Detta inlägget kommer att bli mer som en bildbomb, med bara massa bilder då jag inte riktigt orkar att skriva så mycket.
Lördagen den 15e April gick vi på MSC Divina, kryssningsfärjan som skulle ta oss runt i Caribbean den kommande veckan.
Kryssningen började med Nassau, Bahamas. Fortsatte med en dag på havet, därefter San Juan, Puerto Rico och sen St. Maarten, Philipsburg. Sen vart det två dagar på havet igen innan vi var tillbaka i Miami för en halv dag, för att därifrån, för mig, åka till New York och mamma o pappa hem igen.
Jag måste ändå få säga att efter varje ö så blev deg bara bättre o bättre. Stället som jag tror både mamma, pappa o jag tyckte om mest var St. Maarten, så himla fint! Skulle mer än gärna åka tillbaka.
Det var första gången våran familj åkte en sån här kryddning och även om jag vet att mamma o pappa var lite sjösjuka under resan så måste jag nog säga att det var fantastiskt! Asså det finns så mycket att göra, antingen kan du välja mellan att springa runt på massa olika aktiviteter som pågår runt om på båten eller bara ligga på en solstol i inte göra någonting, utan bara njuta, vilket vi var rättså bra på att göra ändå. Mamma o pappa hade även bokat på så att vi hade All-inclusive, så det vara bara att hämta mat eller dricka näst intill dygnet runt, asså hur lyxigt?? Under kvällarna var det olika teman, som t.ex white party, casual smart och gala night, då skulle man alltså försöka klä sig så bra som möjligt beroende på vad temat var. På kvällarna var det två olika sittningar (vi va på den senare) och då blev man planerad vid ett bord o så satt man där resten av resan. Vi hamnade bredvid två andra par i mamma o pappas ålder, men det funkade bra även för mig, dom var jättetrevliga o det blev många skratt emellan oss. Även våran/våra servitör som hade hand om vårt bord blev som "en av gänget".
Jag kan säga så här, om ni någon gång vill åka på en semester bara för att koppla av och göra absolut ingenting, då är detta perfekt! Man behöver verkligen inte tänka på någonting, inga tider att passa (förutom när man ska äta middagen o va på båten efter en dag på någon ö någonstans) eller någonting liknande, man kan verkligen bara slappna av. Alla tre längtar redan tillbaka o det har inte ens gått en hel vecka än!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter 202 dagar fick jag äntligen träffa mamma och pappa igen! Lördag morgon, eller rättare sagt fredag natt efter graduation så åkte jag till LAX (flygplatsen i LA) för att ta mig vidare till Miami. Mamma och pappa flög från Arlanda via München till Miami på fredag morgon och sov alltså där en natt innan jag kom. När jag landade i Miami tog jag en Uber från flygplatsen till hotellet där mamma o pappa var, och när jag kom fram så såg jag båda två stå där lite som vilsna höns och väntade på mig, ingen utav dom såg mig eftersom att jag åkte i en vanlig personbil, så inte förs än jag klev ur så såg pappa mig. På ett sätt kändes det lite konstigt, men samtidigt kändes det som att det inte var längesen vi såg varandra.

