Tiden går.

Igår började det roliga, illamående! Jag är glad att jag har åksjuketabletter, dom hjälper fast det tar några timmar. Jag börjar sova dåligt pga illamående så nu blir det att ta tabletterna morgon och kväll ett tag. Bebis börjar redan kosta en massa pengar, haha.

Vi fick våran nya säng i måndags oxå, som vi snabbt monterade ihop. Igår sa min rygg att det inte var någon bra idé. Jag har haft riktigt ont igår och idag. Tur är väl det att det blir bättre för varje dag som går.

Vi kan äntligen sova i det nya rummet med den nya sängen. Men, listerna är fortfarande kvar som måste göras. Men förutom det så är det ett trevligt rum att sova i nu. Nya täcken har vi oxå som ger mycket värme.

Att jag haft mitt täcke i mer än 10 år är illa. Det hade till och med krympt med ca 30 cm. Hur som helst så sover vi som kungligt folk just nu!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Dagarna går sakta.

Det är en sak att veta att man är gravid och en helt annan sak när man tänker på riskerna.
Jag ville väl egentligen kanske inte gå ut med det så tidigt som jag gjorde. Men som jag nämnt förut så vill jag kunna blicka tillbaka på den här stunden. Jag skulle gärna vilja göra ett ultraljud ganska snart, men det är troligen lite väl tidigt.
Men tanken på risken för missfall gör en ganska rädd. Jag tar dagen som den kommer och hoppas på det bästa.

Jag hoppas att detta är bara början till något helt nytt och fantastiskt.

Vi kommer göra om ett rum till bebisen, tapetsera och lägga golv. Köpa in en massa tillbehör och saker som man måste ha. Det är mycket som kommer att göras men det mesta kommer att göras efter julen. Varje månad kommer en helt ny grej att förändras. Året 2017 kommer bli fantastiskt!

Jag känner mig så lycklig men samtidigt helt livrädd!

Tankarna säger ena stunden att allt är helt underbart och fantastiskt medans andra stunder då man funderar på förlossning osv. Många gånger tänker jag att detta är vi tjejer byggda för, vi ska klara det här. Det hjälper att tänka att många faktiskt har överlevt hela processen också. Det får mig att tänka mer positivt ändå om rädslan kanske fortfarande finns kvar. Jag antar att många går igenom samma tankar då det gäller deras första barn.

För övrigt mår jag väl rätt ok. Har lite yrsel nu och illamående av och till. Känner av tröttheten korta stunder genom dagarna men inget man inte kan hantera än så länge.

Har snart varit gravid i 5 veckor och går snart in på graviditetsvecka 6.
Jag längtar verkligen!

Likes

Comments


Vi har plussat idag!

Idag kommer killen hem med ett graviditetstest. Jag skyndade mig in på toa och kollade. Jag var sjukt skakis och visste inte vart jag skulle ta vägen. Snart träder det fram 2 streck och det betyder alltså positivt. Jag springer ut till Killen och visar honom testet och snart står vi och kramas av ren lycka.

Jag kan knappt själv tro det. Jag tittar på resultatet om och om igen men det känns som en dröm, det känns så overkligt. Men jag antar att vi är mer än redo för en liten bebis. Vi äger ett hus, båda har jobb även om jag bara har ett tillfälligt så känns allt toppen.

De senaste dagarna har jag haft lite ont i magen men det skall visst vara växtvärk då allt växer där inne nu. Jag har korta och vissa stunder mått illa, men inte så farligt. För övrigt så laddade jag snabbt ner en app där jag fick se att beräknad förlossning blir den 25 maj 2017. Får vänta och se om det stämmer.

Kan inte känna annat än lycka just nu, samt pirr och skakningar men det är nog bara normalt!


Likes

Comments


Idag höll jag på att dö!

Kanske inte på riktigt men mitt hjärta hoppade till. Jag var på jobbet då en tjej gav mig någon sorts frökapsel. Hon bad mig att klämma till den utan att avslöja något mer. I ren skräck skrek jag och kastade det jag hade i handen, den hade sprängts. Jag kan inte beskriva känslan, men det var väldigt obehagligt och läskigt. Den skulle alltså ha kastat fröer omkring sig för att få fler sådana blommor. Aldrig igen! Aldrig någonsin!

Såg en stor spindel idag.

