Kære skønne du!

Har du også lyst til at leve lidt sundere her i Januar, efter en skøn jul med massere af søde sager? :) Så har jeg fundet en nem og overskuelig løsning, at have med på farten, og som smager super godt! Det hele kan forberedes dagen før og er nemt, at skræddersyg lige som man ønsker det.

Jeg elsker at leve sundt, men det er vigtigt for mig, at det ikke bliver et kæmpe projekt. Det skal være nemt og overskueligt at gå til i en travl hverdag, også skal der stadig være plads til en lille snack ved siden af. Ellers blive livet simpelthen for kedeligt ikke? :D Derfor synes jeg dette er et super godt alternativ til en nem og sundere hverdag!

Jeg håber i synes om det! Det er i hvert fald godkendt herfra! :) 
(Se opskrift nedenfor)

Opskrift på et enkelt glas: (Det er bare sådan ca, alt kan ændres som man ønsker)

 • 2,5 tsk pesto
 • 1 stk. kylling fillet (jeg brugte de færdig til beredte fra levevis)
 • 2 spsk. Edmaemme bønner
 • 2 spsk. Ovenbagte kikærter (se opskrift nedenfor)
 • Spidskål
 • Spinat eller anden grøn salat.
 • Saften fra en halv citron

Fremgangsmåde:

Fyld glasene med det tunge/våde først, i følgende rækkefølge: dvs. pesto, kylling, edmaemme bønner, kikæret og derefter spidskål og spinat. Så holder det hele sig friskt, sprødt og lækkert! Se nedenstående billede for mere inspiration.

Opskrift på ovenbagte kikærter:

 • 200 g. kikærter
 • 1 tsk. paprika
 • 1/2 tsk. spidskommen
 • 1/2 tsk. stødt chili
 • God med salt

Fremgangsmåde:

Bland kikærter og krydderier i en frysepose og bag derefter kikærterne i ovnen ved 200 g. varmluft på en bageplads i ca. 20 min.

Rigtig god fornøjelse! :)

Kærlig hilsen Katja

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din søndag på, så ved jeg det! :)

De her kanelsnurrer er nemlig den bedste søndags treat og smager bare så godt!

Jeg bagte dem med min veninde for et par uger siden, og vi var begge enige om, at de klart var en anbefaling værdig!

De blev både sprøde, søde og luftige og vi lavede en lille step by step guide i billeder, så det var nemt at gå til!

Håber i kan bruge det! Nu vil jeg smutte til brunch hos selv samme skønne veninde!

Håber i har en skøn weekend!

Kærlig hilsen Katja

Opskrift kanelsnurrer:

 • 50 g gær
 • 2 dl mælk
 • 2 æg
 • 100 g smeltet smør
 • 2 spsk sukker
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk kardemomme
 • 500 g mel

Remonce:

 • 150 g smør (smøret skal være blødt, men ikke smeltet!)
 • 140 g sukker
 • 4,5 tbsp kanel
 • Remoncen moses blot sammen med en gaffel i skål.

Step by step guide:

1. Ælt dejen grundigt og lad dejen hæve en time, under et viskestykke. (Tip: Gå evt. en tur i det dejlige vejr, imens dejen hæver, - det gjorde vi, og gjorde ventetiden en del nemmere) hehe

2. Når dejen har hævet - rulles dejen ud således.

3. Remoncen tilføres og fordeles godt ud over hele dejen.

Hvis remoncen virker lidt svær at smørre ud, så tilføj gerne en lille bitte smule vand i remoncen og bland rundt. Så bliver det lidt nemmere at smørre ud.

4. Dejen foldes en gang, så den ligger dobbelt, brug gerne kagerullen, til at rette lidt på faconen.

5. Skær dejen ud i små strimler ca. 2 cm brede og sno dem godt.
Drej derefter dejen rundt om 2 fingre, så de får en fin facon.

