Här är några fler bilder från lägret.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa! 

Sista dagen har kommit och idag är det ledarna som bloggar. Eftersom att vi inte har något Björnpass där konfirmanderna får vara med och skriva. 

Vi skulle vilja tacka alla som har gjort det här lägret till det bästa lägret! Alla fina minnen som vi har tillsammans och även roliga minnen. Dessa minnen kommer vi aldrig glömma. 

Alla ledare är jätte tacksamma över att fått ha er som konfirmander och hoppas ni fortsätter hänga i kyrkan. Det är oftast där ni kommer kunna hitta oss ;) 

Trotts att vi haft en del regler om säkerhet och annat så hoppas vi att ni har haft det bra. Även att ni är taggade på att börja ledarutbildningen, som vi tycker ni ska gå på.

Ni alla skulle bli jättebra ledare!!

Tack ännu en gång för dessa två veckor ute på Karlberg. 

Kram från ledarna! 

Likes

CommentsDag 13: 28/6 -16

Upplevelsepass:
Vi fortsatte planera och träna inför konfirmationen. Det är ra att vi tränar och att allt ska vara så bra som möjligt

Film:
Vi såg film sen så att vi fick se klart Nyckeln till frihet som vi hade påbörjat se på för några dagar sedan. ​Det var en fin film med bra avslut. 

Korsvandring:
Vi gick i grupp till olika stationer där man fick se olika händelser ur bibeln. Det var mysigt och väldigt fint. Det var ett mer allvarligt och dramatiskt spår med många visuella upplevelser, jämfört med Jesus sista vandring då vi hade ögonbindlar. Vi fick våra egna tennkors att hänga runt halsen. Det blir ett starkt minne och korset gör så att man kommer att komma ihåg tiden på Karlberg. 

Kvällsandakt:
​När vi gått klart spåret samlades grupp efter grupp på stranden vid badviken. Där hölls kvällens andakt. Det var väldigt mysigt och alla ledare stod med ljus i händerna.

Sedan fick vi ett godnatt i rummen med ljus.


Dag 14: 29/6 -16

Väckning:
​Det var Svampbob Fyrkant-tema i ena flygeln. Några av ledarna hade gjort satsaga utklädnader, så var det Svampbobmusik till väckningen. I andra flygeln var det gissa djuret så fick man välja på några underliga alternativ.

Upplevelsepass:
Fortsatt övning

Fritidspass:
Några paddlade till Korsika och några gjorde vänskapsband och badade i badviken. Det var roligt men det är dock tråkigt att det snart är slut och att det är sista fritidspasset i badviken. Men själva passet var väldigt kul och skönt.


Det är tråkigt att lägret kommer ta slut. Vi har alla haft det jätte, jätte roligt. Vi kommer att sakna många konfirmander och ledare. Detta är ett minne för livet. 


​Tack för den här tiden! Efter idag kommer det inta vara några fler björnpass. Detta var den sista gruppen som hjälpte till med bloggen. Vi två bloggansvariga ledare kommer att skriva på bloggen imorgon samt på konfirmationsdagen. 


Likes

Comments

Badviken, Kvällsaktivitet

Dag 12: 27/6 -16

Finmiddag:
Det var en lite extra fin middag denna dag. Borden stod fint och det var borsplacering, servetter i glasen och fin mat: nämligen tacos. Under tallrikarna hade varje person en lapp med ett unikt uppmanande som kunde vara allt ifrån att applådera överlägset längst efter en applåd, skåla för grisar eller att high-fivea någon varje gång den sa ens namn.
Det var även efterrätt till ära för de tre nydöpta och de två födelsedagsbarnen som har fyllt år under lägret. Det var glass med hemmagjord chockladsås som var väldigt god.
Det blev en trevligt och rolig middag där alla gjorde sig till lite med sina tal, applåder och high-fives.

