Hej,

hoppas ni haft en bra helg! :) Jag sitter nu vid mamma och Uffa, dem ska bjuda oss på våfflor. Mumsigt! Erika & Marcus är här också med deras hund Molly som fyllde 2 år igår, så tagit med lite godis till henne att tugga på. :)

Jag brukar inte ha med datorn till mamma men jag satt sent igår och redigerade en Echovox session som jag spelat in hemma efter vi hört ljud igen. Programmet jag laddat ner är toppen! Man kan köra i slowmotion och ha en väldigt hög volym för höra tydligare. Så både sparat inspelningar med högt ljud och lagt in text på det jag tycker dem svarar, sen gjort likadant men i slowmotion. Jag har kollat om jag kan lägga upp detta på bloggen men det gick inte, filen är stor och går inte heller att skicka via messenger. Men går att ladda upp på Facebook dock. Så ska se om jag kan dela den till nästa spökjakt som är tänkt på lördag, antingen här om det går att lösa eller på Facebook. :) Så nu har jag med datorn för visa min familj denna session vi körde igår natt. :) Här kommer en bild från förra lördagen då vi var på spökjakt samt en bild på Echovox. :)

Varit ett par jobbiga dagar hemma då Mattias kanske tog med sig vks hem i fredags. Svalt vitpepparkorn i två dagar och blir nog att ta ikväll med för att känna mig på säkra sidan ifall att. Ingen aning om det faktiskt funkar, men verkar vara mycket positiva resultat från dem som testat, så skadar aldrig att försöka. :) Detta är min största rädsla, att bli smittad av vks men Mattias har inte blivit dålig än och det har gått mer än 48 timmar nu, så är jätteskönt! Och borde ju ta bort min oro. Men min fobi funkar ju tyvärr så att jag nojjar i flera dagar innan jag vågar tänka på att läget är lugnt för mig och att jag klarat mig. När kvällen kommer så smyger oftast paniken på, när natten kommer så är det som värst. Jag har läst att kräktimmen är under en speciell tid på natten så vågar aldrig somna nu för tiden förrän den timmen är över. Nu kan man ju göra det när som, men under den timmen är jag som räddast. Jag ska försöka få hjälp med min fobi nu så snabbt som möjligt för jag orkar inte ha det såhär längre och min familj, speciellt mamma märker hur sämre jag blivit i min fobi. Men tror att skillnaden på detta vinterhalvår från förra är att denna gång har det skrivits mycket i sociala medier och tidningar om vks. Att det brutit ut värre i år.

Men vitpepparkorn ikväll igen och så hoppas jag på det bästa!

Nu ska jag umgås med familjen och försöka tänka på annat än detta! =)

Ha en bra söndag allihopa!

Kram,

//K

<3

Likes

Comments

Hallå allihopa!

Vilken härlig och stor respons jag fått från mitt senaste inlägg om våran spökjakt där vi använde oss utav Echovox! Just nu när jag skriver har inlägget över 680 läsare och 62 gillningar! För er som inte läst inlägget så hittar ni det HÄR. :) Där berättar jag om våran spökjakt i lördags, om Echovox fungerade eller inte, varför jag aldrig vill tillbaka till Kyllaj Barnhem och så bilder från tidigare spökjakter. =)

Tack för alla kommentarer här och på facebook. Även för dem som skrivit på chatten. Jättekul att ni berättar om det ni kan se på bilderna! =)

Våra planer var att åka igen till sommaren på spökjakt eftersom det är varmare väder. Men nu är vi taggade på att dra dit snart igen! Hade tänkt fota nästa gång med en kamera jag använt vid tidigare spökjakter, försöka få tydlig kontakt med Exhovox samt så hoppas jag snart kunna köpa en EMF mätare från Laxtons sida, en sådan som de använder. =)

Jag har nu även lånat hem boken "Spökplatser på Gotland" av Ulf Palmenfelt, så där finns många tips på ställen man kan åka till. Även fått 3 tips om platser som inte finns med i boken. Spännande!

***

Som ni märker är jag väldigt intresserad av det övernaturliga och tror på det. Men efter det som hände i pappas hus så skulle det vara svårt att inte tro på spöken. Tänkte berätta om det i förra inlägget men det blev så långt, så ska förklara lite nu vad som faktiskt skedde i det där huset.

Jag kommer ihåg att när de flyttade dit och jag skulle se rummen så var det ett som luktade så mycket rök. Och rummet gav mig obehagliga känslor direkt. Men jag hade aldrig upplevt nå spökligt innan så jag tänkte inte så mycket på det. Mest att jag kände att jag inte ville befinna mig där inne. Men i det rummet kom jag och Mikaela, som var min bonussyster, att få sova i. Jag kommer aldrig glömma den natten när jag hörde fotsteg från korridoren mot vårat sovrum. Jag drog då snabbt täcket över huvudet, sedan hörde jag fotstegen fortsätta in i rummet, när jag kikade så såg jag en svart manlig skugga stå lutad över Mikaelas säng. Jag minns att jag drog täcket över huvudet igen och hörde tunga fotsteg mot min säng. Sedan blev det alldeles tyst. Jag kände mig iakttagen och i min rädsla så försökte jag vara så tyst som möjligt och låtsats att jag inte sett denne man. Jag vet inte hur länge jag låg så men tillslut kom morgonen och jag vågade ta bort täcket.

En annan sak som hände i det rummet var när pappa och min dåvarande styvmamma var själva hemma och båda var på nedervåningen. När de hörde något uppifrån gick de för att kolla. Pappa skulle se in i rummet men dörren gick inte att få upp. De beskriver de som att någon tryckte på inifrån rummet. Pappa som inte ville tro på att det spökade där, berättar hur han den gången kände sig kallsvettig. När han väl fick upp en springa och kunde se att deras byrå ställt sig framför dörren så var dem snabba på att åka därifrån.

