View tracker

Hej! Idag så har dagen gått i ett som vanligt fast lite mer idag egentligen. Redan när klockan var starx innan 6 så vaknade Saga så upp med henne och sedan så har jag städat och fixat tvätt mellan lämning , matlagning och hämtning. Och jag måste få ta upp detta för jäklar vad jag börjar att bli trött på slappheten eller ja vad vet jag om det är slapphet eller ett nytt Sverige vi har framför oss.

Jag stod hur som haver och pratade med dom andra mammorna på skolgården som vi ofta gör och när klockan slår ca 11:10 så vet vi att det blir kaos med barn som skall upp till matsalen och äta eller som i vårt fall har ätit klart. Och dagarna bli bara värre men skrik och gap så idag så rann bägaren över för min del när en pojke ställer sig bakom mig och vagnen och gapar för kung och fosterland till sina kompisar. Jag vände mig om och sa lugnt men bestämt till honom att ja inte accepterar att någon gapar så runt omkring mig eller mina barn för våra öron klarar inte det. Han bad ju givetvis om ursäkt och blev nog lite tagen på sängen. Men hur som haver så kom hela detta om uppfostran upp på tapeten och jag kände väl att jag var en av få som är så "sträng" som jag är.

Jag/Vi har tydliga regler i vårt hem om mycket för att få vår vardag att funka. Kan låta hemskt men mina barn mår bra av att veta vad som man får göra och inte. Sedan så är det fortfarande ett enda tjat dag ut och dag in men saker som man fick traggla innan sitter nu och på så sätt så tror jag ändå att vi göra rätt. Jag fick ju som sagt var höra att Elias sköter så SÅ bra i skolan och tackar/frågar alltid innan han göra något. Detta vet jag att många andra inte gör och visst alla tycker inte att mitt sätt är det bästa sättet men jag vet också att det finns underlag på att barn mår bra att ha regler och konsekvenser när dom inte följs. Det handlar ju inte om att trycka ner eller göra sina barn till robotar utan att vägleda sina barn in i det vuxenliv som dom faktiskt kommer att hamna i.

SÅ med detta så menar jag inte att jag är någon stjärna till förälder för jag försöker fortfarande att lära mig var/när och hur man skall agera i dom olika situationerna.

Hur gör ni?


En liten Elias

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Precis som på många ställen i landet så har även vinterkräksjukan hittat hit. Detta har gjort att jag har valt att ta hem Nora från dagis i ren och skär rädsla av att hon skall bli sjuk och i sin tur smitta både mig och alla andra. Det är givetvis mysigt att ha henne hemma men samtidigt så blir dagen ganska så intensiv. Hon är inne i en fas där hon vill hjälpa till och vara med precis hela tiden och ja i bland så passar det bara inte haha.

Men i morgon så får hon gå en stund då jag känner att jag måste få tvätta golven här hemma. Hur gör ni med sjukdomar?

Annars så skall vi hämta lite paket och försöka vara ute idag. Vädret är super men det är kallt så en stund får räcka.

Nu så skall vi göra oss i ordning för att hämta Elias på skolan.

Puss så länge!

Likes

Comments

View tracker

Jag har haft en paus, kanske en längre än vad jag hade tänkt men ibland så behövs det. Men nu så är jag tillbaka.

Så vad har hänt det senaste?! Inte så värst mycket egentligen eller jo det har det men jag vet knappt vart jag skall börja. Bebis har blivit hela 8 månader, Nora har fyllt 5 år och är nu en stor tjej. Elias han jobbar på väldigt bra i skolan och jag fick bara beröm på vårt utvecklingssamtal.

Jag själv då? Jo jag har slutat amma, ja eller Saga bestämde sig att bara sluta så nu sitter jag här med tepåsar till tuttar och känner mig som en man. Annars så har jag ridit några ggr och det är skönt. Skönt att rensa skallen, mycket som snurrar där inne nu inför julen osv.

Jag har och kommer aldrig att bli en jul människa. Jag inte sätta finger på varför men jag gillar den inte bara. Vi skulle egentligen varit hemma men fick dåligt samvete så blir att sätta sig och flänga i år igen! hate it men är rädd att känna mig som en gammal surkärring om man vägrar.. Brukar ju faktiskt bli ganska trevligt i slutändan ändå. Har köpt klart alla julklappar ja eller utom till mamma och Deniz men det hinner jag.

Ja nej annars så är det samma liv som vanligt, på gott och ont skulle jag väl vilja påstå. På måndag nästa vecka firar vi 2 år och det skall firas med mat ute.

Nej nu så skall jag försöka samla mig lite, jag har haft en morgon med kaos. Sitter fortfarande i pjamas så får klä på mig så kanske dagen blir bättre.


