Ja. Nu kommer den.

Hej.

Sen jag senast skrev här har jag:
Börjat jobba.
Slutat jobba.
Plockat hjortron i Sälen.
Tagit körkort.
Tältat i Oskarshamn med Matilda och Johanna.
Sett Veronica Maggio (!!) med Ebba.
Börjat skolan.

Jag har såklart gjort mer, men det är dom "större" händelserna.

När jag kom hem idag efter en bra sista första dag i skolan lagade jag mat och sedan bakade jag. Det blev tekakor, chokladmuffins och hjortrongrottor. Jag har bestämt mig för en utmaning. Jag ska baka minst ett bröd, en mjuk kaka och två sorters småkakor varje vecka. Varför vet jag inte, men tänkte att det blir kul, då har jag ju ett mål.

Tack o hej!

Ps. Här får ni lite bilder, inbördes ordning från min lista ovan. Allt på listan kommer dock inte. Ni får väl gissa vad som är vad.
🤷🏼‍♀️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vill idag tipsa om en rätt gammal bok. Skriven 1847 faktiskt. Boken jag pratar om heter Jane Eyre, och är en engelsk klassiker.

Jag har, som ni säkert redan gissat om ni läst tidigare inlägg, lyssnat på boken på storytel (de skulle kunna sponsra mig snart).

Vi läste ett utdrag från boken i skolan när vi jobbade med realism/naturalism på svenskan nu innan sommarlovet. Jag fastnade för texten där, eftersom jag gillade både miljön och språket. Sedan nämnde min engelskalärare boken som en "feministisk symbol" under en av våra engelskalektioner (vi jobbade med klassiker där med). Det fick mig att bli lite tveksam till boken, men jag lyssnade i alla fall på den, och visst, lite feministisk kanske den är (på ett bra sätt dock). Men jag skulle snarare säga att det är en kärlekshistoria, en både fin och sorgesam sådan.

Boken är skriven av Charlotte Brontë, och man får följa den föräldralösa flickan Jane Eyre genom en tillbakablick på hennes liv. Jag kan tycka att vissa partier var ganska utdragna, men helheten var bra.

Nu hälsar jag, Fluffis och Tjorven en fortsatt trevlig måndag.

Tack o hej!

Likes

Comments

Egentligen var dag 1 igår men då gick vi bara till vårt hotell och sov.

För de som missat det, så är jag och familjen i Venedig (eller Lido di Jesolo) på semester.

Idag har vi ätit pizza och badat i havet, sedan har vi kollat runt lite. Imorgon ska vi bada och åka till Venedig.

Jag som inte har något pigment alls var vitast på stranden, och nu har jag bränt min högra axel i ett försök att byta färg.

Här är förresten mina naglar, hoppas ni inser att det tar dubbelt så lång tid att skriva nu, och att ni skänker en tanke till stackars mig, som är van vid att inte ha några naglar alls, när ni läser detta.

Likes

Comments

Vill bara meddela att om 24 timmar befinner jag mig i Italien igen. Venedig denna gång. Det kommer nog lite bilder under dagarna.

Måste bara säga att jag gjorde mina naglar på salong för första gången i mitt liv idag. De är betydligt längre än vad jag är van vid. Jag hoppas att jag vänjer mig snart, för i princip varje ord jag skriver blir fel och jag får skriva om. Typ såhär:
Jej jag heywr karolin och jah är skotbra på att staba👏🏻
(Hej jag heter karolin och jag är skitbra på att stava)

Tack o hej!

Likes

Comments

Vill bara säga att jag från och med nu officiellt har sommarlov!

Tack o hej!

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag. Jag har varit ledig från skolan två dagar nu, och imorgon ska vi ha skolavslutning. Igår slutade mina syskon skolan och vi bjöd farmor, farfar och mormor på lite lunch och tårta efteråt. Mamma hade bakat en vanlig jordgubbstårta och jag testade att göra en himmelsk jordgubbstårta (á la bakamedfrida) eftersom den är så extremt omtalad. Efter att ha testat den kan jag sätta betyget 10/10.

Det var nog ingen bra bild, men den får duga.

Åter till idag då.
Idag kom tre av mina teaterbabes hit. Vi myste med kattungarna, lagade mat och åkte ner till sjön och åt på bryggan. Supermysigt!

Ikväll har jag bakat två olika sorters frallor, eftersom jag tog på mig uppgiften att baka bröd till vår mentorstid imorgon. Vi brukar alltid ha knytis när det är avslutningar, men nu ska vi äta frukost istället för fika. Jag hoppas att de tycker om mina frallor.

Imorgon när jag kommer hem tror jag att jag ska baka lite mer bröd, så vi har lite här hemma.

Tack o hej!

Likes

Comments

Söndagkväll och jag myser med Tjorven. Jag och William var på kalas hos hans kompis idag. Det var trevligt men kändes rätt stelt eftersom jag aldrig träffat dem innan. Imorgon har jag körlektion 08.55 men börjar inte skolan förrns 13.20. Yeyy...
Jag får plugga körkortsteori under tiden jag väntar.

Vill tipsa om Lars Kepler. Böckerna om Joona Linna är skitbra och spännande.

Tack o hej!

Likes

Comments

Jag vet att jag lovade lite kamerabilder från Rom, men jag vill bara visa vad jag och William lyckades åstadkomma i måndags.
Toscansk tomatsoppa (á la Ernst) och ett sconesliknande bröd till det.

Tack o hej!

Likes

Comments

Dessa bilder har jag på min mobil, får göra ett bättre inlägg med kamerabilder senare.

Från vänster till höger:
Fontana di trevi
Marcellusteatern
Forum Romanum
En gata i de judiska kvarteren

Tack o hej!

Likes

Comments

Skulle någon vänlig människa kunna säga mig vad det är för fel på min kaktus? Han har blivit alldeles mjuk och brun. Dessutom har han lagt sig över kanten på krukan. Är han död eller har han bara gått in i en djup depression och vill ta livet av sig genom att omvandlas till slime och hoppa från krukan?

För några månader sedan var han uttorkad, så mamma sa att jag skulle vattna honom oftare. Kan det helt enkelt vara så att han drunknat?

Likes

Comments