Header

Att vara nykär, är inte det det finaste som finns? Förr i tiden skrev jag mycket oftare än vad jag gör, och jag är så tacksam att jag var inne i en skrivperiod när jag träffade Måns (min pojkvän för er som missat det<3). Det är så himla fint att kolla tillbaka på. Här är två små texter från snart 1,5 år sedan, en från precis innan allt hände och en när vi varit ihop i några veckor bara.

Ja, tänk alltså. Kommer ihåg att jag tyckte det gick så fort i början, som att man tvungen att följa någon oskriven regel om "hur fort man får bli kär i någon". Jag och Måns blev i princip officiella 3 dagar efter vår första kyss, och jag kommer ihåg att jag tänkte att vi var tvungna att vänta med att bli officiella på Facebook för att folk inte skulle döma att vi hade gått för fort fram. Låter inte det jättekonstigt?! Varje förhållande är unikt (kliché or what) och i vissa fall kommer det ta månader innan man vet, men i vårt fall har det känts så himla rätt från första början. Och så härligt att nu, 1,5 år senare, kan jag bekräfta att ja, det var helt rätt.

Och i dagsläget må nyförälskelsen har lagt sig, men istället har något annat växt fram. Jag vet inte vad man ska kalla det, men en väldigt djup trygghet och förståelse för varann. Det är väldigt fint att ha en person som vet allt om en ~ på ett djupare plan ~ och inte skräms iväg. Jag tror vi alla har sidor av oss själva som vi inte tycker om, och att blotta dessa sidor för en person man vill framstå som bäst i världen för (då det är vad den här personen förtjänar i ens egen mening) är väldigt läskigt – men å andra sidan tror jag inte det finns någon renare form av kärlek än när en person har sett alla delar av en, även de allra värsta sidorna, och fortfarande älskar en gränslöst. Och bäst av allt, när denna person kan hantera sidorna man själv knappt står ut med själv – det är svårslaget.

Jag älskar dig

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vackra fasader på Karlavägen || Halloweek-fika på Brunkebergs Bageri

Älsklingsfluffet, slitna jeans och stövlar i need of skovård... || Mer fina fasader

Idag har jag också varit ledig (post-tenta<33), dock varit på skolan ändå för möte. Sedan blev det en mysig fika med Amanda, där en äldre dam joinade vårt samtal lite spontant, så vi satt och pratade med henne i säkert en timme om allt från volontärarbete till universitets syn på kvinnor genom åren. Nu är jag nyligen hemkommen från cheerleadingträning, om bara en vecka åker vi till Tyskland och tävlar! Ska blir superkul.

Likes

Comments

Vill verkligen tipsa om 2 av mina absoluta favoritprodukter när det kommer till skönhet! Steg ett är rengöringslotion som det bara är att smörja in sitt sminkade ansikte med för att sen torka av med bomullspad eller skölja av med vatten. Sedan avslutar jag med ansiktsvatten från samma serie. För min hy funkar detta super, den känns fräschare än någonsin och håller min extrema torrhet i schack.

Dessa finns på Apoteket (AB) och är just nu på halva priset – bara 25kr alltså! Verkligen bevis på att ansiktsvård inte behöver vara dyr och fancy för att vara fantastisk;)

Apoliva Ansiktsvatten + Rengöringslotion

Likes

Comments

Då jag alltid har bloggat (i princip) har jag ett stoooort lager bilder på datorn, och något jag tycker är så himla kul är att ta trips down memory lane och kolla hur jag och livet såg ut vid denna tidpunkt för exakt x antal år sedan. Här är inblickar i hur jag och mitt liv såg ut i slutet av oktober 2012-2015! 

2012: Hade börjat nian, var väldigt klar med högstadiet kommer jag ihåg att jag kände. Hade efter 9 år slutat på konståkning och börjat med cheerleading istället...

2013: Samma skinnjacka (har fortfarande kvar den, och använder! Väl investerade 500kr.) Hade gått 2 månader på gymnasiet, tränade cheerleading 7,5h i veckan och jobbade som konståkningstränare.

2014: Vid just denna period bloggade jag ihop med en av mina bästa vänner, Becci. Fortfarande det långa håret men lite förfinad stil ändå måste jag säga. Hade slutat på cheerleading och börjat med konståkningen igen.

2015: Bara ett år sedan, men oj vad mycket som hänt sen dess! Håret hade jag iallafall klippt "kort" en månad tidigare, gick för första gången sen jag var 7 år inte på en sport och hade varit ihop med Måns i 3 månader, samt börjat sista året på gymnasiet.

Och nu då, i slutet av oktober 2016, har jag flyttat hemifrån, bor i min egen lägenhet i Stockholm och pluggar på Handels. Tränar cheerleading igen och har långdistansförhållande. Kan ju ärligt säga att jag aldrig hade kunnat gissa det för 1 år sedan. Makes me wonder var jag är om ytterligare 1 år, eller 5 för den delen... 

Likes

Comments

Ljuslykta i marmor från MIO, övriga från H&M Home.

​God morgon! En ganska grå sådan här i Stockholm. Jag fick ett litet fotoryck (eller undermedvetet försök till att fly tentaplugget?), och min lilla lägenhet är ju inte direkt svårfotad, haha. Love it<3 Beställde soffa och lite annat häromdagen som kommer fram den 31a, och då är lägenheten (mer eller mindre) klar, och då lovar jag att visa upp den i sin helhet samt lite före och efter-bilder. 

Nu ska jag klä på mig och sedan sticka till skolan. Är det lördag? I tentaperiod har jag ingen koll, är på skolan och pluggar every single day. Tror tyvärr att jag inte kommer klara denna tenta (redovisning), vilket känns rätt jobbigt MEN man får se det som att det inte är hela världen, omtentor finns ju alltid. 