När man var liten hade vi små kulor i massa olika härliga färger som man samlade på. Dessa kulor kunde du höra rulla över golvet på ovanvåningen när alla var nere. Du kunde även tydligt höra trappsteg samt fotsteg på ovanvåningen. Bankningar och dunsar. Ibland upplevde man dova röster uppifrån. Jag och Mikaela hörde någon gå i trappen så tydligt en gång under dagen när vi var ensamma. Vi sprang direkt till grannen och frågade om han hade varit i huset precis och letat efter någon men det hade han inte.

Radion på övervåningen i ena rummet gick på av sig själv då och då. Och när jag & Mikaela flyttade sängarna till hallen för att sova så hände saker som jag än idag minns glasklart och som jag inte kan finna förklaringar till.

Efter en stund då jag och Mikaela hade lagt oss en kväll så drog någon i mitt täcke. Neråt. Mikaelas säng var placerad där jag hade mina fötter. Så för mig var det självklart att det var hon som drog i det och skulle busa. Jag fnissade och sa till Mikaela att sluta. Sedan åker de ner mer och jag drar emot och uppåt. Jag sätter mig upp och tittar på Mikaela. jag är ju helt säker på att hon skojar med mig. Men hon ligger inåt mot väggen och sover och någon drar ännu i täcket. Jag minns att jag får panik och börjar gråta. Pappa hör mig och kommer upp, jag får lägga mig nere. Nätterna efter när jag sov där så kunde jag vakna och gråta, och pappa kom alltid upp och frågade var det var men jag kunde aldrig förklara.

Varje gång min dåvarande bonusmamma gick ner i källaren så slocknade lamporna! Varje gång i princip. Man kunde höra henne helt plötsligt gallskrika där nere och någon fick gå ner och hämta upp henne. Det hände aldrig när pappa gick ner eller någon annan. Men när hon gick ner så slocknade allt. Enligt ett av de två medium som de hade där så var mannen, som var en av de som spökade där, arg på alla saker i källaren. Mediumet sa då att pappa skulle ta bort vissa saker, sen ställde mediumet sig i trappen och ropade flera gånger "Försvinn härifrån!" Mannen som sas spöka i huset var en man som hade bott i huset innan.

En till sak som hände min styvbror som var liten då, var att han stannade upp mitt i sin lek och såg ut att bli nertryckt av någon. Han kunde inte röra sig och blev ledsen och rädd. Ett medium förklarade senare att det fanns ett barn i huset som var avundsjuk på mina yngre styvbröder för dem hade så mycket fina leksaker.

***

Pappa hade 2 medium i sitt hus. Dem tog dit den andra eftersom efter första gången så fortsatte saker att hända. Men efter det andra mediumet varit där så blev det äntligen bättre. Enligt kvinnan som var medium ,som kom dit andra gången, så var det ett par i huset som hade en handikappad son. Enligt mediumet rörde sig gubben bara i källaren, frun rörde sig i köket samt uppe och pojken rörde sig uppe. Detta finns alltså nerskrivet från då och jag sa till pappa idag då han läste upp detta som stod, att jag har svårt att tro på att gubben endast befann sig i källaren. På grund av de tunga fotstegen i trappen man kunde höra samt skepnaden av en man jag såg. Pappa höll med om det. Han kanske var mest i källaren men för oss andra kändes de som även han rörde sig i huset ibland. Pojken de hade var i alla fall tillbakadragen och pappan skämdes för sitt barn. Mediumet sa att hon såg mörkt och dystert. Frun var hårt ansatt av mannen. Nertryckt. Pojken var avundsjuk på mina småbröder. Pappan hade velat ha en dotter.

Tanken var att jag skulle dela bild på pappret till er, där allt står nerskrivet, men efter alla år så är det tyvärr skrynkligt och svårt att läsa av. Men när pappa berättar om det som gick att se på lappen, det jag skrivit om ovan nu, så svarar jag att man förstår att barnet befann sig uppe. Mest för att man hörde kulorna längs golvet. Även ljud av ett barn som springer på ovanvåningen fast bröderna var nere. Pappa håller med och berättar hur dem hörde dessa kulor redan i början när dem flyttade in...

Nu har jag berättat lite om vad vi upplevt från detta hus jag aldrig glömmer. Vad mediumet som kom dit sist förklarade och så har ni även fått lite bilder. Tyvärr finns inga bilder tagna inifrån och jag tror någon annan hyr där idag, sist jag hörde var det sommargäster. Vi får hoppas att dem sluppit aktivitet och upplevelser och att mediumet lyckades få över dessa 3 till andra sidan.

Nu ska jag avrunda! Har ni upplevt något så skriv gärna och berätta, antingen som kommentar eller till mig här bloggen! :)

Eller om ni undrar något mer om detta inlägg. :)

Sköt om er!

Kramar,

//K

<3

Likes

Comments

Hej Hej!

Idag är mjukiskläderna på och chillmode on. Vi kom hem ungefär vid fem imorse efter att ha varit på spökjakt med Erika, Kevin och Marcus. :) Dem hämtade upp oss och så åkte vi till olika ställen. Innan vi åkte hade jag laddat ner Echovox 3.0 som fått bra recensioner och som många spökjägare använder. Sen kunde jag bara hoppas att vi skulle höra något från den och att den inte skulle visa sig vara fejk. Många som använder den säger att de får svar på saker de frågar, och att svaren stämmer. Medan en sida skriver att den har ord inlagt som används. Jag kommer definitivt ta med den på nästa spökjakt och kolla installationerna bättre och vara mer förberedd och se om vi kan få tydligare svar. När jag sett Laxton använda Echovox så har dem nå mer teknik som fångar ljuden bättre och kan göra det tydligt. Men jag har haft ett block med mig under hela kvällen igår och antecknat vad som hände under kväll och natt.

