Skrevet i : Graviditeten 17

Status denne uken: Jeg tror jeg bare skipper de punktene om termin, kjønn, navn osv, for dere som leser bloggen min vet sikkert til nå at vi venter en jente og at termin er 20.juni. Hvis ikke, så vet dere i hvert fall det nå, haha. I dag er jeg 27+3! I neste uke starter jeg på tredje og siste trimester. Herregud. I følge appen PregLife så har 67,8% av graviditeten passert.

Når det kommer til navn så tror jeg fortsatt at vi har bestemt oss. Vi har egentlig ikke snakket så mye om det, men jeg ramset opp hundre navn for Rolf Martin, og han likte ingen av de bortsett fra ett navn.. Det navnet liker jeg godt selv også, så det har liksom festet seg litt. Men vi burde vel se på flere navneforslag og snakke mer om det før hun kommer, slik at vi er helt sikker.

Kroppen: Nå kjenner jeg virkelig at jeg er gravid! Men formen er veldig bra for å snart være i tredje trimester av svangerskapet. Bollemagen har vokst skikkelig de siste ukene og begynner å bli litt i veien. Litt for tidlig å skulle klage nå da, for jeg vet hvor gigantisk den sikkert kommer til å være nærmere termin. Da er det jo ubehagelig uansett hvordan man sitter og ligger, dårligere søvn, må rulle ut av senga og få hjelp til å ta på sko osv.. Haha, men gravidmagen slik den er nå kommer jeg nok til å savne senere.

Hvor mye jeg har gått opp i vekt aner jeg faktisk ikke. Har ikke veid meg hjemme en eneste gang dette svangerskapet, og husker ikke hva jeg veide på forrige kontroll hos jordmoren. Så lenge hun sier alt ser normalt ut, så er jo antall kg helt likegyldig.

Babyen: "Barnet er nå ca. 34 cm langt fra hodet til føttene. Veier ca. 1,1 kg i starten av uken og 1,23 kg i slutten. Dersom barnet ble født nå, vil det ha gode muligheter til å klare seg." - Preglife app

En gang i natt våknet jeg faktisk litt til av skikkelig aktivitet i magen. Nå har det blitt mer tydelig at hun sover en del på dagen når jeg er i bevegelse, også når jeg da ligger helt i ro kvikner hun til. Men kjenner også noen små spark og bevegelser jevnlig i løpet av dagen, som om hun må si fra av og til at hun er der og har det bra, haha. Et godt og regelmessig bevegelsesmønster!

Tanker: Kom plutselig på her om dagen at jeg må jo få levert søknad om mammapermisjon nå! Påan igjen med det styret der. Må få fikset skriftlig bekreftelse fra lege eller jordmor om at jeg er gravid. Det er jo ofte lang behandlingstid, så dumt å ikke ha det i orden god tid før.

Forskjell fra forrige svangerskap: Hverdagen er absolutt mer travel denne gangen da jeg har et barn fra før av å ta meg av, og i tillegg jobber jeg 100%. Da jeg var gravid med Theodor hadde jeg jobb bare noen dager i uken, og hadde da mer tid til bl.a bloggen, egentid, forberedelser og å ligge strakt ut på sofaen når jeg følte for det. Vil ikke si at jeg er misfornøyd med hvordan hverdagen er nå, for jeg har det veldig bra, men klarer ikke å finne tid til å "nyte" dette svangerskapet like mye som forrige gang. Det hadde jeg egentlig ikke forventet heller da. Ukene går jo så fort unna nå!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsliv

Hei dere! Helgen har gått til jobb på lørdag etterfulgt av besøk, og i dag har jeg trengt å bare ikke gjøre noe som helst fornuftig, haha. Theodor har kost seg borte på overnatting hele helgen, så det har vært ganske stille og rolig her hjemme. Da han kom hjem igjen var det nesten som en orkan kom fykende inn døra. Han var rimelig overtrøtt og var overalt samtidig. Fikk bl.a tak i en kniv på kjøkkenet, og før jeg rakk å legge den på plass, så sto han og lo og hoppet oppå tastaturet til macen. Like etterpå var han på tur ut ytterdøra som han har lært å låse opp. Heldigvis ikke fullt så vilter han er til vanlig, men bare når han er overtrøtt. Det ble i hvert fall uvanlig tidlig legging på han i dag!

