Halloj!

På söndag fyller Mattias 24 år!! Jag har beställt 5 saker och ska bli kul att få ge honom det snart! :D Förra årets firande blev att jag fixade en fest till honom på kvällen och bjöd in hans vänner och några av mina som han lärt känna- temat var typ sexspex. :) Alltså jag är helt öppen med det och tycker det är för tabu. Och när man har ett sånt tema, där det är snopp-sugrör i fördrinkarna man bjuder på, & bröstballonger som hänger i taket så släpper nervositeten hos många omedelbart när de kommer in och ännu är lite nyktra. Då blir det fniss och skrattattacker direkt och det blyga släpper. Det är vad jag märkt när jag kört det temat en gång innan som värdinna. :)

Jag hade köpt beerpong till kvällen, sen nå spel där man skulle pricka en plastsnopp med ringar. Alltså var hur kul som helst! Alla var avslappnade och hade så roligt, vilken bra kväll det blev. Mattias hade askul och det var de viktigaste då det var hans kväll, och festen var till honom. :) Han hade ju ingen aning om temat eller hur något skulle se ut, han älskade ju beerpong setet, haha. Här kommer lite bilder från den kvällen, la nog ut dem för ett år sedan med, men äsh för er som inte sett kan de vara kul! :)

Han var jätte otaggad förra året på att fira eftersom han säger att han hatar att bli äldre haha, men blev sen jätteglad för festen och allt firande med familj & släkt. Så han är otaggad i år igen att göra nåt. xD För han blir ännu ett år äldre och vill bara sova säger han.^^ Nu när vi har vi valp så kan vi inte ha fest hemma, men erbjudit om att jag kan åka med Abbe till Erika så kan han ha grabbkväll, men nepp. Föreslagit middag eller bio, nepp. Försökt att vi kan bjuda hit några och chilldricka, käka pizza & bara umgås men nej, haha. Så vet inte hur firandet blir denna gång, men han har i alla fall tänkt baka 2 smörgåstårtor eftersom han nu förstår att folk kommer för fira honom ändå trots att han bara vill sova. ;)

Så fika & presentöppning blir det, sen får vi se om han har lust att hitta på nåt under kvällen. :)

Kan inte fatta att jag själv blir 26 i år. Har redan börjat fundera hur jag ska fira min 30-årsdag haha. Men det har jag tid att tänka på, om nu tiden saktar ner lite. ;) Tycker år efter år bara springer iväg. Snart är de sommar igen, och sen är de inte långt till jul. ;)

Nu ska jag avrunda, men ha det bra,

kramar,

//K

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej Hej,

hoppas allt är bra med er, här är det fullt upp och därför har det inte blivit nå blogginlägg på ett tag. Men nu har jag en stund över och kan slå mig ner & skriva ett inlägg. :)

Som nog de flesta vet har vi fått en till familjemedlem, Abbe heter han och är nu 13 veckor. :D Väldigt pussig, busig och kelig valp som älskar att vara ute. Han har varit hos veterinären 3 gånger nu, blev så dålig efter sin andra vaccinering, började kräkas, skaka och var inte alls sig själv. Tredje gången, då han kräkts i 3 dagar valde dem att röntga. Deras tanke var att de gett för mycket godis som vart svårsmält för hans mage. Så röntgen visade mycket avföring, gas och mat. Och de kändes som vi fick lite hut på oss från läkaren att han hade mycket mat i magen. Vi hade följt deras anvisningar som var lite, lite blötad mat. Så jag frågade om det inte hade att göra med hans avföring, att han kunde va hård i magen då vi upplevde det. Då fick vi med oss näringsvätska hem och så skulle han fasta i två dagar. Jag ringde även igen efter dessa två dagar då han knappt hade avföring och frågade vad vi kunde ge för det. Så efter köpt Paraffinolja så har hans mage börjar fungera igen och han har förmodligen fått ur sig allt de dåliga som va jobbigt för magen. Nu är han äntligen sig själv, busig och pigg. :) <3

Cash var vid veterinären idag, han har fått ett sår vid högeröra, förmodligen från en annan katt. Han svullnade upp på högersida om ansiktet i helgen. De ville vi skulle tvätta såret & vänta av. Ringde dem idag igen då och frågade om vi skulle komma in, då svullnaden lagt sig men vi ändå va lite oroliga. Vi fick en tid och Cash fick antibiotika med sig hem. Så nu ska han få bli bra igen. <3

***

Annars denna månad har man jobbat, haft grillkvällar & filmkvällar, firat påsk med god mat och letat efter påskägg och fått gömma påskägg. Även firat Marcus som fyllt 22 år! Här nedan kommer bilder på allt smaskens dem bjöd på samt en av presenterna jag gav honom. Jag, Erika & Mattias la även ihop till en musmatta. :)

Här kommer en seeeeen påskhälsning från mig till er. ;)

Det känns som jag kommer glömma och berätta en massa som hänt nu men är de så får jag skriva om de i nästa inlägg. Som sagt varit full rulle hela tiden, vi har varit iväg mycket eller haft besök och allt har rullat på.

Men kan berätta att jag undersökte pappas lägenhet i lördags, eftersom han varit med om en del saker där som kan uppfattas som paranormala. Både kaffekokaren och vattnet i köket slogs på av sig självt nu en kväll när han var hemma. Och min ena halvbror har fångat orber på film där, samt sett orber flyga förbi. Så jag körde en utredning där, och Ghost-radion har aldrig varit så aktiv som då. Så var väldigt spännande, även EMF-mätaren indikerade på närvaro.

Mattias klarade inte att gå in i sovrummet, det kändes tungt & det tog bara stopp förklarade han. Var även där vi fick mest närvaro och kontakt via Ghost-radio samt Echovox. Ska redigera och se vad jag kan ha fått med. Kommer som vanligt läggas ut sen på min sida på Facebook som ni gärna får gilla & följa om ni tycker det paranormala är intressant. Även lagt ut ett klipp från fastlandet, från när vi var vid Ullared. :) Sidan heter "Hemsökta platser på Gotland."

