Mycket trevligare väder idag.

Djurabygdens Moje - som gjorde riktigt bra ifrån sig i går. Fick ihop hela 74 poäng. Här har Konrad en riktig konkurrent.

De som inte hade med sig husvagn/husbil bodde i det här huset.

Lunch och middag åt vi på Tessans i Sillre.

Jossan med Tuva och Erik med Tyr väntar.

Nalle väntar i bilen medans husse är iväg och dömer.

Konrad kämpade ihop 65 poäng och ett 2:a pris. Inte illa som debutant. Vi är jätte nöjda och stolta över vår lill-kille. Hsde tänkt att fira men kom hem så sent så det får vara. Nu är det bara att krypa i säng, husvagnen får vi packa ur och städa i morgon.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I ösregn var vi på plats i Sillre. Kom upp sent redan i fredagskväll var hungrig och grinig.

Klingsboda Yapp på promenad med matte.

Det ångade från Indalsälven, vädret kunde ju ha varit bättre.

Coffy var missnöjd. Han gillar inte något vidare att vara inne i vagnen och det talar han om väldigt högt.

Myser på med lite rosé och läsning.

Klingsboda Yapp funderar

Micke gick prov med Coffy på förmiddagen. Det gick hyfsat men inte perfekt. Slutade på 60 poäng vilket innebär ett 3:e pris. Coffy hade kroknat efter ett par timmar. Konsitgt och olikt honom. Kanske var det för varmt. Det var mulen men väldigt kvavt och jätte blött i skogen.

Här sitter Ull i bilen och väntar - ser lite skeptisk ut.

Coffy - fortfarande våt i pälsen. Tog in killarna i vagnen medan Micke gick nytt prov på eftermiddagen men nu som domare. Regnet fullkomligt vräkte ner, jag passade på att sova en stund med hundarna i sängen.

Fina Coffy - så tråkigt att han ska vara jobbig emellanåt.

Killarna fick syn på något spännande nere på vägen.

Likes

Comments

Igår kväll dök 2 av tornfalkarna upp. Blev glad då jag inte sett dom på ett tag och trodde att de hade gett sig av söderut. Kändes nästan som en tack och avskedsföreställning men tydligen har den flugit runt här idag också.

Till helgen blir det jaktprov för nobskillarna så nu ligger pejlhalsbanden på laddning och handenheterna ska få fräscha batterier.

Vet inte riktigt vad som hände när vi kom hem från affären. Killarna for upp på övervåningen och förde ett herrans liv. Sen kom Konrad nerfarandes som om han hade eld i baken, sladdade på köksmattan och trippade in till mig på 3 ben och såg helt olycklig ut.

Jag fick värsta Svante-scenariotflashback och blev alldeles kall. Trodde att nu är det kört men det verkar bara ha varit något tillfälligt för han slutade halta och travade runt som vanligt innan han intog sin favoritplats på kökssoffan i farstun.

Likes

Comments

Fick för mig att jag skulle plocka lite hallon igår kvöll efter att vi hade tittat på GoT. Hann inte mer än kliva ut på bron så såg jag den stora jordugglan flyga över grannens lägda. Å så sur jag blev, missar alltid något när kameran inte är med. Nu hade jag i och för sig kameran med mig men inte RÄTT kamera.

Plockade lite hallon i min kåsa. Gick sen in och bytte kamera och traskade iväg i hopp om att få se något spännande. Men det var tvärdött.

Himlen däremot hade en väldigt fin färg.

Det blev fort svalt och daggen kom så jag blev blöt om skorna.

Det märks att hösten är i antågande.

Micke ville ta med Konrad på skogsträning efter jobbet så jag fick ta hand om Coffy. Kameran fick hänga med men inte fick jag något bra foto på ugglan idag heller.

Hann knappt med att fota en av vråkarna som flög ovanför mig och Coffy. Det började åska och jag fick bråttom hem. och Coffy blev mycket missnöjd att han blev snuvad på en långpromenad.

Likes

Comments

Tysta och snälla hundar som ligger lugnt och tar igen sig. Det gillar jag skarpt. Inte när det tjoas, skälls och springs fram och tillbaka. Hela förmiddagen var det tvärlugnt så jag har kunnat vila och läsa.

Inte lika lugnt blev det när Micke kom hem med en AppleTV. Vår TV-datorn har dummat sig sista tiden och verkar inte gå att få någon ordning på så nu blir det andra bullar. Vi måste ju kunna se flera GoT-avsnitt.

​Inte helt enkelt att installera och massor av huvudbry men men skam den som ger sig. Vi ska nog bli vänner vad det lider.

Likes

Comments

Inte alltid lätt att ta sig fram när det kommer cyklister i full fart. Då gäller det att vänta. Så coolt att vägen heter "Vasaloppsvägen".

Vi väntar och väntar. Coffy och Konrad har det inte lätt. Konrad har duktigare än Coffy som har noll tålamod och MÅSTE ställa hela tiden. Han hatar verkligen att vara still, sen blir det inte bättre av att han ser andra hundar.

