Sitter på tåget till Hallsberg där jag ska möta mormor och morfar. Jag ska hämta hem hundarna som har varit hos dom under tiden som vi var utomlands. De har själva inga djur och jag är övertygad om att dom tycker att det är lagom att vara hundvakt ibland. Det underlättar otroligt mycket för mig. Jag sitter på tåget ner nu och har alldeles för lite kläder på mig. Min kropp har ställt in sig på Kroatien temperatur så även om det just nu är 20 grader i Stockholm så fryser jag. I förrgår kväll tog jag på mig hoodie och vinterjacka medan babe gick i sin Nike dress. Idag har jag på mig kjol och min Adidas jacka och fryser ihjäl. Men jag ser dum ut om jag kommer i vinterjacka och jeans när resterande av Sveriges befolkning har sommarkläder och sitter ute på lunchrasten för att sola. En av de bästa sakerna med att vara bortrest är att få komma hem till mina hundar. Det kommer självklart bli trevligt att träffa mormor och morfar. Jag och min mormor har en så otroligt fin, bra och speciell relation som jag inte tror att många andra har. Hon är min bästa vän. Hon är som en syster och som en extra förälder och har alltid ställt upp för mig. Jag har otroligt svårt att lita på folk på grund av tidigare händelser som har satt sina spår i mig. Men min mormor är en av de få människor som jag litar på. Varför? För hon är alltid ärlig. Oavsett vad det handlar om så säger hon exakt det hon tycker. Precis som jag. När jag är framme har jag cirka en timme att umgås med dom och rasta hundarna innan jag ska åka tillbaka till Stockholm. Det kommer att bli skönt att få hen hundarna. Båda två. Jag mår bra av att ha dom i min närhet inte enbart för att dom ger mig så mycket kärlek och glädje utan för att jag tycker om att ha någon att pyssla om. En del kan tycka att det är jobbigt att ha hand om djur och jag förstår dom. Det är jobbigt ibland men för min del väger allt annat tyngre och det är bara roligt.
Charlie är åtta år gammal och Maggie är redan fem månader. Det har gått så sjukt fort och tanken på hur underbara dom är som personer och tillsammans får ännu mer motiverad att tatuera in deras födelsedatum. Jag har sen långt tillbaka haft en tanke om att tatuera in Charlies födelsedatum. Min tanke är att den tatueringen ska sitta under mitt vänstra bröst och hamnar på så sätt ungefär vid mitt hjärta. Jag kommer att börja med den tatueringen och senare i livet göra en tatuering för Maggie om jag känner för det. Oavsett om jag älskar mina hundar lika mycket så är Charlie min första hund. Han kommer alltid att betyda lite extra på det sättet. Att tatuera in hans födelsedatum är något som jag aldrig kommer att ångra.
Jag kan inte komma på någon mer personlig eller betydelsefull tatuering. Ni som har djur kan förmodligen relatera till det jag skriver och vet hur mycket ens djur betyder för en. Min kille däremot tycker inte att min tatuering idé är legit. Men han kan inte stoppa mig och det kan ingen annan heller göra. Jag väljer att tatuera in ett födelsedatum istället för Charlies namn därför att ett namn kan ha så många olika betydelser för olika personer. Charlie kommer alltid att vara namnet på min hund oavsett om jag känner människor som heter Charlie. Det blir därför lite konstigt om jag har tatuerat in ett namn som senare i mitt liv kanske får en annan (jag vill inte säga betydelse) men "vändning". Till exempel om jag får en kollega som heter Charlie. Det känns bättre att tatuera in ett födelsedatum för att slippa misstolkningar och annat.
Det jag däremot kan ångra i framtiden är stället där tatueringen sitter och typsnittet. Min första tanke var att sätta den på benet där Charlie sätter sin tass när han hoppar upp mot mig. Men det framtida problemet kan vara att huden ändrar sig mycket på såna områden. Om jag mot förmodan skulle gå upp eller ner mycket i vikt kan det påverka tatueringens utseende. Därför har jag tänkt om och kommer att sätta den där det är minst sannolikhet att kroppen gör stora förändringar. Som tex revbenen, under bröstet, nacken esc. Sen har jag lite andra funderingar som hur datumet ska skrivas.

Likes

Comments

Kroatien 2017

Jag bloggade inte de två sista dagarna i Kroatien på grund av att min bror smittade mig med årets förkylning och jag kände att nej jag pallar inte blogga för det kommer inte att bli ett bra inlägg. När jag är förkyld och sjuk överlag så fungerar inte min hjärna och därför kände jag att om jag skulle skriva ett inlägg skulle inte det vara varken intressant eller läsbart. De två sista dagarna varvade jag att vara på stranden och på hotellrummet. Både jag och min bror fick lite hemlängtan i torsdags. För att liva upp vardagen lite testade vi nya dricker, restauranger och den största donut jag har sett. Det är en dam som säljer donuts som är hur stora som helst och vi var tvungna att testa. Jag behövde inte äta lunch efter det. I ett tidigare inlägg skrev jag om att maten i Kroatien inte är bra, speciellt inte för en vegetarian. Jag har till största del inte ätit så mycket. I lördags åt jag frukost, en strut med pommes till lunch och lite vattenmelon till middag på bussen till flygplatsen. Det är inte bra men när jag är utomlands och dessutom är små sjuk så tappar jag aptiten.

Likes

Comments

Kroatien 2017

Dag 5, 20:59
Maten här i Kroatien är inte god överhuvudtaget. Idag köpte jag och min bror majs av en snubbe som går runt på stranden med en vagn. Det var helt seriöst det godaste vi har ätit sen vi kom hit. Vattnet och vädret är fantastiskt men maten är hemsk. Idag har vi solat och badat som vanligt. Jag har köpt ett fotarmband till mig själv och imorgon funderar jag på att göra en henna tatuering. Imorgon är vår sista heldag här. På lördag åker bussen till flygplatsen runt klockan 5 så vi har en hel förmiddag och eftermiddag på lördag. Men jag vet inte om man kan sola med henna tatuering. Det ska jag kolla upp snart. Min bränna är för övrigt på topp och jag är tveksam över om henna skulle synas på min hud.

Likes

Comments

Kroatien 2017

Dag 4, 22:24
En chill dag. Solat, badat och haft det hur skönt som helst. Jag och brorsan fotografera lite på kvällen men har annars inte gjort något utöver det vanliga. Vi avslutade dagen med att spels kort på balkongen som vi var gjort varje kväll. Det är ett mysigt avslut på dagen. Jag ska inte sova riktigt än utan jag ska skriva med lite vänner, kanske kolla på något YT klipp och läsa ur min bok. Till skillnad från andra resor till andra länder så har jag aldrig sett så mycket hundar. Det är jätte roligt att se dom överallt. Men det får mig att sakna mina små hjärtan lite extra mycket. Charlie hade dött om han var här, det är för varmt för honom men Maggie däremot tror jag hade älskat att vara här. Hon tycker om att bada och klarar av värmen mycket bättre.

Likes

Comments

Instagram@fridakasari