Upplevelsepass:
Vi skulle lära oss tio Guds bud

Kvällsaktivitet:
Det var Ultra Music Festival Karlberg, en festkväll på kvällsaktivitetspasset.
Det var välidigt kul, men varmt inné i lokalen. Det bra musik och kul tillställning.
Vi fick även bada efteråt för att svalka ner oss.

Andakt:
Vi fick tända ljus i våra krukor som vi limmade ihop. Det var vädigt fint.

Nattning:
Vi hade en kramring på gräsmattan en gång till.
Vi tycker att killarna har blivit bätte på att kramas och alla kramar var mysiga och bra. 

Dag 13: 28/6 -16

Vi blev väckta av värsta låten. Ledarna satte upp dörrarna med pallar så att man behövde gå upp och stänga så att inte musiken skulle låta så högt. Sammanfattning på ett ord: usch.

Upplevelsepass:
Vi övade övade och planerade för vår konfirmation i konfirmationsgrupperna. Det är väldigt bra att vi får vara med att planera och själva bestämma vad som ska vara på vår konfirmation. Vad vi planerar får ni reda på i Tibble Kyrka på söndag! 

Fritidspass:
Många hängde runt och ta det lungt och skönt. Några paddlade ut till Korsika och badade där. Andra badade, solade och knöt vänskapsarmand i Badviken.


Kram från nöjda konfirmander!

Likes

Comments

Dag 10: 25/6 -16

Kvällsaktivitet:
"IRL-LAN" var kvällen aktivitet. Det gick ut på att man skulle gå mellan olika stationer och samla poäng i form av vatten i en vattenflaska. Stationerna var i form av olika spel, allt ifrån Mario Cart där van hade balongen på fötterna och skulle smälla ett annat lags ballonger eller The Sims där man skulle få simmar att utföra olika uppdrag. Det fanns en uppsjö av olika spel att välja mellan.
Det var en rolig upplevelse, och det var kul att få leva in sig i spelvärlden. En kreativ och underhållande aktivitet helt enkelt.

Dag 11: 26/6 -16

Besöksdag

Det var mysigt att träffa släkt, vänner och familj.

Tre stycken på lägret döptes i badviken. Det var en fin upplevelse och säkert roligt att kunna komma ihåg sitt eget dop. Det var dock så tt man tyckte synd om dem för det såg kallt ut att doppas i vattnet i badviken.
Många åt sedan med sina föräldrar. De fick ha med sig egen mat så många satt och åt med sina familjer. Dock var det extremt dåligt väder. Det värsta vädret på lägret. Regnet störtade ner.

Upplevelsepass:
Vi fick göra gipsmasker två och två, det var mysigt och bekvämt och skönt att någon "masserade" ens ansikte. Det var också skönt att bli ompysslad. Så nu har alla en mask i gips som är formad efter ens ansikte.

SKU:
Svenska Kyrkans Unga var på besök.
De informerade om vad SKU var och höll en kvällsaktivitet. Svenska Kyrkans Unga är en organisation i kyrkan som hr hand om alla unga. Det drivs av ungdomar för ungdomar. Det är helt gratis tt gå med och här i Täby Församling hittar de på en massa skoj. De håller bland annat i ungdomsmässorna på torsdagar och har ett café efter det: det så kallade Skuffét. De har även andra aktiviteter som dyker upp ibland, expelvis gokart, skansen-besök, julmarknadsbesök, Laser Dome, etc.

Kvällsaktiviteten:
Det var en en bra anordnad aktivitet. Det bestod av många klassiska småtävlingar och sedan e stor final i form av ett spår av gåtor där de lag som fått bäst poäng i småtävlingarna startade först, tvåan tvåa, etc. Det var roligt att det inte bara var tävlingar, utan att det var en final där de som var bäst i de små tävlingarna fick försprång i finalen. Alla var med och deltog och det var ett bra samarbete.

