Det er sandt hvad man siger, det regner altid i England. Nu har jeg været bosat i Cambridge i lidt over en uge, og har ikke oplevet en dag uden regn, faktisk regner det også lige nu, i skrivende stund. Men trods regnen har det været en dejlig første uge i lille Cambridge. Onsdag mødte jeg en anden dansk pige, jeg havde fået kontakt til via app'en, Jodel, og det viste sig at hun også skulle gå på Anglia Ruskin University (forkortet ARU, jeg vil fremover bruge dette når jeg referer til universitetet). Samme aften mødte vi to af hendes studiekammerater, som også skal gå på ARU, vi skal dog ikke have de samme fag, men det er stadig nice at kende andre danskere her. Torsdag og fredag var jeg til "Orientation programme for new international students", hvor vi blev nærmest bombarderet med en hel masse information om ARU og hvordan man gebærder sig på uni. Torsdag aften valgte jeg at gå til Quiz Night, der blev afholdt på uni, hvor jeg mødte en god håndfuld andre internationale studerende, som jeg allerede er blevet gode venner med. I går, lørdag, var jeg på Historical City Tour, hvor en guide fulgte os rundt i byen og viste os nogle af de historiske bygninger, som primært er koblet til Cambridge University. Som tidligere naturvidenskabsstuderende fandt jeg især, The Cavendish Laboratory, ret interessant. Stedet har 29 nobelpristagere inde for fysik og kemi, og var det første laboratorie i verden, hvor man begyndte at opstille eksperimenter ud fra fysikken, som førhen var holdt teoretisk (jeg linker hele hisorien her). Det var bl.a. også i dette laboratorie, at J.J. Thomson opdagede elektronen, ret vildt synes jeg!

Jeg har så meget jeg gerne vil skrive og fortælle om, men jeg har svært ved at følge med det hele. Jeg har fået så mange nye indtryk den seneste uge, nye venner, nyt sprog, nyt sted, ny by osv. osv. Min hjerne er begyndt at tænke i engelsk, hvilket er mega nice, men samtidig med også gør det svært at få kommunikaeret noget ud på dansk. Jeg har flere gange måtte stoppe op og tænke, er det sådan man siger det på dansk, så hvis noget af det jeg har skrevet lyder spøjst, så er det derfor, haha.


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

I tirsdags, d. 15. august, var det en måned siden, at Frederik (min kæreste) tog til Australien på udveksling. Som de fleste nok ved skal jeg også på udveksling, men jeg rejser først i starten af september, og jeg synes tiden går for langsomt. Det er spændende at følge med i hvad der sker i min kærestes liv i Austrailen, MEN nu vil jeg også gerne snart ud og opleve noget nyt, ud på nye eventyrer. Selvom jeg synes, at det virker som om tiden går langsomt, så går den nu også meget hurtigt, især når jeg tænker over at det er næsten over et halvt år siden jeg tog beslutningen om at tage aftsed, og nu sidder jeg her, lidt under tre uger til afgang, hold da op! Og så er der også alt det man skal have styr på - udveksling er ikke bare sådan lige noget man klarer, har jeg fundet ud af, der er ret meget papirarbejde, ringen frem og tilbage til forskellige folk og institutioner, e-mailing osv. Mange synes, at det lyder ret uoverskueligt, når man fortæller om det, men jeg synes faktisk det har været ret spændede, og også ret sjovt at skulle planlægge den her tur. Der har selvfølgelig været tider hvor det har været total uoverskueligt, efterfulgt af en del frustrationer over hvad jeg skulle gøre og hvad der skulle ske, hvilket er en del af processen, men når tingene så er lykkedes er jeg blevet så glad og stolt af mig selv (og det må man godt sig - fuck janteloven), over at jeg rent faktisk har styr på det. For det skal ikke være en hemmelighed, at jeg har været ret nervøs over at skulle afsted til et andet land, da det ligger langt ude over min comfort zone, og så det, at jeg skulle have styr på noget så vigtigt som merit på min uddannelse, sprogtests, bolig i udlandet, SU, forsikringer og hvad der nu ellers følger med et udvekslingsophold, men på nuværende tidspunkt skulle alt være nogenlunde på plads. Jeg har i denne planlægningsproces lært en held del, og det er, at alt nok skal løse sig i sidste ende. Så det vil jeg tage med mig videre.

Likes

Comments

Jeg skal til England... Jeg skal til England i et halvt år... Jeg skal til England i et halvt år for at studere kommunikation... Det er så vildt manner! Det har egentlig været officelt længe, da jeg har brugt hele mit semester på at planlægge mit udvekslingsophold. Men for lidt over en uge siden fik jeg mit "offer letter", fra universitet i England, som er beviset på, at jeg er blevet tilbudt en plads, og for mig var det først rigtig officelt der!! Jeg sendte selvfølgelig et svar tilbage med et 'Ja tak' tilbage, så nu er det helt og aldeles officelt. Efter sommer flytter jeg til Cambridge, og der vil jeg så gå på Anglia Ruskin University for det næste halve år.

Hold kæft det bliver så mega fedt, jeg glæder mig så meget, altså!!

Likes

Comments

I starten af det nye år lavede jeg et indlæg, som tusinde andre bloggere også lavede, nemlig et indlæg om nytårsforsættere, eller som jeg valgte at kalde dem fortsættere. Men hvordan går det egentlig med dem, tænker i måske? Her er en lille update; det går fremad, eller jeg prøver så vidt muligt at overholde dem!

