Barnen, Förälder, Arbete

I dag har man varit iväg till jobbet som vanligt men när jag var inne på sista stället jag har och städa vilket är inne på Ahlsell så fick jag ett sms om att jag har ett nytt intalat meddelande på telefon....
Det var en lärare på sonens skola som säger att Tias har gjort sig illa i bakhuvudet så han har blod i bakhuvudet men att det inte är någon fara och att han åker med bussen hem.... VA?????
I panik ringer jag till syrran som säger att hon möter upp barnen när de kommer med bussen.
När jag är på väg ut från Ahlsell så får jag tag på läraren som ringde upp mig, hon säger samma sak som hon sa i meddelandet och att Tias har fått en pinne i bakhuvudet.
Jag talar om för henne att på Tias elevkort så finns det FYRA nummer som de kan ringa om det skulle vara något och jag har ingen mottagning på jobbet, men de har helt enkelt valt att ringa mig och pratat in ett meddelande, jag tycker absolut inte att det får gå till på det här sättet!!!
Jag har lixom förutom mitt nummer även lagt till min makes nummer, min makes mammas nummer (som bor i Askersund) och min systers nummer (som bor på samma ort som oss) och de numren är planerade efter att de ska komma till rätt personer och att det ska bli så bra som möjligt för barnen... jag har samma nummer på alla barnens elevkort....
Får det verkligen gå till så här????
På dagis när jag hämtar Theo så har ena fröken fått höra av skolbarnen som kommit med samma buss som tias berättat att Tias var blodig i bakhuvudet.
Nu är det ju som så att det är inget stort sår han har i huvudet över huvudtaget men det har blödigt en del och jag anser att man sätter inte ett barn som gjort sig illa på bussen hem utan att man har fått kontakt med föräldrar eller annan som kan ansvara för barnet, och jag kan juh bara tänka mig hur de andra barnen kan ha sett på detta när de sett blod i bakhuvudet på Tias.
Väl när jag är på väg hemåt så pratar jag med maken som har åkt hem då Ängla skickat ett sms till honom (till mig oxå) om att tias fått en pinne i bakhuvudet.
Möter upp maken när jag hämtat Theo hos min syster som tog med Tias och Ängla hem när de kom hem.
Nu på kvällen så har Tias duschat och har gått och lagt sig han har lite ont i huvudet och har lovat att säga till om det blir värre eller om han börjar må illa eller om det är nått annat som känns konstigt.
Så blir det att kolla till honom lite extra i kväll/natt.
Tias har berättat att han kastat med en pinne som slagit i ett träd och sedan studsat tillbax och så fick han den i bakhuvudet.

I morgon fortsätter jobbveckan med jobbhelg både lördag och söndag och nästa vecka blir det extrajobb mån, tis och ev ons, sen fortsätter veckan som vanligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Barnen, Familj, Förälder

Då det hade blivit knas med att jag inte skulle jobba den här helgen och maken skulle iväg på motorsågskurs så hade jag juh fixat med att farmor skulle komma och vara med barnen, men när jag nu inte jobbar i helgen så köpte farmor med lite fika och kom förbi en stund i allafall :)
Så efter lunchen så blev det kakor och bullar och lite fika prat innan farmor Anki behövde åka igen, tack för ett trevligt besök det får vi göra om.
Lillkillen som har varit vaken halva natten fick lägga sig i vagnen efter lunchen och fikat och sover nu som en stock och snarkar enormt mycket.
Nu är det bara att vänta på att maken ska komma hem så ska vi åka iväg och fika hos syrran som fyllde år igår.
Ikväll blir det mys hemma med familjen och bara vara, kan vara otroligt skönt att bara vara hela familjen utan att det ska va massa åkandes på olika aktiviteter, besök, jobb eller annat dylikt som oxå måste göras.... man ska värna om det viktigaste man har här i livet FAMILJEN!!!!

Jag älskar det faktum att min största tjej har en otroligt egen vilja och talar och argumenterar för vad hon vill, envis och driver en till vansinne men helt underbar och fantastisk ändå.

Älskar min näst äldsta buse som har ett otroligt lugn och kan sitta ensam och bara plocka och pyssla med sitt som hon vill ha det, envis som tusan och som även kan sura och skrika i timmar om hon inte får som hon vill.... men helt fenumenal tjej ändå.

