Skrevet i : Graviditeten 17

Jeg som har følt meg så veldig tålmodig dette svangerskapet.. Jeg holder nå på å bli gal av å vente! Heldigvis har jeg klart å holde ut helt til nå - kvelden før termin. Nå er det max 10 dager igjen å vente uansett om fødselen starter av seg selv eller ikke. Men 10 dager virker nå som en hel måned for meg, til og med bare ut uken gjør det. Nå har jeg også så store forhåpninger på at det blir fødsel i morgen, for det var jo på termin den faktisk startet forrige gang. Hadde vært supert hvis det blir like punktlig også denne gangen, men tenker samtidig at det er så lite sannsynlig.

Får nå oftere og sterkere kynnere, har skikkelig halsbrann og alt er bare ubehagelig. Også er det jo denne nærmest uutholdelige lengselen etter å få fødselen overstått, få se henne, starte hverdagen som en familie på fire osv. Vi gleder oss så utrolig mye nå! Rolf Martin spør meg irriterende ofte om jeg kjenner noe, Theodor nevner ordet "baby" flere ganger om dagen, og familiene våre er naturligvis ganske spente også.

Jeg tenkte egentlig å holde meg opptatt med forskjellige gjøremål helt frem til fødsel, men gidder ingenting. Sitter liksom bare å venter på de første riene, haha. Men må bare la tiden gå med å se serier, shoppe litt på nett og sove når jeg føler for det... Snart i mål uansett! Snart.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditeten 17

Dette blir jo da min siste gravidoppdatering for denne gang! Det ble ikke så veldig mange pga jeg ikke orket å blogge da jeg var syk osv. Og hvis jeg skulle ha hatt oppdatering hver uke, så hadde de fleste blitt veldig like. Men vet ikke om det er noen som engang synes disse blogginnleggene er interessant? Jeg synes i hvert fall det er kjekt å ha de her til senere, derfor ville jeg ha noen uansett. Har lest gravidoppdateringene fra svangerskapet med Theodor, og det var en del detaljer som jeg hadde glemt helt. Morsomt å lese nå i ettertid og å sammenligne svangerskapene!

Status denne uken: I dag er jeg 39+4! Det er altså bare 6 dager igjen til termin den 20.juni. I følge appen PregLife har 97,9% av graviditeten passert. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg har fått gå gjennom enda et problemfritt svangerskap! Nå gjenstår det bare å komme helt i mål, få henne trygt ut og få vite at alt er bra med henne. Først da klarer jeg nok å senke skuldrene helt.

Kroppen: Er i grunn vant til å være stor og tung nå, men det vil jo bli veldig godt å være lett i kroppen igjen. Er også litt spent på hvordan kroppen faktisk kommer til å se ut.. To svangerskap på 3 år er jo ikke bare bare, så kan ikke forvente å se ut akkurat som før. Men sånn er det og jeg synes det absolutt er verdt det!
Ellers merker jeg nå at kroppen gjør seg klar til fødsel. Får oftere kynnere, litt smerter nederst i ryggen og lårene av og til, og nedpress flere ganger om dagen osv.


Babyen: "Babyens totale lengde er nå ca. 51 cm, og det veier ca. 3,39 kgi starten av uken og ca. 3,56 kg i slutten. Det er fullt utviklet og klar til å forlate den trygge tilværelsen i livmoren. Nesten alt fosterfettet er nå borte." - PregLife app

Jeg var på kontroll hos jordmor i dag, og hun sa at i følge symfysemålet så ser det ut til at hun ikke blir like stor som storebroren som var 3,9 kg, men ikke så veldig mye mindre heller. Selv tviler jeg sterkt på at hun vil være under 3,6 kg til termin. Det skal gå fint bare hun ikke har så veldig stort hode i tillegg.. Haha.

Forberedelser: De viktigste tingene er på plass, og resten får vi bare fikse etterhvert etter behov. Så nå gjør jeg bare alt mulig som kan gjøres her hjemme av rydding og vasking for å få tiden til å gå.

