Header

Hörni..... Jag blev av med min norrskens-oskuld igår.... Är helt totalt blown away! Jag menar, titta bara hur vackert det var ute vid Stavsnäs inatt:

Likes

Comments

Beskriv året med tre ord:

Svar: Fantastiskt, resefyllt, snabbt

Bästa köpet?
Svar: Min Canon 5D M III

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?
Svar: Aldrig bli som förr, Sorry, Panda, The Ocean och många många fler!

Vem har du umgåtts med mest?
Svar: Denna är svår... Umgåtts med himla mycket olika nya och gamla vänner!

Har du haft ett förhållande under 2016?

Svar: Både ja och nej!

Vart reste du under 2016?
Svar: Adamello (italienska alperna), Sopot, Mallorca, den fantastiska fotoresan som tog mig runt i Californien, Nevada, Utah, Arizona och visade mig städer som San Francisco, Los Angeles och Las Vegas, Sopot igen, Warszawa, Amsterdam, Chicago och roadtrip genom Indiana, Michigan, Ohio och så Kanada en snabbis och en sista sväng till Sopot hanns även med. Wow vilket fantastiskt rese-år det varit.

Vad var din största tabbe 2016?
Svar: Varför kommer jag inte på något haha...

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Svar: Fotoresan, mitt kameraköp och att jag äntligen blivit vegetarian!

Har du blivit bättre på något?

Svar: O JA! Har kämpat på med min sociala ångest som blivit otroligt mycket bättre tack vare jobbet på Akademibokhandelns. Trivs så otroligt bra.

Vad var extra dåligt med året?
Svar: Att jag red på tok för lite!

Vad var extra bra?
Svar: Alla resor :-)

Lärde du känna några nya människor?
Svar: Ja! Extremt tacksam för alla vänskaper jag funnit och som har växt detta år! Fina fina fina vänner ♥

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Svar: Åkte skidor i alperna, gick på begravning, körde bil i USA (och på Mallis haha), besökte 8 nya delstater, köpte en fullformats-kamera, blev vegetarian och såg Coldplay live!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Svar: Mitt funktionärsjobb på Horse Show och Olivier Phillipaerts hahaaa....

Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Svar: Har utvecklats mycket på det stora hela när det gäller jobbet men som jag skrev tidigare är det helt klart på det sociala planet som framgången ligger just nu!

Största framgång på det privata planet?
Svar: Jag har vågat stå upp för mig själv och lyssnat på mig själv när något känts fel och faktiskt gjort något åt saken.

Vem saknade du?
Svar: Hästarna :-(

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Svar: Tro på mig själv och bevisa för mig själv att JAG KAN! Allt går om man vill!

Tror du 2017 kommer bli lika bra?
Svar: 193842394 miljoner gånger bättre.

Vad kommer du sakna från 2016?

Svar: Resorna men de har jag ju väl dokumenterade!

Vad önskar du att du gjort mer?

Svar: Ridit!

Vad spenderade du mest pengar på?
Svar: Resorna och kamerautrustning

Och så slutligen; dina planer inför 2017?

Svar: Har i princip för första gången någonsin känt att jag verkligen verkligen vill komma in på en speciell utbildning så om allt går vägen så flyttar jag till Skåne i höst!

Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
Svar: KÖR STENHÅRT. Backa inte för något och tro på dig själv. Du kan det här, dags att bevisa det för dig själv!!! FUCK IT, KÖR!!!!

Likes

Comments

Roadtrip längst Highway 1, det är minst sagt något speciellt. Just denna sträcka från San Fran till LA har ju körts i nästan alla filmer som innehållit en roadtrip! Vi stannade ett antal gånger längst vägen, bl.a. vid Brixby Bridge och Big Sur.

Likes

Comments

DAAAAMN, what a gorgeous city. SanFran, jag kommer tillbaka så snart jag bara får möjlighet!

Vi rullade in i San Francisco helt pumpade och taggade till tusen, det här var ett av ställena som flest sett fram emot under resan och oj, vi vart inte besvikna. Eftersom vi kom från Yosemite hamnade vi på rätt sida och skulle köra över Golden Gate-bron för att komma in i stan. Första stoppet blev såklart utkiksplatsen innan man kommer över bron och även här klättrade vi rebeller över repet och halkade icke-graciöst ner för en backe. Det var guld värt att komma iväg en bit från resten av människohavet som fanns uppe på toppen och få lite annorlunda bilder. Efter säkert hundra boomerangs klättrade vi tillbaka upp (hade inte heller den dagen valt särskilt bra skor för att klättra i och fick stödja mig på plantor av olika slag och häva mig upp med hjälp av grenar haha). Vi kommer upp och får höra att vi tydligen ska till en strand som ett extra fotostopp och JÄVLAR vad sura vi blev haha, vi visste redan innan att vi inte hade mycket tid i stan och vi ville ju självklart se så mycket som möjligt, dvs var inte stranden något vi prioriterade men man skulle tydligen se bron på ett snyggt sätt därifrån så vi hade inte mycket att säga till om.

Väl på stranden småspringer vi så långt vi kan för att få snygga bilder men också för att det ska gå fort så att vi nån gång kan få se stan!! Vi klättrar på klippor, trängs med varann, håller på att ramla ner i det kalla havet och stöter på nakna män som tydligen var väldigt pratglada.

