Header

Igår eftermiddag skulle jag, mamma och Anders skritta runt byn. Anders var mycket lugnare den här gången och inte lika rädd för Ärtan. Det var efter den turen som kalabaliken började.

Jag tänkte ta en kort tur upp i skogen så att Dolly skulle få en lite längre tur och så kom jag på att jag kunde ta med mig Ärtan som handhäst. Det gick bra till en början, ända tills på hemvägen när Ärtan blev jättelat. Dolly fick ju damp för att hon måste skritta så sakta och studsade och snurrade runt. Utan att tänka så smackade jag åt Ärtan för att hon skulle öka, men det enda som hände var att Dolly började springa och jag höll på att ryckas ur sadeln när Ärtan inte följde med.

Dolly fortsatte att studsa och snurra runt och krånga, så när vi var en liten bit ifrån gården så bestämde jag mig för att knäppa lös Ärtan. Hon borde ju följa efter oss hem, eller hur? Inte en chans. Hon ställde sig i diket och åt från en buske, så jag red runt henne och tänkte "fösa" henne hemåt.

Ärtan vaknar genast till liv och galopperar iväg i längdskidspåret och Dolly hoppar upp och ner eftersom att hon också vill springa efter. Jag läre ju fånga Ärtan så jag tänker att vi travar efter, men Dolly hade inte samma ide'. Hon skjuter framåt och galopperar efter Lilllponnyn och tycker att det är jättekul att jaga henne. Ärtan som nyss hade galopperat lite lugnt, ökar farten när hon märker att vi kommer och tycker att det är en jätterolig lek.

Jag får ta tag i Dolly lite så att hon ska stanna och så hoppar jag av, annars hade Dolly fortsatt att jaga Ärtan som nu hade saktat av när vi hade gjort det. Snön åker ner i mina jodphurs men det sket jag i, den enda tanken jag har är att Ärtan må vara 18 år men hon är fortfarande en ponny. En riktigt busig ponny.

Ärtan vill inte bli fångad och var helt nöjd med att gå lös. Så fort jag kom nära så gick hon iväg. Som tur är var Anders ute på gården så jag kunde ropa på honom att hämta mamma, som sedan kom ut med knäckebröd. Då lät sig Ärtan bli fångad.

Efteråt stack jag ner på täckten för att jobba lite med Dolly, då det inte hade blivit så mycket jobb innan. Hon var ju såklart på högvarv och kunde inte koncentrera sig. Eftersom att jag alltid blir på så dåligt humör när Dolly beter sig så, så lät jag henne galoppera uppför täckten. Men där jag hade tänkte mig en lugn, samlad galopp bräsade Dolly på som att hon var värsta galopphästen. Jahapp.

Det gav ju ingenting, och jag visste egentligen att det inte tjänade till att vara irriterad. Så jag försöker att slappna av och jobba med våra volter, och istället för att bli arg när Dolly drog upp huvudet och sprang så flyttade jag henne undan för skänkeln, och det gav effekt. Genast lugnade hon ner sig och kunde jobba.

Nu fick vi istället problemet att hon har så mycket päls så att hon tyckte att det blev för jobbigt/varmt efter några minuters jobb, och stannade och vägrade gå framåt. Några minuter innan hade hon hoppat upp och ner och tagit varje chans att springa medan hon nu istället vägrade gå framåt.

Men efter en stund gick hon framåt och vi böjde och ställde lite snabbt i skritt åt båda hållen sen avslutade vi. Det blev en lång avskrittning för hand då hon var jättesvettig.

Förlåt för ett väldigt osammanhängande och förvirrande inlägg, det är säkert en massa stavfel också.

Ha det bäst!

Bye

Karolina, Dolly & Ärtan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En ny ridjacka då den gamla är för liten och ett par extra vantar :)

Till Ärtis köpte vi ett fodrat regntäcke och även ett innetäcke. Det var inte planerat men man måste passa på när det var 99 kr för ett ulltäcke!

Sen blev det två tröjor till mig också :) Kunde inte låta bli när de var sååå mysiga!