Hoppas ni får en bra dag! - K 

Likes

Comments

Hej vänner!

Long time no see, lite som vanligt alltså... Hehe. Har haft tentaperiod de senaste 10 dagarna, åkte hem till Malmö en vecka för att just tentaplugga. Det gick väl sådär, när vänner och pojkvän lockade, samt att köra bil, haha. Jag tog ju körkort två dagar innan jag flyttade till Stockholm, så jag kör så mycket bil jag bara kan när jag är hemma – dels för att inte tappa det, men mest för att det är sååå himla kul!

Idag hade jag iallafall min första tenta i Retail, och måste säga att det kändes mycket bättre än jag trott! Frågorna var betydligt lättare än mina förutfattade meningar om högskolestudier, så det känns ju skönt. Men vi får se hur det gått!

Innan tentan käkade jag och två vänner på STHLM Brunch Club, fett gott och stod mig på min club sandwich fram tills kvällen(!). Kände bara för något lätt till kvällsmat, därav dagens inlägg: Pasta very verde.

Märker ni någon skillnad:P Systemkamerabilder istället för mobilkamera för en gångs skull. 

Busenkelt, snabbt och smidigt, allt du behöver är en avokado, lite crème fraîche och pesto, och valfri pastasort. Jag älskar ju pasta pesto (eller pasta verde, om man vill) men hade en avokado att bli av med, så det var ungefär så detta "recept" kom fram. Tror det hade blivit jättegott med kyckling eller bacon till också, om man vill ha lite mer mat liksom. 

Nu ska jag ta en lugn kväll, och imorgon fortsätter tentapluggandet. Next up: redovisning på måndag. Måttligt positiv till det, för att vara ärlig... 

/K 

Likes

Comments

Hej vänner!

Nu i helgen har Becci (Malmö-bästis) varit här och hälsat på! Såå mysigt<3 Igårkväll hade vi bokat bord, efter mycket Google-sökande, på Linguini i Vasastan. Verkligen tips! Prisvärda och riktigt vällagade pastarätter, och som erbjöd glutenfri pasta dessutom! + + + Mysig atmosfär och bara ett stenkast från Odenplan. Du hittar den på Frejgatan 48.

Nu ska vi bege oss till Mall of Scandinavia, mest för att utnyttja 40% rabatt på restaurangen vår kompis jobbar på #livetsomstudent

Puss & kram!

Likes

Comments

Inte för att man någonsin behöver en anledning att äta glass men: JAG HAR SKAFFAT LÄGENHET!!!!!!! En etta på 24 kvadrat på Karlaplan – med andra ord helt perfekt. Denna dag är i princip en bättre dag än studenten och lär väl bara toppas av söndag då det är inflyttning(!).

Då jag fantiserat om att flytta hemifrån sen jag var 12 år gammal är detta verkligen a dream come true, fyfaaaan var roligt det ska bli! Och obviously kommer jag uppdatera bloggen med bilder etc.

Alldeles för hypead för att sova men godnatt! X

Likes

Comments

"Det funkar ändå bra, har ju så mycket med skolan", "I keep myself busy", "Vi ses ändå med några veckors mellanrum" – det finns många sanningar man säger i vardagen när folk frågar, men ingen av dem hjälper när man står på perrongen och ser nattåget rulla bort i söndagsnatten.

Måns var här i helgen och det blir inte lättare att säga hejdå, även om det bara är för 17 dagar. Långdistans är fett jobbigt, det suger mest hela tiden, MEN för att se det från den ljusa sidan (vilket man måste för att orka det)...:

1. Man PRATAR. I ett icke-distansförhållande är ett förhållande så mycket olika aktiviteter – man ser på film, går ut på promenader, åker buss, går på fest, sover, äter – you name it. Men på långdistans är det enda man kan göra att kommunicera. Så det är det man gör, högt och lågt, om dagen som varit, om framtiden som kommer, med mera. Skulle gissa att jag och Måns skriver 2 timmar per dag, minst, och när man snackar telefon blir det någon timme till. Och jag kan med säkerhet säga att vi kommunicerade inte, med bara fokus på varandra, 2-3 timmar om dagen förr.

2. Tiden man ses blir mer värdefull. Denna punkt säger sig självt – att spendera tid ihop är något man tar för givet när man bor nära varann, men med långdistansförhållande är det en lyx. Och då tar man vara på den tiden – man bråkar inte om onödiga saker eller sitter med sin telefon utan man ser till att maxa tiden ihop. Kvalitet över kvantitet som man säger:))) (or not, när det kommer till kärlek är all tid kvalitativ)

3. Det stärker förhållandet. För att slänga in ett lame quote: what doesn't kill you makes you stronger. No pain, no gain, osv. LDF är SKITJOBBIGT men när det är över så kommer man i princip klara alla andra utmaningar i förhållandet. Man slutar även att ta varandra för givet, och ta tid ihop för givet. När jag och Måns bor ihop efter långdistansen är över kommer det inte gå en dag som jag inte är tacksam över att få se, träffa, vakna och somna bredvid personen jag älskar varenda dag.

Nu ska jag sova och vara glad för att jag är en dag närmre att träffa honom igen, samt en dag närmre att få träffa Becci, my BFF. Bara två veckor! puss & kram


Likes

Comments

Tja vänner, hoppas allt är bra!

I onsdags serverade jag och ett gäng andra studenter på utbytesstudenternas sittning. So much fun! Efter vi var klara vankades det utgång på Café Opera (trots allt Lill-lördag).

En väldigt rolig kväll!

PoK <3

Likes

Comments