Fy vad less jag blav när jag klev upp i morse och såg att det fortfarande snöade och att det kommit minst ett par decimeter till med snö sen vi skottade igår kväll. EKG-utrustningen skulle återlämnas på Sundsvall Sjukhus så det var bara att bita ihop och fara iväg med bilen. Resan tog längre tid än vi trodde, landsvägen var oplogad och på E14 tog det en evinnerlig tid. På radion pratades det om den svåra olyckan som inträffat på E4:an.

PÅ hemvägen vid Mellangård såg jag en snabb skymt av en uggla som satt på en ledning. Korkade som jag är ibland fick jag för mig att jag skulle ta sparken och sparka mig bort med kameran. Naturligtvis hade jag fel stövlar på mig, det gick inte heller att sparka, tog tvärstopp eftersom vägen inte var plogad. Självklart så satt inte heller ugglan kvar.

Jag fick ändå en massa frisk luft, blev supersvettig och fick jävulskt ont i knäna men humöret var det inget fel på. Såg kajor som använda gatlyktor som matbord, fina travhästar som busade i hagen och som återvände hem efter träning.

En blev januarisol skymtade bakom molnen och gav ett magiskt sken över byn.

Hemma i Västerbränslan ser man att solen fortfarande står lågt. Den rör sig längs trätopparna, längre upp orkar den inte ännu men snart så.

Coffy och Konrad fick hänga med i bilen i morse när vi åkte till sjukhuset, sen har de fått vara inne. Ville inte sätta ut dom i hundgården trots att jag har skottat. Kände som att jag ville hålla extra koll på Coffy efter hans kräkattack igår.

Älskar att se nobspojkarna tillsammans mysa i fönstret och vara vänner. Coffy är betydligt piggare idag och har ätit med god aptit. Inga kräkningar sedan igår morse. Så skönt, blir alltid så orolig när det är något med hundarna.

Skarnäbbens Konrad

Bästa öronen, alltid hör dom något.

Nu har vi precis kommit hem från affären. Helt plötsligt sjönk temperaturen och nu är det -16 grader och stjärnklart.

Nytt ryggspäck fick jag tag på också, det gamla är slut nu. Gråspetthonan äter på de sista bitarna. Ska sätta upp det nya i morgon när det är ljust.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Snacka om att vara insnöad. Vi hade inte en chans att ta oss till jobbet i morse. Tur att vi tog med oss datorerna hem. Det har stormat och snöat hela natten. Känns verkligen som att det räcker med snö nu.

På min schemalagda fikarast som började kl 9 gick jag ut och började skotta mig fram till fågelmatningen. Det tog hela rasten, sen var jag både svettig och skakis i armarna. Samtidigt kom Hansa och plogade vägen, han hade fått meka med snöslungan i natt för den går visst sönder hela tiden. Tror jag det som det toksnöar den här vintern.

Funderar på om jag har sett så här mycket snö förut. Tiden går, man glömmer fort. Minns ju att det var massor med snö när jag var barn och åren vi åkte till Vemdalen på påsklovet för att åka skidor. Där var det enorma mängder med snö.

Lyckades skotta fram gången igen som helt snöat igen. Har nog kommit nära 30 cm till.

Fint är det förstås men alla skoterspår är översnöad och borta så nu kan vi inte gå ner i skogen på ett tag.

Hela dagen har det snöat och det fortsätter än.

Gärdesgården håller på att försvinna, buskarna i slänten syns inte längre och det börjar bli svårt att kasta iväg snön för den rullar tillbaka igen.

Man kan ju undra hur detta ska sluta, vintern är ju inte över än på länge.

Skatorna har börjat komma oftare till fågelmatningen.

Äppelträdet har blivit en äppelbuske där fåglarna trängs om att få sitta.

Full fart vid fågelmatningen har det varit hela dagen.

​Hundarna har fått vara inne hela dagen. Coffy kräktes mycket och flera gånger i morse så jag känner mig lite orolig. Typiskt att det ska bli något när jag ska åka bort. Han har fått lite kokt ris och inte kräkts något mer på ett tag men jag tycker att han är lite dämpad och inte riktigt gamla vanliga Coff. Vi avvaktar tills i morgon för att se om vi ska ringa veterinär eller inte.