Jeg har samlet enda flere snaps fra i fjor. Sittet i flere timer og sett på bilder og videoer, såklart med mange pauser hvor jeg har sett på serie osv også.. Er litt sånn kjedelig og tidkrevende å lage disse collagene, haha. Bildene fra våren og sommeren minner meg på hvor utrolig godt vi faktisk har det når det blir litt mer sol og varme. Ikke såå lenge igjen til vi har det igjen! ☀

- Snapchat: kathinkah 👻 -

APRIL


APRIL-MAI


MAI

JUNI

Likes

Comments

Contains affiliate links Skrevet i : Baby & barn

Noe av det som er veldig kjekt med å vente andre barnet, er jo at vi har mye babyutstyr fra før av! Etter å ha fått litt erfaring fra første gangen, så vet jeg jo bedre hva vi trenger, liker, hva vi savnet og ikke trenger. Det vi skal ta i bruk denne gangen også er i hvert fall bilstolen + basen (Maxi Cosi CabrioFix*), Voksi Move bilstolpose*, Stokke Tripp Trapp-stol* med Newborn set, Stokke badebalje* med støtte for nyfødte, lekegrinden og mest sannsynlig den samme barnevognen også.

Lekegrinden kommer vi nok til å montere opp mye tidligere, og så ha bunnplaten på øverste trinn med babygymmen oppi. Da vil det ikke komme skit fra gulvet på den og vi slipper å må bøye oss ned så mye. Synes det generelt blir mer ryddig også på den måten. Men helt i starten av babytiden skal vi ha en vugge hengende fra taket, før det blir tid for å aktivisere seg mer på babygymmen. Vuggen vi har er helt ny fra Kremmerhuset, og lekegrinden er denne (sponset) fra Jollyroom.no!

1. Selv om vi klarte oss fint gjennom babytiden til Theodor med de tingene vi allerede har, så var det noen ting jeg savnet som jeg vil ordne til denne gangen. Første på listen er en bedside crib*, og det pga vi har fått større seng og dermed mindre plass for en vanlig sprinkelseng. Liten vits i å montere den opp igjen uansett, da den sikkert ikke kommer til å bli brukt engang. Jeg vil amme og ha henne så nærme som mulig om nettene, men storebror som er en propell i søvne ligger jo også i sengen vår. Da tror jeg det blir perfekt å legge henne i en bedside crib, også kan propellen fortsette å sove mellom mamma og pappa - uten å utgjøre noen "fare" for babyen. Etterhvert skal vi jo prøve å få han i egen seng, men ikke noe vi skal tvinge han til før han selv er klar for det.

2. Til Theodor fikk vi en vippestol med vibrering og ikke vippefunksjon, men det likte jeg ikke noe særlig.. Denne gangen har jeg lyst på den populære vippestolen fra BabyBjörn*. Genialt at de kan ligge å bare gynge seg selv når de blir mer aktive.

3. Babygym fra Kids Concept*, bare fordi den er veldig fin å se på og ikke fordi den vi har (Skip Hop ABC Babygym*) er dårlig, haha.


4. Vi har Ergobaby 360 bæresele* fra før av, men vil trenge et spedbarnsinnlegg* til den. Jeg har lyst til å bære mer hjemme denne gangen, så tenker også på å kjøpe et bæresjal, slik som dette fra Baby K´Tan*. Synes det ser så koselig og godt ut for babyer å få den nærheten, også vil det jo være til hjelp hvis hun er en mer urolig baby enn det Theodor var.

5. Den manuelle ammepumpen* som jeg har fra Avent fungerte greit, men pumpingen går jo såklart noe raskere med en elektrisk ammepumpe*. Satser på at jeg da blir flinkere til å ha et lite lager med morsmelk i fryseren denne ammeperioden!

6. Hun må jo også ha en egen Tripp Trapp-stol*, for Theodor kommer nok til å bruke sin noen år til. Men det er litt kjedelig med to i samme farge, så har veldig lyst på en i grå! Har også tenkt litt på å heller kjøpe Stokke Steps*til lillesøster, men da kommer jeg til å bli alt for fristet til å kjøpe samme til Theodor.. Vil jo helst ha to stoler av samme type, haha.

