Header
View tracker

Idag skrev jag mitt sista prov och herregud vilken lättnad det var. Kändes som ett ton lyftes av mina axlar. Kan fortfarande inte fatta att jag nu är klar med allt och inte har något mer plugg att göra. Kändes nästan lite sorgligt att lämna skolan en sista gång, men vi köpte i alla fall med oss bästa acai bowlsen från campus för att fira. Det är helt galet hur snabbt denna termin har gått, kommer fortfarande ihåg första veckan som om det vore igår. Men oj vad mycket jag lärt mig och vad många erfarenheter jag kommer att ta med mig. Är så stolt över mig själv att jag gjorde mitt bästa i alla kurser! Nu väntar avkoppling och fester hela helgen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Favoritsträckan för en promenad är helt klart ner till havet och sedan fortsätta ut till pieren. Där brukar vi spana in småbutikerna, köpa med oss lite godis och kolla in de söta souvenirbutikerna. Mhmmm gonna miss this place <3

Likes

Comments

View tracker

Denna vecka kommer att bestå av många "sista gången". Idag blev det sista gången vi tog oss till French Press för att dricka latte och plugga. Helt sjukt vad många gånger vi varit här under de senaste månaderna. Imorgon klockan halv tio är jag klar med min första termin på college, men fram tills dess är det dock hårdplugg som gäller. Motivationen ligger ju på noll såhär sista dagen men en one last time kanske jag klarar att rycka upp mig inför finals. Kämpa!

Likes

Comments

Några bilder från första veckan här. Nuförtiden går jag mest runt i ugg's, jeans och den tjockaste jackan jag hade med mig hit. Vintern är ett faktum i Kalifornien också, även fastän temperaturen maxar runt tjugo om dagarna. Finals week är även i full gång och nu kan jag bocka av två av mina fyra ämnen. Ett prov imorgon och ett på torsdag återstår, sen är jag fri! I helgen ska det firas massvis, packas och ätas ute på favoritställena en sista gång. Kommer verkligen sakna Santa Barbara när jag åker hem, men samtidigt ska det bli väldigt skönt att få komma hem också. En termin här var verkligen lagom för mig. Hann göra allt jag ville göra, se allt jag ville se och uppleva allt jag ville uppleva. Känner mig verkligen nöjd med min tid här vilket är skönt, och vilket inte gör det alltför svårt att ta avsked från denna underbara stad heller.

Likes

Comments

December och fötterna i poolen, det tycker jag om. Men det märks faktiskt att det är vinter här nu. Det är runt tio grader på morgonen, folk går runt i dunjacka och mössa och överlag är det tomt på stranden. Kommer knappt ihåg senast jag gick runt barbent. Det är en enorm skillnad till hur det var för några månader sedan, när temperaturen nådde fyrtio grader. Men jag gillar även det, att få känna på kyla är skönt det också. Ska njuta av de sista åtta dagarna som är kvar här nu. Första tiden hemma kommer att bli jobbig. Det kommer inte vara detsamma att komma hem längre, när en sådan stor del saknas. Allt jag skriver här i bloggen känns så falskt när jag egentligen går runt i helt andra tankar och är ledsen inombords. Det känns bara så overkligt fortfarande.

Likes

Comments

Den nya Victorias Secret butiken här i stan är verkligen magisk. Går in dit varje gång jag är på stan, vilket är minst fem gånger i veckan haha <3

Ingen missade väl att den årliga VS-showen gick av stapeln i Paris häromveckan? Den sändes på TV igår kväll här i USA och var verkligen magisk, som alltid. Hur galet är det inte med en bh för 3 miljoner dollar? DOLLAR? Det är ju nästan 30 miljoner kronor, helt sjukt! Och Lady Gagas uppträdande var ju hur mäktig som helst.

Likes

Comments

Idag brunchade vi på det här mysiga stället som jag länge spanat in. Beställde som vanligt min favorit egg benedict vilket var lika gott som alltid. Älskade det här lilla caféet, det kändes lite Paris-inspirerat och var extra fint nu innan jul med alla julgranar och belysning. Tror vi snart testat oss igenom alla Santa Barbaras caféer och restauranger, haha.

Likes

Comments

Igår var det ju andra advent så vi blev verkligen överlyckliga när vi hittade svensk glögg och pepparkakor på en affär som heter world market på stan. Så det fick bli lite svenskt adventsmys trots allt!

Likes

Comments

Tio dagar kvar nu här på andra sidan atlanten och nu när det närmar sig jul kan jag inte annat än att längta hem. Längtar speciellt till vissa saker som jag tänkte dela med mig av nu (inte i någon som helst ordning):

- Att kunna gå på ICA och veta exakt vad alla saker är för något och att man inte överraskas av något helt annat när man öppnar förpackningen. Att inte behöva tänka på om maten innehåller hormoner, GMO, gifter eller annan skit som är tillåten här i USA. USA är verkligen ett land för take-away och restaurangbesök, folk här lagar inte alls lika mycket mat hemma som man gör i Sverige.

- Att ha möjlighet att ta bilen vart man vill och när man vill. Saknar såå att köra bil, det är en frihetskänsla för mig.

- Att kunna känna av människor. Här i USA är det svårt att avgöra om en människa verkligen menar det de säger eller om det bara är den där påklistrade trevligheten som talar. Tycker hellre om att människor är ärliga än att fakea något de inte menar.

- Att kunna tvätta kläderna i en bra tvättmaskin. Här i USA finns ju nästan bara coin-maskiner (sådana man måste he mynt i) och ingenting blir verkligen rent, eller så förstörs det. Så himla irriterande.

- Att kunna dricka vattnet ur kranen. Visst att man kan göra det här men det smakar mycket klor och blir inte riktigt kallt. Istället har vi kört på stora vattendunkar de senaste månaderna.

- All snö!! Jag hoppas att det ligger jättemycket snö på marken när jag kommer hem. Ser verkligen fram emot mysiga dagar i fjällen och massvis med skidåkning.

- Rutiner och verklighet. Visst att vi har en del rutiner här då vi går i skolan men man kan inte undgå att det ofta känns som semester att bo på ett så soligt ställe. Ser speciellt fram emot gymmet och att planera och ta tag i framtiden!

- Tryggheten. Att veta exakt vart allt är, vad man ska göra om någonting händer, att vara medveten om sin omgivning och att ha alla nära runtomkring sig. Att vara i en stad man växt upp och kan varje gata.

- Vännerna och familjen. Det är ju en självklar punkt! Ser så fram emot att få krama om alla.

Likes

Comments

I fredags åt vi på favoriten Eureka där jag alltid beställer en fig burger med chevre, bacon och spicy coleslaw. Typ det godaste jag vet! Kan vara bland den bästa burgaren jag ätit alltså. Idag fortsätter plugg-marathon inför finals så hela dagen kommer förmodligen spenderas på något café. Helt galet att det bara är fyra lektionen kvar nu innan jullov. Men efter torsdag är allt plugg klart och då ska det firas hela helgen innan vi åker till L.A på tisdag där vi bokat fiiiinaste hotellet tills på onsdag då vi åker hem. Coming home for christmas!!

Likes

Comments