Vill ni checka in våra tidigare spökjakter så lägger jag länkarna nedanför. Även på varför jag är intresserad av detta. Videos från våra spökjakter finner ni på min sida på facebook. :)

- Spökjakt 1 - Därför åker jag aldrig mera dit

- Spökjakt 2 - Mycket aktivitet

- Därför tror jag på spöken - huset jag aldrig glömmer

Nu ska jag avrunda, men ha de bäst allihopa!

Hörs igen imorgon tror jag. :)

XOXO,

//K

Ps. Asså denna låt!!! <3

Likes

Comments

Hej på er,

idag vill jag skriva ett inlägg om det som hänt i Stockholm. Jag vill skriva om det här, känslor och tankar man har. Och till er alla i Stockholm.

Jag visste ingenting först, jag hade satt mig vid datorn för att redigera videon från fastlandet, spökjakten. Så jag postade den sen eftermiddag och var helt inne i arbetet. Var inte förrän efter det som jag gick in på Facebook och såg vad som hade hänt i Stockholm. Jag började direkt läsa om det, sprang sedan ner till TV:n och slog på nyheterna och följde hela kvällen och dagen efter vad som sas och skrevs.

Man skiftar mellan ilska och att bara vilja gråta. Mina tankar finns hos de drabbade, och deras familjer. Men även till hela Stockholm. De som jobbade med detta, de som bor där, de nära & kära jag känner. Polisen och de som jobbat med detta har gjort ett väldigt bra jobb och jag kan inte vara där och ge dem blommor, men jag skickar kärlek härifrån med dessa ord till er, till de drabbade, familjerna och alla som var närvarande.

Jag hoppas ingenting annat än att den eller dem som är skyldiga skickas ut härifrån, de ska inte få vara kvar i Sverige. De ska inte sitta i vårat fängelse. Dem ska skickas hem! Sitta i fängelset där!

Håller med polischefen Erik Nord, som vill att utländska medborgare med uppehållstillstånd som stödjer våldsbejakande extremism ska kunna utvisas. Bra sagt! Kan inte annat än hålla med om detta! Bara få det till verkan nu! Här kommer en länk på det: --->Göteborgspolisen efter dådet.

***

Har man ens ett hjärta när man gör detta? Jag tror inte det. Hur man kan döda oskyldiga människor. Köra på både barn, djur, äldre... Då kan man inte ha ett hjärta. Och har man det så är det gjort av is.

Jag önskar jag var i Stockholm nu. Kunna lägga blommor, krama de omkring och hjälpa på något sätt. Man vill göra mer än att tända ett ljus hemma och ha en tyst minut. Men det är vad jag kunnat göra härifrån ön.

Det finns så mycket mer jag vill skriva och säga. Men detta hat denna vidriga och äckliga människa försöker sprida omkring ska få oss att stå enade tillsammans. Vi ska inte behöva vara rädda för att gå ut, eller att detta ska kunna hända igen. Vi ska inte behöva vara rädda för att vistas på ställen där de är stora folksamlingar, för då kan man bli mördad. Det här ska bara inte få hända. Ändå är det många som inte är chockade över att det faktiskt hänt. Frågan var mer "när." Jag vet att jag själv sagt att jag tror det kommer hända något i Sverige. Eftersom systemet som varit inte varit bra.

Jag hoppas lagar ändras, jag hoppas det som bland annat Erik Nord uttryckt sig om ska bli verkställt. Jag hoppas de skyldiga skickas ut från Sverige, de har inte här att göra och ska inte få det bekvämt i vårt fängelse. Det finns inget annat än vrede mot den eller de skyldiga. Och sorg för dem vi förlorat.

De livs som stals glöms aldrig bort och jag ber för offrens familjer och de skadade.

Fortsätt sprida kärlek, och Stockholm - även om jag inte är hos er så är mina tankar det.

#prayforstockholm

//K

Likes

Comments

Hej på er,

nu är man hemkommen från fastlandet, och vilken bra resa det varit! Vi har verkligen shoppat loss kan man säga! Och min budget sprack...haha. Men var jättekul att besöka Ullared, väldigt stort och mycket saker! Vi gick ett par timmar två av dagarna, men vi missade säkert en del ändå. Vi åkte även b.la till Varberg och shoppade. :)

Vi bodde i stugor nära Ullared som var väldigt mysiga, och till ett kanonpris! Vid bodde vid "Kerstins stuga & villavagn." Här kommer en länk till hennes hemsida, där finns info, bilder samt priserna, ---> Kerstins stuga & villavagn.

På kvällarna när allt hade stängt slog vi oss ner och tog ett glas vin, snackade och njöt av lugnet. Man hade så ont i fötterna efter gått hela dagarna i affärer, så var skönt när man kunde slå sig ner efter en god bit mat och bara umgås och mysa. =)

Köpte bland annat en diktafon vid "NetOnNet" och vi körde en liten spökjakt under lördagskvällen, storstugan som vi bland annat hyrde berättade ägaren om att många som hyrt där inte känt sig ensamma. Så hon ville gärna att jag skulle göra en liten utredning där. Så det har jag gjort, och ska när jag ha tid sätta mig och kolla igenom allt. :)

Här nedan kommer en bild på en trött Mattias och en glad jag haha. ;) <3

Nu ska ni i alla fall få en Ullared Haul! En av sakerna jag köpt kan jag inte lägga ut nu, då det är en present till Marcus som snart fyller år. :)

Nu kör vi!

***

Laserpekare, kattleksak; 16.95:-

Veet beauty styler (smärtfri hårborttagning till bland annat ansikte, jag köpte den till ögonbrynen.) 199:-

Stekpanna; 69.95:-

Prydnads hand som jag köpte till Mattias då han tyckte den var cool; 49.95:- (fanns 3 olika varianter.)

