Header
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Blogkeen
  • Follow me on Nouw

Nu är man tillbaka från så kallade "blogg semester" som jag har haft i ett par månader nu, haha sjukt länge.. Kommer inte vara borta så pass länge från bloggen igen känner jag. Kändes lite tomt faktiskt utan bloggen, ingenstans att skriva av mig eller något dyligt. Det här inlägget som är det första på x antal månader kommer bestå av massa bilder bara. Kommer inte på just nu vad man kan skriva om. Var ju som sagt ett tag sen jag bloggade senast. Tycker faktiskt inte riktigt om den nya designen på bloggen när man ska skriva och lägga upp bilder. Den tidigare designen var mycket bättre och enklare.

2015-02-08 togs dom här bilderna från plåtningen med Staffan Huss.
In och lajka hans facebook sida för mer!

2015-04-26 togs dom här 3 bilderna med samma fotograf!

Här spenderade jag valborgs firandet i Saluhallen i Uppsala! Det var riktigt grymt och dit ska jag fler gånger!
Filmade lite. Tryck HÄR för att se den.

​Har ju en till blogg där jag också vart riktigt dålig på att uppdatera på. Men även på den kommer jag vara aktiv på nu. Så håll utkik. kbkcrew.se är den andra bloggen.

Nu ska jag hitta något att äta och uppdaterar mer imorgon efter jag slutat jobbet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

För er som är träningsintresserade och som bloggar om träning så rekommenderar jag till att byta bloggportal till den här sidan Disciplin.se. Där kan man få väldigt bra tips och idéer från andra bloggare. Det kan vara träningstips, tips på bra produkter, vad är en bra kost osv. Man kan även köpa olika produkter direkt på hemsidan. Men man kan inte bara få tips och idéer på den bloggportalen utan du kan även tjäna en hel del pengar också. Portalen kan även erbjuda dig att få en gratis domän när du blir medlem och kontaktar supporten, samt möjlighet till att bli premiumbloggare och få en fast månadslön. Portalen är baserad på wordpress.

Tror du att det skulle vara något för dig som är träningsintresserad men behöver lite mer tips och idéer från andra personer med samma mål samt tjäna lite extra i månaden så byt bloggportal till Disciplin.se.

Gå gärna in på min blogg som jag har skapat hos dom.
Klicka HÄR

Likes

Comments

När man tittar tillbaka på hur man såg ut för x antal veckor sen så kommer ångesten.. Märks att man tappar formen väldigt snabbt. Jobbig att se tillbaka hur man en gång såg ut.. Känns som att det behövs en förändring nu!


Likes

CommentsDe
t är helt klart inte enkelt att älska en person med ADHD/ADD. För du vet aldrig riktigt vad du ska säga. Det är som att vandra omkring på ett minfält. Du smyger omkring, osäker på vilket steg (eller ord) som kommer vara den som sätter igång en explosion av känslor. Det är något du försöker undvika.


Människor som har ADHD/ADD är lidande. Livet är mycket svårare för dem än en ”vanlig” person. Allting är mycket intensivare och förstorat. Deras genialiska hjärnor är ständigt på högvarv, skapar, ritar, tänker och vilar aldrig. Tänk hur det skulle kännas att ha en karusell i ditt huvud som aldrig slutar snurra.

Allt från känslomässiga utbrott till extrema motsatser; ADHD/ADD visar på många beteenden som kan förstöra en relation. ADHD/ADD är ett mystiskt tillstånd som består av motsatser och extrema svängar. Till exempel, när det kommer till koncentration så kan inte personer med ADHD/ADD koncentrera sig när dom är emotionella eller när deras tankar är distraherade. Men, när dom är intresserade i ett speciellt ämne så blir dom insatta så djupt att det är svårt att dra upp dom igen. Att starta ett projekt är en utmaning, men att stoppa det är ännu svårare.

Att förstå hur en person med ADHD/ADD känner kommer hjälpa dig att bli mer tålmodig, tolerant, ge mer medkänsla och vara mer kärleksfull. Era förhållanden kommer bli mer trivsam och fridfull. Det här är vad som händer i huvudet på en person med ADHD/ADD.

1. Dom har en hjärna som går på högvarv.
ADHD/ADD-hjärnan stannar inte. Det finns ingen av/på-knapp. Det finns inga bromsar. Det är en börda som du måste lära dig hantera.

2. Dom lyssnar men allt som sägs går inte in.
En person med ADHD/ADD kommer att titta på dig, höra vad du säger och se dina läppar röra på sig. Men efter de fem första orden har deras tankar redan flugit iväg. Dom kan fortfarande höra dig prata, men deras tankar är uppe bland molnen. Istället tänker dom nu på hur dina läppar rör sig eller hur din frisyr ser rufsig ut.

3. Dom har svårt att göra klart en uppgift.
Istället för att hålla fokus på vad som är framför dom så kommer personer med ADHD/ADD istället titta på färgerna i tavlan som hänger på väggen. Det är som att vandra omkring i en labyrint, dom börjar gå åt ett håll men fortsätter hela tiden ändra riktning för att hitta vägen ut.

4. Dom blir lätt oroliga.
Eftersom dom är djupa tänkare är dom extra känsliga för vad som än händer omkring dom. Att vara i en lyhörd restaurang kan låta som att du står längst framme vid scenen på en Metallica-konsert. En liten ledsam nyhet kan skicka iväg dom i raketfart mot ”Jorden kommer gå under”-tänket.

5. Dom kan inte koncentrera sig när dom är känslosamma.
Om det är något oroligt som händer, eller om dom är upprörda kan inte en person med ADHD/ADD tänka på någonting annat. Det här försvårar koncentrationen på jobbet, i konversationen och sociala situationer till det omöjliga.

