Den 3 september, samtidigt som det är run of mine i Zinkgruvan så anordnar vi med en bakluckeloppis i zinkparken (lekplatsen/fotbollsplanen) bakom kiosken i zinkgruvan mellan kl 11:00 och 16:00.
Det kommer att finnas lotter till försäljning med fina priser som företag bland annat runtom askersund sponsrat med.
För barnen kommer det finnas en gratis hoppborg som zinkgruvans kiosk och grill sponsrar.
Det kommer även finnas fiskdamm för barnen.

Vi har fått en oerhörd positiv respons och väldigt många sponsorer:

Så har man inget för sig denna dag så ta er tillZinkgruvan för en dag med barnen i fokus!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

tankar

Nu när man jobbar och är själv så pass mycket som man är så har alla dessa förbannade tankar och funderingar kommit tillbax o så har det juh inte heller hjälpt att varenda dag åka förbi det där vägbygget o se det där företagsnamnet... inte heller har det hjälpt att det rätt nyligen varit hans födelsedag och då även den dagen vi hade urnsättningen...
Har försökt dock att sysselsätta mig så mycket som möjligt när man inte jobbat dock så har man gått och blivit hes och hostar lungorna ur sig... men men bara att bita ihop.... det går väl över nån gång.... eller? Vem fan försöker man lura igentligen? Det kommer alltid att finnas där och till råga på allt så kommer man alltid att ha något någon gång som påminner om det som en käftsmäll från ingenstans... kan vara en doft att höra namnet eller just det där med att se det där jäkla företagsnamnet... visst jag har inget emot företaget i sig det är just bara det att man är färdig att bryta ihop varenda jäkla gång!!!
Har börjat sova sämre och sämre på nätterna igen.. och det hjälper då fan inte med hostan.... tur dock att man har mycket med spel på ipaden...

Har kommit till väldigt stor insikt om en hel del saker dock när man går på jobbet och funderar... och säger kort o gott så här.... så man själv behandlar andra ska man förvänta sig att själv bli behandlad och sanning är alltid bäst för den kommer ALLTID fram i slutändan.
Förlåt men jag kände helt enkelt bara för att ordbajsa lite...
Nu ska jag spela innan man kanske kan somna då det är jobb helg!

Likes

Comments

Barnen, Förälder, Arbete

I dag har man varit iväg till jobbet som vanligt men när jag var inne på sista stället jag har och städa vilket är inne på Ahlsell så fick jag ett sms om att jag har ett nytt intalat meddelande på telefon....
Det var en lärare på sonens skola som säger att Tias har gjort sig illa i bakhuvudet så han har blod i bakhuvudet men att det inte är någon fara och att han åker med bussen hem.... VA?????
I panik ringer jag till syrran som säger att hon möter upp barnen när de kommer med bussen.
När jag är på väg ut från Ahlsell så får jag tag på läraren som ringde upp mig, hon säger samma sak som hon sa i meddelandet och att Tias har fått en pinne i bakhuvudet.
Jag talar om för henne att på Tias elevkort så finns det FYRA nummer som de kan ringa om det skulle vara något och jag har ingen mottagning på jobbet, men de har helt enkelt valt att ringa mig och pratat in ett meddelande, jag tycker absolut inte att det får gå till på det här sättet!!!
Jag har lixom förutom mitt nummer även lagt till min makes nummer, min makes mammas nummer (som bor i Askersund) och min systers nummer (som bor på samma ort som oss) och de numren är planerade efter att de ska komma till rätt personer och att det ska bli så bra som möjligt för barnen... jag har samma nummer på alla barnens elevkort....
Får det verkligen gå till så här????
På dagis när jag hämtar Theo så har ena fröken fått höra av skolbarnen som kommit med samma buss som tias berättat att Tias var blodig i bakhuvudet.
Nu är det ju som så att det är inget stort sår han har i huvudet över huvudtaget men det har blödigt en del och jag anser att man sätter inte ett barn som gjort sig illa på bussen hem utan att man har fått kontakt med föräldrar eller annan som kan ansvara för barnet, och jag kan juh bara tänka mig hur de andra barnen kan ha sett på detta när de sett blod i bakhuvudet på Tias.
Väl när jag är på väg hemåt så pratar jag med maken som har åkt hem då Ängla skickat ett sms till honom (till mig oxå) om att tias fått en pinne i bakhuvudet.
Möter upp maken när jag hämtat Theo hos min syster som tog med Tias och Ängla hem när de kom hem.
Nu på kvällen så har Tias duschat och har gått och lagt sig han har lite ont i huvudet och har lovat att säga till om det blir värre eller om han börjar må illa eller om det är nått annat som känns konstigt.
Så blir det att kolla till honom lite extra i kväll/natt.
Tias har berättat att han kastat med en pinne som slagit i ett träd och sedan studsat tillbax och så fick han den i bakhuvudet.