Det første fortsæt lød på, at jeg ville blive mere miljøbevist, og det kan man godt sige jeg er blevet. Jeg har haft meget fokus på at der ikke skulle være mikroplast i mine produkter, så jeg har løbende skiftet de almindelige engangskarklude ud med hjemmestrikkede bomuldskarklude. Jeg også så heldig at finde nogle karklude, der minder om de almindelige engangskarklude, i føtex fra fra mærket Maistic, som er helt uden mikroplast, det laver også sådan noget som nedbrydelige fryse og skraldeposer, jeg har linket til deres hjemmeside lige her hvis man vil læse mere om produkterne. Andre ting jeg også er begyndt på er at kigge på varedeklarationer, for at se om det skulle indholde mikroplast, det man typisk ville skulle kigge efter er stofferne polyethylen og polypropylen, indeholder produktet et af disse to stoffer kommer det direkte tilbage på hylden. Andre ting jeg er ved at prøve at omvende mig selv til for at spare på miljøet er at gå efter at købe tøj second hand. For nogle dage siden blev jeg opmærksom på, hvor meget vand og energi der skal til for at lave en t-shirt, og blev noget forbavset, 1400 liter vand til at lave én t-shirt, det er meget! Derfor vil jeg begynde at omvende mig til at kigge mere i second hand butikker eller på app'en Tradono, hvis der er noget jeg mangler, for at på den måde at belaste miljøet mindre. Og nu hvor vi er ved Tradono, så sælger jeg også selv tøj videre, i kan se min profil her. Der er mange ting, der stadig kan og skal gøres, og jeg skifter så småt tingene ud, når de er blevet brugt op, men jeg bliver som studerende på SU også nødt til at tænke lidt på min økonomi, så det er ikke altid at der er råd bæredygtige valg, men drømmen er stadig at blive mere og mere miljøvenlig og bæredygtig, og det må bare gå langsomt fremad!

Et lille tip hvis man selv gerne vil undlade mikroplast i sine produkter, så download app'en der hedder "Beat the microbead". Den er skide god, hvis man ikke lige har overblik over, hvordan man skal sortere nogle produkter til og fra.

Pyha det var en lang smører om miljøet! Hvad ellers..? Nå jo, jeg ville også komme i bedre form og leve sundere, hmm... Det er jeg først lige begyndt på. Januar og februar var nogle sløve måneder, men nu har jeg taget et aktivt valg om, at jeg skal træne lidt hver dag! Målet er ikke at blive kæmpe stor og muskuløs, men bare følelsen af at være i bevægelse og få rørt sig lidt, når man sidder så meget ned som jeg gør, er rar og gør mig glad og giver mere overskud, så det er derfor jeg gør det. Jeg har lavet et ugentlig træningsprogram, der ser sådan ud:

Mandag: Mave og bryst
Tirsdag: Ben og numse
Onsdag: Ryg og skuldre
Torsdag: Arme
Fredag: Fitness (puls)

Jeg har fundet en vild god youtube-kanal, hvor de viser hvordan man kan træne hjemme på stuegulvet, så man ikke behøver at mase frem og tilbage til fitnesscenteret. I kan finde linket til kanalen her

I weekenden holder jeg "hviledage", da jeg som regel skal arbejde, hvor jeg står og går meget, samt løfter på en masse ting. Så det må være weekendens træning, ellers kan det da godt være jeg lige snupper et minut i planken eller tager en løbetur, det er lige hvad der passer.

Angående det at spise og leve sundere, så prøver jeg så vidt muligt at skære ned på sukkeret, det er svært fordi jeg elsker søde ting. På den anden side har jeg det også sådan at det ikke må blive for surt at leve sundere, så et lille styk kage ind i mellem skal der også være plads til.

Jeg har fortsat givet min kæreste kys, været nysgerrig og så har jeg også fået sendt min ansøgning til tre universiteter i Europa, så nu bliver det spændende at se hvad der sker!!

Forsat god dag til jer!

Likes

Comments

Tog lige en lille pause fra eksamensforberedelse og lavede disse lækre og "sunde" bananpandekager. Der er intet sukker i hvilket gør dem en smule sundere end almindelige eller amerikanske pandekager, det der gør dem usunde, er hvad man vælger at putte på! Personligt synes jeg de er bedst med nutella eller en flydende honning.

Anyway, hvis i også har fået lyst til at lave disse lækre pandekager er min opskrift lige her:

2 Modne bananer

2 Æg

2 dl. Hvedemel (man kan også bruge mandelmel, men det havde jeg ikke lige)

2 dl. Havregryn

2 dl. Mælk

1/2 teske kardemomme

Kokosolie til stegning (andet kan også bruges)


Mos bananerne grundigt. Rør ingredienserne i, og rør indtil dejen er jævn og flydende. Varm en pande op med olie og lav pandekagerne så de ligner amerikanske pandekager. Jeg fik omkring 10 pandekager ud af det.

Velbekomme! 🌸Likes

Comments

Jeg har skiftet efternavn... Fra i går af hed jeg ikke længere Hansen, men Bisgaard. Efternavnet stammer fra min farmor, der hed Bisgaard inden hun giftede sig med min farfar, der hedder Hansen. Min farmor har ingen søskende, som kunne fører navnet videre, og det syntes jeg var lidt synd, med så pænt et efternavn. Mellem jul og nytår søgte jeg derfor om navneændring, og det er jo så kommet i orden. De næste par dage skal jeg bl.a. bruge på at forberede eksamen, men så også alt det kedelige papirarbejde, der kommer oveni når man foretager navneændring. Men for mig er det, det hele værd!

Likes

Comments

Så er det blevet 2017 og rigtig godt nytår til alle! Jeg håber i kom igennem det på bedste vis. Nu hvor det har været nytår bugner det med nytårsforsætter og "New year, new me", på internettet. Jeg tror ikke på det der med at man bliver en ny person, når det bliver et nyt år, men jeg synes det er ganske fint at sætte sig nogle mål for, hvad man godt kunne tænke sig der kom til at ske det følgende år. Jeg har selv gjort mig nogle tanker og mål om, hvad jeg håber der kommer til at ske i 2017, hvad jeg vil og hvad jeg fortsætter med og holder fast i, her i det nye år!