6. Hæft enden i bunden og således får du en fin kanelsnurrer.

7. Placer dem på en bageplade og lad dem hæve i en halv time, inden de sættes i oven.

Bagetid: Pensel med mælk istedet for æg og bag dem ved 175 g. varmluft, 12-15 minutter til de er gyldenbrune.

God fornøjelse! :)

Likes

Comments

Kære læsere,

Rigtig godt nytår! Tænk engang 2017 allerede er omme og et nyt år allerede er godt på vej?

For mig er det stadig lidt uvirkeligt. Synes både jul og nytår er gået alt for hurtigt hehe, men dejligt har det nu alligevel været!! Vi havde den dejligste aften, hjemme hos vores søde venner, som havde stablet sådan en god aften, med skøn mad og dans på benene for os allesammen. Jeg har samlet lidt hyggelige billeder fra aftenen. hvor der blev danset til den lyse morgen :)

Jeg håber også i havde skøn aften og kom godt ind i det nye år! Jeg ved i hvert fald med sikkerhed 2018, skal være det år, jeg tør satse lidt mere på de der drømme! Har i også et nytårsfortsæt? <3

Må 2018 bliver fantastisk! Jeg ønsker jer alle et lykkebringende nytår :)

P.s. jeg fik taget det der billede med ham jer har kær', hvor heldig kan man have lov at være? <3

Kærlig hilsen Katja


Hende her, - bare den bedste <3

En del af det skønne nytårshold!

De dejligste veninder og min søde mand <3 Sådan her, ser vi også ud, indimellem de "pæne" billeder! ;)

Rigtig godt nytår!

Likes

Comments

Kære skønne du!

Er du tit og ofte i sidste øjeblik ligesom mig? :) Så har jeg et bud på 3 fine nytårs outfits, som alt sammen koster under 400 kr. og som helt sikkert kan købes lige i dit nærliggende shoppingcenter!

Hvert år synes jeg, at det er hyggeligt at have en ny kjole på, men jeg ved også, at den ofte kun bliver brugt en gang, hvorfor jeg synes, det kan være en god ide at være lidt sparsomlig - i hvert fald lige i dette tilfælde! Dog synes jeg at alle 3 outfits er en keeper og noget der kan bruges og gemmes længe, uden at det går af mode!

Jeg har skrevet lidt om de forskellig outfits her:

Kjole 1: Kjolen er fra H&M og købt på udsalg til 100 kr. (normal prisen var 349,95). Den har den fineste slids, og en fin snoning som fremhæver taljen.

Buksedragt 2: Er du ikke til kjole, så fandt jeg denne fine buksedragt fra H&M, til 399,95, den var dog ikke nedsat, men stadig til en rimelig pris og helt sikkert en gemmer, som kan bruge længe. Jeg er vild med udskæringen og bæltet i taljen.

Kjole 3: Kjole 3 er fra Moss Copenhagen og ligger til 399,95 - det er sådan en der "skjuler" lidt, så her er der massere af plads til den gode nytårs mad! hehe

Jeg håber det kan bruges og ikke mindst, bare som inspiration! Jeg er stadig lidt i tvivl om hvilken kjole/buksedragt jeg vælger, så sig endelig, hvis I har en favorit! <3

Nedenfor har jeg også givet et par ideer til lidt budgetvenlige nytårs accessories, som kan pifte den sorte sag op, - et must, hvis man spørg mig! hehe

Øreringene til venstre er fra Aldo og mener de ligger til omkring 100 kr. og dem til højre er fra Moss Copenhagen og ligger til 135 kr.

Rigtig godt nytår allesammen og tak for jer!

Jeg er så glad og taknemlig for jeres interesse og søde imødekommenhed!

Jeg glæder mig til en nyt og spændende 2018!

Likes

Comments

Kære læsere <3

Selvom jeg ikke selv skal være vært til nytår, så har jeg alligevel fundet lidt inspiration til det fineste nytårsbord. Jeg håber i kan li' det!

