Burde jeg ikke snart vite hvem jeg er? Hva jeg vil? Jeg er jo nitten.

Fremtiden stresser meg. Mest fordi den ser ut til å komme stadig fortere desto eldre jeg blir, og litt fordi jeg ikke aner hva den vil bringe. I takt med at jeg gjør mer av de tingene jeg føler forventes av meg, gjør jeg også mindre av de tingene jeg tar glede av. Jeg vet ikke lengre om det er mine egne eller andres forventninger jeg prøver å leve opp til, og det stresser meg litt det også. Jeg tror jeg ble født stressa.

For omtrent et halvt år siden hadde jeg allerede fått tildelt hybel i Trondheim, og jeg var mer eller mindre innstilt på å studere økonomi. Det hørtes ut som en klok ting å gjøre. Ideen var jo ikke dårlig den, men jeg innså at det ikke føltes riktig. Etter litt frem og tilbake mellom å være veldig klar for å bli ferdig med utdanning, og å tenke at jeg er nitten og at livet har så mye mer å by på enn en mastergrad før fylte 25, endte det opp med at jeg sa opp hybelplassen og bestemte meg for at jeg trengte litt tid.

Tid til å bare puste. Tid til å enkelt og greit være meg selv og ta livet litt som det kommer. Slutte å spørre meg selv hva jeg vil bli, og heller fokusere på hva jeg vil gjøre nå. Så ordner det seg liksom til slutt likevel. Håper jeg. Jeg er jo bare nitten. Sannsynligvis har jeg fremdeles mange år igjen, både til å rette opp i gamle feil - og til å begå nye.

Denne måneden avgjorde jeg at i slutten av januar pakker jeg ryggsekken og setter meg på flyet til Oslo. Så til Kuala Lumpur. Trolig busser jeg til Singapore, før jeg tar flyet videre til Sydney. Fra Sydney beveger jeg meg oppover østkysten i valgfritt tempo, og tar noen dager i Darwin før jeg flyr over til Filippinene.

Jeg drar alene. Egentlig vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Det er skummelt, det er spennende. Og det er i underkant av tre måneder til avreise. Som person er jeg selvstendig, og ikke spesielt redd for å ta kontakt eller spørre dersom jeg lurer på noe. Jeg kommer nok helt sikkert til å klare meg veldig fint. Men jeg er også utrolig vimsete, og litt redd for å gå meg vill allerede på Gardermoen. Ikke fordi det hadde vært det verste stedet å gå seg bort på, men fordi det virkelig ville gitt en klar indikasjon på hva som kan forventes av reisen videre.

---

Dersom det er flere som skal innom de samme stedene som meg hadde det vært veldig hyggelig å få melding her eller på Instagram. Kanskje får vi til å møtes underveis, eller bare hjelpe hverandre litt i forkant av reisen. Ellers kommer jeg nok til å skrive litt om prosessen fremover, for jeg vet jo selv hvor utrolig spennende det kan være å følge med når andre skal ut å reise.Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Oktober flyr fra meg, og de siste ti dagene har gått med til jobb, pannekakespising, sushi med venninner, Bridget Jones på kino, et par vinglass og noen helt nydelige solnedganger. For min del kan tiden godt gå litt saktere fremover, for jeg har bare helt utrolig mye jeg vil gjøre for tiden.Likes

Comments

Grunnet besøk i går kveld våknet jeg to timer senere enn planlagt idag, stresset og med en følelse av at hele dagen var borte allerede. Klokka var ikke 11 engang, men der har du meg. Det viste seg likevel at jeg tok feil. Ikke bare har jeg fått ryddet litt, bakt bananbrød og testet litt funksjoner på kameraet; jeg har også fått ladet batteriene i solveggen med en kopp kakao og nystekt brød, og lest flere kapittel i boka. Det kaller jeg en fin lørdagsformiddag.

