Header

Något som provocerar mig något så fruktansvärt mycket det är tjejer, speciellt i min ålder som skrattar åt feminism. Som inte förstår innebörden med att vara det och vad egentligen tillvägagångssättet feminism betyder och gör. Medan vi kämpar för just dom här tjejernas rätt i samhället så smutskastar dom det och säger "Vi här i Sverige har det ju jämställt" Och ja, mot andra länder så har vi i Sverige helt ok bra. Men bara för att något är "helt ok" ska vi då lägga ner ALLT vi nånsin kämpat för, bara för att det är helt ok? Ska vi sluta kämpa och lägga ner feminism helt bara för att vi i Sverige har det helt ok? Medan 10 åriga tjejer gifts bort i krigsländer, helt mot sin vilja. Ska vi sluta kämpa för hennes rätt bara för att vi i Sverige har det helt ok? Tjejer som inte förstår att det är även den här 10 åriga lilla flickans rätt vi kämpar för. Opålästa idioter. Jag är feminist. För jag protesterar emot hur maktförhållanden ser ut i samhället, det är en analys. Feminister strävar efter hur man ska nå jämställdheten, jämn fördelning för föräldrarskapsansvaret, låta kvinnor stå på dom höga posterna, att man som kvinna ska få ha lika lön som mannen när man har samma utbildning. Listan är lång. Att vissa kvinnor helt struntar i att andra kvinnor i världen kämpar för sitt liv medan dessa kvinnor yttrar sig stolt om att "Jag är inte feminist" är helt sjukt.

När jag var mindre förstod jag inte alls var det innebar med feminism, och jag var inte heller så insatt. Men ändå fanns det omkring mig HELA tiden, och jag la ändå märke till det för att jag tyckte att jag och mina tjejkompisar blev olikt behandlade. När man på idrotten blev vald sist inför spökbollen bara för att man var tjej. Men sen när man sköt ner hälften av alla killar på plan, DÅ fick man en klapp på axeln och fick höra orden "Du är ju bra för att vara tjej". "För att vara tjej". Det va det värsta jag kunde höra.

Och det här med machokulturen. Det var lärarna en stor del av. När en kille kastade lego på mig, ja då var det okej "för han är kille". Killar ska tydligen kasta lego på oss tjejer medan vi sitter med våra dockor för det är så samhället ska va. För det är så machokulturen har format barn redan i tidig ålder. Men det ville inte jag. Jag ville va med och bygga krigs-lego, men det fick inte jag "för att jag är ju tjej" Jag skulle sitta i ett hörn och leka med mina dockor lugnt och stilla medan dom skulle ta plats och springa runt och skrika "pang pang!" På vintrarna var det hemskt att gå ut på rast. Killarna var överallt och kastade hårda s.k "snöbollar", eller snarare isbollar på oss. Och vad sa lärarna åt oss tjejer då? "Lek någon annanstans" Nej. Vi ville vara vid vår klätterställning och leka utan att ha hårda isbollar på oss. Men vad spelar det för roll? Dom är ju killar. Dom ska ju tydligen få göra så.

Jag läste på Twitter om en tjej vars vän hade blivit utsatt för våldtäkt. Mannen hade sex mot hennes vilja, och i smset som hon visar för domaren skriver han "Jag skulle slutat när du sa nej" Men ändå går denna man fri. Han skriver själv i smset att han våldtaget henne men det räcker tydligen inte. Han går fri. Mitt bland oss kvinnor. Majoriteten av oss har ingen aning om vem denna man är. Han kan slå till när som helst, var som helst. För det har ju inte hindrat han innan.

Läste en annan artikel där en våldtäkts man gick fri under argumentet "Tjejen var väl utvecklad" Vänta lite här nu... Oavsett om tjejen har ett utvecklat könsorgan, är oskuld, vuxen eller barn VÅLDTÄKT ÄR ETT BROTT. Detta är politiska reformer och lagstiftning, men ändå går han fri. Trots att det står klart och tydligt att sex mot sin vilja är ett brott släpps han fri. Och det värsta av allt är: Offret skuldbeläggs ALLTID. Oavsett vilka kläder hon bär, hur alkoholpåverkad hon är och vilket bemötande hon ger våldtäktsmannen så är det offrets fel. Men hur kan det va offrets fel? "Skyll dig själv att du bar en kort kjol" "Skyll dig själv att du drack" "Skyll dig själv för att du blir våldtagen" Vi kvinnor föds upp i en roll att vi själva bär ansvaret för om vi blir våldtagna eller inte. Redan som små barn lär man tjejer att skydda sig ifrån våldtäktsmän. Det är allt från pepparspray, till självförsvarskurser och nycklarna mellan knogarna. Men har man aldrig tänkt tvärtom? Att man istället läxar upp sina barn att våldtäkt är fel.

