Header

Jeg var virkelig på overtid med å få neglene stelt til jul, og på søndag fikk jeg endelig tid til å gjøre det. Resten av året holder jeg meg til nøytrale farger, eventuelt høstfarger som vinrød eller svart, men til desember kjører jeg alltid fullt på med glitter, metallisk, eller begge deler!

Denne gangen falt valget på en metallisk, dyp, rødtone som i mine øyne er den optimale julerødfargen! For å sprite det hele opp til julens festligheter valgte jeg å ha ringefingeren i rosegull-gull glitter, en fargekombinasjon som passet helt perfekt til rødtonen. Rødt + gull er jo en klassisk kombinasjon, men ved å tone gulfargen ned og legge inn rosatoner ble harmonien mye finere synes jeg.

Nå kan julens festligheter bare begynne!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Velvære, Livsstil

Happy Sunday! De siste ukene har vært helt utrolig hektisk med både jobb og veldig mye reising. og litt for lite søvn. Mer reising til både Bergen & Oslo står på agendaen neste uke, men først skal jeg utnytte denne søndagen til det fulle.

Dette er tross alt dagen man kan lene seg tilbake med en lang og sen frokost, en deilig ansiktsmaske, en liten søndagstur med kaffe i hånden eller en god treningssøkt for å samle energi, og bare nyte. What's not to love? Til og med travle London går inn i Sunday mode.

Under har jeg samlet mine aller beste tips for å gjøre det beste ut av denne deilige dagen.

Sleep in...

Slumre, les et magasin på sengen, åpne vinduet og slipp inn frisk morgenluft, drikk kaffe, nyt lydene utenfra.

A healthy, but yummy breakfast...
Lørdager er for kosefrokost for å feire helgen - søndagen liker jeg å ha en skikkelig powerfrokost for å sette et fint punktum på en fin uke. Sunne proteinpannekaker, acaibowls, smoothies eller ferske, grove rundstykker med eggerøre er bare noen eksempler.

A good exercise or a Sunday walk...
Avhengig av energinivået og humøret veksler jeg mellom en skikkelig svett økt på tredemøllen eller en lang, god powerwalk for å nyte atmosfæren i London. Frisk luft gir et friskt sinn, og når kvelden kommer føles det ekstra godt å sette seg i sofaen.

Get inspired...
Søndag er den perfekte dagen til å finne inspirasjon til en ny uke. Pinterest, instagram, magasiner og blogger er mine favorittkilder, og ingenting slår en kaffekopp sammen med litt inspo. Eventuelt sjokolademelk hvis jeg er tilbake fra en treningsøkt!

Pamper yourself...
Skrubb kroppen og ansiktet, smør deg inn i en skikkelig fuktighetsgivende bodylotion, legg en ansiktsmaske, napp øyebrynene og frisk opp gammel neglelakk. Du kommer til å føle deg som et nytt menneske etterpå. PS. Dette er dobbelt så avslappende og oppfriskende etter en treningsøkt eller powerwalk!

Unwind...
Netflix-maraton? Det er bare til å innrømme det, noen ganger er alt man vil å slå på Netflix, legge seg langflat på sofaen og se 10 episoder av Grey's, Gossip Girl eller Sex and the City. Og hvorfor ikke? Do it!

Plan...
Travel uke foran deg? Helger jeg vet at jeg har en skikkelig travel uke på jobb foran meg har jeg en lei tendens til å tenke på det hele søndagen, og det er ikke noe gøy. Hvis du er kaos i hodet over alt som skjer til uken, lag en to-do liste, gjerne med prioriteringer. Når jeg får alt jeg må huske ned på papiret kan jeg være trygg på at jeg ikke kommer til å glemme noe og jeg slutter å henge meg opp i det i helgen.

Happiness comes in the smallest things...
Selv i det travleste perioder er det viktig å stoppe opp og nyte. Tenk på hva du gleder deg til den kommende uken. Hvis du er som meg, og lar deg stresse lett er dette spesielt viktig. Starten på en ny uke er positivt og byr på nye muligheter og ikke minst, nye opplevelser. Er det venninnedate, kinodate eller annen moro i sikte? Ta noen dype åndedrag, tenk på det som gleder deg med den kommende uken og møt mandagen med et smil!