Jag började testa Echovox hemma innan vi skulle iväg. Viktigt var att ha flygplansläge på. Det har hänt en del här men inget som skrämmer mig så värst. Man har hört lite dunsar i gästrummet och vårat sovrum, ljud från under sängen, Mattias hörde ljud häromnatten i sovrummet när han skulle sova och kände sedan som att något rörde vid honom. Han har även ropat på mig en gång och när jag kom in så gungade vår sovrumslampa. Mattias är jätterädd för sånt här och jag tror själv att man kan hitta förklaringar till detta för jag känner inte att det spökar här. Men med tanke på att vi hört saker så testade jag denna hemma först. Och det var inte förrän jag var på ovanvåningen och frågade om dem kunde svara mig som jag fick tillbaka från en mörk mansröst;

- Ha...llå

Jag frågar efter en stund om dem kan prata tydligare så vi kan höra och får tillbaka;

- Don't want to.

Enligt Laxtons beskrivning så är Echovox ett program som skapar echo av han/hon som ställer frågor och dom färdiga ord som finns i programmet. Detta gör så att andar kan komma fram och kommunicera med ord/svar under sessionen.

***

* Första platsen vi besökte igår var Tingstäde fortet. Jag och Erika gick inte med denna gång då det är taggtrådar du ska ta dig över. Ingenting hände.

Jag har börjat gråta där en gång. Vi hade gått runt och inget hade hänt så allt kändes lugnt. Var där med kompisar och dem gick framför mig. Helt plötsligt hör jag precis under mig klart och tydligt ett ljud. Som när man tar sten och drar mot sten. Jag går då ovanför fortet och hör ljudet under där fortväggen är. Jag börjar springa och gråta samtidigt och alla tittar bak på mig och börjar då också att springa. Då får jag ännu mer panik för jag redan gick sist men väl framme vid taggtrådarna lät dem mig gå först så jag kunde få komma till bilen.

Det enda jag varit med om efter den händelsen är en gång då det knackat tillbaka från en av dörrarna. Vi knackade och la sen örat mot dörren och väntade. Vi stod vid dörren kanske fem minuter, väntade och snackade, ingenting hände så vi beslöt oss för att dra till nästa spökplats. När vi gått ett par steg från dörren så knackar det inifrån. Jag tror aldrig jag sprungit så snabbt i mitt liv.

***

* Vi åkte sedan mot andra platsen och det var Ganns ödekyrka i Lärbro. Mattias låser bilen som mörknar och vi alla går mot ödekyrkan där grinden redan står öppen för oss. Det känns obehagligt och vi alla känner oss iakttagna. Jag startar Echovox och vi får först inte fram något men sedan kommer en mansröst som svarar och jag & Erika vill tillbaka till bilen direkt. Rösten är svår att tyda men det är känslan av att någon är där som får oss att vilja åka. Vi kommer tillbaka till bilen som lyser trots att den är låst. Vi stänger grinden och åker därifrån. Jag kan inte hitta några historier om att något hemskt hänt där eller att folk sett spöken. Utan en person tipsade om denna plats via facebook om man ville åka till spökställen. Om det verkligen spökar eller inte? Hur som blir detta en plats att åter besöka vid nästa spökjakt.

* Takstaine gård. En gång 2011 när jag var där så hände det aktiviteter. Duns på höger sida på bilen. flera orb (ljusfenomen) på kamerabilderna, man kände närvaron, fick en ljus gestalt på bild, hördes som fotsteg och sen ett högt ljud precis bredvid fönstret framme ( som var nervevat) där min dåvarande kompis satt. Hon fick panik och började gråta så vi drog därifrån. Bilderna ser ni nedan.

När vi var där igår så fick jag huvudvärk, Erika blev illamående, Mattias fick rysningar och ville inte gå ur, Kevin kände närvaron och han var den, som här, använde Echovoxen. Tyvärr har dem spärrat av nu så man inte kan gå till framsidan där man upplevt ljud inifrån av någon som gått i trappen. Men däremot kunde Erika, Marcus och Kevin höra någon svara på gotländska på Echovoxen vilket var läskigt.

* Kyllaj Barnhem. Det är så tråkigt att dem renoverat och att man inte ens kan komma in till gården längre. Nu är det en bom på framsidan där man åker in och baksidan vi åkt förut står nu massa skyltar med att det är privat mark. Kameror är överallt i husen och tydligen går ett larm om man rör sig på gården. Tråkigt att det inte kan få bevaras som det var. Och ännu mera tråkigt är att man inte ens kan få va på baksidan utan att bli bortskrämd. Ändå är det Cementa som äger den marken, bakom, omkring och till och med i början in mot husen. Men vi inser efter det som hände inättres att den man som bor där har stenkoll på att du kommer och han ser till att man åker därifrån direkt.

Marcus och Kevin var ute vid grindarna och hör sedan ett tydligt ljud av något som smäller igen. En dörr eller grind. Sedan hör dem fotsteg rakt emot dem. Bildörren var öppen men vi andra pratade och hörde inte detta. Jag ser Kevin knuffa Marcus mot bilen och Marcus skriker inne i bilen "Kör, Kör, Kör!" Så Mattias körde fort som tusan därifrån och ingen av oss vågade se mot huset där ljudet kom. I efterhand ångrar sig killarna att de inte stod kvar och mötte personen som var på väg mot dem. Och i såna fall hade dem ifrågasatt att om han nu sätter upp skyltar ska man få läsa dem. Vilket var det Marcus och Kevin var framme och gjorde. Jag tyckte det var skitläskigt och alla fick en adrenalinkick. Ibland är riktiga människor läskigare än spöken. Jag hade hört att ett larm kan gå och jag vet att det finns några kameror som tar bilder - när du är på gården. Och folk har skrivit om en man som snabbt varit på plats och skällt ut dem när han upptäckt dem där. Men min tanke nu är att han antingen bor där eller vaktar husen åt någon som bor där ibland. Men nu får man inte ens va på baksidan eller i närheten av gården. Men jag kommer aldrig åka dit igen för det går helt enkelt inte längre.

