstad för kursstart. Jag fällde en liten tår när jag var tvungen att lämna henne. Vi är alltid ihop och jag har sån jäkla separations ångest varje gång jag måste lämna henne. Ida däremot är helt oberörd, hur mycket jag än vill tro att hon också har lika mycket ångest. Vi hann iallafall ta en promenad i Skövde med billinge bk ungdom. Det var många som kom och Ida blir allt lugnare och lugnare vid att gå med många hundar. Förhoppningsvis blir hon lugnare på tävlingar sedan också.

Nu ska jag fokusera på mig själv och skolan i två dagar. Nervositet har inte kommit än men det kommer väl imorgon när jag närmar mig Karlstad. Det kommer bli spännande!

​En liten halvsuddig bild ifrån Ida på promenaden!

Likes

Comments

Eftersom jag är sjuk fick jag aktivera Ida lite mentalt idag istället för våra långa promenader vid Göta kanal. Så vi passade på att fortsätta med städandet. Det går fortfarande jätte bra, hon lyfter den oftare och oftare. I början av videon tappade hon bort sig lite så då bröt jag och började om. Sen gick det bra!

Jag har även börjat träna in ett nytt trick (jag filmade dock inte det, av nån anledning). Hon ska sätta båda tassarna på min arm och stå kvar i den positionen. Hon blir så igång taggad av att använda sina tassar mot mig har jag märkt. Tog 3 försök sen fatta hon grejen. Hige five gick också snabbt att lära in. Det är sånt jag gillar det som går snabbt! Inte lika träligt som att lära in städa. Det kanske därför agility passar oss så bra, det går snabbt! 😉

​Husse är i Stockholm så då fick jag sköta kameran, tur så går det att ställa den exakt som han brukar göra!

Likes

Comments