Header
Collage


Hur ball är inte denna höstiga och Halloween-inspirerade outfit? Skulle gärna rocka den här på en utgång. Smart är att använda sig av basfärger på kläderna och sen köra på starka färger på accessoarerna. Det gör att du kan använda kläderna till många olika tillfällen.


// How cool is this autumn and Halloween inspired outfit? I'd love to wear it going out! It's smart to use base colors on you clothes and bright colors on your accessories. That makes it possible for you to use the clothes in many different ways.


Likes

Comments


Har ni sett mitt nästa drömmiga resmål? Vi ska fira Alex ännu lite mer med att åka till Las Vegas och Los Angeles i 10 dagar. Jag har som vanligt inte varit supertaggad i förväg men vet att det är precis det här jag behöver!Vi får se hur det blir med uppdateringar. Jag har tidsinställt om det blir så att jag inte hinner uppdatera live, så slipper ni vänta! Självklart kommer jag berätta om allt vi gör så fort jag kan och tipsa om allt.


// Did you see my next dreamy vacation? We're going to celebrate Alex some more by going to Las Vegas and Los Angeles. As usual I haven't been super excited about it, but I know it's exactly what I need. We'll see how the updates will be, I've planned a few posts which are coming up in case I don't have time to update live. But I will of course tell you all about it as soon as I can and give you all the tips I can.


Likes

Comments

Music


Pratade med en kompis om musik häromdagen och kom in på Ludovico Einaudi. Det var väldigt länge sen jag lyssnade på hans musik, så jag var tvungen att göra det. Jag spelade en del av hans låtar när jag var yngre och minns att jag var helt besatt i att få det perfekt.

Under dagen har hans musik rullat i bakgrunden. Perfekt att lyssna på när man pluggar eller bara vill ha något i bakgrunden. Dessutom passar den perfekt nu i mysiga hösten!


// I was talking to a friend about music the other day and Ludovico Einaudi came up. I haven't been listening to his music for a while so I had to. I played a lot of his songs when I was younger and I remember I was obsessed with getting it right. During the day today I've had the music in the background. It's perfect to listen to while studying or if you just want something in the background. It's also perfect now in the cozy Autumn weather!


Likes

Comments

Daily


Lördag igen. Åh vad tiden går snabbt, tycker inte ni det?
Man hinner inte ens blinka så har en halv månad redan sprungit förbi. Kan ni tänka er att november redan börjar närma sig?


Jag har inte bokat upp mig på speciellt mycket den här helgen. Efter den här jobbiga veckan känns det skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt, så att jag får tid att hitta tillbaka till mig själv igen. Jag försöker beta av min to do-list inför resan och ska svänga förbi gänget på caféet några timmar imorgon.

Jag tror att man måste försöka andas ibland. Ta en dag ledigt och hinna sova ut lite utan att behöva ställa alarm. Jag lyckas alltid boka upp mig på för mycket saker under hösten, så jag måste börja prioritera lite. Planera lite bättre.// Saturday again. Wow, the time really flies, don't you think? You don't even get the chance to blink before half a month has already disappeared. November is already closing in! I didn't plan a lot this weekend. After my week it feels pretty nice to just be home, to have time to find myself again. I'm trying to check off everything on my to do-list before the trip and I'm going to the coffee shop tomorrow for a few hours. I think you need to just breathe sometimes. Take a day off and sleep a little, not setting an alarm. I always plan too much in the Autumn so I'm going to have to start prioritize a little. Plan everything better.


Likes

Comments

Daily, Inspiration

Jag började skriva ett inlägg häromdagen, som jag i sista stund bestämde mig för att inte publicera.

Det var lite mer personligt än vanligt och jag kände mig lite obekväm med det. Efter några dagars funderade bestämde jag att jag ändå vill vara öppen med att allt inte alltid är en dans på rosor. Det går upp och ner, livet är så och det är normalt. Ibland känns det kämpigt helt enkelt.


"Det har varit en tung vecka att ta sig igenom för min del. Man har ju sådana tider ibland tyvärr. Negativiteten har haft fokus och jag har tagit smäll på smäll. När jag trott att det inte kan bli mycket sämre och försökt tänka positivt har nästa grej lagts till på listan och allt har på något sätt bara gått helt fel. Det finns säkerligen mycket jag själv kunnat göra annorlunda för att förhindra det, men det är dumt att grubbla över det nu.

Jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på att jag har en veckas ledighet från allt framför mig. Jag behöver några dagars avkoppling och jag behöver komma på andra tankar. Jag vill inte att det ska bli en ond cirkel så att jag gör allt positivt till negativt.

Det jag egentligen ville komma fram till är att vi alla har dagar, veckor, perioder när det inte riktigt blir som man tänkt sig. Det kan vara småsaker som bara byggs på och blir större. Eller så får du en käftsmäll av något du inte räknat med. Jag känner att jag behöver ta upp detta just för att visa på att livet är inte perfekt för någon. Som många av de större bloggarna brukar skriva, så publiceras ju oftast det positiva, glada och häftiga för offentligheten. Alla dagar är inte så. För någon. Jag klagar inte. För oftast mår jag bra, oftast är allt okej, men jag har dagar precis som alla andra. Jag är bara ganska bra på att dölja det.