(*adlinks)

Tror jeg har husket å få med alt her! I tillegg til disse tingene får hun kanskje sitt eget babynest og personlig leketeppe i samme stil som Theodor fikk, bare med rosa eller lilla detaljer! Det blir isåfall moren min som syr denne gangen også ♥

Hva har dere eller hva skal dere kjøpe av babyutstyr? 😊

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditeten 17

Jeg har jo ikke nevnt noe om det her på bloggen tidligere, men jeg og Rolf Martin dro faktisk grytidlig på lørdag til Trondheim! På bursdagen min i desember fikk jeg plutselig en sms med timebekreftelse fra Ultraportalen om 3D/4D-ultralyd. Skjønte ingenting først og tenkte de sikkert hadde sendt til feil nr, haha. Tok meg et halvt minutt før jeg skjønte at Rolf Martin måtte ha bestilt timen. Ble så gledelig overrasket at jeg faktisk ble rørt til tårer. Jeg hadde ikke nevnt et ord om at jeg ville dra på 3D/4D-ultralyd i dette svangerskapet også, og vi hadde i grunn ikke snakket så mye om graviditeten sånn generelt engang. Imponert over at han kom på en så bra bursdagsgave til meg! Jeg drar liksom bare på XXL og kjøper noe i bursdagsgave til han der, og tenker ikke på å egentlig overraske han noe særlig i tillegg.. Ble selvsagt utrolig glad for gullklokke året før der igjen, men noe som dette betyr jo spesielt mye. I tillegg er det jo så trivelig å være i Trondheim, ligge på hotell, shoppe litt og dra ut for å spise sammen.

3D/4D-ultralyd (26+0)

Akkurat som sist gang så var timen hos Ultraportalen en veldig hyggelig opplevelse. Selv om at vi ikke kom oss dit før 40 min etter at vi egentlig hadde time, så var det ikke noe problem for dem. Flyavgangen vi egentlig hadde ble nemlig kansellert, men det ordnet seg heldigvis. Vi var ikke like heldige med hvordan lillemor i magen hadde lagt seg, slik at det ble vanskelig å få sett henne skikkelig i 3D. Morkaken lå på fremsiden, så hun lå innklemt mellom den og "veggen". Vi fikk komme tilbake noen timer senere også for å prøve på nytt i håp om at hun hadde flyttet på seg til da. Men det var hun visst ikke helt med på, og la til og med hånden en del foran ansiktet.

Men vi fikk sett nok og igjen bekreftet at alt ser veldig bra ut! Det er det viktigste og godt å være enda mindre bekymret nå. Hun har i hvert fall utviklet seg slik hun skal frem til nå, også må vi jo bare håpe at det fortsetter slik til vi er i "mål" i juni. I følge vekstmålingen er hun nå 860 gram, som da er gjennomsnittlig vekt for denne uken. Theodor var 8% større enn gjennomsnittet da jeg var 26+6, så kanskje lillesøster ikke blir like stor ved termin. Med tanke på hvordan fødselen ble med Theodor, så hadde det absolutt vært greit at hun var litt mindre enn storebroren sin, haha.

Etter denne ultralyden ble det også mer virkelig at jeg faktisk er gravid og har en liten jente om bare tre måneder. Litt rart å tenke på enda, men det kommer vel til å føles helt naturlig å ha en baby igjen rett etter fødselen ♥

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsliv

For to uker siden kjente jeg at formen ikke var så veldig bra. Jeg dro på jobb uansett og tenkte det ville gå greit, men når jeg var der kjente jeg at hodepinen ble verre og verre. Det ble vanskelig å stå oppreist uten at det føltes som om jeg skulle besvime, så måtte bare komme meg hjem.. Jeg tenker alltid at sånt går over eller blir bedre bare med litt ekstra søvn og avslapping, men jeg gikk rett på en skikkelig smell. Ble bare verre for hver dag etter det. Hadde kraftig hodepine, svimmel, feber, smerter, tett, sår hals og kastet opp i tillegg.. Det kunne jo ikke bli noe "bedre" enn det.