Jag måste in till sjukhuset i morgon och lämna in EKG-utrustningen. Sov gott i natt trots utrustningen.

Likes

Comments

Idag snöar det och stormar nåt fruktansvärt. Inget roligt alls att vara ute. Skulle vara uppe på sjukhuset och avdelningen för Klinisk Fysiologi i morse 8.20. Micke fick skjutsa mig. Jag ville inte köra själv i ovädret. Har nu en slags EKG-utrustning med en dosa monterad på kroppen som jag måste bära till torsdag morgon. Får inte duscha så där sprack min planerade cykling idag.

Var orolig att vi inte skulle ta oss fram till huset från landsvägen efter jobbet men det gick även om det var läskigt, snön har drivit i massor så vägen syns nästan inte. Var ingen höjdare att försöka rasta hundarna. Någon långpromenad blev det inte tal om i kväll.

Snart är trappan översnöad och det känns verkligen inte som att det är någon idé att försöka skotta i kväll. Vinden och snöandet måste nog lugna sig lite.

​Blir inte mycket gjort, känner mig fasligt trött och längtar efter att få krypa i säng.

Likes

Comments

Alla tidningar skriver om "Blue Monday" och att det idag är årets deppigaste dag. Kan just inte påstå att det är deppigare idag än någon annan dag. Det var precis lika tråkigt som vanligt att kliva upp i morse när klockradion gick igång 05.10. Ingen av hundarna ville äta frukost, men det var mest irriterande och kanske var det minsann inte lite svartare, ruggigare och blåsigare på morgonrastningen.

På jobbet var det hyfsat lugnt för att vara måndag. Hade medlyssning fram till lunch. En kollega ska lära upp sig på PM-kön. Bara därför ringde det mindre än vanligt. Tidredovisningsprogrammet Copernicus har legat nere sen nyår, idag var det öppet igen och dags att tidredovisa dessa dagar. På fikarasten på eftermiddagen körde vi igång med pinngympa.

​Micke körde en kicksparktur med Coffy och Konrad. Sen hade han telefonmöte med valberedningen och jag maratonsamtal på över 1 timme med syster yster. På fredag far jag ner till henne, sen fortsätter vi till Göteborg på lördag och på söndag blir det namngivningsceremoni för farmors minsta hjärtegull.

Likes

Comments

Cyklade 1,4 mil i morse efter frukost. Fy vad jobbigt det var. Tänker tillbaka på den tiden när jag kunde vara ute och springa. Gillade aldrig att springa på morgonen, det gick alltid bättre på kvällen. Efter duschen ringde jag pappa samtidigt som jag stod och tittade i fönstret mot fågelmatstationen. Trot på fan så kom sparvhöken flygandes som en projektil rätt in i björken precis som pappa svarade.

Bad pappa vänta och slängde ifrån mig mobilen och försökte hinna med att fota men det var knepigt. Ljuset var inte det bästa eftersom det var så mulet och fortfarande skumt.

Två ekorrar lever fortfarande och kom till fågelmatningen men det märks att de är mer försiktiga och öngsliga. Far upp i björken för det minsta.

Ekorren som vill äta av nötterna for upp på ugglepinnen när Micke började lasta in bensindunkar i bilen. Går mycket soppa nu - till skotern och snöslungan. Är tydligen nytt snöoväder på ingång så det gäller att vara beredd.

Hängde med bort till Statoil med kameran i beredskap. Tänkte att det kanske skulle vara några ugglor i farten men de höll sig undan.

På vägen tillbaka for vi en sväng bort till Sörfors för att se om vi kunde hitta igen strömstaren och mycket riktigt. Den dök, simmade och hade sig. En riktigt rolig liten fågel att titta på.

Nu känns det bra när allt julpynt är helt borta. Inga ljusstakar och stjärnor i fönstren. Allt är ordentligt nerpackat och instuvat under trappen.

Saknar stjörnan i detta fönster men det brukar gå över snabbt. Snart blir det ljusare.

​Hade stora ambitioner om att skriva i fågeldagboken men det går trögt. Kanske passar sig bättre när jag blir pensionär.

