Godmorgon fina ni!

Idag är det sista dagen innan en ny skolvecka och det är faktiskt första gången som jag verkligen inte längtar till skolan vill bara vara hemma och ligga i min nya säng och inte göra någonting. Jag sitter just nu i min säng och håller på att plugga moped teori som vanligt och sen efter jag har fått alla rätt på ett prov så kommer få göra mina naglar som jag har längtat efter eftersom dem är så fula just nu och när jag kommer ha fixat dem så kommer jag känna mig fräsch igen. 

Jag lovade mamma också att jag skulle göra pedikyr och manikyr på henne eftersom jag tycker det är kul och jag tror hon behöver få lite lugn och ro, själv vet jag inte vilka sorts naglar jag ska göra asså vilken färg jag ska ha, men jag tror jag kanske kör på vita naglar med lite silver glitter.Men iallafall så kommer det bara vara en mys dag och det ska faktiskt bli ganska skönt, fast inte att ha skola imorgon, men vi får se om jag går till skolan eftersom jag har varit sjuk hela helgen och mår fortfarande lite sådär så vi får se. 

Men om jag går till skolan imorrn så kommer jag bara ha idrott och matte vilket kommer vara ganska skönt eftersom det är en kort dag med nästan inga lektioner alls. Men sen efter skolan så kommer jag kanske gå med Simona till Saga skolan eftersom vi glömde bort att göra det i torsdags och våran gamla lärare Jaana skulle ta fram lite bilder sen vi gick där så vi ska kunna kolla på dem och prata lite med henne och kanske träffa några andra lärare. Sen så kommer jag åka hem och kanske träna eftersom det var länge sen jag gjorde det men som sagt vi får se hur jag mår imorgon om jag ens går till skolan eller om jag stannar hemma, vilket jag vill men ändå inte eftersom jag inte vill missa något i skolan. 

Tyvärr så blev det ett ganska kort inlägg och det är eftersom det inte finns så mycket att berätta när man är sjuk men man vill ändå lägga upp något som ni kan läsa, men hoppas ni tyckte om det här inlägget ändå så får ni ha en jätte mysig söndag!

BTW, här ör naglarna jag hade tänkt mig att göra idag!

PUSS OCH KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla

Jag ber jätte mycket ursäkt för ett det inte kom något inlägg igår, men jag hade ändå tänk berätta vad som hände igår!

Det började med att jag vaknade 09:00 och jag hade lite bråttom eftersom mamma skulle ge mig skjuts till skolan och det var ganska skönt eftersom annars skulle jag ha kommit försent och det skulle inte vara roligt för att jag hatar att komma försent! Men under hela dagen så var jag ganska mycket själv eftersom Simona, Julia och Marta alla dem var sjuka och det var väldigt tråkigt eftersom det är dem jag brukar vara med. Men jag tyckte det var ganska skönt att vara själv, för då fick jag mycket gjort. När jag hade haft min näst sista lektion så åkte jag hem eftersom jag var sjuk och jag orkade inte vara i skolan för att jag kände mig jätte dålig och helt enkelt sjuk.

Men när jag kom hem så gick jag och la mig i min gamla säng och kollade på film och då kollade jag på julfilmer och dem var ganska okej faktiskt men sen så plingade det på dörren och då kom mammas kollega med hennes 9 månaders dotter som jag fick ta hand om och eftersom jag älskar barn och jag är ganska bra på att ta hand om dem eftersom jag har bott på barnhem med små barn så jag fick såklart ta hand om henne även fast jag var sjuk så vi får hoppas på att hon inte blir sjuk. Om jag inte hade varit sjuk så skulle jag egentligen åka till Spanien men det blev inte så för att jag ville inte ska iväg och vara sjuk utomlands så vi bokade om den resan och så får jag ta och bli bättre.

Efter ett tag så plingade det en gång till på dörren och då hade min nya säng kommit och jag oh mamma hjälptes åt att bära in alla delar in i huset och när mammas kollega hade åkt hem så åt vi middag och sen började vi bygga ihop sängen eftersom jag inte ville vänta en dag för att bygga ihop den. Men det tog oss några timmar innan den var helt klar och jag hade bäddat ihop den och fixat lite i rummet så att det såg rent ut,men resten av kvällen spenderades i min säng och med min hund vid sidan om.