Det var nok sikkert vanlig omgangssyke, men jeg ble slått ut enda hardere som gravid. Husker det var mer tungt å være syk forrige svangerskapet også, men da var jeg sånn ti uker lengre på vei og faktisk ikke så dårlig som jeg ble denne gangen. Det tok ti dager før jeg begynte å føle meg normal igjen, så var sykemeldt hele forrige uke. Lå for det meste bare i senga og så på Netflix og Viaplay med mobilen.. "Superoppusserne" som går på TV3 og ligger på Viaplay er forresten det beste programmet jeg har sett noen gang. Anbefales!

Denne uken har heller ikke vært så veldig bra, da Theodor ble smittet med omgangssyke i barnehagen på tirsdag. Vi skulle egentlig dra til Sortland pga begravelse, men kunne ikke dra på en så lang kjøretur med en syk 2-åring.. Så på onsdag var vi bare hjemme hele dagen, og jeg var hjemme fra jobb halve dagen i går. Gleder meg veldig til hverdagen går tilbake til normalen, hvor ingen av oss er syke. Akkurat nå er det litt sånn kaos, spesielt i hodet mitt, haha. Håper å komme sterkere tilbake i neste uke i hvert fall!

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsliv

For hver uke nå så kjenner jeg at det blir mer og mer deilig med helg.. Jeg har naturligvis ikke like mye energi lenger, og jeg prøver bare å få dagene til å gå rundt på best mulig måte. Etter jobb og henting i barnehagen i dag, så har resten av dagen blitt tilbragt på sofaen med hjemmelaget pizza og film! Må skryte litt av Rolf Martin som laget maten og la Theodor, slik at jeg ikke har trengt å gjøre noe annet enn å ligge her. Vil si at jeg fortjener det da 🙌

Jeg driver også å rydder gjennom bilder fra i fjor, og fant ut at jeg vil dele snaps fra 2016. Har gjort det tidligere med snaps fra 2015. Herlige minner! Theodor har jo forandret seg så mye og faktisk fått hår på hodet nå, haha. Han hadde jo så lite hår for 1 år siden at jeg ikke engang klarte å se for meg han med hår. Nå ser han ikke ut som en baby lenger i det hele tatt.. Det er forresten så mange bilder at jeg legger ut fra januar til mars nå, og resten i flere innlegg senere. God helg!

JAN - FEB


FEBRUAR (DUBAI)


MARS (DUBAI)

Likes

Comments

Skrevet i : Theodor

Hei og god kveld! Søndagen gikk i ett med bursdagsfeiring for Theodor, og jeg var helt utslitt og lå strakt ut på sofaen etterpå. Sto opp tidlig for å gjøre alt klart, og bestemte meg for å vaske på steder som i grunn blir vasket alt for sjeldent. Det skal jo helst være på stell når leiligheten skal fylles helt med familie fra begge sider. Men i år stresset jeg heldigvis mye mindre enn jeg gjorde i fjor på hans første bursdag. Jeg lærte av det for å si det sånn.. Det var bare godt å få shinet leiligheten, og jeg koste meg hele dagen. Ganske så sikker på at Theodor også gjorde det, og det var jo det viktigste!

Grunnen til at vi forresten feiret bursdagen to dager etter selve dagen, var fordi at jeg jobbet sent på fredag og hadde jobb på lørdag også.

Se den kaken da! Ble så fornøyd med den at jeg kjente at jeg ble litt rørt når jeg så den, haha! Bestilte den fra ei som jeg fant på Facebook. Sendte henne et inspobilde med en kake som hadde det samme flyet og detaljene, og fortalte hvilken størrelse og fyll osv jeg ville ha. Resultatet ble denne nydelige karamellkaken! Akkurat slik jeg ville ha den i smak og utseende. Og som forventet var det en 2 åring som hylte av glede da han så den. Han er over gjennomsnittet interessert i fly, så en kake med fly på måtte han få i bursdagsselskapet sitt! Tok bare noen sekunder før han var i gang med å spise det og var helt blå i munnen og ansiktet.


En 2 årsdag var jo veldig underholdende i forhold til en 1 årsdag, for hovedpersonen selv står for showet. Helt turbo og skikkelig gledesspreder. Veldig gøy å se hvordan han reagerte når han fikk gave og åpnet selv. Og det å se hvordan han er når så mange er samlet, noe som bare var positivt. Jeg elsker virkelig alderen han er i nå.

