View tracker

Bättre sent än aldrig!

Men såhär har/kommer Taras vecka 49 se ut 🐴


Måndag : Intervaller på rakbanan

Tisdag : Skrittas ut

Onsdag: Vila

Torsdag : Markarbete

Fredag : Uteritt - Jogg

Lördag: Markarbete eller intervaller

Söndag: Uteritt- Jogg

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag försöker att fota några uppställningsbilder varje månad för att ha och jämföra med. Tyvärr glöms det då och då bort. Men jag har i alla fall några stycken på Tara. Här är en från början av oktober och en från slutet på november. Det går långsamt. Men jag tycker mig se att han inte bara fått större mage utan också blivit rundare bak 😍.

Han får gärna ha den där magen och lite extra fett och ha möjlighet att bygga muskler än att vara slank och omusklad liksom.


Det är svårt att bygga muskler på en lite äldre häst...men sakta men säkert.... 💪

Likes

Comments

View tracker

Å ni ska bara veta vad FIN Tara var på dagens ridpass, från början till slut. Sån lycka!

Känner verkligen att det börjar lossna mer och mer för oss. Så synd att vi inte hade någon kameraman idag. Alltid så när ett pass går som allra bäst, haha.

Dagens övning var hoppning på åttvolt. Låter plättlätt men är desto svårare. Allt måste liksom stämma. Men oj så roligt. Väldigt nyttigt för mig som blir tvungen att rida ordentligt och som har haft det lite svårt med att få till galoppombytena + väldigt bra för att få en lydig pålle.

Ni hittar övningen som är från hippson Här .


Har tillbringat 8 timmar i stallet/med hästarna idag vilket har varit helt underbart. Men nu är det dags för middag och en liten tupplur innan jag hoppar på ett nattpass. Vi hörs igen imorgon, må bäst 😄

Likes

Comments

Fick för mig att jag skulle rida Lucky lite idag, trots att de blåser storm och jag var ensam. Promenerade honom 5 minuter först och han verkade lugn idag så jag satt upp. Hann skritta några minuter och precis när jag satt och tänkte att idag känns han inte lurig, idag händer det inget ... Precis då kastar han sig runt och börjar galoppera åt andra hållet. Lägger av två bockningar på rad och tar några galoppsprång till innan jag lyckas få stopp. Å jäkla ponny! Glad att jag lyckades hålla mig kvar i alla fall för annars hade han väl galopperat runt här än.

Han var lite på tårna efter det men lugnade sig sen så vi kunde rida våra 25 minuter i skritt. Tog även första traven och han gick som en klocka.

Jag är glad att han är tillbaka och är sig själv, synd bara att det innebär att han ska försöka kasta av mig 😏 Buse!


🐴❤️

Likes

Comments

Godmorgon!

Dagens största problem- ->kaffet är slut här hemma. Buhu så jag äter just nu frukost utan kaffe... inte kul alls men jag får skylla mig själv att jag glömt köpa.

Jag ska köra bort bilen till verkstaden nu på morgonen och efter det ska jag till bägge stallen. Åker till Lucky först. Han står inackorderad på en gård där det finns 3 stall, där vi står i det minsta stallet med 7 boxar. Jag tycker allra bäst om att vara där när det oftast inte är någon annan där. Och på morgonen brukar det vara folktomt. Det är så skönt att gå runt och fixa och dona stallsysslorna och pyssla i sin ensamhet. Och framförallt blir Lucky mycket mysigare när det inte är så mycket liv och rörelse och folk som går förbi i gången.

Men självklart är det trevligt att det är liv och rörelse där också men om jag har chansen att åka dit när det är mindre folk än mer så tar jag den 😉.

Hos syrran behöver jag inte bekymra mig där får jag alltid min ensamhet dom dagarna jag är där på förmiddagen när hon jobbar. Och där kan jag ju sjunga och dansa i stallet också utan risk att jag skämmer ut mig...haha!


Likes

Comments

🎅🏻🍷🎉

Precis hemkommen från jobbet. Julfest där ikväll. Alltid trevligt! Men nu blir det dejt med sängen. Imorgon ska jag till båda stallen och pussa på pållarna 😘🐴🐴 .

Likes

Comments


(detta var dom jag kunde komma på just nu,så det kan ändras hehe)


Inom dressyren :

📌 Fortsätta träna ,finlira och ha kul ihop .

📌försöka komma ut på någon pay and ride om de finns någon i närheten

📌Lokal debutInom hoppningen :

📌 Hoppträna någorlunda regelbundet

📌 starta pay and jumps

📌 OM mina nerver inte sätter stopp och om allt känns bra och Tara verkar med på noterna, starta lokalt.

Mål i övrigt.

📌 Träna på att rida i mer balans utan träns. Vet inte ens om detta är möjligt men drömma ska man säger dom.


Likes

Comments

Idag har vi ägnat oss åt lite julbak jag, syrran och mamsen. Bjuder på lite bilder från det. Men nu måste jag sova en stund så jag orkar jobba inatt.

Vi hörs imorgon igen ! 😊


Likes

Comments

Såhär ser hästarnas foderstater ut just nu.

Ponnysarnas kommer inte ändras något då det dom äter nu funkar fint. Glåria arbetar ju inte särskilt mycket och har otroligt lätt att gå upp i vikt. Och Lucky är under igångsättning. men Taras kommer jag nog kika över och fundera på vad jag kan ändra ta bort/tillsätta om han inte musklar på sig mera.


Glåria

4 kg hösilage per dag

1 nypa betfor

1/4 dl mineraler

1/4 dl linfröolja


Lucky

8 kg hösilage per dag

Morgonkraft : 1-2 dl red mills musli

Kvällskraft : 4 dl betfor

1/2 mått glukosamin

1 dl mineraler

Tara

11 kg hösilage per dag

Morgonkraft : 1/2 liter havre

Em/kvällskraft : 1/2 liter havre

1 dl mineraler

30 ml fluid action

1 mått alger

4 mått nypon

1/2 dl linfröolja

8 dl Betfor

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är jag uppe med tuppen, nää varför säger man ens så? Alla som har eller har haft höns vet att tuppen går upp betydligt mycket tidigare än alla som skriver så... typ runt 3-4-5 kanske.. haha onödig fakta men så är det faktiskt... så nej jag är inte uppe med tuppen men jag är i alla fall uppe ,äter frukost o dricker kaffe såklart. Sen blir det full fart mot stallet. Syrran är ledig idag så vi ska hjälpas åt med stallsysslorna och sen rida ut en sväng ihop.


Vi har försökt skapa lite julkänsla här hemma 🎅 Men eftersom vi bor i en etta så är det inte så värst mycket att pynta. Bara skönt för det är inte lika roligt sen när det ska plockas bort.

Jag älskar mina små figurer som sitter i mossan vid adventsljusen, ni ser väl att det är Mary och frej? Hihi 😊

Likes

Comments