View tracker

Hahaha hej på er. Satt nyss och hade ett inlägg klart i huvudet till er men nu när jag satt mig för att skriva så har jag ingen aning om vad jag skulle skriva 😅
Jag är nog trött.

Jag var på gymmet idag i alla fall o h fick mig den bästa överraskningen när jag skulle gå ut i stora salen för cardio efter träningen...dem har nämligen fått in två stair master maskiner 🙌😆🤗 älskar. Ni vet det är dessa som ser ut som en rulltrappa. Som jag önskat en sådan och voilà där stod två idag. Hoppade på en sådan i 20 min sen blev det ytterligare 15 min på en skidmaskin.

Jag tränade bröst och triceps idag. Även magen tränades väldigt lite. Man ser magrutor vid min 25% fett procent då har jag lyckats fint.

Vi har haft extra barn här idag, eftersom skolorna haft studiedag så var alla barnen hemma, även Marco såklart och två extra barn...fullt hus. Det har varit kul och jag har ändå fått en massa gjort. En massa tvätt och tvättat väggar och speglar.
Så glad för att jag har så många barn. Verkligen alltså, otroligt tacksam Gud för att han gett mig dem. Blir det en sjätte? Möjligt men inte nu. Jag har en del saker jag vill göra först..skola, jobb och tävling men sen om det inte hunnit bli för sent så kanske en till eller? Jag kan också vara klar med barn för alltid vilket är störst sannolikt och mysa med bebisar får jag då göra när jag fått barnbarn...det blir ju en hel del barnbarn.


Lite synd att jag glömt vad jag skulle skriva till er. Ni får ha en fin kväll i alla fall.

Nästa vecka kommer jag nog gå på nytt tränings och kost schema. Denna veckan blir inte lika intensiv som vanligt i heller. Sen blir det två veckors träning innan nytt tatueringsuppehåll och sen är det jul så vet inte hur mycket jag kan träna då och efter jul....då börjar man jobba 100% på skola. Träningen kommer ändå fortsätta...alltid för all framtid som det ser ut nu, jag vill ju tävla. Jag har bara ett problem, jag letar efter ett team. Dem har dessvärre inget nere på mitt gym, jag vill absolut inte byta gym så jag vet inte hur det kommer lösas. Jag jagar just nu, vet du kanske någon i Malmö som tävlar? Jag har fått upp ögonen för en tjej, dock ett annat gym och hon tävlar i annan klass men hon vet kanske vart jag kan leta. Vet du?

Ha en fin kväll 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ett inlägg om nötter har utlovats. Här kommer en snabbis. Ligger ju ändå bara här men mår faktiskt något bättre.

Nötter är det mest värdefulla av alla matvaror. Det är sant att de har en hel del fett och kalorier, men de är bra för hälsan för omättade fettsyror minskar risken för hjärtsjukdomar. Nötter har många egenskaper som är nyttiga för hälsan. Den höga halten av B-vitaminer och vitamin E är fördelaktigt för hjärnan och hudens kondition. Grunden är den stora mängden av protein som är ett mycket viktigt inslag i kosten för vegetarianer.

Nötter ger oss värdefulla fettsyror, protein, fibrer, vitamin E, B-vitaminer och mineraler (fosfor, magnesium, järn, kalcium, kalium, zink, natrium) -, skillnader i innehållet i olika nötter finns. Äta nötter stärker nervsystemet och cirkulation, har en gynnsam effekt på hjärnan, minskar risken för typ 2-diabetes, hjärtinfarkt, stroke och vissa cancerformer.

Nötter innehåller höga halter av fett, men dessa är fett rikt på omättade fettsyror som har antikoagulerande egenskaper och sänka nivån av dåligt kolesterol (utom kokos, som har en hel del av mättade fettsyror - 15,8 g / 100 g).

Personer som är på en diet måste komma ihåg att alla nötter har ett högt kcal innehåll - från 553 kalorier (cashewnötter) till 718 kcal (macadamianötter) per 100 g

Är du på diet så rekommenderas du att äta en handfull nötter av olika slag flera ggr i veckan istället för annat som ex frukostflingor.

