Jag fick en idee att skriva om minst tre bra saker som har hänt varje dag från en forum som jag läser ganska ofta. Jag gillar att säga att jag är en realist, och i min kultur säger man sällan goda saker till varandra (eller till sig själv), så kanske kan det vara en bra tradition.

Så:

1. Jag började läsa "Alice och Flugan" av James Rice och efter första 20 sidor kan jag säga att jag verkligen gillar den boken. När jag är färdig, borde jag göra en ny inlägg om den.

2. Träffade en tjej som har läst samma studie program på universitet som jag studerar nu. Det kändes konstigt, men på samma sätt trevligt. Kanske kan vi bli vänner, vem vet?

3. Tittade på en dokumentär film om Amazoniens regnskogen. Jag älskar att titta på någonting på svenska, och det är alltid så trevlig att titta på filmerna om djurvärlden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Det var ganska bra, eller hur? 

Förra helg var jag en voluntär på Way out West. Trots att jag kände inte till nästan alla grupper som spelade, var jag intresserade att gå dit, eftersom jag bor i närheten och jag tror att det är ganska roligt att ha en stor fest (och prata lite mer svenska). Jag träffade vänner, hjälpte inom catering, åt bra mat och självklart lyssnade på ganska bra musik. 

Mina favoritartister var The Libertines, The Last Shadow Puppets, Chelsea Wolfe, Aurora och Nicole Saboune. Tyvärr hörde jag inte alla grupper, men de som jag har nämnt var mycket bra. Och nu har jag någonting nytt att lyssna på :). 

Den artist som jag trodde var konstig var Morrissey. Jag förstår att han pratade om viktiga saker, men jag har alltid hatat när människor blandar politik med musik. Självklart är de viktiga sakerna, men är Göteborg den rätta platsen att prata om Hillary och Trump? Hans låtar lät samma, bara med olika texter, så jag undrade varför var han så populär. 

Men ändå jag hade det kul, träffade ganska trevliga människor, så jag hoppas att gå till WOW nästa år också.

Likes

Comments

Jag har just nu slutat att läsa Allt är bara bra, tack av Moa Herngren. Det var ganska svårt för mig att bli färdig med den där boken eftersom jag kunde inte förstå hur kan huvudpersonen var så dum i huvudet. Jag lade boken undan många gånger, men eftersom jag hade tid att läsa på buss och spårvagn, till slut blev jag färdig.

Så, kort om boken - Lea är en svensk kvinna som åker till Paris och träffar en man som heter Michel. De blev kär i varandra (eller kan man säga att Lea blev kär i honom) och efter några månader bestämmer de att flytta till Sverige och bo tillsammans eftersom Lea är gravid.

Lea är ganska dum och hennes största personlighetsdrag är att hon har dåligt självförtroende. Trots att Michel dricker varje dag, röker cigaretter, har inget jobb och söker inget jobb, spenderar hennes pengar som om de var miljonärer, ser hon bara den goda i honom (och om ni frågar mig, där finns nästan ingenting som är god i Michel). Hennes familj försöker att rädda henne eftersom de ser hur manipulativ Michel är, men Lea vill inte göra någonting. Hon har en dröm om en lycklig familj, så hon spelar teater och beter sig på ett sätt att allt ser bra ut. Även om Michel är alltid arg på henne, träffar andra flickvänner och inte hjälper med barn, Lea ger honom mer än hundra andra chanser att förbättra sig. 

Gud, jag var bara arg när jag läste boken. Jag förstår vad författare ville säga, men jag kunde inte hjälpa mig tänka dåliga saker om alla människor som vill inte tänka om sig själv. Om någon gör någonting som du inte gillar till dig, säg till dom fuck off. Ger dem inte pengar eller hjälp, om de är svinar, så de kan stanna i sina skit själv. 

Likes

Comments

Jag har fått en uppgift att skriva om min favorit film. Ja, för en person som har sett många av de bästa filmerna är det lite svårt att välja bara en. Men ändå, jag vill gärna skriva om en film som jag upptäcker som en av bästa i sci-fi genre - Blade Runner.

Filmen handlar om en prisjägare spelad av Harrisson Ford som måste hämta androider som har flytt till San Francisco från Mars koloni. Jag ville säga att det är mer actionfilm, men har lite drama inuti också. Filmen utspelar sig i framtiden när världen har förändrats så mycket att nästan alla människor har lämnat sina hem och flytt till kolonier i andra planeter. Nästan allt i natur är död och riktiga djuren konstar mycket pengar och visar hur empatiska deras ägare är. Dyrare djuren visar hur maktig man är.

Filmen bygger på en bok av P.K. Dick Do androids dream of elelctric sleep? eller Androids drömmer på svenska. Jag har lst den boken kanske två månader sedan och kan säga att det var även bättre än filmen, någonting som jag säger ganska sällan men ändå det är markvärdigt eftersom jag tror att Blade Runner är ett mästervärk.

Handlingen är mycket spännande och man får lära mer om androiderna och deras tänkar. Jag vill inte skriva vad händer i filmen eftersom alla inte gillar att veta om handlingen när de tittar på filmen. Skådespelarna är duktiga och jag tror att Sean Young som Rachel är perfekt. Även författare P.K. Dick har sagt att när han såg henne för första gången, han trodde att Rachel har kommit ut ur boken. Rutger Hauer som spelar Roy Batty är också perfekt i sin roll och det känns bra att veta att han har spelat allt från romantiska prinsar till elaka skurkar.


Blade Runner är en film för personer som gillar sci-fi och vill vara med en av de största äventyr som finns i sci-fi världen. Om du tycker om Indiana Jones och Mad Max, kan jag verkligen rekommendera den här filmen.

