Hallå igen, nu var det det ett tag sedan som jag uppdaterade mig här på bloggen. Ibland kommer lite andra saker emellan som latmasken och saknaden av en fungerande dator. Men nu är jag i alla fall tillbaka igen. :)

Den senaste veckan var jag uppe i Åre tillsammans med en kompis från Uppsala. Det blev ganska så spontant måste jag säga då vi bestämde oss bara ett par dagar innan vi begav oss av. Jag som inte har åkt skidor längdskidor sedan jag var 12 fick en stark " skidimpuls". Och min kompis Jorunn var inte sen att hänga på. Hon bokade tåg och jag flyg och sedan fixade Jorunn en liten stuga till oss att dela på så vi själva skulle kunna laga vår mat. Det var verkligen det mysigaste jag har gjort på länge..

Varje morgon gick vi upp vid halv 8 och lagade en rejäl frukost tillsammans, snackade lite skit och planerade vart och hur vi skulle åka. Tanken var egentligen att vi skulle åka lite mer upp bland fjällen på toppturer men med en termostat som visade på -20 grader lämpade det sig bättre att åka i spåren. Dock försökte vi oss på en tur första dagen men vår kinder kunde lika gärna tillhört en gris efter bara någon kilometers åkning. Istället varierade vi oss därför mellan Duved och Björnen varav Duved lämpade sig för backträning och Björnen för lite mer fart. Kvällarna ägnade vi till mysa i stugan, laga mat och spela spel. Synd att man inte kan göra sådana här resor oftare.. '

På vägen hem besökte jag ett par kompisar i Stockholm. Vissa får man inte träffa så ofta och då blir det alltid lite speciellt när man ses. Vi sjöng Sing Star, gick ut och åt samt besökte den nya gallerian " Mall of Scandinavia" där vi även klippte oss. Hem kom jag sedan med nattåg. Nu ska jag bara jobba några dagar, fram till lördag. Då bär det av till Gran Canaria på värmeläger tillsammans med andra löpare och och triathleter. Längtar!! :DDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har jag varit och sprungit trail pð naturreservatet Kullaberg. F'or er som inte k'anner till Kullaberg ligger det l'angst ut pð Kullahalv'on ( sydv'astra Skðne). Det ligger verkligen vackert till med bokskogar, och klippor som mynnar ut i havet.

Vi b'orjade vid parkeringen i bjorker'od vid halv 11 ( 'aven l'opare vill ha sovmorgon). I ett hyggligt tempo begav vi oss ut mot "trailstigarna". Det tog inte lðng tid innan vi fick smak pð vad dagens ´tur skulle ha att erbjuda... Ett helt hav av vatten och minst lika mycket lera pð detta. Vid ett parti hade det till och med samlats sð mycket vatten att det b'orjade likna en hel flod ( en b´ck iallafall XD) . Ungef'ar d'ar insðg vi att det inte var l'ont att springa hundra meter i sidled varje gðng som vi riskerade att bli bl'ota om f'otterna.

Tvð timmar och en kvart senare var vi ialla fall tillbaka till vðr utgðngspunkt. Och jag tyckte att man faktiskt kunde ana ett ganska stort leende hos de flesta. T´nk att du kan bli sð h'og av att bara springa upp och ner bland stigar och berg trots att man har gjort det sð mðnga gðnger innan. Nu skall jag lev av vidare med den h'ar k´nslan till biosalongen f'or nu 'ar det 'ar det n'amligen dax att se " En man som heter Ove". Hoppas jag inte somnar bara...  

God forts'attning allihop!

Likes

Comments

Halå där,

idag har jag varit/ är ledig. Jag har haft ett mycket givande samtal nu på morgonen med min bildterapeut där vi gick igenom vad som faktiskt har hänt mig det senaste året, vilken personlig utveckling jag faktiskt lyckats åstadkomma på bara ett halvår. Min självkänsla har förbättrats och jag är generellt mycket gladare. När något "går fel" idag är det jobbigt. När något gick fel var det " Jordens undergång"..  Dessutom trodde jag att jag var väldigt ensam, vilket jag kanske var. Men det är en ganska naturlig när man sluter in sig själv. Idag förstår jag att jag inte är så ensam..

Tack alla ni underbara vänner som har hjälpt mig i år! 

God jul o gott nytt år på er! 
Likes

Comments

Hallå där, alla som står ut i vintermörkret. Tänkte dela med mig lite tips på vad man kan hitta på en dag som denna förutom att jobba, plugga, städa och "andra måsten som skall hinnas med. Mitt råd är att sätta lite färg på tillvaron och vad passar inte bättre än att börja måla lite då. Det behöver inte bli något mästerverk utan välj snarare mönster och färger som du tycker om och låt kreativiteten flöda. Tänd sedan ett ljus, drick något varmt och njut av stunden!

Här ovan har jag en tavla som jag själv har skapat. Det är inget avancerat skapande utan snarare en ganska så spontan bild där färger och mönster har mixats ihop lite av en slump. Det viktiga är att man har bra penslar och färger och sedan är det bara att börja.

Lycka till!

Likes

Comments