Tanker: Jeg har vært litt nervøs for fødselen i det siste. Denne gangen vet jeg hvor utrolig smertefullt det vil bli når den setter i gang for fullt, så gleder meg ikke akkurat til det.. Men heldigvis føler jeg meg mye mer mentalt klar for det nå! Nå kjenner jeg at jeg vil ha det overstått, og gleder meg så sinnssykt mye til å møte henne! Begynner altså å bli utålmodig.. Hadde vært så typisk hvis jeg faktisk må gå flere dager over termin denne gangen. Hvis det blir mer enn 6 dager over, så må jeg dra til et sykehus som ligger 1,5 time unna pga at det da skal være sommerstengt på føden her. Og hvis fødselen ikke starter av seg selv, så må jeg bli igangsatt i Bodø pga at jeg har hatt keisersnitt. Håper selvsagt på at vi slipper noe ekstra styr og må dra til en annen by, spesielt da jeg sikkert kommer til å savne Theodor ganske fort. 

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsliv

Jeg er enda i nesting-modus og vil fikse det ene og det andre før lillemor kommer, men det går jo ikke når vi faktisk kan kose oss utendørs! Jeg har i hvert fall ikke vært isolert og ligget på latsiden i det siste, og har ikke planer om å gjøre det før fødsel heller. Har gått rundt i butikker, kost meg på kafé med bestemoren min, lekt ute og løpt mye etter Theodor, og fikset diverse til huset vi leier ut. I dag har det da vært overskyet, nesten som jeg også vil si "endelig", for jeg har da sluppet å føle at vi være ute i stedet for å være inne og få gjort ting på gjøremålslisten.

Denne uken blir jo kanskje vår aller siste som en familie på tre, hvis jeg ikke må gå en uke på overtid. Kanskje det ikke er en hel uke igjen engang? Det er i grunn uvirkelig.. Tror det nesten ikke før hun faktisk er kommet ut til oss. Men som jeg sikkert har skrevet her flere ganger nå, så er jeg ikke utålmodig. Tiden går fort nok! Og noe jeg faktisk ikke har tenkt så mye på før nå, er at dette kanskje er siste gangen jeg er gravid?
Det kommer da an på fødselen og hvordan jeg synes livet blir med to barn, for å gå gravid har jeg foreløpig bare god erfaring med 💛

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsliv, Theodor

Denne pinsehelgen har jeg virkelig nytet, spesielt gårdagen ble perfekt med så fint vær. Bare litt brutal start på dagen når jeg våknet av at sola skinte rett mot soveromsvinduet, og det må ha vært badstu-temperatur. Gikk rett ned i boden i halvsøvne og hentet vifte - hadde virkelig ikke klart oss uten på de varmeste dagene! Noe av det første jeg tenkte på var faktisk at jeg var glad vi ikke hadde en nyfødt enda. Vil jo i hvert fall ikke at hun skal ligge på et varmt soverom med dårlig luft. Det er absolutt noe vi må passe mer på nå når vi får sommerbaby. 

Theodor fikk en super start på sommeren i går da han først dro på hyttebesøk med tanten sin, og senere på dagen var vi en tur hos svigerforeldrene mine. Det var så fint å se han løpe rundt uten tunge ytterklær, hoppe på trampolinen, leke med vann, bli hysterisk glad av å se en edderkopp og tråkke på maur. Så lite som faktisk skal til for at han er glad og lykkelig. Han vet det ikke selv enda, men det er mye han skal få se og oppleve denne sommeren!

Likes

Comments

Skrevet i : Baby & barn, Graviditeten 17

Så var vi plutselig kommet til juni! Måneden som fikk ekstra betydning da jeg tok den graviditetstesten i oktober i fjor. Må jo også si at juni betydde mye fra før av. Det var denne måneden jeg bl.a ble hodestups forelsket for første gang. Hadde en helt magisk sommer og opplevde så mye fint med kjæresten min.. Den tiden betyr noe helt spesielt for meg. Og nå åtte år senere har vi snart to barn sammen, så kan jo si at den måneden hadde ganske stor påvirkning for resten av livet mitt.

