Hej på er! Jag tänkte skriva om vad jag har hittat på i helgen. Det har varit en ganska händelserik helg så tänkte dela med mig av den till er.

I fredags efter Cross country träningen så åkte jag med Paxton hem för att i sin vanliga ordning göra oss i ordning inför kvällens fotbollsmatch. Innan vi åkte hem till Paxton så stannade vi till på vägen för att äta. Det blev inget annat än populära Wendys ;). (Chicken wings och pommes). Därefter åkte vi raka vägen hem till Paxton för att fixa oss i ordning och ta bilder på kvällens outfit. Temat för denna fotbollsmatch var halloweentema så jag och Paxton hade köpte matchande tröjor och knee-high socks. Efter matchen åkte jag, Pax och Emelie till Steak and Shake för att äta igen haha. Skämt å sido det är det enda man gör här ;))) Nej men det var supergott. Jag beställde in en garligburger med fries samt en oreo milkshake. MUMS!!!!

I lördags så åkte jag och min värdmamma downtown Kalamazoo för att göra några ärenden som vi behövde göra. Men vädret var inte att leka med... regnet bara öste ner och det bildades floder på vägarna så vi beslöt oss för att snabbt åka hem igen. Resten av dagen spenderades hemma i myskläder och med filmmys + glass!! Det var mysigt att höra blixtrar och dunder under tiden som jag satt nerkrupen under en filt i soffan. Det enda som var lite tråkigt var att jag och mina vänner var tvungna att ställa in våra planer för kvällen för det var alldeles för osäkert att ge sig ut på vägarna. Vi skulle egentligen åka och besöka ett haunted house men det ligger en bit bort från vart vi bor så vi gav oss aldrig iväg på grund av stormen. Men istället åkte vi och åt, kan ni gissa vad? SUSHI!!! Det var verkligen så gott och därefter åkte vi hem till Sabrina. Resten av kvällen spenderades på hennes altan där vi satt och lyssnade på ovädret, tände ljus och bara satt och pratade. Det var verkligen så mysigt!

I söndags och i måndags hittade jag och Paxton på en massa roliga saker. I söndags så åkte vi till ett shoppingcenter som ligger här i närheten. Jag var i behov av nya jeans så det blev dagens inköp. Efter några timmars shopping så åkte vi hem. Jag gjorde lite läxor och la mig ganska tidigt den kvällen för dagen efter (måndag) så skulle vi nämligen på ett "colorparty". Det var Paxtons youth group (grupp för ungdomar som kyrkan anordnar) som höll i det evenemanget. Vi kom dit runt 19 men själva evenemanget började inte förens 19:30. Efter 30 minuters väntan så öppnades dörrarna till lokalen och vi följde gången av neonlamporna in till där själva eventet höll hus. Alla hade på sig vita kläder som senare under kvällens gång var täckta i neonfärger. Hela kvällen bestod av sång, dans, skratt och en massa färgkastning. Jag hade verkligen färg över hela mig men det var så värt det för jag hade så roligt! Eventet slutade runt 21 och därefter var både jag och Paxton helt slut så hon gav mig skjuts hem to my place.

Jag har haft en superbra helg och jag hoppas att ni haft en minst lika bra helg som mig. Saknar er alla i Sverige. Tänker på er ofta men tar samtidigt vara på tiden här och lever i nuet. Det har numera snart gått två månader sen jag kom hit. Tiden har gått oerhört fort. Jag kan inte förstå att det bara är 8 månader kvar innan mitt utbytesår är över så det gäller verkligen att ta vara på tiden.

Vi hörs! Puss och kram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna helgen har varit ganska lugn, vilket har varit väldigt skönt. Jag har haft väldigt mycket för mig på sistone vilket har varit lite stressande, så det var verkligen välbehövligt men en lugn helg. Dock så har det blivit mycket bättre nu när vardagsrutinerna har kickat in för det har lugnat ner sig lite.

