Ännu en tävling men denna gången min årskurs och årskursen under oss. Vi tog ett tidigt tåg till mitt ute i ingenstans för att sen ta bussen en liten bit till en skola som låg mitt i skogen! Och jag skrek inombords: SKOOOOG!!!! Märkte då hur mycket jag har saknat skogen och naturen. Skolan där tävlingen var på var ganska stor och hade en egen doujo! Vi på KGM har typ en låda där tre skyttar samt en tittare får plats...

Denna dagen gick det inte bra för oss men vi var ganska glada ändån :D Efteråt medan vi väntade på bussen tillbaka så åkte vi en rutchkana och tog foton i en närliggande park. En annan utbytesstudent var också där som jag kom tillsammans med från Tyskland. Hon deltog också i tävlingen.

Min kompis använde flitigt min kamera så för engångsskull är jag framför kameran och inte bakom ;P

Dock tajmade vi det inte så bra..

Många misslyckade försök till en bra bild! men mycket skratt blev det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

MAJ

Precis som titeln säger var jag på sumo med värmamman, vsystern och vbrorn! Och det var mäktigt!!! Det var så fruktansvärt mäktigt! Fattade ingenting om de ceremoniella grejerna de gjorde innan en match, och det gjorde inte direkt vmamman heller, men hon förklarade så gott hon kunde. I början var det väldigt lite folk men mot de sista två timmarna började det fyllas på och till slut var hela arenan full! Fick då reda på att japans bästa sumobrottare skulle tävla och därför det var så mycket folk. Matchen varade inte ens 1 minut så det gällde att inte titta bort!

Detta gjorde de innan varje klass.... gissar jag... de gick upp, sa deras namn i mikrofon, lite hojt från publiken, klappade sig lite själva på benen och gick sedan ner igen

Här börjar de putta på varandra... "putta"

Något ceremoniellt igen

Precis när matcherna är sluta reste sig alla samtidigt så hann inte riktigt ta bild när det var fullt

Likes

Comments

MAJ

Det var kyuudo tävling igen 4/5! om min kalender inte lurar mig...

Det var bara högstadieeleverna som tävlade men jag och resten av "min grupp" åkte med för att heja och att hjälpa till på tävlingsbanorna. Vi drog bland annat ut pilarna från måltavlorna, och städade banan i pauserna för att det skulle se snyggt ut samt att vi förde protokoll över våra egna medlemmar. Om jagi nte är helt fel på det gick det ganska bra för oss den tvälingen!

Senare när gruppen splittrades gick jag och Tomoka och köpte... kommer inte ihåg vad det heter... Men det är typ någon smet med fyllning i. Traditionellt är de formade som en fisk. De hade vaniljkräm, sakura, anko, jordgubb blandannat.

Bild 3: Hittade en klassisk japansk komedi skämt på mobilen och försöker låta så allvarlig och poetisk som möjilgt, men efter bilden var tagen bröt vi alla ihop och började skratta.

Likes

Comments

APRIL

Visste inte vilken tempus jag skulle använda...

Yabusame

Jag och min värdfamilj, min värdbror, två värdkusiner samt vmammas syster tog oss in till Asakusa i Tokyo en vacker dag och tittade på Yabusame. Man kan gott och enkelt kalla det kyuudo på häst. Det finns tre måltavlor på en raksträcka, de ska ryttaren träffa medan hästen galopperar i full fart. Måltavlan var en kvadratisk träbit, som inte var så värst stor.

Fort gick det!

Det fanns vanlig kyuudo också!

De hade även mini kyuudo! Det heter inte det men kommer inte ihåg vad det kallas... Det var riktigt roligt iallafall! Måltavlan är ca 10cm diametern och istället för att man skulle sträcka armen efter man släppt pilen skulle man bara öppna handen. Jag och min en värdkusin gjorde det också.

Likes

Comments

Uppdatering

Oj... vad länge sedan! Ganska exakt 1 år sedan jag skrev någonting här inne... Tänkt på det flera gånger sedan jag kom hem i juni i somras men aldrig blivit något av det. Kommer ihåg när jag satt och väntade på att få åka, läste blog efter blogg men 8/10 var aldrig riktig avslutade. Antingen tröttnade de eller hade de ingen tid. Var refrensstudent på avresemöte med Explorius i lördags för blivande utbytesstudenter och bestämde mig att avsluta bloggen så att nya och nervösa studenter kan läsa!

Så därför! har jag valt att lägga in bilder och lite dittan och dattan om den sista tiden jag hade i Japan utbytesåret 2015/2016!

Likes

Comments

SPORTDAG
Idag hade seniorerna på skolan sportdag. Inför detta valde varje klass sin egen tröja, såsom design och färg. Det blev lite argumentationer för att byxorna var ljusblåa(en del av idrottskläderna), dock inte mina som var gröna. Men tillsist blev det navyblå med namn på ryggen och northface symbolen på bröstet, där stod det även class 5-2.