Vi spenderade en natt i Miami och på kvällen gick vi bara runt och strosade lite, samt hyrde en bil för resten av veckan. Söndag morgon tog vi oss ut till Key West, ca en 4 timmars körning, tog oss ca 6 för att vi stannade och åt och åkte in på några ställen emellan. Men när vi kom fram till boendet vi hade bokat, visade det sig vara jättefint och mysigt! Det var mamma och pappa som hade bokat det och dom sa att det verkligen var mycket bättre än dom hade trott, så nästan direkt när vi kom dit så frågade vi om hon hade rum för en natt till, men det hade hon inte, så istället gick vi in på booking.com och hittade ett annat boende i närheten så då bokade vi där. Dagen vi kom dit gick vi runt i stan och kollade runt lite och stannade till på någon bar lite här och var för att släcka törsten lite. På kvällen hade vi blivit rekommenderade att gå ner till "hamnen", eller vad man ska kalla det, för att kolla på solnedgången, det var jättefint och fullt med folk där. Vi (eller jag....) bestämde oss för att äta på en lite finare resturang som lång precis bredvid vattnet och det var jättegott, speciellt för att jag beställde en riktig köttbit, vilket jag inte har ätit väldigt länge Måndag, byte vi hotell och gick sedan ner till en strand och låg där nästan hela dagen, vilket kanske inte var bästa idén eftersom att vi alla tre brände oss rätt så rejält, speciellt mamma o pappa som inte har haft solen på det sättet lika mycket. På kvällen tog vi det väldigt lugnt och gick bara runt och kollade och åt, igen... :) Key West var verkligen en jättemysig liten stad och jag rekommenderar verkligen att åka dit om ni åker till Miami någon gång, jag skulle säga att det är ett perfekt ställe att åka till om man vill komma bort från storstaden lite, det märktes att det var mer som en semesterstad, lite som smögen är för hos.

Efter Key West körde vi vidare mot Everglades för att se alligatorer, troligtvis så hamnade vi på ett som hade blivit lite mer konventionellt, men vi fick i alla fall se två stycken som levde i det naturliga, en som dom nästan aldrig hade sett förut och en som dom visste nästan alltid låg där, det var lite kul att ha sett det men kanske inte något jag kommer göra igen, isf om det skulle vara typ mitt ute i Everglades o typ mer som en liten gård eller något, då detta låg precis innan man körde in till Everglades. Men det var väldigt kul att åka Airboat, speciellt när han gasade på, så det skulle jag absolut kunna göra igen. :) Väl klara där åkte vi till Fort Lauderdale, som ligger lite ovanför Miami, vi hade lite otur med vädret, eller aa det var ju fortfarande varmt men blåste ganska mycket och var rättså molnigt, förutom sista dagen innan vi åkte vidare. Här gjorde vi inte så mycket första dagen, utan vi gick typ och åt och kollade runt lite, andra dagen åkte vi till ett gammalt bilmuseum, som var fullt med gamla Packards bilar, det ska tydligen ha varit den största Packard samliven under ett och samma tak i hela USA om jag inte minns fel. Det var faktiskt rätt så coolt att kolla på för det var liksom bilar ända från 1909, mer än 100 år gamla! Sen tog vi bilen och åkte runt i de lite finare kvarteren, eller vi mer råkade hamna där för jag sa till pappa att svänga in på ett ställe o då hamnade vi på en gata fullt med stora o fina hus som var värda flera miljoner, lite kul att se backsidan av huset, eller framsidan hur man nu ville se det, speciellt eftersom att vi dagen efter hamnade på en gondol som tog oss runt i de olika kanalerna runt om i Fort Lauderdale för att titta på just dessa stora och svindyra hus, o h även deras "lilla" båtar som låg längs bryggan precis utanför huset. Vi åkte faktiskt förbi J.K Rollings båt, tidigare ägt av Johnny Depp, vilket var lite häftigt måste jag ändå säga, sen hittade vi ju så klart mitt nya hus och min nya båt, men det behöver vi ju inte skriva om här ;)

Sedan åkte vi vidare upp mot West Palm beach eller mer Palm beach Garden/Jupiter/North Palm beach, där emellan någonstans, dit åkte vi nästan mestadels för att åka och hälsa på hos Parneviks och se hur dom hade det, men dom var tyvärr inte hemma, så vi fick åka vidare igen, men det var lite kul att ha sett det för det såg verkligen ut precis som det gör på TV. Sen åkte vi till hotellet (Best Western of course ;)) och la oss vid poolen resten av eftermiddagen. Mamma och pappa insisterade också att dom var ju tvungna att prova en McDonalds här i USA, nu när dom var här, så då fick jag ju också gå med på det, och jag tror att vi alla tre kan hålla med om att den smakade ungefär som en vanlig donken gör hemma. På kvällen hittade jag att dom visade Fast and Furious 8 på en bio bara typ 10 min ifrån oss så då tvingade jag med mamma o pappa på det, och jag älskade den!! Men det kunde man ju nästan räknat ut från början, eftersom att jag älskar alla andra filmer i den serien eller vad man nu säger. Så alla som inte har sett den än och tycker om action och bilar, KOLLA på den! :)