Jag kommer dela med mig av bilder jag tog när vi var där ett gäng 2011. Alla mådde riktigt dåligt efter åkt därifrån den kvällen. Vi var enda bilen där och vi ställde oss mitt på gården. Vi ser nå ljusfenomen i skogen bredvid det stora huset rakt fram. Vår tanke är om det är billysen och en till bil på väg in. Gustav som kör stänger av sina billjus och när han tar på dem igen är ljuset ute ur skogen och bredvid huset. Det är då vi hajar till. Gustav gör samma sak igen och nästa gång är ljuset precis framför huset. Det kommer bara längre mot bilen. När vi stängt av ännu en gång då ljuset kommit riktigt nära så sitter vi bara tysta i bilen med ett fönster framme nervevat. Jag böjer mig fram mot fönstret då jag sitter bakom och frågar rakt ut i mörkret om det är nån här. Jag känner något på en blixtsekund framför mitt ansikte så jag ryggar bakåt direkt och får panik. Det är så svårt att förklara känslan, men den var otroligt stark. Det jag minns som hände mer den kvällen var att Gustav fick knackningar tillbaka inifrån ett mindre hus. Vi fångade även saker på bild. Sen får man tro på detta om man vill. Många säger att dem ser de vi ser på bilderna medan andra säger att dem inte ser. Här kommer bilderna och det jag skrev på fb till bilderna 2011.


Ett starkt ljus/sken i ett av fönstrarna vid Kyllaj barnhem. Brevid på vänstersida av fönstret kan man urskilja en pojke med mörkt hår där jag ringat in. Det ser ni på husets högra sida om dörren.

Här har jag även ringat in två saker vi upptäckte efter kortet togs. Man kan urskilja i det nedre fönstret ett ansikte av en kvinna, samtidigt funderar man på vad det vita omkring ansiktet är.. I fönstret över dörren kan man se på höger sida om fönstret tydligen en svart skugga stå.

Starkt ljus och energifält vid barnhemmet

Jag har två foton från denna sida, där bland annat toaletterna ligger. Uppmärksamma er på fönstret vid det vita huset att det ser ut att vara något i fönstret. Förmodligen inte gardin eller annat föremål då nästa bild visar att det ser annorlunda ut i fönstret.

* Sist var vi vid Bläse kalkbruksmuseum. Och där hände ingenting.

Efter in drive in på Max så åkte vi hem till Erika & Marcus för en kopp kaffe innan man begav sig hemåt. Och vi testade Echovox för en sista gång för detta dygn. Jag blev glad att man kunde höra tydligt två svar denna gång och det var intressant att den svarade på Mattias frågor.

Han frågar vad han heter och någon svarar;

- Ma...ttias

Och när han frågar hur gammal personen är svarar den;

- 12

Det var en intressant men även rolig kväll. Få åka på roadtrip med dessa sötnötar och samtidigt få uppleva lite. Men man hoppades såklart på mer aktivitet och tydligare svar från Echovox. Men av alla spökjakter jag varit på har man lärt sig att det kan vara en kväll när det händer hur mycket som helst, till att gå att det händer vid ett enstaka ställe till att inget alls händer. Jag tror det viktiga är på spökjakt att ha tålamod, vänta på svar och ljud och inte stanna på en plats i bara fem minuter. Att ha respekt och så blir det mer spännande om man tror på det.

Nu blev detta inlägg jättelångt så nu ska jag avrunda och ta och laga lite mat till oss. :)

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Kram,

//K

Ps. Laxton har en sida ni kan besöka där man kan köpa olika saker för att försöka få kontakt eller se om det finns närvaro, bland annat EMF mätare.

http://www.ltgs.se/store

Likes

Comments

Hej på er,


nu ska Mattias få slå sig ner här vid min blogg och svara på frågor om mig, honom och vårat förhållande. :D

Ska bli spännande att se hans svar sen haha. Here we go! :)

***

* Var kysstes ni för första gången och hur var det?

Det var på Gutekällaren och det var pirrigt :)


* Har du några tatueringar?

Ja två stycken. en på vardera arm. Ska göra en sleeve på högerarmen :)


* Vad är hon rädd för?

Hon är riktigt rädd för allt som har med kräkningar att göra.


* Vad är du rädd för?

Jag är jätte lättskrämd.. så allt från skräckfilmer till anden i glaset osv...


* Hon sitterframför tv:n. Vad tittar hon på?

"Say yes to the dress," "Dr. Phil" och reality tv.


* Vad är ditt och hennes drömresemål, har ni någon gemensam plats ni vill åka till?

Vi har planerat en resa till Florida som vi siktar på. Men annars är det New York och Paris.


* Vilken mat tycker hon om/tycker inte om?

Hon tycker om tacos. Hon tycker inte om Fisk eller lamm.


* Nämn fem saker hon tycker om med dig?

1. Min matlagning. 2. Att jag kan få henne att skratta. 3. Att jag är spontan. 4. Att jag är varmblodig för hon är så frusen av sig. 5. Att jag är romantisk.


* Vilken är din favoritdrink?

White Russian


* Ni ska gå ut och äta och dricka. Vad beställer hon?

Kycklingspätt med pommes och cola


* Vilken dryck tycker hon om/inte tycker om?

Hon tycker om pepsi och fanta :) Det som jag aldrig har sätt henne dricka är doctorpepper


* Du bakar en kaka till hennes födelsedag, vilken kaka?

Kan inte baka så jag hade gått och köpt en kladdkaka. :)


* Hon beställer en pizza, vad är det på?