Idag så är det lördag och det kommer inte hända så mycket förutom att hela dagen kommer spenderas i min säng och jag hade tänk att försöka göra mina läxor som jag har dem klara tills nästa vecka och sen tänkte jag göra en lista vad för julklappar jag ska köpa till folk jag känner och tänkte jag planera lite mer blogg inlägg och även youtube videos. Men snart så ska jag gå ut med min hund och sen så ska jag fortsätta göra mina läxor och bara ta det lugnt som sagt. Men jag hoppas på att jag blir frisk snart och att ni får en super mysig helg!

PUSS OCH KRAM

Likes

Comments

Hej alla!

Nu kommer det ibland bli lite annorlunda blogg inlägg och det är för att jag hade tänk att börja berätta lite mer om olika storytimes jag har haft så får ni samtidigt lära känna mig lite bättre! Men vi kan väll. börja med att när jag precis kom hitt till Sverige och eftersom jag inte kunde prata svenska så var det ganska svårt att kommunicera med personer som jag känner eller bara kunna prata med min mamma. Jag fick min första dator och jag kommer ihåg den så väll eftersom den var röd och det var min första dator. Men iallafall när jag fick den så fick jag spel till den datorn och jag har fortfarande kvar dem och dem spelen var Kalle Kunskap och det var både där jag lärde mig svenska och sen så när jag skulle prata med min mamma så använde jag google översätt och det roliga var att jag förstod fortfarande inte vad vi sa till varandra men jag började iallafall lära mig svenska.

När jag kunde lite svenska så åkte jag, mamma och mammas bästa kompis upp till dalarna för att åka skidor tillsammans och eftersom jag inte kunde åka skidor så vista inte jag vad jag skulle göra men mamma bestämde sig för att hyra en skidlärare till mig och lärde mig lite hur man åkte men jag kunde inte åka ordentligt så jag tog det lite lugnt och efter några dagar så bestämde jag mig för att åka i den stora backen och göra det med mamma men mamma ville egentligen inte att jag skulle göra det, men jag gjorde det ändå och det roliga var att när jag kom upp för backen så åkte jag direkt ner och jag åkte inte slalom eller på något annat sätt förutom att jag åkte rakt ner med händerna upp i luften och när jag var i slutet av backen så ramlade jag in i alla andra som stor och väntade för att åka upp med liften så när mamma kom ner eftersom hon blev rädd och det första jag sa var " jag klarade det" och båda vi tv skrattade bara och sen så gick vi till våran stuga med mammas kompis och hennes söner och hade det mysigt.

Så en sak har jag lärt mig och det är att jag ska ta det mer försiktigt när jag åker skidor och inte kasta mig ut i en backe där det är brant och absolut inte där det är en stor kö till liften.. 

Förlåt för ett kort inlägg men det kommer komma upp ett till inlägg lite senare ikväll så får jag hoppas på att ni får en super mysig fredag!!

PUSS OCH KRAM


Likes

Comments

Hej alla!

Det kommer ett lite längre inlägg idag pga jag har inte haft tid för att lägga upp något men gick upp lite tidigare idag för att lägga upp ett inlägg till er så, hoppas ni tycker om det här inlägget!

Nu så är det torsdag och jag har inte bloggat på hur länge som helst känns det som men det är för att jag har haft så mycket att göra med skolarbete osv. Men i måndags så gick jag i skolan till 14:30 och det var ganska skönt eftersom efter skolan så gick jag och Simona till våran gamla skola när vi gick IFK och såklart så hälsade vi på våra gamla lärare och det var så roligt att se dem eftersom jag själv har inte träffat dem på 7 år och vi ska ditt idag igen för att en av våra gamla lärare skulle ta fram bilder när vi gick där. Men när jag kom hem så satte jag mig och gjorde mina läxor eftersom jag inte var klar och har haft ganska många läxor att göra! I tisdags så var det skola igen och jag hade en ganska bra dag med mycket som hände. För det första så fick vi en vikarie i animation och bild eftersom Kerstin är sjukskriven vilket är väldigt tråkigt men man får hoppas att hon kommer tillbaka snart. Men iallafall våran vikarie som vi har fått är ganska snäll men det finns ett problem och det är att hon pratar hela tiden och säger samma saker om och om igen så jag vet inte vad jag ska tycka men just nu så tycker jag verkligen inte om henne.