Klokka er langt over 12, så nå har faktisk Rolf Martin bursdag! Har fleipet litt om at det kommer til å bli fødsel på bursdagen hans, men kjenner ingen tegn til det og det blir uansett litt for tidlig, haha. Er så lite innstilt på det at jeg ikke engang legger meg når jeg burde for tiden. Ikke akkurat det lureste hvis det plutselig skulle sette i gang. Men jeg blir så rastløs og får lyst til å fikse ting på natten i stedet for å sove.. I går natt ble macramé-vugga fra Kremmerhuset hengt opp, for da klarte jeg bare ikke å vente lenger. Synes det ble veldig fint da! Der skal hun forhåpentligvis få ligge i fred mens vi nyter synet av henne. Theodor lå mye i babynestet i sofaen, men tror ikke det er så lurt at hun gjør det når han kan finne på å hoppe rundt der osv.

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditeten 17

Status denne uken: I dag er jeg 37+3! Nøyaktig 3 uker igjen til termin, så i dag hadde jeg min siste dag på jobb. Nå kan jeg bare nyte siste tiden med redebygging, blogging og selvsagt lade opp til fødselen som kan starte når som helst de neste ukene. I følge appen PregLife har 92,6% av graviditeten passert.

Kroppen: Magen er stor og tung som en gravidmage vanligvis er i uke 38. Noe kynnere får jeg av å gå og stå for mye, og kan få vondt i ryggen osv. Men vil si at det går helt greit tross alt. I likhet med forrige gang så har jeg heldigvis ikke bekkenløsning, så føler ikke jeg har noen grunn til å klage. Ellers har jeg begynt å kjenne nedpress i ny og ne, og synes det ser ut som om magen har sunket litt!

Babyen: "Babyen er nå ca. 48 cm lang, veier ca. 3 kg i starten av uken og ca 3,17 kg i slutten. Graviditeten regnes nå som fullgått. Babyens vekt øker raskt i takt, og alle de indre organene er nå ferdig utviklet." - PregLife app

Hun ligger fortsatt med hodet ned, men hodet har ikke festet seg. Hun er mye i bevegelse, noe som er betryggende! Er en del press og spark mot ribbeina, men det skal jeg holde ut med.

Cravings: De siste ukene har jeg gått over til noe sunnere cravings enn det jeg har hatt. Det har vært minimalt med sjokomelk og godis, og i stedet vært mye frukt, brokkoli og ikke minst plommetomater.. Og jeg har egentlig aldri likt tomat engang, eller smakt plommetomater før jeg så det på butikken og bare måtte ha det. Det er faktisk ikke oppskrytt det der med at man kan få sære cravings. Gullerøtter har jeg begynt å spise nå etter at jeg så Nora i Skam spise det.. Haha.

Forberedelser: Soveplassen hennes er på plass og redd opp - skal vise i et eget innlegg! Klærne er også vasket, brettet og lagt på plass. Har ikke fått hengt opp vugga, og mangler tripp trapp stol og vippestol - men ikke noe jeg stresser med. Fødebagen burde kanskje pakkes og stå klar snart, men jeg skal uansett ikke ha med meg en fullstappa bag. Bruker kanskje 5 min på å pakke den.

Tanker: Helt ærlig, jeg kjenner ikke at jeg er klar for fødsel og baby helt enda! Er i hvert fall ikke utålmodig med å få henne ut. Tidligst en uke før termin går greit. Og håper jeg slipper å gå over slik at hun ikke blir så stor og kommer seg lettere ut. Vil jo helst ikke at denne fødselen også ender med keisersnitt.