Jo, måste dra lite info om den sista punkten haha. Jag hoppar ner från klipporna en stund innan de andra och tar lite bilder på några andra turister osv när en random man iklädd en pösig vit t-shirt och ett gigantiskt grått skägg kommer fram och småpratar lite med mig. Han frågar vad vi gör där och intresserar sig för våra kameror. Jag svarar artigt att vi är på roadtrip blabla fotoresa blabla och när han är nöjd med sina svar så fortsätter han iväg på stranden. Jag hör nu röster och fniss från min grupp och folk som ropar mitt namn när jag plötsligt ser mannens nakna rumpa och inser att han precis stått ca tjugo cm från mig med sin snopp dinglandes där strax under kanten på tröjan. GISSA OM JAG FÅR PANIK HAHAHA, dör av garv tillsammans med alla andra som insett vad som precis hänt när vi ser honom stå och fota oss lite längre bort. Han höll dessutom kameran i höjd med hans dinglande parti. Snacka om WIERD ASS PERSON…..

Vi skyndade iväg till bilarna och äntligen var vi på rätt väg, in till SAN FRANCISCO! Vi hade ungefär 3 timmar på oss att se staden och ångrar lite nu att jag var så sugen på att shoppa haha, skulle låtit shoppingsuget vänta till Los Angeles och inte slösat bort typ all tid på Forever 21 som jag egentligen inte klarar av haha… Framåt kvällen checkade vi in på vårt hotell, gick catwalk i hotell-korridoren i mina nya klackar, fick klagomål för att vi lät för mycket så vi tog våra grejer och drog ut på äventyr i området för att hitta ett ställe att äta middag på. Det var verkligen inte lätt då allt tydligen stängt förutom en Wendy’s som fortfarande var öppen för bilar. Så vi ställde oss i drive in-kön och väntade ett bra tag. Dock fick vi världens drygaste välkomnande och idioten i kassan sa att vi tyvärr inte får handla om vi inte har någon bil… Vi hade inte ätit på ett bra tag så tålamodet var inte det bästa. Vi sprang tillbaka till hotelit för att fråga receptionisten om hon visste något ställe i närheten som var öppet och hon svarade IHOP. WOOHOOOO jublade vi och bokstavligen skuttade iväg till restaurangen som specialiserar sig på pannkakor :-)

Likes

Comments

Ny dag, nya tag, nya favoritplatser att besöka och nya minnen att skapa. Lite mer än halva resan hade gått när det var dags för nästa ställe att bocka av sin bucket list, nämligen Yosemite National park och för att ställa en sak till rätta en gång för alla så vill jag bara säga att det uttalas Yosemitiii och inte Yosemajt som man så gärna vill tro haha! Så, nu när vi har det jobbigaste ur vägen kan vi återgå till att njuta av det vackra lanskapet som Yosemite består av, klarturkost vatten och den där speciella grå färgen på bergen som får det hela att se så mäktigt ut.

Vi hade fritid i ett par timmar för att utforska vyerna men vi drog oss istället in i skogen och hittade en slinga som vi följde en bra bit. Vi hittade bl.a. en aningen skum människa och ett rådjur som stod och betade och lät oss komma riktigt nära för att fota det! Vi fortsatte neråt och passerade så småningom en ”don’t leave the trail”-skylt och rebeller som vi är så satte vi direkt av en bit bort från ”the trail”, jag och Amanda fick för oss att gå längst ut på en klippkant och det kanske inte var vår smartaste idé haha men kul var det! Jag och mina förbannade Baleciaga-sandaler (som ju fan borde ha en ordentlig sula) halkade runt i gruset och vid något tillfälle var jag helt säker på att jag skulle halka ner och ramla ut för stupet hehe. Med något svarta fötter och lite nya skrapsår gick vi tillbaka upp till samlingsplatsen och lite senare var det dags att dra sig tillbaka till bilarna och försöka hitta ett ställe för middag.

Vi hamnade tillslut på en bar i en håla som jag inte minns namnet på hehe och jag åt en svingod veggie burger med ananas på, NAMNAM! Baren vad en typisk amerikansk bar med scen, dansgolv osv och vi blev pga platsbrist placerade typ mitt på dansgolvet med vårt bord så jag och Sally började genast skämta om att de säkert kommer tvinga oss att dansa eller något sånt sjukt när som helst men det höll sig lugnt och en gubbe rockade loss till en country-version av Hotline bling. Precis när vi tryckt i oss våra goda burgare och slappnat av helt så kommer Emma och säger: Katja…. jag har hört att du tycker om att sjunga…


—sidenote: från första dagen var jag i princip en extrainsatt högtalare och sjöng konstant i bilarna, till allas förvåning kunde jag varenda låt som spelades utantill så ganska snabbt förstod folk att jag gillar att sjunga, lite för mycket haha, ironiskt nog frågade Robin tidigare den dagen om jag inte kan sjunga för dom utan bilens högtalare i bakgrunden och jag hade protesterat högt och ba nooooooo won’t happen in a million years…. slut på sidenote—

Så trots att jag alltså lovat att absolut inte sjunga på någons förfrågan så står jag helt plötsligt på scenen med Sally och ska sjunga Free Falling för hela byns jäkla befolkning + våra 26 vänner…. Behöver jag ens förklara hur jobbigt det var haha, stirrade upp i taket och tvingade mig själv att inte möta en endas blick nere på golvet för då skulle jag förmodligen svimma och faceplantea på någon. Tog mig igenom det och klarade mig till min stora förvåning (jag har ALDRIG kunnat hålla en normal redovisning under mina 13 år i skolan). Fick mycket lovord och så mycket snälla kommentarer från alla fina människor som betydde helt sjukt mycket. Detta minne kommer helt klart följa med mig länge <3

Likes

Comments

Instagram@katjagh