Men dagen fortsatte som vanligt med vanliga lektioner och mycket skratt med mina vänner och det kan man alltid ha eftersom dem får en på så mycket bättre humör. Dagen gick och gick och när klockan äntligen var 17:00 så fick vi sluta och då var det bara att ta bussen hem och plugga och sen tog jag en lång varm dusch och tvättade håret eftersom jag skulle ändå görandet igår men tänkte att jag gör det nu istället.

Igår så började jag 08:30 och hade inte en bra dag det började med att jag hade jätte ont i huvudet och var jätte kall och sen blev jag jätte varm och så höll det på hela dagen men jag klarade igenom dagen förutom när jag kom hem, då gick jag direkt och la mig i sängen och såklart så somnade jag. Sedan när jag vaknade så gick jag ner i tvättstugan och gjorde lite strykning och tvättade lite kläder, även fast jag mådde dåligt så behövde jag göra saker för att hålla mig vaken. Sen gjorde mamma hemgjord pizza som var jätte god och själv så brukar jag tycka att ingen hemgjord pizza förutom min är god men jag tror mamma slog min pizza för att den här som ho gjorde var så god. Men jag åt mat och sen så gick jag och kollade på film och skrev på min bok i kanske 3h och jag gjorde ett moppe teori prov på deras hemsida så det var skönt att få det gjort så när klockan var 23:00 då gick jag och la mig med 29,3 graders feber...Det konstiga är att jag mår jättebra nu och har ingen feber förutom att jag har mensvärk.

Men idag så är det torsdag och det är en lång dag som vanligt, jag börja 10:10 och slutar 17:00 och snart så börjar min första lektion som är bild och det kommer väll vara ganska roligt om vi får börja jobba eller så kommer våran vikarie prata om samma saker som hon har redan sagt tidigare. Men sen så kommer vi ha lunch och det är nog pannkakor, så det ska bli nog gott. Efter lunch så har vi engelska, matte och digitalt skapande och under lunchen så ska jag och Simona försöka hinna till Saga skolan eftersom våran gamla lärare skulle ta fram bilder som jag sa tidigare i inlägget.

Men jag hoppas att den här dagen blir en bra dag även fast jag har mensvärk och har feber. Men ni får ha en superbra dag!!

PUSS OCH KRAM

Likes

Comments

Hej alla!

Nu är det 5 veckor kvar till jullov och det ska bli väldigt skönt eftersom alla behöver det och det är då man har tid för att spendera med familjen. Jag sitter i skolan och sjunger på jullåtar med min kompis Simona och jag längtar bara mer och mer till jul, det är nog inte bara jag som längtar efter jul och kanske inte bara att umgås med familjen men att ha lov och inte behöva tänka på skolan så mycket. 

Jag kommer nog inte göra så mycket under jullovet förutom att jag måste åka och köpa julklappar till mamma och min familj och vänner men det kommer vara ganska svårt att hinna eftersom vi slutar skolan den 21 december och det är liksom 3 dagar och sen är det julafton så jag vet inte hur jag kommer hinna men jag kommer nog få åka nästa fredag när det är black friday och köpa dem flesta julklapparna men vi får se annars så gör jag det närmare jul. Vi har som tradition att varje julafton att på morgonen så åker vi till våran kompis Yvonne och äter brunch med mina kusiner och hennes familj och sen så åker vi hem och kollar på Kalle Anka eftersom mamma tvingar alla att kolla på Kalle Anka men efter att vi har kollat på det så brukar vi åka till kyrkan eftersom jag får alltid i uppgift att läsa en text som handlar om julfirade men det ska ändå bli lite mysigt för sen brukar min moster komma hem till oss och då så kollar vi på mammas favorit program eftersom som vanligt så måste vi kolla på det. Men efter det så brukar vi lagga mat tillsammans och äta tillsammans och sen så brukar alltid jag dela ut alla julklappar och sen så kollar vi bara på film och mer hela kvällen. 