Altsammen koster under 150 kr. for 4 personer og jeg kan godt anbefale, at kigge forbi Søstrene Grene - De har så mange fine ting! :) Jeg har lavet en "indkøbsliste" i bunden, så i kan se hvor alt er købt henne.

Jeg er specielt fan af den lille detalje med stjernekasterne. Sæt dem evt. i små slanke vaser på bordet og tænd dem i løbet af aftenen.

Jeg håber i får en dejlig aften og kommer godt ind i det nye år, med dem i holder af!

Mathias og jeg skal for første gang holde nytår sammen - det blive lidt særligt! Måske jeg kan lokke ham til at få taget et billede!? Tihi

Kærlig hilsen Katja

Eucalyptus (lokale blosterbutik) 35 kr. / Lyskæde (Rema) 25 kr. / Bloklys (Søstrene Grene) 10 kr. / "Lets party" sticks (Søstrene Grene) 4,5 kr. / Guirlande (Søstrene Grene) 9 kr. / Konfetti (Søstrene Grene) 7 kr. / Knallerter (Netto) 30 kr. / Servietter (Netto) 10 kr.

Likes

Comments

Glædelig jul allesammen

Den fineste måned er ved være omme og jeg I håber alle har haft en skøn jul med massere af kærlighed omkring jer! Jeg synes jo det er lidt vemodigt, at vi allerede skal til at tage afsked, men når nu det skal være, så er det dejligt at kunne se tilbage på en masse skønne øjeblikke!

Jeg har samlet lidt fra min julemåned og jeg håber i har lyst til at læse med! Ikke mindst om de lidt halv skøre juletraditioner, - for dem har jeg mange af hehe.

1. I år har jeg holdt en dejlig jul hos min far med alle mine søskende - jeg er "delebarn" og skifter derfor hvert år imellem mor og far.

2. Jeg har holdt 2 juleaftner, fordi det ikke er jul, før jeg har holdt jul med begge mine forældre!

3. Min kæreste var med til (pre) juleaften hos min mor for første gang - det var et særligt øjeblik - ingen af os er nemlig helt klar til at slippe vores egne familier endnu og derfor var det ret hyggeligt, at kunne dele oplevelsen lidt alligevel.

4. Første juledag har jeg brugt unden dynen sammen med min mor og søster. Det er efterhånden en tradition at vi holder sleepover, spiser dejlig julemad og tøserhygge hele dagen efter jul. Det er faktisk den bedste dag, jeg ved!

5. I år lavede min lillesøster og jeg den fineste konfekt med marcipan, nougat og chokoladeovertræk (se ovenstående billede). Vi er begge utrolig kreative og holder meget af at sidde og pynte. Det skal helt sikkert være en tradition til næste år.

6. Hjemme hos min mor kan vi slet ikke vente med at få juletræ og det er derfor blevet en tradition, at det skal hentes, allerede i starten af december. Det får som oftest lov til at stå helt ind i januar - og som udgangspunkt skal der lys i hver aften, bare fordi vi synes, det er hyggeligt.

7. Første søndag i advent bliver altid brugt hos min far - hvor vi bager et hav af lækre småkager. Vaniljekransen er og bliver en favorit. Og vi er alle enige om, at det er den eneste småkage, som man ikke kan købe, men kun kan bage selv.

8.Dem har jeg til gengæld spist lidt for mange af, - hehe de smager jo så godt! Og jeg har derfor besluttet mig for at løbe hverdag op til nytår.

9. Det er første gang i lang tid, at jeg har kunne holde rigtigt juleferie. De sidste par år, har jeg nemlig arbejdet som butikschef i Message, hvor julen selvfølgelig har været en meget travl måned med mange arbejdstimer.