På fredagen åkte vi tillbaka till Miami, men vi tog en liten omväg på vågen, vi började med att vi åkte till ett outlet i West Palm beach för att shoppa lite, blev mer shopping för mamma o pappa än för mig. Sen åkte vi till ett ställe som kallades för Yesteryear Village, det var alltså ett ställe där dom hade byggt upp som ett litet samhälle från 40-talet, med allt från skola till brandstation och post office m.m. det var väl lite häftigt att se, men det tog evigheter innan vi kom därifrån för alla skulle prata så himla mycket!!! Ni vet ju själva hur det kan va o prata med en riktigt gammal tant eller gubbe, man kommer aldrig därifrån, men nu var det inte bara en utan det var ju typ 10 stycken av dom! Men när vi äntligen kom därifrån så svängde vi in till något som hette, Texas Steakhouse, jättegod mat hade dom! Även ett rätt så coolt ställe, då det var gjort som att det var i Texas. Mitt under allt i hopa så kom det på en låt o så ställde sig alla i personalen o bärgade dansa, och på ryggen av deras t-shirtar stod det "I love my job" och det kunde man faktiskt verkligen märka. När vi hade kommit därifrån så åkte vi raka vägen ner till Miami. På kvällen i Miami hittade jag en Zara butik som jag tvingade in mamma och pappa, och för en gångs skull hittade jag några kläder som passade, så det blev en liten shoppingpåse med därifrån, sen såg jag även att Kardashians butik DASH låg på samma gata, så då var jag ju bara tvungen att gå in där, då jag aldrig gjorde det i den som finns i LA. Sen gick vi för att ta några nachos och något att dricka. Lördag morgon gick vi upp tidigt för att gå till stranden en liten stund, då jag aldrig hann att ligga där första dagen när vi var i Miami, men det blåste så in i helskotta så det blev inte någon lång stund innan vi gick upp igen för att äta och sen dra oss till båt.... :D

Likes

Comments

​LA, I'm done! 

Now of to Miami and Caribbean, and then New York! 

Likes

Comments

Kommer ett inlägg på engelska nu, då jag har gjort mina "finals" i skolan, genom att göra blog inlägg, detta är troligtvis dock det enda jag kommer att lägga upp, men det kanske kommer mer, då det är minnen mm som jag har fått när jag har vart här i LA, men isf så kommer dom inläggen mest bestå av bilder och troligtvis omskrivet till svenska. 😊

Twisted Colossus

Superman : Escape from Krypton

Tatsu

X2 - the "extreme one"

On Monday Ashlee and Sabina came in to our classroom to announce take they have planed a trip to Six Flags on Thursday. Six Flags is an amusement park with looooads of roller coasters, which I absolutely LOVE! But the worst part of it was that, I got tickets to the Late Late show with James Corden also on Thursday….. This for was for real, the hardest choice I have ever made, since I love James Corden and have always wanted to go on one of those talkshows and going to amusements parks, is something I really love doing, and always feels like I’m in heaven when I’m there, made it a really hard choice. I asked my mom who asked my dad, my friends at school, he girl I do my hair at and my host mom,and literally no one could help me decide because they knew that I would love to do both of them. But on Wednesday I finally decided that I was going to go to Six Flags, because it’s not every day you get to go there, with both transfer and entrée ticket already paid for you and also because it´s like the last thing we will do with the school and people who ives going on roller coasters as much as I do, plus I know that it´s always fun to do stuff like this. James Corden can wait, because if I come here in like a year ir two I probably know when I´m coming so then I can request for tickets then, and also it´s always free, which is great.

