Hej på er!

Vill verkligen bli bättre på att blogga, för det är både skönt att skriva av sig och det är även bra för själen och roligt! Och idag har jag en sån där jobbig dag ide, med oro & stress. Kroppen går på högvarv, det är jätte jobbigt verkligen. Ska börja prata med någon som kan träna bort det här, och det är även ni som vet min sköldkörtel som gör en så också, så det har jag haft sen i mars, men det kom tillbaka i somras när jag fick typ en "panik attack", hade inte ätit och det var varmt och mycket människor, det är viktigt att äta när man har en överaktiv sköldkörtel for det sätter igång ämnesomsättning ännu mer, så jag får skylla mig själv lite i det haha..

Så efter det har jag haft oro och stress och sen att min kropp är ur balans och med mina normer gör en hel del som jag har haft problem med nu sen i Mars har gjort en del och satts sig mentalt! Men vissa dagar är jätte bra verkligen och sen vissa inte alls, har inte fått nån attack sen dess men man klarar inte allt själv som man tror man gör ibland, man är inte mer än människa, och jag är en stark person isig men det här klarar jag inte på egen hand utan jag behöver någon att prata med som kan det här och kan hjälpa mig med det! :) Har inte velat prata om det så här öppet och så men har insett att det är väldigt bra och jag känner mig mer avlastad och lättad på något sätt, och att jag inte är ensam om att må såhär och att det är mänskligt och att det är okej!

Tips på hur jag gör när jag är orolig,känner mig stressad, ångest

* Andas stora djupa andetag, in och ut genom munnen, och helst med en liten gnutta glipa mellan munnen (beror på hur stressad man är osv) Och sen ska man tänka på hur man andas, det viktigaste verktyget! Vi som är stressade andas ofta med små snabba andetag, som kan leda till yrsel och spänningar bla.

* Motionera, ta långa promenader! Helst med någon nära vän/familjemedlem, som man kan prata med under promenaderna!

* Dricka något lugnade te, som kamomill te, grönt eller svart te är lugnande! Innan man går och lägger sig som hjälper också mot en skön sömn, lavendel är också väldigt bra.

* Försöka promenera varje dag, minskar även höftblodtryck för dom som har problem med det!

*Äta bra och nyttigt, nu menar jag att man absolut inte får äta onyttigt, men inte allt för ofta.

* Prata med någon om hur man känner, det kan vara kuratorn,kompisen,pojkvännen ja you name it!

* Meditera, behöver inte vara 20 minuter man börjar sakta men säkert och vänjer sig vid tystnaden och hur att man bara är här i nuet!

* Priorietera dig själv först, vad du tycker är kul!

* Ha någon hobby, rita,spela fotboll,ridning,städa. Ja allt möjligt, bara för att inte sitta och älta det som finns där uppe i huvudet!

* Att inte stänga in sig själv, det är jätte viktigt!


Kom ihåg att ta hand om er!!

Likes

Comments

Hej på er! Nu under 2017 så ska jag börja träna mer, jag är en person som verkligen inte kan sitta stilla och bara ligga hemma framför soffan, jag är kreativ och sportig, så jag måste verkligen röra på mig mycket mer än vad jag gör just nu! Mår så dåligt utav att inte röra på mig :(( så det får det bli ändringar på!!

Ska även börja rida igen nu i Januari, saknar så himla mycket!! Ska även börja ta längre promenader, börja små jogga/springa. Vara ute mer i friska luften! De gör också att man mår så mycket bättre i själen, och det behövs ju nu i mitt i allt hormonkaos ;) kosten har jag endå inne, äter för det mesta inte alls onyttigt, kan hända ibland och de får man såklart göra men inte allt för ofta, enligt mig! Och sen är jag inte alls sötsugen för de mesta, så de är endå skönt :-))

Skönt om er så hörs vi senare!Likes

Comments

Tänkte göra någon slags lista som jag ska sträva efter under detta år, 2016 va ett jätte jobbigt år för mig, och 2017 ska jag må bra igen!


* Har blivit så rädd och orolig pga min sköldkörtel (fick en rubbning, som en hormon rubbning) som som ställt till det med mina hormoner,så man känner sig orolig och nedstämd även fast man inte behöver va det. Det har liksom satt sig mentalt efter den här tiden (i 1 års tid nästan), och det ska bort! Vet att den kommer hamna i "balans" igen, båda läkare och familj säger det hela tiden och man blir liksom lättad på något sett! men jag ska inte tänka så mycket och vara så orolig över saker, vill liksom att det ska vara som det var innan allt! Även fast det kommer bli bra igen så får man ta sig själv i kragen och tänka att det är andra som har det så mycket värre och att det här är ingenting jämfört med vad andra går igenom.


