Sorg, tankar

I dag är det 13 år sen min mor gick bort och man minns den där dagen så som det var igår... hur livet kraschade och aldrig mer skulle bli sig likt, hur familjen/släkten splittrades på ett sätt man aldrig trodde skulle ske så tajta som vi faktist var i våran släkt och familj...

Funderingarna går så här:

Hur hade det varit i dagens läge om mamma fortfarande varit i livet?

Hur hade man agerat om det vore idag hon gick bort istället?

Hur hade våra liv sett ut?
Jag saknar dig mamma!!!
😢

Till alla mina syskon:
Jag älskar er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förälder, Sorg

När man var liten så såg man inte hur mycket ens mamma gör för en hon bara fanns där, när man blev tonåring så tyckte man mest att mamma jämt var pinsam och jobbig...
När jag sen fick mitt första barn så var med när hon föddes, du var alltid så stöttande, kom med tips och råd och ville alltid gosa och mysa med ditt barnbarn....
Sen försvann du bara och det blev så tomt... jag förlorade min bästa vän...
önskar så att du hade funnits här när jag förlorade Dan, när dina andra barnbarn föddes du har massor av dem nu mamma att du vore nära när allt var så jobbigt, när jag behövde råd.
Önskar så att du vore här och kunde hålla ihop våran familj och släkt med för den delen för ingenting är längre det samma efter du försvann älskade mamma
💕
Och så undrar jag nu när barnen blivit äldre... hur orkade du?

Likes

Comments

Förälder, Sorg

I dag är det min mammas födelsedag...
Önskar så att hon vore kvar hos oss men min mor gick bort en vecka innan min äldsta dotters ettårsdag vilket är nu snart det med, kommer ihåg hur glad du var när vi firade din födelsedag sista gången, en otroligt nöjd mormor som matade sitt första barnbarn med all grädde från din tårtbit
💕
Jag saknar dig så otroligt mycket mamma!

Likes

Comments

Förälder, Diabetes, sjukhus, skola

Jag har ju skrivit förut om sjöängsskolan i Askersund och min äldsta dotters skolgång mm.
I dag fick jag ett mail från måltidschefen på askersundskommun där det står att de håller på att ta upp mina "frågor" och jag kommer att få svar under veckan.


För övrigt så ringde skolsyster upp mig angående min fråga om min närvaro vid möte mellan skolan och sjukhuset.
I det läget så sa jag ifrån, de får helt enkelt ordna ytterligare ett till möte mellan skolan och sjukhuset för jag anser att visst om de ska enbart ta upp generella frågor kring diabetes så kan de göra det utan min närvaro men det är inte ok att de ska ta upp min dotter i det mötet när jag inte får närvara!

Hur tänker de när de ens frågar mig om detta? Vad trodde de?
Att jag skulle tycka att det e helt ok för dem dvs skolan sjukhuset och då föräldrar/målsman för andra elever med diabetes som krånglar på skolan ska prata om min dotter men det e inte ok att jag ska närvara?
Ne du jäklar där drar jag min gräns då får de helt enkelt ordna med ett nytt möte!!
(Upprörd mamma)

Likes

Comments

Förälder, skola

Min stora tjej började ju på sjöängsskolan i askersund efter sommaren förra året dvs den stora nya fina skolan som stod klar samband med att läsåret började, nya fräscha lokaler och ett stort nytt fint kök med det.
Det har denna vecka kommit till min vetskap att för de barn som har specialkost de får värma sin mat i micro till lunch varje dag, min stora tjej som då äter glutenfritt vilket jag inte ser som någon höjdare att äta men det går och det är väl en vanesak oxå, men just att värma glutenfritt i micro är rent utsagt skit äckligt!

Min tanke var då att om jag som vårdnadshavare för min ungdom med specialkost inte vetat om detta förrän hon nu går sin tredje termin på denna skola, hur är det då med andra vårdnadshavare med ungdomar som har specialkost på denna skola, är de medvetna om detta?

Jag la ut ett inlägg på två olika askersundssidor för mest en information till de med ungdomar med specialkost, då jag anser att detta inte är ok... fick ett blandat bemötande, det fanns de som tycker det är helt ok för deras ungdomar att värma skollunchen i micron varje dag, det fanns de som höll med om att detta inte är ok, och det fanns de som tyckte att det är bättre att lägga krut på att förebygga mobbing och särbehandling på skolan istället för att gnälla om detta och tycka att andra ska lösa ens problem åt en!?? Jaja, alla har rätt till sin åsikt....
Men om vi nu vänder och vrider lite på detta, hur är man som ungdom? Man vill inte sticka ut, man vill inte känna sig annorlunda... hur tror man då att man som ungdom känner sig när man ska gå till en kyl och hämta sim mat för att sedan gå och värma den i micron innan man kan sätta sig ner och äta... medans ens kompisar går och tar sin redan uppvärmda mat och går och sätter sig och äter, många gånger har nog redan ens kompisar då redan ätit upp sin mat innan man då själv kunnat sitta ner och börja äta sin lunch.
Och vad jag vet så har alla skolor en lika behandlingsplan dvs alla barns lika rätt!
Varför har då inte de barnen med specialkost lika mycket rätt till att kunna hämta sin mat färdiguppvärmd som alla andra?