Karolina, Dolly & Ärtan

Likes

Comments

Halloj, hur har dagen varit? :)

Efter middagen gick jag ut för att hämta Dolly, mamma hade redan fixat stallet, så det var ju smidigt. Det har varit plusgrader både idag och igår så även om snön fortfarande ligger kvar så är det halt ute.

Medan jag halkar mig ner till hagen ser jag framför mig hur Dolly kommer när jag ropar och hur vi sedan tar en mysig tur runt täckterna eller något. Men såklart tittar Dolly bara på mig och vänder sedan och går, och så fort jag kommer nära går hon iväg. Jahapp.

Tillslut får jag iallafall ta henne och vi får våran skrittur runt täckterna. Dolly med sin vinterpäls och den tunga snön blir såklart svettig. Stackarn, vi kanske borde klippa nah ändå<3

Tillbaka i stallet så städar jag och hänger undan en massa grejor som har luggit överallt, och provar träns och benskydd på Ärtan. Lite knepigt att jag har ett par benskydd som är på gränsen till för små på Dolly och på gränsen till för stor på Ärtis.

Sedan var det ju dags för att träna igen. Fyfaan vad jobbigt det var. Alltså, jag vet att jag alltid skriver det, men seriöst, det här var det jobbigaste passet hittills! Benen bara skakar...

Antar att jag snart ska gå och lägga mig...

Bye


Karolina, Dolly & Ärtan

Likes

Comments

Alltså jag är sååååååååååååå trött nu för tiden, även fast jag sover typ 8-9 timmar/natt!

Dessutom hade vi kemiprovet idag och jag tror inte att det gick så bra.... Kommer som högst att få D.

Men eftersom att jag var så trött och kände att jag skulle explodera för minsta lilla, så bestämde jag mig för att longera Dolly. Det skulle inte ha blivit så bra om jag red...

Dollsan var iallafall jätteduktig❤ Fast det märks att vi skulle behöva longera oftare och träna mer på kommandon, hon tycker speciellt att avsaktningarna och halterna är väldigt onödiga😂 Ja och när man står på marken syns det verkligen att hennes högergalopp är myyyyycket svagare än den vänstra. I högergaloppen sladdade hon och höjde huvudet, medan hon var mer avslappnad och "samlad" i den vänstra.

Mitt humör höll sig på plats och allt gick smidigt ute i stallet iallafall 😊

BYE

Karolina, Dolly & Ärtan

Likes

Comments

Var ett tag sen jag skrev om träningen nu och sanningen är att det inte har blivit någon mer sen sist. Det var ju mening att jag skulle köra 3 pass/vecka men jag hade så fullt upp i helgen så att min sista intervallträning inte blev av...

Men nu är det ny vecka och idag stack jag minsann ut och sprang! Istället för 100m x 100 m som förra veckan, så var det nu 100 m gång och 200 m löpning istället, totalt 3 km.

Men inte nog med att jag var ut och sprang, jag är faktiskt en snäll storasyster och hästägare också. Och som en snäll storasyster och hästägare så tar jag såklart med mig Ärtan när jag springer både för hennes motion och för att hon ska vara lugnare nästa gång Anders ska rida. Smart va? Jag kan ju inte direkt rida henne då jag är på tok för stor, så då fick hon helt enkelt följa med på mina intervaller! Det kallas att slå två flugor i en smäll😏

Men, men, eftersom att jag inte hade sprungit på över en vecka nu och träningen har flyttats upp ett snäpp så var det ju såklart svinjobbigt. Jag trodde att jag skulle dö på hemvägen efter alla uppförsbackar, medan Ärtan bara travade på och var så lycklig över att få springa.

Men efter 2 kilometer av löpning och 1 kilometer promenad så var även Ärtan lugn. Innan hade hon liksom trippat och småtravat hela tiden, men nu kunde hon skritta som en normal häst. Jag däremot var jättetrött, men inte helt slutkörd.

Efter middagen och efter att ha fixat stallet så red jag Dolly. Jag orkar verkligen inte skriva hur det gick mer än att jag var jättetrött efter en lång dag och Dolly var Dolly, ingen bra matchning.

Avslutar dagen med mitt härligt dåliga humör, tur för er som slipper träffa mig såna här tillfällen.

BYE


Karolina, Dolly & Ärtan

Likes

Comments

Instagram@karolina.jonsson