I fredags åkte dock jag och några kompisar till Constantine (en annan stad) för att se killarnas fotbollsmatch. Dem vann med 35-8 så det var en storvinst. Jag har äntligen börjat förstå mig på reglerna, så nu förstår jag faktiskt vad det går ut på hehe. Innan matchen så åkte vi till Dairy Queen och åt. Jag tog chicken tenders med pommes och en oreo milkskake. Det kan nog ha varit mitt favorit fast food ställe so far. Efter att vi käkat så drog vi hem till Kira. Där fixade vi oss inför kvällens bravader. Kvällens tema var lila så min kompis Pax hade gjort oss matchande tröjor, verkligen så gulligt av henne. Jag tycker verkligen om att umgås med dem <333

Utöver fredagens bravader så har jag inte gjort så mycket mer den här helgen. Vi har gjort lite chores som behövdes göras i hushållet. Det var väl inte det roligaste jag gjort men det är sånt som måste göras. Så trots en ganska lugn helg så har den varit väldigt bra. Jag tror att både jag och min värdmamma behövde vila upp oss lite eftersom vi har haft så mycket för oss på sistone. Juste i lördags så tog min värdmamma mig till en kinesisk buffé. WOW säger jag bara, dem hade så god mat. Jag åt sushi i massor!!! För det är verkligen något jag har saknat.

Sen tänkte jag även skriva lite om i måndags för det var ingen vanlig dag. I måndags så hade jag en speciell skoldag. Min artklass åkte på utflykt till Grand Rapids för att gå på Art Prize vilket är en konstutställning. Vi spenderade hela dagen där och det var verkligen så roligt. Först gick vi rundor på ett museum i några timmar och därefter strosade vi runt på gatorna i ytterligare några timmar. Det var verkligen så mycket att se på och det var verkligen häftigt!

Tänkte bara göra en liten snabb uppdatering här på bloggen om vad jag har gjort dem senaste dagarna. Jag hoppas allt är bra med er i Sverige. Puss och kram på er ❤️

Likes

Comments

Idag (när jag skriver detta), så är det den 26e September, vilket innebär är att det är exakt en månad sedan jag lämnade Sverige. Det kan ha varit bland det jobbigaste jag har gjort men samtidigt har det varit ett av mina bästa beslut som jag har tagit. Denna första månaden har verkligen gått så fort och jag har fått uppleva saker som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. Så i detta inlägg tänkte jag dela med mig av allt jag har fått uppleva under mina 31 dagar här i Michigan.

Jag har alltså redan spenderat 1/10 av mitt år här i Michigan. Den här månaden har verkligen varit så bra, men det har även funnits stunder som har varit jobbiga. Jag har bland annat fått uppleva hemlängtan. Det var oerhört tufft ett tag där allt var nytt, skolan, ett nytt hem, ny värdfamilj, nya vänner, ny miljö osv. Men jag tog mig igenom det tack vare mina nya fina vänner och min underbara värdmamma. Det är på grund av dessa människor som min tid här har varit helt fantastisk. Jag har träffat människor som jag aldrig trodde skulle ge ett så stort intryck på mig som dem har gjort. Dessa människor har gjort så jag känner mig oerhört omtyckt och älskad. Dem behandlar mig som om jag vore en av dem och den känslan är obeskrivlig.