Må også si at jeg håper alle mødre hadde en fin morsdag i går! Det var jo ikke helt i tankene mine da jeg fokuserte på Theodor sin bursdagsfeiring. Jeg er ikke vant med å gjøre noe stort ut av dagen, da vi aldri har "feiret" den i oppveksten min, utenom å ha laget morsdagskort i barnehagen og på barneskolen. Noen har jo skikkelig familiemiddag med kake og alt, og det er liksom så fjernt for meg. Men regner med at mamma skjønte at vi satt pris på henne uansett 💙 Selv fikk jeg mitt første morsdagskort som Theodor hadde laget i barnehagen - så fint og koselig!

Likes

Comments

Skrevet i : Theodor

I dag 10.februar har verdens herligste gutt bursdag! 2 år har gått så fort! De to beste årene av livet mitt så langt. Jeg klarer såvidt å se for meg hvordan livet og hverdagen hadde vært uten.. Det ser bare tomt og grått ut. Han har alt i alt vært som en drøm fra dag én! Vi har vært utrolig heldige med egentlig alt - amming, søvn, spising osv. Det har ikke vært noe særlig med utfordringer, men det kommer vel sikkert.. Haha. Som førstefødt har han ikke vært i nærheten av å ha "skremt" meg til å ikke ville få flere små. Tvert i mot. Det at han blir storebror om bare noen måneder er vel et bevis på det.


Og for en storebror han blir! Gullgutten vår. Her sitter jeg nå og griner fordi jeg trolig er veldig hormonell, men mest rørt og glad for å ha fått noe så fint som han. Som mammaen hans har jeg lært mye om meg selv og selvsagt morsrollen. Han har vokst til å bli en energisk moroklump som stadig overrasker og skaper latter. Han gir alltid "gode" og "muss" (klem og suss) til alle han er glad i. Han er også en veldig bestemt liten gutt. Vi blir jo selvsagt stolte når han er flink og får til noe selv. Men selvstendigheten har ikke alltid grenser. Noen ganger skal absolutt tannpussen gjøres selv, potten skal tømmes selv og middagen skal han også ta på fatet selv.. Sånt som det blir gris av og som vi ikke alltid godtar. Da får vi virkelig høre det, haha. Noen ganger er det også bare pappa som får lov til å hjelpe, og jeg får beskjed om å gå å sette meg ned eller "gå på stua!" som han sier. Kan vel si at han er en pappagutt! Men noen ganger er det bare mammakos som duger, for det er jo det som er aller best.

Språket hans som 2 åring er helt utmerket.. Hvis vi ser bort i fra at han også tar til seg de ordene vi helst ikke vil at han skal si. Vel, han sier alt! Dessverre. De har sikkert hørt mye rart i barnehagen, og kjenner jeg blir litt flau hver gang jeg henter han og tenker på hva de kanskje har hørt den dagen. Må jo le litt av det også. Han skjønner jo ikke hva ordene betyr, så forhåpentligvis vil de bli glemt etterhvert. Vi har i hvert fall brytet ut i latter flere ganger, samtidig som vi prøver å være streng eller å ignorere det. Ikke alltid like lett..
Ellers er det jo så gøy og stas at vi nå kan kommunisere lettere med han! Vi kan jo nærmest ha en samtale med han, og han prøver ofte å fortelle oss hvordan dagen i barnehagen har vært. Han ramser enkelt opp navnene til de som jobber der, de 10-15 barna på avdelingen og noen av de som er året eldre.. Som sagt, han overrasker stadig. Å gå å barnehage har virkelig gjort sitt med utviklingen hans!

Ja, jeg kan ikke få sagt nok hvor stolt jeg er av han. Gleder meg utrolig mye til fortsettelsen og å se han sammen med lillesøster når den tid kommer. Gratulerer så mye med dagen, Theodor! Elsker deg ♡

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditeten 17

Termin: 20.juni. ♦ Kjønn: Jente!

Navn: Tror vi har bestemt oss, men venter med å fortelle det!

Hvor langt på vei: I dag er jeg 21+4 - 53,4% av graviditeten er overstått.