Vi brukar också bjuda familjen över och ge dem deras julklappar och det är alltid lika mysigt det som inte kommer vara så mysigt längre är att varje år så har vi firat estnisk jul eftersom jag är från Estland och dem som hjälpte mig har alltid bjudit oss över och det har också varit som en tradition men tyvärr så dog hon som var en stor del av den traditionen så vi vet inte om det kommer fortsätta men det är väldigt tråkigt om det bryts eftersom jag tror alla i de familjen tyckte det var mysigt att äta middag tillsammans och speciellt jag som inte brukar fira jul med min biologiska familj tycker jag att dem är som min estniska familj så får jag iallafall en del av min barndom! 

Men en fråga innan jag fortsätter skriva eller ni fortsätter läsa!

Vad brukar ni göra under jullovet och hur firar ni eran jul?

 Skulle vara roligt att veta eftersom jag vet att nästan alla firar olika och jag gillar att få veta hur andra gör olika saker, så ni får jätte gärna skriva till mig eller kommentera här nere. Men nu så ska jag fortsätta skriva på min bok så får ni ha en fortsätt bra måndags kväll!!

PUSS OCH KRAM


Likes

Comments

Hej alla!

Idag är det måndag och som ni vet så tog jag en liten paus från bloggen eftersom jag inte mådde så bra men nu så mår jag toppen och därför kommer det komma ut två inlägg idag.

Den här helgen så har jag faktiskt inte gjort så mycket eftersom jag inte har haft lust att göra något kul plus jag hade planerat att städa huset och bara vara hemma. Men det blev ändå lite ändrade planer eftersom min moster kom hitt och vi städade huset och fikade kanske inte bara en gång men fem gånger, men det var lika mysigt ändå. Jag fick göra något speciellt den dagen som jag får tyvärr inte prata om, när jag var färdig med det så tog jag det bara lugnt och kollade på film. Senare på kvällen så åkte min moster hem och det ända jag gjorde då var att jag väntade på att min syster skulle komma hem och sen så kliade vi på film tillsammans och då kollade vi på Indiana Jones och jag älskar dem filmerna så det kommer bli repris på den filmen. Innan jag gick och la mig så diskade jag disken vi hade och det var rätt så skönt eftersom då var huset helt rent och jag tror mamma blev ganska glad av att se huset rent efter en halv vecka i Rom. Men iallafall så när klockan var 23:45 gick jag och la mig och igår så vakande jag 08:00 men gick upp 08:30 och började med att göra mig i ordning eftersom jag skulle till kyrkan och vara kyrkvärd eftersom mamma var på planet på väg hem så jag fick ställa upp, men det gjorde jag så gärna även fast jag var väldigt trött och egentligen inte orkade men jag klarade mig.

Mamma kom till kyrkan när hon hade landat och vi stannade och fikade ett tag men sen så var det bara att åka hem och städa i garaget eftersom det är kallt på nätterna och mamma vill ha sin bil i garaget så vi fixade lite där och jag kollade så att min moped fungerade och det gjorde den så jag åkte lite med den men till slut så fick jag sätta på täcket på den och ställa undan den. Men det var ganska skönt att få undan den så att man inte behöver göra det sen men efter jag och mamma var klara där så duschade jag och sen så kollade jag på en film som var väldigt lik min barndom så det var en väldigt mysig film....men sen så skrev jag lite om den eftersom jag gillar att skriva.

Senare på kvällen så kollade jag på mer film och åt god middag som min syster hade gjort och det var också vegetariskt så det var kul att prova på något nytt eftersom jag brukar tycka att vegetariskt är jätte äckligt men det hon gjorde var väldigt gott så det var det jag gjorde och sen gick jag bara och la mig eftersom jag skulle ha skola idag. Men som sagt så kommer det komma två inlägg idag och det andra som kommer nog vara på engelska men vi får se!!

Hoppas ni har haft en jättebra helg och mysig också, plus att ni får en bra måndag.

PUSS OCH KRAM

Likes

Comments

Hej alla!

Nu är det äntligen fredag och nu så börjar helgen, ska bli väldigt skönt efter den här veckan, eftersom den inte var så rolig och jag hade ingen rolig vecka. För det har bra hänt dåliga saker och jag vill bara att en ny vecka ska komma och man får hoppas på att nästa vecka blir mycket bättre.

