Godkväll fina!

Håller ni är friska? Nu är nästan alla avsnitt av SKAM sedda. Jag fick inte följa med dem andra till Malmö Live. Blev hemma med Maja och influensan. Tyckte det var bäst att låta Maja vara kvar med mig. Känns dock väldigt tråkigt att jag missar en sådan händelse. Det blir inget jobb imorgon, börjar undra om jag kommer kunna återvända denna veckan över huvudtaget...drygt!

Att få vila hemma utan barn har jag inte fått göra på år kom jag att tänka på idag. Det var en väldigt kort tid när malvina var liten och jag hade lunginflammation men jag lämnade och hämtade ändå på dagis i snöstorm. Tog mig då nästan 6 månader att återhämta mig. Ganska lyxigt att vara sjuk och inte behöva ta hand om småbarn 24 timmar faktiskt. Det kan bli tråkigt emellanåt men jag behöver vila. Har ni nåt mer tips på bra serier? Imorgon lär jag inte ha nåt att se. SVT? TV4 play? Viaplay? Youtube? Nåt man kan se över nätet?

Maja verkar ialla falla trivas på dagis mycket bra, bättre än Marco som fortfarande kan ha svårt för det. Hon går glatt iväg, är ledsen vid lämning och hämtning men under dagen är hon alltid glad och positiv. Hon smakar oftast på maten vilket är ett bra tecken. Bara det att hon klär sig på morgonen och verkligen nästa springer till dagis är ju tecken nog på att hon trivs och jag kan känna mig lugn. För Marco blir det nog lättare när han har Maja där och att han kommer vara på dagis varje dag hädanefter. Tidigare har han ju kunnat stanna hemma om han velat vilket inte går längre. På tal om Marco så är det något otroligt svårt år. Det har ju pågått jätte länge. Just när man tror att han blivit lugn så startar det något nytt och så har hela året sett ut mer eller mindre. I april fyller han fyra och bör förhoppningsvis komma till ro. Tror ni vi kan få ett år eller okej åtminstone ett halv år utan något trots...att alla barn samspelar och är i en lugn period. Jag har hopp 🙏 det blir ett bra år detta. Jag känner det på mig. Det har redan börjat otroligt bra. Jag kan inte vara lyckligare just nu, det är bara att inse att allt kan inte vara perfekt.

Likes

Comments

Hej! Smått irriterande att bloggen inte fungerade i morse heller.
Halsen är fortfarande hemsk men kroppen har svårt att va still. Tur jag har en säsong kvar av SKAM som jag kan vila till.
Miranda är med i tvåornas kör och idag har dem konsert på Malmö Live. Jag är tyvärr rädd för att jag inte är okej nog att följa med. Lukas åker med barnen. Ångest! Hon har verkligen varit så glad och stolt över detta.

Jag väger nu nästan 58kg, så sjukt. Tänk vad konstig kroppen är. Det är liksom 12 kg plus fast kläderna passar fortfarande och jag ändå är relativt liten. Jag är ju såå mycket rundare men inte tjock på något sätt. Muskler väger en hel del...fettet finns där med, ganska mycket men bara ca 26% i kroppsfett

Vill man bygga muskler i hög fart då måste man ju tyvärr lägga på sig lite fett också.

Längtar till träningen, saknar jobb och att få komma ut. Det är inte jag att sitta så här still. Barnen är i skolan och på förskolan, det är så tyst här och tro det eller ej men det blir för tråkigt utan dem.

Ska vi köra lite maraton av SKAM nu? Så mycket känslor, tårar och glädje. Vilka flashbacks...My god liksom vilken serie. Gymnasie tiden är oförglömlig!