Jeg vil blive mere miljøbevidst

Efter at have brugt hele december måned på at skrive et projekt om natur og urban gardening, er jeg blevet meget mere bevidst om hvilket klimakrise jorden og mennesket står overfor. Jeg er bevidst om at jeg ikke alene kan redde jorden, ved at blive mere miljøbevidst, men lidt har også ret, og hvis alle bare bliver en lille smule mere miljøbevidste, så tror jeg at det kan hjælpe en del på vores økosystem. Derfor vil jeg begynde at sortere mit affald, så godt som jeg nu kan. Jeg vil så vidt muligt prøve at handle økologisk, sæsonbestemt og dansk. Jeg elsker kød, men for at spare på både penge og miljøet, vil jeg prøve at holde 1-2 kødfrie dage om ugen. Sidst men ikke mindst, vil jeg også begynde at købe svanemærkede og allergivenlige rengøringsmidler, for at undgå for meget kemi i spildevandet. Jeg fortsætter med at aflevere mit brugte og forvaskede tøj til H&M, som indsamler gammelt tøj, og bruger det til nye ting, bl.a. isolering. Jeg skrev faktisk et indlæg om dette, som kan læses her. Derudover har jeg ikke kørekort eller bil, så jeg vil stadig cykle rundt i nærområdet, og tage det offentlige hvis det er længere væk.

Jeg vil fortsætte med at give min kæreste flere kys

Min kæreste og jeg bor hver for sig, fordi vi går på hvert vores universitet, som ligger langt fra hinanden, og samtidig koncentrerer vi os bedst når vi er alene. Med skolestress og arbejde, er vores tid sammen også meget begrænset, og det er bare sådan vores forhold er. Nu kan jeg kun tale for mig selv, men når er sammen med min kæreste nyder jeg hvert øjeblik (total pladderromantisk, men det er ikke løgn), så jeg vil bare fortsætte med nyde øjeblikkene, og give ham kys.

Jeg håber på at komme på udveksling

Jeg håber meget på kunne få lov til at komme på udveksling, jeg er i øjeblikket ved at finde ud af, hvilke universiteter jeg kunne tænke mig at søge ind på og hvilke fag jeg kan have. Så mit ønske er at det kommer i orden, og jeg får lov til at prøve og studere et sted ude i verdenen. Det er dog også lidt skræmmende, at skulle ud og være helt alene, og tale et andet sprog, men det er en udfordring jeg har lyst til at tage op her i 2017, fordi det reelt er noget jeg føler jeg har brug for!

Jeg vil fortsætte med at være nysgerrig

Ellers føler jeg ikke, at jeg lærer noget nyt. Forleden dag blev jeg nysgerrig på hele universet og hvordan sorte huller opstår og fungerer. Min kæreste gik straks i gang med at fortælle om, hvordan det ene og det andet trak sig sammen og udvidede sig igen, for til sidst at eksplodere. Mega spændene og dybt fascinerende, og jeg elsker bare at have sådan nogle samtaler. Jeg beundrer virkelig sådan nogle mennesker, der bare ved en masse om en masse, som min veninde, der ved en masse om dansk og litteratur, eller min kammerat, der ved hvordan man laver god mad eller en iværksætter, der går fra en idé og realiserer den. Derfor vil jeg fortsat stille spørgsmålstegn ved nogle ting, netop for at skabe gode samtaler og diskussioner.

Jeg vil stræbe efter at komme i bedre form og leve sundere

Nytårsforsæt number 1 hos alle der fremsætter nytårsforsættere. Men helt ærligt så har jeg som mål at få rørt mig bare lidt mere., end jeg gør i forvejen Det er ikke så meget for min krop skyld, men mere for mit sind og min koncentration. Jeg har tidligere erfaret, at alt gik meget bedre, da jeg rørte mig, jeg var gladere, kunne overskue flere ting og havde bedre ved at koncentrere mig. Det med at leve sundere er "bare" at skære ned på sukkeret! Jeg er meget glad for chokolade og saftevand, men vil prøve at skifte det ud med smoothies/juice og så et enkelt stykke mørkt chokolade i ny og næ, for det er faktisk sundt nok. Ellers synes jeg, jeg lever rimelig sundt, men der er sikkert også plads til forbedringer...

Det var mine "fortsættere", god aften til jer derude.


Likes

Comments

Ohøj mine landkrabber! Det er længe siden, men jeg har også travlt med mit 3. semesterprojekt på uni! Jeg vil bare informere om at jeg har skiftet  fra Bloggers Delight og her til nouw. Den anden blog er blevet slettet, men man vil stadig kunne finde alle mine opslag her på den nye side. Grunden til jeg valgte at skifte, skyldes at jeg føler der er mere bevægelsesfrihed her på nouw, og jeg er stadig ikke færdig med opsætningen af min blog, grundet travlhed, men det tænker jeg kommer løbende.


Likes

Comments

Fredag d. 23/9, fik jeg lavet min første tatovering; et lille 7-tal på højre underarm. Jeg fandt ud af, at jeg har talt om at få lavet et syvtal i omkring tre år, så nu synes jeg det var på tide at få det lavet. Der er en del, der har spurgt hvorfor jeg lige skulle have et syvtal lavet, så nu tænkte jeg, at jeg ville komme med en kort forklaring. Der er nemlig to ting i det.


Det kan godt være at det for nogle virker en lille smule spacey, men jeg tror lidt på det der med nummerlogi. Fordi jeg her fødselsdag d. 25, så når man lægger 2 og 5 sammen er det lig med 7, det er basic sådan det fungerer, når man skal finde ud af hvilket nummer man er. Til éns tal er der så en række egenskaber og karaktertræk, der passer til og derfor også passer til én selv, og da jeg læste igennem hvad 7 stod for, var det fuldstændig mig der stod noget om. Da jeg så flyttede hjemmefra og begyndte på uni, var det bare som om alt gav 7, og jeg ved godt der måske er nogle af jer, der tænker: "Ja ja, du ser 7 der hvor du gerne vil se 7.". Til det har jeg at svare, ja det kan godt være, men jeg tror altså på, at det tal vil mig et eller andet, jeg ved ikke hvad, men det er blevet en del af mig nu; det er blevet mit lykketal (ligesom i eventyrene).