Älskar min äldsta son som visst går i 200 från det att han vaknar tills det att han slocknar på kvällen men med otroligt mycket idéer och fixarhänder som gärna gör så mycket han bara kan även om det kan bli knas ibland... oftast får han det dock att funka, visst dividerar han om det mesta och blir enormt arg när han inte får som han vill eller när det inte går som han vill, men en helt klart en fixarskalle som ordnar det mesta och helt underbar när han kommer och bara vill kramas.

Så har jag min minsting... en liten illbatting som busar för jämnan släcker lampor vrider på plattorna i köket och öppnar dörrar, går in på toaletten och leker med vattnet i handfatet och klättrar värre än en apa i en hastighet som inte existerar på denna jord.
Han som skrattar ljudligt och mycket om man råkar säga aj och gärna låser in sig själv i hundburen, men trots att han gärna inte sover på nätterna och busar jämt så finns det inget som slår känslan när han kommer springandes mot en och vill komma upp bara för att mysa en stund innan han ska busa vidare...

Alla dessa egenheter är just det som gör att jag är så stolt över att vara eran mamma älskar er i all oändlighet och mer där till!!

Så har jag min kära make.... en envis Karl som tydligen bor i huset med oss och sover bredvid mig i sängen, och ja sover gör han.... spelar ingen roll om barnen skriker, hundarna skäller, klockor ringer tror inte heller det skulle spela nån roll om huset rasar ihop, marken öppnar sig och huset far ner i gruvan under oss, min kära make han sover ändå.
Men, jag älskar det faktum att du kan avsluta meningarna åt mig, även om det blir lite knasiga meningar ibland när vi inte ens pratar om samma saker, det faktum att du har kunnat tagit till dig alla barnen som dina egna och är stolt över oss som familj även om tjejerna tjatar, tjattrar och fnissar om tjejgrejer och grabbarna busar dagarna i ända, så finns du där för dem och försöker stötta dem så gott det går, för man kan inte göra mer än att försöka göra sitt bästa.
Älskar hur du kan se på mig och förstå att jag är trött men bara behöver ha en kram för att glömma min trötthet, älskar de stunder jag bara får vara nära dig och känna din närhet om det så är en filmstudio i soffan men hela busfamiljen, huvudsaken är att du alltid är här!

Älskar dig så otroligt mycket min underbara make!!!!

Nu blir det att vila en stund medans buskillar sover och de andra busarna leker innan maken kommer hem och man ska fortsätta med dagen!

Likes

Comments

Arbete

Då var vecka 2 avklarad på jobbet, blir jobb nästa helg istället för denna.
Har gått riktigt bra denna vecka med fick hoppa lunch i dag då jag skulle på säkerhetsutbildning innan lillgrabben skulle hämtas på dagis.

Tias och Ängla är iväg på disco nu på kvällen och maken har motorsågskurs i morgon.

Har börjat komma in i lite rutin med tidiga vardagsmornar nu men trött är man ändå då Theo har för vana att vakna en till två ggr per natt.... dvs... lägga sig kl 21-22 på vardagar har blivit lite av en vana då man som sagt inte är så van att kliva upp kl 5 varenda morgon.
Igår så passade jag på att åka hem på lunchen och städa, tvätta och plocka lite hemma innan det var dax att åka vidare till nästa jobbställe.

Min lillasyster fyller även år i dag! så Grattis älskade systeryster vi ses på fika imorgon! 💖

Nu tar denna väldigt trötta Karro helg!

Likes

Comments

Arbete

Tror nog min kära make blir lite trött på mig ibland, när jag gjort mitt pass på jobbet idag och kommer hem så satte jag igång och städade lite här hemma ...
När hela nedervåningen är klar så tittar jag på klockan och ringer maken och när han svarar säger jag tjohooo i telefonen och säger att det e hans jobb kvar... dvs övervåningen... 😉
Tror nog dock min käre make tycker jag är lite jobbig r jag tvingar honom och städa då jag tydligen har en tendens att påpeka vad han har glömt och gärna städar efter att han har städat....
Det är nog inte lätt att bo ihop med nån som jobbar som lokalvårdare ...
Ny arbetsvecka och denna arbetsvecka varar i 7 dagar....  dvs jobb helg.....