Likes

Comments

Fick ett tips via IG här om dagen om en serie som går på SVT, SKAM heter den.
Jag brukar typ aldrig se på tv eftersom jag inte har tid. Jag har inte ens någon tv. Jag har en iMac och ser på tv genom den om jag nu ska se något. Idag finns det mesta på nätet på det fungerar fint. Skam går att se via SVT play och vad passar bättre än att köra maraton när man ligger sjuk. Jävla virus, inte varit så sjuk sedan mars och det minns jag väl.
Jag kör alla huskurer jag kan och hoppas snart vara på benen igen. Sköljer till och med halsen med saltlösning och dricker ingerfära shots flera ggr om dagen. Dricker inte aloevera för den är slut och jag känner mig för svag för att packa ut den ur mitt kartonglager. Fy! Kanske senare på kvällen. Jag vet att det hade hjälpt på vägen men det är ju värsta projektet.

Skam är en norsk serie om ungdomar som går på gymnasiet. En väldigt intressant och fängslande serie.
Den handlar om sex, kärlek, vänskap, skola, popularitet och allt sånt som hör till ungdomligheten.

Det känns skrämmande att tänka på att snart är mina barn där, snart är dem tonåringar. Serien får en att tänka på mycket, på en själv när man var där...på hur det kan komma att vara för barnen. Jag är glad för att jag har mycket i mitt bagage men jag är bara människa och även om jag är utbildad så kan jag göra fel. Det är så lätt. Jag utgör endast 50% av deras framtid, den andra delen är samhället, miljön och kompiskretsen. Så jag gör mitt jobb, det som jag känner är det bästa och sen får vi ju se vad det blir av dem. Vissa saker, även hemskheter måste dem få gå igenom även om bara tanken på det gör ont i mig. Vissa saker måste man uppleva för att växa.

Maraton fortsätt lätt imorgon också för nu kom febern 😩🤒

Vilken otur... blir så här sjuk en gång om året och så måste det vara just nu.

Likes

Comments

God morgon.

Skitmorgon skulle jag vilja säga. Vaknade ännu sämre idag. Vilken ångest att behöva sjuka sig andra veckan på jobb men jag kan inte prata liksom, känns som om jag har ett rakblad i halsen. Huvudet vill sprängas och öronen ömmer. Jag vaknade 06.00 tog Ipren och hoppades på att det skulle hjälpa men icke känner som febern är på ingång och 6.50 fick jag ändå ringa mig sjuk.

Får lägga fokus på vila idag och hoppas jag blir bättre i veckan...vill ju inte vara sjuk hela veckan, ser inte så bra ut.
Fan jag hoppades slippa, men alla barnen har varit sjuka och barnen på dagis var sjuka och även barn och personal på skolan så det var kanske oundvikligt. Huvud fokus är ändå att återhämta sig snabbt nu...låt sig hur duktig min kost är. Tidigare var jag sjuk länge men det senaste året har jag inte blivit lika sjuk och kunnat återhämta mig snabbare. Det är pluspoäng till alla kosttillskott, bland annat aloeveran och msm..ja och min nya livstil vill jag väl säga.

Ha en fin dag. Håll er friska och jag lovar att göra det bästa för att krya på mig snabbt 🙏

Bloggen har haft tekniska problem och inlägget släpps därför flera timmar senare 😔

Likes

Comments

Sitter med ett nytt projekt och har beslutsångest. Förkylning och pms i ett är alltså ingen kombination men aja kanske ni kan hjälpa mig?

Jag har en tröja med en leopard på och jag får liksom en känsla för den i hela min kropp när den sitter där på min arm. Tycker det är sååå jag. Googlat lite på leopardens betydelse och det blev ju klockrent att jag ska ha en på min arm. Jag vill ha en som ser söt ut, ingen aggressiv.

En katt och en leopard är väldigt lika.

Jag tänker mig någon av följande...

Huvudproblemet är om det ska vara i färg eller om den ska vara svartvit med färgade ögon. Jag kommer ha roser i närheten...möjligtvis i färg.

Jag har samlat på mig lite inspo...

Svart vitt:

Eller färg?

Vad tycker ni? Visst är det svårt?