6
. Dom kan inte styra sina känslor.
För en person med ADHD/ADD så flyger deras känslor ute i det fria, långt bortom gränser och dom kan inte tämjas. Taggtrådarna som är virade runt deras geniala hjärnor gör att tankar och känslor är svåra att hantera. Dom behöver extra tid för att få igång systemet och få det att fungera ordentligt.

7
. Deras intensiva känsloutbrott är svåra att reglera.
Eftersom de är impulsiva och säger precis vad dom tänker händer det ofta att dom säger saker dom ångrar senare. Det är nästan omöjligt för dom att redigera orden innan dom kommer ut.

8. Dom har socialfobi.
Att känna sig obekväm för man är vetandes om att man inte är som alla andra gör att personer med ADHD/ADD ofta känner sig osäkra i sociala situationer. Dom är rädda att dom kommer säga något dumt eller reagera olämpligt. Att hålla tillbaka känns tryggare.

9
. Dom är otåliga och rastlösa.
Lättirriterade, viljan att saker ska hända hela tiden och på en gång och att dom konstant pillrar på telefonerna, snurrar en hårslinga runt fingret eller skakar deras ben upp och ner; en person med ADHD/ADD behöver konstant rörelse. Det är en lugnande aktivitet för dom.

10
. Dom undviker uppgifter.
Att ta beslut eller göra klart arbete i tid är en svår kamp. Inte för att dom skulle vara lata eller oansvariga, utan för att deras hjärnor är fulla med olika val och möjligheter. Att välja en kan bli svårt. Det är lättare att låta bli att välja eller ta beslut eftersom dom överanalyserar allt. Dom blir besatta och uppehåller sig i djupet av sina hjärnor.

11
. Dom kan inte komma ihåg enkla uppgifter.
En annan oväntad och absurd egenskap av ADHD/ADD är deras minne. Personer med ADHD/ADD kan inte komma ihåg att hämta upp deras kläder ur tvättstugan, mjölk på mataffären eller möten. Men å andra sidan kommer dom ihåg varenda kommentar, mening och telefonnummer dom har hört under dagen. Det spelar ingen roll hur många post-it-lappar eller alarm i telefonen dom satt upp; deras distraherade hjärna är alltid någon annanstans. Synliga saker är lättare att komma ihåg.

I grund och botten har en person med ADHD/ADD svårt att kontrollera sina impulser. Men dom har också många underbara egenskaper som du kommer att njuta av när du väl förstår hur dom tänker och känner. Medlidande, empati och tålmodighet kommer ta dig igenom dom svåraste tiderna. Det är viktigt att ha extra hand om dig själv; ta egentid regelbundet, gör det du tycker om, hitta en stödgrupp, en psykolog eller en medkännande vän, ta frekventa semestrar, meditera, hitta hobbies och din egen passion. Men viktigast av allt, lär dig att andas.

Några av dom bästa uppfinnarna, konstnärerna, musikerna, entreprenörer och författare hade ADHD/ADD. Dom lyckades för dom hade en käresta precis som du, som stöttade dom genom deras dagliga kamp. Byt ut din ilska mot medlidande. Förstå hur dom kämpar med att göra det som är lättast för dig. Tänk på ADHD/ADD-hjärnan som en med elektriskt staket virad runt i fel banor. Nästa gång du tycker att dom är lata, oansvariga, oorganiserade och undviker ansvar; försök komma ihåg hur hårt dom måste arbeta, extra hårt, bara för att bli klar med en uppgift.

Ja, personer med ADHD/ADD är svåra att älska, men när du väl förstår bördan dom bär på, kommer ditt hjärta öppnas upp. Kärlek och ömhet kommer ta platsen istället för ilska. Du kommer se in i deras underbara och godhjärtade själ.


Likes

Comments

Visst vill du väl få gratis biobiljetter eller presentkort? Då är Gratisbio.se nånting för dig!

Hos Gratisbio samlar du enkelt poäng genom att utnyttja Internets hetaste kampanjer och erbjudanden. Poängen kan sedan bytas mot SF:s biobiljetter eller presentkort som är giltiga i de flesta svenska butikskedjor.

Du kan bland annat få presentkort på HM, KICKS, Stadium, Nelly och en hel del affärer till.

Jag har samlat in en hel del poäng redan och det tycker jag du också ska göra! Vem vill inte få gratis grejer?
Startbonus får du 75 poäng om du blir medlem via mig. Bra va? 

Bli medlem nu och börja samla poäng!

Länk till sidan finns HÄR

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag bloggade sist. Tänkte att jag kanske kunde börja lite smått igen.
 
Angående mitt modellande så går det lite trögt, inte haft så mycket tid och ork till det men nu känns det som att det börjar bli dax att sätta igång med det igen. :)

Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton, tiden går verkligen fort fram!
Hoppas ni får en underbar jul och nyår, för det ska jag ha iallafall :D

Saknar faktiskt sommaren grymt mycket!

Bilder från i somras! 

Följ mig på Instagram: Klicka HÄR

Lägg till eller följ mig på Facebook: Klicka här HÄR

Likes

Comments

Det var ett bra tag sen jag bloggade sist och hade tänkt att börja med det igen, har glömt bort den helt och hållet nu när jag börjat pluggat hos Lernia. Hade ju inte precis tänkt att börja sitta vid en skolbänk igen på X antal år men det är väl lika bra det.
Länge sen jag plåtade mig men har 2 plåtningar på gång denna månad, typ slutet av augusti nångång.


Men jag bjuder på dessa 2 rätt så gamla bilder från en plåtning.


Likes

Comments