I morgon fortsätter jobbveckan med jobbhelg både lördag och söndag och nästa vecka blir det extrajobb mån, tis och ev ons, sen fortsätter veckan som vanligt.

Likes

Comments

Barnen, Familj, Förälder

Då det hade blivit knas med att jag inte skulle jobba den här helgen och maken skulle iväg på motorsågskurs så hade jag juh fixat med att farmor skulle komma och vara med barnen, men när jag nu inte jobbar i helgen så köpte farmor med lite fika och kom förbi en stund i allafall :)
Så efter lunchen så blev det kakor och bullar och lite fika prat innan farmor Anki behövde åka igen, tack för ett trevligt besök det får vi göra om.
Lillkillen som har varit vaken halva natten fick lägga sig i vagnen efter lunchen och fikat och sover nu som en stock och snarkar enormt mycket.
Nu är det bara att vänta på att maken ska komma hem så ska vi åka iväg och fika hos syrran som fyllde år igår.
Ikväll blir det mys hemma med familjen och bara vara, kan vara otroligt skönt att bara vara hela familjen utan att det ska va massa åkandes på olika aktiviteter, besök, jobb eller annat dylikt som oxå måste göras.... man ska värna om det viktigaste man har här i livet FAMILJEN!!!!

Jag älskar det faktum att min största tjej har en otroligt egen vilja och talar och argumenterar för vad hon vill, envis och driver en till vansinne men helt underbar och fantastisk ändå.

Älskar min näst äldsta buse som har ett otroligt lugn och kan sitta ensam och bara plocka och pyssla med sitt som hon vill ha det, envis som tusan och som även kan sura och skrika i timmar om hon inte får som hon vill.... men helt fenumenal tjej ändå.

Älskar min äldsta son som visst går i 200 från det att han vaknar tills det att han slocknar på kvällen men med otroligt mycket idéer och fixarhänder som gärna gör så mycket han bara kan även om det kan bli knas ibland... oftast får han det dock att funka, visst dividerar han om det mesta och blir enormt arg när han inte får som han vill eller när det inte går som han vill, men en helt klart en fixarskalle som ordnar det mesta och helt underbar när han kommer och bara vill kramas.

Så har jag min minsting... en liten illbatting som busar för jämnan släcker lampor vrider på plattorna i köket och öppnar dörrar, går in på toaletten och leker med vattnet i handfatet och klättrar värre än en apa i en hastighet som inte existerar på denna jord.
Han som skrattar ljudligt och mycket om man råkar säga aj och gärna låser in sig själv i hundburen, men trots att han gärna inte sover på nätterna och busar jämt så finns det inget som slår känslan när han kommer springandes mot en och vill komma upp bara för att mysa en stund innan han ska busa vidare...

Alla dessa egenheter är just det som gör att jag är så stolt över att vara eran mamma älskar er i all oändlighet och mer där till!!

Så har jag min kära make.... en envis Karl som tydligen bor i huset med oss och sover bredvid mig i sängen, och ja sover gör han.... spelar ingen roll om barnen skriker, hundarna skäller, klockor ringer tror inte heller det skulle spela nån roll om huset rasar ihop, marken öppnar sig och huset far ner i gruvan under oss, min kära make han sover ändå.
Men, jag älskar det faktum att du kan avsluta meningarna åt mig, även om det blir lite knasiga meningar ibland när vi inte ens pratar om samma saker, det faktum att du har kunnat tagit till dig alla barnen som dina egna och är stolt över oss som familj även om tjejerna tjatar, tjattrar och fnissar om tjejgrejer och grabbarna busar dagarna i ända, så finns du där för dem och försöker stötta dem så gott det går, för man kan inte göra mer än att försöka göra sitt bästa.
Älskar hur du kan se på mig och förstå att jag är trött men bara behöver ha en kram för att glömma min trötthet, älskar de stunder jag bara får vara nära dig och känna din närhet om det så är en filmstudio i soffan men hela busfamiljen, huvudsaken är att du alltid är här!

