Saknar min lilla bubben! ❤ bara ca 2 1/2 månad kvar nu ❤

​Foto: Maja Forström 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tänkte slänga in lite bilder från när Martin och Putte (min bror o hans kompis/"halvbror") va här. Har tänkt det så himla länge nu men har aldrig fått det gjort så, blir en bildbomb av bilder från resan nu ist. Vi åkte som kanske tidigare sagt i något inlägg(??), här ifrån Los Angeles till Las Vegas (jättefint, mycket bättre än förväntat) vidare till San Fransisco med ett stop i Ridgecrest (vid Death Valley) och sen ner längs Highway 1 eller även kallat Pacific coast Highway, till Santa Barbara och sen tillbaka till LA igen för några sista nätter innan dom åkte hem igen. Dom var här i ca 3 veckor och det va så himla kul att ha dom här, speciellt eftersom att det var jul och jag hade lov, så det gjorde det lite bättre ändå. 😃

Likes

Comments

I'm in love! Jag har börjat lyssna på Podcasts, och jag älskar det! För ett tag sen hade jag kollat klart på en serie som jag hade börjat kolla på, och självklart blev jag besatt! Men det gick väldigt snabbt att kolla igenom, så nu kände jag att jag verkligen inte hade NÅGONTING att kolla på, så då kom jag in på poddar ist, och nu är jag fast. Jag började lyssna på lite olika, men hittade ingen sådär grym riktigt, men så pratade jag med min kompis Maja som då börja prata om en podd som heter Josefin och Vanja. Nu är jag fast! Så grym! Så mycket pepp o glädje o bara så grym! Ett perfekt sätt när du är ute o går, städar, gör i ordning dig, ska lägga dig eller varför inte när du ligger på stranden. Så om ni inte har något att göra eller känner att ni behöver lite girlpower och pepp i livet, så in och lyssna, lyssna, lyssna!

Likes

Comments

Äntligen!!! LA bjuder på bra väder igen, sen i fredags har vädret är i LA vart sååå bra! Sen ca december har det regnat massor här och det har vart så tråkigt. Så mycket som det har regnat under de här månaderna nu har det inte gjort på flera år! Och självklart har det vart när jag är här 😒 men som sagt så har värmen äntligen kommit tillbaka. Så nu är dagarna på stranden tillbaka! Igår (onsdag) så la jag mig på stranden vid ca kl 12 o två timmar senare så var jag seriöst röd som en kräfta, men bara på framsidan..... så idag (torsdag) fick baksidan solas. So at the moment, sitter jag på stranden efter några timmars solning, solen är snart påväg ner och vinden blåser lite lätt och jag tänkte snart gå upp gör att köpa en frozen yoghurt med lite frukt och sen gå tillbaka till stranden för att kolla på solnedgången.
Så summan av kardemumman, livet är rätt bra för stunden och det är dags att börja njuta lite. ❤

Likes

Comments

Nu har det vart julafton även här i LA, en väldigt ovanlig julafton men ändå julafton. Fick lite paket hemifrån som Martin fick ta med över till mig, det ena var från mamma och det andra från Maja. Från mamma fick jag massa godis, så som Marabou, tomteskum, trillingnöt och en kaka som mamma gör som jag bara älskar!! Mitt andra paket från Maja var det en t-shirt som hon hade skrivit på "I Love My Best Friend" på framsidan och på baksidan "Här går vi" (en sak vi brukar säga när vi är ute och går).

På förmiddagen åkte vi upp till Griffith Observatory och gick sen därifrån upp till Hollywood skylten. Vi gick både nedanför och bakom skylten. Det blev väldigt mycket att gå men jag tyckte absolut att det var värt att se skylten bakifrån! Riktigt fin utsikt!
Det tog nästan hela dagen, så när vi kom hem så tog vi och duscha och gjorde oss i ordning för att gå ut och äta på kvällen för att fira självaste julafton.
Det var min jul, så från mig till er alla önskar jag er en riktigt God Jul (eller fortsättning som det nu blir) och ett Gott Nytt År! Och hoppas att eran jul var fylld med glädje, kärlek till familj och vänner och en massa massa mat. ❤️

