Hålahults Sanatorium ligger 20km norr om Örebro och var från början ett jubileumssanatorium. Det uppfördes och drevs med medel från Konung Oscar II:s jubileumsfond. Sanatoriumet var ansatt för tuberkulospatienter från hela landet. Ca 130 personer kunde vårdas i dessa byggnader. Efter sanatoriumepoket användes det för psykiatrisk vård och flyktingförläggning.

Kommentera gärna om de finns fler mystiska byggnader och hus man kan besöka :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Trodde aldrig jag skulle få en nyans av grått hår men de blev otroligt snyggt !!! i med lite silverschampo från Maria Nila så blir de skitsnyggt.

Likes

Comments

Hej på er :)

Sitter just nu på Hair of Lady Lee min väns salong i Brunnbäck och väntar på att min ombre ska bli klar. Hon har varit världens bästa med att boka om så att tiden skulle passa bra och att vi skulle få bra med tid till min ombre som ska bli så ljus som möjligt :)
Resultat får ni se ikväll eller imorgon..

Senare idag ska jag sambon, syster och hennes sambo åka till Västerås och äta på Texas longhorn, igen ! Så gott ! Sen får vi se vad kvällen bjuder på 🙌

Likes

Comments

Hej på er :)

Gårdagen bestod av jobb i 10 timmar som alla andra dagar denna vecka har bestått av också. Som tur är jobbar vi in morgondagen och då ska jag äntligen få mitt hår färgat igen. Ska fortsätta blondera min ombre och det kommer bli så snyggt ! :)

Inatt när jag gick hem från jobbet såg jag något som lös upp inne på en gård på min gamla skola och jag var bara tvungen att gå dit. Då ser jag världens träd lysa upp med jättefin belysning och jag var bara tvungen att ta ett foto. Det är inte ofta vi har nå fin pyntning i den här lilla staden, Avesta, så man får passa på att njuta när det väl händer :)

Nu ska jag packa lite matlåda sen traska ner till mitt jobb och njuta av att det är sista dagen för denna vecka. Sen får ni hålla utkik för jag kommer fylla läpparna igen nu i januari och då ska vi börja med fyllningen så det ska bli intressant. 🤗

Likes

Comments

Hejsan på er :)

Jag har avinstallerat både Snapchat, Instagram och stängt av facebook tills vidare och jag kan säga att det har varit sjukt skönt. Har ingen nytta av att se saker bli publicerade där eller publicera själv. Tänkte att jag skulle försöka fokusera mer på min blogg och min twitch då jag tänkte börja streama player unknowns battleground 😄

Samtidigt tränar jag min kropp och det går faktiskt bra. Lite tungt när jag jobbar 10 h eftermiddag och slutar halv tolv på natten sen försöka gå upp o vara aktiv med träningen o streamen plus laga mat o allt men de går bra än så länge ;)

Att vara ständigt aktivsociala medier och känna press att man måste lägga ut saker för att få views eller för att man vill vara aktiv för andra, den känslan vet jag finns hos många. Lika det här med att folk är elaka på facebook, dom är avundsjuka och kommenterar onödiga kommentarer om ditt liv som dom inte har någon aning om. Det är sjukt hur folk håller på och hur man själv dras med i smeten. Jag är bättre för jag behöver inte de det där. Varför har du facebook, instagram eller något annat? Tänk noga igenom och vilka du verkligen vill ha som dina vänner online. Vill du ha folk i din vännerlista som bara snokar eller vill du ha folk du känner där som gör dig gott?

På fredag är det äntligen dags att färga och klippa mitt hår igen 😄 Sambon har köpt klippning åt mig så jag lägger till färg. Håller på ljusar upp min ombre som ska bli väldigt ljus. Dels har jag slutat använda löshår och det är så skönt. Att kunna borsta igenom det från hårbotten och inte tänka på att sköta om båda håren liksom 😊

Dagens quote : Du behöver inte bevisa något för någon. Du är bättre, precis som du är.

Likes

Comments

Texas Longhorn gör ju det godaste köttet ever Det har bra pris till det köttet dom gör. Deras ribs kostar runt 300 kr och Oh learys kostar ca 200 kr och deras kött finns inte ens på listan av goda kött. Rekommenderar detta ställe starkt.

Här var vi i Västerås och käkade! :)

Det är inte alltid jag sköter min kost, men med hjälp av träningen så går det lättare att få i sig mat och jag kör inte på någon strikt kost utan jag käkar gott och tränar superhårt! :)

Är det något ni undrar över, kommentera gärna! :)

För övrigt är jag aktiv på min twitch kanal så besök gärna den! :) www.twitch.tv/k4tt1x

Likes

Comments

Det finns dagar där man beslutar ganska fort att det får vara nog. Man bestämmer sig för att är det ens verkligen värt att lägga ner energin på det här?

Minns dagar från skolan där man försökte passa in i något gäng men blev riktigt inte aldrig med någonstans. Idag har jag väldigt lätt för att hoppa in lite här och var men det finns fortfarande människor som inte alls är värda ett andetag, en pust eller en suck.

Idag tänker jag fokusera mer på mig själv och mina nära men först och främst mig själv för att kunna fokusera på andra. Har köpt mig en ritbok med pennor som jag tänkte skulle ge mig lite lugn och ro då jag pausat facebook, Instagram och Snapchat ett tag, så hoppas de blir någon bättre förändring med allt.

Ritbok med pennor och pennvässare i från Rusta : 50 :-

Likes

Comments

Jag har nu fyllt på mina läppar med revanesse fillers två gånger och kommer fortsätta tills ett resultat där jag blir nöjd :) Det är det bästa som har hänt mig och jag känner mig så sjukt glad!

Här är förändringen. Arbetat med konturer så nästa gång blir volym.

Likes

Comments

Nu är det dags att fira jul hos sambons familj och jag valde att göra mitt hår rakt med denna sminkning. Har använt mig av hms egna glitter eyeliner och den var otroligt bra.

Ha en god jul allesammans 😚

Likes

Comments

Att sluta snusa

Det finns saker här i livet man tror att man behöver. Jag trodde att jag behövde snus för att varva ner, för att känna mig mindre stressig. Jag har nu slutat med snus och har varit snusfri i 4 veckor på lördag och har varit utan det i stort sätt problemfritt. Min sambo har berättat att jag blivit lugnare och mer glad. Jag känner mig mer glad. Jag tror att det blev en allmän stress för mig att bara tänka på vart fan jag la snusdosan igårkväll, har jag verkligen packat ner dosan i väskan inför festen jag ska iväg på, har jag snus så det räcker hela veckan? Alla dessa små stressmoment som faktiskt bygger upp till en stor jävla stress cirkel. Nej, så bort med skiten, inget mer snusande förhoppningsvis. Jag är 26 år nu och har snusat i ca 8 år, kan jag sluta, kan du! ;)


Att skaffa ett jobb man trivs på

Jag har äntligen fått börja på ett jobb som jag alltid velat sökt mig till, har länge velat komma in på industrin och har lyckats fått två jobb inom det området. Trodde aldrig jag skulle komma in då man främst behöver känna folk för att få jobbet vilket jag haft sån tur med :D
Kämpar ju för att få fortsatt på detta jobb, är helt okej lön för det arbetet jag utför och för att jag har så himla roligt med mina kollegor och det betyder guld! 2 skift är också alldeles perfekt för mig så det går bra nu! :)

Likes

Comments