Nå har jeg flyttet til Kentucky og har vært her siden forrige lørdag. Nå har jeg bodd hos en del forskjellige familier tidligere. Først bodde jeg hos en familie i Marysville i 6 uker (alenemor, datter på 17 og utvekslingsstudent fra Italia), så flyttet jeg til Lincoln (Mor, far, datter på 11) og bodde der i litt over 1 mnd og deretter flyttet jeg til IEC'en min sine foreldre i Woodland og bodde der i ca. 3 dager. Jeg har fått øvd meg på å bli kjent med nye folk for å si det sånn. Min favorittfamilie hittil er helt klart den i Woodland, altså den siste før jeg kom hit. Selv om jeg bare bodde der i tre dager er de den familien jeg ble mest glad i. Bedre mennesker finner du ikke. De var kjempemorsomme, vi gjorde ting sammen (så på film, gikk ut og spiste, dro på fotballkamp, spilte kort, snakket i timevis etc.) og de passet alltid på at jeg hadde det bra og at jeg hadde det jeg trengte.Jeg trodde aldri jeg kunne bli så glad i noen på tre dager, men det ble jeg.

Akkurat nå bor jeg i en liten by som heter Lebanon, som ligger i Kentucky. Jeg bor med to foreldre i 40-årene, en jente på 16 som jeg deler rom med, en gutt som går i 7. klasse, en Jack Russell Terrier og en katt. Hva synes jeg om dem så langt? Jeg kommer ikke til å legge skjul på noe eller å pynte på noe, så jeg må nok innrømme at jeg likte den familien jeg var hos før bedre. Jeg synes den andre familien var litt mer hjemmekoselig. Her er det mer splittet. Vertsbroren min er alltid på rommet sitt og spiller videospill og vi spiser ikke middag sammen. Alle bare spiser når de føler for det, også setter de seg ut i stua og ser på tv. Jeg har jo ikke kjent dem så lenge, så jeg kan ikke si sånn super mye, men kan ikke akkurat si at vi har sånn super kjemi. Vi snakker ikke så mye med mindre det er om noe jeg trenger hjelp med eller om noe uviktig. Jeg deler rom med vertssøsteren min, og det er akkurat sånn du kan tenke deg at det er; litt småkleint, men det går seg nok til.

Første skoledag hadde jeg på onsdag, fordi den forrige skolen min måtte sende papirer på karakterene mine. Første skoledag var ganske interessant. Jeg dro til skolen på onsdag og fikset fagene mine og fikk en timeplan. Det var en jente som viste meg rundt på skolen. Jeg merket fort at alle visste hvem jeg var. Det er ikke en kjempestor skole og når du er ny + at du er en utvekslingsstudent så vet alle om det. Det er 5-6 utvekslingsstudenter på skolen min. Alle var veldig hyggelige mot meg og de hjalp meg med å finne klasserommene. Lærerne var også veldig hyggelige og spurte meg mye om Norge. Nå har jeg syv klasser i stedet for fire og det er litt av en overgang. Det er mer å holde styr på og du må bytte klasserom mye oftere. Det er bare tre minutters pause etter hver time, så jeg får aldri tid til å gå på do. Det er også bare 25 minutter lunsjpause. Etter skolen tar jeg skolebussen hjem, noe som tar ca. 10 min.