Fick även ett inlägg i tråden från skolans rektor som tyckte att jag skulle ta kontakt med måltidsenheten och prata med dem och hon hänvisar istället till att mycket av specialkosten redan står framme vid den övriga maten, varpå jag skrev tillbax att om hon hade kunnat närvarat på mötet med skolan som jag var på i dag så hade hon vetat att det var en representant från köket med på mötet och att hon skulle prata med sin chef osv... de har fått min mail och mitt nummer för vidare kontakt, och så svalde jag frågan om när hon säger att den mesta specialkosten står framme, hänvisar hon då till vegetarisk kost? För ja den vegetariska kosten står framme vid den övriga uppvärmda maten.
Det slutade kort och gott med att mitt inlägg i båda dessa askersundsgrupper blev borttagna, den ena kan jag förstå och det fick jag även ett PM om från admin om, men det andra inlägget det bara "mystiskt" försvann...
Är det så att man som vårdnadshavare till ungdomar på sjöängsskolan i askersund inte har rätt till sin åsikt? Får man inte informera andra om sånna här saker?

Har jag fel? Tänker jag fel?

Likes

Comments

Barnen, Diabetes, Förälder, sjukhus, skola

I går så känns det som jag satt i telefon praktiskt taget hela dagen.
Inte nog med att jag skällde på sköterskan på morgonen vilket jag senare fick höra att jag faktist hade rätt i då jag känner till stora tjejens diabetes bättre än vad de gör.
Jag bad om att få en möjlighet till att få tag på rektorn på sjöängsskolan då jag är i behov av ett möte med mentorer, skolsyster, kurator, rektor och köket på skolan.
Fick tillbaka som svar att de skulle påbörja en sk SIP... varpå jag blev lite förvånad och var tvungen att kolla upp vad detta har för innebörd.
En sk SIP är tydligen ett samarbete mellan skola, sjukvård och socialtjänst! Och för de som känner oss och vet vilka vi är vet oxå vad vi har haft för förhållande till socialtjänsten förut och att ja, jag har lyckats läsa lusen av just socialtjänsten förut.
Med informationen om vad en sk SIP är så ringer jag upp skolsyster och hade väl inte nån rolig ton i samtalet men informerade henne om vad en sk SIP innebär och ifrågasätter vad socialtjänsten då har med stora tjejens skolgång att göra? Det är väl ändå skolans ansvar att kunna ha en hållbar plan för att hon ska kunna gå i skolan och att det ska funka med hennes diabetes.
Tog även upp med skolsköterskan att jag behöver ha ett möte snarast möjligt för att stora tjejen ska kunna gå i skolan.
Hon förklarade att det var inte alls så de hade menat med en sk SIP det var snarare att skolan ville ha ett samarbete med stora tjejens diabetesteam på sjukhuset.

Efter nån/några timmar så ringer det en lite smått försynt och försiktigt pratande skolsyster som informerar om att hon har lyckats fått till ett möte till mig med skolsyster, kurator, mentorer och måltidsansvarig på skolan nu på fredag och hon poängterade även att hon tyckte vi kunde hålla en god ton på mötet, dock så kunde inte rektorn närvara på mötet men jag fick ett mobilnummer där jag kan ringa eller smsa för att få tag på rektorn på skolan.
Hon ville ju då även att min stora tjej skulle närvara på mötet vilket min tjej har tackat nej till, och ja jag förstår henne och jag har även förklarat att hon kommer inte att närvara på detta första möte.

I allt det här så kan jag tillägga att ALLA mina barn betyder mer än övriga världen för mig och inget, absolut inget kan stoppa mig från att göra vad som är rätt för dem, och att de ska få det så bra som möjligt.

I dag så har stora tjejen möte med sin dietist kl 10:00 och kurator kl 14:00 hennes diabetessköterska skulle försöka komma innan mötet kl 10 och så får vi helt enkelt se vad de säger på ronden i dag.

Likes

Comments

Arbete, Diabetes, Förälder, sjukhus, Familj

I dag så har stora tjejen fått träffa sin diabetessköterska och sin kurator, så i morgon kl 10:00 så har hon tid till sin kurator och kl 15:10 har hon tid till sin diabetesläkare så får vi helt enkelt se hur vi går vidare efter det.
Hon har legat otroligt bra i blodsocker nu, men det är ju inte som när man är hemma, men förhoppningen är juh att det inte ska bli så här igen och att stora tjejen skall kunna acceptera läget som det är och att hon ska kunna må så bra som möjligt, hon har ju riktigt bra hjälpmedel som hjälper henne, men det viktiga är nu att hon ska kunna få i sig insulinet som hon behöver.