Likes

Comments

Förbaskade Coffy, i natt skulle han ut två gånger. Första gången kl 3 så kissade han bara, höll precis på att somna om så hoppade han ner från sängen och sprang en trappa ner. Började pipa och trampa runt. Jag blev galen men det vara bara att bita ihop. Hatar verkligen att behöva gå ut på natten, särskilt när det är kolsvart och -20 grader. Måste ta på mig massor av kläder och pannlampa bara för att dumhunden är skitnödig och inte kan skita på normala tider som andra hundar.

När ilskan lagt sig och jag somnade sov jag till kl 7, då tyckte Konrad att matte skulle vakna.

Efter frukosten tog vi tag i det här med städning. Började med övervåningen. När det var klart stoppade vi hundarna i bilen och drog iväg till Njurunda. Vi käkade thailunch på Bommen-grillen och såg strömstarar på isen i Stångån. Fick inte så jätte bra bilder, hittade inget bra ställe att fota ifrån.

Fortsatte sen ut mot Lörudden. Vi trodde att det skulle vara soligt och jätte fint vöder men där hade vi fel. Mulet och grått så hela världen såg svart/vit ut.

Ute vid Lörudden var det lite snö och isen hade inte lagt sig. Havet var öppet, såg grått och otäckt ut.

Vi mötte ett ornitoligpar men de blev nog bortskrämda av Coffys evinnerliga vrålande.

Mycket spännande att lukta på för hundarna men något vidare tålamod har dom inte. Står man stilla för länge sätter Coffy igång och tokskäller så man blir helt matt.

Inte många färger idet gråa vädret.

Vi hade -15 grader hemma när vi åkte, här vid havet var det bara -4 men det kändes dubbelt så kallt.

Öppet hav med kala klippor.

Såg inga spännande fåglar. En flock med gräsänder låg och guppade ute i vattnet.

När de fick syn på oss satte de full fart mot land. Kanske trodde dom att vi skulle bjuda på något gott.

När änderna kom simmande blev det spännande för hundarna.

"Biffen & Bananen, "Rummel & Rabalder" - Killarna har många olika namn. Tänk att två hundar av samma ras kan vara så fruktansvärt olika - både till sätt och till utseende. De är heller inte släkt med varandra.

Vi gick runt och spanade, hoppades få se havsörn men sån tur hade vi inte.

Frös i stället nåt jävulskt om händerna och började känna mig grinig.

​När vi for därifrån hann vi bara komma ungefär till junibodarna så fick jag syn på en stor uggla. Jag skrek att Micke skulle stanna men det var så isigt på vägen att det knappt gick att få stopp på bilen. Vägen var så smal så Micke vågade heller inte stå kvar på vägen ifall det skulle komma någon bil bakom oss. Jag fick kliva ur och skulle precis fota, hann aldrig ens zooma in ugglan så lättade den och flög iväg. Blev nästan grinfärdig att jag missade eftersom det var en stor lappuggla. Bläää så himla surt. Har ju aldrig fått fota lappuggla.

Likes

Comments

Så skönt att slippa fara iväg med bilen i kylan. Började dagen med att direkt tända i vedspisen. Hundarna låg kvar i sängen. Satte sen på kaffe och hällde upp hundmat.

Tog en av köksstolarna och satte med bredvid vedspisen för att känna värmen från elden medan jag drack första koppen kaffe. Då kom Coffy ner och blev lite fundersam över vad matte pysslade med.

Sen kom lill-Konrad och ville ha lite gos innan han kunde börja äta. När hundarna ätit sin frukost blev det en liten morgontur i kylan som envist håller i sig. -22 grader igen.

Känns bra att vi jobbade hemma och har kunnat elda hela dagen. Hundarna har fått vara inne i värmen mesta tiden. Fick vara ute ett par timmar efter lunch när det blev lite för livligt.

Hade telefonmöte kl 10 fram till 11. En bit in på mötet, tror klockan kan ha varit strax för 10.30 tittar jag ut genom fönstret och ser en ekorre komma springande över snön. Ser ut som att den är på väg mot fågelmatningen. Innan jag riktigt fattar vad som händer ser jag bara ett par enorma vingar över ekorren. Jag slår av ljudet i mötet och börjar ropa på Micke.

Ett par björkgrenar skymmer sikten men så ser jag hur fågel flyger iväg. "Det är slagugglan" ropar Micke som kommer springandes in och hämtar min kamera eftersom jag inte kan lämna mötet. Micke lyckas sen få några bilder på slagugglan där den sitter på ledningen längs vår lilla väg med ekorren i klorna.