Trädgårdsprydnad snigel; 89.95:-

Isadora mascara (tog fel, fick blå men skulle ha svart,) 99:-

Foundation Loreal true match; 119:-

Isadora face primer; 109:-

2 linnen; 59.95:-/styck

Underlägg var i Mattias vagn, och han har tyvärr kastat kvittot. Kommer ej ihåg pris. :)

Dreamies kattgodis; finns ej med på kvittot så är en sak som Mattias köpt till Cash. :)

Hundgodis träningsmix; 9.95:-

Kattgodis vitakraft; 5.95:-/styck

Hundlek bitring: 9.95:-

Hundlek ben; 12.95:-

Hundleksak blå; Finns ej med på kvittot. Men vi köpte den där så måste varit på Mattias kvitto som han slängt. :)

Kastrullen; Köpte Mattias, som slängt sitt kvitto, samma med tvålen. :)

Hundkoppel; 49.95:-

Hundhalsband; 49.95

2 hundskålar; 9.95:-/styck

Soapopular handdesinfektion; 12.95;-

Palmolive dusch; 12.95:-

Pensel förvaring smink; 29.95:-

Dam hipster; 39.95:-

Tandkräm; 12.95:-

Tandborstar; 7.95:-

Rexona roll on; 19.95:-

5-p sockor; 29.95:-

Elefanttavla som jag fick av Mattas, jättefin; 199:- <3

Bomberjacka grön; 299:-

Köpte även ett svart basic linne jag ej tagit kort på, kostade; 29.95:-

Diktafon från NetonNet; 299:-

Från Ginatricot köpte jag två plagg. :) Båda är i M och kostade;

Den gråa; 199:-

Svarta; 199:-

Älskar den affären! Hittade typ 10 plagg jag bara VILLE ha och som passade perfekt, men man är ju inte rik så valde dessa två att ta med hem. ^^ Den svarta passar perfekt till fest med. :)

Jeansen nedanför kommer från Cubus och tror de kostade 224:- eftersom de var 25% rabatt på alla jeans.

Linnet kommer från NewYorker och kostade; 99:-

Sedan har vi köpt lite smått, som hundbajspåsar, Morgan-chips, naturgodis, läsk, hundmat och Mattias har köpt saker till bilen, alkohol och annat smått & gott till sig. =)

Blev en perfekt resa och vi hade tur med boende, åt god mat var dag, fick handla hem det man behövde och fick tid att umgås med sin familj utan några måsten. <3

Nu när vinterkräksjukan börjar lägga sig och vi går mot sommaren så börjar min panik bli bättre. Hade min fobi som tagit över så illa dessa månader även varit till samma grad nu hade jag nog inte rest. Men nu på resan åt jag till och med buffe vilket jag aldrig gör. Och som jag blev dålig av sist då jag testade. Sedan drack jag en smoothie med hallon, vilket jag absolut inte gör annars heller - jag äter bara svenska hallon på sommaren egentligen. Så var jag i affärer, speciellt Ullared bland mycket folk & barn. Så tagit så många utmaningar på denna resa, känts jättebra! Enda jag vägrade var att äta på en restaurang i Oskarshamn, blev så dålig av maten där sist. Så jag och Mattias åkte till ett annat ställe, min familj valde att äta där ändå. Vilket dem sen ångrade. Trots det gått ett par år verkar den restaurangen ännu alltså inte gå att käka på. Väldigt glad jag tog beslutet att inte äta där. Var ändå nöjd med att jag klarat så många utmaningar. :)

Och nu ska jag även berätta att lille Abbe ligger under datorstolen, och Cash sitter i mitt knä. :D Vi hämtade Abbe idag och har gått så himla bra. =) Vi har busat, varit ute mycket och tanken var att han & Cash skulle nosa genom kompostgaller först. Men Cash hoppade över det då nyfikenheten tog över och det var inga problem för dem att mötas. :) Abbe följer mig vart jag än går. Väldigt pussig, mysig och busig valp. :) Nu är vi 4 i vår familj. Välkommen Abbe. <3

Dags att gå ut med Abbe, sen försöka få lite sömn. :) Hörs snart igen!

Kramar,

//K

Likes

Comments

Hallå där!

Jag är så glad och pirrig i hela kroppen! Mycket roligt som händer nu! Imorgon är bland annat min första intro-dag på nya jobbet! Lite nervös men kommer nog gå bra, det blir ett helt nytt jobb för mig och mycket nya erfarenheter. Spännande!

Sedan har jag börjat min packning inför Ullared då vi åker på torsdag! Eftersom jag jobbar till 16.00 imorgon så började jag packa lite idag, och så har jag tvättat alla kläder som behövdes. :) Skall bli sååå roligt att åka dit med familjen & pojkvännen, shoppa, åka på paranormala undersökningar, umgås och bara ha de mysigt och bra. <3

Sen har vi något att se fram emot när vi kommer hem! Jag & Mattias kommer hämta vår nya familjemedlem nästa vecka! Vi har blivit med valp. ;) Det är en pomeranian/chihuahua, är 95 % pomeranian och 5 % chihuahua. :) Han kallas Abbe och vi har bestämt oss för att behålla det namnet på honom eftersom vi tycker det passar, och så är det ett charmigt namn. Vi fick träffa detta charmtroll i söndags och mitt hjärta smälte direkt. Det kändes rätt och det första jag fick när han kom i min famn, var en puss. :) <3

Vi skulle köpa en valp eventuellt från denna kull, men när Irre (som vi köpt valpen av) skrev i december till mig förra året att kullen kommit så hade jag inte sett meddelandet. Såg inte de förrän i jan-feb om jag minns rätt. Så när jag väl svarade så var alla sålda. Sen hörde Irre av sig häromdagen och berättade att Abbe fanns kvar. Då kändes det som att de var meningen, men det kom så plötsligt men vi har löst allt med Irre på ett så bra sätt. Och vi kan hämta Abbe och ta med honom hem efter resan. Så vi hämtar honom på måndag eller tisdag är tanken. Vi ska fixa en egen plats till honom här hemma och sedan gömma lite kablar. ;) Vi kommer även köpa grind på Ullared till trappen. :) Vi hoppas nu att det ska gå bra med Cash och vi kommer skämma bort Cash rejält med mys & godsaker också så han inte känner sig bortglömd. För vi blir ju 4 i familjen nu och alla ska få lika mycket kärlek. Även karln min. ;) Haha. Kommer foton på Abbe nedanför som Irre tagit och skickat! :)

Nu ska jag fortsätta packa & tvätta. Även hunnit lägga ut den nya videon från mini-spökjakten i söndags. Vi besökte åter Galgberget samt Stenkumla avrättningsplats. Videon hittar ni på min sida på Facebook "Hemsökta platser på Gotland." :)

Trevlig kväll.