Likes

Comments

2016 börjar gå mot sitt slut och 2017 närmar sig med stormsteg. Hittade ett årshoroskop för 2017 på VeckoRevyn som jag läste igenom och tänkte dela med er, jag länkar sidan nedan så att ni kan kolla in era egna årshoroskop. Jag är förväntansfull för 2017 och få uppleva mer av världen, hoppas ni också är det. :)


Kräftan
22 juni – 22 juli

2017 överblick: Det blir ett spännande år för dig, kära Kräfta, där du kommer se stora förändringar på djupare plan. Våren öppnar upp för en lång resa, nya studier, eller en flytt utomlands rentav. Du börjar gärna om nu, och söker ny inspiration. Samtidigt har du en väldigt kärleksfull relation till ditt hem, och är inte på flykt från någonting – utan snarare på väg till en plats där du kan landa. Familj är en viktig fråga för dig i år, och det kan ha en väldigt bred betydelse. Kanske vill du bygga din egen familj, bestående av de du tycker om, eller så kommer du närmare den familj du har, eller undersöker mer om var du kommit ifrån – utan att stänga resten av världen ute. Under hösten dundrar både kärlek och kreativitet in, och saker kan hända snabbt. Ditt känsligaste område är hur mycket press du sätter på dig själv på jobbet, och här kan en ordentlig inventering vara på sin plats.

Kärlek & Sex: Lugn, ro, närhet och passion är det som väntar den Kräfta som har en stabil sötnos i sitt liv detta år. Men för alla Kräftor, oavsett relationsstatus, får en magisk höst, där kärleken är starkare, djupare och verkligen omfamnar hela dig. Det här blir en stark kontrast till för bara några år sedan, då kärleken hade en tendens att dra sig undan och spela svårfångad mest hela tiden. Så om du vant dig vid att behöva kämpa vid flirtar, eller att saker hela tiden går snett, så kommer denna höst bjuda på något av en chock. Men du kan bli lite chockad tidigare än så också, om du har en sötnos som bor långt bort som bestämmer sig för att ta sig närmare dig igen.

Jobb & Skola: Din största utmaning i år är att ta det lugnare, inte kräva så mycket av dig själv, och inte alltid göra saker med hela hjärtat. Visst är jobb och skola viktiga, men det är inte allt. Många Kräftor har en tuff chef, överordnad eller lärare som kräver mer än mycket, men det betyder inte automatiskt att du måste ge hen exakt allt hela tiden. Men missförstå inte – om det är någon som imponerar på studiekamrater och kollegor nu så är det du. Samtidigt kan andra lovande möjligheter som öppnar sig för dig nu, som innehåller både resmöjigheter och roligare upptåg än de du är fast med nu. Eventuell tristess eller trötthet på jobbet botar du med att skapa din egen väg ut ur det, vidare, och genom att alltid ha ett ess i rockärmen.

Resor, vänskap & nöjen: Du har nog redan förstått att resor är en viktig del av ditt liv detta år, och om du inte själv reser så reser gärna andra till dig. Långdistansrelationer, hem på flera olika platser och att bo på en plats men hela tiden längta lite till en annan är vanliga teman i Kräftors liv nu. Men du har också ett otroligt sug efter att lära dig alla möjliga sorters skills nu, och signar gärna upp dig på allt från kvällskurser till ovanlig sorts träning eller går med i en bokcirkel. Vänskap är inte ett område där det händer något dramatiskt detta år, men du kan lätt lära känna nya människor i samband med att du lär dig något helt annat. Under hösten vaknar din kreativitet än mer, och du satsar mer än gärna på att göra något helt eget, ett stort projekt på egen hand.

Flytt, inre förändringar & hälsa: Trots att du på många sätt i år befinner dig ute i världen, med att göra långa resor eller lära dig något nytt, så befinner du dig ofta i tanken på en plats full av minnen. Du ser dig själv genom tiden, hur du kommit hit, utan att döma och mer för att se vad du varit med om och vad det gjort med dig. Se upp för att pusha dig själv för hårt, dels på jobb och i skola, men också när det kommer till träning och fysisk hälsa. Vi mår sällan bättre för att vi är hårda mot oss själva. Du kan absolut nå ett mål för vem du vill bli som person nu, men sätt den ribban på en rimlig, och rolig att nå, nivå.