Utenom å starte på skolen møtte jeg masse utvekslingsstudenter forrige søndag. Noen gikk på skolen min og noen gikk på en annen skole. Det var veldig koselig. Denne fredagen dro jeg, vertssøsteren min, kjæresten hennes og tre andre utvekslingsstudenter ut og spiste på en meksikansk restaurant. På lørdag så dro jeg, vertsmoren min og vertssøsteren min på shopping på kjøpesenteret. Det ligger nesten to timer unna, så det er litt uvant å ikke ha alt like tilgjengelig som jeg hadde før.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Nå er det en en stund siden jeg har skrevet et innlegg her, fordi det har vært så mye som har skjedd. Jeg har bodd hos den nye vertsfamilien min i rundt 3 uker nå. Jeg hadde homecoming dagen før jeg kom hit. Det var gøy, men det var ikke så stort som det er "made out to be". Det var veldig stress å bli klar fordi jeg fant ikke sko før samme dagen som vi skulle ha homecoming, og jeg ville bytte kjolen jeg hadde. Også hadde jeg bare 30 min på å fikse sminken og få på kjolen, skoene og ta bilder før vi måtte dra, så alt ble litt "rushed". Jeg og den andre vertssøsteren min fra Italia dro ut og spiste med noen folk fra skolen før vi dro til skolen. Det var ganske lang kø, så vi ble stående utenfor en stund. Da vi kom inn var begynte vi å danse til musikken. Det var litt klein stemning i starten, men etter hvert begynte folk å slippe seg løs. Vi tok en del bilder sammen, noe som var gøy. Det som var litt skuffende var at de ikke snakket noe om homecoming dronningen og kongen. Vi hadde homecoming game på fredag, som vi tapte. De kunngjorde dronningen og kongen da, og hadde fyrverkeri på slutten. For å være helt ærlig syntes jeg kampen på fredag var mer spennende enn dansen på lørdag. Vi kom hjem ganske sent på lørdag, så jeg klarte å forsove meg på søndagen da jeg skulle flytte til den nye familien. Jeg kom hjem så sent dagen før at jeg ikke hadde rukket å fått pakket sammen sakene mine. Jeg flyttet fra Marysville (45 min fra skolen) til Lincoln (20 min unna skolen), så det var deilig å bo nærmere skolen. Jeg følte meg veldig isolert når jeg bodde nesten en time unna, og jeg følte ikke at jeg kunne henge med folk etter skolen, pga. at de kunne ikke kjøre 45 min for å hente meg og så dra hjem igjen, Den nye familien jeg bor hos består av en dame, mann, jente på 11 og en gutt på 16 + 2 hunder og en supersøt kattunge. Den forrige var bare en dame, datteren hennes på 17 og den andre utvekslingsstudenten fra Italia. Jeg trives mye bedre med denne familien, og det er mye mer sosialt her. Jeg ble sittende en del på rommet hos den andre familien. Jeg må dessverre flytte igjen, fordi det blir vanskelig å kjøre meg til skolen, fordi mannen jobber ofte i andre byer. Jeg er litt lei av å flytte nå kjenner jeg. Jeg trenger stabilitet. Jeg har lyst til å kunne senke skuldrene og nyte utvekslingsåret mitt, men jeg føler ikke at jeg kan gjøre det før jeg har fått en permanent familie. Det kan hende at jeg må bytte skole i tillegg. Jeg synes også det er litt stress, fordi jeg vil prøve meg på fotball tryouts, men jeg har ikke lyst til å kjøpe masse utstyr hvis jeg uansett må bytte skole. Men jeg får vel bare vente og se hva som skjer.

Likes

Comments

I går var jeg på min første amerikanske fotballkamp. Det var kjempegøy selv om jeg ikke skjønte så mye av selve spillet. Kampen skulle egentlig starte 19:30, men måtte bli utsatt til 20:00, fordi det var så varmt ute. Det var 111 degrees fahrenheit, som er ca. 44 grader celsius. Jeg holdte på å svette i hjel i shorts og t-skjorte, så jeg skjønner ikke at fotball spillerne overlevde med de draktene de hadde på og hjelmen. Vi følgte ikke med på kampen hele tiden, den varte til sammen i 3 timer. De fleste kommer for å henge med vennene sine, noe som jeg også gjorde. Jeg fikk møtt noen nye folk, noe som var veldig koselig. Jeg var ganske sliten da vi kom hjem klokken 24:00, fordi vi hadde ikke vært hjemom siden 06:40 da vi dro på skolen og jeg hadde ikke fått spist noe. Så jeg la meg 01:00, og stod utrolig nok opp 07:00 av meg selv. Her står jeg alltid så tidlig opp uansett når jeg legger meg, men hjemme i Norge kunne jeg sove til 12:00+.

Likes

Comments

Denne helgen har var sykt hektisk, men også veldig morsom. Jeg har så vidt vært hjemme, så jeg sitter igjen med en del lekser jeg ikke har fått gjort.

På fredag dro vi ut med barnebarnet til vertsmoren min som heter Lexi, fordi vertsmoren min ville shoppe med henne fordi hun har bursdag på mandag. Vi dro på Galleria og gikk rundt i forskjellige butikker, og når vi var ferdig dro vi til Minchie's og spiste is. Da vi var ferdige dro vi hjem til dem, og var der en stund.

På lørdag dro vi også bort til Jamie's, fordi Lexi skulle feire bursdagen sin. De hadde pyntet masse, og hadde masse godteri, drikke og en donut kake. Vi var der i sikkert 12 timer, så jeg var ganske sliten når det var over. Jeg fikk møtt mange av slektningene deres, noe som var veldig hyggelig. De spurte mye om Norge, og spurte om jeg kunne si forskjellige ting på norsk.

