Stopp, stanna tiden! Det går för fort!

Idag, 8 Oktober 2017, är det exakt 2 år sedan Ärtan flyttade från DKRS. Har jag vant mig vid att vara utan henne? Ja. Saknar jag henne mindre för det? Nej.

Det är fortfarande tomt utan min lilla busponny<3 Som tur är har jag fått hälsa på henne flera gånger, och förra sommaren bodde hon till och med hemma hos min bästis. Tyvärr har jag inte haft tid att hälsa på sedan dess...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna lördag blev det en liten pysseldag uppe i Jämtland. Letade först igenom alla våra gamla vindar och magasin efter något jag kunde använda, sedan gick jag ut i skogen och samlade på mig lite smått och gått. Jag har precis upptäckt att jag älskar hösten, när solen skiner men kylan ändå biter en i näsan och kinderna. Som sagt är jag ingen hejare på att sitta inne hela dagarna.

Likes

Comments

1.

Mitsubishi L200, årsmodell 2016

2.

Dodge Ram

3.

Volvo XC70

Likes

Comments

Bloggen har nästan stått tom varje dag i en vecka typ. Det är ju så man skäms. Men samtidigt prioriterar jag sömn framför bloggen, annars orkar jag inte med hästarna och skolan.

Idag var det en sån dag när jag skjöt upp ridningen till 18 tiden. Det tog inte många minuter innan jag och Dolly skrittade omkring på täckten i mörker. Som tur var störde det inte ridningen, utan Dolly var jättefin<3 Hon slappnade av och jobbade neråt riktigt bra! Jag älskar verkligen de här passen när hon jobbar på ordentligt och inte bara studsar eller står still.

Precis som förra veckan red jag Messi på tisdagslektionen och precis som förre veckan har jag träningsvärk dagen efter. Det talar lite för mina dåliga muskler...Haha

Liten snabb kvällsuppdatering om dagen blev det.

BYE

Likes

Comments

Nu känner man verkligen att skolan har kommit igång ordentligt när man inte hinner blogga på en vecka. Eller ja, jag hade skrivit ett inlägg i onsdags men det blev något fel så att det inte publicerades.

I fredags tog vi hem hästarna så att dem skulle slippa att gå i den lilla leriga hagen på stallet. Istället för en häst med lera från topp till tå, får jag nu istället stå ut med koda från granarna i pälsen... Fast jag tycker att det är jättemysigt att ha dem hemma iallafall<3

Idag dressyrade jag med Dolly på täckten till en början. Volter, åttor, halter, det vanliga arbetet. Plötsligt faller mina ögon på skogen bredvid och får en ide' om att rida där istället. Det måste ha varit min bästa ide' på länge iallafall.

Vi följde inte några stigar utan red kors och tvärs mellan träden, uppför och nerför, över stock och sten. Det var väldigt bra träning för Dolly då hon hela tiden måste vänta på mig istället för att bara rinna iväg. För så fort hon rann iväg snubblade hon över stenarna. Resultatet blev att på slutet tänkte hon efter vart hon satte ner hovarna, istället för att bara gå som hon brukar göra. Ni förstår, i vanliga fall när jag leder henne på en skogsstig snubblar hon över rötterna bara för att hon inte bryr sig om vart hon sätter fötterna. Men efter dagens ridpass gjorde hon äntligen det!

Samtidigt som hon tränade hjärnan, blev det ju också muskelträning. Vi red små slingrande vägar och volter runt träden, både uppför och nerför. Hon var faktiskt lite svettig efter vårat halvtimmes skrittpass i skogen.

Men det som jag är mest nöjd med är inte att Dolly var svettig efter passet. Eller jo, kanske lite, det visar ju att hon har fått anstränga sig. Det jag är mest nöjd med är hur fin hon blev av arbetet i skogen. Tack vare alla stenar och stockar, uppförsbackar och nerförsbackar, kom hon jättebra in under sig med bakbenen. Tack vare träden och alla våra krussiduller mellan dem, sög hon tag i bettet och jobbade neråt. Tack vare skogen fick jag mer resultat i vårat jobb än vad jag brukar få på ridbanan eller täckten.

Gå ut och rid era hästar i skogen, gott folk. Dem mår bra av det.

BYE

Likes

Comments

I helgen har jag jobbat som funktionär på tävlingarna på dkrs. Vad gör man inte för klubben<3
Lördagen: Ca 30 starter tror jag, så det var en ganska kort jobbdag. Efteråt var det meningen att jag skulle rida Dolly, men eftersom att hon var blöt pga regnet så blev det en prommis istället<3

Söndagen: Klev upp 06.15 för att hinna rida Dolly innan tävlingarna. Blev en tur till Gåsbacka och Dolly var jättepigg. Eftersom att det var ponny på söndagen var det många fler starter. 130 om man ska vara exakt tror jag? Iallafall så stod jag på banan i 8 timmar. 8 TIMMAR! Som tur var bjöd pappa på pizza efteråt så då blev man på bra humör igen.

