Header


En lång dag senare så sitter jag på biblioteket och återhämtar mig. Gick upp tidigt för att ta emot hantverkare och har hunnit med massor sen dess. Bland annat så har jag precis blivit klar med flera möten. Känns alltid så skönt när man hinner vara produktiv och det var precis så jag planerat att börja veckan! Jag ska strax röra mig hemåt, så att jag kan börja min tisdag i samma stil.


// A long day later I'm sitting at the library, going through all I've done today. I went up early since someone was coming to fix the heating in the apartment, and after that I've done a lot of things! I've just now finished today's meetings and it feels really good to start this week being productive, as I had planned to. I'll soon be on my way home so that I'll be able to start my Tuesday the same way!


Likes

Comments

-

Calendar


Mitt absolut bästa tips är att använda sig av en kalender. De som känner mig vet att jag älskar min agenda och använder den varje dag, jag klarar mig inte utan den. Det är här jag samlar all viktig information om vad som händer i livet, stort som smått, just för att inte glömma något. Tentor, läxor, jobbschemat, möten, bästisdejter, födelsedagar, allt. Det viktiga är att du får en bra översikt, så du ser vad som närmar sig, hur många dagar det är kvar till det där stora provet till exempel. Jag som älskar ordning och struktur har också färgkoder i kalendern. Till exempel är den gröna färgen jobbets färg och den lila är pluggfärgen. Det gör att du både lättare och snabbare ser vilket område det du skrivit handlar om. (Ha till exempel en färg för skola, så ser du lätt när det är prov eller läxor.)


-

Note Pad


Ett anteckningsblock är en fördel om du vill få lite koll på vad du har att göra till exempel. Har du många läxor att göra, eller har dina föräldrar kanske bett dig att städa eller tvätta? Skriv upp det på en "att göra-lista" så kan du enkelt bocka av det som är färdigt. Du får en klar bild av vad som finns att göra och jag brukar alltid känna mig nöjd när jag har hunnit bocka av flera punkter.

Detta gör ju många i telefonen numera, just för att det är lättare att skriva ner direkt. Även om jag också använder telefonen ibland, skriver jag alltid in det i ett riktigt block efteråt, just för att jag tycker man får en bättre överblick.


-

Prepare Workspace


Ni ser ofta att jag skriver att jag städar. Jag är bra på att lägga saker på ställen "så länge". Efter ett tag är alla ytor överbelastade och en lite mindre panik uppstår. När man ska plugga eller blogga tycker jag det är viktigt att ha ett speciellt ställe man kan sitta vid. Jag använder ofta mitt skrivbord eller vid matbordet och känner mig mer produktiv när bordet jag sitter vid är städat. Jag hittar lättare inspiration och motiveras till att göra inlägg noggrant och till att vara organiserad.


-

Seek Inspiration


Att leta runt på internet efter inspiration kan vara en boost till att göra saker bättre. För mig som bloggar är det naturligtvis inspirationen som gör att jag kommer på saker att blogga om, men även när man pluggar tycker jag att det är viktigt att vara inspirerad för att göra ett bra jobb. Kika runt på exempelvis tumblr, pinterest eller instagram i 10-15 minuter innan du sätter dig ner eller när du tar en paus. Håll bara koll på att du inte sitter för länge..


-

Is it Fun?


Jag fick höra visdomsorden "Blogging is meant to be fun!", så till er som bloggar: Glöm inte bort att du tycker om det du gör. Har du inte roligt längre eller känner du mest ångest över bloggen? Tänk efter vad du egentligen tycker är kul med att blogga och håll dig till det. Det kanske kan vara bra att göra en lista på saker du gillar eller vill göra och skriva om de sakerna.

Detta tror jag gäller allt annat också. Det mesta kan vara roligt! Blir det tråkigt? Fundera över varför du gör det du gör. Oftast har man ett mål med det man gör och att påminna sig om det kan hjälpa en att fokusera bättre och bli triggad till att göra färdigt.