* Lev, låt inget hindra dig som det har börjat göra? Jag ska inte säga nej eller tveka på att göra saker jag verkligen älskar att göra, saker som inte har hindrat mig förut! Jag vill göra saker jag gillar för det är ju liksom terapi för själen?!


* Gå och prata med någon som kan få mig att tänka på ett annat sätt och att mina hormoner inte ska ställa till det för mig! Tönk inte så mycket, utan gör det bara, övervinn dig själv och det går över till slut! Det sitter ENDAST i huvudet.


* Slappna av och ANDAS!


* Hitta på saker att göra, så jag inte bara sitter hemma och tänker!


* VÅGA! du kommer inte direkt dö? Jag har kunnat göra det förut utan problem och inte ens ha en enda tanke på att det är jobbigt, så det ska bort!! BORT med ALL negativet!!


* Skaffa nya vänner, de som bryr sig och är ÄKTA! de jag har haft har skitit i mig när jag har behövt någon som mest.

Likes

Comments

Hitta dessa från Vagabond, sjukt snygga. Får inte köpa förrän efter jag har fyllt år, (fyller år om 1 vecka) ifall man kanske får i present? Maybe? ;) Detta blir iallafall nästa inköp ifall man inte får det i present!!

vad tycker ni?

Likes

Comments

​Hej på er, Idag har det inte hänt mycket förutom att jag har pluggat teori och nu sitter jag hemma hos killen :) Ska ätas middag här, kött och potatisgratäng, super gott!! Igår va en tråkig dag men endå mysig. Skulle egentligen iväg på julbord men min mormor har blivit dåligare och dåligare på bara några dagar, och jag undrar verkligen vad de kan vara, för det har bara blivit såhär helt plötsligt också. Så vi var tvungna att ta med henne hem till mamma. Vi får se vad som händer och hoppas det blir bättre. Vi hörs senare eller imorgon!

Likes

Comments

Jag vet vad ni tänker! Dyra presenter jag vet.. men jag blir glad för vad som helst igentligen :) Men har ju pratat om länge att jag ska fixa sminkbord o så där, så det vet jag att jag kommer få förmodligen. Önskar mig faktiskst rätt mycket grejer egentligen, ska börja rida i Januari så vill ha ett par nya ridstövlar för min ena stövel är trasig i kjedjan :( och även en ny säkerhetsväst, och det är väldigt dyra saker, det blir ju så. ju äldre man blir ju dyrare saker blir det haha!


Vad önskar ni er?

Likes

Comments

Tisdag

hej på er fina ni! Idag har jag inte gjort ett s*it faktiskt ;) Förutom att jag gick hem till Mormor och hjälpte henne att städa, tyckte att det behövdes och så mysigt att umgås tycker jag, för hon är den enda jag har kvar av mina morföräldrar och farföräldrar, så man ska ta vara på varann :) Men iallafall, ska hinna plugga teori lite nu på kvällen tänkte jag. Beställt lite kläder från Nelly.com, beställde på Black Friday så de dröjer lite på leveransen, men tror de kommer i veckan, hoppas hoppas!! (vill ju visa er hihi)

Vi hörs senare!Likes

Comments

Hej på er!
Idag har det varit en kort dag i skolan, hade matte på ca 1 h och 10 min, åt lunch innan jag stack också för de va fisk i skolan och jag bara älskar det, haha. Sitter vid bordet och har skrivit min önskelista, min mamma ville att jag skulle skriva ner eftersom jag fyller 19 år i Januari, så min önskelista gäller fram tills dess också hihi ;) Det vankas kyckling i ugn här hemma hos mamma, super gott! Niklas kommer hit också sen lite senare, så det blir super mysigt. Ska försöka plugga lite till mitt prov imorgon, har lite koll iallafall, och sen avslutas kvällen med någon bra film.

Hur ser eran kväll ut?

Likes

Comments

Hej på er!! Saknar att skriva här och har fortfarande folk som tittar in, det är ju super kul! Ska bli mer uppdatering här nu för nu börjar jag må super bra, och de är så skönt 😀 just nu så håller jag på att plugga lite körkort för att hålla det lite friskt i minnet och kollar svenska Hollywood fruar ;-) håller även på att göra en ny header som kommer komma upp snart, den som jag har nu passar inte in haha.. men vi hörs lite senare!

Likes

Comments

knäppte några bilder idag för att kände att vädret var hur skönt som helst och hade inget annat för mig. Har inte gjort så mycket idag så det finns inte så mycket att berätta :) Men nu tänkte jag och pojken min, (mest min ide haaha) gå ut på en lång kvälls promenad, sen tänkte vi även åka ut och träffa lite vänner tror jag om vi orkar, vi ska hämta Niklas föräldrar senare ikväll som är på 50 års kalas, vi hörs lite senare!

Likes

Comments