Neste kontroll: Skal på kontroll hos jordmor i slutten av måneden! Var både hos fastlegen og jordmor under forrige svangerskap, men har bestemt meg for å bare dra til jordmor denne gangen. Har vikarlege og var hos henne én gang, men var der inne i kun 5 min og fikk regning i posten for den lille "kontrollen". Svangerskapskontroller skal jo være gratis da, så dit drar jeg ikke flere ganger..

Plager: Litt hodepine og svimmel av og til.

Cravings: Sjokomelk! Eller det har jeg alltid vært glad i, men nå er det sånn at jeg _må_ ha det.

Innkjøp: Noen klær kjøpt på salg. Jeg handler i grunn mest barneklær på salg eller når det er rabatt, er det jeg har gjort med nesten alle klærne til Theodor! Det er en del jeg har lyst på til henne av ting og utstyr, men venter med det til senere.

Om barnet: "Barnet er ca. 26 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 370 gram i starten av uken og ca 450 gram i slutten.

Barnet veksler mellom å være våkent og sove, og har allerede en egen døgnrytme. Når du hviler er barnet på kanskje sitt mest aktive, mens det vugges i søvn når du er i gang. Den delen av hjernen som produserer hjerneceller er i kraftig utvikling i denne perioden." - Kilde: PregLife app

Aktivitet i magen: For lite enda! Jeg savner virkelig å kjenne de sparkene som jeg gjorde med storebror. Det må være at hun fortsatt sparker mot morkaken.. Noen ganger kjenner jeg at hun snur seg og magen får en litt annerledes fasong, men ellers er det ikke mye kraftige spark osv.
Haha, nå mens jeg skriver kom det plutselig noen spark som syntes godt på utsiden.. Skulle nesten tro hun hører tankene mine.

Forskjell fra første svangerskap: Foreløpig er forskjellene at jeg kjenner mindre aktivitet, også tror jeg magen er litt mindre denne gangen? Fikk også melk allerede i uke 18 forrige gang, men virker ikke som om jeg har det nå. Theodor ville ikke ha pupp lenger for ca. 4-5 måneder, like etter at jeg begynte å jobbe 100% og rett før jeg ble gravid.

Likes

Comments

Skrevet i : Baby & barn

Når det er salg på babyklær på Lindex med 70% avslag, og kvinnene i familien har vært å handlet, så blir det mye nytt i rosa! Lillemor skal ikke bare ha rosa klær altså, men når du har en gutt fra før av og ikke et eneste rosa barneplagg i hus, så blir liksom den fargen ekstra fristende å kjøpe. Jeg har spart alle klærne, alt utstyret og tingene som vi hadde til Theodor når han var baby. Har derfor tenkt å bruke det meste på nytt! Tenkte aldri tanken engang på å selge noe av klærne, bilstolen eller barnevogna.. Skjønner egentlig ikke hvorfor så mange gjør det etter første baby og de planlegger å få flere senere? Jeg gleder meg skikkelig til å bruke noe av klærne på nytt igjen. Noen av dem rakk jo Theodor å bruke bare noen få ganger før det var for lite.. Men siden lillemor sikkert får en del nye plagg i rosa, lilla og kjoler osv, så vil også en del av "gutteklærne" spares til vi kanskje får en gutt senere eller noen andre i familien får det. Må forresten tilføye at det er stas å kalle henne for "lillemor" - det har jeg selv blitt kalt av mamma så lenge jeg kan huske ♡

En uke med jobb på dagtid er vel overstått og jeg har frihelg! Vi har flott vintervær, så må vel utnytte det og ta en tur ut med Theodor etterhvert. Det meste av fredagskvelden min gikk til å lage sushi med fritert scampi, for det hadde jeg såå lyst på og såå lyst til å lage.. Aldri gjort det eller fritert scampi før, men klarte det greit vil jeg si. Kjipt at jeg fikk stygga på det etter to biter, så har nå to fulle fat med sushi til overs som sikkert ikke blir spist opp engang. Skylder på graviditeten, haha. La ut bilde av resultatet på snapchat (kathinkah), så fikk jo i det minste vist det frem til flere enn samboeren etter all den innsatsen 😉

God helg!

Likes

Comments