Plan some more: Exercise...
Planlegg treningsuken din. Hvis du på forhånd vet hvilke dager du skal trene, er det lettere å holde seg til planen. Det spiller overhodet ingen rolle om det er en eller fem økter i uken! Noen ganger har jeg bare tid til en eller to økter, andre dager har jeg mer tid og overskudd og får plass til fire-fem. Begge deler er helt ok!

Enjoy...
Og helt til slutt. Nyt dagen! Bruk den med venner, kjæreste eller familie, eller helt for deg selv. Bruk den til akkurat det du vil og til det som gir deg mest energi og overskudd. Drikk en kopp te på kveldstid og slapp av med en film eller tv-serie, og legg deg tidlig. På den måten starter du mandagen uthvilt, med overskudd og et smil.

Likes

Comments

Skjønnhet
The Ordinary sine foundations har vært den store snakkisen i foundation-kategorien i 2017, og med 25,000(!) på venteliste bare her i Storbritannia, kan man trygt si at den har tatt skjønnhetsindustrien med storm. Ikke nok med det, men priser fra 5-7 pund (50-70 kroner), fri for parabener, sulfater, mineralolje, og ikke minst dyrevennlig, så høres det faktisk ut som en drøm på flaske. Jeg måtte selvfølgelig bestille (og sette meg på venteliste) så fort den kom på markedet!
The Ordinary Colours finnes i to varianter: Serum Foundation som har en litt lettere dekkevne, og Coverage Foundation, som det ligger i navnet, dekker mer. Jeg har testet begge de siste par månedene, men nå er det først og fremst Coverage Foundation jeg har valgt å fokusere på. Bildene i dette innlegget har jeg ikke redigert med verken lys eller filter, nettopp for å vise foundation frem best mulig.

Før sminke (med fuktighetskrem):

Jeg bruker alltid primer som underlag uansett foundation, fordi det jevner ut huden og porene. Deretter påfører jeg foundation med en fuktet beauty blender, som gjør produktet mye lettere å jobbe mer, og man får en fin, dekkende effekt uten at det føles som en maske.

Resultatet:
Med The Ordinary Colour Foundation, i fargen 2.0 YG

Jeg sminket også bryn og øyne og børstet på ørlite settingpudder, men jeg har ikke lagt på noe shimmer, highlighter eller lignende da jeg vil vise hvordan foundation i seg selv sitter, og hvilken finish den gir. På min kombinasjonshud synes jeg den gir en veldig fin, naturlig finish, verken for matt eller dewy.

Totalt sett er Coverage Foundation er en skikkelig god hverdagsfoundation. Den gir et jevnt resultat, kaker ikke, og holder greit gjennom dagen. Den kommer også i mange fargenyanser, som alltid er et stort pluss, så man er nesten garantert en som matcher. Personlig kjøper jeg alle min favorittfoundations i en lys og en i litt mørkere tone slik at jeg kan tilpasse etter årstiden og brunfarge.

Den gir ikke kjempemye glød i seg selv eller har en fantastisk 24-timers "staying power", men det er en perfekt go-to foundation når man har en vanlig dag på kontoret eller lesesalen, skal løpe et par ærender eller andre hverdagslige gjøremål. Lett å påføre, lett å jobbe med, en naturlig finish, og ikke minst, det føles bra for både huden og samvittigheten med tanke på ingredienslisten, prisen og det faktum at den er dyrevennlig. Win-win til det travle hverdagslivet når man likevel vil ha en jevn, sunn hud!

Likes

Comments

Hverdagsliv, Mat

Søndag. Dagen da ellers supertravle London går litt saktere. Folk sover litt lenger. Gatene er stillere litt lenger om morgen... Helt til man skal møtes til søndagbrunsj selvfølgelig!

Søndag er brunsjdag i London, og jeg har satt det på min personlige bucketlist å teste så mange brunsjspots som mulig. Den buzzen kaféer, bakerier og restauranter før i løpet av formiddagen gjør meg glad. Deilig mat, massevis av kaffe og godt selskap. Det er kanskje ingenting som booster humøret og den indre velværen mer enn det.

Selvom jeg etterhvert har vært på en god del hot spots rundt om i London, er det to steder som forblir favoritter og som jeg besøker igjen og igjen: The Breakfast Club og Bill's. Begge steder er riktignok kjeder, men de har ikke den åpenbare "kjedefølelsen" om det i det hele tatt gir mening. Spesielt Bill's er en gammel favoritt fra da vi bodde i Sydney, og jeg synes de har klarte å beholde den gode, hjemmekoselige viben selvom man sitter midt i Soho og folkelivet yrer utenfor.