Likes

Comments

Jag såg den senaste avsnitten av Game of Thrones igår. Äntligen ser vi mer av drakarna som jag älskar så mycket och de har vuxit så mycket.

Men ändå, vad vill jag skriva egentligen?

Jag minns hur jag orkade inte följa Game of Thrones på början eftersom det såg ut så lång och jag hade inte läst böckerna (som jag har inte gjort ännu). Min bror tittade ofta på nya episoder och jag trodde att han är så konstig - fantasi var inte den mest populära genren i mitt hemland och det var så viktigt att vara populär! Jag började efter 3 års och hur glad är jag att jag gjorde det - Game of Thrones är den bästa TV serier som finns nu.

Jag är ingen fangirl, men tyvärr finns här ingenting annan som kan stå på samma nivå och plats. Hur kan allt egentligen tar slut? Vad ska hända nästa säson? Jag hoppas att drakar är friska och ingenting dålig händer med dem.

Nu lyssnar jag på Game of Thrones soundtrack och det är magnificent. Jag önskar att jag hade så mycket talang som Ramin har för att hans jobb är verkligen fantastiskt. Jag ofta lyssnar på soundtracks av filmer eller serier som jag gillar. Det hjälps mig att känna och minna alla stora scener och händelser.

Ah, om där finns Gud, han är med Game of Thrones.

Likes

Comments

​Så min skrivuppgift är att skriva till kursanordnaren eftersom jag vill börja lära mig portugisiska. 

Hej!

Mitt namn är Kaworu och jag skriver till er eftersom jag läste i er hemsida att där finns en portugisiska nybörjare kurs i sommar.  Jag är mycket intresserade av läre mig nytt språk, och jag tror ni är bästa organisation för det.

Jag har hört talas om er genom mina vänner som kommer från Portugal och de tror att ni är bra lärare. Naturligtvis vill jag lära mig så snabbt som möjligt, så intensivkurs passar mig bra och jag vill gärna göra det i augusti.

Kan ni skicka lite information om pris och tidtabell? Jag vore också tacksam om ni kunde berätta lite mer om era metodiken och hur stor är en grupp.

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,

Kaworu

Jag gillar att göra skrivuppgifterna och jag tror det är en av den bästa sätt hur man kan lära sig språk. Dock är jag inte perfekt, och jag vet att jag måste göra mer saker varje dag. 

Till exempel, pratar jag inte så mycket för att jag är blyg och det är svårt för mig att hitta på någonting intressant som jag kan berätta till andra. Jag har några bra vänner som är svenska, men jag känner dålig eftersom jag inte är på samma nivå. 

Men vad då, vi alla börjar med någonting, så jag hoppas jag kan göra mer i nästa kurs!

Likes

Comments

Igår gick jag hem efter kl. 17.00. Jag hade bestämt mig att gå till H&M, men jag glömde om dig. Kanske är det bra, eftersom jag gillar mer att köpa kläder och skor second hand. De är inte så dyra och ofta har mycket bra kvalitet. Tre månader tidigare fick jag ett par skor från Svensk skomakeri för 20 kronor. De var helt nya och såg ut som skor för prinsessa. Jag har använt dem tre gånger nu, de har lite klackar (cirka 3 cm), men de är lite för störa för att jag har storlek 39, men skor är 41 (de såg ut så bra att jag kunde inte lämna dem i butik!)).

En sak som jag tror är lite konstig för mig i Sverige är att second hand är så populär. I mitt hemland tror alla att svenskarna är rika och har mycket pengar, men jag ser dem köper någonting billig alltid. Där finns en butik som heter Saron Second hand, och den är öppna två gånger i vecka. Alltid finns en lång kö utanför butik innan den öppnar och för mig det är lite konstig. Jag har varit i många butiker i Göteborg, och den där butik är inte billigare än de andra (kanske var den 3 år före), så varför alla gå dit? Kanske ser människor att alla gå där, så de tror att den där butik är bäst?

I alla fall, älskar jag second hand butiker. Det är inte för kläder, men mer för alla små prylar som finns där. I många butiker kan man köpa kaffe eller te och ha en kanelbulle för en fika med vänner. Te+bulle+bok för 10kr=bra tidLikes

Comments

Igår tittade jag på The Piano, en film från 1993. Jag hade laddat den där film 3 år senare, men hade inte känt att jag har lust att titta på den tidigare. Men oh boy, how wrong I was. Pianot var bättre än jag hade tänkt - det var som en frisk vind av kärlek och liv som påverkade mig mycket djupt.

När jag tittar filmer, är det viktigt att jag känner att de gör mig bättre - att jag börjar tänka om vad händer i mitt liv och hur kan jag vara mer lycklig i mitt vardagsliv. Kanske ska jag börja göra en hobby, träffa nya människor, gå med i en NGO och hjälpa andra mer. Eller kan jag laga smakfull mat till min pojkvän och ser hur lycklig han känner sig.

Men ok, om jag pratar mer om filmen, gillade jag att huvudperson kunde visa så många olika känslor utan att säga något ord. Jag tror att det är den högsta skådespeleri som man kan göra. Det är helt enklare att bara säga någonting stressig eller kärleksfull, men om man måste visa allt med ansikte, är det annorlunda. Därför trodde jag att det var underbart att Holly Hunter vann en Oscar för sin skådespeleri.

Jag vill inte skriva en roman nu, därför allt som jag kan säga är - gå och se Pianot! Det är underbart kraftverk och vill lämna dig mållös.Likes

Comments