Jag har inte skrivit på länge. Saker har varit skit,  that's why. Jag orkar inte skriva då all energi går åt till att bara göra det nödvändigaste. Sen har jag flyttat också. Och startat ett nytt företag. Och avvecklat en massa saker. Men nu, nu känner jag att jag är på rätt plats i livet. Jag trivs så otroligt bra med min nya lägenhet och mina nya sysselsättningar. Jag tror tillochmed att jag kommer att stå ut med detta nästa gång jag blir lite nere också. Det känns hållbart.

Jag har fortsatt med att inreda lägenheten, och så har jag haft en supermysig helg med alla mina barn. Jag känner mig lyckligt lottad.

De har bakat och jag har ätit det de har bakat. Och så har jag klippt mig, färgat håret och odlat ut mustaschen och så...

Och så har jag hittat det perfekta stället att sitta och jobba på - balkongen!  Jag måste skaffa värme här sen till vintern.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

1. Vart det här inlägget tog vägen första gången jag skrev det. Hatar när inlägg försvinner. (Eller jag råkar radera dem.)

2. Varför folk luras och säger att de ska bjuda på middag, och sen när man kommer dit så ska man hjälpa till att laga maten! 😨 Det enda som är tråkigare än att laga mat själv är att laga mat tillsammans.  säg istället - vill du komma över och hjälpa till att laga tråkig mat? Så jag kan säga - nej, tack!

3. Hur man sorterar på återbruket. Är inte allt brännbart? Är en madrass en möbel eller är det tyg?

4. Varför folk som tycker illa om annat folk envisas med att läsa annat folks bloggar och ta reda på allt om annat folks liv. Jag undviker folk jag inte tycker om, det tycker jag är logiskt.

5. Varför jag spelar Cow Evolution. Varför?

Likes

Comments

Jag är en sån som fastnar i perioder av intensivt görande (av vad det nu gäller för stunden), för att sedan hamna i en lågenergisvacka då knappt ingenting blir gjort. De intensiva perioderna kräver sin energi, och sömnen blir ofta lidande, så det är inte konstigt att det enbart blir under en kortare period, som sedan följs av en motsatt period.

Intensiteten är tärande. Och det kan handla om vad som helst - skaffa jobb, kolla (alla säsonger) på en serie (i ett sträck), lära mig allt om marsvin,  samla på saker, plugga ett specifikt ämne, spela på nätcasinon, skriva böcker. Vad som helst. Jag har ofta ett mål med det intensiva görandet - fet lön, bli registrerad  uppfödare, ta examen, bli utgiven, osv. Men ibland fastnar jag bara av rent intresse.

Problemet är dock att jag oftast tar slut innan jag har hunnit färdigt. Vilket har resulterat i ett oändligt antal påbörjade projekt, och inte riktigt lika många slutförda. Allt gör jag i perioder, vilket gör att en del saker tar flera år att bli klar med. Om de tillhör den sällsynta skaran av saker som blir färdiga. 

Jag tycker att jag hela tiden blir lite bättre på att förstå mig själv, och därmed också hantera mina svängningar, och hitta balansen. Jag får öva på att hålla tillbaka under de intensiva perioderna så att jag orkar upprätthålla någon form av aktivitet även under lågperioderna. Och det blir faktiskt bättre och bättre. Men jag kommer nog alltid att vara en periodare. 😉

Likes

Comments

Jag har ägnat hela kvällen åt en ny sysselsättning - marknadsundersökningar!
Man får ju belöningar,  och jag älskar belöningar. Antingen i form av poäng som man kan byta in mot till exempel biobiljetter eller trisslotter eller dylikt,  och vissa får man pengar för. Och så kan man få saker hemskickade för att prova och ge sina åsikter om.  Ett trevligt tidsfördriv om man har tråkigt någon gång. ☺

Likes

Comments

Jag vet inte varför,  men jag har inte sovit en blund inatt. Eller i och för sig,  att barnen inte kunde somna gjorde ju att klockan blev väldigt mycket innan jag ens la mig. Sen vaknade de några gånger var (inte samtidigt naturligtvis utan de lyckades med en förträfflig skiftgång) av läskiga drömmar.

Eller var det bara en av dem? Jag minns inte ens.

Sen var klockan så mycket iallafall så då låg bara och tittade på vad klockan var.

Sen precis när jag slumrade så vaknade ett barn igen och var tvungen att kolla att jag fanns kvar.

Efter det fick mitt öra besök av en fluga. 

