Igår fyllde jag 18 (✌🏻)! Jag fick massa fina presenter, åt på Golden med mina fina tjejer, och hade lite kalas med farmor, farfar och mina bästa vänner. Som jag nog redan skrivit bjöd jag på kakbuffé som kan skådas i bilderna ovan. Idag är jag helt slut.

Tack o hej!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ville bara visa mina nya skor för de är väldigt fina

Tack o hej!

Likes

Comments

1. Asså vad händer???? Jag har bäddat min säng???? Måste vara en släng av kombinerad måndags- och sista-dagen-på-lovet-ångest 🐥

2. Jag klarade Risktvåan i torsdags!! 💃🏻🕺🏽

3. Jag har, som ni märkt, inte bloggat på skitlänge.

4. Om en vecka fyller jag 18 ✌🏻

5. Jag har nästan spikat en meny till min kakbuffé jag ska bjussa på på min B-day 🍪

6. Jag vill tipsa om Åsa Larssons bokserie om Rebecka Martinsson. Lyssnar på böckerna på storytel nu och de är så bra! Fick idén efter att jag sett några avsnitt av serien som just nu går på TV4 på onsdagkvällar 👯

7. Kom på att detta är första gången jag:
1) använder emojis när jag skriver här
2) kanske skriver mer avslappnat än jag gjort innan
🤳🏻

8. Sen sist jag bloggade har jag klippt mig. Jag hade dock ingen bild att lägga upp (ingen alls????) 💇🏼

9. Förra lördagen plockade jag och William blåsippor 🌸

10. Jag är taggad på Romresan nu, och i sommar vi (familjen) till Venedig 🇮🇹

Tack o hej!

Likes

Comments

5 podcaster jag kan rekommendera
• Mordpodden
• Allt du velat veta på 5 minuter
• David Batras Podcast
• Creepypodden
• Spöktimmen
(Jag insås i somras att jag nästan bara lyssnar på mord och skräck)

4 städer jag vill besöka igen
• Berlin
• London
• Nice
• Rom

3 saker jag inte tycker om
• Majs
• Insekter
• Zara Larsson (det är ju faktiskt ingen regel att man måste tycka om henne)

2 favoriter på TV
• Ernst Kirchsteiger
• Mandelmanns (har inte sett mer än två avsnitt ungefär men helt underbara ju)

1
sak jag vill ha
• Svarta Adidas Superstar (som jag faktiskt ska införskaffa inom en snar framtid)

Likes

Comments

Jag ska inte beklaga mig här och nu, men jag är både arg och rädd. Jag vill inte. Jag har inte tid med värnplikt. Jag ska gå klart gymnasiet och därefter gå högskola i fyra år. Efter det ska jag jobba och kanske resa lite. Jag hinner inte.

Nu är risken att just jag skulle bli tvingad till värnplikt rätt liten, det är 13000 som blir tvingade att mönstra och av dem är det 4000 som blir utvalda. Men min stora fråga är hur de tänker. Jag har läst på flera ställen att de som väljs ut kommer att kallas in till tjänstgöring i januari 2018. Problemet är att vi 99:or inte gått klart gymnasiet då. Det är ju rätt dumt att avbryta när man har en termin kvar till studenten. Tråkigt.

Arg, hejdå

Ps. Bilden är uråldrig typ, hösten 2016 minst. Är ungefär lika ful nu som då, det kan ju alltid roa någon att veta (skojar bara, jag ser helt okej ut ibland, titta bara på hundbilden tex).

Likes

Comments

För ett par veckor sedan fick jag ett infall. Jag ville ha en pälsmössa, och självklart ville jag ha en gammal. För det första vet jag inte ens om det finns pälsmössor längre, och för det andra är en gammal mycket coolare.

När jag, mamma och William var inne hos farmor på alla hjärtans gjorde jag slag i saken och sa till farmor att jag skulle vilja ha en pälsmössa, för jag vet att hon tycker det är kul om jag använder gamla kläder hon eller pappas farmor haft. Vi gick upp och grävde lite i en kartong i garderoben. Nu har jag alltså en pälsmössa. Det finns bara ett litet problem. Den är ju äkta.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det här med äkta päls. Jag tycker ju att mössan är rätt cool, även om jag är lite tveksam på om jag passar i den eftersom jag har litet huvud och den kändes lite stor. Jag är mest rädd för vad andra kommer att säga. Jag förstår personligen inte grejen med att använda äkta päls i kläder. Skulle jag köpa något nytt, skulle jag välja fejkpäls.