Avhengig av brunsjhumøret mitt veksler jeg mellom skikkelige fluffy, amerikanske pannekaker hos Breakfast Club eller ristet rugbrød med mashed avokado og posjert egg, som finnes i ulike varianter på de aller fleste brunsjstedene. Jeg må selvfølgelig sippe på en soya cappuccino til, alltid! Mmm..

Dersom du er eller skal til London, anbefales det å ta en skikkelig brunsjdag ute. Gå gjerne i en hverdag om du kan, det blir fort laaange køer i helgene.

Happy brunching! ♥

Likes

Comments

Skjønnhet

Sminkefjernerservietter er megapoppis, og ikke uten grunn: Det er kjapt, det er effektivt og det er uten styr med vann og såpe. Men serviettene kan fort få konsekvenser for huden i lengden: De inneholder nemlig harde, kjemiske stoffer for å løse opp sminken raskt, og når man ikke skyller huden i vann etterpå blir disse liggende å irritere huden, gjerne over natten. Det i sin tur kan lede til urenheter, generelle irritasjoner, tørr hud og tidligere aldringstegn. Nettopp på grunn av det er det flere år siden sist jeg brukte sminkefjernerservietter på fast basis.

Serviettene er en ok nødløsning, men de har ikke egenskaper som renser huden grundig nok til å ta jobben hver kveld. Mens den synlige sminken blir tørket bort, tar den ikke bort smuss og rester som legger seg dypere i porene og i huden. Dersom man gnir for mye kan man til og med ende opp med å gni sminken lenger inn! Dette vil ligge å godgjøre seg og kan utvikle uren hud og hudormer, og ikke minst; med tiden vil all gnikkingen og irritasjonen øke mengden fine linjer i ansiktet.

Rensing trenger likevel ikke å ta lang tid! Jeg er helt hekta på den superrene og freshe følelsen man får etter en “dobbel rens”. Det føles som man vasker bort alle spor av en lang dag. Og det beste av alt, det tar tre minutter: Litt micellar vann på bomullspad er effektivt og tar bort det meste, etterfulgt av vann + en mild ansiktsrens.

Clinique Liquid Facial Soap Mild - Garnier Micellar Water - Dermalogica UltraCalming Cleanser

Det tar tre minutter, og vipps - så unngår man å etterlate harde kjemiske rensestoffer, gamle sminkerester og andre ulumskheter i huden over natten. Superfresht og huden din vil takke deg :)

Likes

Comments

Skjønnhet

Dyrt trenger absolutt ikke å bety kvalitet - faktisk har det hendt mer enn en gang at jeg har testet dyre, overhyped produkter som ikke har møtt forventningene mine i det hele tatt. Noen ganger er billigst best og jeg har funnet syv favoritter som gjør jobben, uten å svi av hele månedsbudsjettet.

Batiste Dry Shampoo Rose Gold

Da jeg jobbet i PR-byrå testet jeg tørrsjampoer fra utallige merker, både dyrere og rimeligere, men jeg faller alltid tilbake til Batiste, gode gamle klassikeren. Nå har de kommet med en ny versjon her i UK, nemlig Rose Gold, og den dufter helt fantastisk. Jeg mener, lager de denne duften som parfyme står jeg først i køen! Så funker den også utrolig bra, selv på mørkt hår. Litt hvit spray ser man jo i det man sprayer i, men tørrsjampo bør uansett rufses litt inn i håret for best effekt, og da forsvinner den hvite fargen med det samme. Et hverdagsmust til hverdagspris!

Garnier Micellar Water

Storfavoritt når det kommer til sminkefjerning! Jeg er hard-core fan av såkalt "dobbel rens" (egen post om dette kommer!), og det blir ingen dobbel rens uten å starte med Garnier sitt Micellarvann. Micellarvann løser opp sminke og fungerer som en magnet på huden. Den trekker til seg alt av sminke og urenheter, og tar med seg øyensminken uten å irritere øynene. Passer også for sensitiv hud, og ikke minst, har en veldig snill pris.