Men så plötsligt plingar det till i Annas telefon och strax efter ser vi Marcus gröna cykelhjälm dyka upp på krönet.

Inte lätt att vara mamma här och samtidigt försöka vara fotograf. Svårt att heja och fota samtidigt.

Sån härlig känsla i "mammahjärtat" att få se Marcus komma i full fart, ta sista backen se att han ligger bra till i tid.

Vilken otrolig logistik för att få allt att fungera. Transport av cyklar till start och tillbaka med ryggsäckar till målområdet.

Vacker del av Mora.

Änventyrsgolf vid Mora Parken.

Lycklig Marcus som kommer cyklandes efter målgång och har hämtat ut sitt diplom.

Grattis från Mamma och Micke på 5-årsjubileumet till en riktigt bra tid.

Likes

Comments

Vi laddade upp på morgonen och lyssnade på Vasaloppsradion.

For sedan in till Mora Parken som var enorm för att möta upp Anna, Hugo och Axel. Marcus hade redan åkt upp med buss till starten i Sälen tidigare på morgonen. Han skulle starta 9.30. Småkillarna gillade hinderbanan på parkområdet.

Micke hittade fina stigar att gå på med Coffy och Konrad.

Så plingade det till i Annas mobil, elit-tjejerna som startade före elit-herrarna var på ingång. Vi skyndade oss för att få en bra plats. Jennie Stenerhag låg fortfarande tvåa.

Tjejerna kämpar och jösses vilken fart de har.

Jennie Stenerhag vann sedan Cykelvasan 2018 - damklassen. Stort Grattis och så kul att få se.

Det började kurra i våra magar så Micke och jag for in till Mora för att försöka hitta en matbit.

Mätt i magen yrade jag sedan på i Mora för att hitta ett Systembolag, tänkte överraska Marcus med lite "bubbel" och några öl. Det är ju ändå 5-årsjubileum i år.

När vi kom tillbaka till Mora Parken hade Annas föräldrar kommit ner från Delsbo. Vi drack lite kaffe sen började det bli dags att dra sig ivög på en bra plats att heja fram Marcus.

Likes

Comments

I fredags styrde vi kosan mot Mora. Trodde först inte att vi skulle komma iväg då jag i torsdags blev fruktansvärt dålig i magen. Fick springa på toa hela tiden och sov knappt något natten mellan torsdag och fredag. Ville så gärna åka eftersom Marcus skulle cykla Cykelvasan så jag bet ihop. Sjukanmälde mig på fredagen och åt nästan ingenting. Drack lite te och vatten.

Säkert var det sommarens vackraste och varmaste dag så det kändes lite surt att sitta flera timmar i bilen men det gick över när vi kom fram. Hade fått ett superbra tips av Susanna Vikner i "nobsgruppen" på FB och vart vi kunde så. Körde ner till Öster-Dalälven och hittade ett perfekt ställe att stå med husvagnen när man har två norrbottenspetsar som inte kan hålla truten.

Varmt och vackert å vi nöjt i fulla drag.

Att det sedan blev någon form av "rejvparty" på andra sidan älven med konstig musik som dånade hela natten så jag knappt kunde sova är en helt annan historia.

Ett gäng Canadagäss kom flygande på kvällskvisten.

Övade på dom i stället för att sitta uppe halva natten för att få en skymt av "Perseiderna" - meteorregnet som skulle dundra in över himlen.

Fick syn på en vadare av något slag, kan ej säga vilken art tyvärr.

Likes

Comments

Lill-Konrad rullade ihop sig till en liten boll i fönstret med trasan som huvudkudde. Det såg så gulligt ut och skönt är det när hundarna är trött och lugna.

Molnen på himlen hade en väldigt rosa färg i går kväll. Såg ganska häftigt ut.

Idag fick jag muggarna jag beställde av My Björnsdotter Hansson. Motiven har hon målat. Är jätte nöjd men har inte bestämt mig ännu för vilken som ska bli min favoritmugg. Lutar åt lodjuret eller räven.

Mer info om muggarna finns på www.myhansson.com

Micke som var iväg och fiskade kom hem med bara en endaste abborren. Hade gått jätte dåligt, nästan inte ett napp.

​Någon som var sugen på abborre var Konrad. Coffy fick inte komma i närheten.

Likes

Comments

Igår blev lilla andmamman överkörd på landsvägen. Trots varningsskyltar som satts upp på vardera sidan av vägkanten. Jag fattar inte varför man inte kan sakta ner farten och vara lite uppmärksam istället för att bara brassa på. Så bråttom behöver man ju faktiskt inte ha när man kör.

Det var precis samma sak förra året. Vid ett tillfälle skulle vi fara neröver, ser änderna på vägen och en bil uppe i backen. Då tar föraren fart och gasar, jag skrek och vinkade som en galning inne i bilen. Änderna klarade sig med nöd och näppe den gången. Fattar helt enkelt inte hur en del människor tänker.

Har senaste tiden sett flera döda kopparormar och skogsödlor med krossade huvuden när jag gått med hundarna. Undrar ju om det är någon som roar sig med att stampa på dom med flit eller ....

Likes

Comments