SPORTDAG
Idag hade seniorerna på skolan sportdag. Inför detta valde varje klass sin egen tröja, såsom design och färg. Det blev lite argumentationer för att byxorna var ljusblåa(en del av idrottskläderna), dock inte mina som var gröna. Men tillsist blev det navyblå med namn på ryggen och northface symbolen på bröstet, där stod det även class 5-2.

Klasserna tävlade i vanlig fotboll, tjejfotboll, basket och volleyboll. Jag var med i tjejfotbollslaget. För oss gick det inte så bra för, vi vann bara en match. De andra lagen gick det heller inte bra för, dock vann vi i volleybollen!! 🎉

Det var en rolig dag och vi hade super tur med vädret! För om det hade regnat skulle vi haft vanliga lektioner. Snart har juniorerna sportdag och då är vi seniorer lediga från skolan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Precis som det är skrivit ovanför så har man börjat räkna ner. Just nu är det endast 68 dagar kvar här i Japan, 68!! Det känns som om det i te var så länge sedan som det var långa 68 dagar innan man skulle åka till Japan, men det är faktiskt över ett år sedan!

För mig är det lite blandade tankar att åka hem... Jag känner mig super redo att åka hem, som om jag kan det här med att leva ett "normalt" skolliv här. Jag har fått nya vänskapskretsar och blir bara bättre och bättre vänner med de från skolklubben. Kan inte direkt säga att jag har blivit bättre på Kyuudo men det är alltid lika roligt att gå dit. Stunder då man inser att man faktiskt har varit borta från sin säkerhetszon i snart 8 månader.

Men sen kommer de stunder när man tänker "Jag vill aldrig lämna detta stället".

Men sen igår insåg jag när jag städade mitt rum "hur ska jag få plats med alla mina saker?!" Kläder har jag inte så mycket av... Visst jag har kläder men inte så mycket jag hade trott. Så jag stoppade ner mina vinter grejer, skor, koftor, kängor och böcker jag inte kommer använda. Kan säga att det känns ganska skönt att en tjock stickad kofta vars söm har gått upp.. Trodde aldrig att jag skulle säga det... Så vinter grejerna är ner och det fyller ena sidan av min resväska....shit.. Sen vänder man sig om och ser sin hakama... Hur i hela friden ska jag få ner den i väskan utan att den blir skrynklig?! Asså mamma jag får nog köpa två resväskor...

Igår kväll(14/4) vid 9pm var det en jordbävning här i Japan. Den kom precis när jag lagt mig och visste inte om det var sängen som fick sönder eller jordbävning, men när jag blev stilla så insåg jag att det fortfarande skakade. Sen vid 9.30 var det jordbävning till, men det kände inte jag, och denna kändes samtidigt som den stora i Kumamoto. I Kamamoto var det en stor jordbävning,6.5, som de jämförde med den som var för 5 år sedan, då kom det en tsunami som efterföljd. Då kumamoto i mitten av Kyuushu ön blev det ingen varning.

Här här de skalv som skedde. Den stora ringen är det kraftigaste skalvet och det kände vi ända upp till Kanto området(Yokohama) och det är en bit!

I nästa månad ska år två(min årskurs) till Nagasaki som man kan se till vänster om plipparna. Lite läskigt är det att man ska till ett område som drabbas så tätt inpå vår resa. Min skola anordnar även en volontärresa dit för att hjälpa till att städa upp. Dock är det en aning långt och resultatet av att ha varit borta i åtta månader syns på kontot 😭

Likes

Comments

19/3
En dag efter klubb

23-26/3
Träningscamp, Chiba
Fyra dagar tillbringade Kyuudo klubben i Chiba på landsbygden. Det var första gången hur jag förstod hur mycket jag faktiskt saknar naturen. Det var en familj som hade typ en B&B och hyrde även ut sin skjutbana. Det var superkul men utmattande då det var tidiga morgnar och sena kvällar(enligt mig 😉). Men jag kom inte bara närmare tjejerna i samma årskurs utan även killarna. De som går i en årskurs över mig kom jag även närmare, tjejerna är de som har hjälpt mig från när jag gick med klubben. På kvällsträningen märkte jag att man småpratade med alla lite mer, och kände verkligen då att min japanska har blivit bättre och att valde rätt klubb.

