Igår morse dök det upp en räv nere på lägdan och det blev ju förstås ett herrans liv på hundarna som låg inne i fönstret och spanade som vanligt. Räven hade väl tänkt sig en annan rätt men blev väl lite orolig eller fundersam när den hörde Coffy och Konrad skälla.

Med full fart vände den tillbaka mot vår skog igen. Bäst att vara på den säkra sidan.

Precis vid ingången till vår skog stannade den upp, lyssnade och tittade. När den såg att kusten var klar kilade den bara en liten bit och satte sig sedan ner och började göra morgontoalett. Helt fräckt och retfullt varpå våra hundar nästan fick frispel.

​Ingen brådska här inte den tvättade sig och kliade sig, tog det riktigt lugnt innan den behagade kila vidare.

Tyvärr inte perfekta bilder, blev suddiga för att jag fotade genom vårt knasiga fönster.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter 3 dagars jobb på Telefonplan i Stockholm är det skönt att vara hemma. Trivs bäst på landet. Har varit mysigt att bo hos Marcus och Anna å fått chansen till lite Hugo- och Axel-gos. Nu vet jag allt om Nexo Knights t ex. Men fy så jobbigt det är att åka kommunalt. Tar en evighet innan man är framme, fullt med folk och det känns som jag är i vägen hela tiden.

Svartmesen är nog den fågel som kommer till fågelmatningen som är mest orädd. Liten, snabb och törs komma och sätta sig trots att man står bredvid och fyller på frön.

Var tvungna att fara till affären och handla. Stack tidigt innan det han bli så mycket folk. När vi kom hem och skulle svänga upp mot huset såg vi att det stod en jämthund en bit bort på landsvägen. Den började vifta våldsamt på svansen när den såg våran blir, sen satte den av full galopp mot oss och följde efter bilen ända in på gården.

Coffy och Konrad blev skogstokiga inne i bilen men vi kunde ju inte öppna bakluckan när jämten var där. Såg visserligen att det var en tik men den skulle ju inte vara med oss utan i skogen och leta älg.

Hade fullt sjå att ta oss in i huset med matkassarna då hon ville följa med. Blev lite lessen när hon fick, satte sig i slänten och sjöng en trudelutt innan hon sprang vidare.

Alltid spännande när det är älgjakt på byn.

I morse var det frost och minusgrader för första gången på länge.

​Is på bilrutorna. Ser fram emot lite kyligare dagar men vackert väder men veckan som kommer ser ut att bli regnig. Micke passade på att byta till vinterdäck igår. Lika bra när vädret var så fint.

Likes

Comments

Börjar känna mig som en globetrotter. Nu är jag ute och flyger och far igen. Gick nästan vilse på Arlanda men hittade till sist ut, fick mitt bagage och en trevlig taxiresa.

Stor skillnad mot taxichaffisen i Sundsvall som inte ens klev ur bilen och kunde hjälpa till med väskorna.

På vårt APT-fick vi info av Ricoh som tar över hanteringen av alla våra skrivare, blir nog bra det.

Nu over and out - får se om det går att sova utan mina nobskillar i sängen.

Likes

Comments

Skitvädret vill inte ge vika. Regnet fortsätter envist strila över Västernorrland. Igår fick vi i alla fall arslet ur vagnen och plockade lite trattkantereller efter att vi lämnat husvagnen på vinterförvaring. Roligt att plockan men fasen så tråkigt att rensa.

Öl är gott, inte alla sorter men många. Tycker att det är kul och spännande att testa nya sorter. DareDevil var ett i mitt tyckte riktigt gott folköl som jag köpte på ICA Maxi i Birsta. Kommer från Gotland. Micke var inte lika förtjust, gillade inte IPA-smaken.