Det här händer alla. Vi har alla olika sätt att tackla det, men det är mänskligt att få såna här perioder. Jag önskar att jag kunde få sova tills allt är över, men jag förstår själv att jag måste kämpa lite för att komma tillbaka till mitt positiva jag den här gången."

~


Jag kan ju såhär i efterhand också berätta att den där bra dagen kom den här veckan till slut. Jag har ett superkul jobb med många härliga och positiva kollegor. Det fick mig att tänka på annat i några timmar! Jag kan ju dessutom passa på att be om ursäkt till alla som fått stå ut med mig den här veckan, och rikta min största tacksamhet till alla som sett att något är fel och brytt sig.This time I'll only be writing in Swedish. It's a long and pretty personal text from a while ago and I don't think I will be able to re-create the feeling I had when I wrote it. If you are interested in reading about it, you can choose to translate the whole blog in the left sidebar above my profile picture.


Likes

Comments

Food


Superbra och lätt brunch att fixa hemma! Jag äter oftast inte så mycket frukost, bara när jag vaknar sent på dagen och då är det oftast lättare att köra en mix av frukost och lunch pga tiden. Ett glas apelsinjuice till detta och min dag har startat toppenbra! Så himla mysigt att kika på nyheter eller läsa tidningen samtidigt.. Sån där tråkig perfektion.


// Great and easy lunch to fix at home! I'm not much of a breakfast eater, only if I wake up late and need to eat breakfast and lunch at the same time because of the time. A glass of orange juice to this and my day started great! It's so cozy to watch the news or read a newspaper at the same time... That kind of boring perfection.


Likes

Comments

Daily, Outfits

Igår var det äntligen dags att fira Alex födelsedag lite i efterskott. Jag var där ganska tidigt och hjälpte till med pyntandet, åt middag och så gjorde vi oss i ordning tillsammans.

Jag hade himla trevligt, älskar när man kan ha kul med en kompis kompisar. Bara för att man har en gemensam vän betyder ju inte det att man passar ihop också.

​Vi drog oss vidare in till stan och dansade till gamla klassiker innan jag mötte upp V och åkte hem. Precis vad jag behövde!

// It was finally time to celebrate Alex yesterday! I was there pretty early to help decorate, eat dinner and making ourselves ready. I had a really nice evening! I love when you can have fun with a friends friend. I mean, you don't have to like that person just because you both like a mutual friend. Later on we went into the city to dance to old songs before I met up with V and went home. Just what I needed!


Likes

Comments

Daily, Outfits


Jag har tagit mig igenom en otroligt lång dag som började med jobb 7.00 för att sen åka och plugga med gruppen. Det är en mastig uppgift vi fått att göra på ganska kort tid, så det gäller att använda all tid som vi kan hitta. Jag kan lova er att min hjärna är väldigt trött och jag tänkte bara avrunda min dag med en kopp te och lite planering inför morgondagen innan jag kryper ner i sängen. Ser verkligen fram emot det!

Måste ta fram vintertäcket igen, ligger nämligen och fryser om nätterna nu.. Även om det kanske är lite charmigt såhär i början av hösten är den bästa känslan av de alla att få ta fram duntäcket igen. Solklar favorit!


// My day started at 7 this morning at work. Afterwards I continued to the University to study with my group. We've got a quite massive essay to write in a really short amount of time, so we're trying to find every minute of the day we can spare for it. I promise you, my brain is crazy tired and I'm just going to finish my day with a cup of tea and some planning for tomorrow before I go to bed. I'm really looking forward to it! I do have to find my Winter duvet again, I'm actually freezing my ass off in the nights now.. I mean, it has its charm in the beginning of the Autumn of course, but the best feeling is when you can use that duvet again. Real favorite!


Likes

Comments

Daily, Outfits


Hej, hur mår ni? Har ni haft en bra dag? Jag har suttit och jobbat med ett grupparbete hela dagen, så hjärnan är lite slut. Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och kollar på lite serier för att avsluta dagen. Någon nämnde att det känns som att alla dagar bara flyter ihop just nu och jag tycker att det är precis så det känns! Snart tar jag semester och jag längtar efter lite lugn och ro från vardagens kaos.
Har ni sett min underbart mysiga tröja förresten? Perfekt för lite kallare höstdagar.


Hey guys, how are you? Did you have a nice day? I've been doing a group work all day, so my brain is a bit tired now. Someone mentioned that it feels like all days are just floating together now, and that's exactly how I feel too. I'm really longing to my upcoming vacation. Did you see my cozy new sweater by the way? It's perfect for this little colder weather we have now.


Likes

Comments

Daily

Efter en mysig förmiddag med Alex var det dags för mig att åka iväg på ett seminarium. De två timmar jag var där kändes som evigheter långa och mitt humör var riktigt dåligt när jag gick därifrån. Tråkigt när det blir så! Humöret svängde dock lite grann när jag kom hem och fick ett otroligt roligt samtal. Planen blev dock ändå myskväll för att få upp humöret lite igen.

After a cozy morning with Alex, I went to a seminar at the University. My two hours there were so long and my mood was really bad when I left. It's unfortunate when those moments come.. However, my mood got a little better when I got home and received a really fun call! My plan for tonight is still to watch movies in bed to get my mood all the way back up again.


Likes

Comments