Likes

Comments

Arbete

När jag började jobba så skickade jag mail till arbetsförmedlingen om att jag inte kommer kunna komma på möte då jag arbetar.... för det första så får jag ett mail tillbax från den där kärringen som min make hade som arbetsförmedlare som jag sa till om att jag inte tänker ha som handläggare och sen så fick jag ett brev i dag med en ny tid och ett extra brev där det står att jag inte kommer få nån ersättning om jag inte kommer på mötet....????
Jag har för fan ingen jäkla ersättning!!!!

Slutade med att jag mailade direkt till han som skrev under brevet:
Hej som jag skrev i förra mailet så kunde jag inte komma på mötet då jag var på mitt arbete och vad gäller den nya tiden om möte så kommer jag inte kunna komma på det mötet heller... jag har varken a-kassa, aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning eller dylik ersättning så hur ska då min ersättning kunna påverkas? Mer än min lön från arbetet om ni nu ska tjata och envisas om att jag ska på ett möte hos er? När jag har ett arbete att sköta!! Ett arbete som jag för den delen inte fått via er och utan er hjälp... igen....
jag hör av mig själv till er när jag har tid och inte jobbar och i så fall skulle det ev enbart va för extra arbete nån helg.
Mvh karolina gräsberg.

Är de verkligen så otroligt pantade att de inte fattar när man skriver att man har ett arbete och jobbar??
Om man inte fattar när någon säger det till dem och när man inte kan bemöta andra människor så kanske ni ska ta och tänka på ett karriärbyte!!!!!! Vänd er till nån av era kära kollegor så ni kan hitta ett arbete som passar er bättre!

Likes

Comments

Arbete

De tre första dagarna denna vecka så har jag gått med Linn på jobbet för att lära mig vart o vad som ska städas m.m.m
Så idag när jag kom till jobbet så är det min första dag själv... kände mig rätt trött på morgonen då Theo vaknat på nätterna och Sagas mätare har pipit...
Var dock lite nojig över och komma ihåg koder och vilket nyckelhål man skulle låsa upp först för o inte tala om... vilken nyckel ska man använda???
Parkerar bilen o kommer fram till att jag e först... vilket innebär att jag ska larma av..... hmm. ... tar nog en cigg först.... och trött som man är så tänder jag den i fel ände och eldar upp halva filtret.... va faan.
Nu när halva dagen gått ca så är jag rätt så nöjd med mig själv då jag inte lyckats sätta igång ett enda larm och jag tror inte att jag glömt nått... jo förutom att numera har jag en öppnad ramlösa på alla ställen jag städar på för de andra glömde jag ju på städ vagnarna igår....
Nu blir det lite käk för att fortsätta med resten av dagen, och se hur mycket man irrar bort sig på nästa ställe.... tur det inte e larm som ska larmas av där iallafall...

Likes

Comments

fordon, Familj, tankar

I dag har de mellersta barnen varit inne på sjukhuset och vägt och mätt sig och pratat lite (enures) och hur vi går vidare då varken tabletter eller larm funkar.
När vi var klara där så passade vi på att gosa lite bäbis då syrran fick en liten tös på alla hjärtans dag.
Både på vägen in till Örebro och hem så kommer man ju ut på rv50 där de håller på med vägarbete mellan askersund och åsbro... all hastighet e nedsatt till 50 eller 70 hela vägen.... visst är det jätte tråkigt men jag ser då fasen till att hålla de hastighetsbegränsningar de satt där, just för att det är vägarbete och det är mycket maskiner och folk som arbetet vid vägen, jag ser det som en självklarhet att visa de arbetande lite respekt för jag hade då inte velat åkt till arbetet rädd för att inte komma hem för att folk prompt ska köra som idioter.
Jag blev omkörd flera gånger om på både dit och hemvägen, var till och med en bil med hästtransport som körde om mig på en 50 sträcka!!!!!
Vad är det för jäkla fel på folk??????
Det är fan så mycket bättre att komma försent än att inte komma fram alls!! Eller varför inte testa att komma iväg fem minuter tidigare?
Jäkla jubelidioter!!
Jag har själv väntat på att en person ska komma hem från jobbet som inte kommer hem något mer och jag skulle inte önska det på min värsta ovän..... visa lite jävla respekt för dem som arbetar vid vägen, tror inte ni vill ha nån som blåser förbi precis bredvid er när ni står och ex byter däck ut mot körbanan.
Använd det ni har innanför pannbenet och skärpning!!!!

Jag e då fasen inte Guds bästa barn och är bra jäkla gasglad vissa gånger jag med men tro mig det är då fan bättre att komma hem helskinnad till familj , vänner och anhöriga än att komma 5 min försent!!