XOXO,

//K

Likes

Comments

Hallå allihopa!

Hoppas ni har det bra, själv har jag sån värk i mina armar efter vi räfsade hela vår trädgård igår haha. Vi höll på från klockan ett på dagen, utan paus, till sex på kvällen - var sååå skönt när vi var färdiga! Då blev det tacos och mys framför tv:n. Får se vad kvällen har att erbjuda idag! :) Jag längtar så mycket till Ullareds-resan nu! Så vill bara att dagarna ska gå fort!

Idag tänkte jag i alla fall köra en "Girlfriend tag", har lovat att göra en sådan också eftersom vi kört en "Boyfriend tag." =) Så nu är det jag som ska svara på frågor om Mattias & vårat förhållande, och så får han sedan se om jag svarat rätt. :) Spännande! Nu kör vi tycker jag! :)

GIRLFRIEND TAG LIST!

* Första intrycket av honom;

Snäll, trevlig, charmig och snygg. ;)

* Berätta något om honom de flesta inte vet;

Han hatar verkligen skräckfilmer.

* Hur går han klädd hemma?

I mjukisbyxor och T-shirt. :)

* Vad kan han hålla på med i flera timmar?

Spela LOL, meka med bilen eller se serie med mig. :)

* Nämn något du brukar göra som han inte tycker om;

När jag snor hans täcke i sömnen, eller när jag stänger av fläkten för jag tycker det är kallt och han tycker det är varmt. Och när jag inte tar bort disken efter mig. xD

* Vad är hans sämsta egenskap;

Hans morgonhumör. Oftast när han vaknar är allt jobbigt och skit, och han är irriterad på allt. Men sen tar han sitt kaffe, och sin cigg eller en prilla, då är livet underbart igen haha.

* Vad skulle han kunna äta varje dag:

Kött. Han älskar kött. Kebab eller en bra stek, det älskar han.

* Vad skulle han kunna dricka varje dag;

Kaffe, och det gör han varje dag hur ont i magen han än får av det. Sen läsk också. :)

* Vilken mat tycker han om/inte om;

Han älskar grillat, kebab, kyckling och fläsk samt min köttfärssås och mina stuvade makaroner. :D Han tycker inte om lutfisk. :)

* Vad ser han på tv när han sitter framför den;

Fast and Loud, Misfit garage

* Vad är han rädd för;

Skräckfilmer och det paranormala

* Har han tatueringar;

Ja, två stycken. :)

* Vem är hans bästa vän;

Johannes :)

* Vilken är din partners favoritbit i godispåsen;

De sura godisarna. Jag brukar köpa påsen "Gott & blandat sur" och han älskar dem röda och gula i den. Jag älskar svamparna och de runda. :D Så är perfekt att dela på. :)

* Vad för godis ogillar han;

Han hatar lakrits. Och äter gärna inte choklad.

* Hur började er relation;

Jag dissade honom två gånger när han ville med mig hem och sova efter krogen. xD Den tredje gången på förfesten började han prata om att han ville bjuda mig på dejt. Och jag svarade att de fick han ta och göra nykter. xD Den kvällen lät jag han åka med mig hem, var samma kväll vi kysste varann för första gången, för min kropp, min hjärna och mitt hjärta inte hade nå motstånd kvar längre haha. Så efter lite tjat från hans sida än en gång i bilen sa jag okej. Dagen efter så trodde jag att han skulle glömt dejten men nej då. Han frågade efter en dejt igen, och jag svarade ja. :) Ja, sen började vi dejta och det kändes rätt liksom, vi hade klickat så bra från samma stund vi la ögonen på varann. :)

* Nämn fem saker han tycker om med dig;

Han tycker om att jag är ärlig, omtänksam, rolig, att jag kan laga mat (vilket jag äntligen blivit bra på ;), och så tycker han jag är attraktiv. :)

* Känner du på samma sätt nu som du kände för din partner i början av relationen;

Ja det gör jag, om inte mer. Älskar honom verkligen. =)

Vad är det bästa med att han är din pojkvän?

Att han får mig att må bra, får mig att känna mig älskad & trygg och även får mig att känna mig som den vackraste och snyggaste tjejen på jorden. Och att jag får en framtid med denna man. :)

***

Så hörrni, nu har karln varit här och gått igenom svaren och tyckte alla stämde bra. :) Dock säger han att jag slutat sno hans täcke i sömnen nu så det är ju jättebra. Men minns för några veckor sedan då jag kastat mitt täcke på golvet och tagit hans istället haha.

Nu ska jag laga lasagne och så får vi se vad resten av kvällen har att erbjuda. :)

Trevlig lördag på er alla,

sköt om er,

kram,

//K

Ps. Lägger ut en bild på oss som jag kanske lagt ut innan men tycker fotot är så fint. :) <3

Likes

Comments

Tjabba, Tjena, Hallå!

Nu har 3 företag hört av sig om jobb och var vid alla dessa 3 förra veckan på intervju. Jag var lite nervös eftersom jag aldrig behövt gå på intervju förut, har haft mitt jobb som undersköterska i flera år. Men nervositeten släppte ganska snabbt när man väl satt där, jag tänkte att det viktigaste är att vara sig själv, och vill dem ha en så är det jättekul och vill dem inte så är det också okej. Allt har sin mening. :) Men nu har jag fått svar från dessa 3 platser och tackat ja till en av platserna. =) Och det känns som helt rätt beslut. :) Hoppas på att kunna börja ganska snart. :)

Ni får hålla ut en liten stund till, sen ska jag berätta vart det är, för er på bloggen. Ni som är för nyfikna för vänta får skicka ett pm så får jag berätta där. =)

Vi ska strax iväg till min ena storebror och fira att han fyller 32 år idag! Ska köpa med nå gott till honom. :) Senare ikväll ska vi på en mini-spökjakt, jag & Mattias. Vi ska till en skeppssättning, där man tror det ska finnas gravar med. Då det sägs att det ofta finns vid skeppssättningar. Vi var där under tidig kväll häromdan och fick med orber på bild, samt svar på Ghost-Radion. Så vi ska undersöka platsen senare ikväll igen och se om vi får med något denna gång med. =)

