I dag er der præcis 10 uger til jeg rejser, 70 dage så går det løs!


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Selvom jeg er så klar, som man kan være, til at tage på udveksling, er det stadig en helt ny verden, jeg ikke rigtig kender. Også high school en helt ny verden, jeg ikke rigtig kender. Jeg er vokset op med amerikanske film væltende ind fra højre og venstre, derfor kender jeg til deres skolesystem, men jeg kender det ikke, før jeg d. 9 august sætter fod i den high school, jeg kan kalde min. Det er en dag jeg både frygter og glæder mig gevaldigt til. Jeg har selvfølgelig mine forventninger, dog nager der også et par bekymringer i mit baghoved. Hvad hvis jeg bliver glemt i mængden, fordi jeg skal gå på en kæmpe skole? Hvad hvis jeg ingen venner får?, er kun et par af de spørgsmål jeg studser over. På trods af det, føler jeg mig parat, jeg føler mig nok udadvendt og, at jeg hviler nok i mig selv som menneske.

Det jeg synes er så fedt ved high school, efter hvad jeg ved nu, er at den ikke kun fokuserer på det akademiske. I USA vægter de også de kreative og atletiske fag højt. På min skole er der mulighed for at gå til følgende sportsgrene:

 • Efterår:
 • Bueskydning
 • Fiskeri
 • Bowling
 • Cross Country
 • Fodbold
 • Golf
 • Amerikansk fodbold
 • Volleyball

 • Vinter:
 • Basketball
 • Cheerleading
 • Svømning
 • Brydning
 • Forår:
 • Baseball
 • Softball
 • Tennis
 • Atletik

Som det ser ud nu, overvejer jeg Cross Country om efteråret og svømning om vinteren. Jeg tænker umiddelbart, at jeg vil prøve noget andet end sport om foråret, en klub af en art. Måske debat, noget internationalt, kunst eller fotografi.

Jeg har aldrig nogensinde gået på en anden skole, end den, jeg har gået på de sidste 10 år af mit liv. Derfor har jeg aldrig prøvet, at være den nye pige. Jeg kan kun forestille mig, at jeg kommer til at rende rundt som en hovedløs kylling på min første dag. mens jeg prøver ikke at kommer for sent til alle timerne...

Det med, ikke at kende nogen, og være Palle alene i verden, er noget, jeg tror, bliver en udfordring for mig. Men hvis Amerikanere er så imødekommende som alle siger, så er jeg sikker på, at jeg kommer helskindet igennem den første dag.

Det er spørgsmål som: "Hvordan er lærerne, eleverne, timerne og frokostpausen?" "Vil undervisningen være meget anderledes fra den herhjemme?" "Hvornår bliver det, at gå i high school, en dagligdag for mig?" jeg undrer mig over, når det kommer til skolen i USA. - Spørgsmål jeg forhåbentlig kan svare på om et år.


- Katrine

Likes

Comments

 1. Watch a horserace at Churchill downs derby
 2. Visit Cumberland Falls state resort park
 3. Visit Breaks interstate park
 4. Drive-in cinema
 5. Celebrate halloween
 6. Visit target and wallmart
 7. Go to school by the school bus
 8. Celebrate a Danish celebration with my American family
 9. Make a Danish meal for my American family
 10. Have a bonfire and make s'more
 11. Go zip lining
 12. Go to a football game
 13. Go on a hike
 14. Eat at a diner
 15. Go to prom and homecoming
 16. Go to a pumpkin patch
 17. Celebrate thanksgiving
 18. Buy an ugly Christmas sweater
 19. Join the cross country team
 20. Go hunting

Likes

Comments

At tage på udveksling er en stor beslutning i ens liv. Og i mine øjne, er det en helt igennem fantastisk mulighed!

Her er 7 grunde til at tage på udveksling:

Du udvikler dig som person. Et udvekslings år vil presse dine tæer helt ud i skospidsen - på den positive måde! Det er et år hvor du lærer dig selv og dine egne ståsteder meget bedre at kende. Samtidig med det, vil et udvekslings år fremme din selvstændighed og du vil blive bedre til at tackle svære situationer.

Perspektiv, perspektiv, perspektiv. Nogle gange i livet er det vigtigt, at tage et skridt tilbage og se dig selv, din hverdag og dit liv fra en anden vinkel... og det er præcis det et udvekslings år tilbyder. Du vil muligvis komme til at sætte større pris på de små ting derhjemme, når du har skulle undvære dem et helt år.... Måske er Danmark og rugbrød ikke så tosset endda.