Likes

Comments

drömmar, Förälder, Gluten

I dag när lillkillen blivit lämnad på dagis så blev det hem igen och plocka och torka i köket och när det var klart så blev det att fortsätta och plocka lite mer...
Sen blev det att åka in till arbetsförmedlingen och prata med dem och skriva ut personligt brev och cv då det är jobbmässa i Askersund i morgon...
Bokade in ett möte med en handläggare och han tyckte jag skulle kolla på arbetsmarknadsutbildningar då jag inte har nån gymnasieutbildning så är jag juh då tydligen prioriterad för att få gå en arbetsmarknadsutbildning...
Jag slipper i allafall få min makes handläggare på arbetsförmedlingen då hon e totalt jäkla rutten på sitt arbete och dessutom så talar hon illa om den arbetsgivaren som gör allt för att kunna anställa min make vilket jag anser att man inte gör, hon ska arbeta med personer som söker arbete och arbetsgivare som är i behov av att anställa och då hör det väl till allmänt vett att ha sina personliga åsikter för sig själv istället för att spy ut dem på andra arbetssökanden.

Direkt efter jag varit på arbetsförmedlingen så blev det till att gå över gatan och in och prata med bemanningen på askersunds kommun, lämna personligt brev och cv, och hon verkade väldigt positiv till nån som verkligen vill jobba och då dag, kväll samt helger.
Väl hemma så blev det att fortsätta och plocka lite och dammsuga och skura innan lillkillen ska hämtas.
Har även hunnit med att kopiera mitt personliga brev och cv inför jobbmässan i morgon, och tittat lite på arbetsmarknadsutbildningar.....
Jag tänker så här.... jag som tycker otroligt mycket om mat och bakning borde nog tycka väldigt mycket om att gå en kock utbildning.... och då jag har mycket matallergiker i släkten så kan man ju inrikta sig lite mer på allergivänlig mat då sen.... och då parallellt med en arbetsmarknadsutbildning, arbeta på ex då bemanningen när man inte har utbildningen, allt för att kunna göra något man verkligen tycker om.... för ekonomin kommer tyvärr inte gå ihop sig annars....
Kom gärna med åsikter eller tankar.... tänker jag fel????

Likes

Comments

tankar

Så här på natten när alla tankar far runt och man inte riktigt vet vad man ska göra för att få den sömn man behöver, det är då man ligger och tänker... Kan juh säga att det är inte särskilt bra att göra den här tiden på året då man går igenom alla val och precis allt man varit med om...
Dock hur mycket man än försöker glömma allt hemskt så är det nu det dyker upp igen som en smäll på käften när man minst behöver det....
och man saknar bland de viktigaste människorna man nånsin haft i livet.... Ni vet de där personerna som man kunde prata om allt med.... de som alltid fanns där och de som verkligen brydde sig... De där människorna som har det där lilla extra...
Det är just de personerna som inte längre finns i mitt liv..... för hur hemskt det än är att erkänna så.... de lever inte längre...
Jag har haft en hel del underbara människor i mitt liv och är dock tacksam för den tiden vi haft tillsammans.

Något positivt.... Tias har inte gått i sömnen än..... men.... han vaknade och tyckte det var en bra idé att gå ner och slå på tvn... suck... det blev gott för grabben att hoppa i säng igen så han orkar med skolan i morgon.... gick så där fem minuter så var han uppe igen.... denna gången tyckte han att det var bättre att chansa på tvn på ovanvåningen i deras allrum.... men icke sa Nicke.... blev sängen igen.... elak mamma som tycker att tvn sk va avstängd och att barnen ska sova i sina sängar på natten.

Torsdagen för övrigt har det inte hänt så vidare värst mycket.... När de äldre barnen åkt till skolan och Theo var lämnad på dagis så blev det hem o slänga sig i sängen, dra täcket över huvudet och sura och hoppas att dagen ska ta slut väldigt fort tills det va dax o hämta Theo igen....
Theo har det i allafall gått jätte bra för på dagis och i dag var han inte alls ledsen när jag lämnade honom... jag han knappt få av honom overallen innan han skulle springa iväg och leka.


Nä, nu skiter jag i detta och får väl ligga o stirra i taket tills man kanske kan somna....