Jag som de flesta andra är rädd för spindlar, även andra läskiga insekter. Jag hade tur att det fanns någon som kunde utrota spindeln. Men jag började fundera lite. Tänk hur tufft det är att vara en insekt. Vi människor är oftast rädda för dessa mest för att de ser annorlunda ut. De kan ha 6 ben eller fler, vara gjorda av skal, ha många ögon osv. Men vi är nog även rädda för att dessa insekter just för att vi inte vet deras åsikt, deras natur. Vi väljer att slå ihjäl dem vi möter eller springer ifrån med ett skrik. Men undrar hur de känner egentligen när vi, stora som jättar, kommer och går. Men ibland är det insekterna som "ber" om det. När de inkräktar i våra hem, när de landar på oss så fort vi går ut. Jag tycker att det är rätt åt dom. Antingen håller man sig undan eller helt enkelt blir dödad, totalt insekternas val.

Jag kan ärligt säga det, att jag fattar inte folk som är orädda. Såna som gränsfall skulle kunna sitta hemma en fredagskväll och mysa med spindlar eller andra "odjur". Men jag ser även upp till de människor ändå, eftersom de har ett mod som jag aldrig kommer att få känna på.

Livet är fullt av överraskningar, lyckliga stunder, sorgsna stunder och självklart de stunder med ren rädsla.
Men vad är vi utan dessa känslor!?

Vi gillar spänning i filmer, bara för att få känna på känslan ren skräck. Ibland är det kanske romantik eller bara vanlig Disney. Vi vill ha olika, vi vill känna.

Vi är bara som vi är!

Likes

Comments


Sitter och funderar.

Kan man ärva otur? Vad är det man egentligen ärver från sina föräldrar?

När jag tänker på min pappa så ser jag en massa saker.
En familjefar, en som älskar att prata om nu och dåtid, otur som jag ser lite som ironisk.
Det finns personer som inte förstår mitt band som jag har till min far. Vi kanske inte är bästa vänner och träffas sällan, mycket för att vi bor på långt håll från varandra. Men vad som än händer kommer jag att alltid älska honom. På något sätt har han ändå funnits och jag är glad för varje stund jag kan få med honom och hans familj.

Men nu var frågan om arv av otur.

Jag nämner min pappa eftersom hans otur har gett mig många skratt genom åren. Vissa saker är bara helt sjukt att det ens kan ske. Men självklart fanns det stunder som var mindre ironiska.

Saker jag minns.

En gång när det var åskväder ute, på natten. Min pappa klappade sig på bröstet och tänkte, nu lyckades jag dra ut allt, och allt bör vara i behåll. Dagen efter sattes grejerna i igen, men... Tv funkade inte längre!
Vi åkte in med den till affären där de själva inte hittade något fel och vi fick tillbaka den som den var. En sista chans kopplade vi in tv som då funkade felfritt! Vi stod och kliade oss i huvudet och idag funkar den fortfarande.

En annan gång då jag satt vid min pappas dator.
Snart såg jag hur det lös blått strax bredvid mig. Min pappa kom springandes och jag sade snabbt att det lös till vid modemet. Strax efter det hörde vi alla åskan. Det roliga var att min pappa faktiskt skyllde på mig som inte dragit ur innan och att modemet nu var trasigt. Men åskvädret hade smugit sig på, ingen visste om den tills det redan var försent Han var liksom inte arg men ville väl ha någon att skylla på, då han ofta själv råkade ut för sådana saker.

En gång jag gjorde hos min pappa.

Det var dags för mat och av någon anledning skulle vi ta den ur ugnen. Utan att ens fatta hur man öppnade så drog jag ut luckan ganska kraftigt. Det flyger en plastbit och snart fattade vi vad det var, pappas sambo och jag. Jag blev ju rädd förstås, här kommer jag och har sönder deras ugn, luckans lås. Pappas sambo tittade på mig och med en lugn och mild röst. Ta det lugnt, jag säger att det var jag som hade sönder det, så slipper han bli arg på dig, sa hon. Detta gjorde hon också och det tog nog år innan vi berättade vad som egentligen hände. De fick under några år använda en gaffel för att öppna luckan efter den händelsen. Men idag kan vi skratta åt saken allihopa, inklusive min pappa.

Än idag tycker jag att dessa saker bara varit roliga. Jag blickar tillbaks på många liknande stunder som jag sedan kan skratta åt. Men jag tänker även på de mer tråkiga sakerna också. Många gånger kan jag tänka att så illa har jag då aldrig haft. Men då man blev äldre började mina otur också komma.​​

Först förlorade vi 2 jämthundar. Många säger att de hundarna inte ens var mina. Nej, kanske inte.. Men de var en del av familjen. Men snart förlorade jag min egna hund. Detsamma gäller med råttor och kaniner också. Att jag ens har kvar den hund jag har kvar idag är för att hon alltid är kopplad. Är hon ute så sitter hon i en lina. Självklart har det skett att hon lyckats smita ur huset någon gång och med min otur kan man ju bara gissa vart hon dras till, stora vägen. Men än så länge har inget skett och jag bönar och ber att det inte sker heller.