Skinka, ost, banan, jordnötter och ananas. På sidan om vill hon ha vitlökssås. :)


* Om du skulle beskriva dig själv och din flickvän med en emoji, vilka skulle det vara då?

Hon skulle vara den glada med två hjärtan som ögon och jag den snarkande gubben haha. :)


* Vad skulle hon kunna äta varje dag?

Chips :)


* Hur var du som tonåring?

Jag var rätt sprallig. sportintresserad.


* Vilken är hennes sämsta egenskap?

Att hon inte plockar bort sin disk efter sig haha. :)


* Nämn något du brukar göra som hon inte tycker om?

Att jag köper onödiga saker.


* Hur ser ditt drömhem ut?

Rätt stor trädgård som hundarna kan springa i. Det skall finnas ett garage och en verkstad, mycket viktigt!

Rätt stort hus. Kan gärna vara lite modernt. Annars vet jag faktiskt inte.


* Vad kan hon hålla på med i flera timmar?

Se på Youtube.


* Vad gillar hon för filmer?

Mycket dans och sång filmer. men även komedi och action :)


* Vad är hennes mellannamn?

Maria och Nathalie :)


* Vilken tv-show gillar hon som du hatar?

Say yes to the dress är mindre bra. Kardashians är ju rent skit!


* Vad var ditt första intryck av henne?

Väldigt glad och social, väldigt attraktiv :)


* Vad är det bästa med att hon är din flickvän?

Att hon är min. :) Hon får mig att skratta och känna mig älskad.


* Hur går hon klädd hemma?

Ibland med mjukiskläder. annars med toppar och tights


* Berätta något om henne de flesta inte vet?

Hon spelar CoD. Att hon är månadsgivare. Och att hon är en väldigt dålig förlorare haha :)


* Vem sa "jag älskar dig" först?

Det var jag! Det gick snabbt att förälska sig i henne! :) <3


* Vilken låt är våran låt?

En av dom är Flashlight med Jessie J :)

***

Nu har jag läst svaren och var jättekul! :) Allting stämde i princip, förutom de där med att jag gillar action. Har sett några som är bra men inget större fan av action. :) Och själv skulle jag säga att min favoritdryck är Vaniljcola och bubbelvatten. :) Men Pepsi eller Fanta är något jag ofta köper till fredagsmyset. :) Dr. Pepper smaken hatar jag! Smakar medicin, så därför han aldrig sett mig dricka det. ^^

Det här var jätteroligt och det kanske även blir en Girlfriend Tag framöver. Då blir det jag som får svara på frågor, får man se om man minns allting lika bra som Mattias gjorde i denna. :) :*

Mitt minne är ju som en guldfisks minne. På riktigt. Haha.

Nu ska jag avrunda. Men tack för oss.

Vi hörs snart igen,

kram,

//K

<3

ps. Lagt in färg och fixat men kommer inte med när jag postar inlägget, tyvärr. 
Likes

Comments

Godkväll,

hoppas ni alla hade en bra alla <3 dag och fick fira med den/dem ni tycker om. :) Eller fick unna er själva något extra. <3

Jag själv mötte upp mamma & Erika under dagen i Visby, Mattias var iväg på jobb, och vi systrar blev bjudna på fika utav mamma. :* Jättemysigt att få prata och umgås med dem en stund. :) <3

Jag och Mattias hyrde sen 3 filmer till kvällen, beställde mat att ta med hem och köpte även med oss lite godis. Karln bjöd på maten och så fick jag underbara blommor. :) Min favoritfärg är grön, så varje gång han ger mig blommor nu så finns det alltid en stor grön i blandningen som blivit en favorit. Ni kommer se på bild nedan. :)

Filmerna vi hyrde var "Mike and Dave need wedding dates," "You Again," och "Independence Day 2." Jag måste alltid ha komedi i mixen och egentligen en skräckfilm också. Men Mattias är som sagt inte ett fan av skräckfilmer så vi skippade det, och det blev bra filmer att ta med hem. :) Blev en riktigt myskväll tillsammans. :)

Imorgon tänkte jag faktiskt göra en "Boyfriend tag list," såg en som lagt ut det på fb igår och när jag sökte på det så var det många som gjort detta i sin blogg. Mattias var helt med på det, så imorgon kommer han sätta sig här på min blogg och svara på frågorna som finns i listan. Spännande! ;)

Nu ska jag avrunda men kommer lägga Joakim Lundells nya låt nedanför samt videon dem spelat in till den, blev riktigt bra tycker jag. Låten ger mig rysningar och är definitivt en ny favorit hos mig. Många av er har säkert hört den redan, men om inte, in och lyssna så kanske ni också hittar en ny favorit-hit. :)

Glöm inte att dela kärleken som ni delade igår alla dagar framöver med, och var snälla mot varandra, sköt om er!

Kram på er,

//K


Likes

Comments

Hallå på er!

Nu är det lördag igen och vi tänkte laga till god middag, blir karré med klyftpotatis samt dressing, bröd & sallad. Mumsigt! Erika och Marcus tänkte komma över ikväll så vi ska som sagt käka lite, se Mello och sen tror jag vi även skulle se nå video Laxton gjort. :) Jag laddade ner Mello-appen förra lördagen så blir att sitta och trycka på hjärtat ikväll igen, redan tjuvlyssnat på bidragen och blir nog ett par låtar ikväll som får alla hjärtröster av mig. :)

***

Min alla hjärtans dag present till Mattias kom igår, så idag har vi hämtat den och han kunde inte hålla sig från att öppna, så han fick den idag. :) Det är ett ölglas med min egna text till honom och en logga jag tyckte blev snygg till. :) Han blev jätteglad, och den kommer till användning ikväll. ;) Själv ska jag och syrran ta ett glas cider, hoppas det botar min förkylning något. Nu är det ju whisky som sägs göra det, men men, man får ta det man har hemma. :)

Nu är våra gäster på ingång och jag ska ta och marinera köttet. :) Ha nu en bra lördag alla läsare och var ni än är, om ni är hemma och ser mello med en påse chips framför er eller ute i vimlet och slår klackarna i taket, var ni än är - så ta hand om er!