Den anden ting er, at den her tatovering skal være med til at huske mig på at turde gøre nogle flere ting, sige ja noget mere! Den tanke fik jeg hen over sommeren, og derfor besluttede jeg mig så at få den lavet her hen mod efteråret, så den ikke ville få for meget sol. Nu sidder den fint på min arm, og det er nok de bedste penge jeg har brugt på mig selv! Nu glæder jeg mig til at det bliver sommer igen, så den kan blive luftet og beundret. <3

Likes

Comments

Jeg sidder i skrevne stund på Baresso i København sammen med min veninde, hun rejser til Sydamerika om en uge, så vi mødes lige for at sige farvel til hinanden... Derudover så skal jeg have lavet min første tatovering idag, et lille 7-tal, og lige nu venter jeg/vi på at blive ringet op for at få at vide, at det er min tur.


Hvad skal vi så bruge ventetiden på? Jeg tanker at ridse nogle facts op om mig selv.. Det kan godt være det er lidt skørt, både det, at jeg deler det på bloggen, men det kan også være factsene er lidt skøre! Jeg ved det ikke, alle har vel noget lidt skørt og anderledes ved sig?

1. Jeg kan blive ret hidsig!
...Så hidsig at selv min mor bliver chokeret. Man skal virkelig lade vær med at stille sig ind foran mig til koncerter, springe over i køen til indlevering af bagage i lufthavnen eller køre ud foran mig på cykel. Jeg kæfter op, og man får et møgfald, ikke noget jeg direkte er stolt af, men folk skal bare opføre sig ordentligt, og det er især når tingene bliver uretfærdige, at jeg bliver sur.

2. Jeg ELSKER Nutella
Mange spiser den kun når de er på ferie, eller på pandekager, som dessert. Men seriøst! Jeg kan spise det hver dag, morgen, middag og aften, på stort set alt... ej måske ikke lige på en spegepølsemad, men er der boller, pandekager, rugbrød, is, kiks you name it, så kan og skal der nutella på!

3. Jeg har noget for chillern dyr
Pandaer, orangutanger, dovendyr, skildpadder (og mini-grise). Jeg ved ikke hvad det er med dem, bare giv mig dem allesammen, jeg mangler dem i mit liv!

4. Jeg har en svaghed for fingerringe
Diamonds are a girls best friend, som Marylin Monroe så fint sang det. Jeg har ikke rigtig nogen diamantring, endnu, men jeg har til gengæld mange andre. Jeg synes det er en fed måde at tilføje lidt ekstra til et outfit.

... Og bamser
Jeg bliver bare aldrig helt voksen! Giv mig et dyr med vat i og jeg er glad.. hehe!

5. Jeg får næseblod når jeg er træt
Jeg ved ikke hvorfor, det starter bare! Og det er især når jeg er træt og udkørt... Virkelig upraktisk, hvis man er i gang med noget, men så gør jeg det, at jeg stikker et stykke papir i næsen og en isterning i munden, og så videre med det jeg var i gang med.

Nu kender I mig lidt bedre! Ha' en lækker weekend :)

Likes

Comments


YES ENDELIG!! Nu er jeg i gang. Jeg er i denne uge kommet ud på de fag, som jeg længe har gået og ventet på, og som jeg valgte her inden sommerferien, nemlig kommunikation og performance design. Jeg havde min første "forelæsning" i performance design (PD), i mandags, og det var smadder godt! Ej hvor jeg glæder mig til at komme i gang med det projekt. Hele holdet skal være med til at designe event/performances til Lysfesten i Roskilde, som er et allehelgen-optog med lys, sang og meget mere. Min gruppe har fået Christian 4. Kapel i Roskilde Domkirke, så nu skal jeg/vi bare gå i tænke-mode, og komme op med en vildt fed idé (det kan være der yderligere kommer et indlæg når vi nærmer os eventet). Anyway, i morgen skal jeg til min første forelæsning i kommunikation, og jeg er edderspændt, har brugt meget af dagen på at læse op på lektien til i morgen, og det virker bare så spændende. Så det glæder jeg mig til!!
I sidste uge havde jeg gruppedannelse, og jeg er kommet i en rigtig god gruppe... Vi skal skrive om Urban Gardening, hvorunder vi har tænkt os at kigge på menneskets forhold til naturen, så det glæder jeg mig også til at komme i gang med.

Som i kan høre, så har der kun været optur her den seneste tid, men det synes jeg også, at jeg havde brug for, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg havde et mindre breakdown i starten af sidste uge, hvor jeg blev så meget i tvivl om, om jeg havde valgt rigtigt ift. uddannelse, og jeg følte ikke, at jeg var god til noget som helst... Men efter denne uges optur, er jeg slet ikke i tvivl om mit valg! Jeg har gjort det rigtige for mig, så jeg tror på at det her nok skal blive rigtig godt. Så der er kun en ting og det er at sige YES YES YES!!

(Og så også Fuck Janteloven! - Man må gerne give udtryk for sin succes!)

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Sommeren 1996 bliver jeg født, og min forældre får titlen som mor og far. Tre år efter går de fra hinanden, og efter noget tid finder de begge nye kærester. Som tiden går bliver hver gift med deres nye kæreste, og hvert hold af nu far og papmor, og mor og papfar, får et barn, som bliver mine elskede småsøskene. Hvilket dette indlæg kommer til at handle om; at få titlen som storesøster!