Kvällsandakt:
SKU höll i andakten. Det var väldigt mysigt. Det var ovanligt mycket sång och även en slutlåt: Mitt hjärta blöder av Veronica Maggio där två av de som kom på besök från SKU sjöng. Det var lite annorlunda från de andra andakterna och det var kul.

Nattning:
I södra fick kramar och till fint gitarrspel.
I norra så sjöng ledarna en variant av Trollmors visa fast om ledare och konfirmander istället för trollmor oh trollen.


Dag 12: 27/6 -16

Väckning:
Antingen "gissa djuret" eller en väckning med karaktärerna Morran och Tobias från humorserien med samma namn.

Upplevelsepass:
Vi målade våra gipsmasker och de skulle vara oss själva.
Vissa målade av sig själva och anda målande hur de var som person i mönster och färger. Det var svårt att måla sig själv.

Se en film:
Efter det så fick vi se en introfilm till "Ultra Music Festival Karlberg". Det var en "sneakpeak" till något roligt som kommer att hända snart.
Man blev helt klart taggad. Vi tror att det blir ett disco.

Fritidspass:
De flesta var nere vid badviken. Vissa knöt vänskapsarmband medans andra var på en utflykt till ön Korsika som ligger i viken. Man kunde dock gå dit. Det var mycket trevligt och en vacker utsikt

Bloggpass:
Det är kul att få säga sina åsikter om lägret och det är bra att konfirmanderna får dela med sig av sina egna upplevelser. Bloggen är också väldigt bra att ha eftersom man kan titta på bloggen senare.

Hälsningar från bloggbjörnarna!

Likes

Comments

Dag 9: 24/6 -16

​​Midsommarafton

Väckningen var i form av små grodorna genom rummen. Det var irriterande (men det är de flesta väckningar). 

Midsommarlunch:
​Den var jättebra! Över förväntan. 
Det fanns mycket att välja på och något för alla. Allt ifrån gravad laxt till vattenmelon. Klassikt liksom massa annat man vill ha. 

Upplevelsepass:
Alla delades upp i två grupper, tjejer respektive killar. Grupperna fick skicka anonyma frågor till varandra och så svarade man på dem i samma grupper. Jättekul och intressant. Väldigt lärorikt eftersom man fick veta vad det andra könet generellt tänkte och tyckte. det var annorlunda än de andra upplevelsepassen och det var skönt att det bröt av lite. Svaren kom också nere i badviken, så det var väldigt mysigt. 
Vi skickade ​
frågor som var lite intima som man inte brukar fråga. Exempelvis frågor am vad det andra könet tycker och tänker om relationer, attraktion, kärlek och sex.

Midsommarfirandet:
fFrandet började med att alla gjorde kransar av björk och blåbärsris och så klädde vi den fina midsommarstången tillsammans. Den var väldigt fin. Det spelades musik och det var väldigt trevligt. Sedan fick man köpa gott i kiosker och efter det började midsommardanserna runt stången. Vi dansade alla möjliga danser: Karusellen, Vi äro musikander, Prästens lilla kråka, Kalle går i ringen med flera. Självklart avslutade vi dansen med raketen. Det var mysigt och trevligt., oavsett vädret vilket var mulet och hade lite regn i sig. Det var det en väldigt rolig upplevelse, Det blev en bra gemenskap. Den var hur som helst en midsommar som aldrig förr. 

Det var ungefär som vi hade trott för att det var så som man ville ha det, en klassisk midsommar. Midsommaren var dock klart över förväntan. 

Grillning: 
På kvällen gick vi ned till badviken och grllade korv och hamburgare till fin musik och en underbar utsikt. Det var ​jättemysigt och klart bästa middagen hittills. Man kom också närmare varandra, pratade med nya människor och bröt de gamla konstellationerna av människor. 

Dag 10: 25/6 -16

​Väckning:
​De var en väckning med introt från serien Friends. Den var bra och man blev glad, men att vakna är alltid jobbigt och vissa andra tyckte att väckningen var irriterande (med det var ju inget nytt /ledarna). 