Väckarklockan ringde 5.45 för kl 6.30 hade vi samling. Sen frukost och klockan 9 hade vi en samling igen. Då hade vi öven bytt om till hakama, traditionella kläder man har i Kyuudo. Vi satt riktade mot Japans flagga och sa även tack och och hjälp oss med dagens träning efter och före varje pass. När man kom in i dojon eller skulle lämna så skulle man vända sig mot flaggan och bugade.

På kvällarnas frivilliga träning var det liiiiite mer avslappnat. Alla gick typ runt i sina pyjamas och när man väntade på sin tur att skjuta små pratade man lite.

Så gick det till i fyra dagar!

弓道部良かった💕

Likes

Comments

Två dagar tillbringade man på DisneySea, men med olika sällskap. Första dagen åkte man dit med vsyster och sprang runder. Menar verkligen det, sprang! När man gått igenom biljett kollen så sprang man till en fastpass automat sen sprang man till första åkturen. Sen när man använt första fastpasset kunde man hämta ut ett nytt. Stressigt! Men svinigt kul!!

29/3-2016
Andra gången åkte man med några vänner från klubben!

När vi tog Disney tåget som gick förbi Disneyland såg vi köerna! Det verkade aldrig ta slut!!!!

Vi lämnade Disney lite extra tidigt för att äta middag i Yokohama

Längst bak sitter vi! Men man kan knappt se oss 😂 Vi åkte Indiana Jones 3D ride!

Likes

Comments

20/3-2016

En tidig morgon blev det! Vi skulle ta ett tidigt Shinkansen till Nagano, där vi bland annat skulle se de välkända snöaporna som badar i varmvattenkällor.

Inga apor var det i vattnet då det var ganska varmt den dagen. Om man ska se dem i så ska man åka på vintern när det är kallt och snö. Men apor var set gott om!!

Lunch

Matsumoto castle

Likes

Comments

Nä allt går inte riktigt sin väg ibland här i livet. Om det finns medvind så finns det motvind också... Det lät så mycket bättre i huvudet...

Det är många som fortfarande inte vet om att jag har bytt familj, så jag säger det nu. Min förra familj var supersnälla personer och jag uppskattar verkligen att de ens valde att ta in en konstig swede... Min värdmamma jobbade väldigt mycket då hon hade ett eget företag och var ofta på kontoret då hon hade det hemma. Hon kunde även sitta där hela dagar på helger då jag hade trott att vi skulle hitta på saker, de visa mig Japan osv. Min värdsyster är säkert en super snäll människa men vi klickade inte tillsammans.

Det hela började när jag kontaktade min japanska organisation efter ett tag tvekande, då jag hört lite historier från andra utbytesstudenter. Men jag traskade till kontoret och hade ett möte. Det var första gången jag kunde prata med någon om det face-to-face. Det gick ett tag, min kontaktperson ville först att jag skulle prata med min värdmamma om det vi pratat om och det gjorde jag. Men när vi pratade så cirkulerade vi hela tiden runt hennes jobb. Jag kan ju inte säga åt henne: "nu får du minska jobb timmarna", det är ju hennes jobb och hon försörjer även mig och min dåvarande värdsyster. Jag bestämde mig också att veckan efter skulle jag kontakta min kontaktperson igen och säga att jag vill genomföra ett byte av värdfamilj.

Det tog två-tre veckor sen stod jag vid dörren med livet nerpackat i mina resväskor. Efter jobbig helg och jobbigare förväll, åkte jag till min nya värdfamilj.

De bor längre iväg från skolan, ca 1 timme, både buss och tåg. Men då jag bara byter en gång så är det helt OK! Jag har en värdpappa, värdmamma, två värdsystrar och en värdbror. Den ena systern går i samma årskurs och skola så varje dag åker vi tillsammans. Andra värdsystern har jag sakta kommit närmare, dock får det gå lite mer tid med lille brorsan.

Ja en liten uppdatering blev det!

Från när Sara och jag var med på sista års elevernas graduation!

Likes

Comments