Igår la jag ut en video på min sida på Facebook "Hemsökta platser på Gotland," där våra Echovox-sessioner från hemma finns med samt text på det vi tycker oss höra. Vi har upplevt saker här som vi inte kan förklara och ville därför se om vi kunde få kontakt. Vilket vi upplever att vi fått, vi har valt att inte ta mer kontakt här hemma, för vi vill inte göra det värre. Så jag ville dela med mig av det vi fick via Exhovox, så kika in på sidan om ni vill se. Vi kommer inte köra mer här hemma, men ikväll ska vi som sagt till ett annat ställe här i Havdhem och se om vi lyckas fånga aktivitet som kan uppfattas som paranormal. =)

Allt om våra spökjakter och hemsökta platser på Gotland hittar ni i tidigare inlägg i min blogg. Skrevs ganska nyligen. Ni hittar dem även på min sida på Facebook, som ni kan söka på. :)

Nu ska vi dra till bror min.

Ha det toppen!

Massa kramar,

//K

Likes

Comments

Hallå där,

vad kul med så stort intresse för våra spökjakter, där vi fångar aktivitet som kan uppfattas som paranormal. 👻 Men idag kommer jag skriva om något helt annat än andar och orber. ;) Men för er som vill in och läsa om våra spökjakter så hittar ni dem här; Spökjakt 1 och Spökjakt 2. Och vill även påminna om min sida på Facebook "Hemsökta platser på Gotland," där ni kan hitta klipp från våra spökjakter, bilder samt info. :) Länk till den ---> Hemsökta platser på Gotland.

***

Igår så fyllde min älskade mamma 60 år!!! Så det skulle såklart firas! Jag hade bokat bord för oss alla på den nya restaurangen i Hemse, "Redners," och vi möttes upp där igår vid 19 på kvällen. Supergod mat! Så där kommer man nog sätta sig fler gånger för att käka, eller bara ta en drink eller cider någon lördagskväll. :) Eftersom det inte fanns nå kötträtter ännu så tog de flesta pizza eller hamburgartallriken. Mamma tog strömming. :)

Efter middagen så drog vi alla hem till mig, mamma hade tagit med sig chokladtårta, grädde, glass, bär & läsk. Vi mumsade i oss och pratade på. :) Mamma öppnade även presenterna som Mattias och jag köpt till henne, av Mattias fick hon en karaff. Av mig fick hon två muggar. En lite rolig där det stod någon kul text och så en mugg med blå hjärtan och ränder. Passade henne då hennes favoritfärg är blå. :) Ullareds-resan blir den stora presenten till henne från oss barn. :)

En perfekt kväll igår och nu längtar vi alla till Ullared! Sandra med familj samt Erika & Marcus har varit där innan men för oss andra blir det första gången. :) Vi har hyrt 2 stugor som vi kommer sova i, Mamma och Uffa sover i en stuga med Sandra & hennes familj. Sedan blir det Erika, Marcus, jag och Mattias i andra stugan. =) Vi kommer spendera två dagar där, nog svårt att gå igenom hela varuhuset på en dag kan jag tänka mig. :) Har satt en budget på 2000-2500 och Mattias har sin på 2500. Det viktiga för mig är att ha pengar kvar när man kommer hem som ska räcka för hela nästa månad. Mattias, Marcus och Uffa fyller år i april! :O Så ska inhandlas presenter till dem med. :) Kanske hittar något väl på Ullared. ;)

Jonas, min storebror fyller 32 på tisdag, så då ska vi dit och fira honom. =) Mycket födelsedagar nu, längtar redan efter min, ehehe. ;)

Nu ska jag ut i det fina vädret och vi hörs snart igen! :)

Ha det bra,

kram,

//K

Likes

Comments

Hej Hej,
igår kom vi hem sju på morgonen och Mattias hade besök av Jesper på förmiddagen, jag själv vaknade vid elva ungefär och gick igenom alla bilder vi tagit från spökjakten och lyssnade även igenom våra inspelningar. Är det något vi alla är överens om så är det att vi fick mycket aktivitet. Bra kontakt via Ghost-Radion som vi använde för första gången, samma Laxton använder. EMF-mätaren, som jag köpt via Laxtons sida, gav fullt utslag på vissa platser. Speciellt vid Galgberget. Det som skedde där och efter kommer vi nog aldrig glömma...
Vi har även fått med saker på kameran, som jag ringat in. Jag kan som sagt inte lägga upp videos här - vill ni se dem så får ni besöka denna sida jag har; ----> HÄR hittar ni den. Heter "Hemsökta platser på Gotland" på Facebook.

De vi filmat kommer ut senare ikväll, har ännu en jag ska kolla igenom. Och har en annan som är färdig, en Echovox session.

Men nu kommer jag berätta om platserna vi besökte, vad för aktivitet vi fick på platserna och även lägga upp bilder! Vill bara påpeka att jag alltid tryckte på inspelning då vi körde Ghost-Radio men så fort vi fick närvaro stoppades inspelningen och det gick inte att trycka på den knappen. Det borde gå att spela in även vid kontakt tycker jag, så är något jag måste kolla upp till nästa gång. Om det faktiskt inte går, eller om jag glömt någon inställning. Och vi kalibrerade alltid till 100 procent innan vi försökte kommunicera med andarna. Eftersom man måste göra det med Ghost- Radio. Men nu kör vi!

Första platsen vi besökte var Garda ödehus.

Detta hus har vi fått som ett tips att åka till, jag & Mattias drog dit själva i lördagskväll innan vi skulle hämta upp de andra. Eftersom vi var osäkra på om det var rätt hus så knackade vi på hos grannen först. Ödehus eller inte så berättade hon att ägaren inte varit där på flera år, och att man skulle vara försiktig med att gå in eftersom huset är i dåligt skick. Hon sa även att hennes man som är där och pysslar ibland kunde ha gått med oss in, även hon, men dem stod mitt i matlagningen. Riktigt synd, för hade varit kul att se lite av insidan.