Älskar dig så otroligt mycket min underbara make!!!!

Nu blir det att vila en stund medans buskillar sover och de andra busarna leker innan maken kommer hem och man ska fortsätta med dagen!

Likes

Comments

Arbete

Då var vecka 2 avklarad på jobbet, blir jobb nästa helg istället för denna.
Har gått riktigt bra denna vecka med fick hoppa lunch i dag då jag skulle på säkerhetsutbildning innan lillgrabben skulle hämtas på dagis.

Tias och Ängla är iväg på disco nu på kvällen och maken har motorsågskurs i morgon.

Har börjat komma in i lite rutin med tidiga vardagsmornar nu men trött är man ändå då Theo har för vana att vakna en till två ggr per natt.... dvs... lägga sig kl 21-22 på vardagar har blivit lite av en vana då man som sagt inte är så van att kliva upp kl 5 varenda morgon.
Igår så passade jag på att åka hem på lunchen och städa, tvätta och plocka lite hemma innan det var dax att åka vidare till nästa jobbställe.

Min lillasyster fyller även år i dag! så Grattis älskade systeryster vi ses på fika imorgon! 💖

Nu tar denna väldigt trötta Karro helg!

Likes

Comments

Arbete

Tror nog min kära make blir lite trött på mig ibland, när jag gjort mitt pass på jobbet idag och kommer hem så satte jag igång och städade lite här hemma ...
När hela nedervåningen är klar så tittar jag på klockan och ringer maken och när han svarar säger jag tjohooo i telefonen och säger att det e hans jobb kvar... dvs övervåningen... 😉
Tror nog dock min käre make tycker jag är lite jobbig r jag tvingar honom och städa då jag tydligen har en tendens att påpeka vad han har glömt och gärna städar efter att han har städat....
Det är nog inte lätt att bo ihop med nån som jobbar som lokalvårdare ...
Ny arbetsvecka och denna arbetsvecka varar i 7 dagar....  dvs jobb helg.....

Likes

Comments

Arbete

När jag började jobba så skickade jag mail till arbetsförmedlingen om att jag inte kommer kunna komma på möte då jag arbetar.... för det första så får jag ett mail tillbax från den där kärringen som min make hade som arbetsförmedlare som jag sa till om att jag inte tänker ha som handläggare och sen så fick jag ett brev i dag med en ny tid och ett extra brev där det står att jag inte kommer få nån ersättning om jag inte kommer på mötet....????
Jag har för fan ingen jäkla ersättning!!!!

Slutade med att jag mailade direkt till han som skrev under brevet:
Hej som jag skrev i förra mailet så kunde jag inte komma på mötet då jag var på mitt arbete och vad gäller den nya tiden om möte så kommer jag inte kunna komma på det mötet heller... jag har varken a-kassa, aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning eller dylik ersättning så hur ska då min ersättning kunna påverkas? Mer än min lön från arbetet om ni nu ska tjata och envisas om att jag ska på ett möte hos er? När jag har ett arbete att sköta!! Ett arbete som jag för den delen inte fått via er och utan er hjälp... igen....
jag hör av mig själv till er när jag har tid och inte jobbar och i så fall skulle det ev enbart va för extra arbete nån helg.
Mvh karolina gräsberg.

Är de verkligen så otroligt pantade att de inte fattar när man skriver att man har ett arbete och jobbar??
Om man inte fattar när någon säger det till dem och när man inte kan bemöta andra människor så kanske ni ska ta och tänka på ett karriärbyte!!!!!! Vänd er till nån av era kära kollegor så ni kan hitta ett arbete som passar er bättre!

Likes

Comments

Arbete

De tre första dagarna denna vecka så har jag gått med Linn på jobbet för att lära mig vart o vad som ska städas m.m.m
Så idag när jag kom till jobbet så är det min första dag själv... kände mig rätt trött på morgonen då Theo vaknat på nätterna och Sagas mätare har pipit...
Var dock lite nojig över och komma ihåg koder och vilket nyckelhål man skulle låsa upp först för o inte tala om... vilken nyckel ska man använda???
Parkerar bilen o kommer fram till att jag e först... vilket innebär att jag ska larma av..... hmm. ... tar nog en cigg först.... och trött som man är så tänder jag den i fel ände och eldar upp halva filtret.... va faan.
Nu när halva dagen gått ca så är jag rätt så nöjd med mig själv då jag inte lyckats sätta igång ett enda larm och jag tror inte att jag glömt nått... jo förutom att numera har jag en öppnad ramlösa på alla ställen jag städar på för de andra glömde jag ju på städ vagnarna igår....
Nu blir det lite käk för att fortsätta med resten av dagen, och se hur mycket man irrar bort sig på nästa ställe.... tur det inte e larm som ska larmas av där iallafall...