Här hemma äter vi massvis av cashewnötter och valnötter, även mandlar och jordnötter. Jordnötter har sämst näringsinnehåll, ha det i åtanke när du väljer dina nötter. Men dem är så goda. Jag köper ibland rostade och saltade cashew nötter..mums

Jag gör även mitt egna nötsmör. Ibland av bara valnötter, bara cashew eller av båda och nu sist blev det en salig blandning av alla möjliga nötter även mandlar och rostade cashew, saltade jordnötter, valnötter...behöver jag ens förklara hur gott och näringsrikt det blev?

Jag äter 80 gram nötter om dagen. Fast tänk på att inte äta extra fiskolja om du äter så pass mycket fett varje dag. Hur mycket just du kan äta är en individuell fråga. Min hud är ganska känslig mot fett och jag måste räkna noga mina gram nötter och då får jag inte äta fett av annat slag som ex ägg eller fisk för då blir det för mycket för min hud. Det är något man måste testa sig fram och det bästa är att ha en kunnig person som hjälper en med detta. Vissa människor svarar bätttre än och vissa sämre på olika dieter. Du bör helst ha en individuellt anpassad diet av en kostrådgivare som inte bara ser till ditt mål och yttre välmående men även det inre välmåendet, din historia och mentalhälsan. Träning, hälsa, kost och psykologi går hand i hand.

Jag vill gärna få med ett mer detaljerat inlägg om skillnader på olika nötter...men det får bli en annan gång.

Likes

Comments

View tracker

Du har inte missat min rea? BLACK Friday! Tar slut imorgon...

35% rabatt på kost och träningsschema.

Vill du ha hjälp? Vill du inleda ett samarbete med mig?
Skriv ett meddelande till mig med din mejladress och invänta mitt mejl med instruktioner.


Pris: 1000kr för ett individuellt anpassade tränings- och kostschema. Alla råd och scheman är individuellt anpassade till just dina behov och mål.
Du får en uppfattning om ditt kaloribehov och din fettprocent.
Eftersom kosten går hand i hand med träningen så säljer jag inte delade scheman.

Detta kan komma att bli din livs bästa investering!Passa på 35% rabatt BLACK FRIDAYLikes

Comments

Hej! Har ni en fin första advent? Min är inte som planerad dessvärre. Jag blev visst fångad av maginfluensa ändå 😩😓

Det var kyrka, kyrkskola, julmarknad och jul på slottet planerat till första advent och avsked av våran präst...dessvärre är jag sedan igår sängliggande. Höll på att svimma av att gå upp för trapporna idag..rasar i vikt och har svårt att behålla vätska. Jag har ont i hela kroppen, skelletet och musklerna och huden...tom håret gör ont.

Jag hann långt i fredags ialla fall och jag kan ändå ligga i soffan o va sjuk i en julig atmosfär...se själv

Mysigt blev det. Kottarna skulle målas igår men jag är livlös så får bli en annan dag. Jag är ändå nöjd av det jag hunnnit.

Vet inte varför katten tvunget vill ligga på bordet.

BLACK friday? Handlade ni något? Jag handlade på svenska kosttillskott 😉 många reor var helt falska och dem som var riktiga var små eller få. Onemorerepsstore ville jag oxå handla på men blev massa julpynt istället...många affärer höjde ju sina priset för att rea ner dem med 😡

Mitt hus trivs jag i nu men det är inte klart än. Köket är nästan klart, vardagsrummet kommer att få en omvandling med en hörnsoffa. Vi sitter redan ganska trångt och barnens rumpor kommer ju växa. Så nu är det bestämt att det blir inte en hörnsoffa istället utan det blir en hörnsoffa utöver men det innebär en större kostnad som måste avvakta just nu då julen närmar sig och jag inte köpt in en ända julklapp än. Japp, inte en ända...jag vet att det är helt olikt mig. Men jag vet inte vad jag ska köpa. Just nu säljer vi ut en massa. För alla deras sålda leksaker köptes nya stolar till köket. Leksaker som bara dammat tidigare, vi har fortfarande en massa kvar att bli av med. Det har städats i förrådet och där hittades jätte mycket som man sparat med sig under åren.

Barnens rum ska ändras om men jag är inte helt klar över hur jag ska ha det än. Letar efter inspo. Har ni tips på inspo sidor?