Så, du som är den kvinnan, som inte vill kämpa för den 10 åriga flickans rätt att få gifta sig med vem hon vill. Du som tycker att machokulturen är bra för barn vid tidig ålder. Du som tycker att kvinnor ska få ha lägre lön, trots att hon är på samma post som en man. Du som tycker att det är offrets fel att hon blir våldtagen. Står du fortfarande kvar vid samma åsikt?

"Om jag möter dig, du man som inte är en våldtäktsman, som inte tänker kränka eller döda mig eller på något annat sätt ta tillfället i akt för att du möter en ensam tjej, så är jag ledsen att du blir offret för min rädsla, att jag dömer dig där och då. Att jag har telefonen i handen redo att ringa hem och nyckelknippan i knuten näve. Jag är ledsen att jag misstänkliggör dig bara för att du råkar vara man och är ute och går på samma ställe som jag. Men jag har tyvärr inte råd att chansa"

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kvällen igår bestod av en date med min fina Moa. Vi drack vin och diskuterade allt som finns mellan himmel och jord. Mycket skratt, dans & kärlek summerar gårdagen.

Likes

Comments

http://tildakarrbring.vsco.co/

​Och där försvann jag under sommaren. Jag är verkligen en jojjo-bloggare. Först bloggar jag jätte mycket en lång period, slutar sen helt en mindre period men kommer tillbaka sen igen, som nu. Men ska försöka hålla mig ett tag nu. 

För er som är nya här på bloggen tänkte jag dra en kort presentation om mig själv. Tilda heter jag och är en 16 årig tjej som läser första året på Ekonomiprogrammet på DeLaGardie gymnasiet i Lidköping. Här kommer ni få läsa mycket om mode, skönhet, starka åsikter och mina drömmar samt ambitioner. Hoppas ni kommer gilla det ni läser så just DU stannar här. 

Likes

Comments

I fredags var den dagen med ett stort D, Rebecka och även hennes kille Simon tog studenten!! Är så stolt över dom båda. Kan knappt tänka mig vilken lycka! Att äntligen kan få springa ur skolan för sista gången i sitt liv. Önskar både henne & simon all lycka!

Likes

Comments

Har länge älskat porslinen från Mateus då mamma har det hemma och även Alexanders mamma. Är så himla sugen på att själv börja samla på detta. Kanske önskar mig något på min födelsedag som är om mindre än 1 månad!

Likes

Comments

Igår var det morsdag och det firades med brunch, middag hos mormor med släkt och avslutades i Alexanders famn. En riktigt mysig dag!

Likes

Comments

Oj oj va man är dålig på att blogga. Men fram till sommarlovet får ni försöka leva med det.. Sen när jag är ledig dag in och dag ut så kan ni räkna med regelbunden bloggning!! Men som uppdatering: Jag har blivit blond!! Färgade i onsdags och helt ärligt: Det blev orange. Jag blev verkligen verkligen inte nöjd, hade ångest i hela kroppen!! Så jag fick göra om det i fredags med en svag ombre. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Nu är det slut på utväxt & färgandes hit och dit, för nu ska jag bli "blond" Jaa det händer!! Trivs så sjukt bra i mitt mörka hår, men jag kan inte längre fortsätta såhär. Inte nog med att det sliter sjukt mycket på mitt hår så är det fruktansvärt dyrt att hålla på att färga det hela tiden. Så imorgon efter skolan är det back to blonde. För er som inte vet så är jag blond från början, där av min sjukt ljusa utväxt jag får jämnt. Så ungefär som bilderna här ovan kommer jag bli. Kanske snäppet mörkare med tanke på att det är svårt att gå från mörk till ljusare. Hur som helst är jag sjukt uppspelt & nervös inför hur det kommer att bli!!

Likes

Comments

Denna super fina klänningen från Odd Molly är äntligen min! Köpte den igår och idag ska jag springa ner på stan & köpa en annan sak just därifrån, visar sen samt bättre bilder på klänningen!

Likes

Comments

Idag ska jag försöka för en gång skull att somna i tid, vi får väl se hur det går... Så nu har jag precis duschat & naturligtvis använt min skinsonic. Detta gör jag morgon & kväll, väldigt viktigt också efter du duschat då huden lätt kan bli torr och behöver återfuktning.

Likes

Comments