Vi tog fram EMF-mätaren samt kameran för att se om vi skulle få utslag eller få något på bild. Då vi kommer till baksidan ser vi ett borttaget fönster, innanför verkar källaren vara. Jag satte mig vid fönstret och försökte få kontakt med EMF-mätaren, frågade även om någon där vill komma och kommunicera med oss, men vi fick inget svar. Så vi fortsatte gå mot framsidan igen längs den andra väggen och helt plötsligt gav mätaren utslag. Och när vi gick var det som att någon följde efter oss. Den visade 3 pluppar av 5. Vi tog efter en liten stund fram mobilen och filmade, men såg efter så inte mobilen gav utslag. Vilket den måste vara väldigt nära för att göra. Vi valde att gå tillbaka till fönstret då jag misstänkte att jag faktiskt fick kontakt med någon där och att den sedan valt att följa oss. Väl vid fönstret frågade jag efter närvaro och om personen kunde komma närmare och gå upp till max på mätaren, vilket gjorde att mätaren flimrade till högsta. Efter hörde vi ett tydligt ljud bakom oss, lät som fotsteg i snön. Vi tackade då för att den valt att kommunicera med oss, och valde att åka vidare. Vi skulle egentligen även kört Ghost-Radio eller Echovox på platsen, men vi blev så fascinerade av kontakten via EMF-mätaren så vi glömde totalt bort det. När vi slutade filma och gick mot bilen så visade mätaren utslag igen på 3 pluppar, tills vi kom till självaste vägen. Känslan vid Garda ödehus - att någon var glad för besöket och vandrade med oss runt huset.

Bilder nedan. Kommentera gärna om ni kan se kvinnan jag tycker mig se i ett fönster. Ringat in. :)

Nästa plats efter vi hämtade upp Erika samt Kevin blev Bara ödekyrka. Här fick vi inga utslag på EMF-mätaren men Ghost-Radio visade närvaro och vi fick kontakt med en man. Vissa svar stämde in till platsen, gjort röd prick vid svaren vi fick, se bild nedan.

Kevins ficklampa började, efter vi fått kontakt då vi gått upp för en stentrapp, att flacka och slockna av sig själv. Varför vi uppmärksammade detta var för att den inte krånglade innan eller väl i bilen, och inte heller på resten av spökjakten efter denna plats. Körde även Echovox där och vi filmade samtidigt. Jag har lagt in text där jag tycker att någon svarar, och vad det hörs som den svarar. Videon kommer postas på min sida på fb senare ikväll, som ni hittar länk till högre upp.

Som sagt kommentera gärna om ni hör samma eller något helt annat. Eller mer. Jag och Mattias kan ibland tycka att vi hör olika saker när vi lyssnar av, så vi är alltid noga med att lyssna flera gånger, både med förhöjd volym och slowmotion.

Orden vi får via Ghost-Radio på denna plats är; Ser, dropparna, övergående, stenar, gräv, för mycket, dröm, äktenskap, grupp, ringen.

Vi begav oss vidare mot Takstaine Gård.

Tråkigt nog får man inte längre gå mot husets dörr då det nu är staket där. Vi har tidigare vid knackning på den dörren kunnat höra tunga fotsteg nerför en trappa. Detta har vi hört att även andra fått uppleva.

EMF-mätaren gav inget utslag på där vi befann oss. Jag försökte kommunicera vid staketet, mot framsidan, men jag fick inget svar på Ghost-Radion, hördes dock ett läte som vi inte kunde urskilja vad det var eller om vi inbillat oss. Backade och tog kort för att sedan när jag kom hem se 3 orber vid staketet. Väl i bilen försökte Kevin kommunicera med Ghost-Radion och även denna gång är det endast han som får svar, sist var det med Echovox. Jag körde innan vi åkte därifrån en Echovox session ett par minuter men fick inget svar alls på någon fråga. Den person som var där denna sena lördagskväll ville endast prata med män och valde Kevin. Den sa "män" två gånger till oss. Nedan kommer sessionenGhost-Radion samt bilder vi fick. Orden var; Män, förbannelse, upplösningen, diamant, konstgjord, apparat, hålla eller hälla, säckar, ditt, var inte, pilarna, skrik, vaken, till dem, vila.

Platsen vi åkte till efter är en plats vi fick aktivitet på senaste gången. Ganns ödekyrka. Men vi visste inte på vägen dit att vi skulle mötas av en kvinna som inte ville ha oss där. Kanske var det samma kvinna som vi mötte denna gång, som tände alla lysen i bilen sist, trots låst bil?

Väl där så hittar vi en dörr med hasp på som vi inte märkte vid den tidigare spökjakten. Så vi gick in och det slog en isande kyla emot oss. Det var kallar inuti ödekyrkan än utanför, speciellt i mitten vid en rund stor sten. Vi tog på Ghost-Radio och fick närvaro ganska snabbt, vilket man hör via ett ljud samt att ett lyse går igång. En kvinnoröst svarade "Kväva." Jag kände då som att jag fick svårt att andas, som att någon höll om min hals. Jag berättade det för de andra, men de trodde inte mig riktigt. Men det försvann efter bara ett par sekunder. Men jag minns att jag bara stannade upp, och undrade om hon blivit kvävd, och att jag fick känna en kort känsla av hur hon hade känt det. Efter sa hon "Stationen." Så jag frågade om det varit en station där förr i tiden, svaret tillbaks blev "Var inte." Efter kommer ordet "Rasar." Och det har ju en del av kyrkan gjort. Men om det var det hon menade vet jag inte. Sedan får vi "Oemotståndlig" och "Klara." Efter hon sagt "klara" undrade jag vad hon menade, vad är klart? Eller är det hennes namn som vi precis hade frågat efter? Jag frågade om hon ville att vi skulle gå. Svaret blev "Bilen." Strax efter så hörde vi alla ett tydligt ljud bakom oss, som något drogs mot stenarna.