På søndag dro vi til kirken. Kirkene her er mye mer livlige enn de i Norge. Det var en pastor som holdt en morsom tale, også sang vi sanger. Etter at det var ferdig, fikk jeg kjørt en golfbil for andre gang nå. Vi måtte skynde oss, fordi jeg skulle møte en jente fra skolen på kjøpesenteret. Vi var der i kanskje 3 timer, før vi dro. Jeg fikk kjøpt noen t-skjorter fra Hollister og sminke fra Sephora. Vi dro tilbake til Jamie's igjen etter at jeg var ferdig på senteret. Jeg badet i badebassenget deres og lå i hengekøya. Vi avsluttet kvelden med å spise taco sammen.

Likes

Comments

Det har vært utrolig deilig å ha helg. Jeg ble veldig sliten etter de første skoledagene, fordi det var så mye å sette seg inn i, så det var deilig at jeg bare hadde tre dager med skole i starten. Noen av fagene på skolen har vært litt vanskelige, mens andre har vært lettere, men det kommer seg nok.

På fredag hadde vi en filmkveld etter at vi kom hjem. Vi så på en film som het "War of the Worlds" med Tom Cruise. Jeg var utrolig sliten etter skolen, så jeg bare sovnet midt i filmen. På lørdag dro vi til Jamie (datteren til vertsmor) og badet i bassenget hennes, noe som var veldig gøy. Og i dag spiste vi frokost med Jamie og mannen Jeromy, og alle barna deres på et sted som het "Waffle Barn" i Rosville. Alle skulle til kirken, men jeg kunne ikke, fordi jeg måtte på kjøpesenteret for å kjøpe mer klær til skolen. Etter at jeg var ferdig på kjøpesenteret dro vi hjem og slappet av. Jeg fant ut ganske sent at jeg måtte gjøre en spansk lekse til i morgen som jeg ikke visste om, og det var ganske kjipt. Jeg skulle ønske vi slapp lekser i helgene.

Likes

Comments

I dag hadde jeg min første skoledag på Woodcreek High School i Roseville, CA.. Jeg startet på skolen 07:45, og det tar ca. 45 min til skolen med bil. Skylar kjørte meg og Francesca. Jeg gikk først til matteklasserommet og la fra meg sekken, før vi gikk til gymsalen med Skylar, fordi det skulle være et rally der. For de som ikke vet hva et rally er så er det noe de har på skolen for å bygge school spirit. Det er fire forskjellige klasser; freshmen (9th grade), sophomores (10th grade), juniors (11th grade) og seniors (12th grade). Alle de forskjellige klassene har en farge hver. Jeg er en senior, og måtte derfor ha på meg rosa topp. Freshmen må ha på seg gult, sophomores må ha på seg grønt og juniors må ha på seg lilla. På rally'et var det dansing, cheerleadere som gjorde et dansenummer og to stykker som sang. Det ble også spilt sanger som Shake It Off, Call Me Maybe, What Makes You Beautiful og Party In The US. Årets tema/motto er "stronger together", så de ble fokusert mye på samhold. Det er også ofte sånn at det er lærere som gjør rare ting. I dag var det en lærer i sumo kostyme som dabbet og gikk rundt og ga high fives til elevene.

Etter rally'et var ferdig etter ca. 40 min gikk jeg til min første klasse; matteklassen. Det gikk ganske bra, men vi startet ikke rett på fagene første dagen. Vi snakket mer av hva vi kunne forvente å lære i faget og om hvordan vi kunne gjøre det best mulig. Læreren var veldig hyggelig også.


Etter mattetimen gikk jeg videre til 2nd period, hvor jeg skulle ha psykologi. Vi brukte hele timen til å ha "rock, paper, scissors championship", som er alle finne seg en partner og begynner å spille stein, saks, papir. Den som taper på gå bak den andre og heie på den, også til slutt står det bare to igjen med masse folk som heier bak seg. Vi spurte også læreren om spørsmål for å bli bedre kjent med han.

Etter psykologi hadde jeg Home Economics, som alle seniors må ha. Jeg klarte selvfølgelig å gå inn i feil klasserom, så jeg kom litt forsent, men læreren brydde seg heldigvis ikke. Denne timen snakket vi om helsetjenester, Trump og stemming bla. Dette er favorittlæreren min så langt. Han var kjempehyggelig og morsom. Faget virker også veldig spennende.