Idag gick jag ner på stallet och red Dolly på håltimmen/lunchen. Ena stunden trippade hon, ryckte i tyglarna och ville springa, och nästa stod hon stilla och ville inte gå. Det enda postitiva var väl att hon var mjuk och fin i böjningen och ställningen. Men annars var hon allmänt spänd. Sen missade jag lunchen och vi hade inga långraster på eftermiddagen heller. Gissa vem som var on top resten av dagen...

Likes

Comments

Dolly var jätteduktig idag<3 Vi red till Gåsbacka eftersom att jag tänkte att det skulle vara bra för henne att kunna springa av sig i skogen. Precis som jag trodde var hon jättepigg till en början, men vi jobbade lite halter så då lugnade hon ner sig snabbt. Väl inne i skogen travade vi en bit och hon var verkligen jättefin<3 Ordentligt avslappnad och jobbade bra neråt. Som avslutning tog vi en galopp i galoppbacken, som Dolly tyckte var jättekul!

Haha, försökte ta en öronbild men Dolly tyckte inte att det var en bra ide'. Hon hade jättebråttom hem och stod och snurrade runt och skakade på huvudet.

Sen var hon väldigt nöjd när hon äntligen fick komma ut i hagen och äta sin älskade mat<3

Likes

Comments

Idag, 26 September, är det 1 år sedan vi köpte min finaste Euro Dolly<3 Å lyckligare kunde jag inte ha varit

Lucky me, fick jag äntligen åka till stallet igen! Haha, vad kan det ha varit, två dagar sedan sist jag var där? Det kändes iallafall skönt att vara back on track igen. Någorlunda åtminstone, den här förkylningen vill inte riktigt 100% ge sig...

Tyvärr glömde jag äpplena hemma, så Dolly fick nöja sig med lite hästgodis. Men hon verkade inte såå besviken, hon var faktiskt på förvånansvärt bra humör. (vi kan låtsas att hon hade saknat mig)

BYELikes

Comments

Lite grejer som står på önskelistan just nu i hästväg, fast jag tror att de inte är så höstrelaterade egentligen. Vi får väl se om det kommer ett inlägg senare om ohästrelaterade grejer.

Alltså, jag älskar reflexer till hästar! Man kan verkligen aldrig ha för mycket av det! Reflexboots verkar ju också väldigt praktiskt eftersom att när hästen går är det hovarna som rör sig mest, så då syns man bättre också.

Älskar tröjor med höga kragar! Det så är så himla mysigt, speciellt för fryslortar som mig nu på hösten.

Man kan aldrig få för många tjocktröjor. De är helt klart det bästa som finns, både i vardagen och i stallet.

Eftersom att Dollys sadel är mörkbrun är det klart att jag vill ha benskydd i samma färg! Just de här på bilderna tycker jag är jättesnygga, och de kostar inte flera tusen som vissa benskydd gör, men jag kan inte säga att de är jättebilliga heller...

Jag har nu letat runt ett tag på olika hemsidor efter snygga ridhjälmar till bra priser, eftersom att det snart är dags för hjälmbyte. I slutet av 2017 kommer inte min nuvarande hjälm att vara tävlingsgodkänd längre pga de nya "kraven". Det är så att ridhjälmar tillverkade före 4 november 2014 inte har genomgått "de nya" säkerhetskraven eller något. Jag har inte så bra koll på det där, förutom att jag vet att jag måste skaffa en ny hjälm. Den här på bilden är den enda hjälm jag har hittat hittills som är snygg och till ett bra pris. De flesta kostar ju flera tusen... Men jag ska kika runt lite mer innan jag bestämmer mig.

Sist men inte minst måste jag bara föreslå alla hästmänniskor att gå in och kika på Wist Design, på antingen instagram eller facebook. Jag menar har ni sett pannbanden!? Hur snygga är dem inte? Ett pannband därifrån är verkligen en grej jag skulle vilja ha!

Länkar Wist Design's instagram och facebook sida här nere

https://www.facebook.com/wistdesign/?hc_ref=ARRclOzYMIwiy5S_oZBv7p-d9ngwbNtDaygMlgfMXvVgD9iP7GtytVmTACvteqw1jXQ&fref=nf

https://www.instagram.com/wistdesign/?hl=sv

Likes

Comments

Hej hej. Gissa vem som är förkyld igen?

Jag hatar att vara sjuk. Hatar, hatar, HATAR! Det här med att sitta inomhus och rulla tummarna dag efter dag är inte min grej.

Det ända positiva är väl att jag har tid att sätta mig ner och skriva lite blogginlägg. Jag vet att mina vanliga uppdateringar om ridpasset och så inte är alltför välskrivna. Så nu passar jag på att försöka anstränga mig lite mer. Om några dagar, kommer det ut ett inlägg som jag har jobbat med i flera veckor! Okej, inte så långa stunder åt gången, men det är helt klart inlägget jag har lagt ner mest energi på av alla, så jag hoppas att ni kommer att gilla det. Jag har skrivit och lagt till och tagit bort och vänt på meningar flera gånger, och till och med börjat om hela skiten några gånger, så nu läre ni läsa det!

Puss & Kram

Hoppas att alla andra friska & Krya

Likes

Comments

Instagram@jonsson.karro