Jag har inte berättat så mycket om skolan så tänkte att jag skulle ta upp det i detta inlägg. Jag har än så länge spenderat 3 veckor i den amerikanska skolan. Jag älskar alla mina ämnen, lärare och vänner här men det är väldigt annorlunda jämfört med Sverige. Det finns så många regler som man måste följa, en hel del av reglerna är väldigt konstiga och jag förstår mig inte riktigt på alla regler. Så jag kan medge att jag saknar den svenska skolan en aning. Men samtidigt har dem mycket mer school spirit vilket jag älskar. Rasterna här är inte mer än 4 minuter långa!!! Jag som är van vid att ha minst 15 minuter på mig har numera inte mer än 4 minuter på mig. Det är en aning stressigt efter Physical Training (gym klass)!när man bara har 4 minuter på sig att byta om för att sedan vara i nästa klass. Jag tror inte jag tidigare har nämnt vilka ämnen jag har i skolan så tänkte skriva lite om varje ämne. Till och börja med kan jag ju säga att jag har exakt samma ämnen varje dag tillskillnad från Sverige där du har olika ämnen varje dag. I vilket fall som helst så börjar jag varje dag med US History. Därefter har jag English 12 vilket är den svåraste engelska kursen och den läser jag eftersom jag är senior (äldst på skolan). Min tredje Hour är PE (Physical Education) där vi är i gymmet och håller på med vikter. Därefter har jag Virtual class, vilket är en Online klass. Du inriktar dig helt enkelt i ett ämne och du kan välja bland allt möjligt. Jag har valt en kurs som heter "Digital Imaging and Communication". Kursen handlar om fotografering så det är väldigt kul. Efter det har jag lunch i 30 minuter. Jag brukar då alltid ta med lunch varje dag till skolan eftersom maten inte är gratis, samt att jag vill ha ett lite nyttigare alternativ. Så till mina svenska vänner, uppskatta skollunchen!!! För tro det eller ej, efter att ha varit utan den i en månad så saknar jag den faktiskt. Efter lunchen så har jag art där vi just nu håller på med scratching av olika djur. Min 6th hour är Global Issues, där går vi igenom olika händelser som händer runtom i världen. Det är väldigt intressant. Min sista lektion för dagen är Seminar (study hall). Det är helt enkelt en klass där du får tid till att göra alla dina läxor. På så sätt så slipper du göra lika mycket hemarbete. Det är verkligen supersmart och jag önskar att vi hade detsamma i Sverige.

Till något helt annat som jag är så glad över, är att jag har gått med i skolans Cross Country team. Det kan ha varit ett av mina bästa beslut jag tagit för jag har träffat så många vänner genom att gå med i laget. Cross country är en sport där du springer och tävlar mot andra skolor. Våra lopp är 5 km långa vilket motsvarar 3 Miles.
Vi är 30 stycken i mitt lag och vi tränar varje dag efter skolan, alltså 5 dagar i veckan. På träningarna brukar vi ofta springa mellan 5-7km. Det var tufft till en början men nu när man fått upp flåset är det inte alls lika jobbigt. Det är så mycket lättare att springa när man gör det tillsammans som ett lag. Utöver det har vi minst en tävling i veckan. Så det är verkligen fullt ös. Så totalt tränar jag 10 gånger i veckan med tanke på att jag har Physical Training också. Jag har nog aldrig tränat så mycket som jag gör nu men jag har nog heller aldrig mått så bra som jag gör just nu.

När det kommer till språket så har jag fått mycket beröm för min engelska vilket jag är lite förvånad över. Jag menar jag är bra på engelska men jag trodde inte att folk skulle kommentera den, men det är bara kul. Jag själv tycker det blir lättare och lättare för varje dag men ibland kan det vara lite svårt att uttrycka sig och få fram exakt det ordet man söker. Nu till en rolig grej som hände under en Cross country tävling. Precis innan jag skulle börja springa så känner jag hur någon klappar mig på axeln och där står Wilma, en annan utbytesstudent från Sverige. Hon springer för en annan skola och för ett annat lag än vad jag gör. Jag blev så chockad över att se henne där men samtidigt så glad. Det var första gången som jag faktiskt pratade svenska på ett bra tag och det kändes jättekonstigt. Det var som att min hjärna var helt inställd på att det var det engelska språket som gällde, så helt plötsligt var det nästan lite utmanande att prata svenska. Så språket här fungerar bra, det är bara ibland som det kan vara en aning svårt att uttrycka sig.

För övrigt så har vi haft oerhört fint väder här i Michigan under den senaste tiden. Det har varit över 30 grader vilket är ovanligt varmt här den här årstiden. Men jag har verkligen njutit av varenda solstråle (förutom när jag sprungit cross country, då har det varit för varmt hehe). Detta har inneburit att några dagar har spenderats på stranden vilket har varit helt underbart. Trodde verkligen inte jag skulle få ta ett dopp i plurret så här års. Men som sagt man kan aldrig förutspå hur vädret ska bli.
Men nu börjar det gå mot lite kallare tider vilket känns helt okej. Jag längtar faktiskt efter snö. Och snö kommer det att bli i STORA mängder. Det sägs att det ska bli en "hard winter" med mycket snö. Jag älskar verkligen Michigan. Det är verkligen så fint här. Jag är omringad av många fina miljöer, bland annat av fina landskap, sjöar och jag har fått uppleva en och en annan solnedgång.