Burt Bees

Jeg er en av de mange som har vært avhengig av leppepomade på en måte som grenser til litt galskap, og etter å ha lest meg opp på emnet, fant jeg fort ut at de fleste leppepomader faktisk kun har en forbigående effekt, og de kan gjøre problemet verre fremfor å pleie i lengden. Da bestemte jeg meg for å sky unna alle produkter som inneholder mineral olje og petroleum. Voila, Burt's Bees endte opp i vesken min, og siden har jeg aldri sett meg tilbake. Med Burt's Bees bruker jeg faktisk mye mindre produkt enn før (1-2 ganger om dagen i stedet for 1-2 ganger i timen) og effekten holder lenge. Dersom man er på vei ut av "tørre-lepper-kjøret", gi det noen uker for å virke.

NYX HD Concealer

Cult-produkt, bloggerfavoritt og superbillig. Jeg er mega-NYX-fan og denne concealeren er intet unntak. Den lysner mørke partier under øynene, dekker rødheter og generelt åpner opp blikket. Concealer har jeg lenge hatt et hat-elsk forhold til. Jeg liker å lysne opp under øynene, men samtidig har jeg slitt med å finne riktig dekkevne uten at det blir for unaturlig, og riktig fargetone (veldig mange concealere blir for rosa eller for gule synes jeg). Jeg bruker den aller lyseste NYX-concealeren, og den gir en naturlig og god dekkevne som holder lenge. Favoritt!

Maybelline Super Stay 24 Hour Full Coverage Foundation

Det er sjeldent jeg trenger en foundation som holder i fulle 24 timer, så akkurat den effekten har jeg ikke testet - men holy moly denne foundation sitter som et skudd i hvertfall i gode 16-18 timer! Jeg er vanligvis utrolig kresen på foundation og foretrekker litt dyrere merker, men denne overrasket meg positivt. Dager jeg vet kommer til å bli lange og jeg vil at sminken skal sitte, da er dette et sikkert valg. Jeg synes resultatet blir best med en fuktet beauty blender og jeg jobber litt med den når den påføres. Men når det er gjort, og litt setting pudder er lagt på, så sitter den perfekt fra morgen til kveld, og ikke minst gir den en skikkelig fin, jevn, sunn finish. Null touch up trengs! (Dersom man har litt fetere t-sone kan en pudder touch up være nødvendig, men selve foundation holder). Denne holder mens jeg løper til tuben, har 10-timers arbeidsdag, sitter på en svett buss, og gjerne litt regnvær mellom slagene. En livredder når man vet at man har en krevende dag foran seg.

IsaDora Twist-Up Matt Lips

Uansett hvor hardt jeg prøver, så er jeg faktisk ikke noe leppestift-fan. I hverdagen synes jeg det krever for mye arbeid, og jeg går hele tiden å lurer på "er den over hele ansiktet mitt nå?" "har jeg sånn kjip avtrykk av gammel leppestift på munnen nå?" "har jeg leppestift på tannen?" og så videre... Derfor holder jeg meg som oftest til litt naturlig lipgloss eller enda bedre, kun leppepomaden. Dette forandret seg da jeg kom over denne leppestiften i sommer! Enkel å påføre, føles myk på leppene, gir en matt og naturlig følelse, uten å "kreve" for mye arbeid av meg. Og beste av alt, jeg tenkte ikke på at jeg hadde leppestift på hele tiden. Job done! Jeg endte faktisk med å kjøpe (nesten) hele fargekolleksjonen i høst.

NYX Jumbo Eye Pencil i Sparkle Nude

Jeg tror egentlig ikke man kommer utenom en budsjettspalte uten minst to NYX-produkter, og har kommer min andre favoritt, Jumbo Eye Pencil. Dett er egentlig et multipurpose produkt: Til hverdags tegner jeg kun en "V" i indre øyekrok (så jeg dekker ca halve nedre våtkant, øyekroken og halve øvre våtkant) for å åpne blikket og se mer våken ut. Til fest liker jeg å påføre over hele øyelokket for å bruke det som enskimrende base før jeg legger øyenskygge i bronse, gull eller rosegull-farger for en mega-glam effekt. Man kan også bruke den som en highlighter ved å "tegne" der man ønsker highlighter-effekt, og duse forsiktig utover. En vinn-vinn-vinn situasjon til en veldig rimelig pris!

Så der har vi det, syv rimelige produkter som absolutt holder det de lover, og mer.

Likes

Comments

Twitter
Bloglovin
Instagram
Blogkeen
Nouw