Den vita färgen ska ju vara den röda tråden i hela huset. Just nu är flickornas rum väldigt färgglatt och Miranda är trött på det. Jag tycker oxå det ofta ser rörigt ut där inne på grund av allla möjliga färger.

Mirandas säng. Alla barn sängar kommer säljas tror jag. Det är robusta sängar köpta på liva för stora pengar. En av dem köptes på blocket. Dem säljs inte längre och jag är rädd för att en ny säng kommer kunna ersätta dessa i kvalité. Sängar idag går lätt sönder, befanns dessa ör av hög kvalité och tjockt trä.

Jag gillar denna idéen och sängen. Men vad kommer hända med en säng som dras ut varje dag? Hur länge håller den? Dem gillar att samsova så det skulle vara perfekt.

Vill bygga ett legobord/pysselbord till dem. Det är det dem ägnar sig mest av.

Vad köper ni i julklapp?

Glömde ju visa min fina matberedare 🤗

Deg jäser i skålen nu så den står brevid. Det är en Hercules, så grym..önskat mig en sådan i några år nu och fick en i fredags ☺️ på min namnsdag.

Likes

Comments

Här händer inte mycket idag. Vila och tvätt. Barnens kusin är här eftersom deras dagis är stängt...roligt att dem får leka ihop. Kul att lyssna på deras diskussioner Sins emellan.

Jag fick precis ett telefon samtal...24seven ringde med jobberbjudande som PT. Jag hade ju sökt dit...det var ett av drömjobben. Jag har ju dock redan tackat ja till mitt andra drömjobb som pedagog och eftersom det är på heltid så fick jag ju nu tacka nej till 24/7 och det känns lite så där. Jag känner mig splittrad, även här fanns ju chans till heltid. Hur mycket man får betalt vet jag inte men det blir ju aldrig fast lön utan betalt per tillfälle och nån extra månadsbonus men jag gissar på ca 150kr i timmen.

Tänk om dygnet kunde varit längre och jag kunde göra båda sakerna? Bästa drömmen ju hehe.

Jag vet inte om jag har gjort ett bra val och jag kommer möjligtvis alltid att undra. Jag vet i alla fall att jag redan gjort ett val och det är en bra lösning och möjlighet för mig.
Jag kommer att fortsätta plugga på distans så nåt extra arbete utöver som egen PT företagare kan jag heller inte ha just nu.

Samtidigt som jag känner mig otroligt stolt...jag menar alla arbeten som jag sökt till har erbjudit mig en tjänst...det är ändå något att vara stolt över.

Haha dem här testerna, fast dem stämmer väl mycket bra 😜🙈😆

Likes

Comments

Hej på er!

Blev påmind om att jag har namnsdag på fredag, haha hade jag ju missat. Sedan jag var liten så firades min namnsdag istället för min födelsedag dels för att jag fyller år på sommaren mitt i semestertider och för att polacker av någon anledning värderar namnsdagar mer än födelsedag. Själv vet jag inte när mina barn har namnsdag och vi firar deras födelsedag.

Vi är alla friska här. Igår mådde alla fint hela dagen så jag hoppas det värsta är över. Dem är ändå hemma idag för att förhindra smitta.

Då har ni sett på snap vad jag gjorde igår 😱😂
Vet att det kommer som en chock för många och det finns en anledning till att ingen sett eller vetat något om vad jag skulle göra. Jag orkar inte med alla negativa kommentarer. Jag vet att min familj och dem flesta vänner inte gillar mina tattoos och denna lär dem förakta 🙈😂 jag accepterar ju att ni inte tycker om dem så då får ni acceptera att jag älskar dem.

Tatueringen är inte klar.. jag hade en idé och den skissades till slut fram igår och fem timmar senare har jag den nu på min arm istället för min rygg. Den skulle sitta på ryggen och även täcka min krabba men jag blev avrådd det området. Istället valde jag armen vilket för min familj kommer vara en hemsk chock men det får dem ta för det är min kropp och mitt liv. Alla mina tatueringar har en mening och även denna. Jag har ca 2 timmar kvar på denna tatuering. Min kropp klarade inte mer igår. Det är nämligen ett av det mest smärtsammaste stället att tatuera på sa tatueraren...innerarmen och armbågen 😩😅 jag har färg kvar att tillsätta. Jag är otroligt nöjd. Krabban kommer mycket möjligt att tas bort istället då jag har svårt med att välja nåt passande. Armen kommer fortsätta och här kommer en till nyhet...hela armen kommer vara täckt till slut...allt är redan planerat. Vänj dig vid det eller titta bort.älska mig för den jag är annars dra 😜😇

Den 15 dec kommer tatueringen vara klar, längtar.