Killens hund kan jag säga springer isåfall mot skogen. Han verkar ha mildare otur än mig.

Så om man kan ärva otur. Det är en fråga från person till person. Alla ser vi saken på helt olika sätt. Men jag känner mig helt hemma på den planen. Min otur härstammar från mina föräldrar.

Livet är inte bara pest och pina, ibland finns det bra och lyckliga stunder också, det får ingen glömma.

Likes

Comments

Att övningsköra på trafikskola.

Jag känner en hel del stress, det gör att jag kör sämre. Efter 2 veckors paus var jag där igen och tyckte det gick ganska bra. Men det jag stötte på idag var ett äldre par som korsade vägen. Istället för att se sig för innan och att inte ens vara på övergångsstället så hade det kunnat skett en olycka. Hade det varit någon som kört bil för första gången, vem vet vad som hade kunnat hända. I mitt fall gick det bra.

Jag gillar heller inte trafik skolans växellåda. Hur jag än gör när jag ska växla upp till 3:an så får jag i 1:an. Jag tar inte i, jag försöker verkligen få i 3:an. Tryck lite lätt uppåt så ska den automatiskt åka in. Eller hur!?.. säger jag. Den åker lika lätt in på 1:an. Jag är heller inte helt störd. Jag har kört sambons bil en hel del och har inte växlat fel på den. Man känner lätt vart man har växlingarna om man jämför med trafik skolans bil.

PS. skriver på mobilen idag om nu något skulle vara felstavat 😊

Hur som helst överlevde jag dagen.

Likes

Comments


Captain America: Civil War.

Igår kväll började vi kolla på en film. Utan att ens tänka på hur lång den faktiskt var så satt vi uppe till 00.00. Det blev ganska sent men ännu en film de lyckats bra med. .


Förutom det så känner alla säkert till Pokémon go.

Precis som de flesta så började jag med ren iver att börja spela. Men som för de flesta, även mig, så tröttnar man lite efter ett tag och återgår till sitt vanliga liv. Jag hade valt laget Valor och är nu uppe i level 18, inte långt ifrån 19 nu. Hösten är här och det börjar bli kallare ute vilket gör att det blir kallare att spela spelet. Jag har långt ifrån hittat alla pokémon men börjar redan nu längta till nästa år då de släpper fler. Det kallas för gen 2 och ca 100 nya pokémon kommer in i spelet.

Jag har som sagt inte spelat så mycket nu på slutet men är alltid in och kollar lite nu och då.

Likes

CommentsVilken sovmorgon.

Jag har sovit riktigt länge så är jag inte utvilad nu så vet jag inte vad. Jag vaknade strax före 12.00 och nu sitter jag här vid datorn igen. Jag väntar på att min lillebror ska själv vakna.

Varför vill jag att han ska vakna?

Eftersom han bor miltals härifrån så att få träffa honom sker ganska sällan. Jag är glad att han och jag funnit ett gemensamt spel, ark survival evolved. Nu efter att han flyttade längre ner i Sverige har vi inte kunnat spelat något då de saknat internet ett tag. Jag är bara så glad att vi snart kan spela igen.

För er som undrar så är jag 24 år och min bror 20 år.

Vad som är så speciellt med ARK.

Det är ett spel i min smak och säkert många andras också. Det går ut på att försöka överleva. Du skall hitta mat, tillverka verktyg för att jaga och fixa material till att bygga hus. Efter det kommer historien, man lever bland dinosaurier. Det härliga med det är att livet är riktigt farligt när exempel en t-rex har sett dig. Så du måste hålla dig gömd så gått det går från alla odjur där ute. Efter att man har levlat upp och blivit starkare ju lättare är det att lyckas slå ned eller sjuka ned odjuren. Om odjuren bara ligger i en hård sömn, det är då det roliga kommer. Du kan alltså då göra dem tama, göra dem till dina vänner och beskyddare. Dom hjälper dig bära tunga saker, köttätare hjälper dig fånga in mer kött och gräsätare hjälper att fånga in mer frukt och grönt. Nu till det häftiga, du kan och kommer även kunna rida dina vänner. Du döper dem och bestämmer hela tiden vad de ska göra. Allt detta gör det även jätte tråkigt och jobbigt när de försöker rädda dig men dör själva genom processen.