Mest romantiska perioder: Både januari och februari blir magiska, men även april har fina dagar. Hela sommaren bär på romantisk potential, men inget blir så galet romantiskt som oktober, med november och december på delad andraplats


http://blogg.veckorevyn.com/astrobloggen/2016/12/20/arshoroskop-2017-alla-stjarntecken/

Likes

Comments

I torsdags bestämde sig jag och Lina för att gå på Hacksaw Ridge, en bio som min lärare Mark visade trailern på för min klass. Filmen handlar om Andra Världskriget i Okinawa, ett utav de värsta krigen under WWII. Filmen är baserad på en sann historia, där en ung man går med i kriget men vägrar att bära en pistol.

Båda två tyckte att filmen var grym! Seriöst en utav de bästa andra världskrigets filmerna jag har sett! Något som gjorde den extra bra, tyckte jag var att dom hade tagit med den riktiga Desmond Doss (huvudkaraktären) i slutet av filmen, där han berättar några av dom historierna som dom visar i filmen, bara det tyckte jag gjorde att filmen kändes såå mycket verkligare! Fem av fem stjärnor får den 😃 Så om den har kommit ut i Sverige eller när den kommer ut så gå och kolla på den!! Riktigt bra! 😊

Likes

Comments

Ligger just nu i sängen i någon annans hem, en person som jag egentligen inte träffat förrän ett par veckor tillbaka. Jag är på andra sidan jorden i en stad som har lika många invånare plus lite till än hela Sverige, och här ligger jag helt själv, utan att egentligen känna en enda person. Rätt sjukt ändå! Jag har tagit klivet att sätta mig på ett plan, flyga över hela jorden och sen träffa massa andra människor som man helt enkelt bara måste lita på. Ett helt annat språk, en helt annan kultur mängder med nya människor.
Vad jag kommer att lära mig, bara av att tagit steget att sätta mig på planet till LA kommer vara obeskrivligt. Efter att jag tog studenten i Töreboda har min mamma sagt till mig att jag har lärt mig och vuxit massor. När jag flyttade dit tog jag klivet att lämna en säker och trygg plats hemma. Att bo för mig själv, att laga mat varje dag, ta hand om mig själv, träffa nya kompisar och mycket mer. Tänk då att då var jag ca 70 kilometer hemifrån, idag är jag ca 8 892 kilometer hemifrån.

Här nedan kommer det lite citats från serien One Tree Hill. En serie som alltid lyckas få mig att tänka lite mer, i varje avsnitt är det nästan alltid ett citat som på något sätt påverkar en. Jag skulle kunna se den här serien 10 gånger till, även fast jag säkert redan sett den 10 gånger förut... Det sista citatet är ett av mina favorit citat i hela serien, det är också sista citatet i hela serien så det gör det även extra speciellt.
(Kan kanske råka slänga in något citat från OTH i något inlägg lite här och där...)

Happiness comes in many forms-in the company of good friends, in the feeling you get when you make someone else’s dream come true, or in the promise of hope renewed. It’s okay to let yourself be happy because you never know how fleeting that happiness might be… - Lucas Scott

I’ve come to the conclusion that if having things turn out the way you wanted them to is a measure of a successful life, then some would say I’m a failure. The important thing is not to be bitter over life’s disappointments. Learn to let go of the past. And recognize that every day won’t be sunny, and when you find yourself lost in the darkness and despair, remember it’s only in the black of night you see the stars. And those stars will lead you back home. So don’t be afraid to make mistakes, to stumble and fall, cause most of the time, the greatest rewards come from doing the things that scare you the most. Maybe you’ll get everything you wish for. Maybe you’ll get more than you ever could have imagined. Who knows where life will take you. The road is long and in the end, the journey is the destination. - Coach Whitey Durham

Make a wish and place it in your heart. Anything you want, everything you want. Do you have it? Good. Now believe it can come true. You never know where the next miracle is gonna come from, the next smile, the next wish come true. But if you believe that it’s right around the corner, and you open your heart and mind to the possibility of it, to the certainty of it, you just might get the thing you’re wishing for. The world is full of magic. You just have to believe in it. So, make your wish. Do you have it? Good. Now, believe in it with all you heart… - The entire OTH cast