Här nedan kommer även nån snö leopard

Svårt. Gillar flera. Behöver nog vänta till mensen är över 😂 och dem kommer om ca 5 dagar

Likes

Comments

Hej. Jag åkte dit...känt det påsmygandes under några dagar...alla är typ förkylda. Här hemma har alla varit sjuka i omgångar. Nu är det visst min tur. Små barnen kan återvända till förskolan på mån, dem stora var sjuka under lovet så dem bör ju klara sig nu. Jag hoppas kunna jobba på måndag. Inte riktigt kul att behöva sjuka mig redan.

Jag har jobbat där i en vecka nu, på skolan. Jag arbetar med två tvåor och förstaklassare men även med fritidsbarn. Det är så mycket roligare än jag hade förväntat mig. Jag trodde ju redan innan att jag skulle trivas men att jag skulle älska mitt jobb så här pass redan så snabbt hade jag inte förväntat mig. Att inte känns öh jobb på måndag utan jippi jobb på måndag är verkligen något jag strävat efter. Jag känner att barnen tycker väl om mig och dem dras till mig samtidig som dem redan funnit respekt.

Fredag den 13 igår och sista dag på jobbveckan. Hade ni otur? Min sportflaska med Bcaa och msm sprack när den föll i golvet och allt rann ut i hallen i personalrummet 😂 och det fanns ingen mopp där i heller så jag fick torka upp det med papper. Mer än så hände väl inte. Det var en fin dag. Drog till gymmet efter jobb fast jag kände att förkylningen var på väg. Det fick bli svagare pass av bröst samt 20 min cardio. På hemvägen gick jag in på hemsköp och handlade en massa gott, morötter, blåbär, lösgodis, chips, nötter mm. Vi myste och när jag la barnen 21.00 så gick jag och la mig pladask...kände hur förkylningen tog över och jag vaknade kass i morse. Så någon träning har det blivit idag, synd och om det blir någon träning imorgon det vet jag tyvärr inte men jag misstänker att det inte blir det. Vi har haft en mysig dag ändå. Halva dagen var det mys... vi såg bland annat på filmen garfield (katten Gustav) till och med lilla Maja var fascinerad av att våran garfield är på tv 😂 vår katt heter nämligen så också.

Jag fick en massa hjälp med maten idag och med ny sats ingerfärashot. Miranda fixade Lasagne medan malvina och Marcel rev ingerfäran sedan hjälptes dem åt. Dem fick träna en hel del på matte eftersom jag aldrig brukar ge dem raka svar utan ger dem möjlighet att tänka och räkna ut själv. Det bygger upp deras självförtroende samtidigt som dem lär sig.

Marco har mest varit trotsig idag, börjar bli frisk och har myror i brallan. Så morgondagen kan bli en utmaning att få med honom på nåt hörn, han hade mest behövt få frisk luft. Vi får se? Kanske inte skadar att gå ut en runda på gården.

Idag gjorde jag så att istället för att slänga min rivna ingefära efter att ha silat bort den så kokade jag om den med en liten sats vatten 0,5 liter.

Originalsatsen blev idag:
500g ingefära
2liter vatten
2,5 dl honung
3 citroner

Man river först ingefäran kokar upp i vatten, ca 20-30 min. Inte mer än 60 grader. Silar bort ingefäran och tillsätter honung och citron låter värmas en stund i fingerfärme, inte mer än 40 grader. Sen låter jag det stå och svalna för att sedan hälla över i flaskor och förvara i kylen.

Skaka innan upphällning eftersom det bästa kan lägga sig i botten.


Alltså sen tog jag den avsilade ingefäran och kokade om med 0,5 liter vatten istället för att slänga den direkt. Sedan silade jag igen och det kokade vattnet hällde jag i mixern och tillsatte 400gram frusna blåbär, den lilla varianten...äkta blåbär som är bäst för oss. Jag mixade och det drack vi. Alla utan Marco och Maja drack minst ett glas var. Otroligt. Det var inte gott alltså men det var drickbart. Mina älskade ungar drack ändå,, kämpar. Jag behövde alltså inte tvinga dem. Dem brinner för att vara nyttiga, friska och starka dem med. Sånt man lär sig när man ser på föräldrar antar jag. Det är ju så att barn lär det du gör inte av det du säger att dem ska göra. Dem tar efter.