Igår så la jag inte upp ett blogg inlägg eftersom jag inte hade något roligt att berätta och jag hade ingen lust och det kan man ha ibland om man inte mår bra och det bara har hänt dåliga saker och jag vill bara sova hela dagarna. Men den här helgen så kommer det inte att hända så mycket förutom att jag ska vara hemma och ta det lugnt eftersom jag mår inte så bra och är lite små sjuk.

Men idag så har jag varit i skolan och dagen började ganska bra med en svenska lektion och sen så blev jag så arg och det förstörde hela min dag och nu så kommer jag vara hemma och vara hundvakt åt Malte och äta min egna hemgjorda pizza. Imorgon så kommer min moster komma hitt och hjälpa mig med att städa huset eftersom mamma inte är hemma och jag fixa så att det är rent när hon kommer så det kommer jag göra och senare så ska jag nog gå ner och träna eftersom jag har inte tränat på ganska länge. Men nu så ska jag nog bara sitta i min säng och kolla på en mysig film och sen så ska jag nog gå ut med Malte och sova!!

Hoppas ni förstår varför jag har varit lite of nu på senaste tiden men ska försöka lägga upp lite oftare men jag tror jag kommer behöva en paus från bloggen just den här veckan...Kommer verkligen sakna att skriva men man får se, jag kanske lägger ut något imorgon eller på söndag.

Hoppas ni har iallafall haft en bra vecka och har en bra fredag!

Kan passa på att ta med lite bilder från idag och igår

PUSS OCH KRAM!

Likes

Comments

​Godmorgon bloggen!

Igår så kom det inget inlägg och det är för att jag inte orkade och jag tänkte att det blir lite längre idag, då behöver ni inte heller gå in två gånger på bloggen.

Men igår så började det med väll att jag inte sov någonting eftersom jag hade ont plus det är en grej från min Bucket list som jag skulle göra och det är "kolla på film hela natten". Jag själv trodde inte ett jag skulle klara det eftersom jag höll på att somna flera gånger men jag klarade mig genom natten och det var tur. Men när klockan var 07:50 så var det dags att gå upp och göra sig i ordning inför skolan. Jag hade både ont i magen och i kroppen så jag mådde inget vidare i skolan. När jag hade tagit bussen med Emma och Julia så skulle jag ha min svenska lektion och den var ganska okej eftersom vi kollade på något videoklipp om källkritik.

Jag höll på att somna på mina lektoner men som tur så fick jag sluta tidigare från min sista lektion och det fick hela klassen också göra och det tror jag dem tyckte det var ganska skönt eftersom vi började 10:10 och slutar 17:00 på tisdagar. När jag skulle ta bussen hem med Marta så var det mörkt ute och jag är livrädd för mörker det är bland det värsta som finns, men jag kom hem till slut och det var ganska skönt förutom att jag svimmade och mamma försökte hjälpa mig och sen resten av kvällen så sov jag bara och när jag vaknade så kollade jag på film, sen gick jag och la mig igen men eftersom jag mår inte så bra så kunde jag inte sova så jag var vaken hela natten igen och nu så är det onsdag och jag är skit trött.

Just nu så sitter jag i skolan och väntar på att våran lektion ska börja och jag är skit trött men idag som tur så är det en kort dag och det kommer inte hända så mycket så det är skönt men vi får se hur det kommer gå idag eftersom jag inte mår heller så bra.

Men hoppas ni haft en bra tisdag och att ni får en bra onsdag!

PUSS OCH KRAM

Likes

Comments

Hej alla!

Nu är det nästan kväll och den här dagen gick åt skogen renare sagt. Jag kom till skolan 07:30 eftersom Simona sa att vi skulle nöttas då och när jag kommer till skolan och väntar på henne så sms:ar hon mig och säger att hon är fortfarande hemma och har typ inte sovit någonting och att hennes hund har kommit in och väckt henne flera gånger inatt. Så jag fick sitta i skolan och inte göra någonting. Men när klockan var 08:47 så kom hon äntligen och jag var så trött att båda vi två satte på musik och kind of somnade i skolan eftersom ingen av oss hade sovit bra och vi orkade inte göra någonting heller.