Stora kramar,

//K

<3

Likes

Comments

Nu har man åkt på en förkylning, förra året till alla hjärtans dag låg Mattias i influensan och jag blev sjuk strax efter. Nu är man förkyld lagom tills dess igen men karln mår ännu bra, så hoppas han slipper åka på det. Eftersom jag åtminstone är feberfri idag ska jag dra ut i detta fina väder och ta en promenad, försöka piggna på mig lite. :)

Denna alla hjärtans dag blir det inge hotell eller 3-rätters utan vi tänkte mest ta det lugnt, hyra någon film och mysa ner oss i soffan. Kanske beställa pizza eller nåt enkelt. Just nu försöker jag lägga övriga pengar på körkort nämligen så jag lever snålt. Men jag har alltid varit ekonomisk av mig så är inte så svårt för mig. Har dock beställt en liten present till Mattias som han ska få på alla hjärtans dag som var så billig och passade honom perfekt, så det får ni bild på efter han fått den. :)

I onsdags så trotsade jag förkylningen och åkte till Erika & Marcus med Mattias för att se Jocke och Jonnas nya spökvideo. Det var inte alls lika läskigt när man satt 4 personer, än när jag brukar sitta själv på natten och se. Men sen lika väl då Mattias åkt till jobbet så låg jag rädd och han hade varit rädd på jobbet haha. Det tråkiga med denna video dock var nog att det blev för mycket ståhej. Dem var en väldigt stor grupp och när saker hände och Laxton försökte få svar så pratade gruppen i mun på varandra, ställde 5-6 frågor efter sig istället för invänta svar på en fråga, skrek och sprang.

Jag tycker om att åka på spökjakt då jag tror på spöken efter det som hände i pappas hus. Men Mattias hatar det så har inte blivit någon. Så om jag får körkort i år så ska jag ta med brudarna ut på en spökjakt! ;) Tyvärr finns det inte så många ställen här på Gotland längre man kan åka till men jag vet några få. :)

***

Idag har jag fått prata med Fobi-kliniken via telefon och fått lite mer info. Det lät jättepositivt och man kan enligt dem få bukt med sin fobi och man kan få det via telefon om man vill. 40% kör sin terapi via telefon eller skype och det har funkat för dem. Det underlättar för dem med rädsla för att resa, de som har social fobi eller i mitt fall nu som bor långt ifrån och kommer behöva flera sessioner, att kunna göra detta via telefon eller skype. Dem skulle ta minst 5 sessioner men eftersom min fobi handlar om att jag är rädd för ALLT inom den kan de ta 10 sessioner och det slutar på 10 000:-. Vissa sa hon är bara rädda för när andra kräks, vissa är rädda för kräkas själva och sen har vi såna som mig som är rädda för allt. Att andra kräks, att jag ska bli smittad, situationer, platser, mat och inte ens kan se fejkspya på tv:n exempelvis. Jag ska se om man kan få stöd ekonomiskt med detta, annars får jag vänta av till efter körkortet och ta dessa sessioner då och delbetala. Men just nu vill jag satsa allt på körkort. Men är skönt att veta att detta finns och hjälpt så många. Och deras mål är inte bara att man ska bli bättre, utan att man ska bli botad. Nu orkar jag inte ha attackerna längre, eller tänka på det så fort jag träffar någon eller är i affären och måste ta typ i allt med tröjärmen. Nu vill jag få hjälp med detta och hoppas nu kunna få göra hypnosen i framtiden och satsa på det efter jag är klar med körkortet.

Ringde även barnmorskan idag för att boka möte så jag kan få svar på alla frågor om graviditet när det är dags, och hur jag med denna fobi kan få hjälp med illamåendet etc. Ni föräldrar och släktingar som läser detta och inte läst mina inlägg på ett tag, ni kan vara LUGNA, jag ska INTE ha barn nu och inte på ett bra tag. :) Utan det är som en trygghet att få boka tid och prata med någon om mina orosmoment så att när det väl är dags har jag en del svar redan.

Barnmorskan kommer inte tillbaka förrän på måndag sa telefonsvaren så ska ringa då igen. =)

Nu ska jag avrunda och ta den där promenaden! :)

Ta hand om er,

kram

//K

<3

Likes

Comments

Hej på er!

Fick ett mail i måndags om skrivarkursen jag var på en introträff för i lördags, och de beklagade för att inte det blivit som vi tänkt oss. Att de skulle hitta någon annan som kunde leda skrivarkursen och återkomma när dem gjort det innan man kunde söka. Jättetråkigt, för hade tänkt skriva upp mig denna vecka men förstod att det skulle bli klagomål efter träffen då nog många inklusive jag trodde vi skulle få jobba med våra egna projekt, men det skulle man inte få. Sen när en tjej frågar om man kan få veta mer om kursen och vad vi faktiskt ska få göra samt lära oss så får vi inte svar på det, då kan vi förbereda oss säger handledaren. Hoppas dem snart kan finna någon som kan leda kursen, skulle vara roligt att gå den. :)

Anyways,

så är jag helt inne nu i att se vloggar och följa folk på Youtube. Något jag gjort några kvällar nu är att se L.T.G.S spökklipp, uppmärksammade inte dem förrän de var med i Jocke och Jonnas spökvideos. Men att sitta ensam hemma och se dessa mitt i natten var ju inte så smart, så igår kröp jag ner vid Mattias med hörlurar på så jag inte skulle bli lika vettskrämd och få för mig saker. Som ni kan se på bilden här. ;)

Just nu prenumererar jag på Jockiboi och Jonna, LakiDoris (alltså grymt rolig tjej, älskar hennes klipp,) Blueglue.se (min storebror Jonas Youtube-sida,) L.T.G.S spökjägare, Gustav och Johanna samt GenoMetric som är min andra bror Dennis Youtube-kanal.