Jag la barnen för en timme sedan men sitter fortfarande och tittar vidare på ett program som vi såg ihop....det heter "en resa för livet" ett program om SOS barnbyar. Vi satt vid maten idag när vi på något vänster kom in på en diskussion om fattiga barn och familjer. För att visa barnen hur det kan se ut så letade jag efter SOS barnbyar filmer på Google och vips visst hittade jag en massa. Barn har en rik fantasi och nog räcker det ibland med berättelser men kan dem verkligen förställa sig hur hemskt det egentligen är i dessa byar? Hur fattigt det kan vara? Därför valde jag, att visa på film. Jag har gjort så tidigare för att förklara vart alla starkare krigsbarn kommer ifrån också, varför vi försöker hjälpa dem. Det är möjligt att dem redan har glömt, det var nästan ett år sedan nu. Det är så lätt för oss alla att glömma bort när vi lever vårt lyxliv, är det inte så? Var seriös, var ärlig! Hur ofta tackar du Gud eller "nån" för det du har? Vi klagar, vi gnäller, vi är aldrig nöjda och det är så svårt att tillfredsställa oss. Men detta bör alla se, då och då för att komma ihåg, för att vakna till. Vi har tyvärr inte möjlighet alla att åka dit och besöka, skulle vi göra det så tror jag aldrig vi hade haft möjlighet att glömma och vi hade nog inte varit samma personer när vi kom hem igen. Vi lever ett lyxliv...så är det. Medan folk på andra sidan världen svälter, svälter av hunger, törst och kärlek.
Jag vet inte om det finns fler sådana program och jag kommer säker söka efter dem så småningom men detta var värt att se. Barnen rördes av det med, vem skulle inte göra det. Se själva. Sångarna som är med i programmet, bland annat Darin och eagle-eye har skrivit låtar och släppt en skiva. Även den heter "SOS barnbyar en resa för livet". Skivan ligger sparad i mitt bibliotek nu. Bara dem är ju känsliga i sig. Gör mig och er själva en tjänst och ta en titt, det tar inte så lång tid.

Tankarna har dem senaste två dagarna gått till händelsen på Rosengård, till alla hemskheter? Jag växte upp där och Rosengård var en trygg plats för mig. Detta händer inte bara där. För inte så länge sen var det i en annan stadsdel i Malmö. Vad händer med vårat Malmö. Vi har vant oss vid skjutningar, vid att gängmedlemmar skjuter ihjäl varandra. Nu pratar vi om oskyldiga människor, om vad jag förstått, väldigt ordentliga människor...unga dessutom. Ska vi behöva vänja oss vid detta också? Vad är det frågan om? Hur långt ska det behöva gå?

Det blev ett långt och känslofyllt inlägg. För er som tagit er tid att verkligen läsa det, tack...helhjärtat TACK ❤️ ta hand om varandra. Kram

Likes

Comments

Hej! Äntligen fredag, tycker att veckan bara har rusat förbi.
Började 6.45 idag men jag gillar det. Får sluta tidigare så ju. Ska alldeles strax in och ha lektion med en förskoleklass.