Sommeren 2001: "Hej Mathilde, er du der, dig har jeg ventet på i 9 måneder, hvor er det rart at se dig, og hold op du har meget hår på hovedet". Jeg var 5 år, da min lillesøster kom til verden, og jeg synes det var ret vildt, at jeg nu havde en søster, og selv var blevet storesøster, og havde sådan en lille baby jeg skulle "passe på". De første par måneder var Mathilde ret "kedelig" - forstå mig ret, en baby laver ikke ret meget end at sove, græde og spise, men jeg synes det var ret stort, når jeg kunne få lov at holde hende. Mathilde begyndte, ligesom alle andre babyer, at vokse og blive ældre, og derved også mere spændende at lege med, og det var selvfølgelig mig der bestemte, for jeg var ældst. Når jeg tænker tilbage var jeg egentlig ret dominerende overfor hende, haha, men det er jeg da heldigvis vokset fra. Jeg tror det skyldes, at man som den ældste får det mærkat sat på sig, der hedder: du er ældst, pas på de små - hjælp dem hvis de har brug for det. Som tiden går bliver min søster ældre og mere individuel, hvilket jeg har haft svært ved at vænne mig til, lige til at begynde med, det er helt ovre nu. Jeg har altid følt at hun havde brug for mig, på en eller anden måde, eller også var det bare mig der havde brug for at have en, jeg troede der havde brug for mig. Men sådan hænger virkeligheden altså bare ikke sammen! Hun er forhelvede da også bare et menneske med egne holdninger og perspektiver - forstå det!

Efteråret 2005: "Hej Jakob, hold op hvor er jeg glad for at se lige præcis dig!! Siden jeg så scanningsbillederne hænge på køleskabet, for 9 måneder siden, har jeg virkelig håbet på en lillebror." Helt alvorligt, så bad jeg virkelig til højere magter om at få en lillebror, så kunne jeg være storesøster til både en lillesøster og en lillebror, det synes jeg kunne være helt fantastisk, og jeg fik hvad jeg ønskede mig! Jeg var 9 år da Jakob blev født og endnu engang storesøster. Jeg husker bedre at blive storesøster til Jakob end til Mathilde, men der sker også meget på fire år. Nogle dage efter fødselen skulle jeg på ferie med min mor, papfar og søster, men jeg tænkte meget på ham, og hvad jeg skulle købe med hjem til ham... Jeg kan huske at det blev til en sut, for det kunne en baby da helt sikkert bruge. Fordi jeg er skilsmissebarn var jeg kun hos min far hveranden weekend, hvilket betød at jeg kun så Jakob på disse tidspunkter. Det var også fint nok, for når jeg så var der, så var jeg også meget opmærksom ham, og jeg synes at han voksede for hver gang. Da Jakob startede i børnehave, kan jeg huske at jeg fik lov til at "hente" ham/gøre ham klar til at blive hentet af vores forældre. Det var ret stort for mig, og det tror jeg også det var for ham, for så var man igen den der store og ansvarsbevidste søster. Nu er han kommet i skole, han gamer rigtig meget på sine spille-maskiner, og kan en hel masse engelske betegnelser som jeg ikke forstår et pip af eller ved noget om. Jeg er sat tilbage og kan kun kigge på, og det har jeg det fint med! Han er nok den klogeste (snart) 11-årige dreng jeg kender, så det er kun sjovt for mig at se hvordan han bare fortsætter derudaf...

Så bare fordi man er det ældste, så betyder det slet ikke, at man ved eller kan alt. Det ved jeg godt, eller det har jeg i hvert fald lært med tiden. De små bliver også store, får deres egne holdninger og meninger og så kan jeg være der til at støtte dem. Wow den smøre lød som om jeg er deres mor, men det har jeg vel egentlig også været en lille bitte smule, da de var mindre, og når mor ikke selv kunne være der, men er det egentlig ikke også det man har større søskende til? Det tror jeg i hvert fald på, og jeg håber jeg har gjort jobbet godt nok!! <3

Likes

Comments

Åha! Synes ikke ligefrem det er, eller har været, sommer i Danmark i år. Nærmere lidt efterårsagtigt! Men nu går der jo heller ikke så længe før vi træder ud af den sidste sommermåned, og ind i den første efterårsmåned - mærk optimismen (Not). Efterår betyder tykkere trøjer og varmere fodtøj - generelt bare mere tøj på kroppen og kulde. Og ikke nok med det, så får man sikkert også tilegnet sig en lille forkølelse.


Jeg lider lidt af et nurse-gen, eller det såkaldte mor-gen - jeg vil gerne have, at alle har det godt, så jeg gør mit for at kunne opnå det. Forleden dag kom min kæreste hjem efter en 11 dage lang festival, godt træt, og med hoste og snotnæse... Åha, det holdt hårdt om natten, når han hostede, vågnede jeg, så han kom under kærlig behandling.

Jeg hader selv at være syg, sidste vinter var jeg konstant syg, hvilket skyldtes, at jeg manglede D-vitamin, hvilket forhåbentlig er ved at være under kontrol nu. Meningen med dette indlæg er egentlig at give mine tips til, hvordan jeg kommer gennem sygdom (og hjælper andre igennem).

Når jeg er syg, har jeg brug for ekstra meget hygge og putning, da jeg bliver ret pivet, så der bliver hevet dyner frem, tændt stearinlys og sat film på, og så falder jeg som regel i søvn ret kort tid efter (jeg har dog nået at slukke lysene, ro på!!). Men det er også rigtig vigtigt med masser af søvn og masser af vand, især når man har feber. Sidst men ikke mindst, så tænker jeg rigtig meget over, hvad jeg skal indtage i sygdomsperioder. Spinat, citrusfrugter, ingefær, honning, suppe, friskpresset juice/smoothie, te and so on, er noget jeg virkelig indtager meget af (Der ryger dog også lidt ekstra chokolade ned, fordi jeg har ondt af mig selv).

Når mine veninder/venner, kæreste eller familie er (små)syge, vælger jeg oftest at trække dem gennem alt det jeg lige har beskrevet, fordi jeg synes det hjælper mig - så når de er syge skal de have det godt, og blive raske hurtigt!! Så da jeg skulle ned i byen for at hente en pakke på posthuset, valgte jeg også lige at købe mælkesnitter med hjem til min hostende kæreste, fordi det ville han gerne have. (Men så også lige nogle hoste-tabletter, selvom han ikke "behøvede" noget medicin, for jeg magtede ikke en nat mere med hoste hverandet minut.)