Min stora fundering är om det är socialt accepterat att ha på sig äkta päls? Den här mössan är ju gammal och om jag hade köpt en ny hade jag valt en fejk. Om svaret är nej, vad anses då om fårskinn? Vi brukar ta skinn på en del får när de slaktas, och är det fel? Det känns som att skinn är mer accepterat än päls. Ska jag därav dra slutsaten att päls inte är okej, medan skinn är det? Eller är det likvärdigt? Är det i så fall okej?

Just nu står det skinn-päls 1-0 här. Men jag vet inte.

Det här inlägget är lite konstigt men som angivet är det mina tankar och funderingar, vilket betyder att det är sånt som flyger runt i mitt huvud.

Tack o hej!

Likes

Comments

Igår firade jag alla hjärtans med William. Egentligen började vi fira i måndags, men att äta på Golden Thai. Igår firade vi med att göra bananpannkakor till frukost och baka cookies och brownie. Detta åt vi i sängen medan vi tittade på gamla avsnitt av Sommar med Ernst. Av någon anledning lyckades vi somna (eller det kanske inte var så konstigt, Esther sov hos oss på natten och hon spinner väldigt högt och bits). Sedan städade vi lite på mitt rum. Mamma ringde och undrade om hon skulle köpa räkor att äta på kvällen och när hon kom hem från jobbet gick vi till fåren och hjälpte till lite. När vi kom in igen åt vi räkor och aioli och gick och la oss.

William hade köpt röda tulpaner och choklad till mig och eftersom han fyllde 18 i söndags hade han även köpt en alla hjärtanstriss. Han är verkligen världens gulligaste, städar mitt rum och bäddar min säng, köper blommor och bjuder på thai ❤

Likes

Comments

En liten notis angående mitt akvarium:
Det är nu städat och fiskarna verkar nöjda och glada. Mina händer är däremot inte glada. De är ganska torra faktiskt.

Likes

Comments

1. När jag är vuxen och har fast jobb vill jag helst flytta till en liten gård eller ett öde hus med trädgård någonstans i skogen. Där skulle jag ha några hönor och en köksträdgård, vilket skulle göra att en del av min mat blev väldigt närproducerad.

2. Min favoritfärg är rosa. Min favoritfärg har alltid varit rosa och därför vill jag inte byta favoritfärg helt plötsligt, trots att vit nog är den färg jag tycker är snyggast (konstigt egentligen, eftersom vit inte ens är en färg). En annan färg jag gillar är senapsgul, men det törs jag knappt säga för då är det alltid någon som mobbar mig.

3. Om jag fick vara en annan människa för en dag skulle jag vilja vara Ulla Kirchsteiger. Tänk att vara gift med Ernst, Sveriges charmigaste och härligaste man!

4. Jag är den personen som alltid rättar folk när de säger fel, men är själv lika slarvig. Folk som rättar mig är irriterande små råttor.

5. Om jag var en
fisk, skulle jag inte vilja bo i mitt akvarium. Jag är nämligen ingen hejare på det här det att städa.

6. Jag är ett stort Harry Potterfreak. Jag har läst böckerna säkert tio gånger sedan jag började när jag var 10 eller 11. Jag gillar dock inte filmerna, de är bra men jämfört med böckerna suger dem. Jag stör mig även på när människor som bara sett filmerna men inte läst böckerna säger att de gillar Harry Potter. Nej. Ni gillar Harry Potterfilmerna.

7. När jag var liten trodde jag att alla hade en privat badplats.

8. Jag googlade faktiskt på synonymer till bekännelser för att vara säker på att jag kunde använda ordet. Pinsamt.


Här får ni en bild på en myrslokspepparkaka:

Likes

Comments

Okej. Min första bloggvecka har hittills kommit med ett inlägg. Ett.
En av anledningarna till varför jag är så dålig på att blogga är att jag har 1000 idéer som jag vill skriva om, men antingen kommer jag på dem 23.45 på kvällen när jag ligger och försöker somna och helst inte plockar upp mobilen och börjar skriva, eller så är jag upptagen med annat, tex. är jag i skolan. Här kan vi passa på att slänga in en liten parentes: (det blev en väldigt lång mening, och det var inte meningen (bokstavligt))
Jag är nog en sådan typ av människa som skriver 3-4 inlägg på en och samma gång, och sedan publicerar dem på förinställda klockslag, så bli inte förvånade om alla inlägg antingen kommer XX:00 eller XX:30, eller på helt random klockslag.

Vi kör på det så länge, tack o hej!

Likes

Comments