Jag passade även på att ta upp med hennes diabetessköterska om den där sköterskan i morse, men han ansåg faktist att jag hade gjort helt rätt, har bara sett den sköterskan en gång till i dag och det var bara hastigt i korridoren och hon tittade mest bara ner i golvet.

Vill passa på att tacka min syster som har hjälpt mig idag och fått fram de sista arbetsnycklarna till rätt person, och min kollega på jobbet som praktiskt taget denna vecka går på knäna då det inte bara jag som är borta hoppas innerligt att du håller ut denna vecka och så hoppas vi på att det blir bättre till nästa vecka.
Jag har pratat med min chef i dag och berättat att jag inte kommer att jobba denna vecka och att jag hör av mig och uppdaterar om läget i slutet på veckan.

För övrigt så har jag fått ringa till stora tjejens kompis mamma för att få numret till växeln så jag kunde få tagg på skolan, och det var då inte det lättaste, då växeln tydligen kopplat mig till fel våning så blev jag hänvisad till ett annat nummer och den som svarade då berättade att klassföreståndaren inte är på plats förrän på eftermiddagen, blev då hänvisad till ett nytt nummer som skulle ta mig till att prata med rektorn på skolan, varpå det var nån annan som svarade i allafall, som i sin tur hänvisade till skolsyster som jag då fick numret till.
Skolsyster skulle i sin tur tala med klassföreståndaren ( den där jätte förvirrade människan te klassföreståndare som jag inte blir riktigt klok på)
Efter nån timme så hade det ringt på min telefon varpå det var hennes andra klassföreståndare, som verkar vara en helt normal människa och som fattar vad man talar om när man säger att kommunikationen med skolan inte funkar!
Denna klassföreståndare skulle jaga rätt på hennes lärare så hon kan få slippa hamna efter i skolan, så i morgon ska min syster hämta upp det o komma hit med det.


Senare på dagen så fick vi hit lite kläder till stora tjejen och jag fick cigg så jag klarar mig ett tag och när de skulle åka så följde jag med ut o tog en rök.
Det blev lite generalknas precis när de åkte men kan juh säga så här att det finns en enda person i världen som kan lyckas med den bedriften och jag kan inte göra mer än o asgarva åt detta. (Av olika anledningar så väljer jag dock att inte skriva mer om denna händelse)

Blodsockret på henne har legat mellan 3-10 hela dagen i dag och bara kvoterna stämmer i KHkollen appen så funkar det kanon bra.
Saknar övriga familjen otroligt mycket och älskar er enormt.

Nu tänker jag lägga mig på denna tingest som de kallar för extrasäng och försöka att inte gå sönder när jag försöker sova.

Likes

Comments

Diabetes, sjukhus, Förälder

Denna morgon har ju börjat bra, stora tjejen kommer få kolhydraträkna nu, så både hon och jag har laddat ner en app för hjälp med det, hennes kvoter är inlagda i appen och när vi räknat klart så tog hon det insulin som hon ska ta till den måltiden, dock så blev det knas då sköterskorna här inne själva oxå ska räkna ut hur mycket hon ska ta innan hon ska ta insulinet, men vi ringde på dem och jag förklarade precis som det var och att hon redan tagit insulin, saken är juh den att när stora tjejen fick sin diabetes för sex år sen så har det hela tiden varit en allmänt grinig sköterska som alltid är förbaskat seg på allt, och självklart så kom denna människa, jag berättade vad hon skulle äta och efter en bra stund så brann det helt enkelt bara av.... hon har redan tagit sitt insulin och är hungrig och vill äta, men denna människa bara segar och drar ut på tiden ännu mera... vad vi redan vet sen tidigare så har min stora tjej en tendens till att kunna dippa i blodsocker rätt så fort, varpå jag säger det till denna sköterska att jag vill inte att hon dippar ner i sockret, men den snäsig ton säger denna sköterska till mig att om man ligger på 10 i blodsocker så kan man inte dippa i sockret!! Jo det e juh just det min stora tjej kan göra så jag kunde då tyvärr inte vara tyst, jag sa till henne att hon får helt enkelt ursäkta mig men jag tycker inte om henne och har aldrig gjort det för den delen heller så hädanefter så vill jag ha en annan sköterska.
Nu har i allafall frukosten blivit intagen och jag har fått min morgon cigg och fick passa på o ringa lite samtal.
Mellan 9-9:30 så kommer läkaren så får vi helt enkelt se vad de säger.

Likes

Comments

Arbete, Diabetes, sjukhus

Vi kommer få bli kvar i natt med, de kommer sätta ny pod och ny dexcom hon stiger i socker igen men det tror de beror på ett backande insulindropp som piper igen efter de spolat det...
Så nu måste jag försöka lösa att komma hem o hämta nycklar kort mm te jobbet o lämna till två olika personer som jag inte fått tag på än... dock har jag pratat med min chef (den nya man inte fattar vad hon säger)
Vem har sagt att det ska vara lätt?!

Likes

Comments