Nye bekendskaber. Et udviklings år vil byde på mange nye bekendtskaber, fra personer fra dit værtsland til andre students fra din organisation. Du udvider nu din vennekreds til at omfatte personer fra hele verden, da du både før, under og efter dit udvekslings år, vil have kontakt til mennesker fra resten af Europa, Asien og Amerika (ihvertfald hvis du rejser med EF).

World peace. Uvidenhed er ofte en fællesnævner for diskrimination og hate crimes her i verden. Jeg tror fuldt ud på, at hver udvekslings student der bliver sendt afsted -lige meget hvorhen- gør en forskel i forhold til fred i verden. Det lyder måske indbildsk, men det tror jeg stærkt på. Udveksling er en måde at samle folk på og en måde hvorpå du lærer omkring andre. Du lærer at forstå andre og dig selv. Hvis forståelse og udannelse kan fremme verdens fred - hvem vil så ikke være en del af det?

Sceneskift. Man vil se noget andet, en anden hverdag og andre ansigter. For mange teenagere er det essentielt at få det pusterum mellem folkeskolen og ungdomsudannelse. Hvorfor så ikke indånde luft fra Australien, USA eller Spanien?

Lær en anden kultur at kende - og del din egen. Noget af det aller mest fantastiske ved et udvekslings år, er det at lære en anden kultur at kende. Men samtidig med, at du lærer en masse om dit værtsland, så deler du også ud af en kultur - din egen! Og den er mindst lige så spændene for dem, som deres er for dig. Der er meget forskel på, at opleve en kultur på en ferie, og på at leve i kulturen og finde en dagligdag i den.

Forbedr dit engelsk. Der er forskel på at lære engelsk i skolen, og på konstant at være omgivet af sproget. Der er ingen tvivl om, at et udvekslings år vil gøre underværker for dit engelsk.


Links til udvalgte organisationer, der tilbyder udveksling:

STS

EF

Explorius

MyEducation

AFS

Rotary


Likes

Comments

For mig har det at søge om visum, været tegnet på, at mit udvekslings år nærmer sig. Og jeg skulle, som så mange andre kommende exchange students, et smut på ambassaden for at få mit visum.

Fredag d. 7 april 2017

Vi havde netop fået påskeferie, da min mor og jeg satte os ned og påbegyndte visum processen. Vi vidste godt, at det ville tage et stykke tid, men ikke at det ville være så indviklet! EF sendte en rådgivende mail og de nødvendige papirer kom et par dage senere med posten. Selve ansøgningen var utrolig forvirrende, men det faldt på plads, når man var sat ind i systemet. Hvilke papirer du skal udfylde, afhænger af, hvilket visum du ansøger om. Jeg skulle have et J visum, som er et nonimmigrant exchange visitor visum. Der er tre omfattende steps:

 1. Udfyld DS-160 formen
 2. Betal visumgebyret
 3. Book en tid på ambassaden

Man skal bruge sit SEVIS bevis, DS-2019 formen, et visum billede og andre informationer for at udfylde DS-160 formen, så det tog lang tid... Men det lykkedes, og jeg fik booket en tid på ambassaden!

Mandag d. 10 april 2017

Man skal medbringe et visum foto til sit interview på ambassaden. Vi kørte ind til PhotoCare i Varde for at få netop det. Jeg er sindssyg glad for, at jeg fik taget et professionelt billede, med alle de helt rigtige mål og forhold, da dewt gjorde en del ting nemmere!

Tirsdag d. 11 april 2017

Dagen var kommet hvor min familie og jeg drog mod København og den amerikanske ambassade. Vi havde fået en rimelig tidlig tid, kl. 9.:15, så vi kørte fra vores sommerhus kl. 5:15.