Det gav oss alla rysningar, vi tackade för svar och valde att gå ut. När vi kom ut från kyrkan var det samma kyla som innan, inte den frusna kyla som slagit emot oss med sådan kraft inne i ödekyrkan. När vi kom till bilen såg vi en liten lampa tänd framme. Mattias hade släckt och låst innan igen precis som förra gången. Vi insåg att vi definitivt inte var själva där.

Innan vi skulle köra iväg ville jag ta kort för att se om jag fick med något på bild. Vilket jag fick! Då bestämde vi oss för att även försöka få en sista kontakt via Ghost-Radio eftersom det verkade finnas närvaro som följt oss till grindarna. Kevin frågade "Är du kvar med oss?" Då dog mobilen, trots batteri.

Först ser man en orb på bild och det känns som kvinnan, men när jag sedan tar fler bilder så kan man se hur många orber som uppenbarat sig.

Vi bestämde oss då för att lämna. Någon eller något finns kvar på denna plats. Det är säkert.

Elinghems ödekyrka som vi även besökte såg kuslig ut, och det fanns ingen parkering så vi gick dit för att undersöka men kände inte av så mycket väl på plats. Vi fick närvaro och kontakt med en man här men alla svar vi fick var otydliga och kunde då inte läsas av på skärmen. Fick inte heller något speciellt på bild. Men såhär såg det ut där. :)

Vi åkte därifrån vidare mot Visby för att besöka Galgberget, jag hade stora förhoppningar på att EMF-mätaren skulle ge utslag eftersom det är en plats man använde för att avrätta folk. Dem hängdes mellan pelarna där det förr fanns träbjälkar med krokar i samt rep. Men jag anade inte att det var mer än så vi skulle få med oss därifrån...

Jag slog på EMF-mätaren i bilen och vi började gå mot Galgberget, inga utslag på vägen dit, men när vi väl var precis vid öppningen så började mätaren gå igång för fullt, gick upp till max, och helt plötsligt kände jag något som rörde vid min hals. Jag fick lite panik och frågade Mattias om något kröp på mig. Men han såg ingenting. Känslan av att något rörde mig var så stark. Vi gick in i mitten och satte på Ghost-Radion eftersom mätaren gick varm. Vi fick närvaro och kontakt direkt! Vi frågade vad som hade hänt och vem som var där. Personen svarade "Mördad." Sedan fick vi "Böner." Och efter en liten stund; "För mycket." Svaren var tydliga men ändå kom det inte fram på konversationsplattan på appen. Och vi fick endast svar när vi inte filmade sessionen. Svaren efter dessa 3 ord är mer otydliga. Mattias fick även på denna plats se en orb när han vände sig om. Mätaren gick på antingen max eller upp till 3-4 hela tiden. Erika mådde illa på denna plats och jag fick ont i magen. Vi alla kände oss iakttagna. Vi hade som sagt även koll på att det inte var något annat som påverkade mätaren, och det var det inte. Och påpekar igen att man måste vara väldigt nära med mätaren vid exempelvis en mobil eller kaffebryggare för att den ska ge utslag.

Vi tackade för att någon svarat oss och velat kommunicera, sedan började vi gå mot bilen. Men någon gick efter. Eller fick vi med oss en del av energin?

Väl i bilen hade vi ännu utslag och den gick endast neråt ju längre vi kom därifrån. Vi hade även kollat innan att bilen ej påverkade mätaren. Men vi insåg att något följt efter då mätaren lugnade sig ju längre vi kom ifrån. Vi drog mot Högklint en sväng efter Galgberget. När vi kom tillbaka till bilen efter vandrat en stund på Högklint fick vi närvaro på Ghost-Radion och min EMF-mätaren gick igång igen. Jag frågade om personen från Galgberget fortfarande var kvar, svaret vi fick var "Djävul." Vi alla satte oss i bilen direkt och ville åka därifrån. Vi var väldigt uppskärrade. Innan jag hann stänga av Ghost-Radion fick vi även svaret "Dödlig."

När vi körde iväg så säger Erika och Kevin samtidigt hur det känns som något tynger ner deras huvud, och jag mådde väldigt illa och det gjorde även dem. Det är inte förrän vi nästan är i Stenkumla som vi alla samtidigt säger att det börjar släppa. Och det var lite häftigt att alla sa det samtidigt, för det bekräftade nästan ännu mer att något hade följt med oss. Eftersom de kom samtidigt för alla och släppte samtidigt. Det var en skrämmande upplevelse som vi aldrig kommer glömma.

Vi åkte till Avrättningsplatsen i Stenkumla. Vi var ännu ganska uppjagade efter Galgberget och var osäkra på om vi faktiskt skulle besöka detta ställe då samma sak kunde hända. Men vi tog beslutet att gå dit en stund för att se om man kunde få kontakt. Var första gången nämligen vi besökte avrättningsplatsen. Vid korset fick vi svagt utslag på EMF-mätaren och det var ganska lugnt tills jag frågade efter Conrad Tector som var den sista där att bli avrättad offentligt. Han var en rånare och en mördare. Han avrättades den 18 maj 1876.

Vid frågan om han fanns på plats så hörde vi alla ett tydligt ljud inifrån skogen, lät ganska högt. Lät som först ett gnissel och sen ett bom. Efter varit så modiga hela kvällen så sprang jag, Erika och Mattias till bilen. Jag tror liksom att efter precis varit med om allt vid Galgberget så var vi ännu så uppskärrade och rädda. Kevin dock var jättemodig och gick lugnt efter till bilen, där vi fick mer utslag. Kevin ville gå tillbaka till korset och mätaren gav då 3 pluppar i utslag av 5. Ingen kontakt på Echovox eller Ghost-Radio. Men när Kevin kommer tillbaka till bilen ger mätaren fullt utslag innan den blir lugn. Vi valde att åka därifrån.