Så lige for at opsumere, har man ifølge mig, og som overskriften også indikerer, brug for at blive hygget ekstra meget omkring, når man er syg.

Likes

Comments

Overskriften lyder som en af de der dårlige reklamer man tit ser på Facebook eller andre sociale medier, men den her er god nok! Det her indlæg er ikke sponsoreret eller noget som helst, men jeg synes bare det er en smart løsning, som jeg vil dele med jer, hvis ikke i allerede kender den i forvejen. Jeg er fan af H&Ms tøj, det skal ikke være en hemmlighed, det fint til prisen og lækkert at gå i. Det der er, er at H&M har en indsamling, som de kalder for H&M Garment Collecting, der skal være med til at mindske tekstil- og modeindustriens belastning af miljøet. Dette sker ved, at H&M indsamler gammelt tøj og boligtekstiler, i alle deres butikker, hvilket, afhængig af tøjets stand, bliver genbrugt til fx second hand, rengøringstekstiler eller isolering. Udover at du gør denne 'gode' gerning, så får du, for hver pose du aflevere 15 % på én vare i dit næste køb. Hvis du vil læse mere om Garment Collecting så skal du klikke her, eller om H&Ms bæredygtige kollektion så skal du klikke her .

Likes

Comments

Ohøj derude, så er Roskilde Festivalen overstået, og jeg er atter hjemvendt fra mudderpøle og stanken af urin og sved.. Men ærlig talt så savner jeg det allerede! Festivaler kan bare et eller andet specielt, alle er glade og fulde, ikke kun pga. alkoholen, men også med godt humør, kærlighed og den kendte Orange Feeling, som Roskilde Festivalen er kendt for. Det har været en über-nice uge, i selskab med de dejligste mennesker fra RUC + venner, samt en masse lækkert musik, så jeg er i skrivende stund utrolig træt i kroppen og har et tyndslidt stemmebånd som bliver kureret med te og honning. Jeg kan næsten ikke beskrive hvor glad og lykkelig jeg er, samtidig med at være en smule bedrøvet over at det allerede er slut, men pointen er, at jeg bare har haft det vildt lækkert, og håber at jeg kan vende tilbage næste år!!


Man finder ud af ting på Roskilde, og det jeg har fundet ud af vil jeg gerne dele her!

Regel nr. 1: Lad vær med at kigge ned i toiletterne!!!
... Medmindre man selvfølgelig har brug for at knække sig. Jeg er ikke helt fan af toiletskurene, så jeg har glædet mig til festivalpladsen åbnede, så jeg kunne komme i toiletvogne med træk og slip wc'er.

Gå aldrig ind på det WC, hvor en fyr kommer ud fra...
...Langt de fleste mænd/fyre pisser i hegnet, så jeg ved i hvert fald godt, at de kun bruger toiletterne for at, ja, skide.

Gå med til koncerter dine venner gerne vil se
Det viser sig at kunne blive de bedste koncerter nogensinde. Sidste år var jeg med min veninde og se Mew, og det var en af de fedeste og smukkeste koncerter jeg har oplevet.

Lad ALDRIG folk gå gennem dit crowd!!
Nej! De skal ikke bare lige ind til deres venner, som står to meter væk. De prøver bare at komme ind foran så de kan få nogle federe pladser end dig.. SÅ, NEJ NEJ OG ATTER NEJ til folk, "der gerne vil ind og finde deres venner"!!

Medbring snacks
Når jeg får lidt at drikke glemmer jeg ind imellem at få noget at spise. I år havde jeg taget nogle müslibarer med, hvilket virkelig reddet mig om morgnen, når man ikke lige havde overskud til at smøre noget mad.

Så meget søvn som muligt
... Ellers bliver du totalt ødelagt på ingen tid, og så er man, og for den sags skyld koncerterne, virkelig ikke meget værd, hvis man ikke kan hoppe rund og have en fest.

Husk masser af nattøj
Jeg er begge gange blevet overrasket over hvor koldt det bliver om natten, så masser af nattøj, hvis man vi undgå at blive syg.

Mad på fad / skål
Hvis man som mig ikke orker at drikke øl, så er det man kalder "mad på fad" eller "skål" også et godt alternativ. Det består af vodka, saftevand og vand/danskvand.. Det smager meget fint og man får sig hurtigt en fest.

Solcreme og aftersun
Selvom det måske er overskyet og gråvejr, så tag alligevel lidt solcreme på, det viser sig, at man rent faktisk kan tilegne sig en rød tud i regnvejr. Hvis uheldet har været ude og man er blevet skoldet, så er det fedt med noget aftersun.

Håndsprit og vådservietter
Det giver lidt sig selv; der er mange bakterier, og man gider ikke at ligge vandret med dårlig mave, når man er på festival. Så masser af desinficering!!

Nå, men nu vender dagligdagen snart tilbage, hvilket betyder en masse arbejde, men forhåbentlig også en tur til stranden, hvis vejret tillader det. Kan mærke det bliver en god sommer <3

Likes

Comments

I dag fik min gruppe og jeg endelig overstået vores projekteksamen. Det gik godt, og vi er meget tilfredse, så nu kan vi endelig nyde, at vi har sommerferie. Så håber jeg bare at sol og varme snart kigger forbi!!

Jeg er altid rigtig nervøs op til eksamen, så hele weekenden har gået med at øve igennem, om og om igen... Min veninde hjalp mig igennem, og det hjalp mig rigtig meget, og jeg vil helt sikkert, frem over, øve det sammen med nogle, der ikke kender projektet, for på den måde kan man få en andens mening, samt et andet perspektiv på hvad man måske bør fokusere på.