Jag tror och hoppas att jag har fått med allt jag velat skriva om i detta inlägg. Trots den kulturchocken som jag har upplevt, min första hemlängtan och alla andra jobbiga stunder där jag har känt mig lost så har denna månad varit väldigt bra. Det har varit känslosamt på många sätt. Men i slutändan så är det dem bra sakerna som överväger dem jobbiga. Jag trivs verkligen så bra här i Michigan och det är på grund av alla människor som jag har träffat. Alla är så himla öppna och nyfikna. Jag älskar verkligen allt här. Saker som har varit tuffa har jag lyckats ta mig igenom och det är jag väldigt stolt över mig själv för att jag har klarat av. Jag kan säga att efter allt som har hänt denna månad så känner jag mig mycket starkare, och allt som kommer att hända kommer göra mig starkare. Jag skulle aldrig vilja byta ut det jag har just nu mot något annat. Jag älskar Michigan och jag är så glad över allt jag har här just nu. Men jag saknar Sverige. Mina vänner. Min familj. Men tiden går fort och innan vi vet vad så ses vi snart igen <33333 Puss och kram
Likes

Comments

Nu har jag snart varit här i två veckor utan att skrivit något här på bloggen. Ni måste undra hur jag har det och svaret på den frågan är att jag har det SUPERBRA!!! Jag och min värdmamma har verkligen haft fullt upp så jag har inte haft tid att uppdatera bloggen... men nu har saker och ting lugnat ner sig lite med tanke på att skolan har börjat. Jag trivs verkligen så bra i skolan och jag har träffat många nya vänner. Ett tips som jag kan ge till alla framtida utbytesstudenter är att gå med i en sport. Jag har gått med i Cross Country laget och har träffat så många nya vänner där! Älskar verkligen Cross Country. Jag har inte sprungit så mycket förut men det är verkligen kul när alla i laget peppar varandra. Jag har mitt första meet nu på onsdag vilket jag verkligen ser fram emot. Vi springer omkring 3-5 Miles varje dag vilket är runt 5-7 km. Det är tufft men det blir lättare för varje gång.

Jag har verkligen så mycket mer att skriva om men jag tänkte bara uppdatera med att säga att jag trivs väldigt bra här med skolan, värdfamiljen och allt annat! Vi har varit väldigt upptagna dessa veckor så det ska bli skönt att kommande veckor är lite lugnare! Istället för att skriva en massa i detta inlägget så tänkte jag lägga ut bilder från vad vi har hittat på under tiden som jag varit här. Sen hoppas jag även på att kunna uppdatera mer framöver! Puss och kram på er!

Det här var när vi var "Down Town" Kalamazoo

Mitt favoritställe där även min värdmamma är born and raised, South Haven! Vi åt god mat på en jättemysig resturang precis vid vattnet. Vi gick även på Arts and Crafts där fanns lite av allt. Älskar verkligen det här stället!

My first American Football Game! GO EAGLES 🏈💜

Jag och min värdmamma har även hunnit med en baby shower! Det var verkligen så mysigt. Jag fick bland annat träffa stora delar av hennes familj vilket var kul!

Likes

Comments

Nu sitter jag på planet påväg till Kalamazoo efter 5 fantastiska dagar i New York. Tiden har verkligen flugit förbi och det beror på alla härliga människor som jag har träffat, samt att vi har hittat på en massa skojigheter varje dag. Vi har besökt Times sqaure, Rockefeller center, sett frihetsgudinnan från avstånd, besökt 9/11 memorial, gått på Naturhistoriska museet, varit i central park, shoppat, ätit god mat och allt däremellan. Det har verkligen varit så roligt och det har bjudits på många skratt. Jag har verkligen tagit vara på tiden och njutit av varenda minut. New York var ännu bättre än jag förväntade mig och jag kommer definitivt att åka tillbaka i framtiden.