Vi besökte även Roma kloster men där fick vi ingen aktivitet. Vänge skogen besökte vi inte, tanken var att vi skulle göra det, men osäker på om man får åka in där efter branden som varit. Vi tänkte även på att åka till Tingstäde fortet men vi valde att avstå det denna gång. Då jag och Erika hatar att gå igenom alla taggtrådar, ifall man får panik. Och eftersom inget hände vid Kalkbruksmuseumet vid Bläse sist så åkte vi inte dit heller. Men vi fick uppleva mycket på dessa 7 platser vi besökte. Jag väntar ännu på svar från Katthamra gård om övernattning där, då man får boka per natt vid lågsäsong. Och vi har även nu fått tips på ställen man kan åka till på fastlandet som ligger nära Ullared. Eftersom vi ska till Gekås i slutet av mars. Fagereds Sanatorium är en av platserna vi fått som tips. Även fått nummer dit, så ska ringa och kolla om vi kan få komma in och titta och använda våra kommunikationsverktyg. :) Har redan ett nytt verktyg som jag spanat på och gärna vill köpa från Laxtons sida, och det är en Rem-pod. :)

För er som vill läsa om vår förra spökjakt så hittar ni länken HÄR.

Jag kommer posta detta inlägg nu och sedan kommer man kunna hitta videos på min sida på Facebook som sagt. Kommer lägga ut det senare ikväll, då jag ännu har ett klipp att gå igenom. Så blir en eller 2 videos.

Som sagt kommentera gärna och har ni något ställe ni tycker man ska besöka, berätta gärna! Tips tas tacksamt emot. :)

Kan även berätta innan jag avslutar att min storasyster har haft funderingar på om de spökar vid dem. Min systerdotter Saga har väldigt svårt för toaletten uppe och vill alltid ha dörren stängd. Sedan kan dem ha fångat två orber på bild i hallen, men de var osäkra på om kameran va trasig eller inte. Så eftersom ingen var hemma och vi ändå skulle släppa av Kevin så körde vi en Ghost-Radio där. Vi gick runt i lägenheten, och uppe vid toaletten försökte jag kommunicera och få svar, men ingenting. Men precis när jag tog sista trappsteget på väg ner fick jag närvaro. Och det kändes som någon stod ett par trappsteg upp. Vi valde att gå in i köket alla 3 och jag ställde frågor. Efter fått svaren; Knivarna, bunden, tiden, flacka, enkla och begravd så bad jag personen göra ett ljud så vi vet att den faktiskt är där. Då var det något som skrämde till kaninen ute i hallen som suttit lugn hela tiden. Jag gick ut till kaninen och rösten svarade "blockerade," och "oändlighet." Jag stod kvar i hallen och frågade vart personen befann sig. Svaret blev; "kommer upp," "er." Strax efter hördes en duns precis bredvid mig, kaninen sprang och gömde sig och jag sprang in i köket. "Häst" och "Husen" får vi efter innan vi tappar närvaron.

Jaktknivar och hästleksaker ligger inne i ett litet rum nere i deras hall. Vi pratade om tid då den säger tiden. När den säger kommer upp, er, så känns det som att den säger att den ska komma upp till oss. Och de var strax därefter ljudet kom. Kändes som den varit i rummet där nere och berättade om sakerna där, och sedan kom upp till oss. Men det fanns känslan av en till person, den som följt ner från övervåningen. Om det spökar eller inte, Kevin ville i alla fall med och sova hos Erika och inte vara själv hemma.

Tror ni att ni har nå spöken hemma så får vi väl komma förbi och undersöka. ;)

Nu ska jag avsluta men hoppas ni tyckt detta varit spännande och som sagt kommentera gärna. :)

Ta hand om er.

Kram,

//K

Likes

Comments

Hallå Hallå,

vaknade för en stund sen och klockan är lite över sex på morgonen. Tror det var Cash som väckte mig, hörde bara en stor duns utanför sovrummet. Mattias är nog snart hemma från jobbet, så kommer säkert somna om när vi krupit ner under täcket. :)

Kan berätta att jag hade en så härlig helg förra veckan, jag och Mattias åkte in till Visby den lördagen och träffade Gustav som jag inte träffat på ett tag. :) Sist var nog på min födelsedagsfest, så vi sågs upp, tog ett par drinkar och snackade minnen och allt mellan himmel & jord. Blev en rolig och mysig kväll med honom och Mattias. =) Planen var att vi skulle till Hammer eftersom det hade haft öppet dagen innan, men det var stängt, så vi drog till "Bad Wolf BBQ." Vilket trevligt ställe att sätta sig och ta en drink på. :) Bartendern var ju bara för rolig också haha. Även väldigt trevlig. :) Så blir definitivt fler besök dit, antingen för att käka eller bara ta en cider och snacka lite skit med vänner. :)

Dagen efter, alltså på söndagen, blev det en dag hemma hos mamma och Uffa, mamma bjöd på söndagsstek. Även Sandra med familj kom dit samt Erika & Marcus. Vi satt kvar efter maten en stund och pratade om resan till Ullared som sker i sluter av mars. :) Skall bli jättekul, varje tisdag ser vi alltid Ullared-avsnitten som går. Älskar Gunnel och Maritta, världens coolaste systrar haha. Tror det kommer vara jag och Erika en dag. :D

På tal om min syster så kom hon och Marcus faktiskt förbi igår, lite sådär spontant och såg "Ullared" med oss, även "Ung och bortskämd." Så blev en mys-tisdag igår med lite gott och tv-tittande. =)

Jag kommer nog skriva en lista på saker jag vill och behöver köpa på Ullared, sen ha en budget och förhoppningsvis hålla mig till den. ;) En sak på min och Mattias gemensamma lista är att köpa en grill. :) Sen kommer jag definitivt shoppa kläder!

Nu hoppas jag bara på att vi får fint väder då resan är, trodde våren var på ingång men istället har vi fått storm och snö. Jag längtar efter sommaren nu!

Tanken är spökjakt på lördag, så vi får se om vädret är okej för det. Igår skaffade jag Ghost Radio, samma som Laxton använder. Den ger utslag med ljud och ljus vid närvaro. Även text kommer fram på de svar man får, om de är tydliga. Så ska bli spännande att använda den, då Laxton får mycket bra och tydliga svar från den oftast. Hoppas nu även på att EMF-mätaren ska dyka upp innan helgen. Står ännu efter helgen att den är kvar i Stockholm. Så bara att vänta och se, men hoppas hoppas. =)

Hörs snart igen, ska försöka somna om. :)

XOXO,

//K

Likes

Comments