Nu har jag äntligen fått det mer bekräftat :D

Jag älskar ju kräftor och har fått flera anledningar till att verkligen äta kräftor nu.
Kräftor äger väldigt mycket proteiner och är lika fina som flera styckningsdelar.

Man blir hyffsat mätt av kräftorna, speciellt jag som kan äta ett helt paket själv
eller på en buffe vet jag inte hur många jag slänger i mig xD Skiter lätt i brödet och soppan som står bredvid!
Om man vill bygga stora muskler ska man äta kräftor.

Kräftor innehåller omega 3 och det är ett lågt fettinnehåll, sen ökar man sitt skydd mot överbelastningsskador då de innehåller antiinflammatoriska delar. Dels finns det mycket järn i, selen, e vitamin och b vitamin.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är du deprimerad, har bipolär sjukdom eller skolios kan du läsa hur jag håller mig i form!

- Jag försöker att äta så lite socker som möjligt. Äta regelbundet. Jag försöker gå efter ett schema där man ska äta var tredje timme. Tex : Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, mellanmål, kvällsmål. Ät inte för stora portioner, men håller du detta schema kommer du i stort sätt aldrig bli hungrig mellan varven och din mage kommer att bli mer stabil och din avföring kommer även stabilisera sig, PLUS att din sömn blir så mycket bättre.

Skit i alkoholen, den förstör mer än vad den hjälper, och det vet ni nog alla utan en förklaring. Skräpmat är också självklart, skit i det. Snabba kolhydrater är inte dåligt, det kan man äta om man behöver få i sig mycket energi snabbt, men energin försvinner snabbare än om man äter långsamma kolhydrater. Drick mycket vatten, kroppen behöver få i sig runt 2l vätska om dagen.

Jag tränar boxning två gånger i veckan och varje pass är 1,5h och det är korta vilopauser emellan övningarna, och ja det är riktig boxning, inte thaiboxning och inte boxningspass som man har på gymmet. Man behöver inte träna ihjäl sig för att hålla sig i form, vill man tävla osv, ja visst, träna 6 ggr i veckan om du vill, men för att hålla dig "normalt" fit så tycker jag detta räcker, men jag vill och ska börja träna minst 2 gympass i veckan också för att förstora musklerna och få mer styrka, plus kondition då man inte orkar sparras tre ronder utan styrka eller kondition.

MÅENDET, är viktigt. Mår du inte bra kan du inte hålla dig fit. Så med hjälp av kosten, sömnen och träningen kan du hålla dig fit hur lätt som helst. Allt det där går ihop, äter du inte får du ingen energi och orkar då heller inte träna, du får inga muskler heller för den delen, man kan säga att du tränar helt i onödan. Får du ingen sömn blir du trött, seg, kanske till och med deprimerad, och får ingenting gjort. Om du varken äter eller sover, ja då, då blir det svårt att ens kunna göra någonting.

Jag tränar mycket för mitt psykiska, men även för min rygg då jag har skolios. Enda sen jag började stenhårt med boxningen har jag mått mycket bättre. Jag orkar mer, gör mer mat, städar mer, stärker mina mag och ryggmuskler så jag orkar hålla ryggen rak.

Sen är det självklart mediciner som hjälper också. Jag äter just nu lamotrigin som är stämningsstabiliserande och den hjälper jättebra, har inte haft ångest på över ett år nu. Sen tar jag diklofenak vid behov till ryggen. Men det är träningen jag mest tror på. Det är den som är grunden till allt, tror jag! :)


Likes

Comments

Man tror oftast att man kommit till den punkten där allting bara svävar bland moln, där den där tunga känslan man burit på ska ha lättat och flygit iväg. Man har dragit slutsatser och uteslutit en del saker i sitt liv, men det är endå många kliv kvar som man inte tänkt på. Man försöker dölja sina dåliga sidor, sina svaga områden och sina dåliga dagar, man visar oftast bara de positiva som har hänt för att försöka få världen att se det som ett problemfritt liv. Visar man för mycket av det dåliga får man folk att tro att hela ens liv är kört, visar man för mycket av det goda får man en själv att dölja det som faktiskt är sant. Mycket har förändrats, mycket kommer att förändras. Man får hålla i det man har och utgå ifrån det. Finns inte mycket mer man kan göra. Ett allmänt brev till mig själv och jag undrar vart står du?

Men mycket har förändrats till det bättre. Jag har faktiskt fått körkort, har kämpat mig igenom två och ett halvt år i skolan, jag har fixat fast jobb, jag har lämnat det dåliga umgänget och slutat bruka allt det man inte mår bra av. Den jag är idag är jag för att jag gått igenom allt detta, jag ångrar ingenting. En person kan dra ner mig för stunden, men i det stora hela kan inte stampa mig i dagens läge. Jag förstår inte ens hur jag kunde vara den person jag varit, för idag är jag pass stark att jag inte kommer falla igen. Motgångar kommer, motgångar går, men jag står fast efter alla mina sår.

Likes

Comments

Tränat fyra ggr denna vecka, mårr rätt okej i ryggen. Mitt fett har minskat. Mina muskler har blivit större. Tack boxningen, tack boxningen. Jag älskar boxningen, kommer aldrig sluta tjata om boxningen. I dont wan to be the one you like. Idiot, idit, idieter. De va kompisar från förr, de va kompisar från förr. Kom igen då!