Nå, men jeg har for nogle uger siden, skrevet om, hvad jeg synes man bør fokusere på, når man skriver projekt på RUC (man kan for den sags skyld også bruge dem i andre projekter), men nu har jeg gjort mig nogle flere erfaringer som jeg synes, jeg vil dele med jer. Så dem vil jeg lige liste op:

1) Lav på litteraturlisten lige fra start af! Hver gang der er en artikel, bog eller internetside, så skriv den ind, i alfabetisk rækkefølge, så man ikke skal sidde og lave det til slut i processen.

2) Brug tid på at rette afsnittene igennem løbende. Når man er færdig med et afsnit kan to eller tre eller hele gruppen, rette det skrevne afsnit igennem for det tekniske, så som komma og stavefejl, så går det hurtigere den sidste dag, hvor man kigger hele projektet igennem.

3) Når projektet er færdigt og skrevet i docs, så smid det ind i et word dokument og ret på storskærm. Så sidder man heller ikke med alt det tekniske, så som indryk og overskrifter til sidst, og man kan derved nå at gennemløbe og rette layoutet én sidste gang, inden aflevering for at være sikker på, at alt ser ud som det skal.

4) Skriv de spørgsmål op man indleder med, så man ikke glemmer dem!

5) Lav en strategi over hvad man bruger sine metoder til at undersøge, og hvordan man vil bruge dem.

6) Hold hele tiden for øje, hvordan man kan argumentere for at benytte eksempelvis bestemte metoder og teorier.

Disse tips og tricks vil jeg helt sikkert huske, når jeg skal skrive mit næste projekt, for på den måde bliver hele retteprocessen de sidste par dage meget lettere og mere overskuelig.

Go' sommer  <3

Likes

Comments

Jeg er bestemt ikke fan af madspild, men det sker dog alligevel, ind i mellem, at jeg bliver nødt til at smide noget mad ud fordi det simpelthen er blevet for gammelt, eller fordi det ikke længere kan holde sig... Jeg prøver at være meget opmærksom på hvad og hvor meget jeg køber, eftersom jeg bor alene, og har et meget lille irriterende køleskab.

I forrige uge købte jeg en pose med spinat, da spinat både er lækkert i salater, og så er det utrolig sundt! Jeg vender lige tilbage til mit køleskab, for det er således, at jeg ikke helt kan finde ud af temperaturene i det. Nogle tidpunkter køler det så meget, at mine ting nærmest er frosne når de kommer ud, og andre gange virker det som om det slet ikke køler, så min mælk virker halvlun :(

Nå og så tilbage til spinaten! I sidste uge, var jeg på besøg hos mine forældre i Nordsjælland, og på vej tilbage til Roskilde sad jeg og funderede over hvad jeg kunne lave til aftensmad, hvor spinat indgik som noget salat af en art. Men da jeg kom hjem opdagede jeg desværre, at spinaten var blevet slatten, fordi mit køleskab var for koldt. Jeg nægtede simpelthen at smide en hel pose spinat ud, og søgte derfor efter opskrifter med spinat, hvor jeg så faldt over en opskrift på spinatpandekager med tomat/feta salat. Jeg fandt opskriften på en anden blog, kaldet Stinna, hvor man også kan finde tusind vis af andre lækre opskrifter. Jeg linker opskriften til spinatpandekagerne her. Stinna laver en tomat/feta salat, men jeg valgte at lave en lille variation, hvor jeg tilføjede gulerødder og majs og undlod rødløgene, da det ikke ligefrem er min livret, og eftersom jeg var løbet tør for feta valgte jeg i stedet at bruge hytteost.

Det gode ved de her pandekager er, at man helt selv kan vælge hvad indholdet skal være, men også at man kan holde dem vegetariske. Man behøver nemlig ikke kød i dem her, de mætter rigtig godt, uden at det bliver en tung følelse. Perfekt til sommeraftner!

Likes

Comments

... Så det sådan her ud den første dag! Sikke et kaos! Jeg blev spurgt her idag, af en veninde, hvordan det var at flytte hjemmefra, og så endda bo helt alene!? Jeg synes det var ret interessant, fordi jeg ikke før har tænkt dybere over hvordan hele flytte-prsocessen har været for mig, før hun skrev og spurgte... De første par måneder efter jeg var flyttet synes jeg var rigtig svære, det skal ikke være nogen hemmelighed, men på den anden side af jul blev alt bedre, og jeg fandt mig tilpas i min lille etværelses lejlighed. Jeg følte endelig, at jeg var blevet min egen herre - nu var man voksen, ansvarsfuld og jeg kunne gøre lige hvad der passede mig. Når jeg ser tilbage på det ved jeg ikke om jeg var helt 100 % parat til at flytte, alt var jo godt og rart derhjemme, men da jeg fandt ud af, at jeg ville på gå på RUC, og sandsynligheden for at komme ind var stor, måtte jeg hellere søge nogle steder jeg kunne flytte hen, for ikke at skulle tidlig op hver dag, og vupti en dag havde jeg en lejlighed, som jeg flyttede ind i, i midten af august sidste år.


Når man pludselig står med lejlighed, og uddannelse, finder man efterhånden også ud af hvor meget man selv skal sørge for, der skal vaske tøj, gøres rent og købes ind. Og så er der alt det økonomiske arbejde med, at man skal betale licens og sørge for at have en forsikring, det har mine forældre heldigvis hjulpet mig med, så jeg fik det på plads og ikke skulle stå med det selv. Det jeg nok prøver at komme frem til er, at selvom det er hårdt lige i starten, så bliver det bedre med tiden, det er selvfølgelig ikke altid særlig fedt at skulle ud og handle i regnvejr, på cykel, eller ordne vasketøjet, men det bliver en del af hverdagen, og man affinder sig med det. Jeg kan mærke, at jeg personligt er blevet mere ansvarsbevidst, og moden, og synes nu også det er meget rart at være mig selv, og kunne gøre hvad man har lyst til.... MEN, MEN, MEN, det er også altid godt at vende hjem til mor og far på besøg, for så er man nemlig sikker på at få god mad, hehe!