Likes

Comments

Skrevet i : Festligheter

Hei! Jeg må først fortelle at jeg har vært syk med ganske så dårlig form i det siste, så det er altså grunnen til det lange fraværet mitt. Først hadde jeg kraftig influensa, og når jeg trodde jeg var på tur til å bli frisk, så ble jeg verre og fikk bihulebetennelse.. På det verste har jeg vært sengeliggende og ikke klart noe som helst, så det har vært tungt både fysisk og mentalt.

Dagens 17.mai-feiring ble vellykket tross alt! Jeg kledde på meg kofta mi og holdte ut uansett. Jeg ville ikke gå glipp av dagen pga Theodor, og det var verdt det når jeg fikk se hvor mye han koste seg. Han har vært med i barnetog, spist mye kake og is, sett på folketoget og så spist enda mer kake. Trompet fikk han også, og den ble konstant blåst i med både innpust og utpust, haha.. Ellers dro vi rundt på besøk, og avsluttet feiringen på restaurant med familien min. Theodor hadde forresten på seg sin egen kofte som moren min har sydd! Han er så nydelig med den på ❤

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditeten 17, Personlig

Jeg er kommet i den perioden av svangerskapet hvor det egentlig ikke er så lenge igjen, men det er litt for lenge likevel. Jeg er sliten om dagene, og savner den "gnisten" til å gjøre ting. Det er ikke så herlig å tenke på at det kanskje er åtte uker, mer eller mindre, igjen med denne magen som gjør hverdagslige ting litt tyngre å utføre. Føler meg heller ikke så flott lenger. Mer som en stor klump, haha. Allerede nå gleder jeg meg til å bli lettere i kroppen igjen.. Ikke minst å passe alle klærne mine. Ironisk at man alltid føler dette mot slutten av et svangerskap, men mange savner det uansett etter noen måneder.

Jeg skal prøve å slite meg mer opp fra sofaen etterhvert, ta mer bilder og skrive mer her. Akkurat nå er det bare så godt å ligge her og se på "Girlboss" og spise vaniljeis. Venter bare på litt motivasjon.

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsliv

På søndag ble det en siste skitur denne ferien med alle samlet, da dro vi til vakre Kvitneset! En skitur gjennom skogen som er passelig å gå for meg med tjukkmagen, og ikke like mye vind der som på fjellet. Etter en fin tur dit, så dro vi hjem til svigerforeldrene mine hvor det ble servert skikkelig grillmat! Theodor fikk også utforsket i fjæra ved huset og kastet stein i vannet, noe han så og si alltid vil gjøre når han er der. Heldig liten gutt som har en så fin "lekeplass" hos besteforeldrene sine!

Jeg har ikke vært så veldig aktiv denne påsken, men jeg er fornøyd! Jeg har fått sånn passe med mosjon og formen har vært grei. Som bildene viser har været vært bare helt fantastisk, og det ser ut til å fortsette litt til. Men i går var jeg bare nødt til å bruke siste dagen av ferien på å få orden her hjemme, mens Theodor koste seg hos foreldrene mine. Så deilig at det faktisk er vår! Håper vi får en fin tid fremover med mange finværsdager og lek utendørs med Theodor, og siste innspurt av svangerskapet og "redebygging" for min del.

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsliv

I går pakket vi pulk, skiutstyr, og sekk med mat og klær i bilen og tok turen til Rauvatnet! Farfaren til Theodor har fjellhytte der, så vi dro dit for å gå litt på ski, nyte finværet, grille pølser og overnatte. Theodor måtte ligge i pulk for første gang i år, noe han absolutt ikke syntes var greit med det første.. Heldigvis gikk det over etter at vi hadde gått et lite stykke, og når vi kom frem likte han det så godt at han ikke ville ut av den. Det beste med å finne på sånt er jo å se hvor mye han koser seg! Rart å tenke på at dette faktisk er hans siste påske som "enebarn". Bra den har vært en suksess for han så langt og det er noen dager igjen. Forhåpentligvis blir det flere skiturer denne påskeferien 💙

Likes

Comments