Puss och Kram

Likes

Comments

Liggdelen Pram Deluxe Grå använd i 4 månader.
Nypris ca 2700
Mitt pris 1200 ink fästen

Babysitter 100:-

bilder kommer!

Likes

Comments

Ny har två veckor av våra 2 månader tillsammans gått och gud vad roligt och mysigt vi har haft det!

Vi har bott på Nääs, varit i Alingsås, Varberg och hunnit ha middagar och varit på middag hos våra nära och kära.
Vädret har verkligen inte varit bra men nu såhär i efterhand så är jag väldigt nöjd med våra dagar. Idag så kommer mina guldklimpar hem så nu blir det betydligt mer liv i luckan men det gör absolut inget.

Mer från mig när jag har lust och tid!

Puss!

Likes

Comments

Nu har jag hunnit använda mina nya produkter ifrån Yves Rocher och jag är verkligen kär i alla produkter. Torrolja luktar underbart och funkar lika bra i håret som på kroppen och scrubben är verkligen super för mitt ansikte som i vanliga fall kryllar har finnar.
Sedan så måste jag hissa deras balsam samt shampoo (fick med ett prov). Mitt hår blir så enkelt att borsta och det luktar SÅ gott. De andra proverna är rikigt bra så passa på att handla nu när det är rea på mängder av saker samt fri frakt!

Likes

Comments

Regnet är här för att stanna känns det som men det gör inget just nu för idag så jobbar D sin sista dag på 2 hela månader så det känns underbart. Jag har ju tidigare sagt att vi inte har planerat något alls mer än rhodos  men nu ville vi på hotell så vi bokade en natt på Nääs fabriker i nästa vecka. Nääs Fabriker är mitt absolut favorit hotell och där vill jag bo om vi någon gång gifter oss. Helt underbar natur och väldigt fina rum samt god mat. Ja jag skulle väl kunna skriva en novell om det hotellet men ja iallafall så rekommenderar jag det starkt.

Idag så skall jag och barnen besöka Noras nya Dagis/Förskola och sedan hyra film. Rikigt filmväder idag. Jag skall också försöka rensa lite kläder i barnen lådor, men det är ingen mega panik.
Nu så skall jag först avnjuta mitt kaffe! Älsklingen hade köpt nya filter i morse så ja skulle överleva dagen. Det är det lilla som gör mina dagar lätta.

Puss!

Likes

Comments

Yes nu är vi snart framme vid målsnöret för semester tillsammans i 2 månader. Jag längtar otroligt mycket efter att få ha min S hemma.
Vi har inga direkta planer utan tar dagarna som dom kommer och det är skönt!

Nästa vecka så åker barnen mina till sin pappa i två hela veckor och jag måste erkänna att det känns as jobbigt. Dock så är dom i närheten och jag vet att dom längtar så man får glädjas åt det. Jag och D har aldrig varit med varandra så länge utan stora barn. Ja vi har ju Saga hemma nu men hon hänger ju mer på diverse aktiviteter utan några som helst problem hihi.

Nu så skall jag avnjuta mitt kaffe och fortsätta planera lite för framtida saker... Mer om det längre fram !

Puss

Likes

Comments

Trött mamma här, inte pga barnen utan pga att jag vaknar om nätterna. Hatar att jag gör det men iaf så börjar jag undra om det beror på spiralen. Har inte slutat blöda sedan jag satte in den och jag har ont vissa dagar.
Det där med hormoner och jag går inte ihop alls!
Ska verkligen ta en ordentlig funderare om jag skall ta ut den och ja sterilisera mig i stället. Nog om det..
Idag så regnar det så vi håller oss inne och hoppas på att få uppehåll i eftermiddag istället. Vi ska baka chokladbollar och sedan så ska jag även försöka träna. Jag känner mig som en rikigt softpotatis numera så ja skärpning. Tur i oturen att det regnar så att man slipper visa sin valkropp på stranden hihi...

Kommer en uppdatering om produkterna jag köpte sedan också.

Puss så länge

Likes

Comments

Hua vi tog oss ut en stund, ja eller vi gick till affären för att handla vax, lax och lite annat gott. Barnen fick leka av sig lite på lekplatsen medans vi tjejer satt och kollade på. Lillknubbis älskar att sitta och kolla så det gjorde hon och sedan när vi skulle gå så ville hon absolut inte ligga i vagnen. Bära funkar en stund men är krångligt med vagnen i andra handen så la henne på mage vilket funkade sista biten.

Längtar tills vi byter till sittdel faktiskt. Ja eller då blir hon säkert mer nöjd men det får vänta tills efter sommaren typ.
När bytte ni till sittdel föresten?

Likes

Comments