​Ja kära nån så spännande det blev. För väntade mig inte att se slagugglan så här på ljusan dag. Kan tönkas att den får svårt att hitta mat på natten, alla möss och sorkar gömmer sig väl under det tjocka snötäcket.

Likes

Comments

Nej idag skulle det minsann inte bli lika kallt som igår sa man på radion och SMHI-appen visade också på lite mildare temperatur. Trots detta var det -22,7 när jag klev upp i morse. Det var iskallt på nedervåningen så någon dusch kom inte på fråga. Hinner inte elda innan vi ska till jobbet.

Micke skyndande sig upp på övervåningen när vi kom hem och tände i kaminen så vi "dubbeleldar" i kväll.

Konrad passar på att värma upp sig. Hundarna tyckte nog att det var skönt att få komma in. De har ju fina kojor med värme i att vara på dagarna när vi jobbar så de behöver inte frysa. Konrad verkar klara kyla bättre trots att han är mindre och har tunnare päls. Han blir pigg, busig och vill leka medan Coffy gärna kan börja hoppa på 3 ben om det är för kallt.

Hög mysfaktor. Vi samlade hela gänget för att njuta av värmen och tina upp oss. Även på jobbet är det kallt och dragit. Som vanligt hänger inte termostaterna med vid väderväxlingarna i den stora byggnaden.

Stora gråa mattan är mjuk och gosig att vara på. Bägge killarna vill vara nära mig men det är Konrad som bestämmer. Han blir sur och morrar. Vill ha mig för sig själv. Stackars Coffy känner sig utanför. Så lustigt att hundar också blir svartsjuka/avundsjuka på varandra.

​Cyklade 1,3 mil på motionscykeln medan Micke tog kvällsprommisen. Duschade och hoppade sen i mina nya, jätte mysiga pyjamasbyxor jag skickat efter och hämtade ut idag.

Likes

Comments

Såg bra ut i schemat när jag kollade igår och många lediga tider så det passade bra med ett besök hos frissan. Var ju rejält kallt idag så det värmde fint med en kopp kaffe innan det var dags att sätta sig i stolen.

Termometern visade -19,7 när vi klev upp och när jag gick med hundarna i morse. När vi kom ner till landsvägen visade bilen -20. Det knarrade bra om skorna kan jag lova och det var jätte svårt att hålla i hundarnas koppel med tjocka tumvantar.

När jag var klar hos frissan tog jag mig en titt på isdraken. Den såg lite skamfilat och översnöad ut nu. Så tråkigt att någon/några roade sig med att slå sönder vingarna bl a på draken redan kvällen efter invigningen.

I Sundsvall finns det många vackra hus men på vintern blir det ofta farligt att gå på gatorna eftersom det kan hänga ner stora istappar från taken.

Under alla år jag jobbade i Stockholm hade jag Klara kyrka som närmaste granne. Nu har jag GA-kyrkan nästan som granne. Pampig och ståtig tornar den upp sig. Det är något visst med gamla kyrkor och slott.

Snart släcks ljuset på Norra Berget för att åter tändas till nästa jul.

Vackert och jätte kallt på vägen hem från jobbet.

Vacker januarihimmel.

​Det var inte riktigt lika roligt att komma hem. Svinkallt inne, uppjagade skälliga hundar, matlista som skulle skrivas. Få i sig lite kvällsmat, sen åka in med hundarna i bilen och iväg för att handla..

Så svårt att hitta på och laga bra, nyttig mat som man blir smal av när mitt andra jag skriker efter semlor och prosecco.

Likes

Comments

Tänkt att det är så mycket roligare att plocka fram julsakerna än att plocka undan dom. När prylarna ska undan blir det bara ett enda stort kaos.

När man julpyntar spelar man julmusik, dricker glögg och har trevligt på alla möjliga sött. Nu är det bara så fruktansvärt tråkigt, sport på radion och inget annat att dricka än saft eller vatten.

Inspirationen vill inte riktigt infinna sig.

​Jag kan heller inte för mitt liv fatta hur jag tidigare fått plats med alla grejer i kartongerna. Nu sväller det över trots att inte en endaste ny julpryl har inköpts.

Likes

Comments