At Thursday morning, by 9.00 AM everyone gathered outside the school and we when on the busses that would take us to Six Flags, it took a little longer than one and a half hour. Two of the once i went with had already been there so they knew which rides were fun and where to go. We started with one ride called Full throttle, it was really fun! It was two lops and one time were they made the ride go backwards for a while and then froward again, it was really unexpected, which i loved. After that we went to Goliath, another ride which I don’t remember much from other than that it was fun. Then we took Twisted Colossus, which is my favorite, it´s a ride made out of wood, it´s like two rides that are beside each other, so first you go on the blue one, and when you´r finished with the blur one it connects with the green one, so it kind of goes once again, so you almost gets two rides in one. I really, really like that one! After that one, we went to the free fall ride, its was Nina´s first time on a free fall ride, but she thought it was really fun.

As the clock had already turned 2.00 PM we thought that it was time for lunch, we decided on Jonny Rockets, a restaurant we have by Del Amo, usually really good food, but here it was supposed to be like a fast food chain, which it definitely wash´t, first of all it took us around one and a half hour in line, just to order our food, and there were´t even that many people! When we finally had got our food, it didn´t even taste very good!I was sooo annoyed, like for real! It doesn’t even take that long in a normal restaurant!

When we had finished eating, we went on with the rides, we started with one called Superman: Escape from Krypton, I don´t really know how to describe it, but I will put in a picture, so you can see instead. It was fun, but very short. Then we went on to Tatsu, the seatings in this ride made you face down the ground all the time, so when there were a lop you already was upside down, but in a weird way, you were like upside down in two ways, if that makes sense? It was super fun! As we had finished that one we started walking to something else and then a woman said that the ride Viper had no line, so we should go on that one, so we did that, it was one of the older once, and not really as good as the other once, but still ok, but i guess what made it good was that there were no queue. With only 30 minuts left, we still wanted to go on one last one, it was supposed to be one of the most extremes once, and I think i sure was! It was super fun, but my head and shoulder shaker a lot to the thing that hold you, which wash´t so fun. But anyway, this one was called X2, this time you faced upwards, you kind of laid down, or like you sat on a leaning chair, and as it started you when backwards so you could´t see anything, so first you go up, but then there were alost like a 90 degree steep straight down, and some lops and more, and it was for sure, the most extreme one, but still really fun! When we had finished that one we had to head back to the bus, as the parked closed and it was time to go home.

I´m really glad I decided to go, because I had an absolut blast. I was really fun to go to an amusement park here in the US, because they always say that the rides are worse here, and I could´t agree more, but that´s also what I like. It was also really fun to go with the people I did, because almost everyone went on everything, so for once in my life I could actually go on everything I wanted to go on. I would love to come back sometime, because you could´t finish the park in one day, there were so many more rides I wanted to go on, but didn´t have time, both because it was like 45 min wait for almost every ride and because the food took so long to get, but most of all because of the park being so big that it is.

(the pictures on the top are from google and the one under the text are my own).

Likes

Comments

Saknar min lilla bubben! ❤ bara ca 2 1/2 månad kvar nu ❤

​Foto: Maja Forström 

Likes

Comments

Tänkte slänga in lite bilder från när Martin och Putte (min bror o hans kompis/"halvbror") va här. Har tänkt det så himla länge nu men har aldrig fått det gjort så, blir en bildbomb av bilder från resan nu ist. Vi åkte som kanske tidigare sagt i något inlägg(??), här ifrån Los Angeles till Las Vegas (jättefint, mycket bättre än förväntat) vidare till San Fransisco med ett stop i Ridgecrest (vid Death Valley) och sen ner längs Highway 1 eller även kallat Pacific coast Highway, till Santa Barbara och sen tillbaka till LA igen för några sista nätter innan dom åkte hem igen. Dom var här i ca 3 veckor och det va så himla kul att ha dom här, speciellt eftersom att det var jul och jag hade lov, så det gjorde det lite bättre ändå. 😃