Likes

Comments

Foråret er over os, hvilket betyder projektskrivning her på RUC... Vejret var noget af det skønneste i sidste uge og skriveriet blev selvfølgelig rykket udenfor! Dette er mit andet semesterprojekt, som jeg har været med til at skrive, og der er ift. det første projekt, dukket flere overvejelser hos mig, om hvordan man optimere gruppedynamikken. I første semesterprojekt var det at skrive et større projekt på universitetsniveau nyt for mange af os, i min klasse, og nu kan jeg jo kun tale for mig selv, men jeg var i hvert fald meget åben for alt hvad projektet havde at byde på, både af gode og dårlige ting. Her i mit andet projekt er jeg blevet mere opmærksom på hvordan det er at arbejde i grupper, og hvordan man kan få det bedst mulige ud af det. Jeg synes det er fint at arbejde i grupper, på den måde kan man få uddelt nogle opgaver, og derved få skriblet noget ned, og her synes jeg ikke det behøver at være perfekt fra start af, man sidder alligevel fælles til sidst og retter det igennem. Faren i projektet ligger dog også her... Jeg føler det således, at når der uddeles forskellige opgaver bliver man også hurtigt lidt uvidende om hvad der bliver skrevet, med andre ord, man kommer ikke ligeså godt ind i stoffet, som dem der har skrevet et bestemt afsnit, fordi de ligesom har et overblik over hvad de selv har skrevet. Jeg synes at vi, i de grupper jeg har været i, har været gode til at sætte hinanden ind i det skrevne materiale, men jeg har stadig den følelse at der er noget jeg ikke har styr på... Det var ikke ligesom dengang man sad med SRP i 3.g, og selv havde ansvaret for alt. Nå anyway... Hvis der er noget man ikke føler man har styr på, så er det selvfølgelig her man bruger sin forberedelsestid på at få 100 % styr på det man føler man mangler. Når man skriver et projekt, kan man i nogle tilfælde løbe ind i en række konfliker, både små og store, heldigvis har jeg ikke været en del af store konflikter og diskusssioner, men når man er vandt til at arbejde forskelligt, så vil man også møde små stridigheder om hvordan noget skal gøres, og det er derfor jeg har lavet en lille liste med gode råd til, hvordan man kan gribe gruppearbejdet and og optimere gruppedynamikken.

Tal med hinanden...

Hvert medlem af projektgruppen arbejder forskelligt, derfor er det vigtigt at få talt sammen om, hvordan hver vil arbejde med opgaven, så der ikke opstår stridigheder, i gruppen. Hvis der gør, tal om det, og få redt trådene ud, sådan er det jo også i alle mulige andre tilfælde. Opstår der en konflikt - få den løst, man få det meget bedre bagefter.

Hav det sjovt sammen...

Der skal være plads til at kunne have det sjovt og fyre en masse (dårlige) jokes af til hinanden, ellers kan projektskrivningen godt blive en lidt hård proces, hvis ikke der er plads til sjov og spas. Men sørg for det ikke tager overhånd, for så kan det godt blive svært at nå deadline.

Tag en pause...

Drik noget vand, spil lidt bold eller snup en smøg. Det er vigtigt at holde pauser indimellem, og lige lede tankerne hen på noget andet end projektet. Så kan man derefter vende tilbage til projektet, mere klar i hovedet og fortsætte med ny energi.

Lav en tidsplan/arbejdsplan...

På den måde har i et overblik over hvornår dele af projektet skal stå færdigt, så man når den endelige deadline i god tid, for så er der også stadig lidt tid til småjusteringer og -rettelser.

Vær kritsike over for jer selv...

Når man benytter en række forskellige metoder, er der lidt et krav om, at man er kritiske ift. hvilke metoder man har brugt, og hvordan man har brugt dem. Dette laver man et afsnit om som man eksempelvis kan kalde for "Kritiske refleksioner". Men det er derudover også vigtigt at være kritiske overfor sig selv og det arbejde man har fået lavet i gruppen... Dog skal man ikke skyde sig selv i foden, men hold fokusset på, jamen hvad har man som individ lært ved at være i en gruppe og arbejdet med et givent emne - hvad kunne være gjort anderledes? Dette skal ikke nødvendigvis være en integreret del af projektet, men er måske mere en opgave eller reminder til en selv, som man kan tage med sig til næste projekt, eller måske noget man kunne tale om til eksamen, hvis man synes det er relevant.

Likes

Comments

Lørdag d. 30 åbnede Danmarks Rockmuseum, og jeg tog selvfølgelig derud for at se på herligheden. Jeg bor i området, og har fulgt med i processen siden jeg flyttede til Roskilde.

Museet åbnede kl. 12, men min veninde og jeg besluttede os for at komme tidligere så vi ville være nogle af de første, der ville komme ind og opleve museets faciliteter.

Nå, men 30 minutter efter var vi inde, og mere end parate. For at opleve museets udstilling, skal man op med en elevator, og her starter oplevelsen faktisk. Vi stod badet i rødt lys, og ud af højtalerne lød der fanskrig og musik. Da elevatordørene åbner mødes vi af et rum fyldt med spejle og farvet lys, og følelsen af lethed rammer mig, så det føles som om man svæver. Videre til det næste rum - Her styrede jeg et lysshow i takt til musikken, og oplevede psykedeliske lysmønstre som de så ud i slut 60'erne og frem i 70'erne, utrolig sjov oplevelse, som gav en fornemmelse af at være lysmand for et øjeblik. Museet bød på mange andre sjove aktiviteter, men bedst af alt var al den gode musik man kunne høre i alle høretelefonerne, som hang rundt omkring.

Jeg synes helt sikkert, at man bør besøge museet hvad enten om man er til musik og rock 'n' roll eller ej, man får en super fed oplevelse, om enten man er barn eller voksen, mand eller kvinde.

Likes

Comments