Ett mycket välgjort spel!

Likes

Comments


Skönt att bara ta det lugnt.

Jag har suttit och spelat the sims 4 i ganska många timmar nu. Jag är en sån som älskar the sims 4 men väntar otåligt på expansions paketet djurliv. När det kommer att komma vet nog ingen men snart hoppas jag verkligen.För övrigt så har vi haft märkligt väder. Först började det blåsa upp till storm och sedan spöregnade det. Efter en stund efter det lugnade blåsvädret sig och solen tittade fram. Nu har vi fint och skönt väder.
Igår kväll var vi uppe ganska sent då vi började kolla på film. Nya x-men filmen som var ca 2 h 14 min lång. Men jag tyckte att dom lyckades bra med denna film också. Jag hade önskat att Wolverine var med lite oftare men vi såg i alla fall till honom på slutet.Vad mer kan man säga. Det har varit en lugn dag hittills. Jag har semesterdag imorgon (måndag) så på tisdag är jag tillbaka till jobbet igen.

Vi har lite projekt.

Denna månad ska vi göra klart vårat sovrum som vi tidigare lagt klickgolv och tapetserat. Det vi har kvar nu är att måla listerna och sätta dem på plats. En helt ny säng kommer att inköpas troligen i November. Vi kommer även sätta upp projektor och duk i sovrummet så vi kan ha biokvällar där. Tanken var även att skaffa en dekorationsbrasa men frågan är om ett extra el element kanske räcker. Eftersom rummet är så pass stort och kallt så vill man fixa med mer värme. Men så snart allt är klart kan vi äntligen börja sova där inne.

Fixa och göra helt klart i gästrummet med de nya sängarna. Sedan har vi en sängram på 105 bred så en madrass till den skall också köpas någon gång fram över. Efter att vi köpt våran nya säng blir det en till säng på 120 bred till gäster. Vi kommer alltså ha 3 gästrum med totalt 4 liggplatser.

Sen får projekten ta sig en paus tills vidare. Det är dags att fokusera på julen som snart är här.

Likes

Comments


Igår kväll tänkte jag skriva men det blev dock inte av.

För det första så åt vi lite hemmagjord plankstek. Killen som alltid kör på oxfilé och jag hade med kyckling och curry.
Att få till mosen är alltid lite krångligt, men tyckte att vi fick till den rätt så bra denna gång.


Till maten kollade vi på film. The Shallows vilket var ganska så trevlig och spännande film.
Handlar om en tjej som surfar och snart dyker en haj upp.Efter det pratade jag med min mamma.

Hon skulle uppdatera sitt spotify premium till spotify premium Family. Och jag säger då det, vilket krångel men ändå inget som förvånar mig. Allt som jag gör eller ha med mig att göra ska alltid krångla. Killen var den första som fick inbjudan och där som alltid funkade det felfritt för honom. Vi satt säkert en hel timme med att skicka länkar och mail till mig utan resultat. Snart beslutade jag mig att ta saken i egna händer. Jag loggade in på min mammas spotify och började skicka mail till mig. Snart fick jag äntligen det där mailet över en inbjudan. Jag öppnade och accepterade men då stämde ju såklart inte den förbaskade koden! Arg som jag blev provade jag att acceptera om och om igen. Nej det här funkar inte tänkte jag och letade upp länken min mamma skickat till mig. Länken funkade heller inte men på slutet av länken fanns tydligen en kod. Okej, så jag kopierade denna och bytte ut den automatiska koden till den andra. Med ren glädje kan jag säga att det funkade tillslut! Vilket krångel men så värt det, helt klart. Och som jag haft så kul med min mammas spotify som jag lånat en hel del. När hon lyssnat med sina vänner och/eller med sina elever så har jag bara bytt låten till exempel Hakuna Matata, allt för att skämma ut och ge andra ett gott skratt. Men nu har jag min egen spotify premium så de dagarna är nu över och jag tackar min mamma för denna möjlighet.
Sen måste jag berätta det som hände idag.

En helt vanlig dag tänkte jag. En skön helg och vi skulle ut med lite matrester till hönsen. Men i hönsgården möts vi bara av tuppen och en brun höna. De andra såg jag sedan var utanför hönsgården. Hittade då sen x antal hål i nätet. Då jag hade med mig hinken med mat i som de väl känner till, sprang de snabbt in den väg de kom ut ifrån. Nu har man tillbringat hela morgonen till att laga hålen i nätet. Knäppa höns men smarta ändå som hittade in igen.

Likes

Comments