Upplevelsepass:
​Temat var människosyn. 
Vi skulle debattera och vara för eller emot invandring. Det var en svårt ämne eftersom flera inte tyckte att det man argumentera för inte var det man tyckte. 

Fritidspass:
Det var 26° och solen sken. Det var inga ledsna miner och alla var i badviken och badade, seglade, paddlade eller solade. Bra badväder och klart det bästa vädret hittills. 

Björnpass:
Tråkigt med nödvändigt. Det är skönt att det städats. 
En blogg är jättekul, 

​​Vi ser fram emot resten av lägret! 

Likes

Comments

Badviken, Upplevelsepass, Sommar, Sång, Karlberg

Idag är det inget bloggpass, men här är lite fina bilder istället. Vi har fått fin midsommarbuffé med ett överflöd av val. Sedan var det midsommarfirande med dans so och musik som följdes av klassiska midsommarlekar. Efter det blev det grillning i båtviken och efter det upplevelsepass på samma ställe. Killarna och tjejerna fick skicka anomyna frågor till varandra och så svaarde grupperna på det.
Mer om det imorgon! Vi ses!

Likes

Comments

Dag 7: 22/6 -16

Prov:
Efter björnpasset, i början på upplevelsepasset hade vi fått veta att det skulle vara ett namnprov. Då vi kom in i salen såg det precis ut som et vanligt prov under väldigt kontrollerade omständigheter med flera ledare som övervakade så att man inte vände på papprerna framför sig. Men då vi vände på papprena var de blanka. Det var det ett fejkprov. Det var dock ett bra sätt att göra så att alla tränade på namnen. Smart helt enkelt, även fast vi blev lurade. 

​​Upplevelsepass:
Efter provtillfället så tog Jerry upp en hammare och en duk. En efter en krossade han allas krukor som vi hade målat på förmiddagen. Det var oväntat, och man blev lite chockad. Det var synd efter allt arbete. Sedan gick Micke (lägerchefen) och tog en liten skärva från alla krukorna. Man kunde ​nästan bli lite rädd för Jerry som verkade tycka det var ganska kul att krossa krukorna. 
Det var dock ett​ fint budskap efterson vi sedan skulle limma ihop den sen. Krokurna var en självbild och när livet går sönder kan det alltid lagas, dock alltid helt. Men ur hålet där den borttagna skärvan skulle ha suttit kan ett ljus lysa som symboliserar att tron alltid finns med en.  

Kvällsaktivitet:
Kvällsaktiviteten hette Jesus sista vandring. 
Vi fick ta på oss ögonbindlar och gå ett spår där man inte såg något. 
Man behövde vänta länge på att gå spåret eftersom alla behövde bli ledda runt. 
Spåret i sig var lärorikt, kreativt och spännande. Man fick uppleva Jesus sista vandring själv. Från Judas kyss (i form av is mot kinden) som förådde honom till korsfästning där man hörde någon hamra på en bräda samtidigt som man kämde spikar mot armarna och bära på en planka som var den horisontella delen av Jesus kors. Man kom ihåg bibeltexterna man hörde bättre eftersom man var med om det själv. Alla andra sinnen höjs när man har ögonbindel och det gör att man lyssnar bättre på texterna och fick mycket starkare intryck. 
Det var lite småläskigt och obehagligt. Man var oförberedd och man fick lita på ledarna vart man skulle gå, vad man skulle göra, osv. 

Dag 8: 23/6 -16

Väckning:
​Södra och norra blev väckta med samma sak: Tommy från Pippi Långstrump som skattade på repeat. Det var hemskt och man blev lite arg och frustrerad. 

Upplevelsepass: 
Vi fick limma ihop krukorna klart och dansa lite, leka lite och öva lite på sång. Det var skönt att ha ett pass utan någon form av föreläsning. 