Klasserna tävlade i vanlig fotboll, tjejfotboll, basket och volleyboll. Jag var med i tjejfotbollslaget. För oss gick det inte så bra för, vi vann bara en match. De andra lagen gick det heller inte bra för, dock vann vi i volleybollen!! 🎉

Det var en rolig dag och vi hade super tur med vädret! För om det hade regnat skulle vi haft vanliga lektioner. Snart har juniorerna sportdag och då är vi seniorer lediga från skolan.

Likes

Comments

Precis som det är skrivit ovanför så har man börjat räkna ner. Just nu är det endast 68 dagar kvar här i Japan, 68!! Det känns som om det i te var så länge sedan som det var långa 68 dagar innan man skulle åka till Japan, men det är faktiskt över ett år sedan!

För mig är det lite blandade tankar att åka hem... Jag känner mig super redo att åka hem, som om jag kan det här med att leva ett "normalt" skolliv här. Jag har fått nya vänskapskretsar och blir bara bättre och bättre vänner med de från skolklubben. Kan inte direkt säga att jag har blivit bättre på Kyuudo men det är alltid lika roligt att gå dit. Stunder då man inser att man faktiskt har varit borta från sin säkerhetszon i snart 8 månader.

Men sen kommer de stunder när man tänker "Jag vill aldrig lämna detta stället".

Men sen igår insåg jag när jag städade mitt rum "hur ska jag få plats med alla mina saker?!" Kläder har jag inte så mycket av... Visst jag har kläder men inte så mycket jag hade trott. Så jag stoppade ner mina vinter grejer, skor, koftor, kängor och böcker jag inte kommer använda. Kan säga att det känns ganska skönt att en tjock stickad kofta vars söm har gått upp.. Trodde aldrig att jag skulle säga det... Så vinter grejerna är ner och det fyller ena sidan av min resväska....shit.. Sen vänder man sig om och ser sin hakama... Hur i hela friden ska jag få ner den i väskan utan att den blir skrynklig?! Asså mamma jag får nog köpa två resväskor...

Igår kväll(14/4) vid 9pm var det en jordbävning här i Japan. Den kom precis när jag lagt mig och visste inte om det var sängen som fick sönder eller jordbävning, men när jag blev stilla så insåg jag att det fortfarande skakade. Sen vid 9.30 var det jordbävning till, men det kände inte jag, och denna kändes samtidigt som den stora i Kumamoto. I Kamamoto var det en stor jordbävning,6.5, som de jämförde med den som var för 5 år sedan, då kom det en tsunami som efterföljd. Då kumamoto i mitten av Kyuushu ön blev det ingen varning.

Här här de skalv som skedde. Den stora ringen är det kraftigaste skalvet och det kände vi ända upp till Kanto området(Yokohama) och det är en bit!

I nästa månad ska år två(min årskurs) till Nagasaki som man kan se till vänster om plipparna. Lite läskigt är det att man ska till ett område som drabbas så tätt inpå vår resa. Min skola anordnar även en volontärresa dit för att hjälpa till att städa upp. Dock är det en aning långt och resultatet av att ha varit borta i åtta månader syns på kontot 😭

Likes

Comments

19/3
En dag efter klubb

23-26/3
Träningscamp, Chiba
Fyra dagar tillbringade Kyuudo klubben i Chiba på landsbygden. Det var första gången hur jag förstod hur mycket jag faktiskt saknar naturen. Det var en familj som hade typ en B&B och hyrde även ut sin skjutbana. Det var superkul men utmattande då det var tidiga morgnar och sena kvällar(enligt mig 😉). Men jag kom inte bara närmare tjejerna i samma årskurs utan även killarna. De som går i en årskurs över mig kom jag även närmare, tjejerna är de som har hjälpt mig från när jag gick med klubben. På kvällsträningen märkte jag att man småpratade med alla lite mer, och kände verkligen då att min japanska har blivit bättre och att valde rätt klubb.

Väckarklockan ringde 5.45 för kl 6.30 hade vi samling. Sen frukost och klockan 9 hade vi en samling igen. Då hade vi öven bytt om till hakama, traditionella kläder man har i Kyuudo. Vi satt riktade mot Japans flagga och sa även tack och och hjälp oss med dagens träning efter och före varje pass. När man kom in i dojon eller skulle lämna så skulle man vända sig mot flaggan och bugade.

På kvällarnas frivilliga träning var det liiiiite mer avslappnat. Alla gick typ runt i sina pyjamas och när man väntade på sin tur att skjuta små pratade man lite.

Så gick det till i fyra dagar!

弓道部良かった💕

Likes

Comments