Før 4th period hadde vi en samling i gymsalen igjen hvor det var en dame som hadde et slags foredrag. Hun snakket om ganske alvorlige ting og spurte spørsmål som f.eks om noen hadde mistet noen de var glad i, og oppmuntret alle i salen til å være åpne og dele. Det var en del som rakk opp hånden, og begynte å fortelle historier. Det var veldig interessant å høre om, og mange av de var ganske triste/rørende. Jeg satt ved siden en jente som også var ny, fordi hun hadde hatt home schooling tidligere, så vii dro og spiste lunsj sammen, noe som var veldig koselig.

Til slutt hadde jeg spansk. Da satt jeg med en gutt som var svensk. Han kunne ikke svensk, men begge foreldrene hans var svenske, så det var litt kult. Læreren var ganske morsom når han snakket, fordi han prøve å si alle sitt navn med spansk aksent selv om han var amerikansk. I denne klassen drev vi bare med en lek hele timen, som jeg ikke skjønte noen ting av.

Jeg sluttet kl. 01:47. Det var enda et rally før vi gikk ute, men vi kunne gå hjem så vi gadd ikke blir der lengere. Det har vært en veldig bra dag, og jeg er veldig fornøyd med alle lærerne mine.

Likes

Comments

I dag er det en dag igjen til jeg starter på skolen. Alt har gått i et sett siden vi kom hit. Vi har hele tiden gjort noe, så jeg har egentlig ikke rukket å tenke så mye over skolestart. Jeg var innom skolen i dag rundt klokka 13:00 for å snakke med rådgiver for å finne ut av hvilke fag jeg skal ta og for å få en omvisning. Jeg skal ha psychologi/sociology, government economics, Spanish 4, biology, English 12, og common core math 1. Etter at jeg ble ferdig med å velge fag viste Skylar meg rundt på skolen, og fant frem hvilke klasserom jeg skulle til i morgen. Alle som kjenner meg godt vet at jeg har den verste retningssansen i verden, så da skadet det ikke at jeg også fikk et kart over skolen.

Etter at jeg ble ferdig med å velge fag dro jeg til Galleria for å møte en annen norsk utvekslingsstudent som bor i Roseville. Vi gikk rundt og så på klær på masse forskjellige butikker; Hollister, Forever 21, American Eagle Outfitters, Urban Outfitters og mange flere. Da vi ble ferdig å se på klær dro vi innom Jamba Juice, og bestilte en smoothie hver. Jeg kjøpte en Carribean Passion i størrelsen medium, fordi de har så gigantiske størrelser her. Den var supergod, så hvis dere noen gang drar innom der burde dere prøve den!

Da vi kom hjem spiste vi middag, og gjorde de siste forberedelsene før skolestart. Vi fikset skolesakene våre og lagde matpakken vår. Det var litt gøy, fordi vi fikk sånne typiske amerikanske brune lunsjposer til å ha maten i. Nå skal jeg legge meg, men jeg kommer til å skrive et innlegg om første skoledag i morgen.

Likes

Comments

I dag har vi vært skikkelige turister i Sacramento (hovedstaden i California). Vertsmor var på jobb, så jeg, vertssøsteren min Skylar, den italienske vertssøsteren min Francesca og to av vennene hennes Amanda og Carly var ute i hele dag fra tolv-tiden om ettermiddagen til tolvtiden om kvelden/natten.

Først så stakk vi innom Starbucks før vi dro videre til en thrift shop, og så litt på klær. Jeg kjøpte ikke noe, men de andre kjøpte noe klær. Jeg merket virkelig forskjellen mellom nordmenn og amerikanere da jeg var der; amerikanerne er mye hyggeligere. Først kom det en dame bort til meg og sa "Your hair looks really cute" (jeg hadde en sideflette). Også kom det også en gammel dame bort til meg og begynte å prate, og spørre meg om hjelp til å velge kjole til barnebarnet hennes. Det er så mye koseligere å være her. I Norge ville folk aldri begynt å slå av en prat med en totalt fremmed person.

Vi kjørte inn til byen etter det, og gikk rundt i forskjellige butikker, hvor de solgte alt mulig rart som sokker, godteri, gamle plater etc. Da vi var i den ene butikken kom det bort en fyr til meg og sa "You're really beautiful". Det var litt morsomt. Jeg ble ganske satt ut, og ganske flau, haha.

Etter at vi hadde sett ferdig i de forskjellige butikkene dro vi til en rosehage og tok litt bilder. Deretter gikk vi videre og så på endene, før vi dro til Chipotle og spiste mat. Vi bestemte oss for å dra på stranda som lå litt unna etter det for å se på solnedgangen, noe som var veldig koselig. Vi satt og snakket og spise popcorn, chips, vannmelon og oppskjært frukt. Jeg og Francesca fikk snakket en del med vennene til Skylar, og fikk blitt litt bedre kjent med dem. Vi skal alle gå på samme skole, så det blir koselig.