Likes

Comments

Den 9 februari 2012....
Torsdag och barnen var på skola och dagis, jag jobbade... Då jag och arbetskamraten avslutade dagen i kumla så åkte vi hem till henne i hallsberg så bjöd hon på lunch... thai mat som hon fixade själv... väl på väg hem tänkte jag ringa till dig och höra hur det gick för dig då jag visste att du slutade ca 13:00 och var nu på väg hem.... första gången så gick det fram signaler. .... inget svar.... andra gången var telefonen avstängd....
Tänkte som så att jag ringer din bror då ni ändå var på samma ställe och jobbade....
Din bror svarade, sa att det hade skett en olycka och att det var allvarligt och att jag skulle hämta barnen, åka hem och ringa till honom igen....
Så många tankar for i mitt huvud under den resan...  jag ringde och fixade barnvakt och min pappa skulle möta upp mig.... tänkte som så att det spelar ingen roll bara jag kommer till dig så blir det bra.... vi löser det... Väl när jag hämtar barnen så berättar jag att det hänt en olycka för mer än så visste jag ju inte...
När vi sen närmar oss hemmet så ser jag att det står en mörk kombi på parkeringen som har lyset på...  Jag ber barnen att stanna i bilen och säger åt min morbror som mötte upp mig när jag hämta barnen att titta till barnen.
Hinner knappt in på gården när jag möts av två civilklädda poliser... Jag tar upp telefonen o ringer pappa och säger åt han att komma hem till oss....
De talar om för mig att Dan varit med om en trafikolycka och att han gått bort.....
och världen rasade samman!!!!!
allt man planerat, alla önskningar och alla tankar har efter den dagen blivit till ett kaos och en tjock dimma i mitt huvud.
visst var jag beredd på att det skulle vara illa..   men aldrig slog det mig att han inte överlevt...
kan ju säga så här att det var en sån otrolig tur att dan's bror sa som han gjorde i telefonen till mig.... för hade han berättat att han var borta så hade förmodligen inte barnen haft nån mor heller.....

Då var vi tillbax på den här dagen.... den dagen man aldrig kommer att glömma...
Vet du vad Dan?
Dom du trodde alltid skulle finnas där.... det var tyvärr de som svek allra först...
Har inte alls mycket till övers för alla dessa ytliga och falska människor.
Men en sak ska du veta.... Du har i allafall helt fantastiska syskon som du kan vara otroligt stolt över.... 💖 
Du kommer alltid vara så otroligt älskad och förbannat saknad!

Jag vet mycket väl att detta inte var så allt var planerat.... men hur gärna man än vill leva i det förgångna många gånger så vet jag att du skulle vara så glad över vad vi har i dag.

Och för att inte glömma..... så vet vi juh precis vilka som verkligen bryr sig.

Dan.... Maskingalen, snickrande, allfixande, biltokig och kaffedrickande.
Han gav så mycket kärlek, han var varm och godhjärtad och hade alltid förmågan att vara lugn och stark i svåra stunder, en optimist som sa att allt ordnar sig, en drömmare med många planer i livet.
Det är så svårt att släppa någon man älskar.
Dan ville alla väl och ville alltid försöka hjälpa till så gott han kunde.
Han kommer alltid att finnas hos oss alla om nu inte i kropp men i själ.
Vi förvarar honom i våra hjärtan och minnen och försöker hitta något bot mot sorgen och smärtan.
Han rycktes ifrån oss men lever ändå kvar och jag kan bara tacka för den allt för korta tiden och för våra underbara och fantastiska barn.
Dan gav mig otroligt mycket styrka och ro, han sa att han alltid skulle finnas här, jag skulle aldrig behöve vara ensam.... Vi hade ju varandra.
En helt fantastisk far och livskamrat.
När jag säger att han brydde sig och ville alla väl så menar jag inte bara mig och barnen.... Utan.... Alla.....
Det var aldrig tråkigt att prata med honom för han pratade så mycket om alla sin mor, far, syskon, släkt, vänner, arbetskamrater man fick alltid försöka lära sig nya namn...
Och jag är urkass på namn kan jag ju säga.
Allt detta som nu tyvärr har skett är så ofattbart, vi får alla försöka ta en dag om än ett steg i taget och ta hand om alla nära och kära, för man vet aldrig hur lång tid man har, och jag vill personligen önska er all lycka i världen.
Vi hade inte pratat så mycket om döden....
Vi skulle se barnen växa upp, vi skulle bli gamla ihop och vi skulle helt enkelt dö samtidigt.

Likes

Comments