Nu sitter jag på det andra planet påväg till Kalamazoo. Jag fick göra ett byte i Detroit men det gick superbra! Jag har sällskap av en tysk kille som är hur trevlig som helst. Detta planet är verkligen jättelitet men det gör inte så mycket eftersom det bara är en 50 minuters flygtur. Jag kan ju säga att jag är en aning nervös just nu, att jag ska få träffa min värdfamilj för första gången känns overkligt. Jag fick ju min familj redan i februari och vi har pratat enda sedan dess. Detta ska verkligen bli superkul! Vi hörs när jag är "hemma".

Puss och kram

Likes

Comments

Ni hörde rätt idag är den stora dagen här!! Jag lämnar om mindre än 30 minuter mitt hem för att bege mig mot flygplatsen. Det är en konstig känsla men det känns bra ändå! Denna veckan har varit väldigt tuff för mig, många hejdån och mycket som behövts fixas inför avresan. Jag skulle säga att tiden innan man åker är nog den värsta för jag hatar verkligen att säga "hejdå". Dagen igår lades bara på packning and guess what jag fick plats med allt jag vill ha med mig! YAY

Tänkte bara skriva ett kort inlägg nu när det är dagen till ära! Ville väl bara mest säga att det är många känslor inombords just nu. Jag känner mig glad, ledsen, tacksam och taggad till tusen. Skulle säga att jag är så redo jag kan bli!

Vi hörs i NY vänner!!! Puss och kram

Likes

Comments

För drygt en vecka sedan hade jag mitt "Goodbye party" för mina närmsta vänner. Och Of course hade hela partyt amerikanskt tema, så mamma och jag var iväg tidigare i veckan på dollar store för att inhandla en massa prylar till partyt. Vi köpte bland annat ballonger, partycups och girlanger med USAs flagga i rött, blått och vitt. 🇺🇸

Pappsen agerade grillmaster så tack vare honom bjöds det på god mat, drinkar, snacks och annat smått och gott <333 Det serverades även bål i början efter att alla kommit och därefter var det lite mingel eftersom alla mina kompisar inte kände varandra sen förut. Senare under dagen hade vi även lite paketöppning och trekamp. Jag måste nog ha dem finaste vännerna i världen för det var något som jag verkligen inte förväntade mig. Jag fick bland annat lite smycken samt ett superfint fotoalbum. På varje sida i fotoalbumet så hade mina kompisar klistrat in en massa bilder samt hade varje person skrivit en text på varsin sida. Det var verkligen bästa presenten någonsin!

Hela dagen var verkligen så mysig och rolig, men samtidigt var det sorgligt. Jag som tidigare inte varit speciellt nervös kände för första gången av min nervositet. Men jag försökte tänka bort det så mycket som det bara gick! Något som underlättade var att tänka på hur bra det faktiskt känns att åka när man vet att man har så bra vänner och familj.

Jag ska även ha ett till "Goodbye party" den 12e Augusti för familjevänner och släkt. Sen bär det det av den 26e vilket innebär att det bara är 23 dagar kvar tills jag åker!! Det är helt galet 😜😜😜

Anyways jag vill bara tacka mina fina vänner för alla presenter och för att ni alla kom! ❤️Jag är verkligen supernöjd med dagen och det är tack vare er som det blev så lyckat! I LOVE YOU ALL!! Och som vi sa innan alla gick hem "It's not a Goodbye, It's a see you later!


Likes

Comments

Hej på er!

I måndags var jag på ambassaden i Stockholm för att fixa mitt visum. Jag hade tid klockan 09:00 men var där redan 07:45. Det var en perfekt tid då kön inte alls var speciellt lång. Tiden gick väldigt snabbt eftersom jag köade tillsammans med @OliniStaterna. Det var väldigt skönt att stå i kön tillsammans med någon då jag själv var ganska så nervös. Men det var verkligen inget att vara nervös över för allt gick superbra! Efter att stått i kön i kanske 30 minuter så fick jag gå igenom en säkerhetskontroll, lämna in mobilen, lämna in alla papper + passet och sedan sätta mig i väntrummet. Efter 15 min blev jag uppropad till desk 3 där jag hade en intervju i 2 minuter och fick då mitt "Visa Approved". Allt som allt så tog hela besöket på ambassaden bara en timme, vilket var förvånansvärt snabbt eftersom att vissa får köa i flera timmar.

