Har varit hos min vfamilj i tre veckor nu och jag trivs jättebra! Har gjort mycket kul, har inte mycket o skriva men har en del bilder vilket är roligare att kolla på, mycket på mat, en del från tävlingen och en del på mitt rum

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 328 Readers

Likes

Comments

Idag är de lördag, igår va vi på cross country tävling vilket gick bra, och efter det gick vi på skolans första hemmamatch i Amerikansk fotboll, där vår skola vann! Imorse hade jag träning klockan sju. Väldigt tidigt men jag gillar träningen och idag var en skön träning, vi cyklade 5km och sprang 5km. Ska strax till ett köpcentrum med Rut (den andra svenska utbytesstudenten) för vi har en del grejer vi måste köpa!

  • 357 Readers

Likes

Comments

Idag är det Labor Day i USA och det är dagen som ska vara sista sommardagen. Idag har jag pluggat en del, ätit massa god mat, tränat och vart o shoppat lite. Ser fram emot hösten och idag var vi o plockade pumpor och i affärerna är det redan fullt med halloweenpynt och mat!

  • 433 Readers

Likes

Comments

Om videon inte går att kolla på från mobilen tryck >>HÄR<<

Jag åkte till USA den 20e Augusti, men då åkte jag inte direkt till min värdfamilj utan jag åkte till New York på ett typ av "läger" som kallar för soft Landing Camp. Vi var kanske 10 svenskar och totalt 100 utbytesstudenter som bodde på ett hotell nära flygplatsen. Vi hade två guidade turer på Manhattan och sen fick vi tre timmars fritid på kvällen. Den tredje dagen hade vi picknick i central Park och sen åkte vi till en köpcentrum! Detta var en skitbra start på mitt år! Filmade en del och klippte ihop och hade tänkt göra en del vloggar och videos under mitt år så prenumerera gärna på min youtube kanal!  • 555 Readers

Likes

Comments

Nu har det gått en vecka sedan jag kom fram till min värdfamilj, på den tiden har jag hunnit med att besöka Minnesota State fair, det är svårt att beskriva vad det är för vi har inte något liknande i Sverige, men det är helt enkelt en typ av mässa eller marknad som går ut på att äta, och det var precis vad vi gjorde. Sedan fanns det massa konstutställningar och berg-o-dahlbanor osv. Vi har varit på min värdfamiljs landställe vilket är en sjöstuga uppe i Wisconsin, där har vi badat och åkt båt.

Skolan började i Måndags och den är helt annorlunda mot den Svenska skolan. Jag har samma schema varje dag och mitt består av Engelska, Franska, Målning, Psykologi, Historia och Kör. Det är ett skönt schema som gör att dagen passerar ganska fort. Mellan lektionerna har vi rast i sex minuter så man måste springa för att hinna och sen har vi cirka 30 minuter lunch. Jag börjar skolan redan vis 7.40, så ja jag är så trött på morgonen. Men vi vid 14 varje dag och efter skolan har jag Cross Country Practice fram tills 17 varje dag. Det vi gör att springa, köra intervallträning och core, oftast i 30 graders värme. Här är jag mycket mer upptagen än hemma och jag har nog aldrig känt mig så trött som nu. Men förhoppningsvis får man tillbaka energin när man kommit in i nån slags rutin.

Jag är en av tio utbytesstudenter på min skola varav en annan svensk, vi har några lektioner tillsammans och våra värdfamiljer känner varandra, det är väldigt skönt att ha en till svensk som kan relatera till det man går igenom. Inga skillnader här har kommit som en chock, det finns väll bara en del saker som man ifrågasätter. På vår skola är det inte nolltollerans mot vapen och på skolan har vi flera beväpnade poliser, eleverna argumenterar om att Usa är det bästa landet eftersom dem har frihet här, dem verkar inte riktigt vara medvetna om att det finns i andra länder också. Det jobbigatse måste nog ändå vara att leva med tidsskillnad från alla där hemma för det blir så himla svårt att hitta en tid för att prata.

Imorgon har vi en Cross Country Tävling så jag missar hela skoldagen och efter det är det en peppfest på skolan för att peppa upp inför året, alla lektioner är 10 minuter kortare på vissa fredagar och alla elever ska ha röd tröja för det är skolans färg.

Jag vet inte hur ofta jag kommer blogga men nått inlägg då och då. Det kommer också en video från när jag var i New York med andra utbytesstudenter innan jag kom hit till Minnesota.

Likes

Comments