Forresten...

Jeg har tænkt mig at starte en serie her på domænet, som jeg har valgt at kalde 'Forresten...'. Indlæggene er nogle, jeg vil brygge på gennem en rum tid, og når der er punkter nok, udgiver jeg dem. Ingen fast ugedag eller lignende, men bare af og til. Indholdet er reelt bare skøre tanker, jeg har i dagligdagen, små anekdoter fra min hverdag og opdagelser, jeg gør mig. Jeg håber, at konceptet bliver modtaget vel. 


  • gjorde det fysisk ondt på mig, at se det nyeste klip af 'Skam', hvor hele Sanas verden ramler sammen. Av.

  • var jeg i weekenden til konfirmation, hvilket ikke altid er nogen fornøjelse, MEN! Festen fandt sted på en efterskole, hvorfor der var både bordtennis, bordfodbold, pool, air hockey etc. Dét er altså et plus for et konkurrencemenneske!

  • undrer jeg mig over, hvordan jeg allerede nu, små otte måneder før jeg er nødt til at flytte, kan være SÅ lost på det århusianske boligmarked, som jeg er. 

  • bestilte jeg i løbet af ugen en del større ting - eksempelvis en Marshall højtaler, et nyt fladjern og en af de der alt for dyre hårbørster fra Mason Pearson. 

  • har jeg virkelig brug for en indtægt, jævnfør ovenstående.  

  • tager min, på onsdag, 17-årige bror kørekort pt. Det har jeg det enormt ambivalent med. 

  • er jeg absolut ikke tilfreds med udfaldet af Eurovision!!!! Bulgarien var min klare favorit - muligvis fordi jeg er helt vild med Alex Vargas' musik generelt, men selv hvis ikke Bulgarien skulle vinde, var det i hvert fald ej heller Portugals godnatsang!

  • ser jeg trofast Eurovision år efter år på trods af, at musikken, der er med, slet ikke er noget jeg normalt ville høre. 

  • vil jeg gerne have nogle billeder på de her indlæg... Sorte bogstaver på hvid baggrund er altså bare ikke specielt fangende eller, for den sags skyld, revolutionerende. 

  • kunne jeg vildt godt høre noget julemusik. Nu. I midten af maj, ja. 

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Life and more...

Normalvis siges det, at tredje gang er lykkens gang. For mig blev lykkens gang den anden. Siden avisugen i 8. klasse (som jeg altså gik i tilbage i skoleåret 10/11), har jeg villet være journalist. I både 9.- og 10. klasse på min efterskole skrev jeg OSO om min vej til at blive journalist. Gennem mine tre år i gymnasiet er jeg, såvel som andre gymnasieelever, blevet adspurgt adskillige gange om, hvad fremtiden ville bringe. Mit svar er nok åbenlyst, og i april i 3.g drog jeg mod Aarhus til den berygtede optagelsesprøve til journalistuddannelsen på Danmarks medie- og journalisthøjskole. Et par uger senere kom svaret, og jeg var ikke blevet optaget. Mine point var upåklagelige - faktisk havde jeg klaret det ret godt, men jeg havde dumpet én af de fem delprøver, hvilket andre, som har været gennem møllen, udemærket ved hvad betyder. Desperat i august søger jeg en ledig plads på International Virksomhedskommunikation i engelsk på Aalborg Universitet, velvidende om, at det ikke er rigtigt for mig. Jeg giver det et par måneder, og da jeg i midten af november 2016 har haft sidste forelæsning på første semester, sender jeg universitetet min udmeldelse. En kæmpe lettelse! Månederne går, og i midten af februar søger jeg atter ind på DMJX's journalistuddannelse.

Sidste lørdag i april er jeg inviteret til konfirmation i familien, men jeg melder tilbage med et afbud; optagelsesprøven kalder. Underligt nok er jeg meget rolig gennem hele dagen. Jeg ved, at jeg bliver skuffet hvis ikke præsterer på samme niveau som året forinden, men jeg formår ligesom at lukke det ude under prøverne. Hviler i at jeg yder mit bedste, og at det enten må briste eller bære. 16.30 er prøven slut, og sammen med min følgesvend, tøffer vi mod Aalborg igen. På turen hjem er mine følelser enormt blandede, og jeg føler, at nogle elementer er gået godt, og at andre er gået åndssvagt dårligt. Den følelse har man nok egentlig tæt på altid, når man har skullet præstere.

11. maj får jeg en besked fra førnævnte følgesvend. "Vi har fået svar fra DMJX," skriver hun. Jeg tjekker febrilsk min mail, men har intet modtaget. Spørger hende hvordan det er gået hende, skriver til en anden veninde, som også var til prøven - hun har ligeledes fået svar. Jeg er panisk; har jeg gjort noget forkert? Har de overset mig? WHAT HAS HAPPENED?! Efter nogle minutter går det op for mig, at pigerne har adgang til de samlede prøveresultater (man får givet et prøvenummer, og når man får svar, får man en liste med en oversigt over alle prøvenumrene, antallet af point i de forskellige delprøver og endelig afgørelse). Giver hende mit prøvenummer. Tænker, at det er pinligt hvis det er gået elendigt, og hun ved det før mig. Mit hjerter hamrer som aldrig før og jeg indser, at jeg virkelig har noget på spil her. At det betyder alverden for mig. Min følgesvend skriver. Jeg ser kun et "TILLYKKE". Åbner, ser et screenshot. Under screenshottet har hun skrevet "direkte ind, sgu". Herfra er de næste par minutter slørede for mig. Ærligt, så husker jeg det ikke. Ved bare, at jeg brød sammen. Råbte noget uforstående til min bror, som var den eneste hjemme. Han tror, at jeg råber noget med at et lyn er slået ned i taget. Yes. I virkeligheden prøver jeg - med tryk på prøver - at fortælle ham, at jeg er kommet direkte ind på det, som har været min drømmeuddannelse i syv år. SYV! Ringer til min far, græder virkelig meget. Altså som i, at jeg skulle gentage mig selv hvad der føltes som en million-milliard gange, før han forstod mig.

Efterfølgende skriver jeg rundt. Har inderligt lyst til at råbe ud til hele verden. Siden da har jeg levet i en kæmpe lykkerus af forløsning, lettelse og bare inderlig glæde. Jeg forstår det stadig ikke, og venter fortsat på at nogen kommer og fortæller mig, at der er sket en fejl. Pr. 5. februar 2018 er jeg journaliststuderende, og jeg kunne absolut ikke have ønsket mig mere.

Likes

Comments

Hvis du har klikket dig ind på bloggen her, så velkommen til! Jeg er glad for at se dig. Mit navn er Karoline, jeg er 20 år gammel og bor i Nordjylland. I hvert fald lidt endnu, for i februar 2018 begynder jeg på journalistuddannelsen på Danmarks medie- og journalisthøjskole - meget mere om det på et senere tidspunkt! Her på domænet vil du finde lidt om alting, og der er ikke rigtig nogen rammer for hvilket indhold, jeg sender ud. Måske en del om mine mest centrale interesser; musik, medier, litteratur og tendenser, men helt klart også en hel masse skribleri og tankeskrald. Hæng på tag med på rejsen - det er spændende hvor vi ender.

Likes

Comments