Vi har nu spenderat mer än 24 timmar i denna stad. Visserligen är det väldigt, då menar jag väldigt, varmt men det är ändå skönt då denna värme är främmande för oss alla från den kyliga norden. De första timmarna hade vi det jobbigt med värmen då igår var den varmaste dagen än så länge och det blåste ingenting och man kunde inte fly värmen någonstans. Tror att jag sammanlagt duschade fyra gånger igår bara för att fly värmen.

Det största störningsmomentet här är absolut att man blir sexuellt trakasserad var 10e meter man går så fort man klätt upp sig en smula. Vi gick cirka 2km fram och tillbaka på kvällen och ingen utav oss var oberörd. Alla var irriterade och i hissen muttrades ord som jag hatar män och andra glåpord.

För övrigt så mår jag så bra här, det är så fint, så god mat - färska frukter och grönsaker!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vad säger man när man ska åka på en sådan resa, mot varmare breddgrader? Nej, förmodligen inte, det må vara något en medelåldersman säger som har dragit upp sina vita tubsockor lite för långt i hans fräna Ecco-sandaler med matchande Cargo-shorts. Iallafall, som det ser ut just nu så sitter jag och mina tre vänninor på flyget på väg till Nice. Efter massor av krångel med bagagelämning på grund av övervikt och långa köer till säkerhetskontrollen samt ytterst stressade pedanter så lyckades vi ta oss till våran gate med marginal.

Vad är mina förväntningar för denna resa? Jag vill verkligen kunna säga att jag inte har några men självfallet har jag ju det men det är mestadels förväntningar på mig själv. Jag förväntar mig soliga dagar vilket jag antar att Frankrike under sommaren levererar - det vill säga att jag förväntar mig att få mig en ordentlig bränna då det ska stekas varje dag i två veckor. Jag förväntar mig även att förbättra min franska. Jag ska i höst ta mig an franska 4 kursen och i franska 3 kursen nu under året, gick det inte jättebra - jag hade mina toppar och dalar (mestadels dalar om jag ska vara ärlig). Vi ska faktiskt gå en franska-kurs där så det ska bli spännande och se hur mycket det kommer hjälpa.

Något jag däremot ångrar just nu när klockan slagit 08.09 är att jag bombat min kropp med koffein för nu kan jag inte sova mig igenom flygresan utan blir tvungen att vara vaken i två timmar till då det ska landas då.

Likes

Comments

Jag har nu tagit sommarlov, enligt mig själv. Min hjärna vill inte riktigt vara med mer och jag anser nog själv att det är numera helt okej, mindre än 3 veckor kvar, man kan ta sig igenom detta. Dock, har dessa 4 dagar av ledighet var något så väl behövliga! Jag har endast njutit av tillvaron, att inte behöva åka till skolan utan att kunna välja att ligga i min säng om jag vill.

Just nu står plugg inför sista provet på agendan men sedan tycker jag att jag är fri och kommer välja bort ångesten över skolan för en gångs skull för sommarlov vilar runt hörnet!

Dessa bilder tagna under ett kvällsbesök på fridays, bilden nedan är en ljuvlig sundae bestående av brownie-chunks och popcorn och glass och massor av gott!

Likes

Comments

Godmorgon!

Otroligt hur en sovmorgon kan göra hela dagen så mycket bättre! Har idag endast en lektion vilket är biologi och är inte jättetaggad på det helt ärligt. Sedan är det raka vägen till seglingen från skolan och jobba. Juste man får ju även helg idag? Fan vad glad jag blev nu!

Ikväll ska jag däremot träffa lite vänner och eftersom att det är fint väder så tänkte vi sätta oss på några klippor och chilla. Om det är underförstått så har jag då även chillat hela morgonen så det lär bli en chill dag!

Likes

Comments

Idag har jag varit helt utslagen efter helgens bravader. Jag har sovit cirka 9 timmar inatt och typ två på eftermiddagen men det känns ändå som att hela kroppen är påväg i en kollaps. Men jag är typ på något sätt ändå glad och förväntansfull! Jag har massor av motivation till att träna, känns otroligt roligt att gå ut och springa på grund av att det typ är varmt ute och då är jag en person som verkligen avskyr att springa, tycker det egentligen är en tråkig form av träning. Anledningen till detta må vara att sommarlovet är runt hörnet, de sista uppgifterna ska lämnas in och snart kan man dumpa jeansen helt till sommarklänningarna för ett tag. Avresan till Nice närmar sig med stormsteg och jag börjar redan känna stress över att jag inte packat trots att det är cirka en månad kvar.

Så motivationen, den är här, sommarlov snart, vila snart. Måste bara avsluta det sista.

Likes

Comments

Hej.