Der står vagter udenfor ambassaden, og ikke andre end visumansøgeren må komme ind i bygningen. Jeg stod og ventede udenfor, indtil jeg fik tjekket pas, og fik lov at gå ind på selve ambassaden. Inden man kan komme helt ind i bygningen, skal man igennem et sikkerhedstjek, som minder om det der er i lufthavnen. Sikkerhedsvagterne var utrolig venlige og smilende, og de fortæller dig præcis hvad du skal gøre og hvor du skal gå hen. Man skal nu igennem to tunge døre, der fører ind til 'ventesalen', hvilket også er der interviewene bliver holdt. Det er meget mindre end man tror! Jeg trak et nummer, og satte mig til at vente. Efter et stykke tid, blev mit nummer råbt op og jeg gik op til den første skranke. Damen bad om at se mine papirer, jeg fik taget fingeraftryk og skulle underskrive nogle dokumenter. Hun bad mig tage plads, indtil mit nummer blev råbt op igen. 'Number 14, please come to window three', hørte jeg over højtalerne og jeg gik op til amerikaneren bag vinduet. Hun sagde 'congratulations, your visa was approved, miss', stillede mig to spørgsmål og gav mig derefter mine papirer tilbage. Hun fortalte mig også, at mit pas, nu med visum, ville blive sendt til det nærmeste posthus.


Siden hele processen kan godt virke en smule overvældende, har jeg samlet 5 tips til visum:

Begyndt så hurtigt som muligt, der er mange der skal til USA som udvekslingsstuderende, så for at du kan få en god tid, er det en god idé, at begyndte så snart du kan. Desuden, så tager selve ansøgningen meget tid, og det er altid rart at kunne tage tingene med ro.

Få taget et professionelt billede. Der er utrolig mange mærkelige krav til et visum billede, som er meget svære at opfylde, når man står derhjemme med iphonen. Hele tre mennesker blev, mens jeg var på ambassaden, sendt ud i byen for at få taget et nyt, fordi deres medbragte ikke var godt nok - spar besværet.

Sæt dig ind i tingene før du påbegynder ansøgningen. Det kan godt virke lidt forvirrende, og at lægge en klar plan over, hvad der skal ske, samt finde diverse papirer frem, kan virkelig gøre det lettere.

Ud i en. For mig fungerede det super godt, at tage ansøgningen i en køre, så jeg ikke lukkede siden ned før jeg havde gennemført alt og booket en tid. Så sæt en halv eller en hel dag af til at få det klaret.

Hav styr på dine papirer når du skal på ambassaden. Man kan næsten ikke undgå ikke at være en smule nervøs på ambassaden, og det hjælper virkelig, hvis man ikke skal står at fumle med alle sine papirer til interviewet. Jeg lagde mine i en systematisk orden, som jeg nu end troede jeg ville få brug for dem, og det var rart at vide, at der var styr på det.

Likes

Comments

Der er 3 måneder og 2 dage til jeg stiger på et fly til 'the land of the free and home of the brave'. 94 dage, så går det løs. Det virker som lang tid når man går eksamener i møde, men jeg ved fra erfaring, at tid går hurtigt. Jeg har aldrig glædet mig så meget til noget, som jeg gør til dette eventyr. For det er præcis hvad det er: Et eventyr. Jeg kan dog sætte datoer på visse ting nu - hvilket hjælper med virkeligheds følelsen.

Onsdag d. 19 juli 2017 ➳ afrejse fra Kastrup lufthavn til J.F.K lufthavn

Inden jeg drager afsted mod min værtsfamilie og livet i Kentucky, skal jeg tilbringe 10 dage på camp sammen med andre EF exchange students fra Europa og Asien. Vi flytter ind på Muhlenberg college i Pennsylvania og simulerer et helt normalt liv i high school. Vi skal derfor både have timer, sport og, selvfølgelig, nye venskaber. Vi bliver dog ikke undervist i matematik og historie, men istedet om at tilpasse sig til den amerikanske kultur, hvordan man tackler hjemve og andre emner i den dur.

Jeg har i tankerne at lave et helt oplæg kun om camp, efter jeg selv har oplevet det. Indtil da, har EF lavet en video, der præsenterer det godt ➳ https://www.youtube.com/watch?v=FhX5ZvObdeU

Lørdag d. 29 juli 2017 ➳ afrejse fra J.F.K lufthavn til Louisville lufthavn

Det øjeblik hvor man genkender sin værtsfamilie i lufthavnen, er et jeg glæder mig uendeligt meget til. At se sin familie, blive vist rundt i lokal området, åbne hoveddøren... Alt, for første gang.