Likes

Comments

I'm in love! Jag har börjat lyssna på Podcasts, och jag älskar det! För ett tag sen hade jag kollat klart på en serie som jag hade börjat kolla på, och självklart blev jag besatt! Men det gick väldigt snabbt att kolla igenom, så nu kände jag att jag verkligen inte hade NÅGONTING att kolla på, så då kom jag in på poddar ist, och nu är jag fast. Jag började lyssna på lite olika, men hittade ingen sådär grym riktigt, men så pratade jag med min kompis Maja som då börja prata om en podd som heter Josefin och Vanja. Nu är jag fast! Så grym! Så mycket pepp o glädje o bara så grym! Ett perfekt sätt när du är ute o går, städar, gör i ordning dig, ska lägga dig eller varför inte när du ligger på stranden. Så om ni inte har något att göra eller känner att ni behöver lite girlpower och pepp i livet, så in och lyssna, lyssna, lyssna!

Likes

Comments

Äntligen!!! LA bjuder på bra väder igen, sen i fredags har vädret är i LA vart sååå bra! Sen ca december har det regnat massor här och det har vart så tråkigt. Så mycket som det har regnat under de här månaderna nu har det inte gjort på flera år! Och självklart har det vart när jag är här 😒 men som sagt så har värmen äntligen kommit tillbaka. Så nu är dagarna på stranden tillbaka! Igår (onsdag) så la jag mig på stranden vid ca kl 12 o två timmar senare så var jag seriöst röd som en kräfta, men bara på framsidan..... så idag (torsdag) fick baksidan solas. So at the moment, sitter jag på stranden efter några timmars solning, solen är snart påväg ner och vinden blåser lite lätt och jag tänkte snart gå upp gör att köpa en frozen yoghurt med lite frukt och sen gå tillbaka till stranden för att kolla på solnedgången.
Så summan av kardemumman, livet är rätt bra för stunden och det är dags att börja njuta lite. ❤

Likes

Comments

Nu har det vart julafton även här i LA, en väldigt ovanlig julafton men ändå julafton. Fick lite paket hemifrån som Martin fick ta med över till mig, det ena var från mamma och det andra från Maja. Från mamma fick jag massa godis, så som Marabou, tomteskum, trillingnöt och en kaka som mamma gör som jag bara älskar!! Mitt andra paket från Maja var det en t-shirt som hon hade skrivit på "I Love My Best Friend" på framsidan och på baksidan "Här går vi" (en sak vi brukar säga när vi är ute och går).

På förmiddagen åkte vi upp till Griffith Observatory och gick sen därifrån upp till Hollywood skylten. Vi gick både nedanför och bakom skylten. Det blev väldigt mycket att gå men jag tyckte absolut att det var värt att se skylten bakifrån! Riktigt fin utsikt!
Det tog nästan hela dagen, så när vi kom hem så tog vi och duscha och gjorde oss i ordning för att gå ut och äta på kvällen för att fira självaste julafton.
Det var min jul, så från mig till er alla önskar jag er en riktigt God Jul (eller fortsättning som det nu blir) och ett Gott Nytt År! Och hoppas att eran jul var fylld med glädje, kärlek till familj och vänner och en massa massa mat. ❤️

Likes

Comments

2016 börjar gå mot sitt slut och 2017 närmar sig med stormsteg. Hittade ett årshoroskop för 2017 på VeckoRevyn som jag läste igenom och tänkte dela med er, jag länkar sidan nedan så att ni kan kolla in era egna årshoroskop. Jag är förväntansfull för 2017 och få uppleva mer av världen, hoppas ni också är det. :)


