Imorgon är det dags för skolstart till fritidsledare det ska bli väldigt intressant och se vilka mina blivande klasskamrater kommer att bli..

Samt att det kommer att bli en stor utmaning att gå denna utbildning med alla dess olika aktiviteter som inte är något jag brukar göra eller har gjort någon gång tidigare.
Inget som jag skulle göra i min vardag i första taget om man säger så 😄

Följ mig gärna under denna utbildning 🌺

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varför Terapi

Det är lätt att fastna i tankar som att det skulle vara "svagt" att inte klara av att "rycka upp sig". Att man borde klara det själv, utan terapi.

Tänk så här istället: De allra flesta av oss kommer att drabbas av en eller flera stora livskriser. I en kris gungar tillvaron på olika sätt och det är vanligt att man drabbas av en depression i samband med detta. Kriser kan, rätt hanterade, leda till ett skutt framåt i den personliga utvecklingen. Att ta hjälp är inte svagt, tvärtom - man är modig och stark när man vågar utmana sig själv.

Det är inte lätt att vara objektiv och ha distans till sig själv. En neutral samtalspartner som hjälper en att vrida rätt tankar och våga prova nya beteenden är mycket värdefullt i guidningen genom svårigheterna man har.

Varför gå längre med det som är jobbigt, än vad som behövs?

Likes

Comments

Vad är då KBT?

KBT betyder Kognitiv Beteendeterapi och är en terapiform som strukturerat och målinriktat tittar på det som är problemet här och nu, snarare än att ägna sig åt det förflutna som man gör i psykodynamisk terapi.

Tankar, känslor och beteende hänger ihop och påverkar alla varandra och kan förklara mycket av det dåliga måendet vi har. Men på samma sätt så kan vi påverka dem så att vi mår bra också.

Vid KBT fokuserar vi på samspelet mellan individen och dennes omgivning här och nu.

Karakteristiskt för KBT är också att vi är mer intresserade av problemlösning än av orsaker, och att vi intresserar oss för hur vårt beteende påverkas av våra tankar ( kognitioner) Detta utesluter dock inte att man försöker få en förståelse för vilket bagage som kan påverka oss i nuet.

Arbetssättet utmärkts bland annat av en inledande beteendeanalys, en aktiv psykoterapeut, strukturerade behandlingssessioner, konkret formulerade målsättningar och så kallade hemuppgifter (Miranda-Linne, 1991).

KBT används med framgång vid många olika slag av psykiska problem som till exempel

Depressioner
Social Fobi
Fobier
Generaliserad ångest
Allmänt om Ångest
Panikångest
Tvångshandlingar och tvångstankar
Ätstörningar
Tvångssyndrom
Stresshantering
Samlevnadsproblem, Sex & Relationer
Sömnproblem
Missbruk
Organisationsproblem
Habilitering
Kronisk smärta, smärtlindring
Utbrändhet
m.m

Likes

Comments

Det ska bli två mycket roliga och annorlunda studieår att se framemot många utmaningar väntar runt hörnet 😊🌺

Idag anlände mina studieböcker och inloggning till KBT skolan. Som jag kommer att läsa mestadels på distans..
Kommer att börja och studera på min semester som började nu idag 😊👍👍👏👏

Den andra skolan börjar i Augusti

Ha de gött/ så hörs vi 🌺

Likes

Comments