Tips & Reklam.

Likes

Comments

Min personliga vardag.

Måndagen är snart över och skönt är det, jag känner bara för att sova just nu.

Dagen har känts så oerhört trög för mig.. Vaknade vid halv elva och tog Nikita på morgonpromenaden. Gjorde en macka bestående av rågbröd, smör och skivad gurka. Det har blivit en favorit på senaste tiden, smakar gott och påminner mig om när jag bodde hemma. Fast vi flyttade till Sverige så fortsatte pappa på sitt arbete som lastbilschaufför i Danmark och varje fredag så handlade han i Danmark innan han körde hem över Öresundsbron. Vi hade alltid danskt bröd, pålägg, kött och diverse hemma, svenskar äter inte så mycket rågbröd men jag har det också alltid hemma. Dock köpt på ICA, hahaha..

Jag satte mig sedan med mina studieböcker och datorn för att förbereda mig inför examinationen imorgon. Ärligt talat så kan jag inte ens förklara hur nervös jag är. Människor i min närhet tror att det går så jäkla bra och det gör det, men fy fan vad jag kämpar. Jag kan sitta och skriva i timmar, läsa i timmar och visst ger det resultat. Som barn var jag aldrig en duktig elev i skolan så det är ju nästan beundransvärt att jag fortfarande tar steg för steg mot mitt mål, när jag alltid gav upp förr. Nu är det även bestämt att min inriktning blir Sjukvård vilket betyder att jag ska läsa fyra kurser till samt försöka skaffa en praktikplats på en akutmottagning, dock så varnade mina lärare mig för att det kan vara svårt att hitta en.. Men jag tänker försöka ändå! Kurserna jag ska läsa nu är Medicin 2, Palliativ Vård, Hemsjukvård och Akut Sjukvård. Redan imorgon ska jag påbörja Medicin 2 men jag har inte ens studieboken än, panik! Men det är skönt att det går undan så jag kan få börja arbeta snart, trött på att vara hemma och bara läsa varje dag. Jag vill ut i arbetslivet! Jag vill ha betydelse! 

Dagen börjar gå mot sitt slut och jag varvar ner, har tvingat mig själv att lägga undan böckerna så jag kan gosa lite med Nikita framför tvn. Hoppas att ni allihopa haft en bra måndag! Godnatt fina ni.

Likes

Comments

Tips & Reklam.

Dom som känner mig vet att inredning är något som ligger mig varmt runt hjärtat.

Man ska kunna känna sig hemma samt kunna koppla av och njuta av det som finns runt om en. Det är kul att shoppa och för min del är det roligare att leta efter och köpa heminredning än kläder. Den bästa känslan är när allting är klart och prylen man köpt står fint i ens hem. Vi alla har olika stilar men som tur är finns det saker och prylar som passar alla, man måste bara leta på dom rätta ställena.

Här nedanför finns några utav de saker som jag hade kunnat ha hemma hos mig.
Dock köpte jag en ny, stooor soffa för inte alltför länge sedan men gud så snygga dessa är!

(Länkar hittar ni på bilden)

Likes

Comments

Min personliga vardag.

Tiden går och vi är redan nio dagar in i det nya året, 2017.

Med det sagt har jag ju gjort några mål för mig själv detta året. Redan innan jul ville jag ha förändringar, både när det gäller mig själv men också i min vardag. Jag vill kasta bort all negativitet och suga åt mig av all positivitet. Jag måste även börja tänka mer på mig själv än p¨å alla andra, jag är också viktig. Jag vet om att jag hade behövt byta miljö, flytta häifrån och få nya bekantskaper och vardagsrutiner men min ekonomi tillåter inte att det sker just nu. Dock är ett av mina mål att leta efter ett nytt boende, gärna en stor tvåa som jag har nu fast med en bättre hyresvärd, liten trädgård och mindre bråkstakar till grannar. Har jag berättat att någon av mina grannar stulit min mysfilt?! Jag är snart färdigutbildad vilket betyder att jag äntligen kan söka jobb med större möjlighet att faktiskt få det. Ett annat mål är att jag äntligen ska ta körkort, men det kostar ju en del så jag måste hitta ett arbete först. Jag har dock införskaffat mig alla körkortsböcker och tänkte skriva in mig på körskolan i början av sommaren om allting går som jag tänkt.

Något annat som jag tänker prioritera i år är min hälsa, psykiskt och fysiskt.

Som ni vet så har jag en del i bagaget som ofta tär på mig, därför ska jag möta upp på vuxenpsykiatrin för att samtala regelbundet med någon som kan stödja mig i min vardag. Jag måste få prata med någon utomstående som kan se mig ur ett annat perspektiv. När det gäller min fysiska hälsa så vill jag börja träna mer och det påbörjades innan jul i år. Jag väger 58 kg nu, vilket kanske låter som lite i era öron men så är det inte i mitt fall med tanke på att jag är 1.60 lång så är det en bra vikt. Man mår bra av att träna och svettas!

Nog om det! Jag vaknade med ett leende på läpparna idag, positiv inför måndagen.
Idag ska jag plugga och imorgon skickar jag in mitt sista skriftliga prov i Psykiatri.
Sen ska jag bara läsa på inför examinationen den 17e. Heja mig!

Likes

Comments