Likes

Comments


I skrivande stund sitter jag i bilen på väg hem från en urmysig helg i Norrland. Vi har haft fantastiskt väder, ni vet när snön bara glittrar, precis som i en Disney-film?Igår firade vi farmors födelsedag med en del av släkten. Jag fick hjälpa till att dekorera ihop förrätten, som blev en riktig smårgåstårta! Efter en trerätters middag och några glas alkoholfritt bubbel så agerade jag chaufför och vi åkte tillbaka till vår lilla stuga. Jag har helt skippat alkohol den här helgen just för att kunna bygga upp energin helt och hållet, vilket känns som ett riktigt bra val nu i efterhand.


Även om det är tråkigt att behöva åka hem härifrån så har jag verkligen fått en massa energi.// While writing this, I'm actually in the car on my way back to Stockholm. We've had some great weather while away - you know when the snow literally is sparkling, just like in a Disney movie? Yesterday a few from our family celebrated grandmas birthday. I helped decorating the first course, I guess you would call it a sandwich cake? After a three course dinner and some non alcoholic drinks I drove back to our little cottage. This weekend has been all about recharging for me, so I've been skipping alcohol completely and now afterwards it feels great. Even if I'm sad to go home I really have gotten a lot of energy for next week!


Likes

Comments


And though I never said it with words
There was love in the silence
Even now after all of these years
You're the light in my darknessDen här låten har gått på repeat i flera dagar hemma hos mig. Jag har varit på så himla dåligt humör nu i början av veckan, helt deppig, och då kan låtar som denna få mig att börja gråta på 2 sekunder. Det värsta är att jag inte ens vet varför jag har mått såhär!

När jag hamnar i ett sånt här läge försöker jag alltid fokusera på allt som är bra i livet. Jag försöker hitta något att se fram emot. Även om det är svårt i stunden, så vet jag att för mig släpper det här så fort något bra händer.

_______________________________________________________________________________________


Jag började på det här inlägget redan i måndags, men bestämde mig för att inte lägga upp det. Även om jag använder bloggen till att skriva av mig vill jag inte att det ska vara jobbigt att gå in här, utan jag vill snarare att det ska vara en positiv plats. Nu när humöret börjat försvinna inser jag dock att såna här inlägg också kan vara nyttiga att lägga upp ibland. Jag vet att jag pratat om det i bloggen förut, att det måste få vara okej att visa om man mår dåligt också, det finns inga fel i det.

Jag har perioder då jag undrar vad jag egentligen håller på med i livet. Vart är jag på väg, varför gör jag just det här? När jag kommer tillbaka till ytan klarnar allting oftast lite mer. Då kan jag se att det inte är meningen att jag ska ha alla svaren än.
Jag är inte där än och det är helt okej.


_______________________________________________________________________________________

// I've been playing this song on repeat the past few days. I've been on such a bad mood this whole week, completely down, and at those times, songs like this one can make me cry in 2 seconds. The worst part is I don't know why I've been feeling this way. When I get into this mode, I always try to focus on all the good in my life. Even small things. I try to find something to look forward to. Even if it's hard in the beginning, I know that for me this will be over as soon as something good happens.


Likes

Comments

-

Happy Place

-

Några fler bilder än såhär lyckas jag inte föra över från telefonen just nu. Ni vet internet i skogen osv...


Fredag hela veckan! Lite så känns det just idag. Jag är på så fantastiskt bra humör efter den här dagen. Morgonen började med en lång sovmorgon, som tydligen behövdes. Är galet trött den här veckan, så jag tror att en lugn helg kommer göra mig gott.

Ett eftermiddagspass i en solig och perfekt preppad skidbacke gjorde inte dagen sämre och imorgon kör vi morgonpasset! Farmor och farfar kommer över på middag ikväll, så nu är det dags att börja förbereda middagen. Hoppas ni får en fin helg!


// I've had a great day up in the north of Sweden today! Started with a long sleep in and continued with a few hours in the ski slope. A lot of sun and perfect slopes. I've been so tired this week so I really think this weekend will be perfect for me. Soon grandma and grandpa are coming over for dinner, so I better get started! I hope you will get a great weekend.


Likes

Comments


Right now;Hej you guys! Hur länge sen var det inte jag la upp såna här fina PhotoBooth-bilder var och varannan dag? Riktigt härlig kvalité! Jag sitter med lite småpanik just nu. Ett - för att det är såå kallt i läggan och jag bara tar på mig mer och mer kläder. Två - för att bilen rullar om ungefär 1 timme och jag har inte ens börjat packa...