Har ni någon favorit som jag borde checka in, skriv i kommentaren! :)

***

Jag har legat på latsidan känns de som när det gäller ordentlig träning. Gått promenader har jag gjort men jag känner att träningen måste jag komma igång lite med igen. När man tränat i 3 dagar och ätit nyttigt och varit duktig men samtidigt har den där tiden på månaden, då är jag liksom såhär;

Jag;- Älskling, behöver du cigaretter?

Mattias;- Jo men jag behöver inte det idag, Vadå vill du till affären?

Jag;- Jag är så sugen på naturgodis. Och någon nyttig dricka.

Mattias;- Men du vet att naturgodis inte är så nyttigt va?

Jag;- Jag har mens....

Hahaha, det är liksom jag när jag har suget efter choklad och ska köra nyttigt och säger naturgodis och folk kommer och förstör det och säger att det är lika onyttigt. :( I min värld är det liksom inte det. :D

Mattias fick sitt snus och jag fick naturgodis. :D Så ikväll efter pluggat så ska se vloggar och mumsa i mig lite cashewnötter och vit choklad. =)

***

Imorgon ska jag övningsköra med Uffa och sen när vi är i stan nästa gång är det dags att boka in lite körningar med bilskolan. :) Efter övningskört blir det träning och ännu mera pluggande. :)

Nu ska jag avrunda då karln ska spela lite. :)

Ha det bra hörrni så hörs vi!

Kram

//K

<3

Likes

Comments

Hallå där!

Nu är det dags att svara på frågorna jag fått av er, och får tacka för dem! :) Älskar att svara på frågor så det kommer absolut bli frågestund längre fram igen. =) Nu kör vi tycker jag!

Hur länge har du o Mattias varit tillsammans?

Vi har varit tillsammans i 1 år och 3 månader. :)

Hur träffades du & Mattias?

Via en gemensam kompis på en förfest i Visby. :)

Har ni några planer på att skaffa barn snart?

Jag vill gifta mig innan jag skaffar barn och Mattias vill ha barn innan giftermål haha så vi får se hur det blir. Men det blir ingen bebis snart i alla fall, jag vill få bukt med min fobi och att allt omkring en som jobb, eget hus, ekonomi ska vara stadigt först för barnets skull. Men vill gärna ha barn innan jag fyller 30, så förhoppningsvis har man nått till den punkt att man känner sig redo och att det är dags innan det. :)

Dröm resemål & varför?

Just nu så är det Florida, en kompis och släkting till Mattias bor där och jag har fått nöjet att träffa honom. :) Vi är så välkomna dit, till han och tjejen, få bo vid dem och uppleva saker. Som Disneyland!! Men jag skulle även vilja åka till Paris, New York och Burundi. =)

Vad är din största önskan just nu?

Min största önskan nu är att jag och min familj ska få uppnå våra mål och drömmar.

Vart ser du dig själv om 15 år?

Då har jag mitt drömjobb, bor i ett hus med vacker trädgård, har 2-3 barn som man träffar ofta, jag är gift med karln och så har vi både en liten och mellanstor hund. Och Cash ska vara med i bilden med, för i min bild så försvinner han aldrig, det får han inte. Det har varit han och jag sen dag ett. Så han är ännu kvar, gammal men lika kärleksfull och envis. <3

Vad är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att få vara författare eller lektör och även att få jobba med att hjälpa andra, som kurator på en skola är också ett drömjobb. Att hjälpa yngre att få den hjälp de behöver och har rätt till.

Har du lätt att prata öppet om dig & ditt liv?

Ja det har jag och jag tror det har att göra med att så mycket har hänt i mitt liv att när jag tillslut fick någon att gå och prata med efter så många år av tystnad, så märkte jag hur skönt det var att få prata. Det var som om mina axlar inte bar en tung ryggsäck längre. Och jag har även märkt att välja att prata öppet om mitt liv, det som hänt eller vad som pågår nu ger mer förståelse runt om. Som varför jag är känslig. Eller varför jag aldrig släppte folk nära förut. Min fobi. Och det har hjälpt mig att bearbeta och gå vidare. I början av bloggen och varför jag startade bloggen var för att berätta det som hänt mig, dela med mig av min historia och kunna nå ut till andra vilket jag känt att jag gjort. Och det stärker mig också, att genom att berätta min historia kanske jag kan vara en hjälpande hand till andra. Man är aldrig ensam, även om man känner så ibland, och då är det skönt att hitta personer som varit med om samma så man kan stötta varandra.

Vad skulle du säga till en som har jätte dåligt självförtroende?

Peppra den med kärlek och komplimanger. För precis som när folk säger elaka saker till oss och det fastnar i ens huvud och man tror på det, så vill jag tro att om vi pepprar någon med komplimanger, pushar och bara öser kärlek så kommer personen få in hur vacker, värdefull och älskad den är. En komplimang kan göra någons hela dag! Jag skulle även uppmuntra personen att gå och prata med någon om den har så negativa tankar om sig själv, det hjälpte mig. Många tycker det är pinsamt eller jobbigt att gå och prata med någon, men ibland är det bästa att få prata med någon helt utomstående. Och skulle personen tycka det var jobbigt skulle jag erbjuda mig att gå med och vänta utanför. Visa att jag finns där. Det finns inget som stärker en mer än vänner, en partner eller familj som finns vid ens sida.

Hur skulle du agera om du såg någon bli mobbad?

Jag skulle agera direkt och gå in i situationen för att stoppa den, sedan prata med personen, föräldrarna, skolan eller arbetsplatsen där det sker.