Til slutt dro vi på en drive-in kino kl. 20:40 og så filmen The Dark Tower. Vi parkerte foran skjermen og la et stort piknik teppe på bakken som alle satt på og la ned puter. Vi hadde også med tepper til å ha over oss, fordi det begynte å bli litt kjølig. Det var kjempekoselig, og vi hadde med masse god snacks. Jeg hadde aldri vært på en drive-in kino før, og har alltid hatt lyst til å gjøre det, så denne dagen kunne egentlig ikke blitt noe bedre!

Likes

Comments

I dag dro vi på shopping til et veldig stort kjøpesenter i nabobyen Roseville, som heter Galleria. Det var over 200 butikker der, så jeg kjøpte litt forskjellige ting som jeg trengte. Jeg kjøpte to t-skjorter og en shorts på H&M, også dro vi å fikset nytt SIM-kort til mobilen. Jeg kjøpte også en skolesekk, en adapter og noen skoleting til skolestart, fordi jeg starter den 9. august. Jeg synes det er litt tidlig å starte så tidlig i og med at vi kom den 5. august. Det blir mye stress med å finne ut av fag, få omvisning osv. på skolen, og finne ut av hvilken sport jeg vil starte på, men det ordner seg nok.

Etter at vi var ferdig med å shoppe dro vi på besøk til den eldste datteren til vertsmoren min og mannen hennes. De har fem unger; 2 sammen og 3 fra forskjellige ekteskap, så det var mye som skjedde der. De var kjempehyggelige, og det var kjempekoselig å være der. Jeg skrev i EF søknaden min at jeg ville ha en stor familie, så dette var midt i blinken for meg. De spurte meg om masse spørsmål om Norge, og om å si norske ord. Vi begynte å snakke om brunost, fordi de spurte oss hva vi pleide å spise på vaflene våre, så mannen til datteren sa at han skulle kjøpe det, så det var litt gøy i og med at jeg ikke tok med brunost hjemmefra. Det var litt søtt når de skulle spise burgere, fordi de dro på butikken for å kjøpe vegetar burger til meg sånn at jeg ikke bare skulle spise salaten. De spurte oss vi ville ha kjeks, popcorn etc, men vi sa nei, så de satte fram masse nøtter, frukt og grønnsaker til oss. Jeg ble veldig glad for at de tok hensyn til at vi ikke ville spise masse godteri hele tiden. Vi skulle egentlig bade der siden de har et kjempefint bade basseng, men jeg hadde glemt bikinien hjemme.


Likes

Comments

Da jeg og den italienske utvekslingsstudenten kom fram stod vertsfamilien vår med store bannere/skilt, også ga de oss en blomsterbukett hver. Jeg merket hvor varmt det var da vi kom ut av flyplassen. Det var 35 grader, og jeg hadde på meg svarte jeans og en hettegenser. Da vi var i NY var det 28 grader, og jeg syntes det var varmt. Det kan bli opptil 40-42 grader her, så det går for det meste i t-skjorter og shorts. Etter at vi hadde hentet bagasjen vår dro vi og spiste på en 50-talls restaurant som het Mills. Det var superkoselig, og vi fikk snakket en del. Men det var ganske morsomt når de spurte oss masse spørsmål. Jeg fikk blant annet spørsmål om jeg snakket norsk, om vi hadde de samme tv showene/filmene som dem og om vi hadde hunder i Norge, haha. Jeg merker at de vet ganske lite om andre land. De drar jo bare på ferie i sitt eget land, så de lærer ikke like mye om andre kulturer som vi gjør i Europa. Jeg merket også ganske store forskjeller når det kommer til kosthold. Jeg visste jo fra før av at de er veldig usunne i USA, men det var fortsatt ganske overraskende. De spurte oss om vi lagde mat hjemme, og jeg forklarte at vi pleide å lage mat hver dag og at vi sjeldent gikk ut å spiste hvis ikke det var noe spesielt som skjedde. De fortalte at de nesten aldri lagde mat, og at de spiste ute nesten hver dag. Men de spurte oss hva vi ville spise, så de lagde en lang handleliste med grønnsaker, frukt etc., så jeg er glad at de respekterte at vi ville være sunne. Jeg forklarte at vi hadde en dag i uka hvor vi liksom var usunne (lørdagsgodteri), og at vi var relativt sunne resten av uka, og de ble veldig overrasket over det.

Likes

Comments