Likes

Comments

Jag tycker om att fresta mina vänner, bekanta och andra på min instagram. Idag testade jag på att äta sushi från ICA. 10:-/rulle det tycker jag verkligen va värt, så får man pinnar, sushi och soya på köpet. Ja äter ju bara dessa rullar, dom är godast. Ibland kan jag ta någon laxbit med ris på men de är väldigt sällan.

Imorgon är det äntligen fredag vilket betyder att det är en dag kvar tills lördag då vi ska inleda det nya året. Skumpa och fyrverkerier är införskaffat så nu väntar festligheterna bara.

Nyårsklänningen ska på, klackskorna, glittret och smajlet ;)

Nu har jag ännu mer färgbomb i håret, tänkte köra varje dag tills nyår så får vi se hur lila de blir.
Jobbat och klart så de är dags för Smite och sedan blir de väl kanske o sova? :)


Likes

Comments

Jag berättar hur jag gjorde iallafall =)
Jag plockade självklart fram tillbehör som jag tyckte var lämpligast för färgningen och det är några clips för att kunna dela upp håret i olika teser så att färgningen ska bli lättare. Borstade och kammade igenom håret och sedan satte jag på mig gummihandskar, dom tycker jag är bäst :)

Så ställde jag mig i duschen, lät mitt hår bli blött, stängde av vattnet direkt, klämde ur vattnet satte på mig hårhandduken och hade den på medans jag stekte två korvar, vad kan de ha tagit? 10 min kanske. Då började jag lägga i färgen och delade inte så noga på håret men jag delade upp det och gnuggade noga in färgen i hårbotten och i längderna. Sammanlagt hade jag nog i färgen i 10 minuter. Jag har hört att 3 min är de folk brukar ha i men eftersom jag inte har  någon lila grund i håret, har bara naturligt brunt så väntade jag längre för mer effekt. Har även hört att ju mer man handdukstorkar håret och ju längre man har i, desto mer färg blir de. Så tänkte göra detta nu varje dag tills nyår och se om de blir bra. Antar att de kommer glänsa lila i solljus men på bilderna kommer de inte synas mycket, speciellt då eftersom jag inte har en särskilt bra kamera eller ljus hemma.

Kommentera gärna om de är något ni undrar över 👌

Före

Efter

Färgen jag använder heter purple 200kr och ska finnas i varje hårsalong :) Ha de bra! ​

Likes

Comments

Skolan är snart slut , iallafall tills vinterlovet börjar . Jag har redan gått på folkhögskolan i 2,5 år men det känns som att det är nog för mig nu , dags att fortsätta leva vidare med livet och hitta någonting nytt att göra . Jag ska söka en del jobb nu till januari , februari och hoppas på att få ett sommarjobb så jag kan få en chans till tillsvidare anställning . Julen börjar närma sig och alla julklappar ska vara redo snart . Vissa har jag redan köpt till men det är några kvar . Det ser lite tomt ut under julgranen .. Tyvärr verkar inte värmen fungera i vissa lägenheter så jag har fått låna en fejkbrasa av min mamma som ger sån skön värme men man skulle behöva haft en i varje rum :)

Jag har redan fått delta i ett julbord iallafall och det var det bästa julbordet jag varit med om . Jobbet bjöd på en tripp. Det var bara skaldjur på hela jävla bordet . Fanns ett litet med vanlig svensk julmat också men jag åt mig självklart mätt på skaldjuren . De bara fylldes på hela tiden så man åt ju verkligen tills man var proppmätt , har aldrig ätit mig mätt på sådär mycket skaldjur . Riktigt gott var de . Kan starkt rekommendera Friibergs Herrgård strax utanför Uppsala , väldigt fina byggnader och konferrensrum , plus att de har spa avdelning också (y)

Likes

Comments

Har haft flera bra dagar på Smite nu tack vare mina lirarpolare som gör det mycket enklare att spela även fast jag kanske inte kan mina gudar ja spelar eller träffar min ulti så är det endå kul ^^ Men men, Smite är det roligaste gamet ever och det är bra tidsfördriv dessutom. För övrigt så börjar de bli kallt och vintern är påväg, får se om vi får någon snö i år, vill verkligen ha det till julen. Blir julshopping nästa månad och nästa månad fyller jag även 25 så det ska bli kul. Tja tja bloggen!

Likes

Comments

​Sommaren och sommarvärmen har börjat dra sig ur. Nu kommer höstkänslorna och man mår samtidigt bra över de mysiga samtidigt som man känner att kroppen börjar ta stryk, man blir seg och vill hålla sig inomhus. Nu har ju ja även ryggproblem också, därför jag måste träna för att hålla upp musklerna runt ryggen, det funkar för mig faktiskt. Kör ju tävlingsboxning som träning och denna vecka ska ja även testa på självförsvarskarate, så får se hur de går.

Likes

Comments

Första boxningspasset avklarat i måndags, idag, helt slut. Träningsverk överallt och har världens sveda i ryggen, ja noterar " har haft ryggproblem sen ungdomen " men de har varit bra i ryggen då jag höll upp med träningen men har då levt loppan hela sommaren så nu fick väl kroppen en chock när den fick smaka på ett boxningspass. Skulle gått på boxningen idag men däckade i tre timmar och när jag vaknade upp var jag svettig och mår sämst just nu.

Från ingenstans, har körkort, äntligen fixat det. Jag är bäst.

jaja ska sova nu!

Likes

Comments