Muggarna från My Hansson, har blivit riktiga favoriter. Vill inte fika i några andra muggar. Finns att beställa här http://www.myhansson.com/

​Nobspojkarna är bra roliga. Igår kväll låg de nere och sov när jag slog igång TV:n, SVTplay och ett avsnitt av Landet runt. Så fort de hörde signaturmelodin stormade de upp för trappan och slängde sig i soffan, beredda att börja titta. Såg jätte roligt ut. Hade ingen aning om att de var så förtjusta i Landet Runt och Henrik Kruusval.

Likes

Comments

Blev tidig uppstigning igår morse eftersom Micke skulle döma jaktprov uppe i Lögdö vildmark.. När han hade farit iväg la jag mig på soffan, drog en filt över mig och sov till klockan var nästan halv 8. Det hör inte till vanligheterna. Efter frukost och morgonrastning var Coffy och Konrad jätte busiga.

​De fick busa på medan jag ägnade mig åt städning och diverse nödvändigt hushållspyssel. Rundade av lördagen med lite Skype-ning med Jakob och lill-Tuvan i Götet. Duellen på SVT och ostkrokar med nobskillarna.

Likes

Comments

Ibland önskar jag att jag var 30 år yngre, fri som en fågel och bara kunde åka runt i bil med min kamera. Ungefär precis som Jonna Jinton. Har ända sedan jag var riktigt ung haft en längtan efter fjäll och berg. I storstaden har jag aldrig trivts eller känt mig hemma.

Men får väl nöja mig med den fina regnbågen som vi såg häromkvällen.

Mina knän sätter stopp för några större utsvävningar och tanken kommer upp om att vi kanske måste flytta till något mindre och mer lättskött.

​Solen tittade fram en stund igår, det var länge sedan. Proppade mig full med värktabletter och gick långpromenad med killarna. Då naturligtvis när inte kameran är med får jag för första gången syn på en hökuggla.

Likes

Comments

Nötskrikorna fortsätter att komma till fågelmaten. Nu har det ju upptäckt att här är värsta solrosbaren. De vill ju förstås också äta men de tar så mycket när de är så många och så stora. Går åt massor med frön.

Finaste favoritgråspetten dök upp igår. Det var ett tag sedan nu.

Han verkade hitta något att äta på den gamla telestolpen som står precis utanför huset.

Konrad blev sjuk igår. Riktigt sjuk. Har inte sett honom så dålig förut. Vi hade åkt iväg till Birsta för att handla. När vi kom ut från ICA MAXI och satte oss i bilen hörde vi hur han flåsade och pep. Verkade väldigt orolig. Jag ville rasta hundarna men Micke tyckte att vi skulle äta på Max först. När vi ätit klart och kom ut till bilen upptäckte vi att han hade både kräkts och bajsat i sin bur.

Micke försökte få bort det värsta, sen for vi upp bakom Bauhaus med hundarna. Fy vad dålig Konrad var, han kaskadkräktes och hade diarré om vart annat. Såg hur stressad han blev, lillstackaren. Fick stanna en gång till innan vi var hemma. Sen sov han mest resten av kvällen efter att ha druckit en del vatten.Verkade piggna till sig tack och lov men han fick vila magen från mat och ingen lång promenad.

Fattar inte vad han blev så dålig av. Han var ju bara hemma med mig dagen innan också. Håller tummarna att han är OK nu. Idag har han ätit med god aptit men fortfarande inte bajsat. Är pigg och har busat med Coffy.

Likes

Comments

Det är konstigt men vissa djur går det bara inte att sluta titta på. Ekorrar är sådana. De är hur gulliga som helst även om de är ena riktiga fågelboplundrare.

Ekorrarna hos Martin och Anette hade fått ett eget litet fröhus men oftast blev de osams. Ingen ville dela med sig, det gällde att vara först på plats och nåde den som ville tränga sig in.. Som mest såg jag 3 st som jagade varandra upp och ner i tallen

På vägen mot Svanabyn fick jag syn på den här hökugglan i toppen av en gammal torraka. Tvingade Micke att stanna bilen och eftersom ugglan var på "fel sida" så var det Micke som fick knäppa bilderna.