10. Jeg har derfor glædet mig ekstra meget til julen i år, da det er og bliver min ynglings-tid. Jeg håber i har nydt at læse med. Her kommer lidt juleglimt:


Julekjolen og den smukkeste gave fra min mand <3

De bedste vaniljekranse, tør jeg godt sige! - find opskriften på bloggen under fanen "mad" :)

Julen er en særlig tid for mig, fordi du bruger allermest tid, sammen med dem, som du holder allermest af.
- mine dejlige søstre! <3



Og ikke mindst en af de bedste julegaver i år,

Lille Chili kalder vi hende -

(jeg smelter lidt) hehe


På gensyn og endnu engang rigtig glædelig jul! <3



Likes

Comments

Hvis du endnu ikke har fået bagt, så får de her sprøde og lækre jødekager og vaniljekranse, dig helt sikkert i julestemning lillejuleaftensdag, hvis du ikke allerede er det!

For et par weekender siden bagte min familie og jeg et hav af lækre småkager, traditionen tro og de blev farligt gode, hvis i spørg mig! :) De er nemme og hyggelige at lave og jødekagerne kan formes i lige præcis, de faconer, man vil. Vi formede jødekagerne som de fineste snefnug.

Jeg håber i kan bruge opskrifterne, selvom de er lidt sent ude.
De var simpelthen bare for gode, til ikke at dele!

Opskrifterne lyder således:

Jødekager

 • 300 g mel
 • 250 g smør
 • 140 g sukker
 • 1 æg
 • 2 knivspids hjortetaksalt
 • Pynt:
 • 1 sammenpisket æg
 • 2 spsk. sukker
 • 1 spsk. stødt kanel
 • Hakkede mandler

Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og hjortetaksalt og skær smøret ud i små stykker, som tilsættes blandingen.
Smuldr dejen, så det bliver godt fordelt og saml dejen med ægget, til sidst.

Lig gerne dejen lidt på køl og rul derefter dejen ud og form kagerne, som derefter pensles, og pyntes med mandler og kanel.

Kagerne bages ved 175 grader varmluft, i ca. 8 minutter. Dog veksler det meget for ovn til ovn, så hold øje med de ikke tager for meget farve. De skal være fine lysebrune.


Vaniljekranse

 • 1 vaniljestang
 • 375 g hvedemel
 • 125 g kartoffelmel
 • 375 g koldt smør
 • 100 g finthakkede smuttede mandler
 • 250 g sukker
 • 1 æg

Fremgangsmåde

Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt blandingen. Smuldr smøren i melet, og tilsæt vanilje, mandler og sukker. Saml dejen med ægget og læg dejen på køl til næste dag (evt. i fryseren et par timer, hvis de skal laves samme dag).

Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade - lille stjerne.

Kagerne bages ca. 8 min ved 175 grader varmluft. Dog veksler det meget for ovn til ovn, så hold øje med de ikke tager for meget farve. De skal være fine lysebrune.

Rigtig god fornøjelse - og glædelig jul! :)
Jeg håber i får en dejlig juleaften med alle jeres nærmeste! 

Kærlige hilsner fra mig

Likes

Comments

Kære læsere - velkommen til min mode og mad blog!

Mit navn er Katja Leth. Jeg er 25 år gammel og bosat på Frederiksberg i en dejlig lejlighed, sammen med min kæreste Mathias.

Til daglig læser jeg en bachelor i International handel og markedsføring, og de sidste 5 år har jeg arbejdet i modebranchen.

Jeg har oprettet min blog, fordi jeg drømmer om at dele, min passion for mad og mode med alle jer skønne læsere.

Jeg har længe holdt af at fotografere og style både mad og mode, og jeg håber derfor på, at kunne inspirere med mine farverige madbilleder, velsmagende og enkle opskrifter, og ikke mindst ideer til outfits, feminine trends og tendenser i modebilledet .

Det bedste fra begge verdener ikke? :) - Jeg håber I har lyst til at følge med <3

De kærligste hilsner fra mig

Kontakt: katja_atzen@live.dk

Instagram: katja_leth


Likes

Comments