Onsdag d. 9 august 2017 ➳ Skolestart på Bullitt Central High School I Shepherdsville

Den længe ventede, og længe frygtede, dag, hvor man starter i skole. Siden jeg skal gå på en stor skole, med 2500 elever, har jeg mine bekymringer og forventninger. Jeg er sikker på, at den første dag bliver fyldt med spænding, smil og en masse nye indtryk.

Der er simpelthen ikke andet for, end at nyde de sidste måneder af folkeskolen, Danmark og den gamle hverdag. Og det er præcis mine planer.

- Katrine

Likes

Comments

Det er fuldstændigt surrealistisk, at skrive disse ord: Jeg har fået en værtsfamilie! Men det er præcis det jeg har, og jeg kunne ikke være gladere for min placering. Nu ved jeg hvor jeg skal tilbringe mit år, og kan begyndte at sætte billeder og navne på de ting jeg har drømt om i så mange måneder!

EF har virkelig ramt plet med mit match, det er fuldstændigt perfekt! Jeg er nemlig blevet placeret i den vidunderlige stat, Kentucky! Jeg skal bo i en lille by ved navn Shepherdsville, en halv times kørsel syd for Louisville. Det er en lille hyggeligt by, der virkelig afspejler alle mine drømme og tanker. Jeg havde en drøm om, at få lov at slippe min indre cowgirl fri, og den drøm går nu i opfyldelse, min værtslillesøster har nemlig tre smukke heste! Hun er barrel racer, og har lovet, at hun vil lære mig, at ride en westernsadel. Og da jeg selv er vant til en engelsk sadel, bliver det en udfordring, men en udfordring jeg tager imod med åbne arme og hundeøjne. Udover at have en værtslillesøster, har jeg også en værtsmor og værtsfar, som jeg er sindssygt glade for!, de er de rareste mennesker, og jeg kan ikke vente med at se dem in-person d. 29 juli 2017!

Jeg havde faktisk skrevet til vores koordinator d. 7 februar 2017, og spurgt om han havde noget nyt - et eller andet - omkring en mulig familie. Da hans svar kom op på min skærm, blev jeg helt hysterisk: De havde en familie i tankerne, men manglede dog det sidste papirarbejde. 'Vær tålmodig... Der vil gå ca. en måned endnu... '.

Og præcis en måned gik der, inden jeg fik den hellige SMS fra EF: 'Greetings from EF High School Exchange Year. We have exiting news for you! Please contact your local EF office for details.'

Denne nyhed gjorde min, ellers utrolig kedelige, tirsdag til en dag jeg vil huske for evigt! - d. 7 marts 2017. Jeg var i skole da jeg fik beskeden, og så den derfor først i frikvarteret. Jeg løb ellevild ind til mine bedste veninder i min parallelklasse, og hoppede rundt som en værre springgymnast, mens jeg stak min telefon, med SMSen, helt op i snuden på dem. De spærrede øjne op, og sluttede sig til mine skøre hop. Sarah, min bedste veninde, stoppede dog op og spurgte: "Skal du ikke ringe, Kat?", så sjovt som det lyder havde jeg slet ikke gjordt mig tanker om at ringe... Men det gjorde jeg, og så delte Kristinna, fra EF kontoret, de gode nyheder med mig. Jeg var så glad i låget, mens jeg sad der med min telefon presser mod øret og lyttede til Kristinna fortælle, at jeg fældede en lille tåre af ren og skær glæde. Kristinna sendte en mail med alle de detaljerede informationer omkring min værtsfamilie og min skole - som er Bullitt Central Hight School - og så startede søgningen! Jeg tror Google var tæt på at bryde ned den dag..

Jeg sad samme aften og formulerede den helt perfekte mail til min værtsmor. Jeg holdt vejret et par sekunder efter, at jeg havde trykket send. Hun var heldigvis hurtig til at svare, så jeg åndende hurtigt ud igen og læste hendes mail. Allerede der, kunne jeg mærke hendes varme personlighed titte frem bag ordene.

Jeg sidder nu her - d. 14 marts 2017 - en uge efter, og mange samtaler med de vidunderlige mennesker jeg skal tilbringe mit år hos, senere. Jeg er stadig ligeså fornøjet over min placering og spændt over mit år!

Der er i dag 126 dage til min formodede afrejse, som er d. 19 Juli 2017, og jeg har aldrig nogensinde glædet mig til noget, som jeg glæder mig til dette eventyr!