Likes

Comments

fordon, Familj, tankar

I dag har de mellersta barnen varit inne på sjukhuset och vägt och mätt sig och pratat lite (enures) och hur vi går vidare då varken tabletter eller larm funkar.
När vi var klara där så passade vi på att gosa lite bäbis då syrran fick en liten tös på alla hjärtans dag.
Både på vägen in till Örebro och hem så kommer man ju ut på rv50 där de håller på med vägarbete mellan askersund och åsbro... all hastighet e nedsatt till 50 eller 70 hela vägen.... visst är det jätte tråkigt men jag ser då fasen till att hålla de hastighetsbegränsningar de satt där, just för att det är vägarbete och det är mycket maskiner och folk som arbetet vid vägen, jag ser det som en självklarhet att visa de arbetande lite respekt för jag hade då inte velat åkt till arbetet rädd för att inte komma hem för att folk prompt ska köra som idioter.
Jag blev omkörd flera gånger om på både dit och hemvägen, var till och med en bil med hästtransport som körde om mig på en 50 sträcka!!!!!
Vad är det för jäkla fel på folk??????
Det är fan så mycket bättre att komma försent än att inte komma fram alls!! Eller varför inte testa att komma iväg fem minuter tidigare?
Jäkla jubelidioter!!
Jag har själv väntat på att en person ska komma hem från jobbet som inte kommer hem något mer och jag skulle inte önska det på min värsta ovän..... visa lite jävla respekt för dem som arbetar vid vägen, tror inte ni vill ha nån som blåser förbi precis bredvid er när ni står och ex byter däck ut mot körbanan.
Använd det ni har innanför pannbenet och skärpning!!!!

Jag e då fasen inte Guds bästa barn och är bra jäkla gasglad vissa gånger jag med men tro mig det är då fan bättre att komma hem helskinnad till familj , vänner och anhöriga än att komma 5 min försent!!

Likes

Comments

drömmar, Förälder, Gluten

I dag när lillkillen blivit lämnad på dagis så blev det hem igen och plocka och torka i köket och när det var klart så blev det att fortsätta och plocka lite mer...
Sen blev det att åka in till arbetsförmedlingen och prata med dem och skriva ut personligt brev och cv då det är jobbmässa i Askersund i morgon...
Bokade in ett möte med en handläggare och han tyckte jag skulle kolla på arbetsmarknadsutbildningar då jag inte har nån gymnasieutbildning så är jag juh då tydligen prioriterad för att få gå en arbetsmarknadsutbildning...
Jag slipper i allafall få min makes handläggare på arbetsförmedlingen då hon e totalt jäkla rutten på sitt arbete och dessutom så talar hon illa om den arbetsgivaren som gör allt för att kunna anställa min make vilket jag anser att man inte gör, hon ska arbeta med personer som söker arbete och arbetsgivare som är i behov av att anställa och då hör det väl till allmänt vett att ha sina personliga åsikter för sig själv istället för att spy ut dem på andra arbetssökanden.

Direkt efter jag varit på arbetsförmedlingen så blev det till att gå över gatan och in och prata med bemanningen på askersunds kommun, lämna personligt brev och cv, och hon verkade väldigt positiv till nån som verkligen vill jobba och då dag, kväll samt helger.
Väl hemma så blev det att fortsätta och plocka lite och dammsuga och skura innan lillkillen ska hämtas.
Har även hunnit med att kopiera mitt personliga brev och cv inför jobbmässan i morgon, och tittat lite på arbetsmarknadsutbildningar.....
Jag tänker så här.... jag som tycker otroligt mycket om mat och bakning borde nog tycka väldigt mycket om att gå en kock utbildning.... och då jag har mycket matallergiker i släkten så kan man ju inrikta sig lite mer på allergivänlig mat då sen.... och då parallellt med en arbetsmarknadsutbildning, arbeta på ex då bemanningen när man inte har utbildningen, allt för att kunna göra något man verkligen tycker om.... för ekonomin kommer tyvärr inte gå ihop sig annars....
Kom gärna med åsikter eller tankar.... tänker jag fel????

Likes

Comments