Vet inte ifall jag nämnt tidigare vad jag gjorde för gymnasiearbete under mitt sista år på gymnasiet. Jag har iallafall gjort "en inspirerande och innovativ bok inriktad på fotografering och redigering" genom att tillämpa kurserna Fotografisk bild 1 och Grafisk kommunikation 1 som jag läste under mitt sista år. Tänkte visa lite mer detaljerat hur jag gick tillväga! Som lite inspiration för er som börjar 3an nu bland annat. Trots mycket jobb kändes det så kul och skönt när man äntligen fick hem det verkliga exemplaret i sina händer.

Jag började med att göra en skiss och idéplan på hur jag ville bygga upp min bok. Med innehåll till alla kapitel samt varje specifik sida. Detta tog lite tid och ändrades såklart under arbetets gång, men tycker det är skönt att ha något att utgå ifrån.

Sedan skapade jag ett dokument i photoshop (rätt stort så att upplösningen skulle bli så bra som möjligt) med gemensamma marginaler och rubriker. Använde sedan detta som en digital mall så att alla sidor skulle ha samma marginaler och rubriker.

Därefter var det dags att börja placera ut och skapa allt innehåll som jag inte redan hade. Allt från att fota till att skriva texter. Sedan gjordes sida för sida i alla fem kapitel i boken. Jag ville ha en lite "busig" layout men som ändå är estetiskt iögonfallande så i hela boken är bilderna lite slarvigt placerade, men med samma avstånd för att ändå ge det ett lite strukturerat intryck!

När alla sidor var klara var det dags att sätta in dem i bokredigeraren på Solentro. Väldigt smidig tjänst eftersom att man enkelt kunde få en bra översikt av hela boken och hur den skulle bli. Efter lite ändringar här och där var det sedan dags att beställa hem det slutgiltiga resultatet. Så här fint blev det!

x Karolina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Instagram@karolinaar