Kräftan
22 juni – 22 juli

2017 överblick: Det blir ett spännande år för dig, kära Kräfta, där du kommer se stora förändringar på djupare plan. Våren öppnar upp för en lång resa, nya studier, eller en flytt utomlands rentav. Du börjar gärna om nu, och söker ny inspiration. Samtidigt har du en väldigt kärleksfull relation till ditt hem, och är inte på flykt från någonting – utan snarare på väg till en plats där du kan landa. Familj är en viktig fråga för dig i år, och det kan ha en väldigt bred betydelse. Kanske vill du bygga din egen familj, bestående av de du tycker om, eller så kommer du närmare den familj du har, eller undersöker mer om var du kommit ifrån – utan att stänga resten av världen ute. Under hösten dundrar både kärlek och kreativitet in, och saker kan hända snabbt. Ditt känsligaste område är hur mycket press du sätter på dig själv på jobbet, och här kan en ordentlig inventering vara på sin plats.

Kärlek & Sex: Lugn, ro, närhet och passion är det som väntar den Kräfta som har en stabil sötnos i sitt liv detta år. Men för alla Kräftor, oavsett relationsstatus, får en magisk höst, där kärleken är starkare, djupare och verkligen omfamnar hela dig. Det här blir en stark kontrast till för bara några år sedan, då kärleken hade en tendens att dra sig undan och spela svårfångad mest hela tiden. Så om du vant dig vid att behöva kämpa vid flirtar, eller att saker hela tiden går snett, så kommer denna höst bjuda på något av en chock. Men du kan bli lite chockad tidigare än så också, om du har en sötnos som bor långt bort som bestämmer sig för att ta sig närmare dig igen.

Jobb & Skola: Din största utmaning i år är att ta det lugnare, inte kräva så mycket av dig själv, och inte alltid göra saker med hela hjärtat. Visst är jobb och skola viktiga, men det är inte allt. Många Kräftor har en tuff chef, överordnad eller lärare som kräver mer än mycket, men det betyder inte automatiskt att du måste ge hen exakt allt hela tiden. Men missförstå inte – om det är någon som imponerar på studiekamrater och kollegor nu så är det du. Samtidigt kan andra lovande möjligheter som öppnar sig för dig nu, som innehåller både resmöjigheter och roligare upptåg än de du är fast med nu. Eventuell tristess eller trötthet på jobbet botar du med att skapa din egen väg ut ur det, vidare, och genom att alltid ha ett ess i rockärmen.

Resor, vänskap & nöjen: Du har nog redan förstått att resor är en viktig del av ditt liv detta år, och om du inte själv reser så reser gärna andra till dig. Långdistansrelationer, hem på flera olika platser och att bo på en plats men hela tiden längta lite till en annan är vanliga teman i Kräftors liv nu. Men du har också ett otroligt sug efter att lära dig alla möjliga sorters skills nu, och signar gärna upp dig på allt från kvällskurser till ovanlig sorts träning eller går med i en bokcirkel. Vänskap är inte ett område där det händer något dramatiskt detta år, men du kan lätt lära känna nya människor i samband med att du lär dig något helt annat. Under hösten vaknar din kreativitet än mer, och du satsar mer än gärna på att göra något helt eget, ett stort projekt på egen hand.

Flytt, inre förändringar & hälsa: Trots att du på många sätt i år befinner dig ute i världen, med att göra långa resor eller lära dig något nytt, så befinner du dig ofta i tanken på en plats full av minnen. Du ser dig själv genom tiden, hur du kommit hit, utan att döma och mer för att se vad du varit med om och vad det gjort med dig. Se upp för att pusha dig själv för hårt, dels på jobb och i skola, men också när det kommer till träning och fysisk hälsa. Vi mår sällan bättre för att vi är hårda mot oss själva. Du kan absolut nå ett mål för vem du vill bli som person nu, men sätt den ribban på en rimlig, och rolig att nå, nivå.

Mest romantiska perioder: Både januari och februari blir magiska, men även april har fina dagar. Hela sommaren bär på romantisk potential, men inget blir så galet romantiskt som oktober, med november och december på delad andraplats


http://blogg.veckorevyn.com/astrobloggen/2016/12/20/arshoroskop-2017-alla-stjarntecken/

Likes

Comments