Det man ska göra när inte chefen lyssnar eller tar tag i detta är att anmäla vidare till facket och sedan till arbetsmiljöverket. Inom skolan ska man anmäla vidare till skolinspektionen om problemet inte tas tag i.

Jag skulle pratat med personen som blev mobbad och visat den att jag inte ger upp och den inte är ensam i kampen. Sen som sagt är de i skolan det händer så hade jag, pratat med rektor samt lärare. Är de på arbetsplatsen, pratat med chefen. Och tas inte problemen tag i, anmäla vidare.

Ibland känns de som man kämpar helt själv och det enda som händer är att offret får byta skola, buss, eller jobb. Sen kan mobbarna vara kvar och hitta ett annat offer. Min kamp om jag skulle se detta idag är att rätt ska vara rätt. Som mamma säger; problemen syns inte om ingen anmäler. Och det är verkligen ett stort problem när ens lärare, eller ens chef inte tar sitt ansvar och sätter stopp för det.

Om det är en sak jag ångrar från den tiden mest så är det att jag sa nej till att anmäla. Men jag var så rädd.

Men att stå och se på, att filma, skratta, heja, gå förbi medan någon blir mobbad - slagen och retad - då är man lika skyldig!

Om någon skulle berätta för dig att h*n blev mobbad, vad skulle du säga/göra?

Som jag skrev innan, så skulle jag agera direkt. Prata med personen, stötta och ringa föräldrar och de vuxna som är ansvariga i det hela och se till att det har en plan för att det inte ska kunna upprepas igen. Räcker det inte att prata med föräldrar, lärare, chefen, så skriver man anmälan vidare. Viktiga är att vara med personen hela vägen och hjälpa henne/honom igenom processen att prata och anmäla. Personen har gått till mig i förtroende så är viktigt att jag lyssnar och stöttar.

Du har skrivit om att du blivit sviken mycket, hur har du tagit dig igenom det?

Genom att skriva och prata om det. Sen försöker jag tänka på att jag överlevt allt och att de som försökt bryta ner mig bara gjort mig starkare som person. Jag kommer säga det igen, att prata med någon hjälper så otroligt mycket. Kan vara en vän, partner, mamma eller psykolog. Vem man nu känner att man kan anförtro sig till. Men det har inte varit lätt att ta sig igenom alla svek, du slutar lita på folk, letar fel och är alltid redo för de där hugget i ryggen. Du tror tillslut att ingen vill dig något bra, och att de som verkar snälla egentligen fejkar för komma närmare dig så dem lär känna din svagaste punkt. Det har gjort tyvärr så jag förlorat några som jag saknar eftersom jag alltid hade muren mot dem. Men en del är jag glad att jag hade muren mot, för de flesta hade jag rätt om ändå. Eftersom jag mest blivit sviken. Men KBT:n har lärt mig så mycket också, och nu har jag inte muren uppe och ger nya människor en chans. Och vågar lita på människor igen. Nu kan jag lägga min energi på annat.

Rosor eller tulpaner & varför?

Rosor älskar jag! Tulpaner får mig att tänka på våren och dem är jättefina. Men rosor kan man ge vilken tid på året som helst och för mig är rosor lika med kärlek. :)

Ditt bästa spar tips?!

Att ligga plus varje gång du får nästa lön istället för på 0 kronor dagar innan lönen så brukar jag ha en budget för hur mycket jag ska lägga på saker. Att se till att hyra och räkningar är betalda, sen se hur mycket man har kvar att spendera på fritid och nöjen. Bestämma en slant för det och sen om man nu sparar till körkort eller bröllop, lägga undan en slant varje månad på ett sparkonto.

Bästa/sämsta skräckfilm?

Oj vad svårt! Sett så många bra skräckfilmer, speciellt dem nyare men hur rädd jag än varit när jag sett dem är det bara Mike Myers jag dröm mardrömmar om från Halloween filmerna så måste nästan säga dem på bästa. Finns så många nya bra med men kommer inte ihåg namnen på dem nu. Sämsta är nog The ring för det känns B och inte alls läskig.


Så det var frågorna hörrni. :)

Jag ska avrunda och så hörs vi snart igen!

Kramar och Pussar,

//K

Ps. Delar bilden från igår när jag och älsklingen spelade beerpong! Skrattade så jag fick ont i magen, tack älsklingen för en grym fest för två. :*<3


Likes

Comments

Godkväll!

Nu är det lördag och min dag har varit toppen! Varit på introduktionsträff för en skrivarkurs och var både spännande och lärorikt. 😊✏ Så funderar på att anmäla mig men ska ännu fundera, skulle verkligen vara roligt. 😊

Efter träffen så åkte jag, Erika, Mattias och Marcus till mamma och här är även Sandra med sin familj nu. 😙 Dem ska sova hos mamma inatt så vi passar på att ta en fika med alla innan vi ska hemåt och ha ett party för två haha. Jag och Mattias tänkte dricka lite ikväll, ta på musik och så ska han utmana mig i beerpong. 🙆😉
Sen blir det säkert en film och gottis ikväll, så en perfekt lördag helt enkelt. 😊
Blev frågad om jag ville ut och ta en drink ikväll med en tjejkompis och det hade också varit sååå mysigt. Nu lägger jag alla pengar på körkortet och sen hoppas jag snart kunna gå ut med mina tjejkompisar och ta en drink eller två. 🍸

Imorgon kommer jag svara på alla frågor jag fått av er! Tack för dem och ni som ännu vill fråga något så är det bara att skriva här på meddelande eller kommentera inlägget. 😊 Eller maila Katrincederlund_@hotmail.com. Ni kan även skicka pm på Facebook som vissa gjort. 😊 Det går så bra att fråga om vad som. Har ni frågor om fobin, händelser från förr jag skrivit om eller mitt liv nu? Fråga på! 😉

Fortsatt trevlig lördag allihopa!
Stor kram och sköt om er!
//K
🌸

Likes

Comments