Senare när vi skulle ha idrott så skulle visa upp våra danser och det gick ganska bra eftersom jag får egentligen inte vara med på idrotten men jag var det ändå för att jag tyckte det var roligt och för att man kan lära sig någonting nytt. Men efter idrotten så hade vi typ 2h rast innan våran matte lektion skulle börja så vi satte oss vid våran klassrum och jag somnade för att jag var fortfarande trött så när Simona väckte mig så gick vi runt i skolan och när vi gick runt så var det två killar som sprang efter varandra och en av dem sprang förbi mig och sen så kom den andra och puttade mig samtidigt som han skrev "flytta på dig" så när jag flyttade på mig så kom han åt fina ben med sina fötter så att han ramlade och både jag, Simona och killarna skrattade och såklart så frågade jag om det gick bra och det gjorde det så det var typ det ända som har gått bra idag.

Nu så skulle jag egentligen gå ner och träna men jag har ingen lust och orkar inte gå upp ur min säng så jag kommer nog ligga kvar i sängen hela kvällen och inte göra någonting. Ska kanske ta en varm dusch men vet inte heller om jag orkar göra det för jag kommer ändå behöva duscha på morgonen så kanske skiter i det också. Men en god middag ska jag nog äta fast jag inte är hungrig och mår lite dåligt, tror jag håller på att bli sjuk eftersom jag var jag frysen i skolan idag och sen blev jag jätte varm och sen frös jag igen så ska kolla om jag har feber för nu fryser jag och mitt rum har typ 35°C i rummet men vi får se kanske bara jag som har lite kläder på mig. Så jag sitter i mitt rum och har en svart mask på mitt ansikte och sitter med ett stort täcke och en tjock tröja så vi får se om jag överlever eller om jag somnar.

Vill verkligen inte bli sjuk eftersom jag inte vill ligga efter i skolan och det är inte roligt att ligga i sängen hela dagen och jag vill verkligen vara i skolan för att lära mig något och för att träffa mina vänner. Men man får hoppas att det bli en bättre dag imorgon och att man inte är sjuk så att man kan gå till skolan. Jag kommer också vara vaken hela natten idag eftersom jag har en sak på min Bucket list och det är att vara vaken en hel natt och kolla på film så vi får se om jag klarar det eller om jag kommer somna på min dator.

Wish me good luck :):):):)):)

Hoppas ni har haft en bra förmiddag och att ni får en bra kväll!!

PUSS OCH KRAM

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag så är det skola och det är en ny start för en ny skolvecka och jag har faktiskt längtat till skolan lite för att få träffa alla människor man tycker om och alla som man har saknat. Men det ska också bli ganska skönt att få äntligen göra något varje dag och inte bara vara hemma och kolla på film för det är typ det ända jag jag har gjort. Men det ska också vara lit tråkigt för då kommer alla läxor man ska göra och det orkar man inte med så det är typ det ända som är negativt.

Idag så är det en ganska kort dag men jag ska åka in tidigare till skolan eftersom jag ska träffa Simona och vi ska göra något roligt men sen så kommer jag ha en ganska lång idrotts lektion och efter det så är det bara mattelektion och jag tror att vi kommer få tillbaka våra matte prov men jag är inte säker. Efter skolan så kommer jag åka hem och plugga eftersom jag gjorde inte klart alla läxor jag hade på lovet, men efter jag är klar med dem så kommer jag nog ta en lång promenad eller så kommer jag gå ner till gymmet och träna.

Som jag har sagt tidigare så har träning hjälpt mig jätte mycket och jag tror att det kommer vara en bra grej att göra inför skolveckans start. Jag bli alltid piggare när jag har tränat och det är väldigt bra för då fokuserar jag mer och mår mycket bättre samtidigt och jag får mer motion att plugga och förstå vad jag läser och vad det handlar om. Men efter jag har tränat så ska jag hem och ta ett varmt bad och äta god middag som mamma kommer laga, sen så kommer jag nog bara sitta i min säng och kolla på film eller så kommer jag prata med mina vänner på Skype.

Den här veckan är det så att jag kommer göra en grej från min Bucket list och det är att jag ska säga ja till allt den här veckan så vi får se hur det kommer gå eftersom jag vet att Simona kommer hitta på saker som jag kommer tycka är konstiga och då måste jag säga ja till det. Men det ska bli också kul samtidigt för att det är kul att testa på något nytt.

Hoppas ni får en bra måndag!!

PUSS OCH KRAM

Likes

Comments