Nå sitter jeg ved kjøkkenbordet med lyserosa neglelakk overalt annet enn på neglene, og håper at lakken bestemmer seg for å tørke. Helst i løpet av de neste syv minuttene. I dag har jeg nemlig blitt invitert bort på taco hos besteforeldrene mine, før jeg senere tar turen til noen venninner for å drikke vin. Fin lørdag, med andre ord.Likes

Comments

De siste månedene har virkelig gått i ett. I år er det første året mitt hvor jeg ikke dro tilbake på skolebenken i midten av august, så for min del går jo månedene helt i surr. Selv om det er blitt mørkere og kaldere og livet til tider kan virke litt ekstra kjip; vil jeg prøve å være positiv, være sosial og ellers le en hel masse. Jeg har også noen mer spesifikke planer for måneden som jeg har listet opp nedenfor.

Pictures via tumblr

T O  D O ' S  F O R  O K T O B E R

1. Fortsette å ha god tid om morgenen, slik at jeg kan starte dagen med en ordentlig frokost, noe varmt å drikke og en god bok. Jeg merker jeg får mye igjen for en slik start på dagen. Dette bringer meg med en gang videre til neste punkt;

2. Være flink å legge meg. Det er ikke like lett å stå opp nå som sola ikke skinner gjennom persiennene lenger. Med tanke på at jeg skal tidlig opp skal jeg derfor fokusere på leggetid. Alt etter midnatt er i alle fall uakseptabelt i ukedagene, og aller helst skal jeg ligge på puta med lukkede øyner senest klokka 23. Det er da en begynnelse!

3. Sette av litt tid til å bake noe. Jeg elsker å spise mat, og er også ganske glad i å lage mat. Resten av familien har nok heller ikke noe imot ferske bakevarer. Nam.

4. Finne på ting med venninner. Enten det er filmkveld i koseklær med kakao i koppen, vin i glasset og hæla i taket, en kaffekopp på kafé eller roadtrip. Denne måneden er det jo dessuten Halloween, så da gjelder det å finne ut hva jeg skal kle meg ut som. Hvert år tar jeg tak i dette kvelden før (eller samme dag). Et lite mål for i år kan jo kanskje være å begynne planleggingen litt i forkant.

5. Fortsette letingen etter regnboots, en svart kåpe og joggesko. Joggesko er nok ikke det som passer seg best i høstmånedene på vestlandet, men det har seg sånn at hunden har spist en stor del av den ene skoen min, og jeg har vært på utkikk etter et nytt par siden..

6. I slutten av september meldte jeg meg inn igjen på treningsstudio, og der har jeg som mål å stikke nesen min innom to ganger i uka. Nå har jeg jo ikke trent siden i vinter, så jeg er spent på å se hvordan det ligger an. Forventningene holdes lave, for å si det sånn.

7. Gå til anskaffelse av kredittkort. Og sette meg inn i detaljer rundt dette, slik at jeg ikke går på en smell. Jeg har alltid sagt at kredittkort ikke er for meg, men etter en liten hendelse i forrige måned, har jeg innsett at det absolutt kan lønne seg å bruke kredittkort når man handler på nettet - dersom man betaler tilbake med en gang, vel å merke!

8. Billetter til Highasakite ble utsolgt før jeg fikk sukk for meg, men jeg håper på et mirakel. Hadde vært utrolig kult å få med seg!

9. Ellers har jeg noen "store" planer på gang. Det er både spennende og litt skummelt, og jeg håper på å finne ut i løpet av denne måneden hvordan ting vil ordne seg. Kjenner jeg skal kose meg med å skrive lister denne måneden ja, hehe.


Har du noen spesielle planer for oktober?


Likes

Comments

På samme tid forrige torsdag var jeg og ei venninne godt plassert foran scenen og nøt fin musikk og god stemning da Jonas Alaska var i byen. Nå er jeg på jobb og tjener til livets opphold, mens jeg dagdrømmer om pappas lasagne og fremtidige konserter.Likes

Comments


Til tross for at vi befinner oss i slutten av september viste 
gradestokken allerede 20 plussgrader da jeg kom meg ut av senga i morges. Etter en god søndagsfrokost innså jeg at fineværet måtte utnyttes, så jeg smurte ansiktet med solfaktor og tok med meg både kameraet og hunden på en liten tur. Jeg tror vi hadde godt av det, alle tre.

Likes

Comments

Noen dager kribler det i magen min og hodet er fylt av inspirasjon. I dag var en sånn dag. Nå har jeg blogg, og jeg håper du vil titte innom en gang i blant.Likes

Comments

Instagram @katarinaroed