Häst och ridsport

Det finns vissa dagar när man har en dålig dag och ingenting blir bra. När ridlektionen inte gick som planerat och man bara vill ge upp allt för att man känner sig så värdelös, så innan man ska ge upp så tänk igenom en ridkurva eller en kurva som man kan följa.

Först är du på ett ställe i ridningen och efter några träningar eller ridlektioner så har du blivit bättre, sen kanske har du tagit en paus från ridningen och när du kommer tillbaka så har du blivit sämre eller så har du blivit bättre. Men om du har blivit sämre så få inte panik, ibland är det så och då är det bara att träna och träna och tillslut så hamnar du där du var och sen tar det ett tag och sen blir det bättre. Att träna och lära sig tar tid och bara för att att det inte går en gång bra så betyder det inte att alla gånger blir så.

Jag har haft problem med att misslyckas och varje gång det gick dåligt i ridningen så ville jag sluta för att ingenting gick bra. Jag kände mig värdelös när ingenting gick bra och när
jag inte kunde saker som de andra kunde. Men mitt tips om du har en dålig dag och ingenting går bra så tänk på denna kurva, det hjälper mycket. Eller prata med människor och ge aldrig upp för man ångrar sig sen :)
#praktik#ridkurva#hästar#tips#

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Häst och ridsport

Nu har man haft två dagars praktik i Rappestads ridklubb. Jätte trevliga människor och har träffat fler hästar. Dagarna har bestått av stalltjänster och ridning. Idag red jag och min kompis Joanna två stycken B-ponnyer. En passande häst för min del 😂.
Stugan är fin och mysig.
Kommer skriva mer om det när man har kommit igång på riktigt. Men ska säga att det är jätte fint i rappestad och mysigt men kallt 😄
Bilderna är tagna av Joanna Arkhem

#praktik#Rappestad#horses#bäst#cute

Likes

Comments

Häst och ridsport

Nu är veckan i Breeders avklarad och det har varit jätteroligt och spännande. Jag har varit funktionär hela veckan. Det har varit sena kvällar och tidiga morgnar. Jag har byggt bana och varit ringmaster plus stått på banan och det roligaste har varit att stå på banan och se hoppningen och dressyren på så nära håll. Det mest jobbiga har varit att stå som ringmaster, vissa ryttare var så otrevliga så man blev stressad. Att vara ringmaster är ganska stressigt om man är nybörjare och står själv. Det är mycket att hålla koll på. 

Det känns som att personer struntar i funktionärer som jobbar för att det ska funka, man jobbar för att allting ska bli bra som möjligt. . Vissa ryttare är så otrevliga, de kanske inte  menar det men det känns ibland som att de skiter i en som jobbar. Vi gör vårt bästa och vi hjälper till så att allting ska funka. 

Men veckan är avklarad och nu så är man påväg till sin 3 veckors praktik vid Linköping hos Charlotte Esping. Ser verkligen fram emot det :)
Kommer lägga upp bilder och skriva lite om hur det är!
Jag på bilden med min kompis Joanna innan vi ska på tåget. :)
#breederstrophy#funktionär#praktik#happy#smile#Breeders#Flyinge#horse

Likes

Comments

Häst och ridsport

Imorgon sätts Breeders i Flyinge igång! :)
Det är ett unghästchampionat.
Jag kommer vara funktionär hela veckan och det kommer bli jätte roligt.

För er som inte vet vad en funktionär är så är det de som är bakom kulisserna och hjälper till under tävlingarna! :)
Man kan vara ringmaster, banbyggare, funktionärsservice, stå på banan, sitta i domartornet, domarsekreterare och mer.

Det är verkligen kul att vara med och man träffar många nya människor. Det bästa är att man får vara med och hjälpa till under tävlingarna och kunna se allt på nära håll :) 

Plus så kommer Charlotte Dujardin till Flyinge under Breeders trophy.
För mer info kan ni gå in här och läsa mer! :)

http://flyinge.se/

Likes

Comments

Häst och ridsportMitt namn är Katarina Berlin
Jag är en 18 år tjej från Polen
Bor i en liten by nära Lund
Jag tänkte berätta lite hur mitt intresse för hästar började och hur det är nu! :)

Allt började när jag var 3 år då jag första gången satt på en liten ponny för att se om jag tyckte om det. Japp det gjorde jag!
Sen började jag rida när jag var 4 år i Malmö på en ridskola som heter Malmö civila ryttarförening. Den första ponnyn som jag red där hette Tösen och hon var den snällaste! Många hästar där var snälla och jag tyckte om alla men tösen var min favorit!

Men livet på en ridskola började bli lite tråkigt och jag ville rida mer utomhus istället för ett ridhus. Så jag började på en annan ridskola närmare där jag bor och där hade man lektioner utomhus! Kändes mycket bättre än i ett ridhus hela tiden.

Jag red där några år tills jag fick en stark allergi mot hästar, damm, hö och halm och fick sluta med hästar och ridning.

I sju år så red jag  inte men jag träffade olika hästar i hagar men det gjorde alltid ont när man hade kompisar som red och hade egna hästar.

Men allt vände och förra året var valet till gymnasiet och mitt intresse för hästar fanns kvar så jag sökte in till Sveriges ridgymnasium i Flyinge och kom in :)
Första året var hemsk, det var som att börja om allt från början men med mycket träning så har ridningen blivit bättre och jag känner mig starkare nu än innan.
I sju år hade jag drömt om att få rida igen och hålla på med hästar och nu går jag på en underbar skola.
Det var lite kort om hur allt började med hästar jag hoppas ni har en underbar lördag! :)

Katarina

Likes

Comments