Det har gått ett tag nu. Förutom att jag drunknat i plugg och försökt att simma så gott jag kunnat så är strömmarna av prestationsångest för stor. Jag inser att jag inte givit bloggen så mycket kärlek och omsorg som jag egentligen vill vilket är synd. Det som händer är att jag i talande stund sitter på ett kafe och försöker ta de sista inlämningarna samman. Det är svårt, om det inte märks då jag efter cirka två veckor väljer att skriva detta istället.

Hittade lite mysiga bilder på mig och mina två vänninor som jag håller kärt, detta var på Hov1 konserten där man träffade hela Stockholms 13-åringar! (identifierar mig själv som 13 år så att det var inte mer än lämpligt att även jag var där.)

Likes

Comments

Det är måndag och första maj och jag har vaknat upp ur den lilla bubbla av lov jag ansett att jag haft. Jag är idag trött, har tagit mig en liten härlig Nap och kollar tillbaka på bilder från helgen i nostalgi. Just nu vill jag helst sova vidare men jag måste ta mig samman och försöka plugga lite. Det må vara underbart väder ute men jag låser in mig själv och straffas med plugg.

Här är dock en liten summering av de två senaste dagarna

I lördags avnjöts en härlig vinkväll hos min vännina med goda vegoburgare. Självklart spelades Hov1's nya som jag redan lärt mig texten till. I lördags var det även något för jävla kallt men solnedgången var ju underbar. Vill bara inflika att dessa tre bilder är oredigerade.

Valborg, i all ära. Jag och mina vänner chillade, åt chips, skrattade så mycket och lekte lekar. Det var skönt med en relativt avslappnad kväll då Valborg verkligen är en helg som har pressen på sig att bli något bra. Kändes lite som vi tog bort lite av den pressen (för min del) genom att inte vara ute utan sitta hemma hos en väninna och bara ha de näääz.

Likes

Comments

Dagen började bra, den började med sol. Jag vaknade med tröttheten i kroppen, som varje dag, och valde att ignorera den. Jag vägrade låta den förstöra och inte heller det fruktade franska nationella provet som jag medvetet inte pluggat till. Det var enligt mig lugnt, så länge jag är godkänd. Jag vaknade vid den vanliga, avsatta tiden 7.20 och gick upp och gjorde mig i ordning. Jag vill även minnas att jag tog en extra titt i spegeln då jag blev riktigt nöjd med dagens smink. När frukosten väl var nere och jag på ovanligt kort tid gjort mig i ordning, satt jag i bilen. 8.15 befann jag mig i skolan, en hel kvart innan jag egentligen börjar. Jag är den personen som med andan i halsen springer in i klassrummet 8.29, svettas som aldrig förr och håret oborstat.

Jag var i tid denna gång.

Provet läggs på min bänk, första delen. Min inställning tvärvänder och plötsligt växer ångesten i magen. Den expanderas bortom min kropps kapacitet och vill ut. 11.50 är jag klar, jag tar mina saker, störtar ut genom dörren och målmedvetet skyndar jag mig till bussen. I denna stund vill jag endast därifrån, rädslan för F:et har aldrig varit så enorm. En halvtimmes resväg hem och innanför dörren kollapsar allt. Förmiddagen slutade inte bra alls, den avslutades med regn.

Kvoten av detta är att trots att jag vaknar med solen så kommer det regna.

Likes

Comments

Sådana födelsedagsmiddagar som speciellt utspelas på söndagar, jag älskar det. Fann en mening med denna söndag. Imorgon har jag franska nationella (det ämne jag är absolut sämst i) och jag har ångest. Jag har aldrig varit så rädd för att inte klara mig. Detta kan ha dämpat ångesten något.

En uppstående situation inne på Taverna Brillo som var restaurangen vi åt, min tandställning håller på att gå sönder, än en gång. Hur många gånger har jag inte ringt till Mörby Dental Group där jag utför min behandling och alltid skämts lika mycket då den alltid går sönder i samband med godisätande. Denna gång så hade vi beställt alkoholfria drinkar på passionsfrukt som var otroligt goda. Med fick man ett sugrör som var hårdare än vanliga och självfallet är jag tvungen att tugga på det. Jag tuggar på det och det funkar bra tills sugröret liksom snärtar mig på min högra framtand. En obehagskänsla uppstår i tanden och vips så har limmet börjat släppa.

Fan, nu kommer jag återigen få ringa till Mörby dental Group och ursäkta mitt slarviga beteende.

Likes

Comments

Låten på repeat, Gift av Hov1. Sjunger med i låten och reflekterar över texten, undrar vem det handlar om? Eller snarare vem handlar det om för mig? Jag vet exakt vem.

inga misstag nu, tråkat ut på date, blod ska spillas.

Igår var en riktigt kul kväll, jag gjorde något som inte var relaterat till skolan och det kändes fantastiskt, allt jag gör numera handlar endast om skolan. Vi trotsade vädret, det var kallt absolut men det var hanterbart. Vi befann oss i vasaparken och kul var det absolut.

Likes

Comments