Likes

Comments

Nu jäklar! Nu är semestern slut och verkligheten börjar på riktigt. Idag hade jag och Lina vårt första träningspass. Vi har lovat oss själva att vi ska köra tre "pass" tre gånger i veckan, och idag hade vi fokus på ben. Allt jag kan säga är fyfan! Mina ben är helt slut, blir förvånad om jag kan gå imorgon, men såå värt det! Vi ska även försöka hålla oss till att inte äta godis mm mer än en gång i veckan, så nu är det skärpning på riktigt. 😊

Vårt mål är sen i April eller beroende på när vi kommer hem, att vi har en jäkligt fin bränna och en bra tränad kropp. Så nu är stranden ett bra ställe att hänga på, på tisdag och torsdags förmiddagar, när vi har eftermiddags klasser. Så nu kör vi, tags att ta bli fit! 💪🏼

Likes

Comments

Helgen spenderades i underbara San Diego, med underbara människor.
I fredags åkte jag, Lina och Hanne och hyrde våran bil för helgen, efter det åkte vi till IKEA för att äta lite svensk mat 😃.
Tidigt lördag morgon plockade vi upp två andra svenskar, Linnéa och Felicia, och tog därifrån Highway 1 ner mot San Diego. Highway 1 eller även kallad Pacific Coast Highway, är en väg som går längs hela västkusten, från San Diego till San Fransisco, sååå himla fint! På vägen i till SD så är det ett ställe som heter La Jolla, vilket är ett känd ställe längs vattnet där det är massor med sälar som ligger på bergen och simmar i vattnet precis vid kanten. Framme i SD så åkte vi till ett zoo som tydligen ska vara ett av de största, jag själv tyckte dock inte att det var så stort, tyckte även att dom kunde haft större yta för djuren men aa. När vi var klar på zooet tog vi bilen till hotellet vi skulle bo på. Där var det lite kaos, då dom inte hade fått någon bokning, för att hotels.com hade strulat för dom, men vi lyckades komma in iaf och få oss ett rum. På kvällen åkte vi in till downtown och åt på en pubaktig resturang, riktigt gott! Men eftersom att det är 21 år här för att gå ut på krogen så fick jag och Hanne dra oss tillbaka till hotellet.


Längs Pacific Coast Highway


La Jolla

San Diego Zoo, första gången jag fick se en giraff i verkligheten 😃


För ovanlighetens skulle så blev det en burgare till middag... ;)


Söndag morgon, var vi alla trötta så vi kom inte iväg så tidigt. Men när vi väl kom iväg och hade checkat ut från hotellet m.m. så åkte vi till en ö i San Diego som heter Coronado, en jättefin ö, med utsikt över hela SD!


När vi hade vart ute på ön delade vi på oss, så jag, Hanne och Lina lämnade av Linnéa och Felicia hos Oskar och en kille till som också var med oss. Och så åkte vi tillbaka upp mot LA och till kända Malibu.
I Malibu åkte vi till en resturang som jag har velat åka till för att äta lunch. Den restaurangen är nämligen den som Harry Styles brukar gå till 😱! Så jag har nästan suttit precis där han brukar sitta (fangirling atm...😜), restaurangen heter iaf Café Habana och dom hade riktigt god mat, så blir nog några mer turer dit....
När vi hade ätit där i någon timme så drog vi oss vidare för att kolla in Leonardo DiCaprios hus, men när vi skulle svänga in där så möttes vi av en "port" så vi fick vänta lite smidigt och lossas som ingenting och åka vidare. Men detta gjorde att vi istället fick se solnedgången och verkligen se det man ser i filmer när dom spelar in filmer ifrån Malibu, t.ex 2 och en halv man. Asså det var så himla fint!! Om jag någon gång skulle vinna på lotto skulle jag köpa en RangeRover och ett hus där, sen behöver jag inget mer i livet!

Restaurangen som Harry brukar äta på! Så coolt asså!! 😳😱😃

Vill bara lägga till två bilder som är tagna från Google, som visar bron som vi körde över i San Diego för att komma till Coronado Island. Sen är det även en bild från motorvägarna och lite avfarter m.m mitt i LA som JAG körde på!! Trodde aldrig att jag skulle klara att köra där när man har sett bilder, men lyckades faktiskt! 😃 Har även kört på 7-filiga vägar, så nu jäklar om någon säger att jag inte kan köra 😜 hade troligtvis dock inte klarat det utan min finfina vägbeskrivare Lina ☺️


Likes

Comments