Jag har varit så himla effektiv på eftermiddagen och betat av en hel del grejer. Nu är det bara sista ruschen kvar innan jag tar långhelg och kopplar av i en mysig liten stuga i Norrland.


// Hey you guys! Photo Booth pictures, just like old times. I have a little bit of panic right now, because.. One - my apartment is crazy cold and I keep putting more clothes on. Two - the car is leaving in one hour and I didn't even start packing yet... The whole afternoon I've been productive and now it's just a few things left to do before I'm taking a long weekend, relaxing in a tiny cottage in the north of Sweden!


Likes

Comments


Vad är oddsen att jag och mamma är lediga samtidigt, en torsdag? Det firades med en lunch på stan! Jag har lovat att ta med mami till Haymarket eftersom jag pratat så gott om det. Jag har dessutom aldrig testat lunchen på Gretas, det är alltid så sjukt mycket folk, så idag passade vi på.

Vi båda testade sallad och testade varsin och de var superfräscha! Det är väldigt mycket grönt i dem och inte supermycket protein, vilket man bör tänka på. Så är man väldigt hungrig borde man välja något annat.


Gretas at Haymarket by Scandic, Hötorget 13-15// The odds that me and mami have a day off together in the middle of the week aren't really high.. So we celebrated with lunch! I've promised her to bring her to Haymarket by Scandic since I'm talking highly of it. I've also never tried the lunch at the coffee place Gretas inside of Haymarket, it's always so crowded. Today, however, we both tried their salads and they were really nice. Fresh, with a lot of greens and not too much protein. If you're really hungry I'd not suggest the salads, even if they were delicious!


Likes

Comments

...Winter Wonderland

-

Några snöiga favoriter i repris ifrån min Instagram


God morgon! Jag var uppe innan tuppen idag och sitter redan på jobbet. Trots att det snöar blöt snö och blåser något enormt så är det ganska mysigt att få sitta och titta ut på gatan idag. En kaffe och mysig musik som spelas ur högtalarna - bra start på dagen!


// Good morning! I'm starting my day bright and early - already at work. Even though it's snowing (wet snow) and it's really windy, I have to say it's pretty cozy to watch the street outside. A coffee and some cozy music playing feels like a good start of the day!


Likes

Comments

God morgon!


Jag har ju bara föreläsningar sent på eftermiddagarna nu, så mina dygn vänder sig nästan lite. Idag gjorde jag något åt saken och gick upp tidigt för att hinna med lite. Vaknade till ett vitt Stockholm, ännu en gång. Vi pratade lite om det i helgen, det är ju trots allt bara februari och våren ska ju inte komma riktigt än!

Jag började morgonen med ett träningspass och har sedan dess suttit med en stor kopp te framför datorn med mysig musik från högtalarna. Jag tänkte försöka beta av lite tråkiga saker som mejl, fakturor osv innan jag åker på föreläsning.// I've only got afternoon lectures these days, so I'm really changing the hours of the day. Today I decided to do something about it and woke up early. I woke up to a white Stockholm, once again. We talked about it this weekend too, it's only February and Spring isn't supposed to be here yet, so back to winter.. However, I started my morning with a workout and have since been sitting with a huge cup of tea and my computer with cozy music in the background. I thought I'd do some of the boring things that has to be done, emails, paying bills etc. before going to my lecture.


Likes

Comments


Måndag. Ny vecka och för min del börjar också en ny kurs.


Tänkte bryta av min kaosvardag med en lite lugnare vecka, såhär ser det ut än så länge:
Mån - Tor Har så har jag några eftermiddagsföreläsningar att ta mig igenom.
Tor kväll åker jag upp till Norrland på en mini-weekend.

Planen är också att ta lite tid till att umgås med vänner, men i mitt liv vet man dock aldrig hur mycket som läggs till förrän veckan är slut. Är ni likadana som jag?


// Monday, a new week and I'm also starting a new part of this semester. I thought I'd take a break from my chaos life and have a calmer week. So Monday through Thursday I have a few lectures and on Thursday evening I've planned a mini weekend to the north of Sweden. My plan is to take time to hang out with some friends as well. In my life, however, you never know how much is added to the schedule until the week is over.


Likes

Comments