Nätväckor verkar det vara gott om i år. 2 stycken har vi vid fågelmaten hemma och vid Eldsjön vimlade det av dom. Också en rolig fågel att titta på.

Likes

Comments

Det är nåt speciellt myrar, särskilt på hösten. Då känner man den där myrlukten som jag älskar och knappt kan få nog av. Den lukten går inte heller att beskriva utan den måste upplevas. Har känt den många gånger nu under våra jaktdagar i Västerbotten.


En kväll klarnade det upp och vi såg månen för första gången på länge. Noterade att den var ovanligt röd eller kanske mer orange än den brukar. Micke lånade min kamera och försökte sig på att ta några bilder. Blev ganska bra tycker jag.


Gick en promenad med kameran för att försöka få några fina höstbilder. September har ju inte visat sig från sin bästa sida i år.


Regn, dis och dimma har ju legat som ett lock i flera veckor. Då måste man passa på att njuta lite när det klarnar upp.


Det var mer färgprakt upp vid Eldsjön än hemma i Västerbränslan.


En liten fin holme där det häckar både sångsvan och storlom om sommaren.


Tallbacke i kvällssol.

Likes

Comments

Jägar-Bongon har bytt namn! Kanske var det därför jakten gick så dåligt. Trögt, blött, dimmigt, vindstilla och knappt en fjäder. Känns så träligt att trava runt i timmar och inte ens få ta ur bössan ur hölsterryggsäcken och eller höra ett ståndskall runga i skogen.

Jag känner mig inte riktigt hemma i Västerbotten så första dagen gick jag med Konrad i skogen nära Martins stuga. Tog över en timme innan Konrad hittade igen ett gäng svartorrar som ockade och hade sig. En av tupparna satte sig högst upp i en björk bara några meter från mig så jag fick verkligen brottas med mig själv att inte skjuta. Konrad satte ju efter de andra tupparna men tyvärr tålde de inte många skall och flög nog rätt ut över sjön.

De andra dagarna har jag gått med Coffy som verkligen har varit på sitt speciella humör. Första turen med mig sprang han tillbaka till gården efter 2 timmar och ville hellre leka med Pohjanukon Tuima (Tummen) som stod i hundgården än vara med mig i skogen och leta skogsfågel.

Andra turen följde vi med Micke och Konrad i bilen, blev avsläppta och tänkte nu jäklar när Coffy hittade orrtuppar direkt. Men tyvärr flög dom vidare över myren. Coffy sprang som en tok, på 2 timmar hade han sökt av hela området och alla "hotspots" som var utmärkta på GPS:en, sen sprang han upp till vändplanen där vi hade blivit avsläppta. Bara för mig att gå dit. koppla honom och traska ner till Granåsvägen. Fick vänta nästan en timme på Micke och Konrad.

Tredje turen sprang Coffy bara 7 km sen tillbaka till gården där han snällt satt och stirrade på en ekorre när jag arg som ett bi kom tillbaka. Ja herre gud, den där hunden blir man inte klok på.


Konrad med den svarta Kiruna-fläcken på svansen har kämpat tappert. Skällt ståndskall på en älgtjur och sedan drivit tjuren mot husse och Martin. Han hittade massvis av fåglar, några har husse klantat bort men en 3-kilostjädertupp fick äntligen till sist följa med hem igår.


Fina Pohjanukon Tuima (Tummen) som är pappa till vår första norrbottenspets Svante. Han är nu 10 år.

Vi har ätit och druckit gott, haft trevligt med världens bästa Martin Markusson. Micke grillade gös till middag en kväll. Alltid lika mysigt att komma upp till Eldsjön men det känns som att man ska skippa att vara ledig på "brunstuppehållet" och satsa på senhösten till nästa år. Fåglarna trilskas ju alltid och är jätte skygga under lövfällningen.

Likes

Comments