- Katrine

Likes

Comments

Hej! Jeg har startet denne blog for at min familie, venner, og hvem der nu ellers kunne være interesseret kan følge med i mit udvekslings år, både forløbet optil, og under selve opholdet.

Jeg tænker, at jeg nok hellere må starte helt fra begyndelsen:

Jeg har altid gerne ville se verden, og så langt tilbage jeg kan huske tænkt, at jeg skulle på sprogrejse til England. Det var dog lige indtil jeg faldt over en tilfældig video på Youtube, der hed noget i stil med 'My exchange year'. Videoens titel fangede mit øje, og der gik ikke lang tid før jeg havde set en lang stribe videoer om det samme emne. Det var som om noget sagde klik i min hjerne, uden at det lyder cheesy, så er det sådan jeg vil beskrive følelsen. Jeg vidste bare, at det var hvad jeg ville.

Jeg gik i et stykke tid og summede over tanken om et udvekslings år, og begyndte så at læse op på hvad det indebar. Hvilket fik mig til at ville det endnu mere. Jeg bestilte de gratis brochure EF tilbyder, og læste om det på nettet.

Der gik ikke lang tid, før jeg fortalte mine forældre om mine tanker. De mente, at det var en kæmpe oplevelse, og var enige med mig i, at det var en oplevelse der passede perfekt til mig. De bad mig skaffe så meget information, om de næste skridt, som muligt. Jeg gjorde præcis det, og en af tingene jeg fandt ud af var, at EF holdte et informationsmøde d. 18 maj 2016 kl. 18:00 i Odense. Jeg meldte mig til, og satte et kryds i kalenderen. Der var lang tid til at mødet blev afholdt, hvilket gav mig tid til at tænke det godt igennem, men jo mere jeg tænkte, jo mere begejstret blev jeg.

Dagen kom endeligt, hvor jeg satte mig spændt og glad ind på passagersædet, og min mor og jeg kørte til Odense.

Til mødet fortalte Kristina, som arbejder ved EF, om de praktiske ting ved programmet, mens tre tidligere elever (ambassadører) delte ud af deres oplevelser, og gav gode råd.

Jeg forlod mødelokalet velinformeret, himmelglad, og klar til at ansøge.

Så weekenden efter ansøgte jeg, om at komme til det ikke-bindene optagelses interview.

Kristina havde til mødet informeret om hvordan interviewet foregik, og havde sagt, at man ikke skulle være nervøs. Selvom det var rart at vide hvad man skulle, var jeg alligevel nervøs, da jeg d. 2 juni 2016 skulle køre til Odense, og mødes med Andreas, som skulle 'interviewe' mig.

Interviewet varede ca. 5 kvarter, hvor vi snakkede om mine forventninger til året, mig som person, om hvorfor jeg ville på udveksling osv.. Jeg skulle også snakke engelsk, og skrive et brev til min kommende værtsfamilie.

Jeg følte selv det gik godt, og havde en god fornemmelse i maven da jeg forlod lokalet. Han fortalte mig at jeg ville høre fra dem om en uges tid, vedrørende hvorvidt jeg var blevet optaget eller ej.

Jeg fik en mail, fra Kristina, med mit login til 'My EF', så jeg kunne begynde at udfylde min 'Student - About me' ansøgnings form. Som jeg senere den uge fik udfyldt.

Og endelig, den 10 juni 2016, var jeg, ironisk nok, på Odense gågade med min veninde Rosa, da min telefon ringede. Det var et ukendt nummer, så jeg skyndte mig at tage den, da jeg håbede på at det var EF. Og ja, det var det! Kort og godt, fortalte hun at de syntes min ansøgning var meget imponerende, at Andreas kun havde sagt positive ting om mig og, at de gerne ville tilbyde mig en plads på deres program, hvis jeg stadig havde lyst. Jeg skyndte mig selvfølgelig at takke ja!

Jeg har siden da modtaget en hel masse papirarbejde, min 'class of 18' t-shirt og fået ordnet de fleste dokumenter på My EF.

Jeps, det var så min 'udvekslings historie' indtil nu, den 9 august, dagen før jeg starter på mit sidste år i folkeskolen. Der går ikke lang tid før de begynder at lede efter en værtsfamilie til mig, og det glæder jeg mig helt forfærdeligt til.

Let the adventure begin!

- Katrine

Likes

Comments