Jag har haft en toppenhelg i Stockholm. Jag flög upp redan i lördags tillsammans med en kompis och vi flög hem igen i måndagskväll. Vi bodde väldigt centralt i Stockholm vilket kändes skönt då det var nära till allt! Stockholm bjöd på allt från sightseeing till shopping. Jag längtar redan till nästa gång jag ska besöka fina Stockholm! <333

Idag är exakt en månad kvar tills jag åker!!! Det är så sjukt. Nu är det verkligen påriktigt och jag känner exakt alla känslor på en och samma gång😍😱🙈😓😅😭😜😝😳😃

Likes

Comments

Hej på er!

Som rubriken lyder så blir det inga fler vaccinationer för min del då jag äntligen har tagit alla. Idag var jag på mitt sista sjukhusbesök vilket känns så skönt! Jag tog sista twinrixsprutan samt gjorde ett tuberkulostest och det gick hur bra som helst. Jag hade föreställt mig att tuberkulostestet skulle göra väldigt ont men det var inte alls farligt! 😜Som sagt känns det väldigt skönt att numera ha denna delen avklarad eftersom den har tagit lång tid! ✅

Som det ser ut just nu så är det enda jag har kvar att lämna in mina slutbetyg för tvåan, göra ett besök på ambassaden (har tid där den 17:e juli) och sen är det OFF TO GO!!!! Idag är det 53 dagar kvar tills jag lämnar Sverige och drar till staterna!! Det känns overkligt och tiden bara rinner iväg. Men jag är så taggad!! Jag pratade även med min värdmamma i helgen och jag blir lika exalterad varje gång jag pratar med henne!! Ser så mycket fram emot att få träffa dem alla!

Mer än så har jag inte att dela med mig av för tillfället. Det går lite trögt här på bloggen men jag jobbar nästintill varje dag och tiden som blir över spenderar jag tillsammans med vänner och familj för att verkligen ta vara på tiden nu innan jag åker.

See yaaaa!!

Likes

Comments

Hej på er!

Vet inte riktigt var jag ska börja detta inlägg då det var väldigt längesedan jag uppdaterade här på bloggen. Det har varit väldigt mycket på senaste tiden både när det gäller resor då jag både hunnit med en resa till Spanien samt en resa till Japan. Det var ju dock ett tag sedan. Resan till Spanien var redan i början av april och resan till Japan var i mitten av april. Vilket fall som helst var båda resmålen helt underbara och jag träffade så många trevliga människor. LOVE IT! Därefter har jag haft extremt mycket i skolan men tack och lov är det snart sommarlov. Det är inte mer än 16 dagar kvar nu.... hur sjukt är inte det? Utbytesåret närmar sig med stormsteg!!!

Jag har kommit en bra bit på utbytesfronten. För det första så har jag skypat med min värdfamilj vid två tillfällen. Första gången vi ringdes vid var jag lite nervös men framförallt exalterad. Direkt efter det samtalet så kändes allt så bra och rätt. Jag är så tacksam över att jag just blev placerad i den här familjen. För det andra så har jag börjat med min visumansökan och kommit till det stadiet då jag ska boka en tid till ambassaden. Jag var inte inställd på att det skulle ta så lång tid att fylla i ansökan. Men visst det är ju en hel del pappersarbete och det ska även bifogas en bild i ansökan som jag var och tog i veckan. Så jag känner mig ganska lugn för tillfället för jag har inte så mycket kvar nu innan jag ger mig av på mitt livsäventyr. Det som återstår är som sagt att boka tid till ambassaden, ta dem sista sprutorna och samt fixa med lite små saker. Sen är jag Off to go!!!

Ska verkligen försöka komma igång med bloggandet igen för jag saknade faktiskt att vara från det ett tag. Hoppas allt är bra med er! Och till er som även också åker i år vore det roligt att höra lite hur långt ni har kommit. <333

Tänkte även lägga in lite bilder från både Japan och Spanien även om det var ett tag sen men vore kanske kul att se.


Lite bilder från Spanien 🇪🇸

Lite bilder från Japan 🇯🇵

Likes

Comments