Fredag är det BLACK friday! Passa på att handla julklappar. På söndag är det första advent och på lördag dekoreras hela stan och dem flesta hem. Jag hoppas vi hinner bli klara här vi med.

Du finner även rea på wrup byxan om du vill passa på nu. Jag har MÅNgA nu 🙈 älskar dem. Vill ha några till men jag får vänta. Vill ha militärfärgad, beige, jeans, marin, vit och grå. Har redan...cerise, marin, grå, silver, svart, och fem olika sportmodeller.

Det blir ingen träning denna veckan men jag ska vara strikt med dieten för att inte tappa för mycket.

Det blev en mätning i fredags och jag har växt en hel del. För att växa så fort i muskelmassa har jag varit tvungen att även växa i fett men jag är jätte nöjd med resultatet. Min fett % ligger på 25% en hel del japp men det behövdes. Väldigt skönt även nu under vintertid att inte frysa så mycket som jag brukar 😂 för fettet värmer mig. Det här fettet kommer försiktigt bytas ut mot muskler och det tar tid...lång tid.

Likes

Comments

Säsongen är igång med kräksjukan och vi brukar hålla oss med bra avstånd ifrån men denna gång kom den inklampandes hem till oss....väldigt oansvarigt och hänsynslöst. Eftersom skadan redan var sked så tog jag inte upp det med personen ifråga men allvarligt, varför går man hem till en barnfamilj med magsjuka?

Hur som helst så är den nu här hos oss sedan några dagar tillbaka. Själv hoppas jag att jag slipper..kör hårt med mina kosttillskott och balanserad diet sååå hoppas att jag lyckas 🙏

Dem som varit sjuka här hemma måste hållas isolerade 48 timmar efter sista kräkning. Och jag försöker ha dem separerade och hygienen på högsta nivå för att undvika smitta.

Lite skönt vabba och mysa till min nya mysiga heminredning ☺️ stör inte ens mig så mycket att jag knappt sovit i natt. Allt är inte klart. Men till helgen kanske så ska ni få se slutresultatet. Ingen mer träning denna vecka för jag ska lida av tatuering 😅

Ha en fin dag allihop. På söndag då är julmyset igång på riktigt längtar ni? Jag gör!!! Älskar denna tid ☺️

Likes

Comments

Hej! Förra veckan var det möhippa och i helgen var det bröllop. Jag har snapat än del. Och tänkte visa er som inte har snapchat än.

Först ut kommer möhippan 👇

Jag har dessvärre inget från bröllopet för jag var inte där 😿

Det är jätteledsamt. Jag stressade och körde själv med alla barnen till Kristanstad...ni kanske inte vet men jag kör typ aldrig bil själv längre och absolut inte långa sträckor. Tog min oskuld på att köra till gtb för någon månad sedan.
Jag hade inte adressen till kyrkan och letade på gps och på Google men fick upp tre st olika kyrkor. Vi körde flera ggr runt den rätta kyrkan och hade jag bara lyssnat på barnen istället för gps så hade vi väl kommit rätt. Till slut gav jag ju upp i tårar...jag skulle alltså missa en av mina bästa vänners bröllop...så hemskt.

Vi kom till festen i alla fall. Och den kan ni se här 👇

Hon var så himla vacker 😻

Vi stannade inte heller hela kvällen eftersom barnen var trötta och vi skulle köra hem en lång väg. Vi var hemma 24.00 så hemskt trötta var vi dagen efter. Småbarnen vaknade 7.00 ändå. Men vi låg och degade halva dagen.

Likes

Comments

Slänger in en del av bilderna eftersom bloggen inte riktigt låter mig lägga till fler...får bli ett annat inlägg med resterande.

Likes

Comments