Hej! Jeg har startet denne blog for at min familie, venner, og hvem der nu ellers kunne være interesseret kan følge med i mit udvekslings år, både forløbet optil, og under selve opholdet.

Jeg tænker, at jeg nok hellere må starte helt fra begyndelsen:

Jeg har altid gerne ville se verden, og så langt tilbage jeg kan huske tænkt, at jeg skulle på sprogrejse til England. Det var dog lige indtil jeg faldt over en tilfældig video på Youtube, der hed noget i stil med 'My exchange year'. Videoens titel fangede mit øje, og der gik ikke lang tid før jeg havde set en lang stribe videoer om det samme emne. Det var som om noget sagde klik i min hjerne, uden at det lyder cheesy, så er det sådan jeg vil beskrive følelsen. Jeg vidste bare, at det var hvad jeg ville.

Jeg gik i et stykke tid og summede over tanken om et udvekslings år, og begyndte så at læse op på hvad det indebar. Hvilket fik mig til at ville det endnu mere. Jeg bestilte de gratis brochure EF tilbyder, og læste om det på nettet.

Der gik ikke lang tid, før jeg fortalte mine forældre om mine tanker. De mente, at det var en kæmpe oplevelse, og var enige med mig i, at det var en oplevelse der passede perfekt til mig. De bad mig skaffe så meget information, om de næste skridt, som muligt. Jeg gjorde præcis det, og en af tingene jeg fandt ud af var, at EF holdte et informationsmøde d. 18 maj 2016 kl. 18:00 i Odense. Jeg meldte mig til, og satte et kryds i kalenderen. Der var lang tid til at mødet blev afholdt, hvilket gav mig tid til at tænke det godt igennem, men jo mere jeg tænkte, jo mere begejstret blev jeg.

Dagen kom endeligt, hvor jeg satte mig spændt og glad ind på passagersædet, og min mor og jeg kørte til Odense.

Til mødet fortalte Kristina, som arbejder ved EF, om de praktiske ting ved programmet, mens tre tidligere elever (ambassadører) delte ud af deres oplevelser, og gav gode råd.

Jeg forlod mødelokalet velinformeret, himmelglad, og klar til at ansøge.

Så weekenden efter ansøgte jeg, om at komme til det ikke-bindene optagelses interview.

Kristina havde til mødet informeret om hvordan interviewet foregik, og havde sagt, at man ikke skulle være nervøs. Selvom det var rart at vide hvad man skulle, var jeg alligevel nervøs, da jeg d. 2 juni 2016 skulle køre til Odense, og mødes med Andreas, som skulle 'interviewe' mig.

Interviewet varede ca. 5 kvarter, hvor vi snakkede om mine forventninger til året, mig som person, om hvorfor jeg ville på udveksling osv.. Jeg skulle også snakke engelsk, og skrive et brev til min kommende værtsfamilie.

Jeg følte selv det gik godt, og havde en god fornemmelse i maven da jeg forlod lokalet. Han fortalte mig at jeg ville høre fra dem om en uges tid, vedrørende hvorvidt jeg var blevet optaget eller ej.

Jeg fik en mail, fra Kristina, med mit login til 'My EF', så jeg kunne begynde at udfylde min 'Student - About me' ansøgnings form. Som jeg senere den uge fik udfyldt.

Og endelig, den 10 juni 2016, var jeg, ironisk nok, på Odense gågade med min veninde Rosa, da min telefon ringede. Det var et ukendt nummer, så jeg skyndte mig at tage den, da jeg håbede på at det var EF. Og ja, det var det! Kort og godt, fortalte hun at de syntes min ansøgning var meget imponerende, at Andreas kun havde sagt positive ting om mig og, at de gerne ville tilbyde mig en plads på deres program, hvis jeg stadig havde lyst. Jeg skyndte mig selvfølgelig at takke ja!

Jeg har siden da modtaget en hel masse papirarbejde, min 'class of 18' t-shirt og fået ordnet de fleste dokumenter på My EF.

Jeps, det var så min 'udvekslings historie' indtil nu, den 9 august, dagen før jeg starter på mit sidste år i folkeskolen. Der går ikke lang tid før de begynder at lede efter en værtsfamilie til mig, og det glæder jeg mig helt forfærdeligt til.

Let the adventure begin!

- Katrine

Likes

Comments