Kl 04 gav jag upp. Jag gick upp och satte på lite kaffe och började skriva på min föreläsning. Eller gick och gick, jag var tvungen att ninjasmyga för att inte barnen skulle vakna igen. Jag har väldigt bortskämda marsvin som tycker att jag ska ge dem frukost så fort jag vaknar, vilket de högt och ljudligt påminner om så fort de får chansen. Och mitt golv knarrar, så ungefär så här lät det:

knarr..

-Piiip, piip, piiip!!!

-sscchhhhh!!!

Tystnad.

... kna. .

- piiiiiiip!! piiiiiiip!! piiiiiiip!

- sscchhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!

Ja, ni fattar. och idag har jag lovat barnen att vi ska åka och bada. Jippie.  Sa jag att regnar ute också?

- Pip!

Likes

Comments

Jag har flera gånger sprungit på billiga hårfärger och tänkt att jag ska passa på att köpa hem. Men sen står de bara där hemma, och väntar.

Jag väntar alltid in i det sista med att färga om håret. På dagarna har jag inte tid (läs: glömmer jag bort det) och på kvällarna är jag så trött när barnen väl somnat och jag får lite tid för mig själv. Då orkar jag inte stå och kladda med någon färg.

Men nu börjar alla gråa slingor i håret komma fram så det är verkligen dags snart. Jag har varit gråhårig sen jag var 27. 👵 Jag kanske borde färga hela håret grått istället?

Likes

Comments

Idag fick hon äntligen rida! Som hon har tjatat. Jag tror att hästryggen är det enda stället hon inte jular på faktiskt. Annars jular hon fram överallt. Hon jular in i duschen, ut ut ur duschen, hela vägen till skolan, hem från skolan,  mellan sitt rum och köket, ut i vardagsrummet, ner i sängen. Och nu har hon börjat gå på händer också.

Storebror blev lagom frustrerad idag när vi skulle spela fotboll allihop och hon missade bollen för att hon råkade stå upp-och-ner just då. Flera gånger!

Det är inte ofta hon har båda fötterna på jorden. ❤

Likes

Comments

Vad passar bättre på en fredag än att städa med en ljudbok i öronen och en longdrink i handen?  (-Inget!)

Jag känner för att fira livet lite idag. För att jag har överlevt och överlever, och för allt jag strävar efter och uppnår, och för att allt kommer att bli bra. Jag sitter fortfarande på ett sjunkande skepp, men jag håller på och bygger en livbåt. 😉 Sen kommer mitt liv aldrig att bli som jag trodde. Men jag kommer att lära mig att leva med det.

Likes

Comments

Idag var det skolavslutning och sommarlovet har nu officiellt börjat. Med blandade känslor, måste jag säga. Det ska onekligen bli skönt att inte behöva stressa upp och iväg på mornarna. Men jag ser inte framemot uttråkade barn under regniga dagar. Men det är ingen idé att stressa över det nu, jag får ta det som det kommer. Först och främst ska vi ha sovmorgon, varje morgon fram till skolan börjar igen. Jag får fokusera på det och lägga stressen åt sidan, så blir det nog bra. Sommaren är ju till för rekreation och återhämtning, som jag så fint skrev i mitt första nyhetsbrev härom veckan. 😊

Likes

Comments

Idag har jag gjort något som krävde väldigt mycket av mig. Något som krävde stor beslutsamhet, känslokyla,  och hjälp av en vän.  Jag skulle rensa bland mina "barn". De kommer inte alla att få följa med när vi flyttar. Vissa av dem fick nämligen flytta redan idag. Jag lämnade dem iallafall på en omplaceringsverksamhet kallad "Brödet och Fiskarna". (Konstigt namn det där,  vad är historien bakom det egentligen?) Så de kommer säkert att få det bra i sina nya hem så småningom. Men jag tror inte ni förstår hur jobbigt det här var för mig. 

Böckerna på bilden representerar ungefär en fjärdedel av alla de som inte fick stanna kvar. 

Eller hur lång tid det faktiskt tog! Flera gånger stannade rensningen av och så kom jag på mig själv med att sitta och läsa böcker om Afrikas historia, Sköna skämt från förr (vilka för övrigt inte var ett dugg jävla "sköna"), eller Husmorstips från svunna tider.

Vissa böcker var ju svårare att slita sig ifrån än andra.

Men nu är det gjort. Livet går vidare. Rensningen fortsätter. Näst på tur är mina 22 hamstrar jag tydligen ska ha här någonstans... Synd bara att jag inte vet var jag har dem.

Likes

Comments