Fritidspasset (Watergames): 
På fritidspasset fick vi veta att vi skulle ta på oss kläder som passar bra med vatten. Det var dags för Watergames.  Det var en bra inledning där ledare hoppade i vattnet, fäktades på bryggan och åkte snabbt med motorbåtarna. Efter det följde massa tävlingsgrenar där vatten var inblandat, allt ifrån att ta sig förbi en lesdare på en pressening med såpa, eller att gå med ögonbindel i en hinderbana och transportera vatten. Allt detta medan ledare sprang runt och sköt vatten på alla. . 
Det var kul med vatten och en bra idé med vattentävlingar istället för ett fritidspass precis som alla andra pass. 

Björnpass:
Det är skönt att blogga och slippa städa. Även härligt att sitta ute och sitta bredvid sångbjörnarna som övar på musik. Bra att det inte bara är städpass utan det är väldigt varierat. 
Det är också ganska praktiskt eftersom att man slipper ringa föräldrarna utan man kan bara hänvisa hit istället. 


Kramar från konfirmander! 


Likes

Comments

Dag 6: 21/6 -16

Upplevelsepass:
Vi fick visa upp pjäserna från Jesus liv i en ordern tappning. Det var att visa upp dem och varje grupp hade en helt unik tolkning av texterna de fik. Ingen pjäs var den andra lik.

Kvällsaktivitet:
Kvällsktiviteten bestod av den klassiska leken Capture the Flag. Det som var helt annorlunda från
en vanlig omgång av Capture the Flag var att man tävlade för vilken realityserie som skulle få visas på TV Karlberg. Var det Svenska Hollywoodfruar ellet Keeping Up With the Kardashians? Konfirmanderna delades upp i två lag, norra tävlade för Kardashians och södra för Hollywoodfruarna.
Det var ett kul spex i början som presenterade aktiviteten som var underhållande. Det var fantastiskt roligt (tills det andra laget fuskade enligt båda lagen).

Kvällsandakt:
Vi hade en lång stafettbön där alla fick be för det de själva ville till fint gitarrspel.
Många släppte lös på sina känslor. Många tyckte det var jobbigt och tufft att många anda,eller en själv grät. Det var ändå fit och skönt att man faktiskt fick tillfälle att lätta på sitt hjärta. Alla vågade släppa lös och vi blev starkare som grupp.

Nattning:
Det blev en lugn nattning. Alla blev inte nattade eftersom känslorna vällde fram för många men det var mysigt.

Dag 7: 22/6 -16

Morgonbön:
Det var en väldigt intressant på temat död och uppståndelse. Det var en bra gemenskap efter gårdagens kvällsandakt och det var en mysig, klassisk morgonbön med en bön, bibleltext, betraktelse och psalmer.

Upplevelsepass:
Vi målade små krukor. Man målade något som förklarade en själv. Det var mysigt och kul och bra musik till. Motiven var allt ifrån fina färger till en kruka som ser ut som en vattenmelon.

Lunch:
Emma fyllde år så vi sjöng för henne och hon fick fina blommor skickade av sina föräldrar. Och dagen lunch var risgrynsgröt., något som passar mer till julen men födelsedagar fungerar det också på.

Fritidspass:
På fritidspasset var det en kanottävling där man skulle paddla så snabbt som möjligt och det var många var med. Två kanoter välte och de blev väldigt blöta om kläderna, men det gick bra ändå.
Några seglade också ut på fjärden utanför den lugna viken. Vädret var härligt och det blåste perfekt mycket ute på fjärden.

Blogg:
Vi tycker att det är jättebra att vi har en blogg så att andra kan se ad vi gör och att man kan blicka tillbaka på lägret. Bloggen kommer ju finnas där långt in i framtiden.


Tack och hej, leverpastej!


(Ursäkta den försenade publiceringen av inlägget. Verkar ha blivit något tekniskt fel.)​

Likes

Comments