Tänkte dra iväg och träna efter jobb. Tar med ungarna hem efter mellanmålet och så drar jag och tränar arslet av mig för att sen få mysa och äta en massa ☺️

Vad ska ni göra? Vi skulle på kalas men småskitarna blir ju inte friska stackarna. Det är mycket bättre men långt ifrån bra. Hoppas på att dem blir bättre under helgen. Jag har tänkt träna hela helgen och mysa med ungarna. Ville hinna med någon utflykt med pga att alla inte är friska så blir vi nog bara hemma. Kanske kan baka ihop istället? En nyttig kladdkaka är jag sugen på. Jag har ju köpt in nyttigt socker också. Finns det nyttigt socker? Japp haha tänk att det finns det, helt perfekt 😉

Jag köpte mitt på svenska kosttillskott, det var lite billigare och jag visste ju inte att Hemköp hade detta hemma. Älskar Hemköp! Tänk att bo så när också, men det här att dem är så kostmedvetna, ekologiska och nyttiga avgudar jag. Priset jag får betala för bra matvaror är helt rimligt. Tycker inte det är så dyrt med tanke på kvalitén.


Ha en fin fredag. Kramis!!! ❤️

Likes

Comments

Hej! Är hemma på min lunch idag, skönt med att ha jobbet så nära.

Igår var det nödsituation och jag var tvungen att ha lektion med klassen helt själv. Det gick ju bra..jag överlevde. På mellanmålet träffade jag Miranda och bad henne hämta Marcel o gå till malvina så mötte jag upp där och vi kunde gå hem. Så otroligt skönt, så mycket tid som spars, slipper alla timmars hämntning och lämning.

Jag har redan fått en massa beröm, alltid glädjande 😆
Ungarna är överlyckliga att ha mig där med.

Hann sticka till gymmet igår för ett benpass. Idag blir det vila sen ska vi se om jag jiter fred-sönd.

Nu ska jag snart tillbaka. Ha det fint. Vill gärna höra hur era dagar varit 😘

Likes

Comments

God kväll mina kära läsare.

Det blir inte något långt inlägg för jag är trött och behöver äta innan läggdags med. Måste upp 05.00 imorgon.

Andra dag på jobbet idag. Utan Lukas så hade väl detta varit ganska omöjligt känner jag. Barnen blev ju förkylda och han har ställt upp precis som man ska göra. Jag är inte så van vid att ha hans hjälp men jag är glad och vänjer mig fortfarande.

Lille Marco har ju förkylningsastma så jag sov inte mycket i natt heller. Tur vi har medicin hemma och slapp åka in. Han har somnat idag så medecinen verkar fungera.
Det är något hemskt, han kan inte riktigt hosta ordentligt.

Det känns bra med jobbet, jag är ju jätte glad och nöjd men det tar ju otroligt mycket energi att vara ny och börja på ett nytt ställe. Jag har tre klasser på fritids och en skolklass. Skolan börjar imorgon och då får jag träffa min klass för första gången, igår var det planeringsdag och idag var det bara fritids. Att ha en egen skolklass blir nåt helt nytt för mig. Det svåraste jag känner är väl att lära sig namn på allihopa. Jag kommer nog in i systemet ganska fort.

Så nån träning har det inte hunnits med men hoppas hinna med ett benpass imorgon eftersom jag slutar 15.15. Slutar senare på torsdagen så då blir det vila sen hoppas jag köra fred-sön. Så småningom kommer det bli lättare, alltid jobbigt i början.

Bara jag slipper förkylning och smitta så är jag nöjd.

Nu börjar Marco hosta...min stackare. Hoppas han får sov lite idag.

Godnatt

Likes

Comments

Så här kommer en lite detaljerad version med extra nyttigheter.

Först ut banan, frusen....den får godast smak. Så släng inte dina bananer utan frys dem och använd till smoothie 👌

Sen...

Broccoli och spenat

Ca 80g broccoli frusen
150g spenat frusen

Hällde upp juice ca 0,7 liter

Hällde i lite ingerfära shot och Aloe Vera. Här kan du ju hälla hur mycket du vill. Beroende på hur många pers som dricker. Tycker det räcker med ett litet snapsglas per pers av varje sort.

Ska inga barn dricka så kan du ju köra på extra om du vill det.

Mums...dem älskar det.

Nu kör jag en snabbis innan läggdags igen..Marco tjatar i sönder mitt huvud annars.

Likes

Comments